K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 08. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 08. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 19:04:18    Odkaz na tento příspěvek  

No to záleží jen na tom, kolik významu se mu do budoucna dá. Takovej Těšnov třeba ztratil taky význam až svym zrušenim ;-) a na ten Hlavák se prostě všechno nevejde .. a přímý napojení významný MHD do jižního sektoru Prahy k vlakům od Berouna i Benešova jinde hned tak neuděláte. Když už se to déčko má krtkovat pár set metrů kolem, tak je to nenapojení řádově stejná blbost jako áčko u Muzea, když mohlo bejt pod Hlavákem. Prostě mi vadí, když se stejný blbiny furt opakujou, protože koncepce buď chybí, nebo je nesmyslná, a všechno se neustále přizpůsobuje různym existujícim pahejlům. Pak se každej diví, že to zas kulhá.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2816
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 19:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Při souhrnném intervalu 10 minut může v pohodě každý třetí vlak jet přes Kačerov. Kdo jexde na Hlavní, tomu to bude fuk, naopak mnozí ocení přestup na C za rohem Pankráce a Chodova.

Ohledně D. Samozřejmě, že přestup z D se nyní nerýsuje. Otazka zněla, co bych si představoval já, a já mám D s luxusním přestupem. Ale s tím zase všude vypráskali mě :-).

Vhd_sl: Takže za město myslím na nákladní koleje jenom já... Super. Kdo má furt snášet samá ta snesení :-).
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 19:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:

koukám že dochází trpělivost a otevírají se paměti.. :-( 296 plní poměrně dost funkcí, Štěrboholům konkrétně rozumnou cestu na úřad i na B (v kombinaci s přestupem na něco dalšího atp. . Obsazenost 30 procent na takové lince považuji za velmi slušnou. O tom, zda to nešlo jinak, nediskutuji. U Zelenče hovoříte o potřebě zastavit pro 20 lidí, kteří nepočkají na následující vlak, kvůli kterým přidáte minuty řekněme dvěma stovkám ve vlaku. Zapomeňte na zeleneč a napište, kde je hranice, pro kterou je vhodné zastavit v i=15 příměstský vlak.

obrat je nicneříkající, jde jím srovnat frekvence zastávek vzájemně nebo meziročně růst konkrétní zastávky, ale ne to, zda je nebo není jeden směr řešitelný jinak.. vytáhněte z toho čísla maximální frekvenci nejvytíženějšího spoje.. co se HPočernic týče, odhadněte navíc změnu případnou Rajskou Zahradou..

co je a co není díra? Dva tisíce ve Štěrboholech se Vám dírou zdálo, tři tisíce v Zelenči je zásadní počet.. říkám, že pokud se do Zelenče budou svážet lidi na vlak lidé z okolí, kteří po kolapsu HPoč kvůli zavřeným přejezdům ztratí trpělivost, může to být zajímavý uzel..

MŠ:

myslim že město i stát tohle myšlení nechávají na neviditelnou ruku trhu a ta ještě není zcela rozhodnutá, že to bude dobrej kšeft nebo předpoklad úspěšného obchodu.. Metrans bych zvážil ustájit na vlečce Kovošrotu z Hostivaře ( https://picasaweb.google.com/laudonova/SoumrakZelezniceVKUSterboh oly#5373139938622926738 ).. ruka bude potřebovat popostrčení buď v dotování některých přeprav, politice poplatků SŽDC nebo v podmínkách pro stavbu nového centra ve vlečce..

čoveče, když o tom dumám, vhodná lokalita pro 650m soupravy s dobrým přístupem kamionů se hledá v okolí Prahy zatraceně blbě.. s místem pro odstavování vozů to taky není růžový.. skoro bych i řekl, že některé konkrétní vlečky a lokality kolem Prahy mohou mít časem zlaté dno (Popovice, zmíněný Kovošrot, prostor kolem letiště Ruzyně, prostor mezi Neratovicemi a Kralupy, vlečky kolem Horních Počernic...)..
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 9-2008
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 20:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vhd_sl: S 296 radši nezačínejte, sic se neudržím...

U Zelenče se rozhodně nějaký svoz od Šestajovic či Jiren očekávat nedá, leda od Svémyslic a ty jsou příliš malinkaté, než aby to bylo znát. To ovšem neznamená, že bych jakkoli podporoval nějaké projíždění Zelenče, naopak.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5680
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 20:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vhd_sl: Koukám že dochází trpělivost a otevírají se paměti.
Kdepak, žádné paměti. Štěrboholy jsou stále menší něž Zeleneč. Pokud by nebylo hranic Prahy, šlo by o poměrně srovnatelné obce s podobnou vazbou ku Praze. Zatímco 3000 Zeleneč chcete odkázat na vlak po 30 minutách, Štěrboholům ordinujete linky všemi možnými i nemožnými směry.
Pro Zeleneč je základ vlak ve vztahu k centru a 353 jakýmsi doplňkem do míst, kde vlak nestaví nebo je špatně dostupný. Pokud bych měl trať 231 zrychlit a postavit na zrychlenkách, tak by Zeleneč byl 1. za Lysou a Čelákovicemi, kdy by taková zrychlenka stavěla. 2. by byly Počernice, 3. asi Kostomlaty a 4. Jiřina.
Hovořím pro to zastavit průměrně pro 20 lidí, špičkovost tady bude hrát významnou roli. Ráno ku Praze bude poptávka větší.
Kde je hranice? Na to se nedá jednoznačně odpovědět. Záleží na celkové koncepci dopravy v regionu. Troufám si ale říct, že pro 3000 obec, která je fakticky čtvrtí Prahy a která je plná exPražáků, by měla být 15 minuta ve špičce PD samozřejmostí. Taková Zeleneč může klidně být 10% frekvence v těch vlacích. Z Poděbrad a Nymburka se bude jezdit hlavně rychlíky. To samé platí pro většinu obcí nad 3000 obyvatel na hlavních tratích zaústěných do Prahy, kde je vlak hlavním prvkem VHD a kde převládá vztah ke Praze: 011- Klánovice, Úvaly, Český Brod; 221-Říčany; 171-Dobřichovice, Řevnice, Černošice, Radotín; 231-Zeleneč, Čelákovice, Lysá.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 23:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se vám nelíbí na pražském esku? Ve špičce Radotín Hlavní po 10mionutách, jinde 15minut jinde 10/20minut. Hezky pravidelně jako metro. Jsou i linky metra s takovýmto intervalem. Pražské esko ukazuje, že lze mít S-Bahn i bez oddělených koridorů a jde to.
Podívejte se třeba do Prešpurku, tam máte min. interval ve špičce nepravidelnou hodinu. tam trpí příměsto a ne u Prahy. Tady je blažené.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 07:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Fascinuje mne, že jste schopen vytahovat rok staré diskuze nesouvisející s tématem. Stejnětak mne fascinuje, jak se držíte té Zelenče. Pokud byste si pročetl celou diskuzi ještě jednou, došel byste k závěru, že jsem několikrát napsal, že zmínění Zelenče bylo neuvážené a že mne zajímá něco jiného.

Na to jiné odpovídáte tím, že je to vlastně věcí pocitu, stejně jako celková koncepce regionu, resp. že je to vlastně o tom, že dávané prostředky musí být využity na to, aby obce u stávajících zastávek za Prahou měly interval, na který jsou jejich obyvatelé zvyklí z Prahy. Dopravu z Lysé, Nymburka, Poděbrad apod. dáváte k úhradě státu, protože kraj není ochoten hradit Sp.

Nevím, domnívám se, že pokud mluvíte o koncepci, ne o ad hoc řešení, měl byste při definování hranice pracovat s oceněním času cestujících a pracovat s ekonomickým hodnocením. Teprve na druhém místě by měla být politika a přiznání toho, že některé vesnice kolem Prahy je potřeba svážet vlakem v atraktivním intervalu proto, abyste udržel volné radiální komunikace (viz 296 Štěrboholy, u kterých je celkem lhostejný počet obyvatel, ale není zanedbatelné, co dělá SSZ Kutnohorská x Ústřední a jaký to má vliv na Říčansko).

Možná jsem čekal jako základ jednoduchou úvahu v podobě 20 lidí x 15 minut = 300 lidominut proti zdržení 200 lidí x 2 minuty = 400 lidominut + zahrnutí 20 zastavení x 2 minuty = 40 minut, kde mohlo být vozidlo využito jinak, + zahrnutí rychlíku, který mi za to stojí ovlivnit a zdržet např. o minutu atp. ...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5681
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 08:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vhd_sl: Nikde jsem nepsal, že bych dopravu z Lysé a Nymburka dával hradit státu.
Pokud byste měl postupovat podle vašich lidominut, tak se Vám systém VHD rozsype, protože mnohde zjistíte, že zdržíte víc lidí než kolik jiným lidem ušetříte. Ale že to řešení bude mít fatalní důsledky na systém VHD, na atraktivitu spojení, ekonomiku a další věci je věc druhá.
S tímto přístupem byste mohl třeba s expresy Praha-Ostrava stavět jenom v Praze a Ostravě. Ale to, že byste přišel třeba o čtvrtinu tržeb na těch vlacích a musel nákladně řešit dopravu mezilehlých měst jinak, Vám zřejmě nedochází.
Plánování dopravy vždycky bude o kompromisech a jak bude kvalitní, bude záviset zejména na ekonomické situaci státu a regionů.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Venca_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 4-2009
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 08:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To s těma osobominutama je trochu složitější. Já se tím jednou zabýval právě v práci o rozvoji dopravy na trati 231. Princip práce s tímto ukazatelem je tento: Když zastavím Sp v Kostomlatech, zkrátím cestu obyvatelům o několik minut. Také zároveň prodloužím cestu cestujícím ze vzdálenějších stanic/sídel. Je tedy třeba porovnat tuto změnu cestovní doby z Kostomlat, proti té z Nymburka,... To lze jednoduše tím, že vezmu počet cestujících, kteří nově pojedou vlakem z Kostomlat (počítám s denní dojížďkou) a vynásobím to zkrácením času. Potom vemu počet lidí, kteří už v tom vlaku sedí a vynásobím to prodloužením cestovní doby. Tyto dvě čísla porovnám. Je to nepřesné, ale představu si člověk udělá.
Ještě lepší je srovnat změny počtu cestujících pomocí Modal Splitu.
V tomto postupu je však potřeba znát mnohem více vstupních údajů. Z nich lze vytvořit celkovou dobu dojížďky a z ní vypočítával Modal Split mezi vlakem a autem. A z toho samozřejmě i změnu počtu cestujících...
Rozhodně nelze tvrdit: "Já tu trať znám jak svý boty, jezdím s ní denně... Kdybychom tady zastavili, tak tím pojede ráno celý město..." Čísla, která vycházejí jsou úplně o něčem jiném.
V.
http://zeleznice.ddmpraha.cz
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 18:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:

Nesouhlasím. Plánování dopravy by mělo být vždy o kvalitním modelu, který bude dále zpřesňován poznatky z provozu, plus věcmi navíc, které budiž pojmenovány politikou, u kterých bude zřejmý a dlouhodobě vyhodnocovaný důvod i cíl. Jak bude kvalitní závisí na úsilí a motivaci týmu, který se bude modelu věnovat, sehnat co nejvěrnější obraz toho, co je venku, a poučit se z chování řešeného systému. K tomu patří i kompromisy, ale nejsem si jist, zda je zásadním hybatelem objem prostředků na výkony v síti. Spíš bych to viděl na schopnost řešitele optimalizovat řešení a minimalizovat politické zásahy.

Spousta věcí člověku dochází až se zkušenostmi. Narozdíl od Vás je v oblasti plánování linkového vedení nemám, a tak v úvahách procházím svými omyly. Standardní vývoj..

Venca_m:

díky.. ;-) je dostupný nějaký kvalitní materiál věnovaný Modal Splitu a jeho vstupům? celkem by mne zajímalo co se používá ke zjištění jeho pohybů.. z toho, co by nemuselo být nereálné, mne napadá směrový průzkum dotazováním a případně videodetekce (nicméně ta by narazila na ochranu osobních informací a technicky by byla asi dost náročná) poměrovaná se sčítáním ve VHD.. je něco jednoduššího?

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 18:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak dnes v Horních Počernicích téměř dokončená část podchodu pod osmou. Celkem by mne zajímalo, zda bude nebo nebude v dalším postupu vyloučená celá sudá skupina nebo jestli se podaří zprovoznit osmou, aby se nemuselo přejíždět do liché skupiny.
Venca_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 4-2009
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

->Vhd_sl
Možností sběru dat je mnoho, ale naráží to některé zásadní problémy. Buď se ptáme blbě nebo špatných lidí, popřípadě na technické a další limity. Na malém území to ještě jde, ale v případě celých regionů je to problém.
Naším nejlepším zdrojem dat je SLDB (bohužel). To asi každý ví, na co se v něm ptají za otázky ohledně pohybu obyvatelstva. Bohužel ze statistického hlediska třeba můj záznam má naprosto mizivou informační hodnotu. Bydlím v Praze a moje fakulta je ve 3 budovách. Všechny tyto místa jsou v jiné městské části (asi). Uvedl jsem, že denně dojíždím MHD mezi 2 městskými částmi, přestože na cestu do školy jsem ji od dubna do června použil asi 4x, jinak jsem jezdil na kole.
No a s těmito informacemi pak můžeme pracovat. Třeba právě v mém příkladu Kostomlat jsem vycházel ze SLDB 2001. Avšak započítával jsem pouze lidi, kteří bydlí v sídlech, kde můj vlak stavěl. Nikoliv ty další, kteří do Nymburka a Poděbrad přijedou odjinud a tam přestoupí na vlak. Jenže to bych se dostal mimo časové možnosti jednotlivce a technické možnosti kalkulačky a excelu.
Pro potřebné informace je tedy nejlepší udělat vlastní průzkum a nepodělat ho, jak se mnohdy děje. Přitom i ze SLDB by se dalo i při současných možnostech vytřískat víc, než nakonec vypadne. Například se uvádí adresa zaměstnavatele nebo školy. V tomto případě by mohlo dojít k propojení zdroje a cíle a my bychom mohli vědět, kam přesně lidé jezdí. Ne jen že dojíždějí z Nymburka do Prahy.
Co se týče průzkumu v zahraničí, tak jsou na tom překvapivě nejlépe Švýcaři.
Nějaké podklady ti pošlu na emajl.
V.
http://zeleznice.ddmpraha.cz
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 05:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen pár poznámek: Terminologický spor je v momentě, kdy si všichni rozumějí v tom, co kdo myslí zcela irelevantní.

Mašotouš, další: Nějak se vám z těch úvah vytratila ta nákladní doprava. Tady se pořád rozhorlujete, jak VRT na výjezdech z Prahy řeší kapacitní problémy příměsta. To by ale platilo pouze za předpokladu, kdyby se na VRT přesunuly i nákladní vlaky, což je ve většině případů naprosto nemožné (příklad z VRT Hannover - Würzburg, kde s tím mají velké problémy, je dostatečně známý). Do budoucna bude určitě tlak nákladní dopravu posilovat a to se neobejde bez zvětšení počtu tras pro ND, ale i když R strávající trasy uvolní, kapacity bude pořád málo.

Proto by se mělo uvažovat zásadně o potřebě až 6 kolejí, především do hlavních tranzitních směrů, nikoliv 4. I po výstavbě VRT Bě - Poříčany by tedy v Klánovicích měly být další 4 koleje - 2 pro osobku a 2 pro náklady.
Velká logistická centra by se měla stavět cca v linii Pražského okruhu. Je tam blízkost města i snadná dopravní dostupnost.
atilopsopzcezR It Will Be a Good Day (The River) Alpha 1983
Údržba silnice je zadarmo zatímco údržba železniční trati je velmi nákladná. - aneb stop rušičům železničních tratí.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4354
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 10:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dnes ráno na 171 zase po čase kolaps a to dík výluce. Osobáky po hodině a i tak půl hodiny navíc žádná míra...
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 12:01:37    Odkaz na tento příspěvek  

Šest kolejí v Klánovicích? ;-)
A ze sluchátka se ozvalo „Ale jó. No proč nééé.“
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 13:45:53    Odkaz na tento příspěvek  

petr vlcek: a polovicnimi vlaky. takze sem se vezl na plosine v 471 se dvema koly, tremi kocary a 7 lidmi.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 13:49:14    Odkaz na tento příspěvek  

jinak by mne vcelku zajimalo. kdy se ajznbonak pochlapi a odklidi tu skladku z prvniho nastupiste na smichaci. neco takovyho by snad vzbudilo udiv i na predmesti tirany.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: V Klánovicích 4 koleje a 2 koleje podél D11 na VRT.
atilopsopzcezR It Will Be a Good Day (The River) Alpha 1983
Údržba silnice je zadarmo zatímco údržba železniční trati je velmi nákladná. - aneb stop rušičům železničních tratí.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4357
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 14:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka: já jel zas skoro prázdným dvouešusem neb jsme zjevně jeli na blok až za včas jedoucíma Dřevnicema

Též by mně zajímalo kdy zmizí ty vykostěný šíny co se od srpna válej mezi kolejema v Suchofenách. Doufám že na jejich odvoz nebude tejdenní nepřetržitá výluka....
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:16:51    Odkaz na tento příspěvek  

jojo, to je taky parada. to se vubec muze, valet mezi kolejema takovou hromadu zeleza, pul metru od hrany prujezdnyho profilu?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5595
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Tak dnes ráno na 171 zase po čase kolaps a to dík výluce. Osobáky po hodině a i tak půl hodiny navíc žádná míra...

Ale taková 8809 celkem v pohodě a +5 na Smícháči. Všechno ostatní co jsem dneska jezdil bylo do +10. Jinak jsem koukal, že už vyběhla ta říjnová výluka Karlštejn - Beroun, přičemž žádné autobusy nebudou. Evidentně to bude zase takové 14 denní látání od 9 do 15 hodin.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3613
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co se děje při té nynější výluce Řevni - Kárl? Důsledný výřez všech projetých svarů?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Dlouhá_trakce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Do 15 hod. to je moc pro dělníky ohaduji tak do max do půl druhé pak padla.
MHD a vlaky fotoweb: http://doprava-cr.webnode.cz/
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 16:33:25    Odkaz na tento příspěvek  

qecy: vcera stal pracovni vlak todtovy organizace v dobrichovicich. dle slozeni pocitam, ze se hrabou ve sterku.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4358
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 16:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já jel 7,59 z Blerouna. Na Karlštejně jsme vyhnili nějakých 18 minut na křižövání protijedoucího ešusu (Beroun přij 8,04...).

Příčina nejspíš v jako vždy zasekanejch krychlíkách. 751 mně předjela v půlu někde u kementárny, 78041 dorazila 7,44. Tím pádem byl +15 i Klatovák na Plzeň, na něj nejspíš čekala 1243, na ni ten echál... A to ještě akorát v 7,45 stihla skrz výluku přijet od Karlštejna nějaká směska...

Ovšem pořád to nebylo nic proti tomu jak byly zasekaný auta dík jedný na střechu převrácený nadávce na D5... V echálu slyšen telefonát nějaký paní do práce že ji bus vůbec nepřijel, Bleroun je neprůjezdnej a že tedy šla na vlak...
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 16:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: měly se měnit kolejnice, ale k tomu zatím jaksi nedochází a kdoví jestli vůbec dojde
prozatím tedy jen výměna pražců ve výh. č.10 v Zadní Třebáni + ostatní menší práce...
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 10:00:07    Odkaz na tento příspěvek  

ghost: a nebude se taky vopravovat karslstejnsky modelovy kolejiste? :-) (esli tam teda jeste je, pocita, ze tak 10 - 12 let sem v karlstejne nekupoval listek :-)
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 14:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z ...: už tam není více jak půl roku...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4363
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 14:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nějaký šíny mezi Řevnicema a Třebání se asi vyřezávaly - byly vidět navařený kusy rezavejch.

Jinak včera 18,30 už dávno ani noha a jelo se sic po jedný ale plnou traťovou.
Liborec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 21:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čtvrteční EC 379 v Holešovicích:

http://www.youtube.com/watch?v=hpq_QDI8cEc
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 13:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo co se bude dělat na Hrbatý že jsou potřeba během října hned dvě týdení výluky?
když sečtu všechny výluky dohromady tak už se letos snad dva měsíce nejezdilo...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5601
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 13:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Giba: Myslím, že je to jen jedna výluka. Původně byla snad plánovaná na začátek října, teď to šoupli na konec. Co se tam ovšem bude dít netuším, ale když je nepřetržitá, tak zase asi něco v Prokopáku.
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 13:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Aha, na ropidu jsou vyvěšený obě dvě, což mne zmátlo. Na ČD výluka na příští týden už vidět není...
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 15:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Papežský vlak: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/2114110001 00928/video/
Dlouhá_trakce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 21:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V HOPO už řádi pořádně bagristi a likvidují koleje nástupiště a jezdí se a vlak staví jen na 2. koleji
MHD a vlaky fotoweb: http://doprava-cr.webnode.cz/
zvídavý turista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.161.17
Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 10:49:07    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, jen se zeptám proč nefunguje Chuchelský přejezd? Je to kvůli nějaké rekonstrukci?
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 13:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zvídavý turista:
Ano, je vypnutý z činnosti kvůli rozsáhlejší opravě. Mělo by to skončit dnes večer.
Mimo jiné jsem slyšel od jednoho fíry, že to tam je celou dobu pěkná divočina a auta s vlakem si někdy prý skoro vzájemně lízají vestu. Prý je pro auta krytý jen nějakou malou stopkou na zemi. Myslím, že jedit přes něj (byť zpraveni), to poslední dva dny žádnému fírovi na klidu nepřidalo.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11344
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 13:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale je kryt stopkou. To v severních čechách (viz diskuse) se tvrdošíjně vymlouvali, že kříž stačí a že závory nahoře nevaděj.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 13:48:24    Odkaz na tento příspěvek  

Kolik se tam jezdí? Myslim po délce, železokolama.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 14:27:20    Odkaz na tento příspěvek  

kaem, ghost: kdyby stopkou. ja tam zahlid nekolikrat kohortu zbytecnych mongoloidu z mestske policie, kteri byli schopni pustit auto 50 metru pred vlak (byt se tam jezdi krokem).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11352
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 12:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: To už je otázka jiná, kvalifikace mávat praporkem.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 19:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsme se dnes ve zprávách na ČT1 dozvěděli, že kvůli úsporám v resortu dopravy nakonec nebude na trati 171 v nejbližších letech modernizován úsek Černošice - Karlštejn.
Co to je zase za 3,14čovinu?
Udělat Karlštejn - Beroun, Smíchov - Černošice a na zbytku nechat muzeální provoz??
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 19:50:34    Odkaz na tento příspěvek  

Je to tady:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/138564-praha-muze-zapo menout-na-obchvat-budejovice-na-zeleznicni-koridor/
Na úseky Smíchov (mimo) - Černošice [asi tedy na hranice Prahy] a Karlštejn (mimo) - Beroun byly v září vypsané PD s tím, že úseky jsou relativně jednoduché (v nejjednodušší variantě víceméně na drážním tělese) a daly by se snad přichystat k realizaci poměrně brzy. Úsek Černošice - Karlštejn je "postižen" požadavky obcí na mimoúrovňová křížení místo nadjezdů, budou spory o protihlukovou ochranu, zde příprava nebude jednoduchá ani rychlá a potrvá řadu let. Takže zpráva vcelku očekávaná. Akorát že rezort dopravy nepřipravenost akcí schovává za úspory...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5614
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 19:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost: Tady už je možné všchno.
Jen jestli náhodou nechtějí "šetřit" na tunel Černošice - Karlštejn. O tom se taky přece někde mluvilo.

edit: K.A.F.: Takže to byly jen plané kecy a naděje, že se musí do roku 2015 vyčerpat evropské dotace, aneb s báboblokem na věčné časy. To že to stále znehodnocuje cokoliv modernizovaného za Berounem evidentně nikoho moc netrápí. Ach jo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 20:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Ale no tak hlavně, že úsek Beroun - Plzeň se komplet udělá. To, že mezi Radotínem a Dobřichovicemi bude mít takové Pendolino nadále Vmax 50 km/h asi nikoho netrápí.
Kocourkov na věčné časy! Báboblok na věčné časy!
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 20:10:29    Odkaz na tento příspěvek  

SFDI ve středu zveřejnil rozpočet na příští rok ve variantě, schválené vládou. Takže:
- Smíchov - Černošice a Karlštejn - Beroun stále uváděny se zahájením 11/2012, aby se stihlo OPD. S ohledem na stav přípravy a někdejší problémy (původní PD se v roce 2005 nedoprojednaly, hlavně kvůli hluku, zásahům v CHKO a kříženým komunikacím) to považuju za veeeeelmi optimistický scénář.
- Černošice - Karlštejn viz výše. Pro OPD nepřipadá do úvahy.
- Dětmarovice - Č. Těšín není zadaný projekt, stejně by se příští rok začít nestihlo.
- na IV. tžk zřejmě zmotali v televizi dvě věci dohromady. Ve zveřejněném rozpočtu na ČB - Nemanice je uvedených cca 270 mil. Kč, což sice není moc, ale slovy "odloženy budou práce" bych to nepopsal. Posun dokončení IV. tžk za rok 2016 je sice už jasný, ale s penězi na příští rok to vůbec nesouvisí.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 20:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímalo by mě, když už tu tedy jsou spory o mimoúrovňová křížení a zpropadené PHS, proč kurník SŽDC nějakým způsobem neprovede na tomto úseku alespoň něco se ZZ? Napadá mě spoustu věcí, které by šly upgradovat v oblasti ZZ bez větších zásahů do infrastruktury a zásadně by pomohly. Jenže to by asi bylo moc složité.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7587
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 20:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se tedy (např. podle místních příspěvků z minulé zimy) domnívám, že více než rekonstrukce ZZ je tu potřeba náhrada TV a rekonstrukce svršku. Krom toto dělat ZZ třeba bez úpravy Řevnic pro obratové Os nebo bez spojek v Mokropsech považuju za blbost, resp. vyhazování peněz do kanálu.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 20:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Bavíme se tu o takových maličkostech jako je dosazení světelných PN na odjezdová návěstidla Řevnice + Karlštejn apod. Kvůli tomu jsem tu už plakal několikrát. Je to do nebe volající. Jen při výlukách a poruchách ZZ prodlužuje tato blbost celé řešení v řádech několika minut u každého vlaku.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7589
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 21:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost:
Tak čekat, že "v předvečer" velké výměny ZZ se bude někdo zabývat takovou "prkotinou" (schválně nadsazuji), to opravdu nelze. Že ten "předvečer" se už co nevidět bude počítat v desítkách let je druhá věc. To je holt úděl všech tratí postižených velkými vizemi (nejen 171, ale i Praha-Kladno, Praha-Liberec, ...). Aby se náhodou nevyhodilo několik milionů zbytečně, tak se čeká, čeká ... a pokud neumřeli, tak čekají dodnes.
Tím samozřejmě neříkám vrážet do těch tratí bůhví kolik, spíš trošku popohnat některé projekty nebo třeba alespoň říct, že nejbližších "50" let tam nedáme ani korunu.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 21:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Úprava ZZ by byla potřeba jako sůl, zejména bych osobně dosadil trojznaký autoblok.....
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 21:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že ten "předvečer" se už co nevidět bude počítat v desítkách let je druhá věc.

Smutná pravda.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7590
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 22:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074:
Když už AB, tak čtyřznaký. Bábablok už sice něco pamatuje je náročný na personál, ale co se týče propustnosti, tak není horší jak AB. Možná může být i malinko lepší.
Jedinou zásadní nevýhodou bábabloku je jeho jednosměrnost.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 4-2009
Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 22:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já když vás tak čtu, tak si vždycky musím vzpomenout, co jsem zažíval, když jsem leta dělal výpravčího na Karlštejně...já bych vyhlásil národní kulturní památkou závory na St.2
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 23:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Právě si myslim, že by měl být obousměrný, přeci jenom se to potom hodí, když se něco semele.
Hlinule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 9-2010

Odesláno Sobota, 08. října 2011 - 09:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo, proč je přes celou železniční stanici VELIM pomalá jízda?
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 08. října 2011 - 10:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quenya: neboli v mém současném pracovišti
Národní kulturní památkou by zasloužil být vyhlášen patrně celý úsek Černošice - Karlštejn, neboť po tom co zmizí elektromechaniky z úseku Vysočany - Čelákovice tak to už opravdu bude v Čechách (na Moravě myslím ještě nějakou dvoukolejku s poloautoblokem někde také mají) ojedinělé muzeum
Závory na St.2 v Karlštejně jsou kapitolou samy o sobě.
Hlavně se těším jestli se tedy bude dělat úsek Beroun - Karlštejn (mimo) dle návrhu, jak skončí ten modernizovaný úsek s autoblokem u vjezdu do Karlštejna a budou následovat závory na kliku
To už by bylo fakt snad na nějakou reportáž.

Edit: Škoda, že trať 171 neprojektoval Jára Cimrman


(Příspěvek byl editován uživatelem Ghost.)
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 08. října 2011 - 11:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže mezi Černošicema a Karlštejnem bude nekoridorová díra. To nebude moc estetické. A to jste tu nedávno psali, že příští rok buduo na celé trati Pha-Beroun beztykové odpružené kolejnice nový štěrk a nové elektrické vedení.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5616
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 08. října 2011 - 13:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Jako že by se tohle všechno stihlo během příštího roku? Tak to určitě nikdo nenapsal. Byly tu jakési náznaky, že mezi 2013-15 se budou dělat současně 2 úseky, ale že to skončí takovouhle blamáží jsem nečekal. Ono se to ale dalo očekávat. Zkrátka přehnané naděje.

Co jsem slyšel JPP, tak na Rudenku je vyčleněno 100 mil (přijde mi to poměrně málo), ale co všechno se tam má páchat netuším.
Vzťák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 6-2009
Odesláno Sobota, 08. října 2011 - 14:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Já od JPP slyšel že by se snad v Loděnici měla vkládat "dočasně výjmutá" výhybka č. 10 za účelem křižování rychlíků.