K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 06. 12. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 06. 12. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 10:25:56    Odkaz na tento příspěvek  

-aa- tunel je sice "chimericky", lec sam predkladate dost argumentu, proc ho vybudovat. uz treba jen ten, ze doprava v te intenzite by vpodstate znamenala odriznuti udoli berounky od silnicniho spojeni na prahu, cehoz alternativou by byly jenom velmi brutalni zasahy do zastavby .
me osobne vychazi, ze ac ten tunel vypada jakkoli megalomansky a z jine planety, v dlouhodobejsi perspektive je to jedine pruchozi reseni a tak ci onak na nej stejne dojde. otazkou je, esli se toho dozijem... :-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3664
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 11:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: zastávám názor, že odklony nesmějí předjíždět pravidelnou dopravu. Ostatně se to na trati 231 dodržovalo minimálně mezi Lysou a Balabenkou.
Jirka z...: to, že za málo peněz mezi Berounem a Prahou nebude hodně muziky, vědí všichni znalí. Zkrátka jakékoli smysluplné a prosaditelné řešení bude drahé jako prase.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2146
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 13:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jaké vlaky mají jezdit odklonem po 231-ce? Já vím akorát o nočním Excelsioru směrem do Prahy a to žádná osobka nejezdí. Havlbrodské R jsou psané přes Libeň, ale v reálu to může být jinak, to je fakt.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3302
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 14:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z ...: Ano, argumentů je dost, leč jak jste mohl prakticky shlédnout, pro EU nebyly dost efektivní. Jestli na takovou stavbu budeme mít někdy bez EU nebo tato změní názor.... Obávám se totiž, že ty částečně povrchové varianty těžce narazí a nezbyde než zase razit nějaký dlouhý tunel. Ten by sice mohl být o něco kratší (a tedy i levnější) než původní Zlíchov - Beroun, pokud povede např. Černošice - Beroun, jenže zase celková trasa Smíchov - Beroun je delší, naskočí k tomu nějaké další náklady v úseku Smíchov - Černošice a především budou naskakovat rok od roku vyšší provozní náklady (více ujetých vlkm). A tak kdo ví jak se bude lišit efektivita....

Qěcy: Takový názor zastávám sice taky, ale je otázka co nám to bude platné v okamžiku, kdy třetina úseku Blatov - Úvaly bude jednokolejná, zbytek dvoukolejný, dálková doprava ještě více vybují a regionálka nebude v Klánovicích schopná ustoupit z 15 minut (ostatně proč by to dělala, když by měla do úseku pustit vlaky vedené na komerční riziko dopravců), protože lidí tam přibývá a ještě přibývat bude, protože v Praze se intenzivně mluví o pokynu ořezat MHD a jako první by měly jít na řadu souběhy s kolejovou dopravou. Ono pak těch odklonů přes Lysou může být trošku víc, než se možná čekalo. Inu, uvidíme.

čelakovičan: Bavíme se o situaci za výluky Běchovice - Úvaly, to jest v předpokladech projektové dokumentace o letech 2014 a především 2015. Ostatně tyhle dva roky budou dosti krizové v pražské příměstské dopravě, pokud se opravdu vyplní momentálně řipravený scénář OPD-šturmování po česku. V těchto letech totiž opravdu reálně hrozí souběh staveb Běchovice - Úvaly, Praha - Beroun, Hostivař - hlavní a moc bych se nedivil, kdyby zbyly peníze i na Podbaba - Holešovice. A aby z toho nevyšla naprázno i poslední drátovaná trať, tak tam budou jezdit asi v nemalé míře odklony (další odklony by asi mohly být i na hrbaté)... Nu a ultras scénář (aneb v novinách to tak psali, prý hýtman a ministr sedohodli) říká, že se začne konečně stavět i rychlodráha, tentokrát tedy v podobě Veleslavín - Kladno. To bude kvalita, zejména pak regionálky, která je v pořadí důležitosti dole. A ještě pod ní je Cargo, to aby snad zapomnělo, že existuje něco takového jako Praha. Z Uhříněvsi půjde odjet kamkoli asi jen v hluboké noci a v ostatních obdobích jen směr Benešov, a to ještě jen v případě, že někde na jihu nebude zrovna nějaká nickolejná výluka. Nevím zda na tohle ti "odborníci" ze SŽDC myslí. Ono hlavním cílem snažení této firmy by nemělo být jen využít evropské peníze, ale především i za stavební činnosti zajistit provoz na přijatelné úrovni!
dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.30.64.34
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 14:57:14    Odkaz na tento příspěvek  

Teď otázka pro -aa- z jiného soudku, jak to vidí se železniční dopravou pro příští rok, myslím GVD 2012-13. uvažuje se někde o zahuštění dopravy, nebo propojení některých linek S a tím dalšího průjezdného modelu Prahou?? díky za odpověď...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6133
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 15:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že i po rekonstrukci zabezpečovačky na 231 se tam toho moc navíc nevejde. Pokud si ROPID neprosadí další posílení regionálky a po věštonu špičky zůstane půlhodina, dovolím si odhadnout možnosti trati na provážení 4 dálkových vlaků do hodiny, takže zřejmě by šlo o komplet rychlíky+dotované Exy na Moravu. Předpokládám, že nedotované vlaky bude snaha udržet na 011, stejně tak EC do Brna.

dotaz: Dovolím si svůj odhad. Bude nula nebo zápor, i v Praze. Praha už příští rok má na neinvestičních dotacích pro VHD ušetřit 600 milionů
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.30.64.34
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 15:10:02    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: toho se právě obávám taky...
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 15:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Můj náhled je, že provizorka je vše mezi stavebními postupy jedné realizované stavby, a to ať mezery mezi nimi jsou dlouhé jak chcou. Tahle stavba je na dvě etapy s nějakým odstupem, takže v zabzař bych to vnímal opravdu jako provizorium zřizované proto, aby se naplnily alespoň základní cíle a aby následná etapa s kolejovými úpravami nezmařila novou kabelizaci a nepřinesla problémy se SW ESy na novou konfiguraci.

DOZ řízená z Kolína bude maximálně dočasně opět jako nějaké provizorní úsekové ovládání. Aktuální koncepce mluví o CDP Praha a možná nějakých RDP jako je Česká Lípa a podobné ostrovy. Ve stanicích, kde je nějaká odbočná trať by sice někdo mohl zůstat a v Kolíně bude asi určitě, ale jako RDP bych to nenazýval.

zbytek jsme probrali mailem.. ;-)

-aa-: mě spíš u 7,5 neskutečně prudí do jakých jednání a jakým stylem s tímhle požadavkem ve které době mají drzost přijít.. přijít do stavby, která má územko, které s nimi bylo řešeno, a stanovené nepřekročitelné finanční prostředky, s tím, že je všechno špatně, protože 7,5-10, to je síla..

nemyslim že to je reálné jen za vlády šotouše.. Praha má silný problém a také dost lidí, kteří by mohli tlačit na stát, aby zainvestoval víc..

u 231 bych viděl možnosti v obsluze některých zastávek ve špičkách výlukově busmo, čímž by potřeba předjíždění kvůli zastavování (a tím nárůst jízdních dob) nemusela být tak akutní.. ostatně na těch staničních zařízeních co jsou k dispozici asi ani to předjíždění nebude mít efekt - než se to postaví a Os uklidí na předjízdnou, bude Os na hlavní koleji pryč..

Nevim, přijde mi, že se SŽDC snaží. 231 je toho příkladem + předpokládám, že na jednokolejku mezi Úvaly a Běchovicemi nakonec dojde maximálně na prázdniny, kdy se to dá.. souběh ostatních staveb? proč ne - cargo bude stejně odkloněné mimo Prahu a na jednotlivých linkách bude většinou průjezd pouze jednou stavbou, tak co.. dokonce mi to přijde jako vhodné, protože se tak některá kapacita uvolní (např. Masaryčka díky Kladnu a běchovické zhlaví v Libni díky Úvalům pro Benešov až se bude rubat Zahradní Město ap.)..
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6136
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 16:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vhd_sl: Nemyslím si, že by při špičkové půhodině osobáků (na střídačku Milovice a Nymburk), 4 rychlíků do hodiny a trati 070 hrozilo nějaké významné předjíždění. Pokud se to dobře nakreslí, tak osobák, který vyjede za rychlíkem Ve Vysočanech stihne bez problémů dojet před rychlíkem do Lysé. Maximálně by se předjelo tam.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 16:33:19    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: otazkou je, na zaklade ceho byla ta neefektivita spocitana. nedoslo k ceske klasice, tedy ze stavba vychazela neobhajitelne draz, nez je ve svete bezne? pak bych se vubec nedivil, ze z penez EU placeny audit konstatoval, ze se nejedna o efektivni vynakladani prostredku EU. jinymi slovy, jestli je ta eneefektivita pocitana z realne ceny, nebo z ceny nafouknute o ruzne korupcni penize, jak u nas bylo a je dlouha leta zvykem.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 16:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

orky: sorry, nedělám grafikony - znám pár dob u jednotlivých zařízení (jsou v předpise) a tím s technologií provozu končím.. jako většina, protože technologové železniční dopravy jsou aktuálně nedostatkové zboží a schopní praktici pomalu odchází.. za těch okolností nehodlám ani odhadovat ani se přít o nějakém tvrzení z téhle profese..

jirka z ...: a co je to reálná cena? kdo jí pro desetitisíce definovaných položek určí a jakým způsobem? zkuste nadefinovat jedinou libovolnou cenu a já budu tvrdit, že se to dá sehnat levněji nebo že to za ten pakatel nejde.. zkuste pak za tu cenu odpovídat, že to tak v soutěži opravdu bude..

rozpočtování čehokoliv bude vždy průšvih, protože když podstřelíte a nikdo to za to nepostaví, je problém.. navíc cena je věcí nabídky a poptávky a nikdo dřív než u hodnocení nabídek neřekne za kolik by to byl schopen udělat, protože by se tím znevýhodnil v soutěži.. takže ani dodavatel Vám u veřejných zakázek před soutěží neřekne za kolik to opravdu udělá..

je pravděpodobné, že to jsou položky podle databází, se kterými pracují programy firem http://www.aspe.cz , http://www.urspraha.cz , a cen stanovených Framem, případně odborným odhadem.. většinou bývá datová základna s nějakými cenami součástí zadávací dokumentace od investora, ten jí získává pravděpodobně sledováním cen shodných položek na aktuálně realizovaných stavbách..

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 17:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: Jak budou chtít organizovat dopravu na 231/072?? V roce 2014 pokud se nepletu, tak začne modernizace Pravobřežky....
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3304
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 17:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dotaz: Můj osobní odhad je, že úspěchem bude uhájení stávajícího rozsahu dopravy. A to již v průběhu roku 2012. Tudíž k prosinci 2012 bych rozhodně žádné revoluce nečekal.

Orky: To bude právě takové zajímavé. Ona Běchovice - Úvaly asi bude vyhlášená omezená infrastruktura. A tím pádem by tam ty nedotované vlaky neměly dostat kapacitu. Takže jediná možnost je, že by už MD poslušně objednalo přes 231.

Vhd sl 488: Ten prostřední odstavec radši komentovat nebudu, to by pro mě mohlo být nebezpečné
Busová obsluha některých zastávek mě napadla taky - typicky Mstětice, Jiřina, možná úsek Lysá - Nymburk.... Asi by se dalo zvážit roztržení S2 v Nymburce, kdyby se to nějak pořešilo s návazností na Prahu třeba pomocí nějakého odklonu. Kromě toho si myslím že R UL-KO můžou skončit v Lysé a tam přestup na nějaký odklonový R (vysloveně se nabízí HaBr, pojede-li odklonem), který to odzastavuje za něj. To ale zadělává na kapacitní problém, protože tím by jezdila frekvence z Prahy do Nymburka a Poděbrad (a ještě by se pak dožadovali zachování tohoto pěkného prokladu s hradeckými R i po skončení odklonů).
Nemám teď po ruce navržený postup prací, nicméně nultá kolej se jen za prázdniny asi neudělá. Jednokolejka bude vždy v třetině úseku, budou postupně výhybny Klánovice a Štamberk (nebo Štramberk, teď přesně nevím jak se ta samota ve Vidrholci jmenuje).

jirka z...: Toť otázka, možná teď, když už exministři vlastní fotbalové kluby a korupční přirážka (snad) klesla, by byla stavba levnější.

074: Obávám se, že pravobřežní Nordwestbahn si bude moct počkat. V úseku Lysá - Kolín určitě, v úseku zbývajícím nevím nevím, bude to možná jediná průjezdná trať pro cargo široko daleko a omezovat ji nějakou jednokolejkou by asi nebylo vhodné. Běchovice - Úvaly cargo asi prakticky přes den neprojede, ještě tak maximálně v sedle nějaké kontejnery do Uhříněvesi.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7737
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 18:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek:
Dálkovina, skvělá to věc...Ale napřed se ta dálkovina musí postavit. A než se postaví, věřte, že při souběhu výluk by mělo být zbožným přáním všech, kteří v inkriminovanou dobu pojedou (budou řídit) vlakem, obsazení stanic jako DBC, ŘEV a KRS druhým výpravčím.
Tak asi tak.

O tom ale přeci vůbec není spor.

Můj příspěvek měl pouze naznačit (zjevně se nepovedlo - asi jsou všichni bohatší a mají delší vedení, nevím) následující:
Vyhozením 8 dozorčích/IŽD/ekonomů/... sice teoreticky ušetřím na 8 výpravčích, ale některé věci potom nebudou fungovat (nedostanete výplatu, modernizace budou méně kvalitní nebo dražší, ...). To je ta druhá strana mince.
Stejně tak vyhozením 8 výpravčích a jejich nahrazením DOZ ušetřím za 8 výpravčích, ale něco nebude fungovat jak má (mimořádnosti, zimní podmínky, ...).
Chtěl jsem jen naznačit, že neni všechno černobílé a některé na první vynikající nápady mohou přinést skyrté problémy.
Už je pochopeno?

-aa-:
ad Radotín: Jezisek píše, že by jedna kolej stačila a jelikož se dle předchozích příspěvků celekm důvěryhodně tváří jako místní, tak bych se nad tou možností snad i vážněji zamyslel, kdyby to mělo smysl.
Jak postupují celoperonizace stanic kolem Prahy, tak mizí jedna za druhou koleje, na něž se kdysi odstavovaly v dobách slabšího využití různé nepotřebné nákladní sopravy, především kontejnerových vozů.
Dokud z odstavených vozů nepoplyne SŽDC nějaký poplatek (nazveme to třeba "stojné" - obdoba "parkovného"), tak nejspíš nebude mít důvod nějaké takové kolejiště stavět.

Nevím zda na tohle ti "odborníci" ze SŽDC myslí. Ono hlavním cílem snažení této firmy by nemělo být jen využít evropské peníze, ale především i za stavební činnosti zajistit provoz na přijatelné úrovni!
Jak kdo a možná že i jak kdy. Nečekám, že když se od začátku evropské sedmiletky některé věci zadrhávají, že by v té době někoho nějaké omezování dopravy na jejím konci jakkoliv byť jen napadlo, natož trápilo. Totéž lze říct i o lidech na MD, popř. MF, EU atd.

Vhd_sl:
Do Staré Boleslavi a dalších, které nejsou řízeny dálkově, proto s klidem mohou v případě problémů přijít výzisky z koridorů napojovaných do DOZ..
I na pravobřežku dojde (viz Superstrategie) a nemuselo by to trvat zas tak dlouho (byť teda termín 074 se mi zdá nereálně optimistický), takže bych tam žádné výzisky nerval, neb by tam nemusely moc dlouho vydržet.
Praha má silný problém a také dost lidí, kteří by mohli tlačit na stát, aby zainvestoval víc..
Možná má problém i lidi, ale ten tlak (na správných místech) mi tu jaksi pořád chybí.

u 231 bych viděl možnosti v obsluze některých zastávek ve špičkách výlukově busmo
Třeba ROPID konečně dozná, že zastavování ve Mstěticích je pitomost.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 18:42:21    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-
Rekonstrukce pravobřežky v roce 2014 nezačne zcela jistě. Není v návrhu střednědobého výdajového výhledu (2012 - 14) a není na žádný úsek ani DÚR (vyjma Kostomlat, které ale po dobu klánovických výluk doufám nikoho rozvrtávat nenapadne).

Rok 2015 by mohl být drsný, něco jako Praha - Děčín v roce 2002 (bylo tuším pět jednokolejek a prodloužení jízdní doby o hodinu proti předvýlukovému stavu). Jenže:
- Úvaly - Běchovice stále nemá ÚR
- Praha - Beroun ani ty dva kousky nemají DÚR. Mimochodem v obou je kus traťových/hlavních staničních kolejí na cizích (nevypořádaných) pozemcích
- pokud město nepřispěje na svoji část podjezdu Průběžné, tak nebude Zahradní Město a tím ani čtyřkolejka
- spojení centra s letištěm je sice navržené do TEN-T, jenže s podmínkou využitelnosti přímou dálkovou osobní dopravou, čemuž trať do Veleslavína ani na Masaryčku moc neodpovídá
- takže zbývá snad ta Bubeneč


U trati do Berouna nešlo o to, že by Jaspers České republice nepřál megatunel - ekonomické hodnocení s výsledkem pod stanovenou úrovní by nestačilo na schválení v žádném případě. A nesouvisí to ani s Bártou (Martyss).

Čtyřkolejka na Radotíně-sídlišti znamená změnu územního plánu Prahy, ale patrně i Středočeského kraje (ZÚR) a Černošic. V Praze už k novým změnám není moc chuť, takže leda s novým ÚP. Je vůbec šance, že nový ÚP bude vydán před rokem 2015?
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 19:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: jestli-že je v nejmenované PO Přednosta, náměstek, čtyři dozorčí, ekonomka, skladnice, řidič, IŽD, dvě komandující a sekretářka... tak zruším celou PO. Ponechám si čtyři dozorčí, na jejichž bedrech budou podněty pro řízení, změny apod. IŽD centralizovat do RCP a skladnici s řidičem zrovna tak centralizovat (on ten barák, kde má MTZ PO Praha Hl.n. je dost velký na to, aby zvládl i těch pár stanic kolem). Komando centralizovat po vzoru KCOD. Takže zrušíme 1x náměstka, 1x přednostu, 1x ekonomku, 1x sekretářku, 1x komandující. Dále úspora za nepotřebné kanceláře (sklad atd.). Dvě uklízečky, které nejmenovaná PO má pak v klidu můžou jezdit uklízet skoro do všech stanic PO...
A máme tady úsporu, ze které klidně můžeme zaplatit 6x výpravčí do uvažovaných stanic v obvodě. Tak asi tak, o to, že mi nemá kdo spočítat výplatu se opravdu nebojím. Kde je skrytá ta druhá strana mince? Současná struktura PO je pořád pozůstatek z dob, kdy stanice zastřešovala vše. Když šetřit, tak všude.

K Radotínu: narážíme na problém, že není kapacita, kde vozy řadit. Tzn. že přísun vozů z vlečky by musel mít časový harmonogram a zátěž by bylo třeba ihned odvážet. A to není úplně fajn jak pro dopravce, tak pro vlečkaře. Ale neříkám, že by to nešlo.
Plná peronizace by snad nemusel být takový problém. Kde je napsané, že musí být výpravní budova na svém místě? Pak je místa pro peróny, i šturcové koleje, nákladní koleje, dost. (lehká inspirace například stanice v Berlíně, kdy je nad kolejištěm odbavovací prostor, obchody, parkoviště atd. v komplechu nad kolejema.)

stojné za vozy:Jestli-že tvoří nákladní dopravci významnou část peněz, přitékající do SŽDC, neseznávám jediný důvod, proč by jim SŽDC neměla poskytovat prostory pro odstavování vozů.

(Příspěvek byl editován uživatelem jezisek.)
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 20:21:27    Odkaz na tento příspěvek  

vhd_sl: pocitam, ze neco jako "prumerna cena" tunelu se stanovit da, samozrejme nejlip v nejakem rozpeti. me slo spis o to, esli to nahodou nebylo stejne do oci bijici, jako kdyz se u nas stavi dalnice...
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 4-2009
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 21:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-, příspěvek 3297. Jednoznačný souhlas, já jako výpravčí na Karlštejně s dvěma šotoušema na St.1 a St.2 jsem byl neporazitelnej
Podbabák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.202.85
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 21:50:14    Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.: Nekouknul byste prosím na můj dotaz k PHS vedle v "Tranzitní železniční koridory, vysokorychlostní tratě"? :-)
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 07:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quenya: s dvěma šotoušema na St.1 a St.2
No, něco takového by se mi také líbilo, s tím by se daly dělat věci... Avšak v současné době máme v Karlštejně takového člověka jen jednoho. (tímto Tě zdravím Ivane, jestli to čteš)
A ten navíc bohužel není v mé partě. O zbytku raději takticky pomlčím.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3307
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 08:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Myslím, že minimum jsou dvě. Aby tam byla nějaká objízdná.

K.A.F.: Jak tak na to koukám, tak ono nakonec vše co je teď chystáno k čerpání z OPD je tak nějak spíš zbožné přání, než realita. Takže ona nakonec ta sporná stavba Praha - Beroun skončí tím, že se nestihne projednat a připravit včas (a to nikoli díky tomu, že by se plnila přání objednatelů osobní dopravy), pak na ni skutečně hned tak nebude, mezitím vrátíme prachy za Beroun - Plzeň a pak už se nepostaví vůbec nic. Tedy si projektanti udělají řádně placené cvičení a tím to skončí....
Ohledně ÚP se musíš ptát spíš těch, kteří to mají na starost a šanci ovlivnit. Já fakt nevím co je lepší. Jestli postavit něco, co nadlouho zabetonuje jakýkoli rozvoj nebo udělat jen nějakou základní údržbu. Hlavně mě fascinuje, že není absolutně žádná snaha najít aspoň teda jiné (= levnější) cílové řešení než tunel. Dnes se to projektuje systémem musí to být na dnešních pozemcích, zcela jako dnes, pak vše vyřeší tunel. Nikdo nechce namalovat případné řekněme jakž takž vyhovující cílové řešení bez tunelu a připravovanou stavbu řešit tak, aby pak nebylo třeba příliš bourat. Prostě aby blízká budoucnost umožňovala obě řešení. Tedy buď dostavět tunel nebo jen čtyřkolejku se zastávkou.

Jezisek: Nápad s budovou zajímavý, leč ještě to trošku naráží na požadavek carga zachovat prostor pro nakládku (od budovy směr Praha). Ale to by možná šlo nějak pořešit.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 09:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z ...: podkladem pro každou průměrnou cenu je buď cena šroubku nebo odborný odhad.. tunel je černá skříňka, která má spousty neznámých, které mohou výsledek posouvat naprosto jinam, takže je logické, že případný odborný odhad průměrné ceny (pokud přistoupíte na to, že se ke konkrétní ceně bez velmi precizně zpracované realizační dokumentace nedostanete) bude obsahovat rezervy.. je jasné, že když se ta průměrná cena srovná s tím, co se postavilo jinde v jiných geologických podmínkách, může to vycházet draho.. ale riskněte to, že se stavba díky špatnému odhadu podmínek prodraží třeba desetinásobně..

nevím, prostě bych si netroufal bez bližší znalosti polemizovat o "reálné ceně" a urážet tím lidi, kteří se k nějaké reálné ceně snaží dostat.. pokud bych o něčem polemizoval, pak o kvalitě cen vzešlých z prováděných staveb a o kvalitě jednotlivých položek v úrovni rozkladu specifikací, ale i tam je to na hraně, protože ceny z úplně poslední doby mohou být pod náklady a dlouhodobě neudržitelné a zařízení neznámého dodavatele je černou skříňkou, kterou na šroubky nejde specifikovat, protože do ní nikdo nevidí..

v některých profesích by mohl být prostor pro polemiku o materiálu na provizorní stavy a jeho následném osudu, ale obávám se, že bez aktivního přístupu správce a dozorů je toto také věc neřešitelná + průměrné ceny za kilometr tunelu se toto netýká - spíš jsou to drobné, které se rozkutálejí následně při stavbě a obecně je sporné, zda je vhodné je za cenu těžké administrativy navíc ošetřovat..

Hroch: pokud to bude dálkově řízené, asi by ty výzisky ani nešly.. máte recht..

-aa-: 3304 - s prostředním odstavcem souhlas, nepatří sem.. jen mne zvedli, protože jsem se s tímhle přístupem setkal poprvé..

k postupům Úvaly - Běchovice: nevěřím tomu, že by dodavatel nechtěl s nabídkou zvítězit tím, že výstavbu urychlí, takže nevěřím v trvanlivost postupů z projektu.. jen doufám, že vypuštěním klíčových postupů nevzniknou problémy, které správa ani dodavatel trošku pominuli, a tím silné vícenáklady..

u Praha - Beroun bych věřil ve stihnutí první etapy stejně jako na 231.. technologie s projednáváním takové problémy nemívá a neznámý dodavatel na 2014 nebude mít moc práce s vnitřky jinde..

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 10:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: prostor by šel zachovat bez nějakých větších komplikací, holt by byl perón v liché skupině posunutý kousek k přejezdu (jehož existenci považuji na neopodstatněnou). Uvažuji také předpoklad, že by se vykoupil přízemní objekt s mnoha obchůdky (a poskytnutí náhradních prostor v nově vzniklé hale nad olejištěm) a zlikvidovalo by se skladiště. Jediné, co je negativem, jest likvidace hospůdky uKarla a její neopakovatelné atmosféry...

PS: rýpnu si, malinko... bude v prováděčce ke GVD zákaz předjíždění zrychlenek směr ŘEV rychlíkem při zpoždění do pěti minut v DBC?
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4635
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 11:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jestli to porovnání ceny nedopadlo tak, že berounskej tuleň byl o dost dražší než třeba základnovej Lotschberg, že. Přičemž Brusel neakceptoval extrémně nepříznivé geopodmínky v Krasu oproti Alpám....

Udělat rozpočet lze v podstatě na jakoukoli částku - to záleží jen na invenci pachatele rozpočtu
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 11:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost: já když si vzpomenu, jak jsem současně vjížděl s rychlíkem od Prahy na 7.kolej, s dlouhou Pn od Berouna na čtvrtou, na druhé a páté se přeprahalo z plzeňského esa na třebovský šestikolo a na první stál panťák do Prahy... a šlo to bleskurychle....a rychlík ani nezastavil...tak zamáčknu slzu
-Boblig-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.141.251.132
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 13:28:07    Odkaz na tento příspěvek  

Žádná korytorizace ani tunel na území města Černošic prostě nebude. Co bude na současném tělese je celkem jedno. V Černošicích už existuje občanské sdružení připravené jakoukoliv nádražáckou idioťárnu patřičně opepřit, zdržet, nejlépe zlikvidovat. A že to jde ukazují Úvaly a Havránková. Takže šup s kokotinama do stavebního řízení, ať se můžeme vyřádit.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 13:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-Boblig-: A já se lidem nedivím. Než koukat každý den na tu obludnost, to raději boj a pěkně dlouhý boj.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3666
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 14:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quenya: Já tam žádný šotouše neměl, ale několik rychlých dobrých signalistů jsem tam zažil, a práce s nima byla super. A teď si užívám podobně někde jinde. Například letmá křižování rychlíků...
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 16:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: většinou se mýlím ze dvou důvodů.. buď nemám dostatečné informace nebo pro pochopení věci nemám z různých důvodů kapacitu.. pokud to není tajné a není to daty zákazníka, což u základů rozpočtování, o kterých mluvím, není, mohu se Vám naivně bez očekávání efektu pokusit informace doplnit plus přidat svůj názor na důvody ne zcela ideálních výsledků.. jak si to přeberete je Vaše věc.. zlehčováním mne pouze utvrzujete v tom, že informace jsou nepodstatné a důležitý z Vašeho pohledu je lynč.. díky tomuto přístupu médií a většiny stáda je současná společnost v této zemi po zásluze tam kde je..

-Boblig-: přeji příjemné vysvětlování všem uživatelům trati 171, že se kvůli svému boji za dobrou věc stavíte proti tomu, aby ROPID do Černošic ve špičce protáhl desetiminutový interval, který v současné době není možný z kapacitních důvodů, a že naopak kvůli kapacitě pro vlaky vyšších typů (a hrozbě arbitráží ze strany soukromých dopravců) budou Os na Prahu na Vaší trati místo zavádění mizet a přejezd trati IAD bude podstatně problematičtější..

kdy konečně začne někdo (SŽDC, kraj, ROPID..) mediálně pracovat s tím, že si jednotlivec, který ideálně v dané lokalitě ani nežije, může vzít za rukojmí (pro naplnění svých představ za peníze ze státního rozpočtu nebo pro své zviditelnění) půlku kraje? souhlasím s odvoláními kvůli nedodržení zákona nebo norem, ale blokovat jen z principu či pro zábavu vnímám jako ne zcela ideální přístup..
kutus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.140
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 19:11:25    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jsem z diskusi pochopil, tak co se tyce trati 171 jsou defacto jen 4 ruznym zpusobem stejne spatne scenare, je to tak?

1) neudela se nic, trat se rozsype a dotace potupne vrati, protoze skrz udoli neprojde nic, a jine reseni se nestihne, takze EU si vezme zpet penize za cely 3. koridor

2) podari se udelat optimalizaci ve stavajici stope, EU na to nic neda, protoze jde o udrzbu, stejny vysledek jako u 1. pripadu

3) vymysli se nejake hokuspokus reseni, ktere zazracne nejak projde jednou dvema etapami schvalovani, ale nestihne se udelat a k realizaci stejne ve finale nedojde z x duvodu, takze EU opet nic neda a budou se vracet dotace

4) udela se tunel Praha - Beroun, aspon jednokolejny, posunou se lehce odjezdy, aby se to v nem nepotkavalo, ale nestihne se vcas, protoze se pozde zacalo, EU opet nic neda a budou se vracet dotace

Z ostatnich jakz takz pravdepodobnych moznosti mi vychazi jeste krach EU (nebude se muset nic vracet ) a rozvoj IAD, kdy kazdy bude mit elektromobil (bavime se o 10 letech a vice), ktery bude drahy na porizeni ale levny na provoz (dnes je spotreba el. automobilu 16 kWh na 100 km), a vlak jako takovy skonci, protoze nebude duvod s nim jezdit (pozn. spotreba rychliku je cca 1600 kWh na 100km). Takze mozna jedine, co ma sanci a smysl je tunel Praha - Beroun, a to proto, ze se muze chovat jako MHD Praha - Beroun (ustil by na Strakonicke na spojce, takze diky pevne jizdni draze se v nem mozna bude jezdit, ale treba ne vlakem, ale autama ), a bude se mu rikat Blanka III, a bude soucasti prazskeho mestskeho okruhu, protoze zrychli spojeni mezi prazskymi ctvrtemi Smichov, Beroun a Plzen ). Jeho cena 40 mld. bude porad levnejsi nez tunel, co se bude muset delat jednou mezi koncem D5 a Smichovem.
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 20:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: jojo...to já si zas teď "užívám" cargo...
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 22:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek, -aa-: Myslim, ze by pro popis situace pomohlo vedet, kolik se toho vozi kterymi smery a kolik vozu maximalne ty vlaky maji.
Sklonove pomery myslim nejsou az takovy problem pro nutnost 7 koleji: vyrovnavky obema smery i produkci cementarny (z kopce) muzete vleckou vozit cele, uhli do kopce kouskujeme. K tomu staci jedna dostatecne dlouha kolej.
Podle mereni na mapy.cz ma nejdelsi kolej predavaciho kolejiste ma 760m, coz je krasna delka. Otazka je, kolikrat tak dlouhy vlak v poslednich 10 letech vleckou prosel(wapka ma 25, cibule 30 m).
S trochou snahy (vyuziti delky smer Cernosice, vytazeni prvni vyhybky do oblouku smer cementarna) ziskate 2 predavaci koleje o 350 metrech.
Asi by se vesly i tri, kdyz udelate zapojeni vlecky na Prahu i Beroun a v ramci akce predavaci kolejiste zatrolejujete pro primy preprah z elektriky, nemel by si snad nikdo stezovat...
Fit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 3-2009
Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 13:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj ,už jsem podobný dotaz vznesl v jiné diskuzi , přesto se i tady zeptám. Včera když jsem čekal na nádraží v Holešovicích okolo mě projela dvojice strojů Voith gravita 15 BB . Věděl by zde někdo pro koho jsou tyto stroje určeny ? Bohužel jsem byl tak ohromen že jem studoval stroje nikoliv to koho jsou. Zde přikládám video :
http://www.youtube.com/watch?v=SUU0l9tu-I0
Pracuji na webových stránkách http://filip.vibe.cz zabývající se železnicí.
múj profil na youtube http://www.youtube.com/user/Fittif?feature=mhee
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 7-2002

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 04:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to tady čtu, nestačím se divit: Černošice po 10 minutách ! Na co, proboha, i do Radotína je těch 10 minut vyhazování prachů. Rychlíková souprava (250 tun ??) a přiveze frekvenci jak pro kloubovej autobus.

A přitom by stačilo jezdit důsledně po 15 minutách, Řevnice dvojitou soupravou, Beroun trojitou, a bylo by vystaráno. Akorát by se jízdní doba rychlíku z Berouna do Prahy musela prodloužit o 3 - 4 minuty, a zrušit to dementní zastavování v Chuchli pro pár lidí.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 1-2011

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 04:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: Beroun trojitou
No vzhledem k tomu, že například v Karlštejně se na 4SK (před budovu) nevejde k perónu už ani dvojitej ešus, tak nevím nevím...
Občas totiž situace vyžaduje jet i jinam naž na průjezdné koleje.
Ve Třebáni by směrem na Prahu byl problém i na té průjezdné.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5793
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 09:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: 15 min ano, trojitě určitě ne, už jen kvůli tomu, že před Berounem je tam sotva frekvence na jeden ešus. Myslím, že největší problémy mívají po ránu asi seklé Řevnice, když jedou sólo v čase dvojitého berounského ešusu, takže ty by se dvojitě, a ne jen při zpoždění, uživily, jen by se to zase muselo zoběhovat s Ouvalama, ale to bysme se ochudili o spojování a rozpojování, což by byla škoda. Pochopitelně nejlepší by bylo, kdyby se takováto dvojitá jednotka protáhla až do Brodu a hned by byla další frekvence. Ono už třeba taková 8816 je před Libní taky pěkný maso, takže i tam by se ten dvojitý ešus hodil, přičemž pomíjím fakt, že z Berouna pak točí 8821 a ta se tu už také probírala kolikrát.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 7-2002

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 11:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tu trojitou jsem myslel spíše jako výhled do budoucna - a hlavně neudělat stejnou krávovinu, jako na 011 - zrekonstruovat peróny na max. dvojitej ešus.

A ty stávající pokusy Ropidu ohledně propojení S1 a S7 nechápu. Buďto to teda chci propojit, tak se tam bude jezdit celodenně a celotýdenně, a nebo se na to vykvajznu.

Stávající situace vytváří dojem, že se to propojuje ze všech jinejch důvodů, než že kvůli substrátu. Momentálně mě do Úval neodveze vlak, jedoucí v kladiva v cca 8:00 z Berouna. Teda, ne že by já osobně potřeboval do Úval jezdit, ale o víkendu bych se občas svezl třeba do Libně, ale to mám taky smolíka. Jestli si někdo myslí, že se naučej lidi jezdit, když to funguje jen ve špičce ...

Nehledě na to, že na jakejkoliv průjezdnej model v Praze by bylo lepší zapomenout do doby, kdy se buďto SŽDC naučí dělat normální a výlukové GVD odpovídající realitě, a ne ulhané na politickou objednávku, nebo spíše, než se ukončej rekonstrukce.

Jinak, to přeplňování sólo ešusu z Řevnic taky potvrzuju. Když si chce dráha hrát na metro, měla by se naučit, že se nemůže posilovým vlakem časově přiblížit "kmenovému" vlaku - a ani to nemusí jet přesně v jeho časové poloze, stačí i 3 až 4 minuty před ním, a už sbírá jeho pasažéry, což při naplnění uliček a nástupního prostoru vede k prodloužení pobytu a k dalšímu zpožďování.

Jinak, co tak sleduju ve vlaku, lidi začínaj bejt pěkně nasraný z toho otáčení zpožděných vložáků v Dobřichovicích, dost často 9936, a děje se tak zejména v pátek. Nasranost substrátu by bylo možné snížit tím, že se to dozvědí včas, nejlépe na Smíchově, než do toho nalezou. Navíc, fíra prý nemá možnost operativně upravit, co se píše na všech těch displejích, co jich ešusy maj, takže ačkoliv se ví, že se bude točit v Dobřichovicích, na vlaku to trapně ukazuje Řevnice.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 11:14:17    Odkaz na tento příspěvek  

vhd_si: Ja nikoho neutrazim, ja se proste ptam, esli nahgodou neefektivita tunelu neni dana premrstenou "ceskou" cenou.

co se tyce vaseho "proc to nejde" - pocitam, ze nejen po nas chce ta zla eu zduvodneni, na co chcem prachy. a dokazou-li nejakou plusminus realnou cenu nastrelit nemci, rakusani, holandani a dalsi, mohli bysme to dokazat i my.

co se tyce vaseho "přeji příjemné vysvětlování všem uživatelům trati 171, že se kvůli svému boji za dobrou věc stavíte proti tomu, aby ROPID do Černošic ve špičce protáhl desetiminutový interval... atd."

zaprve, co vim, neni Boblick "clovek odnekud", ale clovek z Cernosic. A jako clovek puvodem taktez z Cernosic ho plne chapu a neco mi rika, ze nebudem jedini, komu se nejak nelibi ten pristup "jednotlivec/ mensina musi vzdy jit stranou, pokud jde o dobro "spolecnosti". Na to je jedna odpoved - s prominutim "nasrat". pokud si tu budem hrat na kapitalismus, ktery se ridi zakonem nabidky a poptavky, tak kdyz "ja" (zeleznice, rsd) chci po tobe (cernosicich, havrankove..) neco, bud musim akceptovat cenu, anebo sklapnout. tim spis, ze stat a jeho firmy nemaji s timto pristupem zadny problem ve chvili, kdy se jedna o pozemky ruznych cervenku, j-und-t a podobnych.

zadruhe, vhd neni posvatne tele, aby se kvuli ni muselo likvidovat vsechno, co ji stoji v ceste. zrovna v cernosicich by i velmi male zmeny vedly k demolicim, vyvlastnovani a podobnym radostem, treti kolej je tam pak prakticky neumistitelna bez toho, ze by par desitek domu prislo o prijezdvou komunikaci...
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 11:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil...mrkněte do archlívu. Ono to obracení (některých) obracáků má konkrétního odpovědného původce. A aby se tak nedělo, tak po tom tu volám už nějaký čas, ale bohužel, je nám líto. Vlak zde jízdu ukončil.
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 12:26:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z ...: problém je v tom, že tahle otázka v důsledku znamená jediné a to obvinění, že někdo úmyslně nadhodnotil rozpočet projektu (dodavatelé se rozpočtování neúčastní, takže se vata na korupci konat tak nějak ani nemůže).. proto jsem se Vám snažil vysvětlit princip, jak rozpočet vniká + naznačit co je tam možno příčinou problémů.. rozhodně ne líčit "proč to nejde" ;-)

Boblicka neznám. Z toho co napsal vím jen to, že bez znalosti toho co bude předloženo vyhrožuje tím, že jakýkoliv náznak koridorizace smete.. přitom dokud nebude jasno, že tunel ne-e, není proč uvažovat o třetí koleji, která by tam s tunelem byla k prdu...

přístup jednotlivec/menšina je o frustraci ze stavu společnosti, která s tímto souvisí jen okrajově.. není mi lhostejné, že stát je schopen platit jen podle tabulek, které jsou směšné, ale jsem schopen pochopit, že nelze dát za kousek místa co si kdo řekne - vznikl by obrovský prostor pro spekulanty - a bude potřeba v případech, kde nedojde ke smíru, vyvlastňovat ve veřejném zájmu..

sám pod jedním OS bráním svůj majetek a svoje zájmy, ale domnívám se, že splnění norem investorem stavby je dostačující (a vše co je povinnen udělat) a se zbytkem se budu muset smířit, protože má svoboda končí tam, kde začínají jeho práva disponovat se svým pozemkem.. nechci měnit systém na něco, kde bude možné svým NE zablokovat cokoliv co se kolem děje, protože nevěřím v životaschopnost takového systému a opravdu si nepřeji, aby o mě mohl rozhodovat kdokoliv tím, že mi jen tak z rozmaru zatrhne můj záměr..
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 12:34:07    Odkaz na tento příspěvek  

No z úzkoprse lokálního patriotismu černošičáků se dá jistě odvodit, že je nežádoucí, aby jim tam po trati jezdil kdokoli, kdo by rád za černošice, třeba do třebáně .. ovšem to samý se dá aplikovat i na radotín, chuchli či prahu-smíchov a je po žížalkách. Takže si musej vybrat, buď strpět obtěžující průjezd podřadných mimočernošičáků, nebo se rozloučit s kapacitní dopravou do města. Počítám že přes některé exempláře jich většina bude rozumnejch
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 13:02:42    Odkaz na tento příspěvek  

prag: jste zcela mimo. to neni o lokalnim patriotismu, ale o zniceni obce a silenych, neucelne vyhozenych penezich. proste a jasne, nic, nez dve koleje ve stavajici stope se tam - vyjma prostoru "nemeckeho" nadrazi v okoli zastavky mokropsy - nevejde. a pokud by melo, znamenalo by to vylastnovani, presun minimalne jedne - paterni - ulice a podobny zhuverilosti. k tomu si pripocitejte, ze prumerny majitel cernosicke vily neni bezvyznamny chudak bez konexi a mate vyslednou predstavu, jak cela ta vystavba koleji ke svetlym zitrkum bude probihat.

vhd: ale pendrek. tato otazka znamena - jak uz jsem psal - jedine: jestli treba kalkulace nebyla ve stylu kalkulace pri vystavbe ceskych dalnic. jestli v tom okamzie vidite podsouvani cehokoli, za to nemohu. ale neda mi se nezeptat, esli nahodou neni duvod presne ten, ktery se nam tu pravidelne opakuje pri vynakladani erarnich penez.

co se tyce toho "zneuzivani spekulanty" - to je ovsem dalsi kardinalni blbost. zrovna v pripade cernosic se avime o pozemcich, ktere v drtive vetsine patri uz po generace stejnym rodinam. kde tam vidite jake spekulace? ze nebudou chtit prodat kus zahrady za odhad?

pokud je rec o spekulantech, tak bych zminoval spise jine pripady - novou pristavaci drahu na ruzyni nebo treba jizni cast obchvatu prahy, kde stat nemel problem vyjit jasnym spekulantum za cenu vyhozeni miliard z verejbnych penez.

a opravdu se nedivte, ze kdyz kdokoli jako majitel nejakeho pozemku, o ktery ma zajem "vyssi moc" vidi, ze u nekoho neni problem cokoli, nehodla sam sklapnout paty.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 13:15:19    Odkaz na tento příspěvek  

No je mi to jasný, asi podobně jako reko bubenečský trati na Ořechovce .. konzervace skanzenu. Dokud někoho bude bavit takovej skanzen provozovat a nezavře to úplně
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 1-2011

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 13:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

majitel cernosicke vily neni bezvyznamny chudak bez konexi

A teď byl uhozen hřebíček na hlavičku. V Černošicích řekl bych bydlí opravdu hodně významných lidí, kteří mají jisté možnosti. Vůbec, to samé vlastně platí, byť v menší míře, pro celou trať, možná jen vyjma Srbska.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 13:36:11    Odkaz na tento příspěvek  

prag: ale pendrek. nikdo nechce zachovavat skanzen, ale taky nikdo nechce betonarskej orgasmus a zdevastovany mesto. ale esli ste takovej kannon, ze pujdete presvedcovat nekoho, kdo tam ma vilu po dedovi, ze je nutny mu ji vyvlastnit (nebo aspon kus zahrady), aby se zrychlila jizdni doba do berouna o 25 sekund, rad se na to pridu podivat (ale chytat vas nebudu).

ghost: no, a tak to proste je a soudruzi betonari by s tim meli pocitat. stejne, jako by nemel byt developr v centru prahy prekvapen, ze narazi na goticke sklepy. tomu se rika realita.

jinak, aby nedoslo k mylce - neni to o tom, ze by v cernosicich bydlel jeden statni urednik ci politik za druhym, ale spise o tom, ze tam dnes obecne bydli "uspesnejsi" lide, kteri si nenechaji jen tak srat na hlavu (o cemz mimochodem svedci treba vysledek poslednich voleb, kdy tam - ve snad nejbohatsi obci republiky - ziskala mistni ods (dokonce jeste horsi luza, nez je u teto pochybne partaje normou) po serii skandalu krasnych 5.7 %.).
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 14:56:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On lepší, než aby po 171 jezdily vlaky, radši necháme zhoustnout IAD nad únosnou mez, ... Ono, taky je to řešení...
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 15:50:45    Odkaz na tento příspěvek  

adalbertinum: kdo tvrdi, ze po 171 nemaji jezdit vlaky?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4649
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 18:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zrovna dnes jsem se po letech projel autem do Řevnic. A jet přes Černošice je za trest - to už radši skrz - přes hřeben na R4... A to nebyla ranní ani odpolední špička.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7743
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 18:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vhd_sl:
Souhlas.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
pragburger
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.190.50.45
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 18:19:51    Odkaz na tento příspěvek  

tak dráha chce ty intervaly zkrátit čistě proto, aby blokovala efektivně konkurenční silniční dopravu - přes zavřené šraňky neprojedeš...
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 09:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vhd sl - některá kapacita uvolní (např. Masaryčka díky Kladnu
Vy něco víte? Nebo myslíte, že objednatel objednávající linky typu ML, S6 a S65 vyhodnotí úsek Masaryčka-Veleslavín jako zbytečný?
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3315
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 11:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ignác: To není o objednateli, to je spíš o tom, kdo bude vyhodnocovat zda v tomto úseku ponechat vůbec nějakou kolej. A jak známo, po neexistující koleji se těžko objednává.
Aneb - víme z médií, že politici se dohodli na stavbě Veleslavín - Kladno s odbočkou na letiště s tím, že zbytek bude "později" (je pravda, že takových oznámení už bylo, ale co když zrovna tohle se začne realizovat, nyní to zkrátka platí). V okamžiku, kdy bude Veleslavín - Kladno + letiště zadrátováno a úsek z Veleslavína dolů propustí nadto jen půlku vlaků, nastanou diskuze. Jezdit přímé vlaky v celé trase v dieselu, tedy i pod dráty? Pořizovat "na pár let" hybridní vozidla? A když na metro ve Veleslavíně přestupuje půlka vlaků, proč by nemohly všechny? Vždyť tím by se vyřešila spousta problémů: Praha 6 a 7 by měly konečně klid od železnice, developer by získal v Bubnech a na Masaryčce mnoho dalších pozemků (možná i všechny, protože lze propojit S1-S7 a S2-S9 i v dlouhých ramenech, zatížení hl.n. tím příliš nevzroste a nyní zní otázka jak pořešit S4), ušetřila by se spousta peněz za echt drahý úsek Veleslavín - Bubny, v prostoru dejvického nádraží by mohlo vyrůst nějaké pěkné místní centrum s novou zástavbou, další důležitá věc - zdůvodnila by se existence metra dál z Dejvické, protože to by získalo cenný zdroj (protože co si budeme povídat - funkční rychlodráha by jistě snížila zatížení metra A i vůči dnešku, protože by odvezla velkou část stávající frekvence poházející z bus a IAD končících na Praze 6 = Kladno, Slaný, letiště, Dědina ... až do centra místo metra. A ze stávající tratě by byla pěkná cyklostezka propojující Hvězdu a Stromovku, při game over Masaryčky i Vítkov a určitě by se našlo řešení jak to spojit s cyklostezkou mířící kolem Rokytky na východ a byla by z toho taková pěkná pražská cyklomagistrála západ-východ. Ale fuj .... to jsou teda pesimistické úvahy... Jsou ale zase až tak nereálné?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11759
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 12:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když to napíšete vy , -aa-, zní to hned jinak, než když to napíšu já. Děkuji vám.
Bohužel občas dojde k překročení emisního limitu příspěvků, výhradně vinou nekázně ostatních přispěvatelů, a to se v rámci snahy po šetření s příspěvky nereaguje na zvuky pocházející ze zdrojů: Ignác, Ťuntík, Hroch, McB, 262, Bdlm, 3xHonzík, Žel.provoz, Sergej11, Jtb, Corllin, Domin, neli13, Pm1, Křivi,Rybák, Vetinari ve všech podobách (další jména budou postupně aktualizována a přidávána).
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 12:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- - Může se zrušit trať, na které státní i regionální objednatel objednávají vlaky? Jak to tak čtu, tak v Praze asi ano.
Investovat do tratě Veleslavín-Kladno a zrušit vlaky Masaryčka-Veleslavín, to nedává žádný smysl. Z tohoto směru jezdí spousta autobusů, které si obce nenechají vzít, Kladno určitě ne. Když by vlak nabídl stejný Veleslavín jako autobus, tak by jen málokdo šel na nádraží. Počet cestujících ve vlacíh by i přes vysokou investici do mimopražského úseku stagnoval.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6159
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 12:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ignác: Může se to udělat salámovou metodou, jako se to povedlo na některých lokálkách. Stačí přesvědčit objednavatele aby dopravu neobjednal. A k tomu druhému už je jenom kousek. Pokud by byla eletrizace jen Veleslavín-Kladno, bylo by takové přesvědčování ještě jednoduší. No a Praha 6, jak známo, je čtvrtí vlivných lidí, kteří VHD používají zřídka a většina z nich radši uvidí metro pod zemí než vlaky nad zemí. Jak málo stačí. Nebýt těchto lidí, tak se už pravděpodobně nějakých 10 let jezdí elektricky, dvoukolejně a za podstatně nižší realizační náklady až na Masaryčku.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11760
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 12:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bereš mi to z úst, Orky. Jen, co na to Mekbajn? Za tohle mě v rychlodráze stírá, co se známe.
Bohužel občas dojde k překročení emisního limitu příspěvků, výhradně vinou nekázně ostatních přispěvatelů, a to se v rámci snahy po šetření s příspěvky nereaguje na zvuky pocházející ze zdrojů: Ignác, Ťuntík, Hroch, McB, 262, Bdlm, 3xHonzík, Žel.provoz, Sergej11, Jtb, Corllin, Domin, neli13, Pm1, Křivi,Rybák, Vetinari ve všech podobách (další jména budou postupně aktualizována a přidávána).
-Boblig-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.141.251.132
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 13:00:42    Odkaz na tento příspěvek  

Tak pro všechny: jsem černošický rodák z Vráže, ne zrovna nejmladší. A vím naprosto přesně, kam dnes sahají železniční pozemky. A jak říkám, existuje občanské sdružení, které již informovalo nejohroženější majitele pozemků o představách idiotů korytozátorů. S některými (kteří se sami nechtějí angažovat) jsou dokonce uzavřeny smlouvy o smlouvě budoucí (předkupní právo za jediným účelem: zamezit železniční stavbě mimo současné železniční pozemky). Věřte mi, že i hodně, ale hodně velmi vlivných lidí (včetně exministrů) pohlíží na železniční plány zcela zkrze prsty. S těmito lidmi v zádech skutečně železničním trotlům pšenka v Černošicích nepokvete. A to pomíjím, že zrovna Černošice jsou pověřená obec s tím "správným" stavebním úřadem. Katastrální území Černošic začíná jen kousek od radotínských závor. Takže ani vytěsnění vlečky na nějakou pochybnou zastávku Radotín, sídliště nebude jen tak. Cokoliv by znamenalo omezení IAD Černošice - Praha bude prostě rychle smeteno. Na vždy. A tomu věřte.
Tak si nádražníci mohou cokoliv plánovat na 171, kromě úseku pod stavebním úřadem Černošice (úsek Radotín - Zadní Třebáň je pak passé). Tam prostě žádná idioťárna stavěna nebude, a to ani obludné PHS.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 13:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro zachování tratě mezi Bubny a Veleslavínem se dá udělat jedno. Nepředposrat se před mafiány a developery. Stačí, když budou státní i oba regionální objednatelé jasně a nedvojsmyslně deklarovat svůj zájem o vlaky na Masaryčku, i na dosavadním jednokolejném úseku. Stačí, když všichni objednatelé po pravdě označí izolovanou elektrifikaci 25 km úseku za funkční a provozní nesmysl, který nemůžou pořádně využít. Můžou samozřejmě prohrát, protože se nadřízený nebo politici nad ním předposerou, zblbnou, nebo se nechají zkorumpovat. Rozhodně ale je lepší snažit se držet rozumnou linii, než vyklízet pozice hned jak mafiáni a developeři písknou. Zadržovací taktika je často úspěšná.
Jindřich Kuna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.5.189
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 13:44:22    Odkaz na tento příspěvek  

Odjezd z nádraží střed. Obrázek je skládaný z několika expozic. Budu rád, když přidáte kritiku. Co vám vadí na barvách, kontrastu, nebo kompozici.
Díky. Jindra.
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2840
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 13:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Kuna : Minimálně by to celý chtělo otočit o 2° doprava a trošku eliminovat deformaci vzniklou použitím krátkýho ohniska.