K-report
 

Archiv diskuse Pražské autobusy do 13. 05. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv diskuse Pražské autobusy do 13. 05. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
9001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3047
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 16:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhradka mohli lidi použít 381,382 atd :-).
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 16:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ropid před 12 sháněl autobus. Jenže než se to vše vyřešilo a já s 1068 někam vyjel... Tak to kolem půl 1 zase padlo. Cestou zpět jsem viděl vracejici se 4010 s panelem o náhradní dopravě za vlak.
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 6-2013

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 21:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vareckaj: Díky moc, než jsi vyjel, tak vás odvolali.[happy]

Jinak, neposlouchal jste někdo dopoledne Rádio City? Hráli pro holčinu z 293.[happy]

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.

Kustodka Květa: Nesnáším, když mi tu couraj lidi!!!
Emil Švec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.246.166.56
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 06:25:33    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/domaci/334685-ridic-autobusu-zakazal-vstup- zene-s-kocarkem-vymyslel-si-narizeni.html

Než jsem to otevřel, tak bych dal ruku do ohně za to, že to je ten hulvát a primitiv Pniowski z ČSAD [biggrin]. Nedávno jsem s ním jel z Mělníka a najednou řev. Vyskočil k chlapci,co seděl asi 4-5 řad za ním a měl sluchátka na uších. Začal na něj řvát, že ho bubny z jeho sluchátek ruší a dle SPP je vůbec ve vozidle nesmí mít, že ho to sere za ten plat, ať to dělá ve škole. Ten chudák seděl jak opařenej, nic mu neřekl a podotýkám, že jsem seděl přes uličku a v žádném případě NIC, čisté NIC, slyšet nebylo. Hlavně že měl řidič rádio na celý bus, to mě dostalo. Jelikož to není první jeho výstup, tak mě to už nasralo a koupil jsem si IN kartu. Toho kluka jsem se v Holeškách ptal, jestli ho zná, řekl že ne, že s ním jel poprvé. ale že s ČSAD už jezdit nebude. Ten den přislo ČSAD o 168Kč denně,hlavně že pořád živoří a ani na ojel nemají
JP3035
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.43.57.1
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 07:34:34    Odkaz na tento příspěvek  

7227 - 181/10
7096 - 261/5
Svobodnik18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 08:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aktuálně kolem 8h to zabalila 6796 na zastávce Toulcův dvůr, linka 177.


RIP 154
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4931
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 12:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokud takovéhle zamindrákované pytle budou dělat "řidiče autobusů", tak pro veřejnost to bude pořád jenom banda hlupáků. Míchat do řevu na cestující peníze (i kdyby to v tom hrálo roli), je hodně neprofesionální a akorát se tím dotyčný řidič shazuje, takže jeho řev je dvojnásobně kontraproduktivní.

Každopádně, ohledně toho kočáru na 156, je to na hraně. V podmínkách je to jasně stanoveno. Já jsem patřil k té partě řidičů, co "brali dokud se to tam vešlo". Většinou když se popostrčí pár lidí z prostoru pro kočárek, tak se tam toho všeho vejde mnohem víc.
Trochu mě mrzí, že se mluvčí dopravního podniku toho řidiče nezastal. Když už byl politicky korektní, neměl jít proti němu, ale spíše to úhledně zabalit, aby se vlk nažral, a koza přitom zůstala celá. Proč shazovat něco, co není jednoznačně dáno, případně si to vzájemně odporuje, nebo se nevylučuje.
Konkrétně se to týká nejen kočárků, ale i těch slavných kompenzačních pomůcek, koloběžek apod.
Tenkrát nebylo v SPP resp. D 1/3, což je pro řidiče v době šichty bible, uvedeno nic o takovéto přepravě.
Stále si stojím za tím, že řidič jednal dle tehdy platné směrnice. (Lidskost a pochopení sem netahejte - jde o zdraví. Kdyby se tam něco stalo, řidič není vykrytý a zase to bude jeho vina.)
Kola nebereme. Přitom koloběžky ano, bez ohledu na rozměry, dle D 1/3 oficiálně řidič nemůže cestujícího s koloběžkou vykázat. Pokud se do té doby něco aktualizovalo, tak pardon. Totéž platí pro odrážedla. Teoreticky pak můžu vzít cestujícího s koloběžkou, zatímco dítě s mnohem menším dětským kolem (jízdním kolem) vykázat!

Takže ať si páni na Sokolovské přestanou cintat, Ropid ten ať si kromě cintání přestane dělat i jiné věci... a ať se teda laskavě pustí do předpisu, který bude zpřesněný a bez rozporů.
Do té doby, ať řidiče nechají na pokoji.
Koneckonců, dobře je na tom vidět, že zkrátka řidič je největší otloukánek, a to za jakýchkoliv okolností. Proto se do této profese nikdo nehrne z mladých "perspektivních dopraváků", co vylezli školy. Už tam se to postupně učí, pobuzerovávat a přitom vědět zač je tahle práce loket. No tak co by si špinili ruce.

ridimspatne.cz - NEpište mi, jak řídím. Uhněte mi z cesty a nezdržujte!
Příští zastávka je SEZNÁMENÍ. Pro výstup stiskněte a pak se nedivte!
Urazil jsem tě mým názorem? To jsi ještě neslyšel, co si nechávám pro sebe...
Rebel Yell
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3166
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 13:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: Pouštět se do konfliktu s matkou s kočárem která je velmi pravděpodobně ještě v laktační psychóze a z dítěte nevyspalá vždy zavání průšvihem.
Nicméně pokud předpis praví, že řidič může povolit, tak řidič též může zakázat. Tečka, konec, vyřízeno.
Jestli si mezitím poměřili délku prostředníčku či jiné věci (pokud na sebe nesáhli, pak je to napadení) je vedlejší a je totvrzení proti tvrzení a neřešil bych to.
Jinak pokud vím, tak s kočárkem se dává znamení a řidič buď kývne nebo zakroutí hlavou. Pokud zakroutil hlavou a madam přesto začala nastupovat tak nějak nevidím důvodu proč by pan řidič měl říci "Milostivá, prominou, autobus už Vás a Vaše miminko nepobere."
A pokud já tedy výklad čtu správně, tak řidič nepochybil. V D1/3 je povelen jeden, řidič může povolit další, to znamená druhý. Víc než dva tedy nikoli.
PS: 90% kočárů jde složit
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9904
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 13:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám takový pocit, že jde o výklad formulace článku 7.1, odst. 2, písm. b) SPP PID, kde je možné přepravovat jeden nebo podle provozní situace více kočárků, nikoli exaktně dva (což je např. velký problém v kindervejcích, kde druhý kočárek zatarasí průchod ze zvýšené zadní části k zadním dveřím, takže druhý a další kočárek se zpravidla odmítá). V D1/3 by měla být formulace totožná (tuším 7. dodatek nebo kdy to došlo k povolení přepravy kompenzačních jízdněkolových pomůcek), ale jelikož ji zrovna v sešitový ani elektronický podobě nemám po ruce, tak to neověřím.

Nicméně: nedávno zrovna došlo k další aktualizaci D1/3 a doufám, že nějaký tupý osel nezařízne její rozeslání všem řidičům elektronickou podobou v plným znění a nikoli jen ve formě dodatkovýho a opravnělistovýho salátu jako obvykle... V těch zatím nezapracovaných dodatcích se totiž nedá normálně vyznat.
Jestli bude mít někdo zájem, pište SZ, při splnění určitých podmínek pošlu.

DIE VERGELTUNGSAFFE!
"Questa battaglia è la cosa nostra."
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4644
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 14:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čl. 7. Smluvních přepravních podmínek DPP

2. Na jedné plošině vozidla smí být přepravován:
a) ve vlaku metra pouze jeden dětský kočárek;
b) ve vozidlech povrchové dopravy na vyhrazené plošině pouze jeden dětský ko-čárek; řidič (průvodce lanové dráhy) může podle provozní situace povolit pře-pravu dalších kočárků.

5. Pokud řidič nebo jiná pověřená osoba z důvodu okamžité přepravní situace přepravu dětského kočárku odmítne, nesmí cestující s dětským kočárkem do vozidla nastoupit.


Tím je řečeno vše, takže nevím co dotyčná a redaktor který článek sesmolil vlastně řeší.. Interval na citované lince si řidič jistě nevymyslel, stejně jako smluvní přepravní podmínky pražské integrované dopravy, pouze si dovolil je vyžadovat a dodržovat podle platných norem a nařízení která jistě nejsou idealní a mají spoustu nedostatků. Takže ho za to potrestáme.. No to je logické pro tuhle dobu v této zemi.. Nebudu se rozepisovat jaké to opět má a bude mít důsledky dále plynoucí ale některé ty ženské v náborových personalíních kancelářích DPP se jen tak nezastaví a pak možná jednou se tam budou tvrdě nudit ale před tím se učit ještě ukrajinsky rusky bulharsy a možná čínsky, než zdroje všech možných i nemožných řidičů při těchto podmínkách definitivně vyschnou...

Stop šotokindermafii!!!

Podporujeme: napionieri.sk
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3168
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 15:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jen píší jak si to řidič vyložil a že s ním nejsem ve sporu.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4932
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 21:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se hned divil po vydání té reportáže, že vůbec tohle může skončit v novinách a že se tím může tiskový mluvka zaobírat. Je to naprosto jednoduché a bohužel opět, jako snad ve všech procentech případů - DPP opět selhal a opět se za svého zaměstnance nepostavil.
Já nevím, tenhle idiotismus je snad v těch stěnách zažraný. Nový ředitel, nový tiskový žvanil, spousta nových lidí a politika DPP (řidič za vše může, i když za to nemůže) je pořád stejná.
Koho odtam vyrazit, aby se v tomhle směru začalo před veřejností vystupovat profesionálně a ne jako schlíplý osel všechno hodit na řidiče, který byl v právu? Být jím, požadoval bych oficiální omluvu, a do důsledku i ty nadávky vůči němu jsou žalovatelné. Takže...

ridimspatne.cz - NEpište mi, jak řídím. Uhněte mi z cesty a nezdržujte!
Příští zastávka je SEZNÁMENÍ. Pro výstup stiskněte a pak se nedivte!
Urazil jsem tě mým názorem? To jsi ještě neslyšel, co si nechávám pro sebe...
Rebel Yell
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9908
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 23:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyby tu byly normální odbory, tak se někdo ozve, ale dokud odboráři ve všech odborových organizacích činných v dýpý mezi sebou pilně pěstují různé animozity, tak nelze čekat, že by se někdo zabýval reálným užitkem funkce pro své ovečky...

DIE VERGELTUNGSAFFE!
"Questa battaglia è la cosa nostra."
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 12-2008
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 17:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý podvečer, netušíte někdo proč DP Praha v 60. a 70.letech nepoužíval osobní přívěsy za autobusy a trolejbusy když v Československu v té době to bylo běžné?

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4404
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 18:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek kubík: k těm vlekům

Za vůz T 400 prostě vlek zapojit nešlo, nebyly brzdové propojky ani osvětlení. A těchle trolejbusů byla v Praze většina. Ostatně ani tehdejší 7,8Tr nebyly všechny schopné vozit vleky. Ono se jinak jezdí po rovině a jinak v kopcovité Praze. ŠM 11 rovněž nebyly schopné k vleku svoji konstrukcí. Takže zbývaly jedině RTO, a zase by byl problém s výkonem na tratích. Řešení, byť částečné, přinesly až kloubové Ikarusy.
Honza121
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 23:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si přidat fotky z dubna[fotic]

Autobusová galerie autobusy.g6.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8849
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 08:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek kubík:
Kopcovitá Praha...
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4645
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 13:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Stop šotokindermafii!!!

Podporujeme: napionieri.sk
Zxs91
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 21:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
v rámci seminárky bych potřeboval vědět následující: Kolik vozů je v jakém období v provozu na a-140? Jaké typy a odkud jsou nasazovány? A pokud by někdo byl ochoten podělit se o aktuální vozáky (stačí screen), byl bych mu velice vděčen.
Díky moc [happy]

22.11.1962 - 19.12.2011
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 21:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza121: Tak tahle už dojezdila, odstavena na zrušení[sad] - http://autobusy.g6.cz/displayimage.php?pid=10465&fullsize=1 Čest její památce!

Řada 700 - to nejlepší z Karosy
PepaJahoda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 11-2012
Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 00:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zxs91 - myslíš normálně nebo teď při výluce?
Vše Klíčov
Zrovna dneska jsem to na nástěnce zkoumal, protože mě zajímalo jak dopadl stabil. Takže při výluce:
Pracovní dny 5xNPA tůrák, 1xNPA šejdr, 2xKB ranní, 3xKBnoční (spojená šejdr+noc). Poslední spoj z Letňan jede 158/5.
Sobota a neděle 3xNPA tůrák, 1xKBnoční CD+noc, 2xKB noční jen noc začíná večer. První spoj jede 158/1, poslední spoj zase 158/5.
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 6-2013

Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 15:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neměl byste prosím někdo ty zelené Ropidí letáky, k zahájení provozu nových linek PID? Hoďte prosím kdyžtak něco do placu, takové ČSAD Střední Čechy, nebo Bosák, to je pro mě pole naprosto neorané[sad] Díky moc všem[happy]

Pro Verču a 6120:


(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.

Kustodka Květa: Nesnáším, když mi tu couraj lidi!!!
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 6-2013

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 09:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novinka u Stenbusu, táta s klukem na 269/11 mají od května novej auťák, prototyp VM 27, evidenční číslo 1789:

https://fbcdn-photos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-0/1017 1856_10152437136344311_5505971688172192187_n.jpg

http://seznam-autobusu.cz/vuz/38139

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.

Kustodka Květa: Nesnáším, když mi tu couraj lidi!!!
Mpilat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 11:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také jsem si všimnul, že ho tam už 14 dní prohání. Ale je to takové nedodělané,chybí tam dokonce i dvě sedačky vepředu, ještě asi potřebuje doladit. Od té doby už nevidím ale 1773, to je takový matador 269...
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 6-2013

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 11:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1773 byla jejich, uvidíme, kde se objeví. Nepůjde třeba na 263 místo Citara? Já jsem teď na Depu nebyl:-(

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.

Kustodka Květa: Nesnáším, když mi tu couraj lidi!!!
Tanbris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 14:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 263 jezdí místo Citara stabilně polák 1791. Pak jsou tam Europarkový Crossway a Citybus, a čtvrtý autobus se střídá.

Dopravní webovka
Honza121
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 5-2011

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 15:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám otázku...na jaké linky jsou vypravovány Ciťáky 6549 a 6550? Popřípadě jestli je někdo dneska neviděl.

Autobusová galerie autobusy.g6.cz
Zxs91
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 18:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PepaJahoda: Výluka může být, díky moc [wink]

22.11.1962 - 19.12.2011
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9916
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 21:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza121 - cokoli řepského kloubového mimo 100.

DIE VERGELTUNGSAFFE!
"Questa battaglia è la cosa nostra."
johndj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2013
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 21:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza121: Lítají za Řepy. Tedy linky 107, 119, 143, 167, 174, 180, 191 či 235. Na 253 lítají jen předskokani nočních. Dnes byla 6549 buď na 174 nebo na 180, viděl jsem jí jen koutkem oka na Vypichu zatáčející dolů na Motol.
.--//Nočka 6159//--.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.213.169
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 22:25:20    Odkaz na tento příspěvek  

Na 253 jsou:
510/54 - standardně 6159
510/55 - standardně 6173 (ale třeba dnes 6107)
občas se objeví i 6137
JP3035
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.43.57.1
Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 07:38:33    Odkaz na tento příspěvek  

7096 - 261/5
verča
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 4-2013

Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 10:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tučňák : pěkné,[happy] nebylo by pjosííímm na skladě, ještě nějaká retrománie z čsad, nejlépe jak jinak, praha-západ[proud], zdraví verča[happy]
Pumpkin756
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 5-2012

Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 17:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1773 asi půjde na 269/14 nebo půjde na zálohu (na 269 od 5.5. 2x garant), 1785 by měla jít asi na 13 hned po vrácení 1774 na 269/15.

7232 / DPP - Nejlepší vůz!
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 6-2013

Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 19:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pumpkin756: Díky moc za zprávy[ok]

Verča: Západ už tady nemám[sad], ale ještě tu mám kultovního JŮDra, a neméně kultovní Fedos. Snad to bude alespoň trochu k přečtení:


Zdeněk Fedorka: Jsme vazalové


Předváděcí Dennis Lance

"V budoucnu by měl v několika verzích obohatit vozový park nejen MHD, ale i linky ČSAD. Verze pro Prahu umožní i snadný nástup vozíčkářům. Jeho výroba bude náplní připravovaného společného podniku ČSAD Klíčov a britské Drawlane Transport Group." Tolik citace.

Jinak, právě vychází Bible všech šotoušů, aneb Encyklopedie pražské MHD, první část Historie, druhá část Vozový park. DP se konečně probudil po Dvořákovic spánku[jidlo] [jidlo][ok][ok]

(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.

Kustodka Květa: Nesnáším, když mi tu couraj lidi!!!
verča
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 4-2013

Odesláno Úterý, 06. května 2014 - 19:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tučňák:[ok][ok][ok]
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 6-2013

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 09:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takhle to dneska chodí: :-(((((

http://regiony.impuls.cz/praha/muz-pocmaral-autobus-pak-v-metru-n apadl-svedka-20140505-l5mc.html

Jinak, jsou teď na ty vršovický nočňáky nějaký Ciťáci trvale přiděleny, kromě 3029?
Dneska na 267/52: 3300 a na 265 2003, karty jsem si nevšiml, ale nejspíš zatahovák.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.

Kustodka Květa: Nesnáším, když mi tu couraj lidi!!!
Pumpkin756
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 5-2012

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 14:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem to s tou 1773 uhádl [happy]. Dneska náhrda za 1784 na 269/10

7232 / DPP - Nejlepší vůz!
6117
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 8-2008
Odesláno Středa, 07. května 2014 - 17:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějaký ten měsíc zpět se tu řešily dodávky nových vozů k DP, zejména vyčerpání počtu NB18 a pak ,,přeměny,, hybridů na diesely, nic méně padla zmínka i o VŘ na nové NKB, to snad mělo/je/má být ted někdy, pokud bylo, zazněla někde v kuloárech značka, která by se u DPP měla rozrůst o 400 kusů? Platí stále ta dodávka 12 NB18, jak se psalo, nebo jsou opět nějaké změny dle různých JPP, které jsem ted slyšel. ( od Mercedesů, přes Solarisy až po to, že nepříjde ani těch 12 NB) Díky za každou reakci a upřesnění předem.

www.mhd-modely.wbs -nové stránky o modelech MHD
Práce šlechtí člověka, kdyby ho taky živila...

(Příspěvek byl editován uživatelem 6117)
Honza121
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 08. května 2014 - 00:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jedna otázka k Ciťákům...mohli by dnes vyjet nově převedené Citybusy z Klíčova (6543, 44, 45, 47, 48)

Autobusová galerie autobusy.g6.cz
watslaw
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.80.234.226
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 16:26:38    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k vaší diskusi ke kočárkům v buse, tak moje žena zažila, že se do kindervejce vešlo i 5 kočárů (z toho jeden dvoják, ale 3x menší golfky) a taky to šlo (bylo to jen na dvě stanice, a musely v zastávkách vystupovat). Zpoždění to sice může způsobit, ale na lince délky a intervalu l 156 by se to snad mělo zkousnout. To není jen o předpisech, ale taky trochu o snaze - když něco jde, tak to zakazovat jen proto, že "můžu" je prostě blbost.
watslaw
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.80.234.226
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 16:30:39    Odkaz na tento příspěvek  

Z jiného soudku, poslední dobou na hostivařských nočních 125/511 jezdí NB18. Je to kvůli nějaké výluce, nebo dlouhodobě?
6285
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 12-2013
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 17:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

watslaw: A kdyby naboural, tak má na svědomí pět kočárků...

Placáče na nočních 505 a 511 jsou způsobeny výlukou a jízdou přes NábKapJar a Štrosmajerák, ještě tomu tak chvíli bude...

Ad Stenbus, dnes 1773 na 269/11.

(Příspěvek byl editován uživatelem 6285.)
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 20:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Placáče na nočních 505 a 511 jsou způsobeny výlukou a jízdou přes NábKapJar a Štrosmajerák...
Jak to spolu souvisí? Pochopil bych opačnou situaci, pokud by výluková trasa vedla někudy, kudy np neprojede, a proto se tam nevypravovaly. Nebo snad "nahrazují" nějaké garance na nočních linkách? Na všech klíčovských pořadích l. 511 (140) potkávám teď většinou taky np, ale oficiálně garantované je pouze 511 (140)/55.

Jinak, jsou teď na ty vršovický nočňáky nějaký Ciťáci trvale přiděleny, kromě 3029?
Kromě 3029 jsem opakovaně potkal na nočních pořadích denních linek ("předskokanech") ještě 3351 (viděno na 106 (např. zrovna dnes na 106/51) a 133).

(Příspěvek byl editován uživatelem Jahu.)
PepaJahoda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 11-2012
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 20:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Nábřeží Kpt. Jaroše je vysoká hrana a na 505 a 511 tak jsou předepsány jen NP protože otevírají dveře dovnitř.
Co naděláš...[kladivo]
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 20:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jahu: Jak to spolu souvisí?

Asi takhle: v tram zast. Nábř. kpt. Jaroše je "vysoké" nástpiště. Pokud by u něho měli zastavovat Karosy, tak by musely stát poněkud dál od obrubníku. To proto, aby se měly kam otevřít vyklápěcí dveře.
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 21:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PepaJahoda, 5735:
Díky za vysvětlení.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 07:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Setkání starého s ještě starším.
Podbaba, 9. května.

Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 3-2009

Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 01:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C934 na 240 [jidlo]
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 6-2013

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 21:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak integrace Mělníka snad od letních prázdnin:
www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/272661-autobusy-z-melnika-by-me li-koncit-bud-v-ladvi-nebo-v-letnanech/
Ropid chce Ládví, Bémice jsou daleko...

Vareckaj: Škoda, že jenom na chvilku[sad][sad][sad], já mám taky rád linkáče na 232 a 269[jidlo]





(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.

Kustodka Květa: Nesnáším, když mi tu couraj lidi!!!
kubiqcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 4-2013

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 04:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vareckaj Připomenulo mi to doby Hotlinera, kdy na 240 byl linkový bus pravidelně.

Tučňák: Stenbus na 296 má pěkná Céčka

Když už jsme u nestandartních busů na městských linkách - já mám zase rád takové ty „zvlášnosti“ kdy je na lince kde jezdí jen SD busy nasazen kloub (a obráceně). Svého času jezdili pravidelně o prázdninách kloubáky na 183 a 212, 213.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubiqcz.)

6360 - 1791 - 4E7 2256 - PIA 22-46 [jidlo]
Pstružná, přestup na metro B ... příští zastávka Lidový Dům
Nádraží Horní Měcholupy, přestup na linky S a další vlakové spoje, zastávka na znamení


Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 07:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdyby naboural, tak má na svědomí pět kočárků...
To už je docela solidní demagogie. Takové dítě v kočárku je proti běžnému cestujícímu proti nebezpečí daleko méně "náchylné" nejen svou polohou, ale i díky své váze...

Pozor! Pokud máš elektrotechnické vzdělání nabízím ti volné pracovní místo v oblasti servisu zab.zař. v Praze a Středních Čechách.
Stačí být kamarád s pájkou a taky trochu s počítačem a mít snahu příjít na to, jak některé věci fungují nebo proč nefungují. Praxe není nutná, vztah k železnici vítán! Napiš na mail pod nickem.
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 6-2013

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 08:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubiqcz: S 1095 jsme měli v Měcholupech dokonce drobnou nehodu, pouštěl Avii z vedlejší ulice a urazili si zrcátka[proud]
Když jsme u těch zvláštností a zajímavostí, tak klouby na 115 při akci v hotelu Košík:

http://doprava.nafoceno.cz/linky/115/115r.jpg

http://doprava.nafoceno.cz/linky/115/115s.jpg

Jsem zvědav, jestli se tam dočkáme na nějaké akci i kloubů od Polkosta. 5739 na 271 tenkrát nebyl sám, jezdil tam ještě s jednou krátkou hostivařskou sedmičkou, číslo už z hlavy nedám. Klouby o prázdninách byly jeden čas i na 145.

Tohle ale zvláštnost není, Fashion Arena v Benešově na E17[jidlo], má takhle přejezd, fotka opět z Dopravní webovky:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/t31.0-8/73 7430_494193580630876_1210984437_o.jpg


Jinak jsem si tak říkal, že ty céčka na 232 a 269 by mohly sloužit, jako ty komunikační vozy, kdepak nějaký metro, Zlaťáček by byl na tohle pro nás nesmělé naprosto ideální, dokonce je barevně i jinak odlišen[rofl]
Navíc na 269 romantika, jede se přes Netluky, Xaverov, nemělo by to chybu.[happy]

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.

Kustodka Květa: Nesnáším, když mi tu couraj lidi!!!
kubiqcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 4-2013

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 15:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tučňák: My jsme tenkrát měli v tom hotelu maturitní ples a za posílení 115 chtěl dýpý cca 20000,- (jeden bus navíc a nebo oba klouby).

Na 271 se jich vystřídalo víc Ta 1089, by byla zajímavá představa a ta 7211 je převlečená 183 pro focení.

Jsem zvědav, jestli se tam dočkáme na nějaké akci i kloubů od Polkosta. To by byla paráda!! Třeba jedna ze čtveřice 1603-1606-1609-1637 [jidlo][jidlo]

Navíc na 269 romantika Nedávno jsem se ve Kbelích kochal ze zadních křesel Crosse pohledem na Letecké Muzeum a pak na letištní plochu ve Kbelích, stálo tam pár armádních letounů [happy]

K zajímavostem: 6599 jezdil dlouho na 183 a tady se dokonce podíval i na 175 a později se tam podíval i jiný kloub

Ještě sháním fotku kloubu na 26X v Uhříněvsi, už si to moc nepamatuji, ale tuším že tam zavítal když odklonili 38X na Háje, v rámci posílení. Nemáte ji prosím někdo (stačí odkaz)?

(Příspěvek byl editován uživatelem kubiqcz.)

6360 - 1791 - 4E7 2256 - PIA 22-46 [jidlo]
Pstružná, přestup na metro B ... příští zastávka Lidový Dům
Nádraží Horní Měcholupy, přestup na linky S a další vlakové spoje, zastávka na znamení


Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3079
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 15:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezdilo min. půl den na lince 186 (22.2.2013). Asi v garážích nebylo nic jiného po ruce...

http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Crossway LE 12.8M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.42.198
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 16:37:23    Odkaz na tento příspěvek  

Nechci nijak kopírovat,dělat reklamu apod.,ale podle autobusy.org. jede 6067 zítra 14.5.2014 NAPOSLEDY na 118/6.[sad]
To jenom kdyby si ji někdo chtěl naposledy[fotic]
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 16:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před chvílí jela náhradu na 165 C 954E 1367, řízená kolegou z K-Reportu, který však u sebe neměl foťák[sad] - to se musí nabonzovat[fotic]

Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 6-2013

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 17:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubiqcz: www.doprava.nafoceno.cz/264.html
Měli jste vyzkoušet Pártybusík, letos ani nejezdil pro SOU U krbu, hodně dlouho stál u Skřivana, ale teď razí 23.5. na nějakou párty z Pankráce do Plzně, takže řečeno s klasikem: "Na Plzeň, Vávro, na Plzeň!!!!" [rofl]
Když jsme u těch letadel, tak si dovolím takovou malou odbočku, u Kačeny teď stojí už asi měsíc MIG 21, číslo 0304:
http://forum.valka.cz/viewtopic.php/t/51424

Cvejnův erťák tam stojí pořád, se značkou a netknutý, vedle něj se objevil tenhle MIG, tak Kačena už vandruje i do letectví [blush]

Nové náměstí, příští zastávka Picassova.
Upozornění pro cestující: Tento autobus končí jízdu v zastávce NÁDRAŽÍ UHŘÍNĚVES.

Kustodka Květa: Nesnáším, když mi tu couraj lidi!!!
Pumpkin756
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 5-2012

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 18:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K té 1367 , bohužel jsem si myslel že je to nějaká najíždějící 383 protože jsem neviděl na display. Škoda že mi to nedošlo [sad]

7232 / DPP - Nejlepší vůz!
kubiqcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 4-2013

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 19:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlin__24tr: Pěkná fotka [ok][ok]
Tučňák: Díky [ok][ok] A nebyl kloub i na 266 nebo se mě to plete s tou 264?
Měli jste vyzkoušet Pártybusík V té době byl ještě ZRJ 75-14

(Příspěvek byl editován uživatelem kubiqcz.)

6360 - 1791 - 4E7 2256 - PIA 22-46 [jidlo]
Pstružná, přestup na metro B ... příští zastávka Lidový Dům
Nádraží Horní Měcholupy, přestup na linky S a další vlakové spoje, zastávka na znamení