Diskuse K-report » Archiv 2016 » Hry a simulátory » Gordikon + Multikon + Multi » Archiv diskuse Gordikon + Multikon +... do 17. 08. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Gordikon + Multikon +... do 17. 08. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 24 Registrován: 7-2015 |
zdravím jen dotaz? hraju Gordikon z DKV my přijel mim.LV bez času,hodil sem ho na pos.díl a pak zpět ated my tam visí z hvězdičkamy místo času a nechce odjet do OH.Co s tím? Dík za odpověd. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 97 Registrován: 7-2015 |
Hochu tak to si asi neměl dávat na pos.díl.Ani nevím proč jsi ho dal na pos.díl? |
Tajemný_em
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3146 Registrován: 5-2002 |
Počkej do půlnoci. Pak se rozhýbe. Anebo k tomu šprajclému Lv přivěs OPER nebo ***** mašinu.
"S ohněm se prý nemá hrát. Ale těm, kdo by si chtěli zahrávat se mnou, upřímně radím: hrajte si raději s ohněm."
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25 Registrován: 7-2015 |
byl to bohužel omyl,sem ho zkoušel i vyposunovat do bsn ale nevzalo my ho to. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 496 Registrován: 3-2010 |
08-75 GS: A co zkusit ho přivěsit na nějaký vlak tím směrem? Nebo ho hacknout (*????? - ukrást) a následně s ním podle svého využít. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 26 Registrován: 7-2015 |
už je to v pohodě. my přestala fungovat jízdní cesta tak sem to začal znovu,a poučen,jinak dík za návrhy |
Neregistrovaný host 78.156.32.235 |
Prosba o pomoc se simulátorem Softikon – oficiální stránky J.Konráda (Gordikon, Multikon, Multi 1– 3, Grafik) http://softikon.wz.cz/ - x. od středy 11.5. po automatické novelizaci Windows mi nejdou otevřít tratě. Neví co s tím. Poraďte prosím. Senior 75 let. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 41 Registrován: 4-2012 |
Mám úplně stejný problém jako Martin 41. všechny multikony, co jsou k dispozici, nejdou spustit. To musela být nějaká svinská aktualizace Windowsu. program najede na stránku Nastavení simulace/spuštění a myš na zatrhávací okénka vůbec nereaguje natož na Spuštění nebo Konec a uložení. Zajímalo by mne jestli jsme v tom sami nebo Vám ostatním to funguje. Zkusil jsem si stáhnout jeden Multi, ale bylo to k ničemu. Nejde to. Též prosím, jak z toho ven. Díky za vaše příspěvky k tomuto problému. Kolega |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 42 Registrován: 4-2012 |
Mám úplně stejný problém jako Martin 41. Mám v PC všechny Multikony a Gordikon. Po otevření programu a najetí stránky Nastavení simulace/Spuštění na všech zatrhávacích okénkách myš vůbec nereaguje a nic nespustí. To musela být svinská aktualizace Windowsu V PC mám Windows 8.1. Doufám, že nám zde někdo poradí, jak ten problém se dá vyřešit. Kolega |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 43 Registrován: 4-2012 |
Omlouvám se, skočilo mi tam dvakrát |
michalk bez hesla
|
|
Neregistrovaný host 85.93.105.35 |
Problémy s černou obrazovkou a spuštěmím softikonů: Doporučuji postup z příspěvku Úterý, 23. února 2016 - 20:18:51. |
michalk problém není v černé obrazovce, ale otevře se zvolená trať udělá kontrolu programu a Nastavení simulace se nedá již otevřít. Nereaguje na kliknutí. Vyzkoušeli jsme všechny možnosti a nejde to. Jediná možnost zpuštění je vrátit počítač před datum novelizace tj. 11.5.16. a automatické opravy Windows zablokovat. Martin 41 koprma-rou@seznam.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1047 Registrován: 5-2007 |
Window 7, aktualizace všechny a hlásím, že (zatím) funguju bez problémů. Jen na notebooku se mi (už od začátku) program otevírá zmenšený, v menším okně formátu 4:3, ale to se dá přežít - chce se to jen dobře trefit myškou na šipečky |
Neregistrovaný host 78.128.155.70 |
Zdravím, prosím o radu. V zimě jsem normálně na Notebooku spustil Multikon 2 a Multikon 3 normálně to beželo. Ted jsem po delší době chtěl hru spustit znovu, normálně to načetlo ale jak tam skončilo spouštěcí menu, kde se nastavují parametry tak jakoby to zamrzne, nejne na nic kliknout, musím to vypnout přes CTRL + ALT+ Delete... V zimě mi to normálně beželo, ale ted to nejde spustit... Nevíte kde by mohl být problém? Děkuji za rady |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 501 Registrován: 3-2010 |
"V zimě jsem normálně na Notebooku spustil Multikon 2 a Multikon 3 normálně to beželo.... V zimě mi to normálně beželo, ale ted to nejde spustit...." Nevíte kde by mohl být problém? Možná je to hloupost, ale ze tvého dotazu vyplývá, že se ti přehřívá stroj. Možná by to chtělo více chladit. Když přístroje nesnáší vedra. Jen nechápu, co je pro procesor tak těžký spustit tak primitivní program. Pochopil bych dnešní špičkové hry s podporou flus HD, který rád přetěžuje vše. Začne to grafikou, následován pak důležitým procesorem, který způsobí, že PC, či NTB přestane na nějakou dobu fungovat, pokud to nepřeženeš s, pro stroj, těžší prací. Měl bys asi pracovat se strojem mimo slunce, či topení. Pokud používáš místo topení klimatizaci, tak ji přepni na chlad. |
martin 41
|
|
jasny.sokol pokud máš W 8 , je potřeba vrátit aktualizace W před 11.5.16 a potom se simulátor rozběhne. Je chyba v programu W. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7909 Registrován: 9-2002 |
Navrh reseni: Nepouzivat OS Windows.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 502 Registrován: 3-2010 |
Agent: V dnešní době je to již paradox. To se máme vrátit do dob MS-DOS? Mě by to nevadilo. Ještě mám W XP SP3 a ikdyž jim už odzvonilo, šlapou jako hodinky stále. Na DOS mám emulátor DOSBox. Takže by mi bylo jedno, jestli se p.Konrád vrátí pod starý systém DOS. Ovšem horší to budou mít majitelé W 7 a W 8. To nemluvím už ani o W 10. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 402 Registrován: 1-2004 |
Na W7 šlapou Multikony jak hodinky... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7910 Registrován: 9-2002 |
Jirko, o existenci napr. Ubuntu vis ? Obcas sice padne, ale nemusis to co chvili odvirovat, aktualizovat, restaurovat... Dokonce i zabira min mista na HDD, takze ja vidim proti Woknum jen samy pozitiva. Mam i pocit, ze onen OS startuje rychleji.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 504 Registrován: 3-2010 |
Agent: Upřímně neznám. Znáš nějaký vhodnější program pro rozhejbání MS-DOS? Odpovím sám, není dnes žádný, než pár emulátorů, co zpomalí proces superrychlých PC, kterým pomalý procesy, jako je sám systém DOS, dělá špatně. Na XP to třeba vyřadí z provozu zvukovou kartu. Na Vistách nevím a sedmy s osmama to dělá větší problémy, co jsem se doslechl a dočetl z netu. Zlatý 98SE. Na nich to běželo suprově, než začli v Microsoftu zrychlovat systém od dob XP. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7931 Registrován: 9-2002 |
Tak jinak... Klicovy slovo je "Linux." Sice jsem na tom hral pres emulator (Wine - chodi na tom i Counter Strike,) ale nepadalo to.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 505 Registrován: 3-2010 |
Linux jsem neměl v PC. Já začal MS-DOS, pak jsem přišel k Windows 98. Doteď mám Windows XP. Na Základní škole jsem se učil 95, pak 98, Později na střední škole na XP a jsem Windowsu XP věrný dodnes. Nemám velkou potřebu přejít na vyšší level. Od Vist to prý jde s Wokny populárně dolů. Až pak, když se přestalo podporovat XP, jsou všichni nuceni přejít alespon na sedmy. Jak říkám - já sám dodnes používám XP a žádný problém. Na DOS mám emulátor a šlape jako hodinky. Jasně Counter Strike. Já spíše hraji addony na Wolfenstein 3D a Doom 1 a Doom 2. (Příspěvek byl editován uživatelem Jirkacom2.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7933 Registrován: 9-2002 |
Njn, kazdej at si vybere. Me Wokna Vidici (W Vista) odepsaly jeden 350 GB HDD na fungl novym PC, tak jsem se nasral a ukazal Microsoftimu chlivu vztycenej prostrednik. A to jsem se prechodu na jinej OS dlouho branil. Jakej je rozdil mezi Woknama a virama ? - Za wokna se plati, virus prijde zdarma sam.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 507 Registrován: 3-2010 |
Heh, nejlepší na tom vše je, že čím rychlejší, tím lepší. Ale chyba lávky, kterou stejně strhne brzo lavina. Už mám plno známých, co přešli výš a brečeli, že jim stroj vyhořel. Hold jaký pán, takový krám. Já se držím při zemi a nelítám vysoko a držím se stále. Radši se držím zpátky a jsem OLD. Nechápu dnešní superPC a UltraGamesy. Blbě se to ovládá a pokud si to hráč neosvojí a není IN, bůh ho zatrať! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 276 Registrován: 4-2003 |
Ad Agent: Mohl bych mít prosbičku? Neporadil bys mi s tím spuštěním pod Linuxem? Mám Mageiru (?) a přes Wine se mi to nepodařilo. Ještě je tam něco (Run of Linux? - tak nějak), ale to je virtuál pro instalaci. Radši do emailu. Díky |
Rostislav Adam
|
|
Neregistrovaný host 185.112.167.104 |
Bohužel nevím. Taky mám Mageiu, ale spustit přes Wine mi to jde. Bohužel teda pak se mi překrývá čás s body, nebo co to je tam nahoře vlevo, takže reálně to hrát moc nejde. Je ale otázka, jestli to není třeba nejdřív nastavit přes Wine Configuration. Já tam mám nastavený na Win98XP, ale nutno říct že to nemusí fungovat absolutně na všechno. Bohužel se ne vždy Wine spojí s daným programem, nebo při různých nastavení funguje tohle ale nefunguje něco jiného, i když to vlastně má podobné nároky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7938 Registrován: 9-2002 |
Ja jedu na Ubuntu/Wine a zaden problem... Tezko radit.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 277 Registrován: 4-2003 |
Tak jsem si s tím WINE pohrál a ono to jede. Nastavení konfigurace je v obrázku, dal jsem emulaci win7 a roztáhl ručně obrazovku příkazového řádku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 5-2016 |
Zdravím, mám problém s vlakem 85029 z Cerhenic. Jak ho přesvědčim, aby jel do Kolína? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 99 Registrován: 7-2015 |
mishak: Zkus sem hodit screen ,aby bylo lépe vidět co tam máš přesně za problém. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 5-2016 |
Tady je. Vlak má jet do Kolína jedině by šel poslat na pravou kolej, což mi přijde jako nesmysl... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 512 Registrován: 3-2010 |
mishak: Klidně ho pošli do protisměru. On ti odjede v pravý čas, až nic z vlaků od Kolína nepojede. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 100 Registrován: 7-2015 |
Mishak: Však tam ten vlak dojede a stačí mu udělat Vlakovou cestu na Kolín a v poho odjede. Nevidím v tom žádnou vědu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 514 Registrován: 3-2010 |
Normálně se na pravou kolej nedostane ani ve skutečnosti. V reálu to jezdí na domluvu. Manipulák je vesměs smyšlený. Většinou to ani do Kolína nejezdí (dnes to není ani možný jet do protisměru), ale koná se na první koleji pouze úvrať nové soupravy. Následně to odjede na ONJ do Prahy. Ve většině případů je nový vozidlo taženo motorovou mašinou, protože na okruh není ani elektrické vedení. (myšleno spojka Velim-Okruh je bez drátů) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6558 Registrován: 5-2007 |
Jirkacom2: Ja si dovolím len poznámku, že absencia elektrického vedenia nie je nedostatok, ale je to schválne, pretože jednak sa dopredu nedá povedať, čo za napätie je zrovna na ZO zapnuté, druhak je nutné si uvedomiť, že to nové vozidlo je spravidla v stave, keď beztak nemôže/nesmie ísť vlastnou silou... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 101 Registrován: 7-2015 |
Jirkacom2: Teď jsem si všiml že tam není vyhýbka na druhou kolej. No tím pádem fakt jedině hodit do protivky a nebo kdyby to nechtěl házet do protivky ,tak přeposunovat na 3 kolej a takhle zase pokračovat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 515 Registrován: 3-2010 |
Asdf: Právě proto se to vlastní silou přepravovat nesmí. Až se schválí nový loko a řádně otestuje, pak se můžeme bavit i o vlastní síle. Bohužel se to musí tahat alespoň dispečerkou z/do Okruhu. TatarskáČotka: To jsi trefil vedle. Aby to nebylo tak až jednoduchý, je navíc manipulák tak dlouhý, že se ani do spojky nevejde. Zbytečné úvahy o pokusu to směrovat správnou kolejí. Hardcore manipulák Do protivky tu musí poslat tak jako tak. Je to tak akorát naplánovaný, když od Kolína nic nejede. Leda by to musel zpozdit kvůli posledním zpožděným vlakům z Kolína. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 102 Registrován: 7-2015 |
Jirkacom2:Možné je že by to poslal na Pečky a tam by to otočil na správnou kolej ,ale je pravda že by to zase zabralo dost času ,přesunout vlak na druhou stanici a pak teď jet na Kolín. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 516 Registrován: 3-2010 |
Zbytečná práce navíc, radši to poslat do protivky, až při pauze návalu od Kolína. Dost na to, že ovládáš nějaký úsek prvního koridoru, ještě se kakat s manipulákem na dva úvratě, aby to šlo správnou kolejí pryč. OMG, ty máš úvahy! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 103 Registrován: 7-2015 |
Jirkacom2: To mě jen tak napadlo ,ale jinak je to stejně lepší to poslat do protivky ,než to někam házet. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7945 Registrován: 9-2002 |
dnes to není ani možný jet do protisměru Technicky vzato lze. Ale asi jen v noci.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7953 Registrován: 9-2002 |
Este me napadlo - jezdim trvale s vylukou Pecky - Velim, takze casto posilam neco do Kolina v protismerny koleji.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 519 Registrován: 3-2010 |
Hardcore jízda. Upřímně dnes je to hardcore mít výluku na hlavním koridoru. Eště něco (píše se to sice s JEŠTĚ, ale to je tvůj problém), v simulaci nejde nasimulovat, že osobák může stanicovat na nulté koleji. Což mě příjde jako mínus. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16 Registrován: 6-2013 |
Good evening, I'm a problem with Gordikon: when I start a everything simulation of this program, my computer with Windows 8.1 is blocked. Why? Thank you. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7966 Registrován: 9-2002 |
re2104 - throw out windows... Problem has been repoted here before - after the lastest actualizations of MSW 8 (11-05-2015.)
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17 Registrován: 6-2013 |
Ok, I installed Windows 10, but the problem same appears. Can you help me? |
LiborS
|
|
Neregistrovaný host 147.228.233.154 |
I have W10 too. If the problem is bricking app after flash screen, there is one solution. Please wait for loading app. If there is black screen instead of game menu, press Ctrl+Shift+Esc to start TaskManager. In Details tab find Multi-XX.exe in process list. The "XX" is code for the name of dispatched area. Click the right mouse button on the simulation process and select "Analyze wait chain". Then stop the process for which the simulation waits. Sometimes is necessary to do it several times. Then the menu starts and you can play. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 117 Registrován: 12-2010 |
Zdraví, dúfam že mi niekto bude vedieť poradiť, pretože hral som Multi2N , mám dobre rozuohratu hru a raz ked som ju išiel spustiť, sa spustí ale nedá sa na nič klinuť, absolutne nereaguje na kliknutia ani vypnuť sa nedá. Začalo to z ničoho nič, raz to išlo a o 6 hodín to už nešlo. Robia mi to aj ostatné tieto simulátory. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 528 Registrován: 3-2010 |
Jo, hochu.....pokud máš W 8 a vyšší, prý to po poslední aktualizaci blbne. Já jsem sto let za opičkama s W XP a nemám žádný problém. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 106 Registrován: 7-2015 |
Já to v pohodě rozjedu v W 7 a všechno klape jak má ,ikdyž se už se to někdy zadrhuje ,tak se to dá zvládnout. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 132 Registrován: 7-2011 |
na Win 10 x64 všetko v pohode |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 119 Registrován: 12-2010 |
Candy: mne to zase nejde na Win10 x64 a hned po spustení to ukáže okno: "Chyba v nastavení obrazovky - nízky počet barev" |
zelsimCZ
|
|
Neregistrovaný host 82.150.184.112 |
Nový YouTube kanál se železničními simulátory: https://www.youtube.com/channel/UCHwaLUtOwn-eIjff0ncAzRg |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3141 Registrován: 2-2007 |
P. Konrad vyvinul simulaci řízení žst. Praha hl.n. pro výukové účely. Bohužel pro nás nadšence není dostupný. Díval jsem se na oblasti Multi-6A, B a C. Až moc podezřele na sebe navazují. Předpokládám, že je v plánu (nebo vývoji) síťová podpora předávání vlaků mezi jednotlivými oblastmi. Přeju si, aby tato verze (stejně jako Praha hl.n.) byla uvolněná i pro nás, hobby-výpravčí.
ČD: Bohužel , nejde vystavit jízdenky na Vámi vybraný spoj !!!
DB: We hope that we have been of assistance and look forward to welcome you in our trains. |
Šmajchl
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 672 Registrován: 9-2011 |
Miko247: Možná pomůže přeinstalování ovladače grafické karty - stejný problém jsem měl na Windows Vista (ale někde zapomenutá starší verze Multi 5-26 kupodivu fungovala ) a po přeinstalaci ovladače problém zmizel. "Candy: mne to zase nejde na Win10 x64 a hned po spustení to ukáže okno: "Chyba v nastavení obrazovky - nízky počet barev"" Na druhém ntb s Win 10 x64 běhá bez problémů... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1242 Registrován: 10-2009 |
Kluci, prosím poraďte starýmu oslovi. Ve všech programech Multikonu mně přestala fungovat levá myš. Už to ani nezavřu, natož abych si program spustil. Neměli jste někdo podobný potíže? Je mi, jako by mně spadla hračka do kanálu. Děkuji. Podroužek. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1243 Registrován: 10-2009 |
Kluci, prosím Vás, mám takový problémek. Ve všech programech typu Gordikon a pod mně přestalo fungovat levé tlačítko myši. Nejen, že hru nespustím, ba ani ji nevypnu. Prostě, jako by myš neměla tlačítka. Jelikož tyto programy hraju rád, je mi, jako by mně spadla hračka do kanálu. Nevíte, co s tím? Děkuji. Podroužek |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1244 Registrován: 10-2009 |
A teď už mně blbne i Káčko. Nebo blbnu já, ono se to tady taky změnilo. Každá změna u nás, dědků, jest změnou k horšímu. Bez výjimky. P. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1082 Registrován: 5-2007 |
"Chyba v nastavení obrazovky - nízky počet barev" Mě to na W Vista dělá taky a kupodivu pomůže změnšení zobrazení o trochu níž (z 1366 na 1360 x 768) a pak zase zpátky. Pak už to jede. Důvod neznám, přišel jsem na to náhodou. Je to na NB. Na stolím Pc s W8.1 to jede normálně. |