Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v jižních Čechách » Archiv diskuse Doprava v jižních Čechách do 23. 12. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava v jižních Čechách do 23. 12. 2016

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 13. listopadu 2016 - 17:41:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 4-2011
Vaše má velkou svobodu. Moje vidění je omezit lidem rozhodování tak, aby zbylo na ostatní.

Ach jo. [sad][sad][sad][sad][sad][sad]
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
žlutý anděl
Neděle, 13. listopadu 2016 - 18:01:36  
Neregistrovaný host
46.135.75.16
Nystrom vůbec jste nepochopil o čom je řeč. Pokud budete mít dva vozy a v každém řidiče a ten odjezdí dejme 3hodiny tak vás požene bičem, když si nevydělá.
Vleky dobrá věc, žel u nás dále než v plínkách.
Neděle, 13. listopadu 2016 - 19:39:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 12-2007
řidič si musí vydělat? co to je za nesmysl? řidič má mzdu a je mu jedno zda jede prázdný nebo plný bus.

Nesmysl? Podívej byla tu řeč o turnusech. Ano, není to základ, ale jsou dost důležité. Pokud budou spoje nevhodně poskládány, budu potřebovat zbytečně velké množství busů a řidičů s velkými prostoji. Prostoj je nevýdělečný, takže za něj řidič dostane v porovnání s výkonem jen almužnu. Takže řidič má sice mzdu, ale přitom za to dostane pomalu prd. Nevím jak vy, ale normální člověk chce mít čas i na rodinu, ne být v práci od nevidím do nevidím, aby si aspoň trochu vydělal.

Po revoluci to měly různé Jednoty a COOPy a nestálo to za moc, třeba chleba se musel objednávat, aby jim nezbyl, jinak jsme měli smůlu. Otevírací doba taky nic moc. Teď to několik let provozujou Vietnamci a můžu říct, že je to zatím nejlepší, co to kdy bylo. Mají všechno, nejen potraviny, ale i různé drobné spotřební zboží, nic se nemusí objednávat, otevřeno je v létě asi do 7 nebo 8 večer a dokonce i v neděli. A najednou to jde. A já myslím, že v té dopravě by to také šlo, kdyby se chtělo. Třeba by se našli nějací "Vietnamci" - schválně to píšu v uvozovkách, myslím to obrazně, kteří by ty ztrátové linky provozovali rádi a bez dotací a ke spokojenosti občanů.

Hmm, zajímavé. Ale podíval jsi se, jak to ti Vietnamci dělají? Většina z nich bydlí přímo v tom krámu i s celou rodinou. Přitom jsou to jen nebytové prostory. Kdyby měli bydlet někde na úrovni dnešní doby, tak se také neuživí. Ostatně o tom jak to dělají a nakolik je v tom cosi hodně nelegálního kolují skazky už léta.
Zboží, které prodávají mají nakoupeno v Kauflandu (dokonce tam pro ně mívají vyhrazenu jednu pokladnu). Pokud to není zboží základní (třeba ten chleba), tak ho kupují jen, když je to v akci. Jinak by to od nich už nikdo nekoupil.
To, že není potřeba si u nich zboží objednávat také není výhra. Oni totiž to zboží také nemají vždy. Jsem-li línej jít nakupovat do vzdáleného supermarketu, tak si k nim taky dojdu pro rohlíky. Jenže večer je už taky nemají, úplně stejně jako to bylo v té pidisámošce co tam byla předtím .

Za mne: mám-li se svým busem uživit, tak určitě ne tak, abych v něm musel i spát. Takže chci taky Jančurovo výdělečnou linku. Tam to budu klidně dělat na své riziko (bo je minimální). Nebo linku, kde je výdělek nejistý, ale riziko nese někdo jiný. Jo, ono takhle nejde? Nevadí, jezděte si jak chcete, budu dělat něco jiného. Tohle je moje svobodné rozhodnutí, jestli budu podnikat v dopravě.

Neuč mě znát ekonomické pojmy a mechanismy, sice jsem ekonomii nevystudoval, ale poslední dobou se o ní hodně zajímám a už asi dva roky mám půjčenou učebnici ekonomie od kamaráda, kde je vše popsáno "polopatě" s příklady ze života, aby to pochopili i blbci, jako jsem já. Tak o tom trochu něco vím.

Můžeš sem, prosím, uvést příklad ze života, abychom to i my ostatní pochopili "polopatě" a začali to realizovat v dopravě? Ty poštovní schránky nebo rozvoz balíků vynech, to není činnost vhodná do linkové dopravy.

Ale mě nezajímá jak to kdysi bylo, nebo jak to funguje jinde.

Až tu zase vytáhneš ten socialismus, tak si na tohle vzpomeň.
Neděle, 13. listopadu 2016 - 20:25:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 6-2010
Moje vidění je omezit lidem rozhodování tak, aby zbylo na ostatní.
A takových je plná vláda, plný parlament a plný Brusel. Bohoušek s Andrejem by z vás měli radost. Fuj fuj a ještě jednou fuj. Něco tak zvráceného ani nemá cenu komentovat.

Hmm, zajímavé. Ale podíval jsi se, jak to ti Vietnamci dělají? Většina z nich bydlí přímo v tom krámu i s celou rodinou. Přitom jsou to jen nebytové prostory. Kdyby měli bydlet někde na úrovni dnešní doby, tak se také neuživí
A co mě je do toho? Nutí je někdo? Dělají to dobrovolně a asi jim to tak vyhovuje. Možná jsou spokojenější, než my všichni dohromady. Ale jen do doby, než se objeví nějaký žlutý anděl a bude jim chtít omezovat jejich rozhodování.

Víc nemám co dodat, opravdu končím tuhle diskuzi, ve které se jen hledá 1000 + 1 důvod, proč to nejde.

(Příspěvek byl editován uživatelem Venca21.)
Neděle, 13. listopadu 2016 - 21:16:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 314
Registrován: 2-2014
Kloubák22 - Solarisy IV ve verzi CNG se samozřejmě dělají
http://www.cs-dopravak.cz/zpravy/2016/5/25/novinky-od-solarisu-au tobus-na-cng-a-hybrid
SWAGER
Neděle, 13. listopadu 2016 - 21:42:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 12-2007
A co mě je do toho? Nutí je někdo? Dělají to dobrovolně a asi jim to tak vyhovuje. Možná jsou spokojenější, než my všichni dohromady. Ale jen do doby, než se objeví nějaký žlutý anděl a bude jim chtít omezovat jejich rozhodování.

Ach, kdy ty už pochopíš, že většina takhle žít nechce?
Ne to není o hledání argumentů, proč to takhle nejde. Ono samozřejmě jde, ale jaký bude výsledek? A chceme ho? Nebo je to spíš hledání nějakého kompromisu, který se holt někomu bude zdát jako omezování jeho činností.

Vzdávám to i já, protože už nic jiného nesdělím. Kdo chtěl pochopit, pochopil. Dále už by to bylo jen opakování, byť trochu jinými slovy, ale základní význam by zůstal. Neshodujeme se, ale to tak v životě bývá...
Nystrom
Neděle, 13. listopadu 2016 - 22:47:38  
Neregistrovaný host
88.100.34.225
Obávám se, že nám tady uniká to nejdůležitější - že jde o přepravu z bodu A do bodu B. Nejde o dotace, turnusy, finance.... Pokud bude pravidlo, že když v určitém časovém odstupu a v obdobné cenové relaci jede mezi dvěma body spoj ZDO, nebude povolena přeprava na soukromé nedotované lince (např. 30 min. před a po?), pak budiž, má to důvod. Ale musí to být jasné pro obě strany a zdůvodnitelné. Ne to používat jako bič. Jinak srovnání se železnicí a rychlíkem a osobákem je správné - a zlobí se kraj na MD, že vozí cestující mezi např. Veselím či Protivínem a ČB rychlíky? Nechtěl by to taky omezit?
Pondělí, 14. listopadu 2016 - 00:29:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 6-2010
5735: Neshodneme se, nevadí, symbolicky si podáme ruce a život běží dál. Děkuji všem za slušnou a věcnou diskuzi, třeba se nad ní zamyslíme a zjistíme, že i opačný názor má něco do sebe. Je dobré znát i jiné názory, než jen ty svoje, člověka to v jistém směru obohatí.
Pondělí, 14. listopadu 2016 - 07:03:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 9-2005
Než teoretizovat, zkuste se poohlédnout po zahraničí - pokud vím, např. v devadesátých letech se v Polsku v rámci státního finančního "kolapsu" veřejná doprava nedotovala - určitě se najdou odborníci, kteří dokážou poreferovat jak to probíhalo a jaké to mělo (má) následky/výsledky. Myslím, že výsledkem byla "maršrutizace" veřejné dopravy.
I v dalších státech bývalého východního bloku se veřejná doprava s různými výsledky dotovala různě.
Uprostřed letošního července s námi můžeš vyrazit na tématickou výpravu po slovenských MHD. Bližší informace pod nickem
dotace
Pondělí, 14. listopadu 2016 - 13:01:12  
Neregistrovaný host
188.134.169.21
Jeden z důvodů udělování „paragrafů" je taky nestálost komerčních linek. V případě Jančury to až tak neplatí, ale obecně je dost časté, že dálková linka se „zkusí", nejde to a tak zase skončí.

A právě ta nestálost je docela problém. Vemte si, že by veřejná doprava byla čistě komerční. Jezdíte do práce, ale nevíte, jestli ještě za týden/za měsíc spoj pojede? Samozřejmě, na nejsilnějších trasách by se člověk bát nemusel, tam by vždycky něco jelo (i když třeba poslední večerní spoje „ruší i Jančura", třeba nedávno Praha - HK), ale na méně silných trasách by se na stálost takové služby nedalo spolehnout, zejména ne v sedlech a o víkendech. To by logicky vedlo k odlivu dalších lidí od veřejné dopravy => potenciál by byl ještě menší...
Já bych se na takový systém asi spolehnout nedokázal a musel bych si pořídit auto...

Když přijde nějaký dopravce s dálkovou linkou, tak:
a) dálková linka není v souběhu s autobusovou ani železniční dotovanou dopravou - pak kraj nemá co řešit
b) dálková linka je navržena v souběhu s existujícími dotovanými spoji:
Tak buď kraj dá paragraf, čímž často tu dálkovou linku odsoudí k smrti (někdy ani nevyjede)
Nebo nedá paragraf a pojedou 2 spoje v souběhu, čímž se zhorší ekonomika toho dotovaného.
Nebo nedá paragraf a omezí svůj dotovaný spoj - zde je právě ale riziko toho, že dálková linka padne prakticky „ze dne na den", a pak bude dost problém ten spoj zařadit (zejména pokud se bus využil na nějaké jiné spoje)...

A nezapomeňte do svých ekonomických rozvah zahrnout fakt, že když kraj objedná linku/spoj, která je v zisku, tak na tom kraj vydělá... (resp. sníží to celkovou potřebu dotace do systému)... I taková může být motivace objednání spojů ČB - ČK (nevím, jak to je ve skutečnosti, nejsem z jižních Čech).
Přístup v 90.letech, kdy některé okresy přestaly objednávat silné linky, není (podle mého názoru) rozumný. Mnohdy sami dopravci nabídli tyto spoje, „že to zvládnou na komerční riziko", přeloženo do češtiny „silné spoje si necháme i se ziskem a ty ztrátové si od vás necháme dotovat"...
A okres měl dobrý pocit, že ušetřil kilometry. Přitom přišel jak o zisk, tak o možnost dohledu nad těmito (nejdůležitějšími) trasami. I když v 90. letech okres skutečně jen dával peníze a vše si dělali dopravci, takže o nějakém dohledu moc mluvit nešlo.
Rutak11
Pondělí, 14. listopadu 2016 - 15:00:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 9-2009
Dovolím si narušit tuto neobyčejně plodnou diskusi malým doplněním..

[new] 7C4 0035

Foceno pouze mobilem, panel byl vypnutý.
Princezny by měly zůstat zazděný.
žlutý anděl
Pondělí, 14. listopadu 2016 - 16:02:07  
Neregistrovaný host
46.135.75.16
Ad uživatel dotace je vidět, že víte vočom to je.[ok]
Pondělí, 14. listopadu 2016 - 17:56:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 153
Registrován: 10-2012
Rutak11: Super informace. Nevšiml jste si na jakém výkonu se vůz objevil? Popřípadě jaký vůz na tomto výkonu dříve jezdil? [happy]
Rutak11
Pondělí, 14. listopadu 2016 - 18:41:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 9-2009
kloubák22: Vůbec netuším, stál na nádraží s vypnutými panely, řidič taky nikde..no on se někde vyloupne [happy]
PS: Klidně mi tykej, o moc starší nebudu. [wink]
Princezny by měly zůstat zazděný.
Slim
Úterý, 15. listopadu 2016 - 00:06:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5557
Registrován: 2-2005
Macek 007:
V zásadě to naráží na podstatný problém u těch velkých dopravců, a to nechuť něco takového provozovat, když je snazší natáhnout ruku a jednoduše tvrdit, že bez dotací to prostě nejde.


Pro tenhle výrok mám dvě vysvětlení:
1) je Vám tak 13 let
2) Vůbec nevíte, o čem je řeč, a názor na VHD Vám vytvořil Jančura

Pokud by ani jedna z těch možností neměla platit, tak mi jistě vysvětlíte, v čem je pro velkého dopravce jednodušší licitovat o dotaci (sám jsem tohle několik let podstupoval ještě s obcemi, moc bych Vám to přál aspoň jednou zažít) než vybrat na spoji, kde vybírá málo peněz, peněz víc.

Ještě jednou a snad naposled pro všechny, co si myslí, že stačí chtít:

Problém dotované VHD je ten, že kraj chce zajistit dopravu v relaci, kde nejezdí tolik cestujících, aby ten spoj zaplatili!!!!!
Neumím si představit, co by jako ten dopravce měl dělat, aby tohle změnil. Řidič striptýz? Kafe a Funtoro mezi Budějcema a Kameňákem? Můžeme se bavit o tom, jestli je nutno jezdit za 30 Kč/km nebo by to šlo za 28,-, což by mohlo překlopit do zisku linku, která dnes jezdí za 29,-, ale jestli je někde tržbovost 5,-, pak sorry, ani růžovej Jančura z toho hovna zisk neuplete. A znovu opakuji, ten příklad, zda za 30 nebo 28,- to je otázka vypsání tendru, bláboly o omezení podnikání jsou naprosto mimo mísu. Barevně si přijdu vyfotit Jančuru, jak pendluje s vymetáky mezi ČB a ČK a bude se šťastně usmívat s rukama v klíně, až mu tam naleze akciovka a Krigar s přímými busy a vybere mu lidi, kteří to celé z 90% živí. Nebo by to v tomhle rozložení barev bylo v pořádku?

V neposlední řadě opakuju, že dneska je akciovka nebo GW stejnej soukromník jako celej Jančura, takže bláboly o potlačování svobody podnikání soukromníků jsou tím pádem bláboly na druhou.

A moc se mi líbí reakce zastánců svobody podnikání v tom smyslu, "já nejsem od toho, abych to vymýšlel, ale VONI jsou placeni zato, aby to vymysleli bez dotací, kdyby chtěli. VONI dodnes nevymysleli ani to ušmudlaný perpeetum mobile, přitom stačí chtít, to víte, státní úředníci. Mmch proč to nevymyslel Jančura a nevypálil jim všem rybník?
žlutý anděl
Úterý, 15. listopadu 2016 - 07:02:56  
Neregistrovaný host
46.135.75.16
Slime zlatá slova, jeden z mála co ví, co v oblasti Vhd vypouští z úst.
Úterý, 15. listopadu 2016 - 14:17:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2000
Registrován: 9-2005
Když se tu tak teoretizuje nad konkrétní trasou ČB-ČK - je někde dohledatelné nebo ví někdo o jakou částku vlastně jde? Kolik v minulých letech na této relaci kraj vydělal na provoz těch ostatních? Férové by bylo, kdyby kraj pak mohl říct - když položíte na stůl tuhle částku, můžete si na té trase jezdit jak chcete. A už by bylo na něm, zda-li dokáže svým podnikatelským umem tu relaci natolik zatraktivnit, aby vydělal víc. A kraj by o peníze nepřišel, ani lidé o své spoje.
Uprostřed letošního července s námi můžeš vyrazit na tématickou výpravu po slovenských MHD. Bližší informace pod nickem
Úterý, 15. listopadu 2016 - 15:03:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 154
Registrován: 10-2012



Novinka 7C4 0035 vyfocena na výkonu tohoto Crosswaye:http://seznam-autobusu.cz/vuz/19942 [happy]
Úterý, 15. listopadu 2016 - 15:19:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3873
Registrován: 3-2005
Solaris 18M už by měl být na Comettu.
Je tam


kloubák22 už mě předběhl, takže už jenom potvrdím, že 7C4 0035 je opravdu zařazen do provozovny Mladá Vožice a v turnusu místo 4C0 1262
žlutý anděl
Úterý, 15. listopadu 2016 - 15:20:21  
Neregistrovaný host
46.135.75.16
Ad Houmr jistěže to lze a KÚ má takové údaje k dispozici.
Ale dotace je nakonec jeden balík, tudíž zisk z linky A může dotovat linku Z, která je v Táboře. KÚ čeká rozdělení na oblasti. Tomu se nevyhne a pak soutěž. To se může ten růžovej šašek přihlásit. Jenže on se nepřihlásí. Už měl tolik možností. Kraje by mu urvali ruce, kdyby řekl, že třeba oblast Vimperka bude jezdit bez dotací. Jenže Jančura není debil a ví, že je to nesmysl. Kraj si stát zvolil jako přenesenou působnost. On se zodpovídá voličům kraje za to, aby Vhd byla v ceně, kterou je ochoten zaplatit.Ať už zvolí rada kraje způsob Ústecka či JMK je to jedno. To je jádro celého problému. Dálkoví dopravci nesmí tvořit kostru integrovaného systému. Mohou doplnit pokud, to kraj potřebuje. Tady je ovšem histerie kvůli Jančuroj. Zajímavé, že paragrafy tam jsou léta nikdo proti nim nebojuje. Jen to nejsou ti správní dopravci.
Sny a kraviny o tom, jak chouďata podnikatelé trpí, patří kamsi. To kam to dovedla neviditelná ruka trhu, vidíme dodnes. Je mi jasné, jak budou vyskakovat čertíci. Ale ruku na srdce, kolik lidí přesvědčíte, že máte pravdu. Proč taková strana ještě nezvítězila ve volbách? Protože lidé regulaci podpoří radši.
U celého se směju nad naivitou některých.
P.s. vás se to pane Houmr netýká, není to směřováno proti vám.
Úterý, 15. listopadu 2016 - 19:00:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 117
Registrován: 9-2008
Není to tak dlouho co do Vožice jezdil kloubák nebo Ares a teď už 10,5 m bus. To tak pokles počet cestujících?
Úterý, 15. listopadu 2016 - 20:31:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 4-2011
Dálkoví dopravci nesmí tvořit kostru integrovaného systému. Mohou doplnit pokud, to kraj potřebuje.
OK, s tím bych souhlasil.

Sny a kraviny o tom, jak chouďata podnikatelé trpí, patří kamsi. To kam to dovedla neviditelná ruka trhu, vidíme dodnes.
Dovedla to tam, že každý si může koupit autobus a vyzkoušet to. O tom to celé je. Někdo si "strategicky" koupí NP sorky, přihlásí se do výběrka a díky ruce trhu a svým "schopnostem" vydělává... a já mu to, světe div se, přeju. [biggrin] Pokud ovšem nedrbe Zimolu na koulích. Díky té ruce trhu si ten dopravce zajišťující VHD může vybrat nejlepší busy podle svých představ. A hlavně je nemyslitelné, aby o tom, kdy a kam budou lidi jezdit, rozhodovali jen byrokrati, co si umí jen malovat grafikony. V Jihlavě vozí ICOM lidi z vesnic Jančurovi a obráceně, Tredos i ICOM mají linky do Prahy, a všichni se vejdou a žijí... Tohle asi regulace nebude.

Ale ruku na srdce, kolik lidí přesvědčíte, že máte pravdu.
Nula, protože to nebudu dělat. Stejně tak, jako mě nepřesvědčí komanč, že stát by měl rozhodovat nebo že "pravdu mají oni". Takové přesvědčování je ztráta času.

Proč taková strana ještě nezvítězila ve volbách? Protože lidé regulaci podpoří radši.
Jak, nezvítězila? Hejtmani ODS že nebyli?? Nějak jsem si nevšiml, že by se socani v předposledních krajských volbách obešli bez koaličních partnerů. Lidi "podporují regulaci", protože ze zvyku volili svoje oranžové ochranitele, protože pro mnohé je to jednodušší, když někdo rozhoduje za ně, a zajímá je jen jejich dojíždění a nic jiného. Takže je logické, že stejně tak někoho z ČB/ČK nezajímají lidi z vesnic.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
žlutý anděl
Úterý, 15. listopadu 2016 - 21:52:48  
Neregistrovaný host
46.135.75.16
Ano byli. A všiml sis, kde se ta Ods potácí? Pravice je v čechách mrtvá. Vždyť i ti komunisti mají víc %. A nikdy nepochopím, jak mohou vládnout v krajích ODS a KSČM, když píšeš, to co píšeš. Klidně spolu potáhnou, protože politici všech stran myslí na ty své prebendy. Včetně Ods. Nebo tomu tak není?
Podle tebe jsou soutěže cinknuté. Dobře, ale k cinknutí musí být dva. Jeden dává, druhej bere. A pokud to je tak, pak je to cinknuté i politiky. Tedy i politiky ODS a ČSSD. Tady ti volná ruka trhu je v prd.... Nevěřím, že soutěž v JMK či Ústecku jsou cinknuté.
Opravdu si nikdy nemůžeme rozumět. Pokud to bude podle tvé logiky tady někdy, beru boty a pryč.
Já sem sice nikdy komunisty nevolil, ale bohužel nikdo je nezakázal(a to je tedy opět ta slavná Ods), ale mají i k 15%, což je hodně. I jejich názor se musí respektovat tedy. Pokud budu pokračovat podle této logiky, kterou vynáší pravice, pak bychom se s Ods A Top vůbec neměli bavit. Celá slavná pravice vytvořila stranu Ano. Komunisty se lidi bojí volit, tak sáhnou pravě po Babišovi. Osobně vidím, že pravici čekají poslední volby. V dalších klesnou pod 5%. Vzpomeň si na mě za 5let.
Středa, 16. listopadu 2016 - 00:21:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3874
Registrován: 3-2005
Není to tak dlouho co do Vožice jezdil kloubák nebo Ares a teď už 10,5 m bus. To tak pokles počet cestujících?

Místo kloubáku jezdí Crossway 13m, potom tam dělá jeden obrat autobus z linky TA - Vimperk, původně taky kloubák, potom 15m, dnes taky Crossway 13m.
Ten vyfocený spoj, na kterém jede LE, má sice na panelu napsán jako cíl Vožici, ale jede trochu oklikou, nejprve jako linka 390100 do Sudoměřic, kde teprve přechází na linku 39770 do Vožice. Potom jede ještě znovu do Tábora a zpět, už po 390700, ale na těch mimošpičkových spojích i dříve jezdily krátké autobusy. Tam dnes holt těch 10.8 metrů asi bohatě stačí.
Středa, 16. listopadu 2016 - 00:37:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 6-2010
Kterej (pravděpodobně) Jihotransí MAN dostal křídla, modrobílý nátěr AIR BUS a slouží jako imitace letadla pro nácvik evakuace pasažérů? Zdroj JTV. [happy]
Středa, 16. listopadu 2016 - 05:57:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2068
Registrován: 12-2008
Venca21: Že by tento?
Středa, 16. listopadu 2016 - 21:38:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 6-2010
Mohl by to být on, jen mi tam nesedí to SDH Volyně. Podle reportáže to vypadá na letištní hasiče v ČB. Udělal jsem pár obrázků z reportáže:




A ještě jedna aktualita z Písku - ačkoli písecká Conecta ignoruju a nefotím, jen pro pořádek hlásím, že se téměř po pěti letech vrátila evidenční písmena. 5C7 6401 je "A", 6C0 0005 je "E", víc jsem zatím neviděl, ale dá se předpokládat, že zbylé budou B, C a D v pořadí 5C7 6402, 6C0 0003 a 6C0 0004. Písmena jsou trochu menší, než byla na původních vozech, vepředu klasicky modré na masce, ale vzadu nově žluté v pravé horní části okna vedle panýlku s číslem linky.
solaris2000
Čtvrtek, 17. listopadu 2016 - 16:27:54  
Neregistrovaný host
193.85.144.200
Ahoj, nemá tady někdo fotky toho novýho Solarisu?? A neví někdo, kdy vyjede?? Díky.
Pátek, 18. listopadu 2016 - 02:11:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3875
Registrován: 3-2005
Už vyjel [wink]
solaris2000
Sobota, 19. listopadu 2016 - 20:25:42  
Neregistrovaný host
193.85.144.200
No to jo, ale ještě jsem ho neviděl na jaké lince jezdí a neměl by někdo foto??? Dikkk.
Sobota, 19. listopadu 2016 - 21:39:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3322
Registrován: 11-2004
No, já jsem ho sice taky neviděl, ale přesto jsem přesvědčen o tom, že ho mají ...

Ku**a jak namáhavé číst těch několik příspěvků nad sebou. [crazy]
» Bezva. Je vidět, že pokrok do horoucí prdele nelze zastavit a že líp už bylo. «
Rutak11
Sobota, 19. listopadu 2016 - 22:11:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 9-2009
A na jaké lince jezdí? Na všech kloubových, za domácí úkol je můžeš vyjmenovat.. [happy]
V úvahu berme všechny linky, na kterých se vyskytuje kloubové pořadí. Tak schválně...
Princezny by měly zůstat zazděný.
Pondělí, 21. listopadu 2016 - 16:17:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 155
Registrován: 10-2012
Tak novinka Magelys €6 má SPZ 7C4 0045[happy]
Pátek, 25. listopadu 2016 - 19:02:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 156
Registrován: 10-2012
Dnes přišel na Comett nový Iveco Urbanway 12CNG [happy]
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 08:55:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 157
Registrován: 10-2012
Nové Urbino 18 má SPZ 7C2 0063 [happy]
Rutak11
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 15:09:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 9-2009
kloubák22: 7C3 0063, taky jsem ho dnes potkal [happy]
Princezny by měly zůstat zazděný.
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 15:17:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10319
Registrován: 4-2006
Ad kloubák 22 koukám že Comett si dělá před vánoci každý týden radost.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 16:19:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 158
Registrován: 10-2012
Rutak: nemáme pravdu ani jeden je to 7C4 0063 [lol]
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 18:20:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3197
Registrován: 1-2010
Axer 2C1 9556 je na prodej..
Rutak11
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 16:32:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 9-2009
Urban 12m CNG taky uz v provozu, dnes odpoledne na na krátkém kurzu 11/16/17, SPZ nevím.

A ráno Kamberk nehoda busu, podle hodně rozmazané fotky Comett, asi Arway.
Princezny by měly zůstat zazděný.
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 17:29:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 159
Registrován: 10-2012
Rutak: Ano dneska byl první den v provozu SPZ má 7C4 0179 http://seznam-autobusu.cz/vuz/63775 [happy]
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 17:45:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 160
Registrován: 10-2012
http://benesovsky.denik.cz/nehody/autobus-havaroval-na-dalsi-zast avky-uz-nedojel-20161201.html - Rutakem zmiňovaná nehoda...... Ano je to skutečně Vožický Arway http://seznam-autobusu.cz/vuz/35144 [happy]
carte
Pátek, 02. prosince 2016 - 05:36:15  
Neregistrovaný host
91.192.35.130
JIKORD hleda nove zamestnance a to na tyto pozice:
Odboprny referent pro zeleznicni dopravu
Dopravni specialista
Koordinator IDS
Pátek, 02. prosince 2016 - 12:47:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 167
Registrován: 3-2011
Zatím tam ještě není JŘ akciovky, ale zatím to vypadá že se dotovaná revoluce na trase ČB-ČK sekoná. Vážené kaštanstvo, dnes to vypadá, že tam nepojede skoro nic :D

GW - nula spojů navíc nejen v SO, NE ale ani přes Třebonín si místní nepolepší.
Určitě se vyplatí počkat na zmíněný JŘ akciovky, zda se nebude konat revoluce tam, ale zatím to já osobně vidím tak, že si kraj na*ral do hnízda. Mimochodem, při pohledu do souhrnných JŘ v sobotu 17/12 je to dost velká tragédie, ta nabídka spojení.

320020
blekp
Sobota, 03. prosince 2016 - 23:23:32  
Neregistrovaný host
193.179.3.120
Přehled změn na autobusových linkách od 11. 12. 2016
odkaz
Rutak11
Pondělí, 05. prosince 2016 - 01:55:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 9-2009
U Dvořáků se prodává:
BOVA FUTURA FHD 12.430 = 1C6 7337
BOVA F13 FUTURA = 4C2 3079
BOVA FUTURA FHD 13.380 = 3C5 8615
MERCEDES-BENZ Sprinter 416 CDI = 5C7 1703
IVECO DAILY = 7C1 0870
To Iveco je zajímavé, má totiž ještě jedno, a to jest toto, SPZ 4C9 5291.
A na základě tohoto příspěvku, na který už jsem jednou odkazoval, by měl mít ještě jeden zlatý VDL Futura2, německá? SPZ PB BC2366, vypadá jak od Moltera.
Princezny by měly zůstat zazděný.
7250
Pondělí, 05. prosince 2016 - 17:24:51  
Neregistrovaný host
89.176.36.102
Do pátku poslední šance svést se na linkách táborské mhd kloubovou Karosou - 2C5 4117. [jidlo]
Rutak11
Pondělí, 05. prosince 2016 - 17:56:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 9-2009
Kam půjde pak, Jihlava?
Jinak jezdí potkávám ji teďka skoro denně.
Princezny by měly zůstat zazděný.
7250
Pondělí, 05. prosince 2016 - 18:51:35  
Neregistrovaný host
89.176.36.102
Neskončí ve šrotě, bude o ni dobře postaráno...
Středa, 07. prosince 2016 - 16:23:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3198
Registrován: 1-2010
Jedna z LC956 Busem je prodaná - odkaz. Na jejích výkonech už delší dobu C935E nebo občas C954E.
Středa, 07. prosince 2016 - 21:41:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 161
Registrován: 10-2012
Podle SPZ bych tipoval, že žhavá novinka u Dvořáků jménem VDL Futura 2 7C4 0170 [happy]


Rutak11
Čtvrtek, 08. prosince 2016 - 23:26:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 9-2009
kloubák22: Jojo, kdepak je to focené? [happy]
Já ji totiž shodou okolností dneska potkal také. Akorát že to bylo uprostřed Vídně [proud]
Princezny by měly zůstat zazděný.
Pátek, 09. prosince 2016 - 15:11:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 162
Registrován: 10-2012
Rutak: Na čerpací stanici MOL za Ústím nad Labem..... Byl to jednodenní zájezd na adventní trhy do Drážďan [happy]
Úterý, 13. prosince 2016 - 19:10:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 163
Registrován: 10-2012
Mám pro Vás dvě smutné zprávy: Příští týden se budeme muset rozloučit s poslední Karosou řady 930 v Comettu - TAL 29-49 a posledním vysokopodlažním kloubákem na MHD Tábor Karosou B961E - 2C5 4117. Dále se pak budeme muset rozloučit s nejstarší Karosou C954 - TAL 44-30 [sad]
Rutak11
Pondělí, 19. prosince 2016 - 20:42:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 9-2009
Jarní ťukanec od Ibbrabussu už je po opravě v provozu, s novou SPZ 7C5 5392.

Jo a B961E 2C5 4117 dneska potkána, jak se žene s vypnutými panely od kruháče u TESCA směrem na Chýnovskou.
Princezny by měly zůstat zazděný.
B732.40
Úterý, 20. prosince 2016 - 22:14:39  
Neregistrovaný host
158.193.67.29
Zdravím, chci se zeptat, jestli by se u někoho našli jízdní řády MHD Český Krumlov nebo MHD Písek z období kolem roku 1989 a pokud ano, zda by je byl ochoten naskenovat? Děkuji.
Středa, 21. prosince 2016 - 21:18:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 164
Registrován: 10-2012
Pozor změna: Takže nakonec Tábor ještě nějaký ten čas bude mít zástupce Karos řady 930, tudíž TAL 29-49 zůstává v Comettu. TAL 44-30 by měla jít ke konci roku ještě s jednou C 954. [happy]
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 22:21:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 6-2010
Nějaké postřehy z provozu: Jeden z nových Crosswayů 10.8 7C6 9243 zakotvil v Písku. Včera jsem ho spatřil na odjezdu do Drhovle - Brlohu. Je polepen Busem. Neoplan 6C5 5642 stojí na AN bez poklic a bez RZ, což možná něco naznačuje. Dle ČKP je však zatím stále přihlášen.
A ještě jeden dotaz - nevíte někdo, co je zač modrá SORka LH 12 RZ 5C4 1143? Dnes jsem ji potkal v Písku, neměla žádné označení dopravce (možná armáda?)
Pajzák
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 22:27:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 505
Registrován: 6-2015
Armada ma sve specificke znacky, takze ne. To bych uz spise veril nejake slozce MVČR.
Pátek, 23. prosince 2016 - 18:45:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 6-2010
Obrazem k předchozím informacím - odstavený Neoplan:



Nového 10,8 Crosswaye se mi zachytit nepodařilo, neboť místo něj dnes jela plynová SORka. Ale konečně se mi před objektivem zjevil vodňanský Crossway z červnové dodávky:



Upřesnění pro SA - podle článku z čtvrtletníku Na cestách od Busem jsou oba Mercedesy Tourismo zařazeny na provozovně v Písku, což mohu potvrdit, neboť už nějaký čas oba parkují na píseckém AN. Exzárubovo Setry jsou V Českém Krumlově, respektive ve Vimperku, v Krumlově je ještě navíc Scania PB a Neoplan Cityliner. Iveco Magelys v polepu CK Saturn je v Milevsku, ve čtvrtek jsem ho viděl v Praze na Knížecí, bohužel jsem jak na potvoru s sebou neměl [fotic].



A možná by se mohl na SA doplnit tento služební vůz Busem - Škoda Roomster 5C5 0731: