Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 22. 12. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 22. 12. 2016dolů |
autor | příspěvek | |
---|---|---|
dotaz
|
||
Neregistrovaný host 213.192.10.179 |
Ma 30 garantovany prestup na linku 3? Nebo se to neresi? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 200 Registrován: 10-2005 |
Tak "jeden Hrubý povídal" že se právě v Mýtě přebírají Urbanwaye. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8737 Registrován: 5-2002 |
Asi jo, dneska tam jeli minimálně dva lidi z vedení údržby. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 257 Registrován: 12-2007 |
Vzájemný přestup mezi 3 a 30 se dodržuje pouze pokud to umožnuje provozní situace. Pokud jedna z linek nabere větší zpoždění, přestup dodržen není. Navíc ve směru z 30 na 3 někdy přestup nevychází ani podle jízdního řádu. Nicméně linka 30 s velkou pravděpodobností ještě dozná brzy změn. Slyšel jsem, že jeden Urbanway je v Mýtě, ale má ještě dost "mušek" (např. odbavovací systém) a druhý je ještě ve Francii |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 59 Registrován: 4-2014 |
Plánují se nějaký větší opravy karoserie na Škodách 21Tr ? popravdě trošku více jsem to zkoumal a poměrně dost jích je v žalostném stavu co se týče koroze.... Díky | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 258 Registrován: 12-2007 |
Pokud se podaří nákup 15 trolejbusů, tak by spíž byly vyřazeny (ty nejhorší, vyřazovat se budou i 14Tr). Možná je koupí Brno a udělá na nich generálky. | |
Kuba_j
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4002 Registrován: 8-2005 |
Zatím se koupí jen 4 trolejbusy a to s bateriemi. odkaz |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1669 Registrován: 9-2007 |
help 353 - bylo by možné požádat o šotoservis na zítra či úterý? Při vší skromnosti by stačilo 951, staré Renaulty a 14 Tr. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 61 Registrován: 4-2014 |
No co jsem slyšel tak by prý 21Tr měli skončit dřív něž některý 14Tr | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 259 Registrován: 12-2007 |
Celý balík má myslím 18 trolejbusů. 3 SOR již jezdí, 4 budou bateriové a ostatní klasické. Ale záleží na tom, zda budou schválené dotace, pak se teprve vypíše soutěž. Bez dotací by se jich koupilo méně. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 260 Registrován: 12-2007 |
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 303 Registrován: 5-2005 |
Kurna mám zítra 609 a těšil jsem že uvidím čím to pojedu... a ona tam vůbec není tak ani nevím či chodit Nebo jsem jenom slepej | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 397 Registrován: 2-2006 |
Trochu poopravim pocty trolejbusu. 3 dodane SOR + 15 dalsich, soutez bude vypsana do konce roku + 4 parcialni trolejbusy, soutez bude vypsana pravdepodobne v lednu. Vse dodavka 2017 a 2018, tedy 7 v 17 a 8+4 v 18. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1627 Registrován: 12-2007 |
Rezny: "Kurna mám zítra 609 a těšil jsem že uvidím čím to pojedu... a ona tam vůbec není tak ani nevím či chodit Nebo jsem jenom slepej " Já tam vidím 174. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 304 Registrován: 5-2005 |
Takže slepej |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1670 Registrován: 9-2007 |
2554 děkuji, byť jsem nevyužil neb jsem u vás byl nakonec již včera. "Náhodně" jsem objevil na 8/88 vůz 55, k tomu 155 a 159, to nemělo chybu, mezi spoji oběd ve Svítkově. Odpoledne jsem se byl podívat na 12, která má velice zajímavě rozmanitou trasu, bohužel žádné zajímavé vozidlo, na vysokém pořadí dokonce CNG. Pár 951 jsem pak ještě viděl, na 23 ty jsem nehonil, dále linka 2 !!!, pak 14 a 16 myslím, ale už bylo hold tma. A 149 na 24. Ty 951 jsou u vás přidělené vozy řidičům v nějakém turnusovém oběhu nebo náhodně nasazované coby nepřidělené? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3423 Registrován: 1-2005 |
53, 60 - noční provoz (+ spoje denních linek, které mu předchází) 54 - přidělená jednomu řidiči na dělené směny v pravidelném režimu 55, 56, 57, 59 - nepřidělené 58, 61, 62 - přidělené vždy jednomu řidiči, který se svým vozem jezdí, pokud zrovna nedostane směnu s nízkopodlažním vozem 53, 54 a 60 jezdí pravidelně to samé, ostatní se nasazují buď se svým řidičem nebo kam se zrovna hodí. (Příspěvek byl editován uživatelem tr_man.)
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
|
|
Chronometr
|
||
Neregistrovaný host 82.145.219.178 |
Hergot lidi, vykašlete se na ty předčasné odjezdy. Není prdel mrznout 40 minut čekáním na autobus do Nemošic jen proto, že pilot toho předchozího sere na jízdní řád... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8748 Registrován: 5-2002 |
O jízdě desítky s náskokem se dá s úspěchem pochybovat, ale přece jen - který spoj to měl být? Dohledáme... |
|
Trolleybus
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2698 Registrován: 5-2002 |
To by ta desítka musela mít extra štěstí, projet všechny křižovatky bez čekání a nechytit žádnou kolonu podvečerní špičky, což by byla hodně velká náhoda. Maximum, co znám z desítky směrem na Nemošice, je minuta náskoku na hlaváku a u Alberta, ale následující pouhé 4 minuty přidělené na úsek Albert-DP většinou i tenhle náskok ohnou do ztráty. Zrovna na desítce je ukrutně utažený grafikon a když napíšu, že 1 z 5 spojů stíhá dojet na konečnou načas, tak je to ještě příliš optimistické. Vyloženě humorné jsou pak jízdní doby v sedle, třeba úsek Univerzita-Stavařov za 1 minutu, to se dá stihnout možná tak autem, ale busem ani omylem.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci |
|
Náhradník
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1530 Registrován: 4-2011 |
Chronometr: na takovou linku bych čekal už 5 minut před odjezdem...
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3655 Registrován: 5-2003 |
Tak Chronometr nepíše, kde se mu to stalo. U Univerzity jsem se s nadjetím 10 o minutu setkal už hodněkrát. Na druhou stranu, kdyby se to stalo tam, dala by se při troše štěstí dostihnout přeběhnutím na Stavařov a dobře jedoucí 7 nebo 3/1.
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou? P. Dobeš: Calvera |
|
Karosa_B731
|
||
Moderátor Číslo příspěvku: 4197 Registrován: 2-2007 |
Zeptám se na věc, která se tu poměrně dávno řešila, ale mám za to, že s nijakým výsledkem. V praxi se také setkávám s několika názory a různými výklady. Řeč je o zastávce Rybitví, závod - směr centrum. Někdo tam říká, že se dává přednost všem, někdo že normálně ze zastávky, atp. Já si myslim, že to je prostě zastávkový pruh (myslím tím to, co je na straně 4 v tomto pdf) a když z něj budu vyjíždět, zajímají mě leda tak auta na hlavní a ne ze Semtína a Rybitví. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8752 Registrován: 5-2002 |
Karosa_B731 - asi platí varianta pruh, ale podívat se směr Rybitví a fabrika ještě nikoho nezabilo... |
|
Karosa_B731
|
||
Moderátor Číslo příspěvku: 4198 Registrován: 2-2007 |
Pochopitelně, že bych tam nejel bez rozhlédnutí. Jen mne zajímalo, jak by to mělo být vlastně správně. |
|
Chronometr
|
||
Neregistrovaný host 141.0.15.217 |
V pardubické sociálce je vůbec sranda. Dneska dvojka projela zastávku na Masarykáči bez zastavení. Pohled na vyjevený důchodce na zastávce byl k nezaplacení, jezděj stejně zadarma, tak si můžou počkat. Jo a pro hnidopichy - byla to dvojka před půl devátou z Masarykáče ke špitálu. | |
Horstfuchs
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 156 Registrován: 11-2013 |
Já měl vždycky za to, že sociálka v Pardubicích je naproti letnímu stadionu, ne na Masarykáči
Upozornění pro alergiky: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, zvráceného humoru a korrrýšů. Vyprodukováno v závodě, který zpracovává sarkasmus a vícesmyslné narážky.
|
|
Kuba_j
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4007 Registrován: 8-2005 |
HQ: Trochu poopravim pocty trolejbusu. 3 dodane SOR + 15 dalsich, soutez bude vypsana do konce roku + 4 parcialni trolejbusy, soutez bude vypsana pravdepodobne v lednu. Vse dodavka 2017 a 2018, tedy 7 v 17 a 8+4 v 18. A bude neco z toho 15 metroveho nebo vsechno 12m? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 398 Registrován: 2-2006 |
vše ve verzi 12m | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 785 Registrován: 6-2008 |
Plánuje se využití parciálních trolejbusů nebo budou baterky využity jen při mimořádnostech? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 261 Registrován: 12-2007 |
Dát skoro 10 mega jen pro mimořádnosti by byl docela drahý špáz Pravděpodobně do Dražkovic, ale možností je více (Zdravotnická škola, Černá za Bory, Černá u Bohdanče, Doubravice, Rosice, Spojil, Cihelna...). |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 788 Registrován: 6-2008 |
Proto se ptám, 4 vozy nejsou moc, tak se ptám. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 158 Registrován: 5-2010 |
2554: Ty Doubravice by byly, spolu se školním svozem z Hradiště, ideální. Ale až po dokončení tratě do Ohrazenic. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 399 Registrován: 2-2006 |
Trat bude drive, nez trolejbusy. Ohrazenice se zacnou stavet pristi rok, parcialni vozy prijdou na konci roku 2018. Takze tak. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3658 Registrován: 5-2003 |
Jak to tedy je s trasou linky 30? Na zastávkách visí změna (i aktualizovaný jízdní řád platný od 11. 12.), ale podle toho, co jsem viděl ráno na autobusáku, se ještě jezdilo postaru...
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou? P. Dobeš: Calvera |
|
187,188
|
||
Neregistrovaný host 37.48.4.137 |
Tak Urbanwaye budou do vánoc. | |
Dejfff
|
||
Neregistrovaný host 77.236.208.98 |
Super, těším se na ně. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8759 Registrován: 5-2002 |
218: Možná jsi viděl bus, který je tam na svačinové výpomoci. Jezdí se samozřejmě na autobusák dle změny."Jak to tedy je s trasou linky 30? Na zastávkách visí změna (i aktualizovaný jízdní řád platný od 11. 12.), ale podle toho, co jsem viděl ráno na autobusáku, se ještě jezdilo postaru... " |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 305 Registrován: 5-2005 |
382 na dratech |
|
Dejfff
|
||
Neregistrovaný host 77.236.208.98 |
Vyřiďte prosím pánovi, který jel (a teď stále jede) linku 13 s vozem 326, že jel hezky, opatrně a pouštěl chodce Fotografie zde : |
|
Jan Drahobrad
|
||
Neregistrovaný host 195.113.6.64 |
Ahoj, vážení nadšenci do pardubické veřejné dopravy. Měl bych jednu mimotematickou otázku – sháním nějakého levného dopravce, který má nějaký starší autobus bez zbytečně luxusního vybavení (nějaká karosa ?). Potřeboval bych odvoz fanoušků jedné kapely (slušné) z Pardubic na koncert do Jaroměře a zpět. Nepotřebuju žádný luxusní vůz ne kvůli tomu, že by byl ohrožen interiér, ale jednoduše prostě proto, že je to zhola zbytečné. Díky za tipy. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 763 Registrován: 12-2007 |
http://www.car-tour.cz/sluzby/autobusova-doprava/vozovy-park-auto busu/
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
|
|
407
|
||
Neregistrovaný host 89.103.244.60 |
Dnes při cestě trolejbusem číslo 407 jsem si všiml dvou televizek umístěnych uprostřed, ne kterých svítila reklama na Bustech. Budou tabule slouzit jako zdroj reklamy nebo jako panel s přehledem zastávek, linky...? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 262 Registrován: 12-2007 |
zdroj reklamy | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 447 Registrován: 2-2011 |
...zdroj reklamy, přes než není zezadu vidět na vnitřní Buse...
Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
|
|
writer
|
||
Neregistrovaný host 85.71.204.66 |
Evidentně obtěžující a cestování ztěžující zdroj reklamy je OK, ale street art nebo graffiti ne | |
Karosa_B731
|
||
Moderátor Číslo příspěvku: 4199 Registrován: 2-2007 |
Doufám, že to dlouho nevydrží, protože je to velice příjemné, jak to bliká směrem ke kabině na skla. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3424 Registrován: 1-2005 |
Nechápu, proč to musí tak hrozně zářit. A blikání radši vůbec nebudu komentovat, včera jsem měl štěstí, že mi do zpětného zrcátka zasahovala jen část obrazovky, ale stejně blikání pozornost dost odvádí...
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
|
|
writer
|
||
Tak to něčím přelep | |
Karosa_B731
|
||
Moderátor Číslo příspěvku: 4200 Registrován: 2-2007 |
Tahle myšlenka se mi také prohnala hlavou - kdy to asi tak někdo začne zakrývat? |
|
writer
|
||
A proč ne, vyhlášky pro umisťování reklam jsou nedostatečné (podívej se třeba na historické centrum Prahy, první dvě patra jsou oblepená všelijakými blbostmi...) a veřejnému blahu to také neprospívá - pokud chci nej___ věc, stejně musím porovnat její parametry na internetu a tak je mi reklama na prd... S klidným svědomím bych to vyřadil z provozu | |
UWcka
|
||
Neregistrovaný host 62.209.218.3 |
Tak jsem zaslechl že prý už jsou nová Iveca na vozovně, nebyla by fotka? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 63 Registrován: 4-2014 |
Zdravím chci se zeptat co je s ev.č.348? dnes jsem šel kolem DP a má v sobě (lešení) uprostřed... Díky za odpověď | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8763 Registrován: 5-2002 |
Lešení je na vyndávání trakčáku, takže zřejmě jeho oprava. |
|
Trolleybus
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2702 Registrován: 5-2002 |
Jenom trakčáku? A co kardan?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 64 Registrován: 4-2014 |
no je fakt že ta 348ka při jízdě dělala slušný bordel od nápravy na rozdíl od jiných 14Tr | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 263 Registrován: 12-2007 |
187 a 188 se asi poprvé v provozu nasadí v pátek na linkách 6 a 10 Koncem roku se zřejmě naopak vyřadí vozy 147, 148 a 154 |
|
187,188
|
||
Neregistrovaný host 37.48.46.241 |
Snad ano. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 264 Registrován: 12-2007 |
Do Urbanů se montují vysílačky. Jeden už ji má funkční, ale ve výpravě na pátek zatím není. Tak uvidíme... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 91 Registrován: 2-2014 |
Celkem jsem zvědavej jak na nich bude vypadat rychlej pruh ze předu | |