Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » Zájezdové autobusy » Archiv diskuse Zájezdové autobusy do 03. 11. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Zájezdové autobusy do 03. 11. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7428 Registrován: 6-2006 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 92 Registrován: 11-2014 |
Chorvatsko - Tučepi |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1630 Registrován: 11-2005 |
Nový Futura prcek, jeho délka je 10,6 metrů.
Dálkaři na cestách - stránka věnovaná dálkovým autobusům na pravidelných linkách
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2546 Registrován: 1-2006 |
Na zaměstnaneckém svozu Štětí - Zdiby se v současnosti ukazuje toto Volvo RZ 8U3 9700. Foto 2.8.2016. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 297 Registrován: 2-2014 |
Gromit - Tohle jezdilo i linku VF Zdiby - Roudnice - Libochovice (nebo někdy sprinter) nevíte co tam jezdí teď?
SWAGER
|
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1625 Registrován: 10-2004 |
Snad to patří sem, ale možná se to už "řeší" jinde: http://brno.idnes.cz/autobus-reklama-na-vylet-do-osvetimi-dsc-/br no-zpravy.aspx?c=A160812_093218_brno-zpravy_krut Jednosměrná linka do Osvětimi, vracející se manipulačně, by také mohla být zajímavou turistickou atrakcí
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
|
Administrátor Číslo příspěvku: 71951 Registrován: 4-2003 |
Car Tour na cestách - výjezd do Leszna. Nejprve výměna autobusů v Opatovicích (na minibusu nešlo turbo): Náměstí v Rydzyně: A v Leszně: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10148 Registrován: 4-2006 |
ad Martin Zlivský copa ty dvě Domina dělají u Car touru na dvoře?
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....
www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam |
Administrátor Číslo příspěvku: 71964 Registrován: 4-2003 |
To opravdu netuším a ani mne to tehdy nenapadlo zkoumat... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1866 Registrován: 8-2005 |
Párkrát za rok mě vozí ráno do práce. Taky by mohli místo Karosy (obr 2) vzít to Domino.
Co je vrchol mazlivosti? Malý bílý kocourek nalezený před dveřmi na rohožce :-)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10149 Registrován: 4-2006 |
Tak oni ty Domina patří Armádě. Leda že bys Raspi byl generál v armádě.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1870 Registrován: 8-2005 |
Jsem desátník v záloze a dotáhl jsem to až na Pragu V3S. Tak proto pořád ta Karosa.
Co je vrchol mazlivosti? Malý bílý kocourek nalezený před dveřmi na rohožce :-)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5181 Registrován: 11-2009 |
19.8.2016 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2725 Registrován: 12-2005 |
Tak ten Šauerův žlutý Magelys má RZ 5J2 5152, dále má Šauer nějakou Karosu 900 (950) s RZ 5J2 5098, neví někdo, co je to zač. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 885 Registrován: 1-2013 |
Iránský luxus bus v Praze |
rh-driver
|
|
Neregistrovaný host 86.49.151.129 |
Mardob:nemas foto celeho busu?By me zajimalo,kde se v Praze vzal |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 888 Registrován: 1-2013 |
Klikni si na odkaz pod příspěvkem-tam je fotek víc. a když si klikneš potom na Irán najdeš 2 další z loňského roku. Letos byl tenhle jediný a říkal,že to sem bylo 1700 km. |
950104
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1590 Registrován: 2-2010 |
Dnes jsem ten Iránský luxus potkal v 15:05 v Olomouci na Chválkovické směrem na Šternberk. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 677 Registrován: 4-2006 |
Jaká je řádově kilometrová životnost současných moderních autokarů, pokud se nezanedbá údržba? Je to o dost více než mega? Resp. je třeba 5-7 let starý autokar, co jezdil linkovou dopravu a nalítal mega dobře prodejný pro soukromýho dopravce na smluvní přepravu? |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11596 Registrován: 4-2003 |
Je-li to Mercedes-Benz nebo Setra, tak nájezd přes mega opravdu nic neznamená, pokud prodávající zajistil adekvátní péči. Viz Whitetrans a travega ex SA. Podobnou pověst mají i starší Bovy Futury. Nutno ale dodat, že i u těch merglů a seter platí totéž, co u osobních aut - tzn. čím levněji se koupí, tím dráž vyjde uvedení do bezproblémového provozu. Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich) |
Travegoist
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 49 Registrován: 3-2014 |
Jinak řečeno, u jistého českého dopravce, jezdícího pod nadnárodními eurolinkami nebylo výjimkou, kdy Setra S 415 GT-HD 5 let za sebou dávala ročně 350 tkm s tím, že následně se ještě prodala méně náročnému malému dopravci v ČR. Pochopitelně, s adekvátní údržbou v intervalech +/- dle doporučení výrobce. S tímto nájezdem jdou pryč ale i Beulasy, Irizary a Ayatsy SA, byť po trochu delším čase. |
Od //SA
|
|
Neregistrovaný host 93.91.152.117 |
S tímto nájezdem jdou pryč ale i Beulasy, Irizary a Ayatsy SA, byť po trochu delším čase. Trochu delší čas bych asi nepsal.. Aktuálně u SA mají nové Irizary I8 již dost slušné nájezdy km. Například bus 262 (Scania Irizar I8) má aktuálně přes 167 000 km a jeho bratříček 267 (taktéž Scania Irizar I8) má aktuálně přes 153 000 km. A již první Volvo Irizar I8 282 pokořilo svou první stovku také. Všechny jmenované mají cca 5 měsíců provozu za sebou. Před časem byl prodán Scania Irizar PB 109, který měl za 8 let na kontě přes 2 700 000 km. Beulas Volvo Glory 122 má najeto také již hodně přes 2 500 000 km. A dle neověřených informací má Beulas Volvo Aura 124 již i přes 3 300 000 km}... |
Špindl
|
|
Neregistrovaný host 90.178.6.187 |
Trocha zájezdu z Krakonoš Špindlerova bouda |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 678 Registrován: 4-2006 |
Díky za informaci. Tedy, životnost dnešních autorkarů je tedy skutečně hodně přes mega.... Teď si řikám - kolik by mohly mít nalítáno nějaký postarší Setry či Meďouři někde na Ukrajině atp. A třeba LC735/736 vydržely (bez GO) kolik tak? (Příspěvek byl editován uživatelem fricoolinek.) |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1639 Registrován: 10-2004 |
Vlasta, 21. 2. 68:
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13592 Registrován: 11-2004 |
Nemáte někdo alespoň dokumentační fotku Man-Oasy od Maxnera z Ostravy? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 376 Registrován: 12-2008 |
Study: foto přímo z jeho stránek odkaz
MHD Ostrava
Autobusákem se člověk nestává ale rodí!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1001 Registrován: 6-2007 |
U CK Valaška prej v očekávání Setra 5serie...
... první v ČR VANHOOL ASTROMEGA T9 ...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 679 Registrován: 4-2006 |
Neoplan, Setra, Van Hool a VDL: Patrový autobusový luxus http://www.auto.cz/neoplan-setra-van-hool-vdl-patrovy-autobusovy- luxus-video-98129 I přesto, že jsou ve výrobním portfoliu hned 4 významných evropských výrobců autokarů, dá se říct, že jsou poschoďáky za zenitem? Osobně jsem neměl čest s žádným nikam jet, ale kdyby ano, tak bych rozhodně nejásal. Osobně by mi přijde, že snížený strop (tedy hlavně v 1. patře) je prostě ohromný nedostatek. Navíc jsou pochopitelně lidé stále vyšší a tak se musí hrbit čím dál více. Měl jsem možnost se na ně podívat loni na podzim na Výstavišti a (pokud se dobře pamatuju) se mi pochopitelně (se svými 180 cm) podařilo praštit do hlavy. Pohyb v jedoucím nebo zaplněném buse by se mi logicky jevil ještě o řád obtížnějším. A jak je to pro dopravce? Jsou náklady na jednoho cestujícho znatelně nižší než u jednopodlažních 15m autokarů? Jinak zvýšení výšky třeba na 430 cm je nemožné legislativně? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1318 Registrován: 8-2009 |
Tak ono do 15m autokaru se vleze +- těch 65 lidí a ty největší dvouposchoďové autokary nabízejí až 93 míst k sezení - to je tedy nejvíc, co jsem zatím viděl u třínápravového. Takže bych spíš srovnával, zda se ekonomicky vyplatí vypravit dva téměř plné dvanáctimetry nebo jeden plný patrák. Podle mého se rozhodně vyplatí patro - všechny vedlejší náklady cesty jsou sice dražší (trajekt z Calais do Doveru klidně i o 250 liber), ale pořád je to méně, než to platit 2x. Nicméně odbornější posouzení nechám na pověřenějších osobách. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 806 Registrován: 12-2010 |
Fricoolinek: většina běžných kamionů měří právě 4 metry a i na silnicích prvních tříd mají místy v Čechách problém s výškou, takže vyšší vozidlo by bylo využitelné prakticky jen na dálnicích (a do města by pomalu sjet nemohlo). Navíc v době, kdy se stále zpřísňují bezpečnostní předpisy, se mi zdá zvláštní, že patrové autobusy mají stále výjimku z předpisu na převrácení vozidla. Takže pro autobusy, které se plouží mezi vesnicemi a vezou za celý den pár lidí a spousty vzduchu, platí přísné předpisy a pro vysoké krabice, které po dálnicích vysokou rychlostí převážejí spousty lidí, platí spousta vyjímek. |
Tomas25
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3048 Registrován: 12-2007 |
Víte prosím někdo, kdo vlastní bílého Magiqa s SPZ 9B8 5522? Díky předem. |
Martin Strážnický
|
|
Neregistrovaný host 85.93.119.163 |
Ad Tomas25: Cross Europe,s.r.o. Brno |
Tomas25
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3049 Registrován: 12-2007 |
Martin Strážnický: Mockrát děkuju. |
rh-driver
|
|
Tak Valaska potvrzena,termin dodani snad prosinec..A Kormidelnici prozmenu objednali new Skyliner,tvrdi to jejich fcb.Dodani pravdepodobne nekdy v lednu.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1017 Registrován: 2-2012 |
Fricoolinek, Slfi: Hele nevím, ale s dvoupatrákem jsme projeli celou ČR i Evropu a všechno v pohodě. Stačí jen dopředu více plánovat s ohledem na výšku vozidla a překročení povolené hmotnosti. Jinak cestující si na malou výšku a ani další věci moc nestěžují. Navíc Dvoupatráky obvykle nabízejí větší toaletu i bar či ve spodní části konferenční uspořádání. A ten výhled.... To je z pohledu cestujícího. Dopravce samozřejmě vidí mnohem menší náklady na provoz jak zmínil Lions. Je však pravdou že pro ekonomickou výhodnost je nutné zajištění vytížení vozidla. Já bych je tolik neodsuzoval
753 301
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1004 Registrován: 6-2007 |
U Spetry je uz new Vanhool tx altano...samozrejme cervenej...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1631 Registrován: 11-2005 |
Chystá se tedy spousta novinek. Marais: Je známo jestli se pokračuje v tradiční značce a tedy podvozek je Scanie, nebo klasika Van Hool DAF? Každopádně první TX v ČR, snad se Minitrans brzy přidá
Dálkaři na cestách - stránka věnovaná dálkovým autobusům na pravidelných linkách
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10242 Registrován: 4-2006 |
Ad Marais že by vůz pro oceláře z Třince?
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1005 Registrován: 6-2007 |
Martbus:na predu to napis Scania nemelo u predani...ale typuji ze to bude na Scanii...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 102 Registrován: 11-2014 |
Na veletrhu v Hannoveru probíhá premiéra nového NEOPLANu Tourliner |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1632 Registrován: 11-2005 |
Marais: Také bych to viděl na Scanii. Pozná se to ještě podle rozestupu zadních náprav, DAF je má hned za sebou, Scania s větší mezerou.
|
rh-driver
|
|
Ten Vanhool od Spetry je postaveny na Scanii,nic jineho by si ani neporidily,kdyz maji servis hned doma..Navic majitel si na Scanii docela zaklada,coz je videt i na jeho autoparku.. |
rh-driver
|
|
Na zacatku sezony tu nekdo poptaval zeleny 3osy neoplan Tourliner s Moravskoslezkou RZ.Majitelem je Ladislav Margla z Opavy.Dnes dopo spatren v Hranicich.RZ jsem nestihl.. |
Lukša
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 432 Registrován: 11-2005 |
Novinka u Arriva Morava |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 359 Registrován: 6-2015 |
Jestli je to na 950107, a další dva budou mít značky jako další v pořadí, bude to pro jednu firmu, která v této relaci dosti pravděpodobně zahyne, celkem krutá náhoda. |
Mirek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2271 Registrován: 5-2002 |
Nezahyne, ta přežije všechny... A jsi si jist tou trojicí značek? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 360 Registrován: 6-2015 |
Čert nikdy nespí... Neměl bys radši leštit mramor na podstavec k pomníku? Napadají mě hned dva pomocníci... Značek by měla být, stejně jako TAM, pětice, ne? (Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.) |
Mirek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2272 Registrován: 5-2002 |
Máš pravdu, ta pětice by to dala dohromady. Já původně přemýšlel jen o "německých" vozech. Pomník ať si leští, kdo to (ne)umí zpr(ovo)znit... Co burčák, bylo ho dost? Nechytly Tě Kurděje? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 362 Registrován: 6-2015 |
Za 953 Kč na domácí lince celkem, na návozu minimum. Ale žádná šavle, a dokonce ani jedna zahozená jízdenka! Zato půl vozu k nám do dědiny... A do nadJaloviska ani noha... |
Travegoist
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 51 Registrován: 3-2014 |
Ahoj diskutéři, především ti zkušenější z vás. Nedokázal by někdo zavzpomínat, sesumírovat, případně odkázat kde by bylo možné najít složení autoparku zájezdových autobusů / dálkových linkáčů na území ČSSR mezi léty 1960-1989? Beru jakékoliv postřehy... Nemůžu to v diplomce odbýt spojením "ŠD 11, LC 735", především by mě zajímalo, jak, kde a kolik tu jezdilo "západních" vozů atp. Někde se to tu už asi řešilo, ale nedaří se mi to najít. Úctivé poděkování a klidnou neděli |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1373 Registrován: 6-2010 |
Dnes se v seriálu Vraždy v kruhu objevila tato fotografie Renaultu FR1 GT, vypadá to na jeden z těchto dvou od ex ČSAD České Budějovice. Byly by případně nějaké podrobnosti k té nehodě? |
Fedos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4186 Registrován: 7-2006 |
Venca21: Je to tenhle. Tehdy jely dva vozy od Fejfara s nějakými školáky a v Praze na červený nejel jeden do druhého... Renault byl pak rovnou nabízený k prodeji a jak dopadl netuším. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13597 Registrován: 11-2004 |
Nebudete mít někdo vyfocenou skříňku (plus co tam bylo) z HD12, která je za zadními dveřmi? Mám tam o dvojsedačku navíc, všechno je posunuté, soudě podle původních rozestupů u výdechů klimy, tudíž tam byla. Původní sedačky už mám, tak až na to dojde, ať je všechno pohromadě. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5217 Registrován: 8-2006 |
AK môžem upozorniť, tento Mercedes zmenil majiteľa |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1874 Registrován: 1-2009 |
Pro příznivce VanHoll |
Kurt_92
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17 Registrován: 8-2016 |
Švajčiarský Eurolines VanHool a bratislavský Slovak Lines Neoplan
www.flickr.com/capacity4910
www.youtube.com/capacity4910 www.instagram.com/ikarus_bratislava IKARUS - made in Hungary |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 144 Registrován: 10-2012 |
Dobrý den, neví někdo s jakou společností jezdí cestovka Školní zájezdy? |
Synergy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 942 Registrován: 8-2005 |
Používá více dopravců. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 260 Registrován: 7-2013 |
Když už tu jsou ty VanHooly, tak na jakých podvozcích, resp. s jakými motory + převodovkami se vyrábí? Díky |