Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Moravskoslezském kraji » Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 27. 03. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 27. 03. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7930 Registrován: 12-2009 |
Zdá se, že to tady JŠ dobře sleduje. Čekárna AS Jablunkov už po letech líp osvětlena a úděsné vývěsky s informacemi zmizely. Doufám, že se vrátí v novém hávu a konečně čitelné. Tak za odměnu jedno foto z Lomné. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 62 Registrován: 7-2015 |
Jezdí tam vůbec něco jiného než Sorka? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5718 Registrován: 2-2006 |
V Moravskoslezském kraji pomohou cestujícím v orientaci další světelné informační panely |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1008 Registrován: 6-2009 |
Jo, jezdí, mají tam i CW LE. Druhý havířovský Urbanway v provozu. Ten první, ex předváděcí, je (byl) zpět v Mýtě, vyjetí je ve hvězdách. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 140 Registrován: 11-2012 |
Asi se mu tady u nás nelíbí |
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 96 Registrován: 4-2014 |
KODIS si z cestujících dělá ? http://www.kodis.cz/uprava-cen-dlouhodobych-casovych-jizdenek-v-t arifni-oblasti-mesto-havirov/ 260/2470 Kč http://www.kodis.cz/wp-content/uploads/tarif_odis_letak.pdf 275/2612 Kč Nehledě na to, že zpráva o úpravě cen (čti: zdražování) byla zveřejněna včera - den před vstupem do platnosti. Obě změny - Jablunkovsko i Hranečník mi přijdou hodně odfláknuté. Mizerná informační kampaň, na první pohled patrné nedodělky, které se odstraňují s několikatýdenním zpožděním (třeba číslování označníků na Jablunkovsku). A pak se divíte, že se mezi cestujícími zvedá vlna odporu. (Příspěvek byl editován uživatelem pezos.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 337 Registrován: 11-2008 |
V tarifu ODIS je uvedeno, že krátkodobé jízdenky ODIS platí jen na příměstských linkách ČSAD Havířov a na linkách 531, 532, 551, 552 a 555 v případě ČSAD Karviná. Týká se toto omezení i 24hodinových jízdenek nebo platí i na zbylých linkách ODIS (tj. linky na území Bohumína a linka 418 na území Šenova)? (Příspěvek byl editován uživatelem Dalibor.)
http://omsi-addons.hys.cz/
-------------------------- Moje tvorba do OMSI |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 232 Registrován: 8-2006 |
24hodinové jízdenky platí na všech linkách ODIS v zónách Ostrava XXL, tedy i na linkách ČSAD Karviná v Bohumíně a na linkách MHD Havířov v zónách 17 a 16, tj. části linek 403, 411 a 418. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 142 Registrován: 11-2012 |
Neví někdo co je s Orlovskou Karosou B952E , poslední Karosou co jezdí v Orlové na MHD ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3102 Registrován: 11-2004 |
No troufal bych si tvrdit, že ta Karosa už minimálně dobrý měsíc nikde nejezdí ... ... ale to bys sis snad zvládl najít i sám, ne?
Nejhorší pomluva?! Napsat pravdu ...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 20 Registrován: 1-2011 |
VY volove pokud si všimnete na seznam autobusu.cz byl odprodan chi |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21 Registrován: 1-2011 |
Novinka v Havru chi |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 349 Registrován: 8-2010 |
V pořadí druhý Urbanway ve vozovém parku ČSAD Frýdek-Místek a.s. nasazen do provozu 1.3.2016. Vůz 9T8 1623 (625) nahradil na turnuse Karosu C 954E 6T8 1297. Potkávat jej můžeme především na lince MHD č.12 mezi Frýdkem-Místkem a Brušperkem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 143 Registrován: 11-2012 |
V Havířově už jezdí bývala předváděčka Urbanway 12 M CNG Té Karosy B952E z Orlové je škoda |
Pavond
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 1-2016 |
lukas5: Byla viděna už v sobotu na lince. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 47 Registrován: 6-2012 |
Povedlo se mi na Vsetínsku, byť jen dokumentačně od pasu, zachytit jednu Karosu pravděpodobně ex 3ČSAD. Pojištěná od 8/2013, S-A ji nezná, ale nechci ji tam rovnou zakládat kvůli duplicitě. Třeba někdo z místních ji podle fotky pozná. |
Mhdfmov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 256 Registrován: 2-2011 |
Té Karosy B952E z Orlové je škoda[sad] Myslím, že "smrti" se zatím nedočká. odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 146 Registrován: 11-2012 |
Tak to doufám, že se prodá, třeba na to Slovensko Ona není špatná (hodnotím jako cestující), jen by to chtělo plechy spravit, věk už jde na tom autobuse vidět. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8010 Registrován: 12-2009 |
|
Fedos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4088 Registrován: 7-2006 |
h8crew: Ten to autobus nemá a nikdy neměl (tedy alespoň né v této podobě) nic společného s 3ČSAD. Je to kompletní přestavba se zvednutými kufry a novým lakem. Předpokládám, že to je něco z Connexu (ten měl vozů mraky). Na seznamu není..původ se nezná a byl by tam duplicitně. Hold bude muset někdo zistit jeho výrobní číslo - třeba tam, kde parkuje. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 268 Registrován: 8-2013 |
Nedávno spatřeno v F-M tohle : http://seznam-autobusu.cz/vuz/44431 Byl to jen nějaký výlet,nebo se z Hranic stěhuje k nám ? (Příspěvek byl editován uživatelem Jawa21.) (Příspěvek byl editován uživatelem Jawa21.)
Jejich revírem jsou vesnice, jejich tempo je vražedné, jejich protivníci jsou uživatelé čínských mopedů,skůtrysti a simsoňáci, muži v garážích na nich pracují ve dne v noci, jejich úkolem je dráždit Veřejnou bezpečnost=PIONÝR
*********************** ESMERALDA (2003-2015) *********************** |
Vsetín
|
|
Neregistrovaný host 195.39.8.40 |
h8crew: kdysi se to už řešilo ve Zlínském kraji, ale nepamatuji si, s jakým výsledkem... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 350 Registrován: 8-2010 |
Jawa: Stratos byl v poruše, tak byl asi viděn při cestě na opravu. Jinak je pořád zařazen na MHD Hranice. |
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 115 Registrován: 4-2014 |
Na Českotěšínsku bude jezdit ČSAD Havířov. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 148 Registrován: 11-2012 |
Tak to jsem zvědav co 3ČSAD nakoupí za autobusy zda SORky BNG nebo Urbanwaye CNG |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1010 Registrován: 6-2009 |
Ani jedno, když to bude PHD... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1863 Registrován: 8-2010 |
Na Českotěšínsku bude jezdit ČSAD Havířov. Firmu vlastní majitel Baníku
Cestování je můj život...
|
Mirek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2258 Registrován: 5-2002 |
Honza: mám dát ten odkaz taky ještě jednou? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1864 Registrován: 8-2010 |
Mirek: Aha, sorry nějak jsem tvůj příspěvek přehlédl
Cestování je můj život...
|
950104
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1552 Registrován: 2-2010 |
Rozumím tomu dobře, že Arriva zase prosr... další výběrové řízení? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 509 Registrován: 11-2009 |
950104: Ano, přesně tak. Do konce roku 2017 bude Arriva ještě nadále zajišťovat provoz MHD v Třinci a také snad i v Českém Těšíně.
Karvinská doprava
Web: www.karvinskadoprava.cz Email: info@karvinskadoprava.cz Dopravní portál, který se zabývá aktuálním děním v hromadné dopravě ve městech Karviná a Orlová ale také spolupracuje při tvorbách nových jízdních řádů. Co na stránkách naleznete? Například novinky z dopravy, jízdní řády, schémata, kompletní statistiky vozového parku s galerií a mnoho dalšího. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 41 Registrován: 2-2011 |
To je přesně poznat,kam to ti naši špičkoví manažeři vedou.To jsme se dočkali twl.... |
950104
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1553 Registrován: 2-2010 |
Kam to spěje? Asi do . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 42 Registrován: 2-2011 |
Chápeš toto?Měli všecko rozjety,stačilo jen jet v kolejích a trošku se starat.Neuvěřitelní neschopní.....Stačí se mrknout na Kovotour.Příklad jak totálně zk...it paradně zaběhlou prácu..... (Příspěvek byl editován uživatelem 5tomasek.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8042 Registrován: 12-2009 |
Dolní Lomná |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 509 Registrován: 11-2008 |
Mám první negativní postřeh k Hranečníku. Je 23:00, kamarád chce odjet ode mě ze SBN na Podlesí. Jak to udělat? Po lahvi vína nepřipadá v úvahu auto.
Pane tvůrčí, se vší pokorou k Vašemu dílu, Vám však musím oznámit, že mne trápíte více, než mi přinášíte radosti. Opravdu si nestěžuji na radost, kterou jste pro mne napsal doposud, ona byla nečekaná a přinesla do mého příběhu zvláštně barevné odlesky ze všech koutů, ze kterých mohla.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 383 Registrován: 7-2007 |
Ohl - k článku: k maličkému písmu bych ještě přidal, že některé jízdní řády jsou umístěny příliš vysoko. Mě osobně to nevadí, ale například manželka už na takové jízdní řády bez dalekohledu nedohledne. V přestupních bodech by vedle klasických jízdních řádů měly být i zjednodušené odjezdy.. tzn. obě tyto varianty + mapa přestupního uzlu. A ne jen to, nebo tamto. Koupě knižního jízdního řádu je pomalu taky zbytečná záležitost, neboť z něj ze všech okresů v kraji opět vymizeli přehledné zjednodušené odjezdy. Teď když v nich má člověk něco najít, musí projít všechny stránky. Odvolávání se na internet je trochu mimo mísu, protože když jsem venku, online většinou nejsem. Informační tabule v Jablunkově měli nahradit už dávno. Je přeci jasné, že když Arriva přišla o většinu linek v okolí, že je tam asi nenechá, navíc odlišné tabule nemohou snad být podle standardů KODIS. Posunutí spojů se bohužel stalo i u nás, v Bystřici. Vlak přijede v cca 19:45 a návazný bus posunuli z 19:55 na 20:25. Můžu si o tom myslet cokoliv, ale nic dobrého určitě ne. Taky jsme museli vsadit na auto. Čekání nepřipadá v úvahu i z toho důvodu, že v případě deště se v Bystřici není kde schovat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5750 Registrován: 2-2006 |
Pistacio: Co zkusit vlak? Os 3158 s odjezdem z Hlavního nádraží v 23:58, příjezd do Kunčic v 0:09 a tam přestup na Os 2859 s odjezdem v 0:11 a s příjezdem do Havířova v 0:23. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8047 Registrován: 12-2009 |
V přestupních bodech by vedle klasických jízdních řádů měly být i zjednodušené odjezdy.. tzn. obě tyto varianty + mapa přestupního uzlu Samozřejmě. Bohužel, nějaké mapy linek busů v uzlech atd. ve stylu např. eSka nebo linek DPO asi nikdo neumí udělat v nějakém kreslicím programu, vytisknout a vylepit. Podobně zastávkové JŘ vzor např. DPO by slušely i příměstským busům. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 511 Registrován: 11-2008 |
Semolina: s půlhodinovou čekací dobou na nádraží na 408?
Pane tvůrčí, se vší pokorou k Vašemu dílu, Vám však musím oznámit, že mne trápíte více, než mi přinášíte radosti. Opravdu si nestěžuji na radost, kterou jste pro mne napsal doposud, ona byla nečekaná a přinesla do mého příběhu zvláštně barevné odlesky ze všech koutů, ze kterých mohla.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8050 Registrován: 12-2009 |
Za to může Hranečník, že v Havířově nejezdí po půlnoci MHD co 10 minut? Pro opilce v takovou dobu v každém městě jezdí taxi. |
honza ÝÁÁÝ
|
|
Neregistrovaný host 178.17.80.112 |
Honza: mám dát ten odkaz taky ještě jednou? ne, cestovani je totiz muj zivot |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 238 Registrován: 8-2006 |
Ohl: Ale z Hranečníku jezdí např. v 23:58 autobus do Havířova a vcelku solidně je navázán na tramvaje, cca 5 minut na přestup. Není třeba používat vlak. Tady zas tvoříte cestovní scénáře... :D |
Jenki
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4804 Registrován: 5-2002 |
Ale z Hranečníku jezdí např. v 23:58 autobus do Havířova Je ale třeba přiznat, že z SBN a okolí se na něj dostává blbě. Nejpoužitelnější verze je D-18 23:21 z Muglinovské a pak 20 minut čekání na Křižíkové na d-4 na Hranec. O něco drív jde jet t-111 s garantovaným přestupem na a-74 a pak 1/2h tvrdnout na Hrancu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 239 Registrován: 8-2006 |
Jenki: Aha, já minule jel linkou č. 1 na Karolinu o 20 minut později, ale dívám se, že tam není garantovaný přestup a D-4 odjíždí ve stejnou minutu. Tak to jsem měl štěstí. Tak to se omlouvám. |
Obcan z Bartovic
|
|
Neregistrovaný host 46.135.107.2 |
Vidím, že nejsem jediný komu se nelíbí Hranecnik. O víkendu vozům manželku a děti do Ostravy autem protože všichni víme co se na Hranecniku děje. Memu synovi ubyly i spoje do Havirova a jízdné podražilo, že bude asi lepší mu pořídit auto. A tak milí radní máte teď v Ostrave a okolí mnohem více aut. Vůbec vám nejde o životní prostředí ale o to zbohatnout na cestujících. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1903 Registrován: 8-2010 |
178.17.80.112: Zase vycházky k PC ? Jdi už do anonymní hrdino. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 57 Registrován: 12-2011 |
Banan151: nechci být puntičkář nebo tak něco ale , http://seznam-autobusu.cz/seznam?trakce=autobus&iddopravce=28&vyr obce=Iveco&ntyp=Urbanway+12M&typ=Urbanway+12M+CNG já to říkal |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1014 Registrován: 6-2009 |
Akorát jsi říkal to, co nebyla pravda . O Vánocích měl vyjet pouze ex předváděcí Urbanway, vyjel až v Březnu a to díky závadě na řídící jednotce či čem. Pak do konce letošního roku měly vyjet ještě 4, dva z nich už vyjely (jeden včera), ale rozhodně to není tak, že by se přidělovaly už na konci roku - vozy se přidělují až, jakmile dojdou na dílnu. A další dva vyjedou. A to záleží na tom, jak rychle je IVECO vyrobí . Dva vozy, co o Vánocích přišly společně s předváděčkou, byly pro FM a Karvinou a stejně tak další dva vozy, které přišly s Urbanem 8T8 1725. Když už jsme u toho Havířova, tak: 2T4 1016 odstaveno (pro závadu), 2T4 0114 a 2T9 7504 prodány do Opavy. 2T9 7692 si odvezli hasiči IDS pro cvičení. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 149 Registrován: 11-2012 |
Jak se tak divám na seznam autobusu , tak nám ty Karosy 900 rychle mizí |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 66 Registrován: 7-2015 |
No Karosy sice rychlé mizí,ale dnes jsem v okolí NJ viděl Karosu C934E v nátěru Arrivy. Neví někdo o jakou Karosu se jedná? SPZ jsem si nevšiml |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1894 Registrován: 1-2007 |
C 934 v nátěru ARRIVy na Moravě není... Edit: Mimochodem, aktuálně se jich pod Arriví značkou prohání 30 na Moravě... (Příspěvek byl editován uživatelem Aresák.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 67 Registrován: 7-2015 |
No tak teda fakt nevím co to bylo ,ale slepý nejsem |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1895 Registrován: 1-2007 |
C 954 E autoškola . Jinou tu opravdu nemáme... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 68 Registrován: 7-2015 |
O téhle sice vím,jenže to co jsem viděl byla čerstvě natřená karosa. Stejně mi přijde divné který " blbec" by natíral starou C934E. Jiná karosa stejně nemá zakulacený zadek,takže ji spolehlivě poznám. Teď jsem z toho vedle |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1896 Registrován: 1-2007 |
Tak to mě napadá jedině nějaká odprodaná z čech k nějakému soukromníkovi... ARRIVA MORAVA nic nestříkala . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2602 Registrován: 12-2005 |
Aresák: Něco prodávali Střední Čechy a Osnado, tam těch 900 je v nátěru Arriva více. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 69 Registrován: 7-2015 |
Tady na Moravě se takové " stařešiny" nikomu stříkat nechce což je škoda |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1897 Registrován: 1-2007 |
A k čemu by to bylo dobré? Celý kraj čeká obnova vozového parku supermoderním pohonem na CNG... Tak si to přejí současní politici. Co bude po volbách ví ??? |
Mirek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2259 Registrován: 5-2002 |
vlakar467: nevím, jak moc čerstvě natřená byla, takže těžko říct, co to bylo. Jinak na Moravě se prostě do Arriva nátěru nedávaly, protože v době jejich středních oprav to byla pořád Veolia. Kdežto středočeši a seveřani byly už v té době přímo pod Arrivou, takže se natíralo do arrivího. V Mladé Boleslavi byly/jsou přece i nějaké K 700 v arrivím. |