Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » Linková a zájezdová doprava na Slovensku » Archiv diskuse Linková a zájezdová doprava na S... do 05. 03. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Linková a zájezdová doprava na S... do 05. 03. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 424 Registrován: 12-2009 |
Kedže sa troška viac obmieňa vozový park v celom Nitrianskom kraji,tak ani mňa to neminulo ...Len sa mi ten nový troška viac zmenšil. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5166 Registrován: 8-2006 |
Videl som minule v Mercedese Setry Blagussu z toho jedna mala polep Flixbus |
mirec240
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 35 Registrován: 2-2015 |
SC-848CK s nápismi Euro personal. Neviem síce odkedy, ale myslím že prednedávnom som ju ešte videl v Senci na mieste, kde pravidelne parkovala. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5167 Registrován: 8-2006 |
Tak zatial co v Koniarovciach su asi 2 desiatky vyradenych c934 z arrivy nitra v novych zamkoch v areali firmy nedaleko stanice KO stoji rad z crosswayou este bez spz, podla svetiel z prvej serie |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 425 Registrován: 12-2009 |
To budú ešte stále nákupy v retter linien.Aj ku nám prišli 3 kúsky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4562 Registrován: 5-2005 |
Alex296: Ake to je z autobusu presadnuť do maringotky/karavanu ? Podeliš sa o skusenosti, poznatky? e-mail: peto5220@centrum.sk |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 426 Registrován: 12-2009 |
Zatial som len necelé 2 dni odrobil s kinderkom,ale tak prvé dojmy.Motoricky oproti starým 10.5 EURO3,lenivší sa mi zdá.Ale motor ešte treba zabehať.Na crossway sme nadávali,že je zbytočne vysoký(pri väčších mrazoch nehrozilo teplo),tak na sorku budeme,že je nízka.Pár modrín na čele mi pribudne,kým si zvyknem so zohýbaním.Sa cítim ako pri nastupovaní do tanku .Miesta vpredu mi ubudlo o dosť(chladiaci box namontujem asi na strechu).Zase pre zmenu sa s tým všade otočím(konečne poriadny rajt).Vnutorné osvetlenie busu oslní aj slepého,také silné.Zvuky z prednej nápravy už počuť .Ale radenie rýchlostí už bude konečne bez problémov,nie ako ráno na crosse,to tam nechcelo 2-3.Ako vidieť že sorka má niektoré veci navrhnuté"lacnejšie" oproti crosswayu,ale preto je to aj "low cost" bus.Ale potešilo,že už konečne objednávajú vozy o trocha s lepšou výbavou(sedačky vysoké,a kvalitnejšia látka,nerez kryty kolies,plastové späťáky,klíma). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5169 Registrován: 8-2006 |
Ďalšie Nové LEčko v Nových Zámkoch má čislo NZ-276FN |
P-T
|
|
Neregistrovaný host 195.91.26.22 |
Vedel by mi prosím niekto napísať ako to teraz vyzerá s Troliga busom? Zaujímalo by ma z čoho žijú (ak sa nemýlim minulý rok nevyrobili jediný autobus) a či sú ešte Taurus, elektroLeonis a LE bus aspoň trocha reálne? A ako to vyzerá s expanziou na zahraničný (ruský) trh? Našiel som článok, podľa ktorého sa mali autobusy vyrábať v Nižnom Tagile > odkaz Veľmi pekne ďakujem za odpovede. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5170 Registrován: 8-2006 |
P-T: asi tak, že výroba je pozastavená podľa toho čo posledne viem, už takmer 2 roky. Posledné vyrobené busy (r.v. 2013) dlho stáli v Prešove, časť z nich sa zaradila do SAD Poprad asi po roku, niečo sa predalo mimo SK, nevedno kam a posledných pár kusov čo ostali je snaha dostať na Moravu, teda rozpredať čo ešte ostalo vyrobené. V mojej evidencii je len jeden voz s rokom výroby 2014 a asi bude aj posledný dokončený. O SAD Poprad sa hovorí, že je na predaj o čom by mohlo svedčiť aj to, že niekoľko rokov nepojazdné busy hnijú na dvore a stále majú špz, teda s majetkom sa vôbec nijak nehýbe. Ale či to je pravda, vedia len ľudia zvnútra. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1373 Registrován: 1-2009 |
Organizačný výbor pretekov Svetového pohára FIS v zjazdovom lyžovaní v Jasnej zabezpečí približne 80 autobusov na kyvadlovú dopravu návštevníkov z Liptovského Mikuláša a zo záchytných parkovísk.5.a 6.3.2016 navštívi Jasnú asi 25 tisíc návštevníkov. Po skončení akcie pridám príspevok i s fotkami autobusov. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5176 Registrován: 8-2006 |
Celkovo sú tak organizátori pripravení na 20 – 25.000 návštevníkov v oba pretekové dni. ,,Už niekoľko týždňov spolupracujeme s dopravnými inžiniermi a políciou na tom, aby sme všetkých návštevníkov, bez ohľadu na to, či prídu autom, autobusom, alebo vlakom dopravili bezpečne, komfortne a v čo najkratšom čase na svoje miesta. Pripravili sme dostatok parkovacích miest a pre kyvadlovú dopravu z nich sme zabezpečili takmer 80 autobusov. Tie budú v trojminútových intervaloch odvážať ľudí z parkovísk až do strediska. Pre mnohých návštevníkov to bude možno nová skúsenosť, ale najmä mladí ľudia, ktorí chodia na festivaly, prípadne sa boli pozrieť na podobný pretek v horských strediskách vedia, že ak sa budú riadiť odporúčaniami usporiadateľov, ušetria zbytočný stres sebe, ale aj ostatným, ktorí budú za nimi. O to chceme poprosiť návštevníkov aj my. Podrobné pokyny budú už v krátkom čase na našej stránke,“ dodal Hlavatý. bude veselo ako vidím |
Viribus Unitis
|
|
Neregistrovaný host 85.207.18.54 |
Hezké. Asi 1200 jízd. Pokud silnice nebude jen pro busy, bude to černá můra pro řídícího dispečera. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 196 Registrován: 7-2014 |
Iveco Crossway 10.8 Arriva DB Company po Prievozskej práve na Nivy ASMN pred chvíľou.....Zelenobiele. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6447 Registrován: 3-2007 |
Pokiaľ bol na linke, tak mi na to sedí len Senica... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5178 Registrován: 8-2006 |
Neviem, čo to je novinka lebo som dlho nebol na Nivách ale dnes som videl druhú SORku Slovak Lines s dorobenou klimatizáciou. Asi je to čerstvé lebo tá biela na streche svietila do ďaleka. Ide o 185OL. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6448 Registrován: 3-2007 |
Myslím, že som ti písal niekedy v novembri-decembri, že vo Webaste na Vajnorskej stáli tri SORky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9823 Registrován: 4-2006 |
Zdravím přátele ze Slovenska. mám dotaz BA 964OE byl Arway a mám zapsáno, že byl prodán SAD Dunajská Streda. Víme který je to nyní?
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....
www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6455 Registrován: 3-2007 |
Ares1: odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9824 Registrován: 4-2006 |
AD Tommino velmi děkuji, nevím kam jsem koukal No někdy je lepší se zeptat povolaných.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6456 Registrován: 3-2007 |
Ares1: Možno si sa dobre pozeral, len tam bola uvedená blbosť pri ňom. Opravil som to včera. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9831 Registrován: 4-2006 |
ad Tomino aha no to je teď jedno, důležité je že vím co to je. Můžeš pro mě něco udělat? BN-952AN Je to focené v Čechách ve Vrchlabí ulice Dělnická poblíž firmy Škoda Auto. díky
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6457 Registrován: 3-2007 |
Ďakujem za doplnenie |
Lukša
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 419 Registrován: 11-2005 |
zdravím, nevěděl by někdo více info o tomto voze? měl by být někde na slovensku. díky |
Tomas25
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2971 Registrován: 12-2007 |
Lukša: Podívej se sem. |
Lukša
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 420 Registrován: 11-2005 |
Tomas25: díky |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 140 Registrován: 6-2015 |
Věděl by někdo, jestli jezdí skibus na Martinské hole? Jediné info, co jsem našel, bylo na stránkách Martina, ale vypadalo dost neaktuálně. Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1299 Registrován: 8-2013 |
Ahojte podla Evidencia dopravcov... http://evidencia-dopravcov.eu/voz/3030 ... je vozidlo v oprave Dnes tento autobus navštívil Stanicu KO v NR Pre zmenu farby vozidla. Pravdepodobne toto vozidlo začne behať po Nitre a okolí alebo?
www.autoskodaklub.sk
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5181 Registrován: 8-2006 |
Lubos1993: Aj Trnava je Arriva a na KO mohol byť tam kde ho lakovali. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 433 Registrován: 12-2009 |
Asi ho len tam lakovali,aj z Arriva NZ sa nosia už busy striekať do NR.A následne absolvoval voz v NR aj ko. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1301 Registrován: 8-2013 |
Diky za odpovede to ma ani nenapadlo
www.autoskodaklub.sk
|
SL
|
|
Neregistrovaný host 95.103.231.107 |
Pravdepodobne Slovak Lines obohatil svoj vozový park o Neoplan Jetliner, videný dnes dopoludnia na ASMN, červený este bez polepov, avšak vodič v SL uniforme a BL ŠPZ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 434 Registrován: 12-2009 |
Žeby obnova Viedenskej linky? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 2-2016 |
Mňa by skôr potešilo, keby ho nasadili na linku BRATISLAVA - TOPOĽČANY - BOJNICE. (som z Topoľčian) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 2-2016 |
info pre Evidenciu-dopravcov TATRAN Prešov má úple nový MAN Lions Coach. PO-999FJ (alebo FI) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5182 Registrován: 8-2006 |
Ak to kúpili na linku a nie zájazdy za starý Mercedes, tak na Topoľčany by som skôr čakal Evadys a hento na Viedeň ako píše ako Alex. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5183 Registrován: 8-2006 |
matej327: skôr 999FI, ten pôvodný 999CN bol predaný minulý mesiac. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 2-2016 |
Carchye: vďaka za upresnenie |
mrkvakj
|
|
Neregistrovaný host 88.80.252.135 |
matej327: v GA sa hocijaky iny bus ako crossway 12 LE objavuje na MHD len na linkach 1 a 3 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1091 Registrován: 12-2007 |
Jeden obecný na podvozku MAN |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6471 Registrován: 3-2007 |
odkaz Tiež to vidím na Viedeň. Dnes som videl dva na obchvate, značku druhého som si nezapamätal. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 429 Registrován: 6-2003 |
Evidentne upgrade vozového parku na tej linke, asi reakcia na konkurujúcu Student Agency.
IN EMERGENCY TURN 4 RED ARMS AGAINST THE LEAD SEAL UNTIL STOP AND PUSH ROOF VENT COVER OPEN
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 391 Registrován: 6-2011 |
Tomino: Kdo to je? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6473 Registrován: 3-2007 |
zatiaľ mám 5 kusov... Ivecoing |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5189 Registrován: 8-2006 |
Bude ich 7 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 437 Registrován: 12-2009 |
Tu je o new Neoplanoch aj správa,alebo ako začína boj o linku Bratislava-Vieden busportal (Příspěvek byl editován uživatelem alex296.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5190 Registrován: 8-2006 |
Tomino: Tu je ďalší |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6474 Registrován: 3-2007 |
Ktory? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5191 Registrován: 8-2006 |
276 si v zozname nemal |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6476 Registrován: 3-2007 |
Ved si mi pisal na facebook, hned som ho doplnil |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 392 Registrován: 6-2011 |
Tomino: Dík, vozidlo má pravý plech u motoru celý červený, takže to možná s tím souvisí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 618 Registrován: 7-2006 |
Toto sa objavilo na fejsbuku a marne rozmyslam, ci je to zly vtip alebo sa Arriva rozhodla razne zatocit s nedostatkom vodicov
ondrejsokol.rajce.net
Ako som vozil Norov: http://www.dailymale.sk/author/slsp |
Ostrava
|
|
Neregistrovaný host 212.158.158.178 |
To by měli zavést v DPO a rázem máme MHD o x levelu výše. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 438 Registrován: 12-2009 |
U nás to nikto nepodpísal |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 619 Registrován: 7-2006 |
To nemoze podpisat nikto pricetny.
ondrejsokol.rajce.net
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9866 Registrován: 4-2006 |
Irizar,Alex ono to má 2 stránky věci. První je že tohle prvně vytvářejí kraje. zase na druhou stranu pokud řidič odjede dřív je to jeho chyba a měl by za ní platit. I když vidím ty částky tak to je až zlodějina. Ovšem rád bych věděl jaké skutečné částky jsou v té smlouvě. Pokud jsou totožné tak vemte vidle a vyházejte vedení kraje.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 439 Registrován: 12-2009 |
Tak jasne,VUCka si platí,tak má právo si určovať podmienky. Predčasné odchody už nehrozia.Tak boli upravené CP,že nejaké nadbiehania na spojoch nehrozia,skôr sa už nestíhajú.Len čo od nás chcú,pre mňa nepochopiteľné,aby sme na každej zastávke zastavovali,bez ohľadu či niekto nastupuje,alebo vystupuje.Napríklad aj ja mám také zastávky,kde nikto nestojí ako je rok dlhý.Už teraz sa nestíha,a toto ešte spomalí prepravu.Kým vo veľkých mestách na MHD je trend robiť zastávky na znamenie,od nás chcú presný opak. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 620 Registrován: 7-2006 |
Okrem toho, ze vdaka tym sumam by bol vodic okrem basy a hrobu uz aj jednou nohou v exekucii len zato ze sa blbo pozrie na EmTrest, chybaju mi tam jasne definicie toho, co je napriklad svojvolne prerusenie dopravy na linke. Lebo za to sa da kludne povazovat aj to, ak vodic odmietne ist na neupravenu cestu v poladovici. Alebo za vynechany odchod moze byt vodic penalizovany aj ked povedzme dostal defekt. Ze by to bolo proti zdravemu rozumu nie je argument, tu sa bavime o slovenskej samosprave a koncerne, ktory velmi rad testuje hranice toho ako sa este da s personalom vydrbat aby im to preslo (viz Teplice).
ondrejsokol.rajce.net
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9867 Registrován: 4-2006 |
Právě to se musí rozlišit zda je ten vynechaný spoj např z technického důvodu, nebo řidič zaspal. Bohužel spousty lidí tleská krajům jak jsou přísní. Kéž by byli přísní i na sebe. Nevěřím že je to u vás jinak.
Synergy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 915 Registrován: 8-2005 |
Viděl jsem už hodně, ale toto je docela unikát. Když už opisují, tak by si mohli všimnout, že v Čechách jsou Kč a kurz není 1:1 . A hlavně ještě nezkoušet machrovat tím, že to zvedneme, abychom byli papežštější. Ale jinak vidět mistrovské dílo "balkánského" debila. |