Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » MHD - malé provozy » Archiv diskuse MHD - malé provozy do 31. 10. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse MHD - malé provozy do 31. 10. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2207 Registrován: 6-2011 |
Je to úsměvné, ale zároveň nejpraktičtější řešení - dá to méně práce než vyřizovat novou licenci, kdyby byla náhodou linka potřeba
TC 51-80
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1635 Registrován: 9-2007 |
To je divné, co vím, tak pro udržení licence se musel odjet jeden minimální spoj do roka, celkem i používaná praxe. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4257 Registrován: 4-2003 |
666: Záleží na tom, jak si který úředník vykládá příslušný předpis, ale pokud vím, tak převažuje názor, že spoj v JŘ sice být musí, ale klidně může mít poznámku, že nejede po celou dobu platnosti. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1848 Registrován: 1-2009 |
Druhy Neoplan DíPí Ostrov - je teda pohledem seslejsi nez bratricek |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1849 Registrován: 1-2009 |
Takze pro kromerizske znalce: rozlisit ostrovske Neoplany lze podle stavu: 3K9 7820 je v hezkem zachovalem stavu 4K0 4320 je znatelne unavenejsi (zamlzena okna atd) Takze treba podle tech oken by to slo rozeznat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2119 Registrován: 9-2008 |
Například Dopravní podnik Ústeckého kraje ještě několik let po svém vytlačení z krajem objednáváné dopravy stále udržoval licence na všechny linky, v drtivé většině s jednozastávkovými spoji s provozem jeden den v roce (typu Litoměřice, aut. nádr. - Litoměřice, u pošty v pět ráno). Že tyto spoje reálně jely, dost pochybuji . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 43 Registrován: 12-2015 |
Tady je dnešní foto toho druhého Neoplanu
Nejleší vozy Iveco Crossway line 12M a Iveco Crossway Le Line 12M
|
Martinmarilynmanson
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10135 Registrován: 12-2007 |
Tzv. mrtvé licence jsou docela rozšířené. O DPÚK tu řeč byla, obě Lignety jich také mají dost a pamatuji, když Kavka měl jet jeden den v roce Most - Plzeň a jaksi nikdo nepřijel...
Be clever - use public transport!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4259 Registrován: 4-2003 |
Mám takový dotaz na Mladou Boleslav... Jezdí ještě na MHD najatí dopravci? A pokud ano, objevuje se ještě na linkách Škoda 21Ab, kterou dopravce Strach koupil od DP? Protože jestli jezdí, je to poslední Škoda 21Ab na pravidelných linkách v ČR... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3190 Registrován: 5-2005 |
Kolik má Magicbus těch klimatizovaných autobusů, kterými se tak chlubí? Já bych řekl, že tak maximálně jeden... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 141 Registrován: 8-2008 |
DP Mladá Boleslav si pořád najímá LS Tour - na linkách jezdí 2 starší MANy, svoz pro Faurecii jezdí MAN ve žluté barvě s reklamou Van Rahden (nebo tak nějak). 21 Ab zřejmě skončila,už jsem ji delší dobu neviděl. |
Náhradník
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1373 Registrován: 4-2011 |
Pavlík: Seznam autobusů Magicbus odkaz
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
|
Rutak11
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1164 Registrován: 9-2009 |
Tu poslední 21Ab koupil jistý kladenský spolek...
Princezny by měly zůstat zazděný.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 349 Registrován: 12-2007 |
Od 1. července je zavedena MHD v Českém Krumlově, o dvou linkách. Obě jsou v provozu celotýdenně. Z bývalých linek městského charakteru tři zrušeny a jedna ponechána pro spojení Českého Krumlova a Větřní. Její vybrané spoje pokračují po městě jako MHD. Info a jízdní řády na webu ČSAD |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4261 Registrován: 4-2003 |
Rutak11: Právě, že ta, co šla do Kladna, úplně poslední nebyla... Teoreticky by u Stracha ještě měla být 1S1 4166, ale těžko říct, kde s ní jezdí (resp. jestli vůbec). |
Kuba_j
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3923 Registrován: 8-2005 |
Nepsal tady někde někdo z toho kladenského spolku, že ji chce Strach zachovat? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3193 Registrován: 5-2005 |
Náhradník: o tom samozřejmě vím, ale nějak tam nevidím, zda tam ta klima je nebo ne. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 47 Registrován: 12-2015 |
MHD Ostrov v novem čtyři linky zdroj DP Ostrov z Facebooku
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 295 Registrován: 2-2014 |
Na MHD Roudnice n. L. nasadila ARRIVA nový SOR BN8.5
SWAGER
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1852 Registrován: 1-2009 |
Ad Luky 1992: rozvoj rozvoj :-) Stazeni ocasku na PZ do jednicky,rozriznuti dvojky. Stale to neresi,ze cast sidliste Lidicka je bez dopravy |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1612 Registrován: 10-2004 |
mufiklo: Ano, je to 5AP 6715. Zajímavé je, že je to automat. Že už by to SOR dodával jako standardní výbavu (kéž by...)?
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 48 Registrován: 12-2015 |
https://www.youtube.com/watch?v=k-VuAZdt698
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3228 Registrován: 5-2005 |
Tak Petřík to nakonec vzdal... By mě zajímalo, kolik ho tahle sranda stála... |
Náhradník
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1409 Registrován: 4-2011 |
Na webu je také info o konci:
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3243 Registrován: 5-2005 |
Magic Bus bude o konci svých MHD linek vydávat tiskovou zprávu. Pak ji sem dám, pokud nebude někdo rychlejší. |
Liduche
|
|
Neregistrovaný host 85.13.101.138 |
Na www.dpostrov.cz nové jízdní řády MHD Ostrov s platností od 29.8.2016. |
Náhradník
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1423 Registrován: 4-2011 |
Cestující v Kroměříži budou vozit moderní a ekologické autobusy na plyn jak dlouho zde bude jezdit ten předváděcí bus?
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 51 Registrován: 12-2015 |
Zde je další vuz DP Ostrov ex Ligneta 3K2 1278 jak vidíte jak stoji ty vozy a tam budou stát jenom vozy od Dopravniho podniku Ostrov na druhé straně budou stát vozy Ligneta a Dopravni podnik Karlovy Vary a možná pří budou dvě linky .
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2318 Registrován: 6-2011 |
Je nám to jasný
TC 51-80
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 52 Registrován: 12-2015 |
Tady jsou Zrušene Zastavky Ostrov,Ružek a Ostrov,Jinota která tam vůbec ta zastávka nebyla a Nova zástavka Ostrov,Jidelna směr poliklinika .
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3268 Registrován: 5-2005 |
Pavlík: "Magic Bus bude o konci svých MHD linek vydávat tiskovou zprávu. Pak ji sem dám, pokud nebude někdo rychlejší." Tak do dneška tisková zpráva není na světě. Udělejte si obrázek o Magic Busu sami... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 53 Registrován: 12-2015 |
Nové Jízdní řady MHD Ostrov od 29.8.2016 http://www.dpostrov.cz/29-08-2016.html Takhle vypadá rozsah Linka 1 (426001) Nemocnice - Náměstí - Zámek - Průmyslová Zóna Linka 4 (426002) Náměstí - Vykmanov - Hluboký - Kfely - Náměstí Linka 5 (426004) Nemocnice - Náměstí - Hroznětín - (Merklín) Linka 3 (426005) Náměstí - Tesco - Lidl - Poliklinika - Zámek Linka 2 (426006) Náměstí - Nádraží brzy 2 nové linky
|
Alex7
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25 Registrován: 6-2016 |
V Havlíčkově Brodě se chystá revoluce v MHD |
Liduche
|
|
DP Ostrov krom zajištění MHD v Ostrově už má vydané licence i na linkovou dopravu,zatím pouze s udržovacími spoji,jen houšť a větší kapky. 421006 Ostrov-Klášterc-Kadaň ,421007 Ostrov-Karlovy Vary-Chodov ,421008 Ostrov-Karlovy Vary-Sokolov. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 55 Registrován: 12-2015 |
Zde je další vuz DP Ostrov ex Ligneta 3K7 4429
|
Michell
|
|
Neregistrovaný host 78.80.248.142 |
A na Mírové stoji elektrosorka 5E4 8103 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1855 Registrován: 1-2009 |
Ad divize Lignety - DP Ostrov: Tak jsem zklamán, přesně jak jsem očekával, na operativní leasing pořízené vozy od matky - staré slupky od Euro2 do Euro4. Hezký tunel,doufám, že tomuto "řádění" mocných a jejich Sasku učiní radní přítrž po prvním vyúčtování, neb již vrabci v parku stebetaji o tom,ze to nebude 4,5mil.Kč ročně, ale měsíčně. O zcela nekoncepcnim vedení linek po Ostrově ani nemluvě. Vždyť se krom obarvení a drobné změny v trase vůbec nic obohacujiciho nezměnilo. Takže takhle soudruzi fakt NE! Opravdu to není nic jiného než vyvadeni peněz z města do kapes pres Lignetu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1856 Registrován: 1-2009 |
Ad meziměstské linky DP Ostrov - jsem zvedav na ceník - obavám se,ze bude kopírovat ceník "matky" 1:1 takže bravurně nejdražší jízdné v kraji - nu uvidíme A to parkování na náměstí? Hmmm nádherná ukázka jak ma "městská" firma na garáže :-) takže vlastně oproti Lignete žádná změna :-) to je ostuda! (Příspěvek byl editován uživatelem lc937gt11.) |
Liduche
|
|
ad Lc937gt11: Fanouši,to parkování je peklo všude,Ty jsi parkoval tak šikovně,až Ti auto i se štaflema odtáhly do odtahového dvora ve Varech,je vidět že jsi štědrý přispěvatel do pokladny DPKV |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1860 Registrován: 1-2009 |
Ad Liduche: Njn stane se,když jsem blbej tak jsem blbej. Jinak jsi se spletl,štafle tam nejsou :-) Další věci je ze já si odtah platim ze svého - jinak by mne zajímalo, kdo platil pokuty za parkování v Ostrove autobusům. Parkování v Ostrově není peklo, je to jen nechuť Lignety platit parkovací plochy. A nyní dcerky DiPi. Je to hanba. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1861 Registrován: 1-2009 |
Ad Liduche: a chceš li to vědět, tak já parkoval tam kde mám, na místě k parkování tomu určeném, jen jsem netušil, ze uvaznu pracovně mimo KV pres dobu blokového čištění :-) Takže asi tak. |
Liduche
|
|
Nekecej, určitě jsi to udělal schválně,už se nemůžeš dívat na to,jak málo peněz tam je a přispíváš takto fikaně |
Liduche
|
|
Mimochodem,ať koukám jak koukám,tak Ligneta autobusy s.r.o a DPKV mají naprosto shodné ceny dle platných ceníků,dokonce Ligneta je v úseku 5-7 km o 2 koruny levnější,Fando,to máš z toho,že jezdíš jen regionálkou,ta jede na vlastní triko a je dražší,což Tobě jako šotobohovi je až trapný říkat,neb DPKV má všechno hezky natvrdo placený,i když třeba 101 není v plánu,ale je tam poznámečka že je možné ji zařadit a taky zařazena je. Něco málo o tom vím,ale fakt jen malinko. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1862 Registrován: 1-2009 |
Ad Liduche: když myslis ze zrovna já jsem zástupce DPKV tak si to mysli, to já ti nevyvratim a ani vyvracet nehodlam. Na tvém místě bych se spise zajímal,kolik te jako občana Ostrova bude stát "metro" a zda z tohoto uvidíte i jako soferi něco vice k platu, aby jste pak nemuseli met druhy úvazek jako uklizecky autobusu |
Liduche
|
|
A tak se nečerti ty woe,raději mě řekni,ale až se potkáme co se děje s Cvejňákem,prej to zapích na lince,čumím jak puk. I když určitě spíš s čipovkou DPKV pod polštářem |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1864 Registrován: 1-2009 |
Ad Liduche: jsem se doslechl, ze Vam to nějak spíše nejezdí než jezdí :-) hlavně plynová elita je nějaká chabrus a dílna volajakasi zmetena z těchto vysavačů, jinak jsem opravdu rad,ze vozový park DiPi rozšiřují vozy Euro2. Ono i ty plynové v květy splnuji pouze Euro4 :-) ve srovnání s výběrovým řízením v Ústeckém kraji,resp.jeho části se opravdu divim jak toto mohlo jen tak projít. No jen aby z toho nebyl po volbách pruser a městské kase nezbyli oči pro pláč. |
Martinmarilynmanson
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10233 Registrován: 12-2007 |
Ad meziměstské linky DP Ostrov Klasika - mrtvé linky...
Be clever - use public transport!
|
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1510 Registrován: 1-2012 |
Zdravím, já vím, že jsem se už před časem ptal, ale samozřejmě než jsem se k tomu dostal, tak může být vše jinak... Ty dvě Karosy v HabrBrodě jezdí celodenně, nebo jen někdy? Díky za info. Na K-Reportu již od 09/2005. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 56 Registrován: 12-2015 |
https://www.youtube.com/watch?v=ry5oK9PuKLw http://vary.idnes.cz/predvadeci-jizda-elektrobusu-v-ostrove-dopra va-f56-/vary-zpravy.aspx?c=A160922_2274705_vary-zpravy_ba
|
Alex7
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 30 Registrován: 6-2016 |
Kůň: V Havlíčkově Brodě stále jezdí obě Karosy, ale pouze ve všední dny v ranní a odpolední špičce, a to na kurzech, kde není garantována nízkopodlažnost, tedy cca. od 4:30 do 8:30 a od 11:30 do 18:30. Ve špičce je nasazeno 6 autobusů najednou, z toho 4 nízkopodlažní a 2 staré Karosy. Jízdní řád je v odkaze: http://www.tshb.cz/VismoOnline_ActionScripts/File.ashx?id_org=200 142&id_dokumenty=2935 "Zdravím, já vím, že jsem se už před časem ptal, ale samozřejmě než jsem se k tomu dostal, tak může být vše jinak... Ty dvě Karosy v HabrBrodě jezdí celodenně, nebo jen někdy? Díky za info." Kurzy, kde není garantována nízkopodlažnost, jsou 3, ale Karosy jsou v provozu jenom 2. Takže když je v jízdním řádu spoj, na krerém není garantována nízkopodlažnost, tak ve 2/3 případech přijede Karosa a v 1/3 případů nízkopodlaha. |
Tomas25
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3054 Registrován: 12-2007 |
Soukromník chce zažalovat radnici. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 82 Registrován: 7-2013 |
Zdravím, poradí mi někdo, když budu ve Znojmě, na jakých linkách se převážně objevují TEDOMy? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 366 Registrován: 6-2015 |
Na jakých linkách se pohybují, když jsi ve Znojmě, nevím, ale obvykle jsou na 803-805. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 83 Registrován: 7-2013 |
Špatně jsem položil dotaz, ale díky za tip. |
Neregistrovaný host 85.216.135.83 |
Prosim vas, nedisponujete niekto informaciou, ktore Volvo z KTS Kromeriz sa predstavilo na Autosalone Nitra 2003? Vid https://imhd.sk/nr/galeria-media/update/1370/autobusy-z-nitriansk ych-autosalonov-ii-18-5-2004/10396/Volvo-7000 Vopred dakujem :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13049 Registrován: 12-2007 |
TRADO MAD již přinejmenším druhým týdnem provozuje na MHD (a to i na tzv. páteřních linkách) tuto Setru (v majetku TRADO BUS): http://autobusytrebic.blog.cz/galerie/autobusy-mad-trebic/5j6-955 0-setra-s415-le. Že jde o autobus MHD, zjistí cestující pouze z papíru s číslem linky (chybí však údaj o směru jízdy/konečné zastávce) umístěným za čelním sklem (zatímco zezadu či z boku není údaj žádný). To vše za úhradu cca 42 Kč/km. To se pak někdo má. Jde o již druhý dvoudveřový (= nevhodný na MHD s větším počtem a výměnou cestujících, nemluvě o poměru počtu míst k sezení/stání oproti klasickému městskému autobusu) autobus nasazovaný toho času na třebíčské MHD. Druhým je dvoudveřové Citaro, u kterého ale aspoň později došlo k doinstalování (mj. vnějších) displejů. |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1725 Registrován: 10-2004 |
David: Myslím, že dvoje dveře úplně stačí v provozech, kde je nástup předními dveřmi. Nevěřím tomu, že by zrovna v Třebíči byla MHD tak frekventovaná, že by absence třetích dveří výrazně brzdila provoz. Ale ten OIS je vážně tragický, jako ostatně v ICOMu všeobecně. Myslím, že to ani nesplňuje právní normy pro provoz linkové dopravy, označit vůz jen číslem (navíc v tomto případě zkráceným jednociferným, takže náhodný přihlížející ani neví, zda to není třeba pořadové číslo busu na zájezdu nebo smluvní dopravě...).
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
|
Diferák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 184 Registrován: 12-2012 |
Kejvačka: Nedělej zase z Třebíče úplný vidlákov. Je to přeci jen druhé největší město na Vysočině.
ŠKODA OSTROV s.r.o
Dolní Žďár 43 363 29 OSTROV Česká Republika |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13075 Registrován: 12-2007 |
Nevěřím tomu, že by zrovna v Třebíči byla MHD tak frekventovaná, že by absence třetích dveří výrazně brzdila provoz. Nevěřit můžete. Předtím než začnete nevěřit, doporučím vám návštěvu města (ve kterém na MHD jezdí cca 24 autobusů, které ročně ujedou okolo 910 000 km), zejména v přepravní špičce. Z tohoto příspěvku je zřejmé, proč ta náhrada Setrou - protože část autobusů je odstavena za účelem "upgradu do stavu požadovaného výběrovým řízením". Výběrovým řízením vyhlášeným pouze 7,5 měsíce před začátkem platnosti kontraktu; se lhůtou mezi vyhlášením vítěze a začátkem platností kontraktu (od kteréžto lhůty je nutné ještě odečíst případná odvolání neúspěšných uchazečů): http://jihlava.idnes.cz/vybero-noveho-provozovatele-mhd-v-trebici -fjr-/jihlava-zpravy.aspx?c=A160519_2247271_jihlava-zpravy_mv Jaký div, že žádný jiný dopravce (který by si musel v takto krátké době obstarat kompletní vozový park včetně specifik typu wi-fi a USB, krom toho by během té lhůty "tří měsíců mínus vypořádání odvolání neúspěšných uchazečů" musel obstarat kryté stání pro všechny autobusy) se do soutěže nepřihlásil, takže "vyhrálo" TRADO MAD s nabídkovou nákladovou cenou 58 549 400 Kč za rok (tzn. v přepočtu 64,34 Kč/km). Po odečtení PŘEDPOKLÁDANÝCH tržeb (riziko tržeb zřejmě nově bude nést objednatel, zatímco dosud je nesl dopravce) si dopravce přijde (soudě z dostupných údajů) na dotaci 47,10 Kč/km. V kolika městech ČR (tím více vezmeme-li do úvahy srovnatelně velká města) dosahuje úhrada za km takto vysoké částky? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5213 Registrován: 6-2005 |
Kejvačka: vozidlo na lince musí být označeno celým číslem linky, pro MHD možno uvádět jen poslední trojčíslí, kdy huly není nutné uvádět, takže vše je v pořádku. Co je špatně, není uvedena cílová zastávka. Takže bych se brzdil v úvahách. A vytíženost MHD v Třebíči je celkem solidní. Co je úsměvné, je to v. ř., zvláště požadavek na kryté stání... Takže to vypada, že v Třebíči udělali bububu, někdo poslal nějaké obálečky (jak je zvyklý celkové na vysočině) a je zase vše, jak má být
Makrelu neumeješ.
|