Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Železniční muzea a spolky » Archiv diskuse Železniční muzea a spolky do 19. 06. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Železniční muzea a spolky do 19. 06. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 333 Registrován: 6-2010 |
Archivní video z 10. výročí Zlonického železničního muzea z roku 2007 https://youtu.be/vNbnd-LdAx0 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 336 Registrován: 6-2010 |
Vzpomínkové video z ukončení sezóny v železničním muzeu Lužná u Rakovníka v roce 2007 https://youtu.be/F_2JRNmqWGA |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 758 Registrován: 10-2009 |
V době kdy se bourají kdejaké strážní domky, vodárny a další budovy, konečně jedna zachráněná. Dobrý počin z Grešlového Mýta: www.radkovakulna.com Kdybyste někdo věděl o vodním jeřábu, tak se prosím ozvěte buď do kontaktu na stránkách nebo sem. Díky.
Kronika žst. Znojmo 1869-2011, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě www.svd-jzm.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1260 Registrován: 4-2005 |
Přidám také něco veselejšího. V listopadu loňského roku bylo v jihočeských Ražicích v budově bývalého špejcharu otevřeno muzeum, které je zčásti věnováno železnici a zčásti okolní přírodě, zejména NPR Řežabinec. Nechybí dětské hřiště a řada interaktivních modelů a her. Info viz odkaz: http://www.razice.cz/spejchar/muzeum/o-muzeu Při návštěvě obce je možné prohlédnout si bývalou výtopnu nebo původní těleso tratě směr Putim. Je zde krásně v zimě i v létě a kdo by chtěl přespat přímo na nádraží, kontaktujte mě, ostatně mnozí zdejší uživatelé již vyzkoušeli. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2070 Registrován: 8-2009 |
Dám to i sem. Po větším úklidu, nalezení dalších drážních věcí a zjištění, že je mám duplicitně nebo je pro své další záměry nepotřebuji, nabízím k prodeji: Komposter. Pružnice (bohužel nevím, ani nikdo z mých známých, z jakého vozu či loko jsou, ale třeba někdo pozná a budou se hodit). Starší drážní čepice. Modrá v dobrém stavu, červená v horším stavu. A ještě je k mání jeden z těchto novějších komposterů. V případě zájmu mne kontaktujte mailem pod nickem a já Vám sdělím cenovou představu. Dále samozřejmě platí nabídka rozprodeje sbírky lepenkových jízdenek. 1 ks - 1 kč, v prodeji nejméně po 100 ks. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1988 Registrován: 11-2006 |
Pene: Pokud u pružnic dodáš alespoň základní rozměry,bude poptávka jistě větší. Délka nejdelšího listu x šířka x tloušťka listu.Takto to nikoho neosloví.
Jsem první a zároveň i poslední ve státních službách . . . E 499.001
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1989 Registrován: 11-2006 |
Čím déle se na ty pružnice dívám, tím víc mi pasují na T211,T212.
Jsem první a zároveň i poslední ve státních službách . . . E 499.001
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9 Registrován: 10-2013 |
Dne 7.2.2016 je v provozu expozice úzkokolejných vozidel na zahradní železnici v Drásově. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2076 Registrován: 8-2009 |
E499001: rozměry dodám, jen již jistě vím, že z T211, T212 určitě nejsou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3746 Registrován: 9-2007 |
Zimní večery jsou dlouhé, tak neuškodí trocha té podprahové videopropagandy |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 41 Registrován: 2-2007 |
Věřím, že kombinovaná akce NTM 12.3.2016 u příležitosti otevření Centra stavitelského dědictví Plasy přispěla a ještě přispěje ke zdárné realizaci Železničního muzea na Masar. nádraží v Praze. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3748 Registrován: 9-2007 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2095 Registrován: 8-2009 |
A dám to i sem... Tak po dalším vyklízení sklepa a zjištění duplicitnosti či nepotřebnosti pro další záměry nabízím k prodeji tyto dva terniony. Jeden malý... A jeden velký... V případě zájmu mne kontaktujte do mailu pod nickem a já Vám sdělím cenovou představu. To je pro dnešek vše, další věci po dalším přebírání |
MHD Dotazovatel
|
|
Neregistrovaný host 81.19.10.196 |
Ahojte ve spolek mám takový menší dotaz nevíte kdy se bude konat nějaká jízda autobusu od MDT Slaný ? Díky MHD Dotazovatel |
info+
|
|
Neregistrovaný host 94.230.150.9 |
O tomto víkendu 2. a 3. dubna proběhne v museu Výtopna Zdice zahájení letošní turistické sezony, oslavy 10. let otevření musea a 20. let činnosti SAXI. V sobotu zároveň proběhne zvláštní historická jízda vlaku "Herold Expres" ze Zdic do Rožmitálu pod Třemšínem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 504 Registrován: 7-2005 |
Určitě žádná, pokud něco bude pořádat MHDT, je to možný. Mj. jsi v diskuzi o železnici, tak se přesměruj s dotazem na email > pod nikem a nebo v sekci busy na MHDT. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3751 Registrován: 9-2007 |
MHD Dotazovatel: To nevím, ale přivedls mě na myšlenku, že vlastně nikde nemáme na plakátku, že doprava od Svatého Jiří i Cyklohráčku k nám (i zpět na nádraží) bude i letos zajištěna autobusem |
guest123
|
|
Neregistrovaný host 37.188.140.117 |
Na Aukru jsou opět k prodeji kličky |
WLAB 160
|
|
Neregistrovaný host 37.188.224.255 |
Zdice jsou museum? Z okna vlaku,to tak nevypadá. |
mig21
|
|
Neregistrovaný host 89.102.146.108 |
Ano,Zdice jsou muzeum,jen tam již několik let probíhá tématická výstava "katastrofální stav drážních budov v česku aneb realita kolejí českých" |
sanjar
|
|
Neregistrovaný host 37.188.235.235 |
A neprobíhá ve Zdicích i tématická výstava "Kterak velkomuzejník k vrakovišti přišel?" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9 Registrován: 12-2012 |
Malá fotoreportáž o tom, jak také mohou dopadnout vztahy nejen mezi spolky... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1407 Registrován: 1-2005 |
Bdlm v saku! Je vidět, že dlouhodobě kultivovaný vážný vztah s něžným pohlavím Bohdanovi svědčí (míněno vážně). Prý to ale bylo dobrodružné, jeden ze svatebčanů údajně musel vyhledat odborné zdravotní ošetření (a nebyl to otec nevěsty, u nějž bychom to s ohledem na předpokládané zvýšené požití fernetu při takové příležitosti mohli očekávat). Novomanželům samozřejmě gratuluji. Když už jsme u těch osobních vztahů - koukal jsem, že poctivá nostalgie má nový web. Z managementu zmizela manželka výrazné osobnosti českého železničního sektoru, což je dosti podivné. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3756 Registrován: 9-2007 |
Wool: A kde je závěr? Když se dva lidé berou, skončí třetí osoba v nemocnici. Ale když někdo manželku odstranil z manažmentu... Kde a kdo skončil v tom případě??? P.S. Pozvánka mi už došla, opět si toho vážím a doufám, že mi to vydrží dýl, jak vloni |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3380 Registrován: 3-2010 |
Wooole, pan otec nekonzumoval výjimečně Fernet (vím, je to zrádce!), ale Jägra jako celé ssací komando, jehož jeden člen nevyhledal odborné zdravotní ošetření, nýbrž se nechal vyhledat Ale jinak paráda! |
od zubrů
|
|
Neregistrovaný host 82.117.130.25 |
Áá, a tajemství rudé kravaty u Bdlma odhaleno |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1253 Registrován: 8-2006 |
Hezký den všem, prosím hlasujte na co nejvíce mailech pro náš spolek a projekt uvedený na prvním místě http://www.burzafilantropie.cz/pardubickykraj/burza-filantropie-2 016/projekty-pardubice/ který cílí na dokončení opravy motoráčku M120.206 z roku 1928. Máte-li více e-mailových schránek, využijte prosím všechny. Čas máme jen cca týden. tak prosím neváhejte. Děkuji vám jménem spolku Více o nás najdete na www.pshzd.cz
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3381 Registrován: 3-2010 |
Áá, a tajemství rudé kravaty u Bdlma odhaleno No jasně, Lokálkovská peruť |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3758 Registrován: 9-2007 |
Takovej tu byl od listopadu klid. Až dodnes, kdy se přiblížilo špionážní plavidlo. Všichni prostě počkaj posledních 6 dnů na zahájení sezóny, jen ten Přednosta je ňákej divnej... |
Cogwheel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4045 Registrován: 1-2012 |
To bylo v Lisovicích zase nějaké focení na maturitní tablo? |
sanjar
|
|
Neregistrovaný host 93.99.229.82 |
Bude ve Zlonicích něco nového, nebo opět stereotyp? A dále jsem si všiml, že dopravu zajišťuje AD Vinš. Dle mého zjištění nemá žádný autobus, který by se dal považovat za historii. Čím ta změna, když loni bravurně zvládlo jakési pofiderní muzeum cyklohráček s relativně historickým autobusem? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3760 Registrován: 9-2007 |
Cogwheel: Jj, tablo taky sanjar: Opět drážní stereotyp, proti loňskýmu zahájení nějaký ty nákladní vagony, ještěrka, návěstidla - prostě pro příznivce autobusů nového nic = furt tu žádnou Karosu vystavenou nemáme a ani mít nebudeme, natož atmosferáka na Rábě AD Vlastimír Vinš tu bude jezdit proto, páč jsme se rozhodli uvedenou firmu oslovit a její majitel nám kladně odpověděl. To je asitak všechno, co se k tomu dá napsat (Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.) |
sanjar
|
|
Neregistrovaný host 93.99.229.82 |
Tak to jsem zvědavý, jak do typu vozů provozovaných AD Vinš nacpete kočárky a takový objem lidí. Městský typ autobusu byl naprosto ideální, organizace taktéž. Navíc Karosa typu 900 je o půl metru delší, motor níže, takře předpokládám problémy s otočením a časovým presem |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3761 Registrován: 9-2007 |
sanjar: Páč píšeš ze stejné adresy jako píše Vinařičák do sekce Autobusy na Kladně, nemusím Tě jistě poučovat, že tu jezdila například ešelka, LCčko, dokonce i 9XX ČSAD Mělník. Vždycky se to odjezdilo (ze Sv. Jiří je pravidelně více kočárků, než bylo z Cyklohráčku v říjnu) a vždycky se tu otočili. Tady je sekce Železniční muzea a spolky, autobus je ta věc, co může být součástí akce jako dopravní prostředek. Jestli někdo nechce zadarmo využít autobus, který jsme my zajistili, může těch 930 metrů ujít pěšky. Od všech dalších Cyklohráčků se pěšky chodit bude - je to zdravý P.S. A tím bych reakce na propagandu MHDT zde ze své strany ukončil, páč to tu nikoho nezajímá. NE, NEOBJEDNÁM DOPRAVU Z NÁDRAŽÍ SEM OD MHDT! HOWGH |
Vinařičák
|
|
Neregistrovaný host 37.188.140.135 |
ŽMZ: Tomáši, zřejmě se jedná o někoho z Otvovic, kdo tě navštěvuje, netuším, si využívá místní wifinu, jako občas já. Já mám mobilní internet (flešku) od O2 a na wifinu chodím do hospody, kde chytáš jak obecák, tak hospodu. Potvrzuji, že jsi si mě neobjednal a tím to hasne. Přijedu na výlet, jako to bejvávalo kdysi, když jsi tam měl pidi Ikaruse a šl11, což víš a je to. O nic víc z mé strany nejde |
čmelák 770
|
|
Neregistrovaný host 83.208.245.185 |
Bude ve Zlonicích něco nového, nebo opět stereotyp? Proč ta ironie? Mě se ve Zlonicích líbí, jak je tam taková pohodová, ba přímo rodinná atmosféra. Taková např. v Lužné není ani náhodou. Tam je to naopak spíš o nervy, takže mě to tam narozdíl od těch Zlonic zrovna netáhne. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3762 Registrován: 9-2007 |
Ještě 10 hodin a bude po zimním spánku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 761 Registrován: 10-2006 |
Žmz: Jéžišmarjá Další "zelená". Jako by jich nebylo málo. No nic, aspoň je natřená a i jí to sluší. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3765 Registrován: 9-2007 |
Nyplzet: No sluší, není to hotové, rám je základovkou a na kola ještě není sáhnuto. Vany zevnitř taky ne a podobně, ale už bude teplo a dodělá se to konečně... K těm barvám: No černých CS 400 je všade dost a především - naše parní lokomotivy mají být a budou všechny zelené. Jen ten jedinej diesel je naopak černej. To jsou paradoxy, když je každej zvyklej, že pára je černá a motory jsou barevný |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 762 Registrován: 10-2006 |
Žmz: Jak je libo Já zase vůbec neholduji výrobním a veletržním lakům. Ono to totiž nakonec dopadne tak, že po republice bude k vidění vlastně jen jedna lokomotiva . Ale však je to jen osobní názor a mašinky s kterýma přijdu do styku naštěstí výrobní lak neutrpí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 199 Registrován: 1-2009 |
Pozvánka do Mor. Krumlova na zajímavou výstavu a brožuru k trati StEG Brno - Wien / Znojmo. https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3555656
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
|
umyvadlo
|
|
Neregistrovaný host 91.139.12.13 |
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li je nějaká možnost sehnat/zakoupit staré umyvadlo, které kdysi zdobilo téměř každé nádraží. Nejedná se mi o velké hranaté provedení, ale spíše o toto a jemu podobné: http://www.images.atlasceska.cz/images/pamatky/velka/13584/v10259 _AA_muzikova.jpg Děkuji za reakce. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6680 Registrován: 9-2003 |
např.Žamberk..bazar "u řeky" bylo někdy před časem za cca 1000Kč..spíše bych doporučoval podobné provozovny a pátrat v inzerci na netu..
..pořádná mašina má kotel a komín..
|
Bohumil
|
|
Neregistrovaný host 151.237.224.70 |
Ad Dceruška 131: To se Jirka Svoboda zase ženil ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3383 Registrován: 3-2010 |
Už zase... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 580 Registrován: 9-2006 |
ad umyvadlo: V kovošrotu se tu objevují docela často - minulý týden mi jedno prošlo rukama. Pokud by byl zájem, napište mi a domluvíme se. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 257 Registrován: 6-2002 |
Něco ze severu - muzeum v Gavle v roce 2014: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 388 Registrován: 6-2010 |
Video z prvního parního víkendu: https://youtu.be/RSKYjL1gEgk |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 552 Registrován: 10-2012 |
add akce ZMŽ, chválím benešovské pivo Ferdinand! Smrt nadnárodním pivovarským koncernům!!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3767 Registrován: 9-2007 |
Quadrophonia: Dnes byly jen nadnárodní či spíše jihoafrické plechovky, páč spíš takový den dětí - i dárek jsem dostal |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 391 Registrován: 6-2010 |
Video z prvního parního víkendu v Lužné u Rakovníka (den druhý) https://youtu.be/3ybhVGgWn68 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3770 Registrován: 9-2007 |
Prostě Karel |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 395 Registrován: 6-2010 |
Video: Noční návrat 475.111 do Prahy https://youtu.be/_VGbmBJvF9k |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 398 Registrován: 6-2010 |
Video: Odjezd neveřejných parních vlaků z nádraží Praha Smíchov a průjezd stanicí Hýskov https://youtu.be/n9pxfqYxDnU |
malý bobeš
|
|
Neregistrovaný host 81.200.57.135 |
Po přečtení sloganu "Velkolepé oslavy 130 let tratě Česká Kamenice - Kamenický Šenov se konají v sobotu, 18. června 2016" jsem neodolal a po letech se vydal na Lokálku. Nemohu než složit upřímnou a hlubokou poklonu PR odboru KŽC; úspěch kampaně, která měla přilákat návštěvníky, byl bez přehánění kolosální. Rychlíkem od Prahy přijely stovky cestujících a v autobuse z KŠ k Varhanům se stálo...: Zajímala mne na plakátech inzerovaná "výstava historických železničních vozidel v žst Č. Kamenice" - tím byla myšlena souprava od pražského R, čekající na večerní návrat + Daa v Kamenici dlouhodobě deponovaný. https://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=1132352.jpg&httpre f=28/56824 Zajímala mne i výstava ke 130 letům trati - v prostorách bývalého muzea jsem objevil panel se šesti fotografiemi a třemi kopiemi pohlednic (bez jakéhokoli popisu) a "výstavu": Mile mne naopak překvapilo, že období provozu od roku 1997 dodnes prezentovala "výstavka" šesti pohlednic (SAXI) z éry provozu KPL (samozřejmě bez popisu ) Nádražní budova je ve stále stejně žalostném stavu, torzo kolejiště pusté: ale upřímně: NIKOMU z návštěvníků "oslav" to nepřišlo divné Piva bylo dost, klobásky výborné, mažoretky půvabné - zkrátka pouť jak má být |
malý bobeš
|
|
vypadl mi závěr příspěvku, tak tedy ještě dokončení: Při návratu autobusem do Č. Lípy jsem s lehkou nostalgií vzpomínal na jízdy z roku 2000 - RTO zajížděl na většinu zastávek zrušené dráhy, stavělo se u bývalých přejezdů... Teprve v Lípě jsem si uvědomil, že dnes by to nešlo. Dobrá polovina cestujících to měla "na otočku" ; po příjezdu rychle koupit dětem nanuky a za půl hodiny nám to jede zpět. KŽC zkrátka projektem "MUZEJNÍ ŽELEZNICE ŠENOVKA" úspěšně oslovilo cílovou skupinu, které o nějakou historii nejde ani omylem - ale uznávám, že jako podnikatelský záměr je to dobrý... |
Cogwheel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4109 Registrován: 1-2012 |
Určitě se to většině návštěvníků líbilo. Vždyť na mobilním pódiu se nejen řečnilo o zásluhách zúčastněných činovníků, sponzorech a dotacích - ale také vystoupila Švejkova kapela s pásmem starých vojenských písniček: Odpoledne (po dešti) zase např. děvčata v dobových kostýmech pěkně zatančila charleston a kankán: Koho by takové pěkné kulturní vložky nepobavily? |
zadarmičko
|
|
Neregistrovaný host 83.208.245.185 |
Určitě se to většině návštěvníků líbilo Ještě aby ne, když se jezdilo zadarmičko, že. |
malý bobeš
|
|
Cogwheel: však jo, stehna pěkný - ale co vy si, Kefalín, predstavujetě pod pojmom muzejní ŽELEZNICE??? muzejní rychlostník: muzejní pískáček: muzejní přejezd: |
Cogwheel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4110 Registrován: 1-2012 |
ad zadarmičko: Odhaduji, že mnohem víc účastníků, než vlaky a hist.autobusy, přijelo na oslavy vlastními vozy - vždyť okraje komunikací i všechna volná prostranství v blízkosti (dolního) nádraží v Kam.Šenově byla obsazena parkujícími . Organizátoři doporučovali i "centrální parkoviště" poblíž zrušené vlečky fy. Lustry. Možná pro takové návštěvníky byly oslavy hlavně určeny - např. pro rodiny s dětmi, které dosud viděly vlak pouze z okénka automobilu. A tento záměr se nepochybně zdařil - ukázat jim fungující železnici nejlepšího a dále vzkvétajícího provozovatele nostalg. vozby v Česku. P.S.: Rovněž často stíhali vlaky (zejména ty "dálkové") vlastními - ti také zadarmo necestovali, nýbrž pomocí daňových nástrojů přispívali k roztáčení kol ekonomiky. |