Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 12. 05. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 12. 05. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5346 Registrován: 8-2007 |
Franta:kolik připadá peněz na 1 km/rok A to jako v průměru za celou síť? Nebo rozdíl tržby /náklady ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2445 Registrován: 3-2004 |
Poprvé jsem si projel turistickou linku, poprvé v životě jsem jel singrovkou a moc se mi to líbilo. Obsazenost na to, že propagace ještě stále není ideální a počasí úplně nevyšlo (ono tedy bylo na výletování skvěle, ale jakmile nesvítí, vyráží tak desetina turistů), byla dle mého slušná, leč zevrubně jsem to nepočítal, nějak mě to nenapadlo. Pan strojvůdce i paní průvodčí byli velmi milí, škoda jen, že to nejezdí častěji. Švestkovka má na poznávání Středohoří opravdu výbornou trasu.
Slovan!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1212 Registrován: 9-2003 |
Prostě. Kolik dostává sdružení žroutů dotací cestovného na údržbu Koziny, které užívá jinde?
Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 34 Registrován: 10-2014 |
Achjo a foto do svahu by bylo aby to nebylo dovezené jak minule :D |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5348 Registrován: 8-2007 |
Franta:kolik dostává SŽDC na údržbu koziny,které užívá jinde. Na kozinu nedostává asi nic,kozina si nevydělá ani na tu MUVku,která musí před jízdou trať projet a zkontrolovat sjízdnost. Jinak je SŽDC financována platbou za DC od dopravců,výnosy z pronájmu budov a zčásti dotací od státu.Ale ta určitě není cílená na km trati za rok.Kozina spotřebuje dotace na kontrolu sjízdnosti. |
čmelák 770
|
|
Neregistrovaný host 83.208.245.185 |
Pokud je to jediná překážka na DC, tak problém tak na hodinu práce. Když jsem to tu psal já když to spadlo, bylo mi vysvětleno, že se musí prohlédnout přilehlý svah a případně ho zajistit. Jenže i s tím prohlédnutím a případným zajištěním to mohlo být dávno hotové, že. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10879 Registrován: 8-2004 |
Apollo17: a zčásti dotací od státu Nahradil bych "zčásti" za "zejména".
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 135 Registrován: 12-2009 |
Apollo17: Aby bylo jasné, o kolik se jedná, tak za dopravní cestu vybere SŽDC ročně zhruba něco přes 4 mld. Kč, což je o něco méně, než jsou náklady na řízení provozu (zhruba 4,5 mld. Kč/rok). Po rozjezdu CDP Praha by tak poplatek za DC měl cca pokrýt náklady na řízení provozu. Zbytek, tedy údržba a oprava DC je položka v SFDI, zhruba 10 mld. ročně (letos 9,2 mld.). |
JNi
|
|
Neregistrovaný host 89.102.60.147 |
Zdravím, nemáte informace o konvoji parních lokomotiv 475.111 a 498.104 z Bratislavy/Plzně do Drážďan? Podle prvotních plánů to měla být noc ze 14. na 15.4.2016. Nevíte, jestli pojedou po 090 a kdy? Díky moc předem |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10881 Registrován: 8-2004 |
Attilius: Po rozjezdu CDP Praha by tak poplatek za DC měl cca pokrýt náklady na řízení provozu. To jsem zvědav. Možná až se podaří zdozkovat nějaké ty vedlejší tratě. Zbytek, tedy údržba a oprava DC je položka v SFDI, zhruba 10 mld. ročně (letos 9,2 mld.). Plus investice, což jsou další položky SFDI a kteréžto jsou v řadě případů také spíš koncentrovanou údržbou.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1349 Registrován: 5-2002 |
Dnes jsem koukal, jak v Ústí na západě vyrostly krásné nové rychlostníky na 30 km/h přes kus západního nádraží přes podle všeho zmodernizovaný úsek. To má být nějaký příspěvek ke zrychlení dopravy? Čekal jsem, že by se tu rychlost naopak mohla (měla) zvednout... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5350 Registrován: 8-2007 |
No,nějak se to rozrůstá.Po čtyřicítce v Teplicích na jednom zhlaví,padesátce na obou zhlavích v Oldřichově je teď třicítka na Vnějším v Ústí(tady z důvodu havarijního stavu trolejového vedení). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1350 Registrován: 5-2002 |
Ad Apollo 17: Děkuji. Proč je ale značená jako rychlostník a ne jako pomalá Z? V těch Teplicích je to také "dočasně"? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 390 Registrován: 10-2008 |
No ono esli to není že pomalá se musí zdůvodňovat,zavádět depeší s omezenou platností znovu a znovu a furt někdo prudí že do kdy....atp...... no a takhle se to prostě trvale změní a všici to maj bez starostí.....a že vlaky jezděj jak v Rumunii....to je přeci buřt... :-)...hlavně klid a nohy v teple....doslova... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 391 Registrován: 10-2008 |
JNi : Co vim tak stále platí 14/15 a odhaduju že fakt v hluboké noci či hoooodně brzo ráno v DC. |
JNi
|
|
Sebu: díky moc, budu sledovat na Grappu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 296 Registrován: 12-2003 |
Ad rychlosti: Ona trvalá rychlost se dá lépe marketingově prodat. V posledním magazínu SŽDC byl článek s výčtem investic na severu Čech. Jeden odstavec řešil opravu mostku, kvůli kterému je dlouho snížená rychlost na teplickém zhlaví z 80 na 40. A odstavec měl tučný nadpis: Přes Teplice 2x rychleji :-D Tak asi tak.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 37 Registrován: 10-2014 |
V Teplicích je snížena rychlost kvůli stavu mostu ale neplatí pro kolej 4a a 4 :D |
JNi
|
|
a 111tka vyjela z Plzně směr Praha |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5351 Registrován: 8-2007 |
Chomutovák:Proč je ale značená jako rychlostník a ne jako pomalá Z? Jak už uvedli výše Sebu a Romanero.Také pro strojvedoucí je lepší,když "mimořádnosti",které trvají několik let nejsou uváděny mezi skutečnými mimořádnostmi(mimořádné stahování sběračů,bezpečnostní pomalé jízdy,pomalé jízdy),které trvají jen velmi krátce. Můstek v Teplicích je v plánu opravovat od července do listopadu v tomto roce. Rozbitá zhlaví v Oldřichově(dlouhodobě 50 km/h a ty třicítky v Ústí )budou kdovídokdy. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11016 Registrován: 9-2007 |
SŽDC je to opravdu relativně úplně šumák zdali tam je zetko nebo rychlostník, je to o tom, že pokud je tam rychlostník a žádají se dotace na opravu, tak je to bráno jako zvýšení rychlosti - modernizace, nikoliv jako jen pouhá oprava něčeho, na co traťovka a zvláště ta v Oldřichově roky srala, protože je to banda lemplů a nemakačenků. Opravdu dopravce je jim úplně u prdele.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 522 Registrován: 12-2009 |
Co jsem slyšel, tak výhybky v Oldřichově mají hlavně problém s tím, že je tam někde nezabezpečená odvratná výhybka, což ale není zaviněno údržbou. Naopak si myslím, že na 130 se nekašle, za posledních pár let sem přiteklo peněz... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11017 Registrován: 9-2007 |
To bych řekl, že jsi slyšel hodně špatně, resp. mi ten odvrat ukaž třeba ve směru Louka nebo Duchcov. Nakonec se stačí podívat na odvodňovací kanál OLD-Duchcov, kam mistři naházeli vykácené stromky. Úsek Duchcov-Chotějovice připomíná tankodrom...atd. a nemluvě o úseku do Louky. Zlob se jak chceš, OLD. je nejhorší okresek.
|
JVM
|
|
Neregistrovaný host 88.102.63.151 |
750371: to se nediv, neboť jejich prioritou je Moldava. Na ostatní nejsou peníze, ani chuť. Stačí se podívat na Kozinu do Telnice. I to je jejich obvod. Řídí to Most. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 524 Registrován: 12-2009 |
750371: Já se nezlobím, mě je to celkem jedno Hlavně abych se vždycky bezpečně dostal skrz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5354 Registrován: 8-2007 |
Ojakup:Co jsem slyšel, tak výhybky v Oldřichově mají hlavně problém s tím, že je tam někde nezabezpečená odvratná výhybka, což ale není zaviněno údržbou. To ta "odvratná výhybka" 20 let zabezpečená byla(jezdilo se tam 80 km/h) a loni přestala být zabezpečená ? Jinak probíhají v žst. Most noční napěťové výluky-probíhá připojování nové měnírny Most. (Příspěvek byl editován uživatelem Apollo 17.) |
Belža
|
|
Neregistrovaný host 90.179.21.94 |
Mimochodem ty Teplice, ten mostek se asi ani letos dělat nebudou a odloží se to. A on se stav na 130 bude pomalu a jistě zhoršovat. Každá jízda měřícího vlaku najde nějaký průser. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11018 Registrován: 9-2007 |
Pro začátek by občas stačilo, kdyby mistři od sždc dělali od 6 do 14h, nikoliv od 7.30h do 13h... Ale je s podivem, že tento stav v tomto okrsku trvá již mnoho let.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 40 Registrován: 4-2010 |
Každý rok je v plánu výluk oprava mostku v Teplicích ale každý rok se nic neděje a nebude se tak dít pravděpodobně ani letos. Ono tohle zpomalení není zase až tak hrůzostrašné když stejně všechna osobka se v Teplicích rozjíždí nebo zastavuje a co se týče nákladů tak mi to kolikrát příjde, že jedou víc jak 80 :D :D No a aby toho zrychlování nebylo málo tak od května bude namísto 50 v Oldřichově rovnou 30 :D :D to bude teprve jízda pro cestující mohou se kochat podkrušnohorskou krajinou :D :D |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16582 Registrován: 1-2006 |
372 006 Děčín - Praha 371 015 EC 378 Praha - Děčín 371 003 EC 173 Děčín - Praha vše Cítov 16.4.2016
ICQ 191300062
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16585 Registrován: 1-2006 |
753 718 + 715 Lv Lovosice - Kaučuk Cítov 16.4.2016
ICQ 191300062
|
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2276 Registrován: 3-2007 |
V Ústí se sešlo několik hlav otevřených a vznikla z toho opravdu pozoruhodná iniciativa. (Na vazbách regionálních autobusů k taktu dálkových vlaků asi už není co zlepšovat.) http://teplicky.denik.cz/zpravy_region/kdo-zajisti-autobus-usti-p raha-radni-poverili-dopravni-podnik-20160419-23ow.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5639 Registrován: 4-2003 |
Pikehead:V Ústí se sešlo několik hlav otevřených a vznikla z toho opravdu pozoruhodná iniciativa. (Na vazbách regionálních autobusů k taktu dálkových vlaků asi už není co zlepšovat.) Nejlepší posouzení "nápadu" ústeckých radních provedl soukromník, v tomto případě Regiojet. Nápad ústeckých radních bude akorát vyhazováním peněz daňových poplatníků. Nic víc. Případ autobusové linky Teplice - Praha je ale trochu jiná záležitost. Tam už vždy z principu bude četnost přímých vlaků do Prahy menší....... |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2277 Registrován: 3-2007 |
Bram: Asi tak. Fascinuje mě, že ti lidé nemají co na práci a místo toho, aby byli rádi, že jim tam za státní prachy jezdí EC/R po hodině, vymýšlejí pičoviny, které budou navíc muset dotovat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2458 Registrován: 3-2004 |
Viz diskuse o dopravě v Ústeckém kraji v autobusech. Vidím v tom snahu odůvodnit vznik zbytečného autobusového nádraží. Hezky se to sešlo: potřebujeme autobusák - nic nám na něj nechce jezdit - zavedeme linku do Prahy.
Slovan!
|
Vaclav Babinsky
|
|
Neregistrovaný host 194.228.13.244 |
Docetl jsem se ze se ma soutezit o dopravce na vybrane trate v Usteckem a Libereckem kraji.Psalo se tam o tratich Decin-Ceska Lipa a Postoloprty-Lovosice-Ceska Lipa.Nema nekdo blizsi info? |
čmelák 770
|
|
Neregistrovaný host 83.208.245.185 |
Jaké bys chtěl bližší info? Prostě se bude soutěžit o dopravce na těchto tratích a samozřejmě to vyhrají České dráhy (poněvadž udělají vše pro to, aby vyhrály, a to za jakoukoli cenu) . Takže to vlastně bude jen takový cirkus pro občany. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 668 Registrován: 12-2012 |
Pár záběrů ze sobotní jízdy do Zlonice: http://www.youtube.com/watch?v=J1ZV9korojo
Více videí na Videokanále Mi.Ko & Endy96
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2018 Registrován: 8-2010 |
čmelák 770: Přesně tak. Bude to jenom hezké divadlo, aby se ukázalo že se něco přece jen soutěží. No a potom přijdou ČD s hodně zajímavou cenovou nabídkou jako tehdy na rychlíky Plzeň-Most za těch 15 Kč/km nebo kolik to bylo Věřím tomu, že ČD budou chtít vyhrát za každou cenu. |
Horák
|
|
Neregistrovaný host 81.0.203.121 |
SŽDC připravuje obnovu železniční trati 097 „V současnosti máme tendr na zhotovitele záměru projektu a přípravné dokumentace,“ Předmětem díla bude nejen rekonstrukce úseku po sesuvu, ale také zabezpečení a oprava dvanácti přejezdů. To by mohlo zvýšit rychlost vlaků na trase. „Celkové náklady zatím nedokážeme odhadnout,“ uvedl mluvčí SŽDC Marek Iliaš. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 165 Registrován: 8-2013 |
Zahájení cyklosezóny na Kokořínsku s Bulíkem 464 008 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 167 Registrován: 8-2013 |
Vlaky Dolní Beřkovice 30.4.2016 |
743010
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 55 Registrován: 12-2011 |
Dobrý den. Mohl bych se jen optat jestli na turistických linkách platí jízdenka LABE-ELBE? Děkuji moc za odpověď. |
T_m
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3164 Registrován: 5-2002 |
743010: Platí v plném rozsahu.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 12-2013 |
bohužel neplati na turistickych linkach T1 - T6, protoze tento trasy chybět na mapy. https://www.vvo-online.de/de/tarif-tickets/tickets/elbe-labe-129. cshtml |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 462 Registrován: 6-2003 |
Nekecej. Podle https://www.vvo-online.de/doc/Elbe-Labe-Ticket-Linienverzeichnis. pdf (stav z 24.3.2016, strana 2) platí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 68 Registrován: 8-2015 |
386.011 - Horní Žleb 2.5.2016 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 853 Registrován: 3-2004 |
Úpořinka dnes byla opět po čase dějištěm tranzitní přepravy (odklonu) automobilů VW ve směru sever - jih: Za povšimnutí stojí i lokomotiva; obvykle bývá na tento výkon nasazena již z Děčína řada 363/363.5. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1508 Registrován: 3-2011 |
Standa: Luxusní, škoda že v tomhle večerním čase bývá ten provoz obvykle slabší...
122 - nejlepší elektriky
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 67 Registrován: 11-2010 |
Minulý týden jsem byl na výletě v ústeckém kraji, tak jsem si projel turistickou linku T1 a T3. Přidávám se ke spokojeným turistům, i když jak to čtu najde se tady i druhý tábor. Vlakové čety milé, vstřícné,prostě v pohodě.Za mě palec nahoru. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 854 Registrován: 3-2004 |
Matijak: škoda, že v tomhle večerním čase bývá ten provoz obvykle slabší... Vlastní zkušenost? Aneb nebyl jsi náhodou v pátek večer členem toho fotografického komanda, které přepadlo nádraží ve Světci? Ale je pravda, že v tuto dobu většinou převažuje opačný směr (na kterém se nejvíce podílí oblíbený večerní rozstřel vlaků z Mostu po pěti minutách). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 392 Registrován: 10-2008 |
Libor169: Za ZMŽ děkuji za reakci a kladné hodnocení a zajisté nám bylo též potěšením :-))) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 393 Registrován: 10-2008 |
Před časem jsem tady někomu slíbil fotky z posledního provozního dne výlukové hlásky Anna u Libochovan.Dřív se to nějak nezadařilo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10946 Registrován: 8-2004 |
Sebu (393):
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 558 Registrován: 1-2012 |
Moje oblíbená zastávka Horní Řepčice. Tady se čas zastavil, poslední nádražák tady točí klikou ručně stahovaných závor a doklepává to do penze... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 582 Registrován: 7-2010 |
Zde je má skromná galerie snímků https://www.flickr.com/photos/deltacze/.
DKV Plzeň 36x TS 301, 302 a 304 TS 303 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 394 Registrován: 10-2008 |
kaer morhen: .....a zdá se že za chvilku i doklepe....nevim kdy přesně,ale určo brzo,už se prý novota buduje...... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 154 Registrován: 8-2010 |
kaer morhen : kdepak Horní Řepčici tak 5 let novota nepotká |
Efektivita
|
|
Neregistrovaný host 89.176.66.131 |
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3625411 Vlakem na přestup na bus v Radejčíně jezdí až 3 lidi. To je od SŽDC hezké, že to chce opravit. Jestli to vyjde, Mšenka bude překonána. Ale třeba po obnově vlaku se zvýší počet cestujících o 100% na 6. Úspěch zaručen. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1223 Registrován: 9-2003 |
@ Efektivita: 1) Trať se nezničila sama a někdo byl vinen. Měla by to hradit jeho pojistka, nebo on (když není pojištěn). 2) Když se za těžké náklady sanuje dálnice, tak by se snad za 1/20 ceny sanace dálnice měla opravit samozřejmě i trať - proč někomu ano a někomu ne?, notabene za podstatně nižší peníz. 3) Těžko pojedu do Opárna na výlet vlakem, když budu cestou přestupovat - to to vezmu přímo autem. Naučme se, že pokud utrpím škodu, tak neřeknu - čert to vem, tak tedy o to přijdu. Chtěl bych vidět Vás, jak byste se tvářil, kdyby Vám sesun poničil cestu k chatě / garáži. To by asi bylo řevu, kdyby opravili jen cestu k hospodě a k Vám ne s odůvodněním, že tam přece chodíte jen vy a tak to nemá smysl. Kdežto hospoda je denně plná. Tak tam se opravit cestu vyplatí... Vůbec se divím, že si Sdružení Žroutů Dotací Cestovného nechalo tento přístup několik let líbit. (edit - opravy překlepů) (Příspěvek byl editován uživatelem Franta.)
Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
|