Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Železniční akce, srazy, zvláštní jízdy a pod. » Archiv diskuse Železniční akce, srazy, zvláštní... do 04. 09. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Železniční akce, srazy, zvláštní... do 04. 09. 2016dolů |
autor | příspěvek | |
---|---|---|
Pružinskij
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 848 Registrován: 4-2015 |
přičemž maximální přínos pro pořadatele je koupě jednoho piva (s pietně uchovaným kelímkem od něj). Z toho mi plyne, že si to jedno pivo koupí. Předpokládám, že v kelímku.
Waarschijnlijke Afstanden.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 212 Registrován: 3-2007 |
Mentalita sice přetrvává na věky, ale šotoušstvo nenahání na kole, ale autama, a odjíždějící vlak zklamaně nesleduje, ale snaží se ho stůj co stůj někde nahnat. A když se někdo vlakem chce svézt, tak si jízdenku koupit musí. A já osobně při akci koupit si jízdenku a svézt se pokládám za slušnost vůči pořadatelům. (Příspěvek byl editován uživatelem Petr fajgl.) |
|
Diamant v písku
|
||
Neregistrovaný host 89.176.53.217 |
ŠAM: Že šotoušové nahání pravidelným vlakem (pokud ještě takoví existují) a ne autem, pro pořadatele té nostalgie význam nemá žádný. Ale aspoň na trati v pravidelných vlacích posílí frekvenci. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1313 Registrován: 4-2005 |
Akce v Kořenově jsou určeny především pro širokou veřejnost, rodiny s dětmi apod. Na nezájem si nemůžeme stěžovat, těší nás, že se lidé rádi svezou historickým vlakem nebo autobusem, zajdou do muzea, svezou se úzkou železnicí, ochutnají speciality během tamatických akcí atd. Nyní přibude výtopna. Kromě domácích vozidel nás každý rok navštíví zajímavá hostující vozidla, letos a v uplynulých letech např. stroje 354.195, T478.1010, 750.308, M152.0604, M240.039 a 0100, M131.1386... Organizace akcí, údržba vozidel, úklid, propagace, neustále narůstající úředničina, psaní projektů zajišťujeme dobrovolně, přičemž každý z nás chodíme do práce. Představa, že se po akci topíme v penězích je naprosto zcestná... | |
T_m
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3171 Registrován: 5-2002 |
Nevím jak v Kořenově, na žádné akci jsem tam nebyl, ale díky zkušenostem z jiných míst bych si dovolil soudit, že 80% akcí je zaměřeno na rodiny s dětmi a jejich význam, kromě kasovního trháku je především v tom, že dětem ukáží, že existuje i něco jiného, než auto. Skoro bych řekl, že šotouši nejsou cílovou skupinou, ale jsou tam spíše nežádoucí. Nu a ten pán s kelímkem, to je takový kolorit. Ten nemůže chybět na žádné akci
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu |
|
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8378 Registrován: 3-2007 |
80% akcí je zaměřeno na rodiny s dětmi Já bych řekl, že to je úplně v pořádku, skalní šotouši totiž fakt většinou nechtěj ze zásady nic platit. Ten článek o mentalitě je skutečně z pera Honzy Šatavy a vyjadřoval pěkně a decentně zkušenosti z prvních let provozu zvláštních parních vlaků s malletkou na JHMD včetně konstatování, že to není levná sranda. Zajímavé je, že to pokračuje dodnes, když si přečtu stále opakované příběhy "vykrádání" fotovlaků a podobně. Jinak když tedy někdo nechce "komerci", jak tomu říká, ať si vychutná parní provoz třeba na takové JHMD, nevěřím, že by se tam nedaly udělat zajímavé fotky bez davu lidí, když jezdí pára dva měsíce denně. Ad zubačka - neplánujete také někdy zapůjčit si parní zubačku ? Přispěju |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 89 Registrován: 5-2015 |
Bude někdy v dohledné době den otevřených v DKV Praha a na ONJ? Díky | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1314 Registrován: 4-2005 |
Mladějov: rádi bychom tu mašinku u nás na kopci viděli, je to další sen. K jeho realizaci schází jako vždy peníze, protože by se jednalo o velmi nákladnou akci, schválení lokomotivy Drážním úřadem a pak tu máme slavnou D40. No, ale výtopna byl taky sen a jsme rádi, že u toho budou i kluci z Tisovce... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3488 Registrován: 8-2012 |
Akce v Kořenově jsou určeny především pro širokou veřejnost, rodiny s dětmi apod Jo, a já se mezitím bůčkem dozvěděl, že fujfuj "komerční" akce s vláčkama je třeba, když se na ní objeví skákací hrad (takový ten nafukovací, pro děti). Neodpovídá to zřejmě historické věrnosti nádražní špíny, bordelu a maximálně kelímkáče z bufáče. Takže "Kořenov" je pro šotouše fakt megazlo...
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
|
|
projížděč NAD
|
||
Neregistrovaný host 109.80.102.33 |
Ad "Diamant v písku" = 28.06.2016 - 22:03:16: No, já jsem to myslel spíše jako mírně posmutnělý povzdech nad tím, že postupem doby se akce původně zaměřená především na "zubačku" stává stále více pouhou malou "matějskou poutí" s každoročně se opakujícím stále stejným programem, v němž vlastní "zubačka" hraje stále podřadnější roli jakési služky zneužívané ve prospěch jiných zájmů - proto jsem tam také použil slova "bohužel", a nemohu za to, že někteří vztahovační zaslepenci ten povzdech pochopili jinak. Pochopitelně si nekonečně vážím toho ohromného množství práce tam odvedené a námahy vynaložené těmi, kdo "zubačku" ve skutečnosti zachránili a posléze "vyhrabali z popela", ale připadá mi, že právě výsledky jejich iniciativy jsou poněkud degradovány tím, že o vlastní "zubačku" už vlastně ani příliš nejde. Je ovšem zjevně realitou, že mnoho nového k dalšímu zpestření programu už tam asi vymyslet ani nelze - možná by proto bylo lepší nechat "zubačku" jezdit pravidelně třeba od začátku května do začátku října nějaký stabilně určený (jeden) víkend v měsíci a ty "komerční přílepky", z nichž samotný tanvaldský spolek asi žádný velký přínos nemá, tam ani nezvat: místních občerstvovacích možností je tam dost a mnohé služby dokáže zajistit i sám ten spolek, takže tržby by se mu tím zjevně snížit nemusely. |
|
Pst
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 50 Registrován: 11-2006 |
Pouť v Sázavě:
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3495 Registrován: 8-2012 |
postupem doby se akce původně zaměřená především na "zubačku" stává stále více pouhou malou "matějskou poutí" Hele, včera prvním vlakem do Kořenova asi 400 lidí (zatímco kritik "komerčních přílepků" pravidelným osobákem před ním). V Kořenově stánky: obecné občerstvení, pivo, sladkosti, bramboráky a palačinky, šotoliteratura, trička s potiskem (zubačky a každý si ho mohl vyrobit až na místě), (tradiční) plackárna, zmrzlina, v topírně "staropražská" kapela Huměv... Jestli to je pro pravověrné šotouše toužící po "místních občerstvovacích možnostech" zavrženíhodná degradace "zubačky" (která byla společně s párou v neustálém obležení), tak aťsi je - rozhodně je těch 400 lidí (odpoledne to bylo po bouřce a neprůjezdných několika tratích slabší) pro zubačku rozhodně podstatnějších, než pár nenávistných postů na G-repu.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 416 Registrován: 6-2010 |
Subjektivní pohled strojvedoucího na trať Masarykovo nádraží - Hostivice - Praha Smíchov (475.111) https://youtu.be/kl82esnpO0M |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 213 Registrován: 3-2007 |
T.H.: Tak jestli bylo ve vlaku 400 lidí, tak se kritikovi "komerčních přílepků" nedivím, že jel pravidelným osobákem před ním. Protože mačkat se ve vlaku, pokud se tam ještě náhodou vejdu, a ještě k tomu platit dost předražené jízdné..... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 695 Registrován: 12-2012 |
Pár záběrů z jízdy na Kokořínsko: http://www.youtube.com/watch?v=Yo2covZGacI
Více videí na Videokanále Mi.Ko & Endy96
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3499 Registrován: 8-2012 |
ještě k tomu platit dost předražené jízdné Teď jsi ovšem Doktore trefil podstatu věci. Protože co není zadarmo, to je pro nádražníka "předražené jízdné"... nejhorší byla sezóna, kdy bylo jízdné "zubačkou" na základě nějakého EU projektu nulové a podobné typy se najednou nežinýrovaly "mačkat se ve vlaku" (což samozřejmě ani včera nebyl ten základní problém, zvlášť když R1148 je tam už v 10:04 a kapacita soupravy byla dostatečná).
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 420 Registrován: 6-2010 |
Video: Setkání parních lokomotiv v Lužné (den první) https://youtu.be/tLR7tfGuGpk |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 180 Registrován: 7-2008 |
Pro příznivce velkých kol, delších mezinárodních jízd a čoudících vlaků bez postrku tu máme jednu pozvánku. http://www.steamstoryagency.eu/cz/akce/ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5167 Registrován: 9-2005 |
O víkendu 16.-17. července opět Bezdružické parní léto. Podrobnosti o programu zde: odkaz |
|
obermuchel
|
||
Neregistrovaný host 80.243.50.8 |
Ahoj M_k, Kedy jede parni souprava smer Bedruzice? Patek vecer nebo sobota rano? Jede 310.072 nebo nahradni stroj? Dekuj |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 425 Registrován: 6-2010 |
Video: Sraz parních lokomotiv v Lužné u Rakovníka 2016 (den druhý) https://youtu.be/XccoUd3IHGc |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 310 Registrován: 1-2010 |
Parní léto 2016 na trati Kostelec u Jihlavy - Telč - Slavonice / 30 - 31.7., 6 - 7.8. a 13 - 14.8.2016 / 423.041 http://www.telc.eu/kalendar/159 |
|
Bw_Ig
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 262 Registrován: 7-2012 |
No očividně na magistrátu udělal někdo chybu - zveřejnil v PDF služební sešitový jízdní řád (tabelár) ještě k tomu zcela očividně neuměl někdo používat Excel a přetahování do PDF. A plakátek nechali v malém zobrazení bez stažení. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3201 Registrován: 5-2005 |
Pravým tlačítkem myši kliknete na ten odkaz na plakátek a dáte "Uložit odkaz jako..." Nic složitého | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5388 Registrován: 4-2004 |
Společnost pro obnovu Rajnochovické lesní železnice všechny srdečně zve na "Prázdninové poježdění" konané 23. a 24.7. , více informací na přiloženém plakátu.
Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
Plzeňští strojvůdci - popisy, rady, návody a fotogalerie |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2096 Registrován: 11-2006 |
Spoločnosť Považskej Dráhy Žilina vypraví v neděli 24.7.2016 (jako každý rok) zvláštní motorový vlak na trati č.124 ŽSR Trenčianska Teplá - Lednické Rovne. Více se dozvíte na našich stránkách. (Příspěvek byl editován uživatelem E499001.)
Jsem první a zároveň i poslední ve státních službách . . . E 499.001
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 428 Registrován: 6-2010 |
Video: Subjektivní pohled topiče bratislavského Albatrose 498.104 na trať Praha Hlavní nádraží - Hostivice https://youtu.be/hrSHxJA-EUc |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5174 Registrován: 9-2005 |
Dosud známý, a maximálně kompletní, program akce s Legiovlakem a bitvou v sobotu 23. 7. v Bezdružicích: odkaz |
|
Jiří Adamec
|
||
Neregistrovaný host 88.102.92.144 |
Dobrý den, nevíte prosím někdo zda pojede letos nějaký zvláštní vlak do Velké nad Veličkou na Horňácké slavnosti ? Předem díky za případné info. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4343 Registrován: 5-2002 |
Blíží se nám další akce na trati z Kojetína do Tovačova, na které by se měl představit "Kredenc" M262.018 s vozy Blm Podrobnosti o jízdách najdete na www.prototypy.cz/tovacovka
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5180 Registrován: 9-2005 |
Srpnové Bezdružické parní léto s 354.195. odkaz |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 7-2016 |
Srdečně Vás zveme na Den otevřených dveří v depu Turnov v sobotu 6.8.2016. Otevřeno od 9 – 17 hodin. Prázdninový tip jak příjemně strávit sobotu! Co zajímavého Vás čeká? Návrat do starých časů nabídne expozice parních lokomotiv 433.014, CS 400 č. 3629, „Krauska“ č. 6084/ Kolej-klub/. Lokomotivy doplňují historické nákladní vozy. Novodobější expozice dieselové trakce je zastoupena lokomotivou Brejlovec 750 308-9/ Spolek pro ochranu železnic-třistaosmička/ a Rosničkou 710 866-5/ Kolej-klub/. Jistě zaujme i nově zachráněná Milka! Prototypová lokomotiva 714 001-5/ soukromé vlastnictví/ v původním bílo-fialovém laku. Pro malé i velké návštěvníky je připravena úzkorozchodná železnice, kterou je možnost projet se po areálu depa. Vnitřní expozice nabídne dopravní kancelář, modelové kolejiště TT a H0. Občerstvení je zajištěno! Autem máte možnost zaparkovat v Turnově a projít pod viaduktem až k depu. Osoby se zhoršenou pohyblivostí mají možnost zaparkovat těsně před vstupem do expozice. V žádném případě, v zájmu Vaší bezpečnosti, nechoďte mezi nádražím a depem po kolejích! Další podrobnosti: odkaz Spolek Klub přátel železnic Českého ráje v sobotu 6.8.2016 pořádá akci: „ Parním vlakem Českým rájem“. Parní lokomotiva 310.0134 z roku 1913 Vám nabízí poznat krásy Českého ráje stylově v soupravě historických vozů. Odjezd z nádraží Turnov je v 9:00, příjezd do Rovenska pod Troskami v 9:37. Odjezd z Rovenska pod Troskami 10:27, příjezd do Turnova 11:00 hod.. Pro milovníky Podkrkonoší a Krkonoš je určena odpolední jízda. Odjezd z Turnova 13:32, příjezd do Semil 14:33 hod.. Zpět odjezd ze Semil 16:09 a příjezd do Turnova 17:06 hod.. Další podrobnosti: odkaz |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3704 Registrován: 8-2012 |
OFF TOPIC: Kolik vás v tom malém depu vlastně je spolků? KPŽČR, "SPOŽ-308", Kolej-klub a ještě něco? Nechtělo by to síly spíš spojit, než takhle tříštit?
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 699 Registrován: 12-2012 |
Ještě pár záběrů z Luženských setkání: http://www.youtube.com/watch?v=46jJCvLqr4w
Více videí na Videokanále Mi.Ko & Endy96
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 430 Registrován: 6-2010 |
Virtuální prohlídka muzeální železnice "Kolešovka" pohledem parní lokomotivy 423.094 https://youtu.be/5eqlZJ1RL7I |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2166 Registrován: 7-2002 |
Jen bych doplnil Martina Kalinu - ještě je k vidění (a svezení) důlní drážka spolku Novopacká železnice. Tím zároveň dávám odpověď i T.H. na jeho dotaz ohledně počtu spolků Jinak 6.8. v depu nebude k vidění 750.308, jelikož bude jezdit mezi Kořenovem a Harrachovem v rámci akce na zubačce. No, a 714.001 bude tentokrát vystavená bez možnosti nasátí zatuchlého vzduchu v kabině (bude zamčená) Další možnost navštívit depo pak bude 27.8. Tentokrát už opět s vystavenou 308 a odemčenou Milkou...
Gyllene Tider - Moderna Tider
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2167 Registrován: 7-2002 |
Gyllene Tider - Moderna Tider
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 206 Registrován: 7-2008 |
Kdo jiný než my, kdy jindy než teď a kde jinde než za společné republiky. Tradice ožívá a mezinárodní expres "Jaroslav Kocourek" opět vyjíždí ve dnech 24. - 25. září 2016. Bohužel vzhledem k okolnostem a neprovoznímu stavu parní lokomotivy albatros 498.022, je tentokráte vedený pouze jednou, ovšem neméně populárnější a letošní osmdesátiletou oslavenkyní, prvorepublikovou parní legendou zelený anton 486.007, který je starším bratrem albatrose 498.022. http://www.steamstoryagency.eu/cz/akce/ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 437 Registrován: 6-2010 |
Video z akce 115 let trati Pňovany - Bezdružice https://youtu.be/UriP_nEMVM8 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2115 Registrován: 11-2006 |
Po roce je tu opět naše pozvánka na svezení na Čangu Snažíme se sice o udržení kolejí zuby nehty, ale tentokrát by to mohlo být doopravdy "poslednýkrát".Aktivity cyklostezkařů rostou geometrickou řadou.
Jsem první a zároveň i poslední ve státních službách . . . E 499.001
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu) |
|
pal
|
||
Neregistrovaný host 194.228.32.81 |
Měl bych jeden dotaz - bude na letošní Flóře Olomouc zase zajišťována doprava zvláštními vlaky z hlavního nádraží ? Ať hledám kdekoliv, zatím jsem žádnou informaci nezjistil. Díky. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 47 Registrován: 5-2012 |
Dovolil bych si stručně se vrátit k vaší debatě ze začátku července - včera jsme byli v Kořenově na Borůvkové sobotě a bylo tam tak strašně narváno, že jsme co nejdříve prchli pryč, konkrétně RTOčkem do Příchovic. Ceny jízdenky neřeším, ale s tou matějskou poutí to byl dobrý postřeh. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3407 Registrován: 3-2010 |
Byli jsme tam také. Věřím, že až projde kompletním zkulturněním prostor u topírny, tak se "matějská" z perónu rozptýlí | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 440 Registrován: 6-2010 |
VIDEO: Subjektivní pohled strojvedoucího 354.195 na trať Cebiv - Bezdružice https://youtu.be/oqe-moa4x7I |
|
Pst
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 53 Registrován: 11-2006 |
Večerní jízda Benešov - Č.Šternberk:
Pozor, nutná rezervace prohlídky hradu, pro naše cestující ji zajistíme. |
|
od zubrů
|
||
Neregistrovaný host 82.117.130.20 |
S párou do Zubrnic 17. a 18. září 2016 |
|
Citytrans
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 54 Registrován: 1-2011 |
Oslavy 750 let obce Litovice (Hostivice)Praha-západ Jízdy parního vlaku, historických autobusů a motocyklů - sobota 3.9.2016 http://www.citytrans.info/oslavy.htm
web: www.citytrans.info
fotogalerie: www.citytrans.info/foto |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6760 Registrován: 9-2003 |
110 Let trati Doudleby - Vamberk - Rokytnice v Orl.h. Info ve větším rozlišení na stránkách města Rokytnice a ČD a.s. Facebook Muzeum lokálky
..pořádná mašina má kotel a komín..
|
|
projížděč NAD
|
||
Při bloudění po Internetu jsem narazil na informaci o jízdách "Krokodýlem na Koryčanskou pouť - 10. a 11. září 2016" - zatím jsem se s žádným upozorněním na tu akci nikde jinde nesetkal, tak ať aspoň tady: třeba se to někomu bude hodit ... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 448 Registrován: 6-2010 |
Ochutnávka z jízd parních vlaků 27.8.2016 (Ferdinand, Z muzea do muzea, Kolešovka 2016) https://youtu.be/7SGAhiSrWCM |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3875 Registrován: 5-2002 |
Sobotní Čango: Co jsem viděl stav svršku u Trebatic, tak už bych tam nepustil ani MUVku . |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3322 Registrován: 11-2005 |
Výstava Vlaky, vláčky, koleje v Městském muzeu a galerii ve Svitavách se blíží ke svému závěru. Poslední den výstavy s rozšířeným programem bude 18. září.
Internetové stránky o železnici v České Třebové:
www.klubfoticu.estranky.cz |
|
Blanka
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 22 Registrován: 12-2014 |
Zdravím! Pro zájemce ke shlédnutí krátké video ze sobotní jízdy Čtyřkoláka do Vlašimi
Můj Youtube kanál s převážně železniční tématikou dostupný na https://www.youtube.com/channel/UC-o6Fv6o3rdAimkt92QL6KQ
|
|
Blanka
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 24 Registrován: 12-2014 |
Zapomněla jsem vložit odkaz, tedy zde: https://youtu.be/ilFPMMfSJbQ
Můj Youtube kanál s převážně železniční tématikou dostupný na https://www.youtube.com/channel/UC-o6Fv6o3rdAimkt92QL6KQ
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18 Registrován: 10-2013 |
Ve dnech 3. a 4. září pojede Zahradní železnice Drásov. Drážní kocouři zahradní železnice se těší na Vaši návštěvu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 213 Registrován: 7-2008 |
Jedna pozvánka na jednu zajímavou akci. Letos poprvé a naposledy 11.9. 2016 modrý šíp M 274.004 v Čechách a to v Sedlčanech. http://www.posazavsky-pacifik.cz/ (Příspěvek byl editován uživatelem kolemjdoucí.) |
|
projížděč NAD
|
||
Ad "Kolemjdoucí" = 213: No, to asi není tak docela pravda (resp. informace je neúplná) - v Sedlčanech ano, ale v Čechách? Někudy tam přece musí dojet, takže v Čechách se bude pohybovat (byť "neveřejně") už od hranic a pak zase až k nim - a nechce se mi věřit, že by se neukázal (aspoň v sobotu 10. září 2016 a třeba i jen jako vystavený exponát) i v Lužné u Rakovníka na "Setkání historických motorových vozů", i když v seznamu vozidel na letáku přímo uveden není. No, ale v ČR je možné všechno (a nejen na železnici), takže v ŽM ČD třeba šetří ... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 215 Registrován: 7-2008 |
Fajn, tak tedy dopisuji pro veřejnost a pro možnost se v něm projet. V sobotu bude někde jinde. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 451 Registrován: 6-2010 |
VIDEO: Subjektivní pohled strojvedoucího 434.2186 na trať Praha Vršovice - Hostivice https://youtu.be/VuGDauA8EfA |
|
Blanka
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 35 Registrován: 12-2014 |
Zdravím! Pro zájemce ke shlédnutí video z cesty vršovického Čtyřkoláka na pouť v Kácově https://youtu.be/Ox7XWfYIFPM
Můj Youtube kanál s převážně železniční tématikou dostupný zde
|
|