Diskuse K-report » Archiv 2016 » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Archiv diskuse Tramvaje v Ostravě do 06. 07. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tramvaje v Ostravě do 06. 07. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8265 Registrován: 12-2009 |
nad Lučinou |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 50 Registrován: 12-2014 |
Ta červená tomu narozdíl od modré skutečně sluší :D |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9592 Registrován: 7-2006 |
Ul. 1. máje 13.6.:
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.5.2016
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.5.2016 Regiomap Zlínského kraje - update k 31.5.2016 Vildo, pořádně to tam ze shora analyzuj! R.I.P. |
Náhradník
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1356 Registrován: 4-2011 |
Zítra se chystám do Ostravy a potřeboval bych vědět na jakých linkách jezdí zrychlovačové T3 a tramvaje K2? Děkuji za odpověď.
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6572 Registrován: 5-2005 |
Náhradník: Zrychlovačové T3 na čemkoliv z vozovny Poruba, kde jezdí soupravy. K2 pak minimálně na 4, ale můžou být i na 3 nebo 7 |
Náhradník
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1357 Registrován: 4-2011 |
Děkuji .
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
|
Boris
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2975 Registrován: 6-2002 |
Vzhledem k tomu, že 8 zrychlovačových T3 má Křivá, tak se vyskytují i na Křivou obsluhovaných linkách. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6573 Registrován: 5-2005 |
Ty jo, to jsem úplně zazdil. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1855 Registrován: 5-2002 |
K2 na lince č. 7 teď nejezdí vůbec, ale lze je spatřit třeba na lince č. 6 nebo taky přes dopoledne odstavené na smyčce Výstaviště. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1969 Registrován: 1-2007 |
Kdyby někdo nevěděl, tak na Czech Raildays je brněnská pivní šalina a dokonce plně v provozu
Vše je jen o lidech. Železnice nevyjímaje.
|
QQ QQ
|
|
Neregistrovaný host 94.242.68.222 |
upadnuty bygel |
anonymus čtivý
|
|
Neregistrovaný host 90.178.40.149 |
kde jsou ty časy klasických byglů kdy přijela ta správná četa, stáhla bygel špagátem a v dílně vyměnili střižné táhlo "za pár korun" ... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1327 Registrován: 10-2005 |
Hranečník po páteční vichřici.
Punk's not dead!
|
Ghfjfdhj
|
|
Neregistrovaný host 78.45.125.230 |
Na Vystavni 2xT3 vs. nakladak. tramvaj vykolejila. |
Sefik
|
|
Neregistrovaný host 78.45.201.157 |
Rád bych v Ostravě vyfotil NEobousměrné vozy Vario LF3 ev.č. 1601 a 1602 , ale je to zřejmě nemožné.Na zaručených kurzech , kde mají jezdit LF3 (třeba 1/4 či 17/3) jezdí jen ty obousměrné (1651-1653). Alespoň rok jsem ty dvě Varia nezahlédnul v provozu , to jsou tak poruchové , nebo jsou po nehodách , případně snad z podniku odešli všichni tramvajáci co na ně měli papíry ? |
Boris
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2978 Registrován: 6-2002 |
1601 a 1602: Těžká údržba, ale 1601 má šanci se objevit venku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1857 Registrován: 5-2002 |
1/4 jezdí Křivá a ta jednosměrné LF3 nemá. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 69 Registrován: 11-2014 |
Zrovna běží výběrové řízení na dodávku 40 nových tramvají. Sedadla mohou být dřevěná nebo plastová se sedáky z koženky, nebo jiných materiálů, které lze snadno čistit,“ líčí Semerák. Zdroj: http://ostrava.idnes.cz/dopravni-podnik-slibuje-cistsi-jizdu-hrom adnou-dopravou-pomohou-ridici-14c-/ostrava-zpravy.aspx?c=A160622_ 2255142_ostrava-zpravy_woj Nějaké tajné výběrové řízení? :D
Solaris Urbino 12 7753 DPO
|
ad ppkk
|
|
Neregistrovaný host 82.202.112.229 |
Ta soutěž je bohužel jako v dobách minulých úmyslně psaná na jednu firmu, čímž se citovaný ani celé město nechlubí, protože o tom moc dobře ví, stejně jako to ví tady na Hané. Jestli se to zveřejní dnes, nebo zítra, není podstatné, počet uchazečů se stejně limitně bude blížit číslu 1. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 70 Registrován: 11-2014 |
Takže se pořádných tramvají opět nedočkáme...
Solaris Urbino 12 7753 DPO
|
3503
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 161 Registrován: 6-2011 |
Ve věstníku veřejných zakázek o výběrovém řízení na tramvaje není ani tečka . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6575 Registrován: 5-2005 |
Přesně tak, až bude, tak o tom můžeme podiskutovat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1356 Registrován: 10-2010 |
Aby to zas nebylo výběrové řízení bez uveřejnění. Pak nebude o čem diskutovat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5306 Registrován: 6-2004 |
Možná bych otázku položil jinak. On někdo jiný, než jistý výrobce, vyrábí/je ochoten vyrábět v Evropě ekvivalent T3 vyjma Ruska? Takže pokud město chce ekvivalent T3 tak tu můžeme diskutovat maximálně nad tím jesti to bude mít EVO a nebo LF ksicht |
Jenki
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4883 Registrován: 5-2002 |
Podle toho co se proslýchá tak město (resp. DP) nechce ekvivalent T3, ale ekvivalent K2. Na dost linkách je sólo málo a dvojče moc (dle názoru DP). K2 jsou udržovány v provozu s vypětím všech sil (hlavně protože výzbroj TV8). Astry a Tria svým počtem nestačí, o žraní oblouků nemluvě (na což jsou linky typu d-3 a d-12 jak dělané). Pravda, máme tu VV60LF, ale jsou jenom 2 a nebýt výše uvedené situace (nedostatek středněkapacitních vlaků) už by dávno nejezdily. Když budeme pokračovat v tom, co se proslýchá, tak by mělo jít o vozidla : - délka 21-25m - 100%np - klima i pro lidi - pouze otočné podvozky. Výše uvedeným požadavkům odpovídá z existujících vozidel EVO2 a... nic. Ano, mohla by tomu odpovídat spousta dalších vozidel (krátké Avenio, krátký Superior, krátká 15T, krátká PESA...), ale ty by musel někdo vymyslet, vyvinout a schválit. Takže zásadní bude požadovaná doba dodání vozidel. Cokoliv pod 2 roky je nestihnutelné, pokud již takové vozidlo nemáte hotové na place (minimálně aby se mohlo nechat hned schvalovat a paraelně se rozběhla výroba). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1090 Registrován: 5-2009 |
Jestli chcete další vleky, zeptejte se v Brně. Tam ukončili jejich provoz. Nyní slouží jako šatny a sklady ve vozovnách. Odstaveny z důvodu neochoty investovat do nových brzdových kotoučů a obložení + redukce atypů. |
anonymus čtivý
|
|
Jenki: Tak o klimě pro lidi silně pochybuju, to už se myslím DP vyjádřil že nemá zájem používat ve svých vozech něco tak energeticky náročné protože to stojí peníze a peníze DP prostě nemá. To už mimochodem bylo několikrát prezentováno přes zimní období kdy se začalo topení ovládat dálkově a to že se lidem mohlo aspoň trochu přitopit měli páni dislečerství ve většině případu těžce někde. |
Honza
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 205 Registrován: 6-2005 |
Už při zrušeném výběrovém řízení z roku 2014 tramvaje měly mít klimatizaci prostoru pro cestující. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5308 Registrován: 6-2004 |
Jenki: Jiný výrobci nemají v nabídce skládačku ala 15T? Tzn. že to může být dvoučlánek, ale klidně i 4 článek? Ale už chápu. :-( 100 NP + otočné, tak je to jasné... |
3503
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 162 Registrován: 6-2011 |
Dnes Vario LF 3 ev.č.1601 na tramvajových linkách 2 a 8 . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1332 Registrován: 10-2005 |
Někdo se ptal primátora Ostravy, jak to bude s tramvajovou trati ke Globusu: "jíž se projektuje a máme na ni již alokovány finanční prostředky z Evropských zdrojů..... záleží teď na rychlosti přípravy a výkupu pozemků" Je tady i více zajímavých věcí, motá se to kolem Jatek, Skeletu, Hotelu Palace a vylidnění Centra. OVASTORY #30 Parkování
Punk's not dead!
|
GR
|
|
Neregistrovaný host 94.74.252.222 |
http://zpravy.aktualne.cz/finance/misto-jizdenky-platebni-karta-p rvni-mesto-spousti-system-kte/r~69d312b23d1a11e68afb002590604f2e/ ?utm_source=centrumHP&utm_medium=financebox&utm_term=position-1 Nejzajímavější jsou tyto věty: "Pokud cestujícímu stačí pouze desetiminutová jízdenka, může se při výstupu z vozu odhlásit. Když se neodhlásí, systém strhne částku za 30minutovou jízdenku. Pokud chce cestující během této jízdy přestupovat, měl by se v každém dalším voze znovu přihlásit. Výhodou je i to, že systém sám pohlídá, kolik má cestující platit, a ten tak nemusí vůbec zkoumat aktuální tarif. Z účtu se navíc nikdy nestrhne více, než kolik stojí denní jízdenka. Cestující tak nemusí dopředu zvažovat, co je pro něj v danou chvíli výhodnější." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5960 Registrován: 2-2006 |
V Ostravě jako v Londýně: MHD zaplatíte kartou, systém vám vybere nejvýhodnější tarif |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5962 Registrován: 2-2006 |
Dopravní podnik vybírá člena vedení |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1958 Registrován: 8-2002 |
Ad platba kartou: Konečně pozitivní zpráva ohledně MHD v Ostravě. Hned v pátek nejspíše vyzkouším. Jen by to chtělo ještě slevnit cenu za 10 min jízdu. Ta je neúměrně drahá. |
Rodik1
|
|
Neregistrovaný host 141.0.12.142 |
Nová reklama na 1333 |
anonymus čtivý
|
|
Rodik1: Hmm, nová reklama, připouštím že je možná pěkná, možná i ty údaje jsou skutečné ... Ale co vím aspoň já podle toho co jsem zažil tak k téhle zdravotní pojišťovně ani omylem. |
Rodík
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 98 Registrován: 7-2009 |
anonymus čtivý pojišťovnu neřeším.Ač jsem jejích letitý spokojený klient |
anonymus čtivý
|
|
Rodík: Tak to gratuluji, vůbec první kdo je spokojen po všech těch lidech co utíkali jak mohli, ale to už tady nepatří. |
Výprachtický_okultista
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 293 Registrován: 3-2010 |
Tyhle reklamy, přes které ani není vidět ven (ani dovnitř), jsou hnus. Když už něco takového na ta vozidla musí dávat, nemělo by to být aspoň přes okna. |
Boris
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2980 Registrován: 6-2002 |
Souhlas, hlavně okna ve dveřích, přes která není vidět, jsou nebezpečná. Vůbec mám pocit, že bezpečnost provozu se postupně stává jen prázdným pojmem. Jak se na to dívá DÚ??? |
Honza
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 208 Registrován: 6-2005 |
Kdyby to alespoň k něčemu bylo. Jedná se ale jen o nevyužitou bílou plochu. Přitom by stačily jako polepy přes okna jen ty hlavy a číslo 6 v červeném poli. |
319
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1223 Registrován: 2-2005 |
Kdyby jste zjišťovali osud vaší ex tramvaje 905, tak nachází v Třebíči.
-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR. WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1070 Registrován: 12-2006 |
Dělat revizi měnírny v době, kdy v Ostravě probíhá jeden z největších festivalů a ještě na hlavní trase. Dobrá práce http://dpo.cz/aktuality/1966-2016-07-01-vyluka-na-linkach-c-1-11- 19.html |
Pako
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2211 Registrován: 6-2002 |
Dobrý večer. @Vtobola: DPO je municipální podnik, nikoliv komerční podnik. Municipání podnik zajímá plán, komerční podnik zisk. Být to u nás v logistické firmě a stát se něco podobného, letí minimálně obchodní ředitel, dokonce možná generální ředitel. Podnik je buď orientován na plán, nebo na zákazníka. Obojí dost dobře nejde, neboť obě varianty mají různá KPI. Hezký večer.
http://ostravablog.cz/
Ostrava a okolí jinýma očima - historie, architektura, doprava, hudba, divadlo... = pro ty, co nemají strach přemýšlet... |
honza ÝÁÁÝ
|
|
Neregistrovaný host 185.51.248.136 |
stát se něco podobného, letí minimálně obchodní ředitel, dokonce možná generální ředitel. a ja zustavam bo vim vsecko nejslepsi |
troubovi
|
|
Neregistrovaný host 46.135.132.22 |
Ty víš tak maximálně hovno a jenom trolluješ. Skutečnému Honzovi nesaháš ani po kotníky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1959 Registrován: 8-2002 |
Má už někdo zkušenosti s platbou bankovní kartou? Já to včera vyzkoušel následujícím způsobem. Nástup do l.č.54 a odpípnul jsem si (bylo vše Ok). pak na SBN přestup na trolejbus a odpípnutí (vše ok). když jsem se ale vracel večer tramvají domů, tak mi to napsalo "Transakce zamítnuta".... Co může být za problém? (peníze jsem tam samozřejmě měl). Když se podívám do historie transakcí na mé platební kartě, tak tam mám jen záznam související s DP a odečteno 1 Kč. Divné, ne? Platební kartu předpokládám nemusím nikde registrovat. |
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 190 Registrován: 4-2014 |
peníze jsem tam samozřejmě měl U offline plateb se neprovádí okamžitá kontrola zůstatku. "Transakce zamítnuta" bude nejspíš nějaká chyba v komunikaci mezi kartou a terminálem. odečteno 1 Kč. Divné, ne? To bude jen předběžná blokace. Ale stejně to vypadá divně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1858 Registrován: 5-2002 |
Při nástupu do vozidla systém netuší, jestli cesta bude trvat a blížit se jízdence na 10 minut, 30 minut, 60 minut nebo 24 hodin. Proto se provede blokace 1,- Kč a při uzávěrce dne, se následně odečte příslušná částka. A proč jedna transakce neproběhla, je potřeba vznést dotaz na DPO. |
dropsík
|
|
Neregistrovaný host 90.177.65.62 |
Řeším stejný problém jako Gakon, první jízda proběhla v pořádku (přihlášení, odhlášení) u dalších jízd se již objevuje že je karta na denylistu. Po registraci do webového rozhraní na dpo.cz se zobrazí také informace, že karta je na denylistu, ale není zde možnost "pokusit se odstranit kartu z denylistu" jak je uvedeno v nápovědě. Dle paní na infolince jsem měl kontaktovat svojí banku, což jsem udělal a potvrdili mi, že karta je z jejich strany zcela funkční... |
Valdav
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1556 Registrován: 1-2009 |
Na stránkách mhd-ostrava.cz právě čtu o mechanickém způsobu odbavování zavedeném od roku 1978. V přiloženém informačním letáku pak je jedna zvláštní věta, že cestující s měsíční jízdenkou je povinen se prokázat ostatním cestujícím tímto dokladem. Jak si to mám představit a opravdu se toto nařízení dodržovalo?
Možná, že neznamenáš nic pro svět, ale pro někoho můžeš znamenat celý svět...
Nasazení CityElefantů a RegioPanterů v TS 441, 442, 443, 641 PJ Bohumín |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5322 Registrován: 6-2004 |
Je možné, že karta si vybírá svůj čas pro zadání PINu i pro malou transakci. Třeba i moje karta si to vybírá v tu nejméně vhodnou chvíli např. v supermarketu večer, když je fronta a protože terminál nemá "klávesnici" tak transakci zamítne. K tomuhle má ČSOB super aplikaci NaNákupy, která tomu předchází, protože PIN tukáte rovnou do telefonu a ne do terminálu :-) Možná než na DPO by se obrátil na ČSOB přes mail dopravnireseni@csob.cz jak je v návodu :-). Gakon: Ještě mě napadá přestřelený limit na kartě ;-) Jestl máš týdenní, tak v sobotu už mohl být "vystřílený". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1465 Registrován: 10-2003 |
9001 to spíše ta první varianta. Taky se mi stava, že mi terminál po prilozeni napise “ zamitnuto“ a po vložení do terminálu a zadání PIN vše proběhne v pořádku. Divne je, že jen tady se to stalo dvou lidem, a vždy při druhé jízdě... protože tohle je docela vzacne...
Někdo čte na záchodě noviny, já čtu K-Report.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1960 Registrován: 8-2002 |
Limit určitě nebyl přečerpán. Navíc jsem s ní o víkendu bez problémů platil. Uvidím, co uvidím, až se platba zaúčtuje. Zatím mi tam pořád svítí 1 Kč (což se mi zdá také divné, ale byl víkend, tak třeba to také hraje roli). |
Pako
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2213 Registrován: 6-2002 |
Dobré odpoledne. Dnes jsem jezdil po Ostravě a vesele přikládal kreditku ke strojku. Vždy byla karta evidována, ani jednou odmítnuta. Pak se musím ještě podívat na účet, zda poslední jízda Karolina-Hranec s odpípnutím na Hrancu je opravdu za 14 CZK. Jinak bezva nástroj, chválím. Díky.
Ostrava a okolí jinýma očima - historie, architektura, doprava, hudba, divadlo... = pro ty, co nemají strach přemýšlet... |
geront
|
|
Neregistrovaný host 128.0.179.99 |
Dobrý večer, nedávno jsem slyšel, že při použití bezkontaktní karty na placení jízdného existuje riziko, že po přiložení ke strojku je tato karta aktivována po celou dobu, než cestující vystoupí, protože je v dosahu toho strojku, a tudíž je riziko, že "někdo" může přes tuto kartu "vysát" peníze z účtu. Zatímco v případě platby u pokladny od této pokladny odejde, tudíž ta doba je velmi krátká. Co je na tom pravdy? |
Jenki
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4885 Registrován: 5-2002 |
geront : vůbec nic. Například proto, že dosah čtečky ve strojku je v jednotkách centimetrů, nebo proto, že samotný pojem "aktivovaná karta" je kravina, nebo proto, že bezkontaktní platby jsou omezeny nějakým limitem atd atd. Samozřejmě se můžou stát jiné věci, ale ty se můžou stát i jinde v tlačenici a nesouvisí s odbavovacím systémem : - že vám někdo kartu ukradne a bude nakupovat jen do 500Kč (není nutný PIN) nebo přes internet pomocí CVV (pokud tam není zabezpečení přes SMS) - že se někdo svou (nikoliv DPO) čtečkou na vás natlačí a udělá si kopii té "bezkontaktní části" vaší karty (zjednodušeně řečeno) a pak si bude nakupovat do 500Kč (bez PINu) za vaše peníze než kartu bloknete vy nebo banka. To má ale drobný háček - hardware a software pro takovou zábavu je několikanásobně dražší (o několik nul) než potencionální výdělek. Více se dá najít na internetu, např. zde. (Příspěvek byl editován uživatelem jenki.) |
Pako
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2214 Registrován: 6-2002 |
Dobré dopoledne. Kontroloval jsem operace na účtu - zarím stržena 1 Kč. Pak jsem se pomocí virtuální platby 1 Kč přes ČSOB zaregistroval na portál ODIS, sedí to tam v přehledu na chlup: 2× 20 Kč 30 min. a jednou nepřestupní 10 min. s check-out při výstupu za 14 Kč. Excelentní. Smekám. Konečně po dlouhé době vědecko-technická revoluce ve prospěch lidí. Blbé je, že svým dvěma dětem jsem musel kupovat papírovky, to se snad časem taky vychytá pro stržení jízdného za spolucestujícího. Starší bude mít síťovku, u mladšího zatím uvažuji o elektronické peněžence. Hezký sváteční den.
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 200 Registrován: 4-2014 |
že se někdo svou (nikoliv DPO) čtečkou na vás natlačí a udělá si kopii té "bezkontaktní části" vaší karty (zjednodušeně řečeno) Nevyužívá náhodou NFC část během transakce přímo čip karty? V tom případě by k výrobě kopie útočník musel naklonovat celý čip (hodně štěstí). Kromě toho hrozí riziko, že z peněženky začne odpovídat více karet zároveň a přečte leda prd. |