Diskuse K-report » Archiv 2016 » Automobily, lodě a letadla » Historie SPZ a PZ » Archiv diskuse Historie SPZ a PZ do 28. 10. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Historie SPZ a PZ do 28. 10. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1651 Registrován: 3-2011 ![]() |
Vámos: Dodatečně i Tobě díky za odpověď, rád jsem se přiučil. O těch vojenských značkách toho moc psáno není, tak jsem netušil jak to funguje, vždycky jsem měl za to že jednotlivé číselné série jsou přiřazené něčemu (př. 0xx a 1xx osobáky, 2xx náklaďáky, 4xx vojenská policie atd.) a podle toho se to přiděluje. Viděl jsem totiž pár aut VP třeba se značkami 411 xx-xx, tak mě napadlo že je to jejich interval. Každopádně i tenhle Superb s "malou" značkou O86 dost překvapil, škoda že nebyla možnost jak ho z autobusu cvaknout ![]() Znalcům nabízím dvě fotky na naše poměry lehce atypických Francouzů na starých číslech, shodou náhod pořízeno den po sobě úplně jinde...
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
Vítejte v zemi neomezených možností. |
PI
|
|
Neregistrovaný host 81.90.173.55 |
Kdyby ji někdo chtěl, tak v Písku na Floriáně jí maj. Nebo se můžeme ev. domluvit a mohu ji dojít koupit a poslat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1189 Registrován: 1-2013 ![]() |
a cena? |
JohnyTDI: Já ji kupoval tuším za 599,- tamtéž, i když doporučená je 499,-. Ale když už jí nikde moc nemaj, tu stovku jsem si připlatil rád ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 74 Registrován: 7-2015 ![]() |
Mirous: Já jsem taky neměl na výběr, auto přivezený z Francie, takže žádná Česká minulost. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem si počkal a na úřadě vysomroval RZ s rokem výroby auta. Myslím, že to tak zle zase nevypadá |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14435 Registrován: 8-2002 ![]() |
vaňas: z toho mála co je dnes na výběr je r.v. myslím docela v pořádku ![]() btw hezká sbírka ![]() mám tu něco, co vůbec neumím zařadit: ani jsem nepátral co je to za motorku, protože jsem musel zmizet... |
dnblistener
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1115 Registrován: 7-2013 ![]() |
SM-63-81
PP-308DD
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7112 Registrován: 5-2004 |
Pavel2: mám tu něco, co vůbec neumím zařadit: Běžná Francie z départementu Hautes-Alpes, registrace 1992.
PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
|
dnblistener
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1117 Registrován: 7-2013 ![]() |
SOI 63-63
PP-308DD
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 78 Registrován: 8-2014 |
Felicií s AER moc není. Dvě dokumentační fotky. |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14440 Registrován: 8-2002 ![]() |
ML: 1992?!? ta cedulka provedením vypadá jak když je na tom motocyklu odhadem z 50s - 60s odjakživa... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7113 Registrován: 5-2004 |
Pavel2: ta cedulka provedením vypadá jak když je na tom motocyklu odhadem z 50s - 60s odjakživa... Zdařilé retro ![]()
PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
|
Heinrich Koehlermann
|
|
Neregistrovaný host 77.95.46.154 |
Cedulka? Vždyť je to sklo a za ním žárovičky, ne? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2136 Registrován: 3-2007 ![]() |
BH-02-71 - T62-dmi ? ,nie je to nejaký "fejk" ? To písmo sa mi vidí nejaké široké -asi už bude domalované. ide o posun cca 4500 ks na dol. Ide o tento Zetor 5718 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3213 Registrován: 9-2006 ![]() |
Plate: Jo, je to zřejmá tabulka z „domácí” dílny ![]() ![]() ![]() .
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14442 Registrován: 8-2002 ![]() |
Heinrich: pro zjednodušení cedulka. jinak samozřejmě ano, držák na míru konkrétnímu typu moto se sklem/plastem a za ním nejspíš žároffka ![]() plate+feudal: ono je to nějaký celý divný. tvar tabulky připomíná T86, ale znaky vypadají jako obtažený štětcem, i ta podkladová barva je nějak moc hnědá, takže asi renovace. ale T62 končily BH-60-63 a nejnižší známá T86 je BHA 11-73, tudíž asi byly od BHA 00-01. a tady má být nízká BH-02-71 ve vzoru T86? to by chtělo vidět víc zblízka anebo držet v ruce... takže vlastně zkráceně fake ![]() |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14444 Registrován: 8-2002 ![]() |
btw když už jsme u toho BH... slovenská tabulka má dodnes obrovský mezery. 14.444 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3218 Registrován: 9-2006 ![]() |
Pavel2: Znaky nejsou „obtaženy” při údajné renovaci, ale jsou prachsprostě namalovány na hladké tabulce. Obtažené by musely i při nešikovnosti renovátora vypadat trošku jinak (viz příloha) ![]()
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14445 Registrován: 8-2002 ![]() |
feu: to mě taky napadlo, že někdo získal čistou tabulku s raženým okrajem třeba z armádních zdrojů a pak si jí přizpůsobil. důkaz super ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9669 Registrován: 7-2006 ![]() |
P2 (14444): Ta P53 je posun jako ![]() ![]() ![]() Co se týká traktorového fejku BH-02-71 tak takto nízká číselná kombinace mi na tento typ Zetoru nesedí. (Příspěvek byl editován uživatelem Rul.)
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2016
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2016 Regiomap Zlínského kraje - update k 30.9.2016 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3667 Registrován: 11-2006 ![]() |
Dokáže mi někdo říct, ze kterého roku je tato SPZ? protože dle německé cedulky ADAC a německého rámečku SPZ bych řekl, že je auto původem z Německa, ale zase značky se mi zdají už hodně staré a možná odpovídající době výroby auta? (cca 1973) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6499 Registrován: 12-2005 ![]() |
No co někomu shnil polák na kaši (nic divnýho) tak po revoluci dotah jinýho z říše a "vyměnil" kastli...
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3221 Registrován: 9-2006 ![]() |
Mirous: Dokáže mi někdo říct, ze kterého roku je tato SPZ? Značka ACR-67-82 byla vydána někde mezi polovinou roku 1984 až polovinou roku 1986 ![]() .
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 80 Registrován: 8-2015 |
Něco ze starší návštěvy Benešova ... ![]() . (Jedno sjetí Prahy s ,,Pejrem'') ... a Sedlčan ![]() Jedna nízká pražská vozíkovka AD taktéž z města hermelínu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3672 Registrován: 11-2006 ![]() |
Feudal: děkuji ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3225 Registrován: 9-2006 ![]() |
Připomeňme si, že dnešního dne se slavil Den československé armády ![]()
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1654 Registrován: 3-2011 ![]() |
V Mělníku na autobusáku postává modrý Mauricius MEK 26-68, tak kdo je v okolí, může si tam na něj zajet ![]() A ode mě pár mobilních výcvaků z posledního týdne...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1453 Registrován: 4-2014 ![]() |
Jedno policejní Mondeo na dobovém snímku ze SM. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2311 Registrován: 11-2009 ![]() |
LT-2-94-32 typ M62 h.m.i. (+26) skútr Mitro jedneho teenagera
KISS - Everytime I Look At You
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 81 Registrován: 8-2015 |
Tak zase nějaké kousky ze září ... taková směska ... Jedno meziokresní a okresní sjetí ... Jedna špatně zachycená od spolujezdkyně - babičky - P 605 AEK 33-32 ... A další ... A jeden pěkný kousek co mi brázdí v rajónu ... Lexus na okrskách už asi dnes vzácný ... ![]() |
Denor
|
|
Neregistrovaný host 78.45.93.147 |
Spatřeno v Praze. Už jsem to dával do jiné diskuze, ale spíše to patří sem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1497 Registrován: 3-2010 |
Jen tak... (Příspěvek byl editován uživatelem voy.) |
Ross95
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 526 Registrován: 12-2006 ![]() |
Víte někdo co je ta KC, je to nějaký vzorek?
13:0 - Svět se zbláznil, držte se
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 677 Registrován: 11-2005 |
Ja ti dam vzorek. To je konzularni sbor. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 673 Registrován: 12-2013 |
Jeden Mercedes na návšteve u susedov. |
Sundance
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 79 Registrován: 3-2016 ![]() |
330 63-50 Karosa C734.00 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3227 Registrován: 9-2006 ![]() |
Sundance: Díky moc ![]() ![]() .
Sundance
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 80 Registrován: 3-2016 ![]() |
Feudal: Rádo se stalo ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9526 Registrován: 10-2003 ![]() |
Něco málo novodobé historie z okolí Brna: Brno je pořád velmi plodné. V určitých oblastech lze naráz minout/vidět třeba 5 okresních značek.
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 13 let na K-reportu
|
PI
|
|
Neregistrovaný host 37.188.185.146 |
Jedna budějcká Gillera. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1661 Registrován: 3-2011 ![]() |
Jeden pěkný modrák, navíc příspěvek do analýzy ![]()
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1203 Registrován: 1-2013 ![]() |
Matijak: který už dlouho nevyjel |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1662 Registrován: 3-2011 ![]() |
Prý tam stojí už dlouho, ale údajně je pořád provozní
dnblistener
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1132 Registrován: 7-2013 ![]() |
BKD 78-14 Peugeot 405 Mi16 PUO 53-22 PMP 36-72
PP-308DD
|
PI
|
|
Autor fotografie Zdeněk Sedláček, zdroj skupina Miluju autobusy na facebooku. |
Jef
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5602 Registrován: 5-2002 ![]() |
Co mě včera chytlo za oči kolem Vítězného náměstí (možná je to známé): 212 11-01 AO94 černá Toyota Land Cruiser 063 41-89 AO86 Škoda Superb I |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3229 Registrován: 9-2006 ![]() |
Jef: Ojojoj ... ten Superb má někde překlep nebo překuk a zrovna ten by mne interesoval ![]() .
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 83 Registrován: 8-2015 |
Tak nějaké cizí kousky z ČB ... Jedno meziokresní sjetí (Pejr a Klatovy) ... A ostatní ... jmenovitě Pelhřimov, Litoměřice, Strakonice, Žďár nad Sázavou, Plzeň-město, Český Krumlov, Brno Venkov a pěkná Audinka z Prachaticka. ![]() |
PI
|
|
Á, tady byl někdo na Jihočeský před knihovnou a u děkanátu EF. ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1503 Registrován: 3-2010 |
Něco pro příznivce historie SPZ, např. kolegu Feudala. Tabulka je z poválečného systému po roce 1945, který ale neměl dlouhého trvání. M - BO 1099 značí: M=Morava, BO=Brno-okres. Otázka pro výše zmíněného kolegu, či ostatních zní, komu patřil zmíněný vůz ? (Příspěvek byl editován uživatelem voy.) |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14486 Registrován: 8-2002 ![]() |
Muzeum veteránů Radovesnice II, okres Kolín: 220 motocyklů, 76 traktorů (atd.), je to velká nálož. pokud si chcete většinu kusů prohlídnout detailně, doporučuju na prohlídku vyhradit minimálně celý odpoledne. my jsme tam byli cca hodinu a půl a vzali jsme to hodně z rychlíku. lupen je za 100 Kč na hlavu a je to slušná cena za to, co je tam k vidění. motorka s LI-23-98 je chybějící dmi M53 (je tam víc intervalů). modrej Zetor 2511 má JC-28-28, T62. z fotky mobilního Zetor servisu v autobusu RTO nebyla SPZ čitelná, bohužel. k bleděmodrýmu pětiválcovýmu motocyklu Parkinson z roku 1924 jeden kolega poznamenal, že už ví, po čem se jmenuje ta stařecká nemoc ![]() Aero Minor cedulka s popiskem uvádí mimojiné náledující: rok výroby 1948, objem motoru 616 ccm nyní 5S0 2957, typ 101, ORP Kutná Hora dříve PE-41-14, O53, kraj Gottwaldovský zajeďte se tam podívat, doporučuju! |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14488 Registrován: 8-2002 ![]() |
obyčejná okresní směska: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3230 Registrován: 9-2006 ![]() |
Pavel2: Motocykl Parkinson 1924 byl vyroben v roce 2003 jako velice pochybná „recese” k dobovým motocyklům se řadovým motorem ... Pětiválec, sestavený z dostupných dílů, pochopitelně nejezdí a je používán jenom jako výstavní exponát ![]() ![]() ![]() .
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14489 Registrován: 8-2002 ![]() |
to je dobrá švanda ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6532 Registrován: 12-2005 ![]() |
V neděli sem se na chvilku ocitnul v Kolíně.... SPZ je tam až podezřele moc. Vzhledem k počasí mě to ani nebavilo fotit. Takže jen dva kousky co sem si cvak pro radost. Ale měl sem pocit že v každý ulici je několik SPZ. U dvou polorozpadlých domků očividně obývaných morgošema se rozpadá vlek s krásnou značkou. Nehrozit tam kudlička pod žebra asi bych neodolal a šel se optat zač by tabulka byla. No ale největší pecka mě čekala v jedný vesnici nedaleko Kolína... to sme ozkoušeli že brouk furt ještě brzdí jak zamlada.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1674 Registrován: 3-2011 ![]() |
Pár okresních dodávek, sesbíraných do Sapy z celé republiky ![]()
dnblistener
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1139 Registrován: 7-2013 ![]() |
N94 ZLK 56-79
PP-308DD
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 85 Registrován: 8-2015 |
Nějaké ty úlovky z nedávné burzy ve městě hermelínů ... jmenovitě Tábor, Písek, Praha-Západ, Beroun, Praha ,,vnitřní'' , Mladá Boleslav a České Budějovice (ani pro pěkné úlovky s CB značkou nemusím jezdit daleko ![]() Plus jsem ještě potkal dva pěkné kousky - fávo skoro v centru a Fiátka přímo na burze. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3232 Registrován: 9-2006 ![]() |
Tak dneska mám svátek i já ... po celodenní a celonoční procházce po obrázkových serverech (Flickr, Rajče apod.) s letními akcemi se mi podařilo dosáhnout a překročit v CRVV hranici 5000 záznamů a pro Dědka s konstatováním, že systém VPZ opravdu není duplicitní ![]() ![]() ![]()
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1504 Registrován: 3-2010 |
Feudal: Ke sbírce VPZ gratuluji, je za tím spousta práce! Hned "hážu do placu" další kombinaci - 212 35-25 typu O94 na Škoda Octavia. Stane se tento záznam pětitisícímprvním ? ![]() |