Diskuse » Archiv 2017 » Hry a simulátory » Microsoft Train Simulator (MSTS) | předcházející | další |
Microsoft Train Simulator (MSTS)dolů |
Před odesláním příspěvku čtěte upozornění na úvodní stránce.
autor | příspěvek |
---|---|
johnykiller
|
|
Neregistrovaný host 95.103.86.198 |
Zdravím, v prvom rade prajem všetko dobré do nového roka a teraz k veci: Stiahol som si do Open Rails Pikkuovu Ringhofferku pre MSTS (pre OR som nenašiel, iba K2), nainštalujem ju do hry podľa návodu priloženom k nej, zapnem hru, objaví sa mi v nej, zdvihnem pantograf, odbrzdím, dám smer, výkon... a električka nejde. Skúšam všetko odznova, pantografy, brzdy, smer, výkon... a stále nič. Jedine "pumpovanie" pantografom električku trošičku rozhýbe, ale žiadna sláva, iba desatiny kilometra. Tak hybaj - Google raď. MSTS fórum - nič. Open Rails fórum - nič. Až keď pomaly strácam nádej, objavím tuná v archívoch na K-čku, že niekomu sa tiež stalo niečo podobné a poradili mu tramvajku odblokovať klávesou Y. Skúsil som - nič. Ringhoferka sa nehýbe. Tak skúšam šancu tuná, či niekto neporadí, inak mi asi neostane nič iné, len ju vymazať. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2573 Registrován: 7-2003 |
F5 ukaze neco? SHIFT + - nepomuze? |
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1518 Registrován: 1-2012 |
V kolik že jsem to odjížděl ze zastávky ?? Na K-Reportu již od 09/2005. |
ad zdenda007
|
|
Neregistrovaný host 137.74.154.144 |
zdenda007, napřed napiš to, co opravdu chceš, správně bez chyb a strýček google ti to neprodleně prozradí. "kabinu k řidičáku od raijetu" opravdu nenajde, když to neexistuje. |
houpací
|
|
Neregistrovaný host 137.74.154.144 |
Kůň, speciální trať má i speciální jízdní řád. |
johnykiller
|
|
Neregistrovaný host 95.103.57.21 |
Vrbam: F5 používam furt, kvôli času a brzdám. V prípade Ringhofferky neukazuje nič zvláštne. V každom prípade som s pomocou kombinácie Shift+F5 urobil diagnostiku a nakoľko sa v tých číslach a grafoch veľmi nevyznám (s výnimkou údajov o brzdách, tam sa vďaka Howkyho návodu o odpájaní vagónov trošku orientujem), to či do električky ide šťava z toho vyčítať neviem, takže screeny z diagnostiky hádžem sem. Ešte doplním, že ide o mapu Hradec... ale na mape nezáleží. Nikde mi ju nejde rozhýbať. |
jája
|
|
Neregistrovaný host 46.135.241.253 |
@johnykiller co chceš rozhýbávat při 8 snímcích za sekundu? Podívej se na ten obrovský frame time. Sežeň si do té kalkulačky nějakou starší grafiku s aspoň gigovou pamětí. Samozřejmě, aby to utáhnul zdroj. Pokud je to stolní PC s volným PCIe slotem a ne plastový bazmek pečící se ve vlastní šťávě. Jestli má vůbec smysl pro tebe to ugradovat. Toto je nepoužitelné. |
jája
|
|
Neregistrovaný host 46.135.241.253 |
Ještě jsem zapoměl obrázek. Ringhofferky samozřejmě jezdí. |
johnykiller
|
|
Neregistrovaný host 95.103.104.181 |
jája: V PC to nebude, inak by mi OR nešlo vôbec. Všetko ostatné mi v Openovi chodí, len Ringohffer nie. Mám tam Pikkove 810, Regiosharka, K2, Prasiatko radu 701, nejaké električky PCC a všetko chodí, dokonca aj v dosť náročných mapách, ako je ŠRT. Košická hlavná stanica dá grafickej karte poriadne zabrať a predsa mi to chodí. Len tie Ringhoffery sa odmietajú hnúť z miesta, takže problém musí byť len v nich. Viem, že PC mám slabší, ale na lepší nemám, mám hlboko do kapsy. Musím sa uspokojiť s vylúžilkou z nejakej banky, takže som rád, že mám aký-taký počítač. Hlavne, že funguje, márišku mu náháňam Takže ma za to nekameňujte. Chcem si splniť svoj odveký sen aspoň virtuálne, keď mi to v reálnom živote nevyšlo a zrejme jediné, na čo mám šťastie, sú neprajní jedinci. Jak v reálnom živote, tak aj na internete... |
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1520 Registrován: 1-2012 |
johnykiller: A nemohlo by to být tím, že ta tramvaj je prostě hodně "složitá", má hodně polygonů a tím pádem několikanásobně náročnější na grafiku? Je pravda, že při 8 FPS to spíš nefunguje, než funguje a jiné "jednodušší" modely mohou být OK. Na K-Reportu již od 09/2005. |
johnykiller
|
|
Neregistrovaný host 95.103.45.193 |
Kůň: No neviem. Regioshark sa mi zdá dosť zložitý a predsa ide. To isté aj K2. Ringhoffer sa mi zdá jednoduchší a ten jediný sa nechce ani za boha pohnúť. Všetko ostatné ide, hýbe sa. U "Prasiatka" mi ide dokonca aj 3D kabína. Škoda, že neviem, ako tie polygony zistiť.. hoci na MSTS fóre som čítal čosi o jednotkách kujus - je to aspoň podľa toho, čo som si domyslel z tamojších prípevkov, jednotka zaťaženia počítača. A do toho sa rátajú nielen polygóny, ale aj veľkosť textúr, skripty a pod. Čím väčšia je hodnota kujus u daného modelu, tým horšie. Napríklad tam mal niekto problémy so sekaním u "Žabotlám" a zistili, že problém nebol v polygónoch, ako skôr vo veľkosti textúr, boli príliš veľké. Škoda, že neviem, ako zistiť tie polygony. Ale skôr si myslím, že chyba je v engu. Kiež by bol ochotný niekto, komu Ringhofferka ide, poskytnúť eng Ringhofferky, aby som to porovnal s tým, čo mám a poprípade by som to upravil. Alebo screeny zo zložiek Trainset a Ringhoffer, aby som zistil, či nemám chybu v inštalácii. |
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1521 Registrován: 1-2012 |
Já mám Ringhofferku od Pikku-a a normálně mi jezdí. Jenže to je problém, že já jezdím MSTS a trať Ostravu. Mám na ní normálně 59 FPS, jako na každé jiné tramvaji. Těch 8 FPS je hodně málo, i kdyby to jelo, tak by se to nehorázně kousalo, že by to stejně nebylo ke hraní... Na K-Reportu již od 09/2005. |
jája
|
|
Neregistrovaný host 46.135.152.247 |
Zdravím, Neměl by někdo prosím na sdílení soubor UPDATE - ALFOLD v6.4.1 z těchto stránek? khttp://www.simtreni.com/download/comment.php?dlid=600&ENGINEsessI D=d38422e91e69737578cb29b58cc41652 Bohužel nejde stáhnout a předpokládám, že je potřeba pro korektní fungování trati. Tudíž jsem trať dále neaktualizoval. |
johnykiller
|
|
Neregistrovaný host 78.98.157.14 |
Kůň: Zaujímavé, že mne to "kouše" minimálne... a to sa mnohokrát ani s low poly mapou neprehupnem cez 15 FPS. Všetko mám siahnuté skoro na minimum. Lenže jak som písal, na nový PC nemám a som rád za to, čo mám. A keby aj... po novom PC ani netúžim. Bojovať s Windows Vista, 8, 10 by ma fakt nebavilo. A až taký macher nie som, aby som si poskladal vlatný PC. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16 Registrován: 10-2016 |
Ahoj projížděl jsem různé weby kvůli kabině pro řídící vůz Railjetu a našel jsem tuto stránku ( https://skura.msts.cz/jirka.html ) ale nejde mi to stáhnout. Nemáte někdo tu kabinu teda? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2780 Registrován: 1-2005 |
zdenda007: Člověče vždyť jsem ti odkaz na kabinu právě z tohoto webu dal o několik příspěvků výše. To je jak v mateřský školce. Nic jiného k modelu od Jirky Tovačovského neexistuje. |
ad jája
|
|
Neregistrovaný host 91.134.116.232 |
jája Pátek, 13. ledna 2017 - 15:18:38 neregistrovaný host 46.135.152.247 Jde to normálně stáhnout. |
ad johnykiller
|
|
Neregistrovaný host 91.134.116.232 |
johnykiller Čtvrtek, 12. ledna 2017 - 13:22:29 Neregistrovaný host 95.103.45.193 Pokud je ti víc než 12let, tak bys neměl mít problém si lecos přečíst na foru msts a tam ve vláknu utilit vypátrat, jak jednoduše zjistit počet poly. Pikkova Ringhoferka jede bez problémů i v úpravě ladění pro OR. |
jája
|
|
Neregistrovaný host 46.135.244.10 |
Bohužel u mě to stáhnout nejde. |
jája
|
|
Neregistrovaný host 46.135.174.253 |
O. Janiše brejlovec v akci https://www.youtube.com/watch?v=2Y7hqfY4LEU&feature=youtu.be |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2975 Registrován: 8-2010 |
Zdravím, po dlouhé době jsem opět zatoužil zajezdit si v MSTS. Bohužel, po přechodu z Windows 8 na Windows 10 mi MSTS dost padá a funguje blbě. Tak jsem si nainstaloval Open Rails. Naštěstí všechno šlape jak má (Trať 321, Olomouc). Akorát jestli by mi prosím někdo neporadil, jestli v OR není nějaký způsob jak rychle odbrzdit vlakovou brzdu? Musím to mačkat snad tisíckrát, aby se odbrzdila. To je docela rozdíl oproti MSTS. Různě to zkouším a zatím nemůžu na nic přijít (jinak v OR jsem předtím hrál jen MHD Olomouc a tam se dalo přežít). (Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)
Praha-Ruzyně, Olomouc
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 64 Registrován: 12-2013 |
shift + delete inicializace brzd, jinak je to v nastavení klávesnice pro OR |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2980 Registrován: 8-2010 |
spacir148: Děkuji moc
Praha-Ruzyně, Olomouc
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 159 Registrován: 11-2009 |
Poradil by mi prosím někdo nějakou stránku kde bych mohl stáhnout nějaký Regio Shuttle. Krom toho českého.
Informace o řazení vlaku je umístěna na elektronických zobrazovacích panelech. Servisní vůz je řazen ...
|
viz de
|
|
Neregistrovaný host 149.56.46.164 |
třeba: odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 45 Registrován: 4-2009 |
Zdravím, měl bych dotaz ohledně Open Rails. Pokud se toto řeší v jiném vlákně, tak mně klidně nasměřujte na správnou "kolej", ale nikde jsem to tu nenašel. Po dlouhé době bych se rád vrátil ke hře MSTS. Mám staženou celou řadu vozidel i originální CD i tratě ke hře. Otázkou je: 1/ Běhá ta hra pod 64-bitovým systémem s WIN 10 dobře (stabilita, rychlost, grafika, ...) 2/ Jak je to se zprovozněním Open Railsů? Potřebuju k tomu origo CD, MSTS bin nebo je tam nějaký šotek, na který si mám dát pozor? 3/ Vozidla, která mi fungují v MSTS jsou bez problémů použitelná v Open Railsech (mám zkopírovanou celou složku vozidel, tak že bych jí tam jen vložil)? 4/ Co tratě? Mám BP a 321, jsou rovněž na OR použitelné bez úprav? 5/ Co aktivity? Jdou ty vytvořené pro MSTS použít v OR? Děkuji za odpovědi nebo přesměrování (Příspěvek byl editován uživatelem Cmburns.) |
4Cmburns
|
|
Neregistrovaný host 45.62.116.26 |
1/ ANO i NE, záleží na konkrétní HW sestavě 2/ OR je úplně jiný simuátor, který kanibalizuje prostředky MSTS. Viz jeho homepage. 3/ Některá ANO a jiná NE. 4/ ANO podle 1/. 5/ ANO některé jednoduché. |
Slanour
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 575 Registrován: 6-2008 |
A více k tomu samozřejmě na forum.msts.cz, kde najdeš spoustu odpovědí na tvé otázky..
Slaňour
|
OR
|
|
Neregistrovaný host 217.174.155.85 |
Tady přesněji : Projekt Open Rails - FAQ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 46 Registrován: 4-2009 |
Děkuji Vám, pánové... ani jsem nečekal, že to bude fungovat tak samo Sice se mi hodily nějaké zkušenosti s MSTS i během instalace, ale zvládnul jsem to. Co mně trošku štve je že se mi vlak pořádně zatím nepodařilo rozjet... vždy mi vypne výkon a já nevím co s tím...? Pak jsem zkusil nouzovou brzdu a taky to nešlo odbrzdit... ale tady asi pláču na špatném hrobě, co? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3200 Registrován: 8-2010 |
Cmburns: "Pak jsem zkusil nouzovou brzdu a taky to nešlo odbrzdit... ale tady asi pláču na špatném hrobě, co? " Nedávno jsem se zde na to ptal na odbrždění: Shift+delete inicializace brzd (v nastavení se to dá přenastavit). Pak by to mělo chodit normálně a ještě pozor jestli máš nahoře pantograf
Praha-Ruzyně, Olomouc
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 59 Registrován: 7-2016 |
Zdravím, měl bych dotaz: Stáhnul jsem si openrails (s uniglobalem, tratí a motorákem) a všechno mi dobře šlo poté jsem začal stahovat další vozidla úplně stejně jako předtím a vozy se mi v nabídce nezobrazí zobrazí se mi pouze ten první motorák Neví někdo, kde dělám chybu? Předem děkuji za odpověď
mé stránky: http://tramtrain.webnode.cz
profil na rajčeti: http://marecek18.rajce.idnes.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2640 Registrován: 7-2003 |
Nejspíše chybí soubory *.con se soupravou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2838 Registrován: 1-2005 |
Přesně tak, chybí ti soupravy se staženými vozy, stáhni si ConBuilder a vytvoř si soupravy sám, najdeš ho např. na ulozto. "Tento je nutno instalovat v kompatibilitě pod winxp, jinak se nemusí nainstalovat. Prvotní spuštění Conbuilderu musí být provedeno jako Správce, jinak se nespustí. Pak se tam nastavuje prohlížeč textových souborů (doporučuju C:\Windows\notepad.exe)" |
Neregistrovaný host 89.24.50.7 |
Zdravím nevíte někdo proč mi nejde rozjez Ringhoffer v OR? |