Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Všeobecná trolejbusová diskuse | předcházející | další |
Všeobecná trolejbusová diskusedolů |
autor | příspěvek |
---|---|
dopravopat
|
|
Neregistrovaný host 78.99.140.84 |
Prosím Vás, vie niekto kto je autorom týchto stránok? http://trolejbusy.unas.cz/ Skúšal som napísať e-mail na trolejbusovazastavka@centrum.cz, ale prišlo mi iba že tá adresa už nie je. Díky. |
GR
|
|
Neregistrovaný host 94.74.252.32 |
Vjande, ta encyklopedie není encyklopedií, nýbrž jen pro nakladatele zhodnocený papír. Autor je zárukou toho, že v knize jsou domněnky a ne fakta. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1030 Registrován: 1-2005 |
Zdravím! Nevíte tu náhodou někdo, jaké typy trolejbusů jezdí na konkrétních linkách MHD v Budapešti? Děkuji! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5351 Registrován: 6-2005 |
Typové to moc není, spíše krátký/dlouhý. A na krátké 74 se klidně objeví i dlouhý vůz. Jinak zde Futár
Makrelu neumeješ.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1036 Registrován: 1-2005 |
9_tr(5351): Mockrát děkuji za info a odkaz! |
Náhradník
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1669 Registrován: 4-2011 |
Mám dotaz na pamětníky: ve kterých městech v ČR jezdily soupravy trolejbusu Škoda 9Tr a vleku Jelcz PO-1E?
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4930 Registrován: 11-2007 |
Náhradník: Slyšel jsem, že na některých špičkových spojích v Ostravě a Pardubicích. Typem vleku si však vůbec nejsem jist (nebyla to B40?). Jinde tomu nejspíš bránil terén a nebo nebyly kapacitní požadavky. |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11990 Registrován: 4-2003 |
Devítky s vejcetem jezdily ve Zlíně. Mír není zárukou ničeho. Válka je zárukou práce. (Pán Well) |
Náhradník
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1677 Registrován: 4-2011 |
O Zlíně vím. Ale ještě někde jinde?
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 712 Registrován: 4-2006 |
Může trolejbus (z pohledu předpisů) s bateriem/agregátem jet po libovolné komunikaci (např. náhlá objížďka, manipulační jízda) i pokud není vybaven RZ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1045 Registrován: 1-2005 |
Zdravím! Ví tu náhodou někdo, jaký význam měla zatrolejovaná odstavná plocha v Prešově, která se nachází mezi zastávkami "Škára" a "Lesnícka", potažmo "Solivarská"? A od kdy se nevyužívá? Případně kdy byl zastaven provoz, sneseny troleje na bývalé trolejbusové trati od nádraží k továrně ZVL? Mockrát děkuji za případné info! |
dráha
|
|
Neregistrovaný host 46.135.5.14 |
Fricoolínek: "Může trolejbus (z pohledu předpisů) s bateriem/agregátem jet po libovolné komunikaci" Tohle už se tady několikrát probíralo. Z hlediska pravidel silničního provozu ano, neboť zákon hovoří jak o autobusech, tak i trolejbusech. Z hlediska zákona o dráhách je věc irelevantní, neboť silnice není dráha. Zbývá tedy silniční zákon. A zde je situace nejasná. Nahrazuje osvědčení o technické způsobilosti drážního vozidla osvědčení o technické způsobilosti silničního vozidla? Někteří tvrdí, že ne. Mimo jiné proto, že ta osvědčení vydávají různé úřady. Což ovšem nemusí být pravda, neboť správní řád za jistých okolností uznává i rozhodnutí, vydaná nepříslušným orgánem. A navíc: jízda pod dráty je složitější, něž nezávisle poháněným vozidlem. Prostě, v době vydání příslušných předpisů na tuto situaci nikdo ani nepomyslel. Někde tuhle díru v zákonech řeší tak, že na vozidlo mají dvoje papíry, dvoje "papíry" mají i řidiči. Lze to i řešit povolením ke "zvláštnímu užívání" silnice. A někteří troubové pak křičí o tom, že zákony se musí dodržovat a současně, že máme přemíru byrokracie. Co by řekli tramvaji na gumových kolečkách, jedoucí po vymezené dráze (v cizině to už je). |
Philip
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1122 Registrován: 11-2007 |
Replika trolejbusu Mércédes-électrique-Stoll z roku 1907 jezdící z Gmündu k nádraží, dnešní České Velenice Pár záběrů repliky trolejbusu, zatím bez "atrapy" trolejového vedení a sběracího vozíku, vůz jezdí na trakční baterie, takže jízda vozem dokáže trochu navodit atmosféru z provozu před 100lety, k dokonalosti snad jen chybí napájení z trolejového vedení a dřívější stav cest po kterých se jezdilo, ale i tak je to zajímavý zážitek... Jízdu trolejbusem je možno si předem objednat http://www.velenice.cz/volny-cas/trolejbus-tmg-1907/
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 637 Registrován: 7-2010 |
Trolejbusové slavnosti, aneb návrat trolejbusů do Prahy po 45 letech Foto, video, článek ► http://mhd86.cz/2017/10/16/trolejbusove-slavnosti-aneb-navrat-tro lejbusu-do-prahy-po-45-letech/
► www.MHD86.cz ◄ Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
► www.OMH86.cz ◄ Osobní web vašeho oblíbeného komentátora. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 70 Registrován: 8-2010 |
Neměl by někdo k dispozici přílohu časopisu Československý Dopravák č. 4/2013? Konkrétně mi jde o rozsáhlý článek o 'trolejbusových vlacích'. Na internetu je jen foto dvou spřažených trolejbusů 9Tr z Kyjeva a pak dvou spřažených 14Tr (TV-14Tr) z Hradce Králového z jízdních zkoušek. Bylo to tak, že když se ten vlak rozpojil, šly oba trolejbusy provozovat sólo? Třeba ЗИУ 9 asi ne. Z těch fotek se to nedá poznat. Zajímá se o to tady někdo? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 208 Registrován: 11-2005 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1169 Registrován: 5-2009 |
Norbit007: Ten časák mám doma a četl jsem to. Po rozpojení šel provozovat sólo jen přední vůz. Ta souprava byla celá prototypová. Měla odlišnou výzbroj proti sériovým 14Tr. Prototypová souprava byla taky na zkouškách v Kyjevě. Ten projekt šel nakonec do kopru, protože se v CCCP ujaly kloubové 15Tr a prototypy skončily v HK naND. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 71 Registrován: 8-2010 |
Mkzb: A nedala by se ta publikace pro mě naskenovat? Jinak pár informací jsem už našel. Třeba to, že 9Tr si upravovali v Kyjevě sami a že měli dohromady až 300 vlaků. A že druhý vůz byl vlastně jen motorový vlek. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 784 Registrován: 10-2012 |
Norbit007: napis sem: http://www.cs-dopravak.cz/ vetsinou mivaje nejake stare cislo
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1682 Registrován: 10-2005 |
Škoda Electric a Iveco Bus znovu na jedné lodi Tak uvidíme, co z toho bude.
Punk's not dead!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 799 Registrován: 10-2012 |
Už na první pohled je podle obrázku poznat, že je to zas jen Citybus, nic víc, nic míň. Jen jiný ksicht.
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
|