Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Všeobecná autobusová diskuse | předcházející | další |
Všeobecná autobusová diskusedolů |
diskuse | posl. autor | příspěvků | stran | posl. příspěvek | |
---|---|---|---|---|---|
Archivy starších příspěvků
|
|
||||
Archiv diskuse Všeobecná autobusová diskuse do 11. 06. 2017 | Pavluscha | 60 | 1 | 11-06-17 12:25 |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5284 Registrován: 9-2005 |
Dotaz - kdy a kde se objevily první ČSAD berle se sluníčkem? |
Náhradník
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1668 Registrován: 4-2011 |
Kde jezdí tyto autobusy?
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
|
Petr_hradecký
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 865 Registrován: 4-2015 |
Něco o panu Kratochvílovi (ICOM) z dnešního iDnes.cz
Nejsem Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1897 Registrován: 8-2005 |
Jak to je v současnosti s profesním průkazem co se týká skupin řidičského oprávnění? Mám C+E včetně platného profesáku a chci si dodělat autobus. Tak mě zajímá, zda si musím ještě "rozšiřovat" profesák nebo ne.
Co je vrchol mazlivosti? Malý bílý kocourek nalezený před dveřmi na rohožce :-)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1898 Registrován: 8-2005 |
Ha, tak už jsem to našel. Stačí jenom rozšiřující školení.
Co je vrchol mazlivosti? Malý bílý kocourek nalezený před dveřmi na rohožce :-)
|
Metro12
|
|
Neregistrovaný host 37.48.32.33 |
Autobusová velmoc: https://m.ihned.cz/c1-65808350-cesko-je-autobusova-velmoc |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4406 Registrován: 4-2003 |
Autobusem na Čerchov... Linka je v provozu v letní sezóně o víkendech a svátcích a na české straně je tak trochu v utajení - v IDOSu její JŘ nenajdeme, musíme zapátrat v německých zdrojích. Trasa je enormně náročná pro řidiče i vozidlo - opravdu jsem zíral, že po takové cestě může jezdit pravidelná linka... (Příspěvek byl editován uživatelem jenda z hk.) |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 971 Registrován: 6-2015 |
Obsazenost prachbídná. Kola se přepravují jak? Normálně ve voze? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4407 Registrován: 4-2003 |
Pajzák: Nejvíc fotek bylo provedeno na prvním ranním spoji směrem dolů, kterým celkem pochopitelně nikdo nejel. Ale prvním ranním nahoru jelo lidí jakž-takž (20-25) a ten v 11:10 z Waldmünchenu byl plný! Kola se přepravují normálně ve voze - což v C954E při proklamované kapacitě 5 kol může být problém, ale prý tam tento vůz byl mimořádně a většinou jezdí autobusy, které mají prostoru na kola víc. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 972 Registrován: 6-2015 |
Jo tak, to pak jo. Na mě to právě působilo tak, že fotky pocházejí ze spoje směrem nahoru, nepodíval jsem se na EXIF. Děkuji za info. |
CW
|
|
Neregistrovaný host 91.219.240.4 |
Pajzák: 9.Čevence jsem absolvoval cestu na Čerchov pěšky a cestou potkal na jednom spoji Ares 15m a pak na dalších Crossway či Arway. Akorát mě udivilo že jezdí na Domažlicku Arriva, v duchu jsem vzpomínal která pobočka Arrivy bude nejblíž tak mě napadla Příbram. Že by odskok při čekání z nějaké dálkové linky? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 974 Registrován: 6-2015 |
Arriva sežrala Probo Bus, kterýžto předtím pohltil domácí RDS Bus. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 535 Registrován: 4-2009 |
->Jenda_z_hk Že linka není v IDOS ještě nic neznamená. Spíš by mě zajímalo, jestli je v CIS JŘ. Pokud je to mezinárodní linka, tak nemusí být schvalována elektronicky, ale pouze štemplem. Má to šestimístné číslo? Jezdí to jako veřejná nebo zvláštní linkovka? Ale svezení to může být pěkné V. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4408 Registrován: 4-2003 |
Venca_m: Číslo linky bylo v minulých letech 000115, ale to teď obsadila linka na Ukrajinu. Chová se to jako normální veřejná linka, kde se jízdenky vydávají normálně ve voze. Ale jak to mají vyřešené papírově, to netuším... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 536 Registrován: 4-2009 |
->Jenda_z_hk Už jsem si všiml. Na některých fotkách je vidět detail směrové tabule, kde to číslo je. Našel jsem si starší jízdní řády a tam to bylo vedeno jako linka 000115, ale zastávka Čerchov (kopec) není v jízdním řádu. Pro letošek ten jízdní řád ani není schválen (ale byl předložen). Tedy v ČR. Možná si pak zažádali o licenci v Německu a ty se zatím neobtěžovali informovat české úřady, jak je tomu i v některých jiných případech. Je to takové podivné, proto mě to zaujalo. Dříve jsem se zajímal o skibusy a občas se našel případ, kdy se nějaký vykuk ani neobtěžoval pořídit si licenci na linkovou dopravu nebo nějaký jiný glejt, který by ho k podnikání v dopravě opravňoval. Tohle taky vypadá na nějakou partyzánskou akci. V. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4409 Registrován: 4-2003 |
Venca_m: Partyzánština je to nepochybně. Vypadá to, že pro úsek na kopec nelze žádnou licenci vydat, protože je to neveřejná komunikace a je tam i zákaz vjezdu bez nějaké výjimky pro linkovou dopravu. Tím pádem se tam jezdí "na dobré slovo". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 196 Registrován: 2-2016 |
Toto my daroval kamarát (ďakujem mu). Osobne som sa s cestovným poriadkom z minulosti stretol po prvýkrát. Videl som také niečo iba od vláčikárov. Vie mi niekto povedať k tomu viac? Inak okrem pár odtrhnutých strán uprostred tak to je v super stave. viem je to na ležato, prosím nezabite ma |
Karlos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 808 Registrován: 5-2002 |
Ahoj kolegové, mám dotaz ohledně pendlů. Kdo je povinen zajistit ubytování pro řidiče (9hod)? Je to dopravce, nebo cestovka? Máme tu nabídku na zajímavou práci, ale cestovka s dopravcem se nemůžou dohodnout. Případně i kde je to zakotveno v zákoně/vyhlášce, i případně jaké jsou postihy, že řidič nemá potvrzení za hotel. Díky
Čus bus Karlos
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10773 Registrován: 3-2005 |
Vzhledem k tomu, že nařízení 561 udává povinnosti dopravce a řidiče, jde to za dopravcem. Nařízení v žádném bodě ale neudává nic o nějakém potvrzení na ubytování. To znamená, že žádný postih v tomto případě nemůže vzniknout. Slušná cestovka, které jde o nějakou kvalitu dopravy, řeší "devítku" ve spolupráci s dopravcem.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8 Registrován: 5-2017 |
Matej327: Co by si chcel k tomu viac vediet? |
Karlos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 809 Registrován: 5-2002 |
Magiq: diky
Čus bus Karlos
|
CW
|
|
Magiq: To bych nesouhlasil. Ještě když jsme jezdili Amstrdam, tak jsme dělali pauzu s klukama co jezdili i linku do Španělska. To se jezdilo va třech s tím že třetí měl spát na hotelu někde zhruba ve tři čtvrtě cesty a vystřídat ty dva řidiče co jeli z Prahy. Jenže se to tak nepraktikovalo a třetí byl mezi cestujícíma a potom je vystřídal. Při silniční kontrole se to "frantíkům" nezdálo a chtěli vědět kde dělal pauzu, ten jim řekl nějakou naučenou adresu, jenže kluci francouzký nelenili, adresu pro ověřění zjistili a také přišli na to že hotel je už dva roky mimo provoz, tenkrát to stálo řidiče docela dost tučnou pokutu v přepočtu na Kč. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10774 Registrován: 3-2005 |
Linka je poněkud něco jiného. V povolení pro mezinárodní přepravu (obdoba licence) je uvedeno rozvržení pracovní doby všech řidičů. Takže pokud to měli uvedeno takto, mohlo to zavdat příslušnou otázku. Nicméně z 561 nic takového neplyne.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!! |
CW
|
|
Magiq: Když kontrolní orgán zjistí, že právě děláte, devítku ve dvou řidičích v autobuse s jedním lůžkem, tak se jedná o hrubé porušení. Na to také doplatili kolegové, když je brali zrovna když odjížděli z parkoviště právě po devítce. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 638 Registrován: 7-2014 |
Kto vie, vie a kto nie, tak bratislavska autobusová stanica Nivy konci ku 30.9.2017 definitivne svoju asi 40 rocnu prevádzku, ihned sa ide búrať, docasna autobuska bude oproti na Chalupkovej ul po dobu asi 3 roky, dnes tam boli 2 stahovaky, brali nejake kancelarie ešte nabytok a tak |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 639 Registrován: 7-2014 |
Inak dnes, zajtra aj v sobotu plna prevadzka ešte, to sa zmeni vsetko cez polnoc zo soboty na nedeľu, ktovie kt bus bude posledny zo starej st a ktory novy z novej st ako prvy..... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 343 Registrován: 4-2013 |
https://ekonomika.idnes.cz/cestujici-vlakova-doprava-zeleznice-au tobusy-f44-/eko-doprava.aspx?c=A170926_115658_eko-doprava_rts Takřka se se nezměnil počet cestujících v autobusové dopravě. Prohlašuje Idnes A někde jsem četl že klesl počet cestujících o 4%..... Ale co jsem koukal pravdu má spíš IDNes. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 206 Registrován: 11-2005 |
|
dials
|
|
Neregistrovaný host 82.114.198.254 |
Igbt: a tříosa se nedělá? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 207 Registrován: 11-2005 |
dials => když si objednáš od 60 kusů, bude i tříosa. ;-) |
Neregistrovaný host 188.167.52.191 |
Neveril som, že nastane tá chvíľa, ale Troliga bus prichádza s (mierne podivným) redizajnom a vystavuje v Kortrijku svoj elektrobus s motormi v náprave Ziehl-Abegg http://troligabus.sk/troliga-bus-s-r-o-na-busworld-2017-v-kortrij ku/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 143 Registrován: 2-2015 |
Sháníte dopravní kalendář do kanceláře nebo domů? Nabízíme vám týdenní Dopravní kalendář, ve kterém naleznete mnoho prostředků veřejné dopravy od vlaků a autobusů po přívozy a lanovky. Cena kalendáře činí 119 Kč. Vyzvednout si jej můžete osobně v Praze nebo Vám ho zašleme poštou. Více na http://www.tram-bus.cz/zabava/dopravni-kalendar/ Pokud máte zájem, napište nám na mail tram-bus@seznam.cz. Děkujeme
Denně aktualizované stránky o dění ve veřejné dopravě v Praze a ve středních Čechách.
TRAM-BUS.CZ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 444 Registrován: 2-2017 |
V Německu zavádí autobusy bez řidičů. První jezdí v Bavorsku. Tím bych se moc nechlubil. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 26 Registrován: 7-2017 |
Nový MAN Lion´s City: https://www.autobusweb.com/nuovo-autobus-man-lion-s-city-prime-fo tografie/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1129 Registrován: 1-2005 |
Zítra, to jest 12.prosince 2017 se bude konat veřejné projednání navržených opatření návrhové části "Plánu udržitelné městské mobility" s názvem "Rozhodněte o budoucnosti dopravy v Olomouci", to od 16.00 hodin v sále zastupitelstva v budově "Namiro" Magistátu města Olomouce, Hynaisova 10. |