Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Mariánských Lázních » Archiv diskuse Trolejbusy v Mariánských Lázních do 08. 07. 2017 | předcházející | další |
Archiv diskuse Trolejbusy v Mariánských Lázních do 08. 07. 2017dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
zubozrout
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 28 Registrován: 6-2013 |
Ahoj, kdo z vás tady ovládá angličtinu a chtěl by trochu přispět na Wiki ... https://en.wikipedia.org/wiki/Trolleybuses_in_Marianske_Lazne přidal jsem článek v Angličtině, jelikož Mariánské Lázně jsou v tomto ohledu veskrze unikátní a na internetu je v Angličtině na toto téma doslova houby. Napadlo mě tuto stránku vytvořit teď, protože jsem se dočetl, že ve Wellingtonu na NZ plánují už za půl roku zrušení trolejbusů úplně se stejně, se stejnými důvody, jako před pár lety v Mariánkách - drahá údržba a náhrada za elektrobusy. Potřeboval bych kontrolu překlepů nebo chyb a ideálně i doplnění některých informací. Co tam výrazně chybí jsou zdroje, takže pokud je něco blbost a víte o tom, prosím o odstranění nebo úpravu. A samozřejmě pokud někdo z vás přidáte zdroje, máte-li je k dispozici, budu jedině rád. Nejsem z Mariánek a psal jsem tam spíše věci co si tak trochu pamatuji a co jsem našel na české wiki stránce. Velice děkuji za případnou pomoc |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 65 Registrován: 12-2015 |
Mariánské trolejbusy zůstanou https://www.youtube.com/watch?v=uVEuVVvI93c a zde https://www.youtube.com/watch?v=io6N8m6vvzk
Nejleší vozy Iveco Crossway line 12M a Iveco Crossway Le Line 12M
|
Philip
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1112 Registrován: 11-2007 |
lednová sněhová nadílka s -9°C
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání... |
carte
|
|
Neregistrovaný host 217.75.220.228 |
V souladu se zákonem 128/2000 Sb. O obcích svolává starosta města ML 24. řádné zasedání zastupitelstva města, které se bude konat 21.02.2017 od 15:00 hodin ve velké zasedací síni městského úřadu. Bude se číst mimo jiné: Informativní zpráva o nepřiznání podpory na pořízení trolejbusů Předkládá: Petr Třešňák, ZM RM Starosta |
Diferák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 208 Registrován: 12-2012 |
Carte: Ostrouhalo více měst odkaz. Bohužel, místo trolejbusů se dotují CNG sr*čky a různé baterionesmysly.
ŠKODA OSTROV s.r.o
Dolní Žďár 43 363 29 OSTROV Česká Republika |
Kuba_j
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4040 Registrován: 8-2005 |
Dle té tabulky taky většinou uspěly projekty podané dříve - do konce června 2016 a ML podaly žádost až koncem července. |
Kuba_j
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4042 Registrován: 8-2005 |
Nevypadá to moc dobře, odkaz na živý přenos z jednání zastupitelstva. Téma trolejbusů se tam probírá cca 1h 09 min od začátku. Někdo se tam nezapomněl zmínit o tom, aby se vrátilo k původní koncepci a že aspoň z města zmizí nevzhledné dráty a stožáry. |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11844 Registrován: 4-2003 |
Soudruh Borka je blbec, bonusově lobbující pro Zemka, nevšímejte si ho. Mír není zárukou ničeho. Válka je zárukou práce. (Pán Well) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5307 Registrován: 6-2005 |
Kuba:j od konce, víš jak dlouho jsem to hledal? čas 5:55
Makrelu neumeješ.
|
Kuba_j
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4045 Registrován: 8-2005 |
9_tr: asi podobně jako já . S tím koncem/začátkem mě při psaní příspěvku zmátl youtube, když jsem zkoušel vygenerovat odkaz na přesný čas (což stejně nešlo bo se to pořád posouvalo). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 68 Registrován: 12-2015 |
http://chebsky.denik.cz/zpravy_region/novych-trolejbusu-se-jen-ta k-nedockaji-20170315.html
Nejleší vozy Iveco Crossway line 12M a Iveco Crossway Le Line 12M
|
M.R.P.
|
|
Neregistrovaný host 194.228.32.16 |
Trolejbusy včetně těch mariánskolázeňských v pražském metru |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5145 Registrován: 2-2005 |
Zajímavé...asi marketingová příprava na zadrátování některých pražských ulic trolejbusovým vedením tvářících se jako moderní elektrobusový systém pro průběžné dobíjení
MHD je pro lidi ! ! !
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 73 Registrován: 2-2017 |
M.R.P: Na Florenci už je to delší dobu (minimálně od půlky loňského září, kdy jsem tam byl naposledy, podle ostravského trolejbusu max. od léta 2015). Měly by tam být všechny trolejbusové provozy v ČR včetně zrušených a pokud si dobře pamatuji, je ke každému z těch měst i nějaké povídání. |
carte
|
|
Neregistrovaný host 78.136.144.143 |
Tak zdrazi jizdne placene v hotovosti z 12 Kc na 20 Kc! Ten kdo bude platit pomoci nove cipove karty Marianka (elektronickou penezenkou) se zdrazeni nedotkne, zaplati nadale 12 Kc. |
klipkar
|
|
Neregistrovaný host 46.167.205.245 |
Dnes jsem poprvé slyšel hlášení stanic. Bylo to v autobusu 33 - SOR. Znělo mi to, jako kdyby to bylo namluvené počítačovým syntetizátorem... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 465 Registrován: 12-2005 |
http://vary.idnes.cz/marianka-cestovani-doprava-marianske-lazne-c ipova-karta-bezhotovostni-platba-1hb-/vary-zpravy.aspx?c=A170323_ 2314169_vary-zpravy_ba |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7818 Registrován: 5-2002 |
V Mariánkách se neříká trolejbusenka jako u nás v Praze? .-) |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11876 Registrován: 4-2003 |
Vždycky to byla legitka nebo legitimace ale to je moc fádní a připomíná to doby minulé Jsem zvědavej na kompatibilitu s plzkartou, o níž se mluvilo. Mír není zárukou ničeho. Válka je zárukou práce. (Pán Well) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5264 Registrován: 9-2005 |
Tak jistý zdroj přímo z Plzeňské karty, který se na zavádění podílí, se mi nedávno sám dušoval, že to bude bez problémů. Karty jsou technicky identické, akorát mají jiný potisk. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5327 Registrován: 6-2005 |
Čipová karta Mariánka. Hmm, žeby myslela o jistém doplnění karty, aby se její uživatel vždy, když ji vezme do ruky, cítil veseleji?
Makrelu neumeješ.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7822 Registrován: 5-2002 |
To co některé obveseluje se píše malinko jinak. Jako jedna zastávka tramvají v Praze pojmenované podle místní hospody. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18024 Registrován: 5-2002 |
M_k: Vzpomínáš na toho černého pasažéra, co šel na policejní stanici s kytičkou v květináči? Předběhl dobu :D
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5266 Registrován: 9-2005 |
Další podrobnosti: odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 213 Registrován: 6-2005 |
To ještě nejsou ppdrobnosti, ale spíš odhad... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2566 Registrován: 6-2011 |
Od 1.7.17 bude v ML jezdit nová noční linka 21 v trase Antoníčkův pramen - Centrum - Kolonáda - Nádraží - Panská Pole. Jízdní doba bude 24 minut, interval 100 minut. Odjezdy z PP v 23:25 (návaznost na poslední vlak od Chebu), 1:05 a 2:45 (končí u dopravního podniku). Odjezdy z AP 22:20 (navazuje na poslední vlak směr Bečov), 0:05 a 1:45 (Příspěvek byl editován uživatelem 6332.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5155 Registrován: 2-2005 |
Posílám něco ze včerejší krátké zastávky v ML. V provozu jsem za ty dvě hodiny viděl úplně všechny 24Tr, jen 14Tr ne. Na lince 6 kroužil ciťák, z čehož si odvozuju, že ve špičce PD není žádná trolejbusová záloha? A na závěr bonus: Autobus DCA 81-83 patří komu? Stál na odstavné ploše poblíž Úšovické křižovatky a myslel jsem si, že je to jediný kloubák široko-daleko...do doby, než na mě po cestě domů v Chodové Plané vybafnul nějaký kloubák ex. ČSAD Střední Čechy. To patří komu? Na S-A je uveden CAR-TOUR z Pardubic, ale to se mi moc nezdá...
MHD je pro lidi ! ! !
|
Peta303
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2512 Registrován: 6-2005 |
Možná to bude nějaký svoz z Nové Hospody, pikantní na tom je, že, ač se jedná o moji domovinu, jsem tam neviděl kloubák od zrušení posledního tachovského Ikarusu v roce 1995 (C744 jezdila jen Stříbro - TC) a do ML pak jezdily už pouze klasické Karosy, dnes SORy... (Příspěvek byl editován uživatelem Peta303.)
cynický škarohlíd
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 214 Registrován: 6-2005 |
14 Tr venku nebyla, protože do ní cpali Hermana. Z toho samýho důvodu byl na 6 autobus. Ten druhej kloubák je ex. ČSAD Střední Čechy. Jedná se o vůz PHA 94-30. S-A k tomu uvádí, že patří fy Autobusy Jihlava, ale nebude to aktuální údaj. Jinak oba jezdí svoz ML - CTPark Bor. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2568 Registrován: 6-2011 |
Oba kloubáky pravděpodobně prošly Pardubickým Car-tourem. Tu PHA jsem viděl na podzim svážet dělníky do Pardubického foxconnu. PS. Chceteli zajímavý zážitek, zkuste do toho svozu nasoupit. Nastoupili jsme do onoho foxconního a bylo to celkém zajímavé okénko do života dělňasů |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11888 Registrován: 4-2003 |
Oba kloubáky na CTP svozech tu nejsou nijak dlouho, sám jsem si toho na centrálparku všiml až před týdnem. Mír není zárukou ničeho. Válka je zárukou práce. (Pán Well) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5157 Registrován: 2-2005 |
Díky všem za info Berryml: Vrátil ses zpátky z mého rodného Zlína?
MHD je pro lidi ! ! !
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 216 Registrován: 6-2005 |
Trollino 15: Jen jsem se půjčil. |
josefina
|
|
Neregistrovaný host 46.13.189.120 |
DCA 81-83 je ex. DP Děčín, prodána bůh ví komu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5270 Registrován: 9-2005 |
Start 29. dubna: odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6546 Registrován: 1-2007 |
Tak to čumím, Mariánky zavedly celodenní jízdenku. Dožijeme se toho, že to pochopí i v Opavě, Teplicích, Chomutově a Mostě? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4879 Registrován: 11-2007 |
Mouka: V Teplicích, Chomutově a Mostě si můžeš koupit celodenní krajskou jízdenku za 130,00 Kč, dokonce tam na ní můžeš přijet z Moukova a nakonec i odjet do Moukova (tedy leží-li ten Moukov v Ústeckém kraji, samozřejmě). S ohledem na místní jízdné akurátní nabídka. Opavu neznám. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6548 Registrován: 1-2007 |
Rudolf: V Mostě ale neplatí krajská jízdenka DÚK v MHD. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4880 Registrován: 11-2007 |
Mouka: Zato tam platí víkendová jízdenka MHD (pro max. 2 osoby) za 120,00 Kč, prodávají jen řidiči autobusů. Ono prostě to trojměstí má vlastní pravidla, a šotouši tam nejsou asi častými hosty. Jinak ta krajská platí i v dalších MHD v kraji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6550 Registrován: 1-2007 |
Co jsem ji kdysi využil, tak ji prodávali i tramvajáci. Jinak je tam ale spíše problém asi v tom, že kraj se nechce podílet na financování tramvají Most - Litvínov, takže není důvod se s ním domlouvat na krajském tarifu. Ale to už je hodné mimo téma o Mariánkách. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 163 Registrován: 10-2013 |
To trojměstí je dvojměstí |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6552 Registrován: 1-2007 |
mylik: Ruda zřejmě myslel Most + Záluží + Litvínov. Záluží byla bývalá obec, dnes tam stojí chemička. Katastr této bývalé obec je dnes součást města Litvínova. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 467 Registrován: 12-2005 |
V souvislosti s novým odbavovacím systémem Mariánka jsou spuštěny i nové stránky DP: MDML |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6578 Registrován: 1-2007 |
V lázeňské MHD už cestující jezdí s Mariánkou, slevy dostane víc lidí |
carte
|
|
Neregistrovaný host 91.192.35.130 |
Tak nam zacali i v Mariankach hlasit zastavky a ve vozech jsou i elektronicke cedule :l |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9151 Registrován: 9-2004 |
Něco trolejbusovitých fotek... 51 52 53 54 55 56 57 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 469 Registrován: 12-2005 |
Reportáž o vzájemném uznávání PK, KK a Mariánky: Reportáž |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 470 Registrován: 12-2005 |
Dnešní nehoda trolejbusu |
Peta303
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2545 Registrován: 6-2005 |
Spíš než mikrospánek debilnost onoho místa, je to tam poměrně natěsno. Což nevylučuje vliv dnešního vedra, ale to je jen jeden z faktorů. (Příspěvek byl editován uživatelem Peta303.)
cynický škarohlíd
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 496 Registrován: 1-2007 |
Otázky pro znalé: Jak dlouho tady byly ty pokladny? 14Tr v poslední době neni skoro vůbec vidět, obávám se, aby nešla pryč, je to 14TrM? Myslíte, že ten Citelis budou opravovat?
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz) Internet má dneska každej magor, co má do díru, ale umět s ním opravdu pracovat, to už je moc těžký... (Petr_k) |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11956 Registrován: 4-2003 |
Kasičky tu byly téměř přesně 21 let. Mír není zárukou ničeho. Válka je zárukou práce. (Pán Well) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7896 Registrován: 5-2002 |
Spíš než mikrospánek debilnost onoho místa, je to tam poměrně natěsno. Byl jsem se tam po letech projet před měsícem a zhovadilost řešení toho místa mě udeřila. A ten Klas (na čtvrté fotce) to má taky za sebou :-( |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5275 Registrován: 9-2005 |
Spíše nepozornost řidiče. Tohle na mikrospánek nevypadá, pár sekund po výjezdu ze zastávky?... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 219 Registrován: 6-2005 |
Zastávku Klas projel.... 54 půjde do opravy. Rám hnutej není... 47 je v opravě. Vyvařujou se schrány a připravuje se na revize a TBZ. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5357 Registrován: 6-2005 |
Mk: kolega z bývalé práce měl mikrospánek a říká, že nebyl ospalý, ale najednou tma a náraz... V tom je mikrospánek děsivý, takže i kdyby zastavil, tak jej mohl mít.
Makrelu neumeješ.
|
Nippy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 204 Registrován: 7-2012 |
47 v pátek jezdila na trojce |
pan_KarosáK
|
|
Neregistrovaný host 89.233.145.138 |
Ve středu na d-5 To už je vyvařeno? Jinak novému odbavování tleskám a oslavuji odchod toho mincovního teroru. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2343 Registrován: 7-2006 |
Rád bych se zeptal místních, jaká je pravděpodobnost, že zítra bude vypravena 47 na linku, když je mezi svátky? Díky..
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš !!
|
T_m
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3256 Registrován: 5-2002 |
Poměrně velká, protože po nedávné události s nabořeným vozem u Klasu jim chybí trolejbus.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 532 Registrován: 1-2013 |
Páni kolegové, prosím, poraďte. Po letech se zase chystám do Mariánských Lázní a jak jsem zjistil, tak už i zde nově existují jednodenní jízdenky. Pokud si budu chtít tuto jízdenku koupit, tak dám padesátikorunu do ruky řidičovi (má pokladnu s tiskem jízdenek?) nebo se budu muset sám obsloužit u nějakého jízdenkového automatu? Jak jsem se dočetl, tak můžu platit i bezkontaktní bankovní kartou. Čili můžu platit i kartou České spořitelny. Předpokládám, že povím řidičovi, že chci jednodenní jízdenku a kartu někam přiložím (kam?) a on mi dá do ruky (nebo někde vyleze) požadovaný lístek. Prosím, je to tak? (Nechci si totiž připadat jako nevzdělanec. Dík za odpověď. |