Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Jízdní doklady a jejich evidenční čísla | předcházející | další |
Jízdní doklady a jejich evidenční čísladolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5223 Registrován: 9-2005 |
Seznamte se s pracovní verzí přehledu výuky na nejvýznamnějších vysokých školách v ČR. U vyplňování platnosti žákovských průkazů pro studenty 15-26 vládne chaos jak mezi studenty, pracovníky škol i pracovníky přepravních kanceláří. Co pes, to jiná ves plná fám. Podle cenového věstníku a metodického pokynu Ministerstva dopravy by měla kolonku Platí od - do vyplňovat škola (stejně jako příp. přeškrtnout kladiva v rohu), protože ta je jedině zodpovědná potvrdit docházku a trvání výuky v daném školním nebo akademickém roce. Jenže to často soudružky ze studijních oddělení nedělají (z lenosti, neinformovanosti) a nebo s "problémem" posílají studenty na nádraží či do kanceláří dopravců. A tam se taky dějí věci... U žáků a studentů základních a středních škol je to ještě jednoduché, drtivá většina z nás ví, že školní rok na nich začíná převážně 1. 9. XX a končí 30.6. XY (výjimky jsou v některé roky drobné a nepodstatné, např. když 1.9. připadne na neděli...). Když tak viz web ministerstva školství. Horší je to u vysokoškoláků, kdy vysoké školy mohou mít termíny akademických roků různé, v závislosti na rozhodnutí rektora. A tam je chaos největší, znásobený ještě svéráznými úpravami a výklady některých dopravců (zejména České dráhy...), které často v důsledku bezhlavé aplikace prodlouží platnost průkazu o celé měsíce v rozporu se skutečností. Takový průkaz obsahují nesprávné údaje je formálně neplatný, přepravní kontrola jej může zabavit nebo držitele pokutovat za neplatný jízdní doklad. Takto by se platnosti průkazů měly vyplňovat správně. Údaje získány na webových stránkách škol, případně dotazy na jejich vedení. Z některých jsem to dosud hodnověrně nevylámal. Díky za věcnou diskuzi k tématu, doplnění a postřehy. |
Lukáš Flory
|
|
Neregistrovaný host 109.80.108.208 |
Dobrý den, dlouho jsem zde nebyl-mám dotaz,asi na Zdendu: změna stránek katalogyjizdenek na katalogy nabytku je náhodná nebo trvalá? Díky |
katalog
|
|
Neregistrovaný host 37.48.37.254 |
Trvalá, Zdenda změnil obor. |
Mudroch
|
|
Neregistrovaný host 80.243.97.167 |
Na této lince: http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L350470_161026_183775.pdf , konkrétně na spoji Most-Praha, jsem obdržel psanou jízdenku. Nevím, jestli je vydávání tohoto typu jízdenek pravidlem, ale asi jo, protože předpokládám, že v případě nouze (nefunkčnost strojku) by takto malý dopravce odbavoval na příjmové pokladní doklady, zatímco tady šlo o formulář jízdenky, na míru vytištěný pro tuto firmu. Ono i nasazené vozidlo - mikrobus VW Transporter pro 8 cestujících + řidiče - není v linkové dopravě zrovna obvyklým jevem... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1398 Registrován: 11-2007 |
koupím staré jízdenky z automatů Merona, ČR, SR, kdyžtak se ozvěte s případnou nabídkou, zdenek.hudik@seznam.cz |
djst
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 621 Registrován: 8-2014 |
Hádanka: Na které zastávce jsem si označil tuto jízdenku? Je to zastávka PID, čas označení je shodný s časem odjezdu ze zastávky dle JŘ.
pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 1-2017 |
Mám jednu otázku, ktorá síce nesúvisí priamo s cestovnými lístkami, ale týka sa taríf. Od 1.5.1992 došlo k zvýšeniu cestovného na pravidelných linkách ČSAD (pôvodný návrh bol od 1.4.1992), avšak k zmene tarify došlo iba v českej časti vtedajšej federácie. Ako bolo toto rozdelenie aplikované na diaľkových linkách a prímestských linkách medzi slovenskými a českými krajmi, keďže v slovenskej časti federácie zostala až do 1.12.1992 v platnosti pôvodná tarifa? Na priloženej fotke je dobový článok o dorovnaní cestovného v slovenských krajoch na českú úroveň od 1.12.1992, no iba s tabuľkou cien pre robotnícke cestovné. Našiel by sa u niekoho aj cenník občianskeho cestovného?
Československá štátna automobilová doprava, národný podnik
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 316 Registrován: 6-2009 |
Netušíte někdo, z jakého odbavovacího zařízení to vylezlo? Na Mikroelektroniku USV24A/Br mi to přijde málo potištěné. Může to být AUTOZAK?. odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5273 Registrován: 9-2005 |
Aktualizovaná verze přehledu o trvání akademického roku na vybraných VŠ v roce 2017/2018. Zdroj webové stránky VŠ, příp. dotazy na studijní. Přínosné pro pracovníky na přepážkách, příp. revizory. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5308 Registrován: 9-2005 |
Mírně doplněno a nově také zjednodušený návod na vyplnění průkazu - vhodné do škol, na dveře dopravních kanceláří apod. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 317 Registrován: 12-2008 |
Zdravím, pokusil jsem se o bývalou cedulku předprodeje MHD v Ostravě.
our comMUNIty
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4445 Registrován: 4-2003 |
Na Aktuálně.cz se objevila fotka slovenské jízdenky z roku 1995, která už byla tištěna jehličkovou tiskárnou. Dokáže někdo identifikovat zařízení, z jakého to bylo vydáno? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7 Registrován: 1-2017 |
Jenda_z_hk: Vzhľadom na dopravcu uvedeného na cestovnom lístku a rok vydania cestovného lístka ide pravdepodobne o pokladňu AUTOZAK TD 3000.
Československá štátna automobilová doprava, národný podnik
|
Diferák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 236 Registrován: 12-2012 |
Zdravím, chtěl bych se zeptat, tuší někdo v jaké době tato jízdenka pohybuje?
ŠKODA OSTROV s.r.o
Dolní Žďár 43 363 29 OSTROV Česká Republika |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1425 Registrován: 11-2007 |
Cca 2002 |
projížděč NAD
|
|
Neregistrovaný host 109.80.102.33 |
Nevím, kam upozornění na tuto v ČR zatím dost nezvyklou novinku umístit, tak to zkusím sem - myslím, že by to mohlo leckoho zajímat: ČD a Plzeňské městské dopravní podniky představily unikátní propojení funkcí In Karty a Plzeňské karty - detailnější "manuál" (protože různých "extravagancí" se jako vždy najde dost - třeba důchodci, režisté, atd.) jsem k tomu nenašel, ale protože v té tiskové zprávě není nic o žádných platbách spojených s registrací karty u druhého z dopravců, předpokládám, že by měla být bezplatná a platit by se měly jen placené aplikace, které by si zájemce nechal nahrát. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5435 Registrován: 6-2005 |
Zdenda: tak 1. 1/2 roku, od drubé jsem byl přítonen a už z Em testu.
Makrelu neumeješ.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1440 Registrován: 11-2007 |
Ten Bors za těch 6Kč platil od 1. 1. 2001 do 31. 5. 2001, pak už elektronické pokladny. Jsem to psal před tím po paměti. Dotaz. Věděl by někdo, kolik se aktuálně platí v MHD Polička? dle idosu 6Kč, což už je neaktuální skoro čtyři roky, nicméně mi dorazila jízdenka za 5,- Kč což dává tušit že nyní už je jízdné 10 / 5 Kč, může někdo potvrdit? |