Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 10. 09. 2017 | předcházející | další |
Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 10. 09. 2017dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13 Registrován: 7-2017 |
Nedají se někde najít staré jízdní řády z roku 1991, 1992? Nebo nemáte prosím někdo schovaný jízdní řád 1991 či 1992? Chtěl bych si osvěžit v paměti, kudy jsem jezdil z vojny na dovolenou. Přes jaké stanice, už si to nepamatuji. Odjezdy byly ve všední den z Jelšavy tuším okolo 16. hodiny, nebo v půl páté, či tak nějak. Jelo se lokálkou do Plešivce a potom rychlíkem až do Prahy. Příjezd byl myslím asi v 6 ráno do Holešovic. Když se vlak zhruba do té půlnoci vyprázdnil, dalo se v kupé docela i spát. Zpátky to jelo ve všední den ze Smíchova asi v 9 ráno. V Jelšavě tuším ve 21, nebo v půl desáté, či tak nějak. Pokud mě pamět neklame, vídávál jsem z vlaku Strečno. A také se dost dlouho jelo okolo nějaké vodní nádrže... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14400 Registrován: 5-2002 |
AF: Chtěl bych si osvěžit v paměti, kudy jsem jezdil z vojny na dovolenou Po deváté jezdil ze Smíchova Detvan do Zvolena v trase Praha - Pardubice - Olomouc - Hranice - ValMez - Žilina - Vrútky - Banská Bystrica - Zvolen. Tam se muselo přestoupit na rychlík do Plešivce (přinejmenším v JŘ 1990/1991) a tam pak ještě jednou na lokálku. Cesta ze domů vychází okolo 16. z Jelšavy, pak z Plešivce do Zvolena a po hodině a něco čekání už přímo Hronem na osmou na Wilson. O rok či dva později to ale mohlo být trochu či úplně jinak... Strečno je vidět mezi Žilinou a Vrútkama, dlouho okolo vodní nádrže se jelo podle Váhu pod Žilinou (VD Nosice). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14 Registrován: 7-2017 |
Hajnej: Žilina, Martin, Banská Bystrica, Zvolen - to jsou jména, která mi zní povědomě. Ale tam i zpět to bylo jedním rychlíkem bez přesedání až do Plešivce, a už vůbec ne hodinové čekání ve Zvolenu. To by mi z paměti snad nevypadlo, jel jsem to asi 3x. Bylo to tak asi mezi 10/1991 a 4/1992, kdy se útvar přestěhoval z Čech na Slovensko, takže konec VZS jsem sloužil tam. (Samostatný zážitek bylo stěhování útvaru. Tři dni trvající cesta vlakem z Benešova, stáli jsme na každé mezi. Vlak vezl plošinové vagony s technikou a osobní vagony bez kupátek. Sice nás tam bylo jen tolik, že na každého vojáka vyšla jedna dvousedačka, ale stejně třetí den už jsem nevěděl, jak si sednout/lehnout. A ty záchody - mňamka. Na závěr příjezd do Jelšavy asi o půlnoci, zima jak v Rusku, a rozlámaní rozespalí vykládat techniku, protože vlak musí teď hned okamžitě za půl hodiny odjet... ) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 8-2017 |
AF: JŘ 91/92 Jelšava 16,06 Os28963 Plešivec 16,45-16,53 R848 Ipeľ Zvolen 19,48-20,01 R652 Horehronec (Blava,Brno,ČT) Pha-W 5,36 (do Holešovic cca 10min. za ním v úseku ČT-Libeň Vihorlat) Ze Smíchova (viz. Hajnej) 9,11 R541 Detvan |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 870 Registrován: 9-2014 |
Avia Furgon: na webe vlaky.net sú staré CP, ale nie všetky. Na základnej stránke vlaky.net si nájdi v hornom paneli - trate - ukáže sa zoznam tratí( podľa civilného číslovania v CP ), po kliknutí na konkrétnu trať, roluj na rubriku archív CP, podľa č, cp. Nie sú tam všetky. Na trati 180 ( žilina - Košice ) napr. rok 1992, som nenašiel, ale je tam r. 1990, alebo 1991. Pripomínam, že oblasť ČSD Slovensko. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14404 Registrován: 5-2002 |
AF: Bylo to tak asi mezi 10/1991 a 4/1992 Jak jsem psal, měl jsem po ruce jen KJŘ 6/1990-5/1991 a nevylučoval jsem, že to jindy mohlo být jinak. Teď jsem u kolegy objevil JŘ 6/1991-5-1992 a v něm už Detvan jezdil "spodem" přímo až do Košic. Zpátky ale buď opět přímý Detvan, leč ne po 16. z Jelšavy, ale v půl desáté dopo, a nebo sice po 16. z Jelšavy, ale s přestupem ve Zvolenu (tentokrát už jen asi čtvrthodinovým). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 871 Registrován: 9-2014 |
R Detvan už bol v cp r. 1990- 1991, cez Diviaky - Harmanec - BB. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 872 Registrován: 9-2014 |
cp 1990 -1991 R Detvan |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 832 Registrován: 5-2002 |
Avia_Furgon: Ještě zajímavější lokotky najdete v muzeu retrotechniky pana Selfa."Díky za odpovědi a za odkazy na zajímavé LOKOTKY. " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2148 Registrován: 9-2003 |
Sants: Jsem nevěděl, že se zajímáš o audio .
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15 Registrován: 7-2017 |
No vida. Takže z Prahy do Jelšavy asi sedí vlak ze Smíchova Detvan v trase Pardubice - Olomouc - Hranice - ValMez - Žilina - Vrútky - Banská Bystrica - Zvolen - Plešivec. To odpovídá vzpomínkám. Zpět to zřejmě byl ten uvedený spoj Jelšava 16,06 Os28963 - Plešivec 16,45-16,53 R848 Ipeľ - Zvolen 19,48-20,01 R652 Horehronec - (Blava,Brno,ČT). Tady se ukazuje, jak je paměť ošidná. Na přestup ve Zvolenu se napamatuji, ale jestli se to mělo odehrát během 13 minut, je to možné. Bratislava - pusto, prázdno. Zato Brno sedí, tam si pamatuji bouřlivou rozlučku po cestě do civilu; pořád mi to vrtalo hlavou, kde jsme se vzali v Brně, a vida - ono to na Prahu jelo jinudy, než na Slovensko. Ještě prosím - jak dlouho to mělo v tom Brně stát? Potěšilo mě to. Děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14407 Registrován: 5-2002 |
AF: Ještě prosím - jak dlouho to mělo v tom Brně stát? 1:35 až 1:48, tedy 13 minut. Ono se tam přepřahalo, protože to jezdilo přes Třebovou, aby se lidi stihli vyspat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2304 Registrován: 7-2012 |
Sliby politiků nebo realita? https://www.koridory.cz/archives/39751/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 33 Registrován: 7-2017 |
Marcel_Štancl: Jestli se postaví ta pozlacená 4e, tak se těch jízdních dob dalších 50 let nedosáhne. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2305 Registrován: 7-2012 |
Bude vůbec veselo! Slyšel jsem drb, že Maďaři chtějí EC pouze Praha - Bratislava a v úseku Bratislava - Budapešt jen kategorie rychlík! Tak grafikon 20018/2019 může zkončit. obnoví přípoje Bratislava - Hegyshalom k railjet Vienna - Budapest. Důvod neznám. Pouze tipuji, že se jim moc nechce do modernizace Budapest - Szob. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2306 Registrován: 7-2012 |
proč se dává na Railjet v případě poruchy 1216 řada 362? Nestačí rychlostně§ neměla by tam být 380? Včera 79 dostala 60 minut sekeru pro neschopnou 1216. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7748 Registrován: 5-2007 |
Marcel_Štancl: Súprava bez 1216 väčšinou vznikne v Břeclavi. A tam tých 380 fakt na rozdávanie moc nemajú. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1532 Registrován: 5-2004 |
Marcel_Štancl: a dneska 77 s řadou 362 na příjezdu do Břeclavi +1 minuta... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2307 Registrován: 7-2012 |
Žena za kontrolerem? Nevím jestli to byla zrovna ta 77, když mažu návěstidla mám jiné starosti. Ale dnes jel jeden Railjet zase 362 a řídila jej strojvůdkyně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7270 Registrován: 4-2003 |
když mažu návěstidla
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7580 Registrován: 4-2003 |
Marcel Štancl:když mažu návěstidla mám jiné starosti V Praze již přeci není žádné mechanické návěstidlo. Nejbližší u Prahy je v Jenči...... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3404 Registrován: 3-2010 |
To je sranda, šotouš Štancl maže návěstidla... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2478 Registrován: 1-2006 |
Kdybys věděl čím se živí, tak už na mašinu nevlezeš |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3374 Registrován: 1-2010 |
Co vše lze vyčíst z této tabulky? Válela se vedle kolejí. |
Administrátor Číslo příspěvku: 8573 Registrován: 6-2002 |
Tabulka říká, že zajišťovací značka polohy koleje, na které měla být, je v místě konce přechodnice / začátku oblouku, oblouk má poloměr 360 m, převýšení koleje je 76 mm a rozšíření rozchodu není žádné. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2309 Registrován: 7-2012 |
Světelná návěstidla mají zámky a šrouby které se musí mazat. Jinak zreznou a nejde vyměnit ani žárovka. Zase posměch bez znalosti věci. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3375 Registrován: 1-2010 |
Díky za vyčerpávající odpověď |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2310 Registrován: 7-2012 |
Toto je současný stav stanice Horka ze dne 3.9.2017. Nemá někdo představu kdy proběhnou zatěžkávací zkoušky mostů? Jaký bude postup uvádění trakce do provozu? Bude mezidobí kdy tu místo závislé trakce uvidíme Sergeje? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 87 Registrován: 12-2010 |
Páni,může fíra ČD použít k RG jízdě 1.třídu? A jak se eventuelně prokáže,provozním záznamem?Díky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 95 Registrován: 4-2014 |
Mohl by mi někdo prosím objasnit obsah, případně i účel, té šedé skříňky (s nápisem TESLA) na stěně. Nedávno jsem to fotil v jedné dopravní kanceláři. Předem děkuji za odpověď. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17 Registrován: 8-2017 |
BOHOUŠ_Z_MICHLE - dobrý by bylo se podívat po štítku na té krabici, a co je na něm napsaný |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5020 Registrován: 9-2011 |
Na jednom štítku bude napsáno "Pozor, elektrické zařízení, nehaste vodou" a na tom druhém, na tom s čárovým kódem, nějaká kravina, kterou jeden úředník vyluštil z rukopisu jiného úředníka na staré evidenční kartě toho bazmeku. My jsme takhle dlouho přemýšleli, proč se nám v inventuře mnoho let táhne "Generátor frakcí", až jsme zjistili, že při ťukání do počítač kdosi špatně vyluštil "Generátor funkcí" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3405 Registrován: 3-2010 |
Když už tě tam Bohouši někdo pustil a nechal fotit, tak ses ho snad mohl zeptat, na co ta škatule je, nebo ne? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 875 Registrován: 9-2014 |
Nabíjačka batérií do vysielačky, alebo ručných svietidiel, vozopisári, posunovači, vozmajstri ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 96 Registrován: 4-2014 |
Já vím, že je to moje blbost, že jsem se nezeptal tam přítomných. Jenomže mně některé drobnosti napadnou až po delší době. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10810 Registrován: 3-2007 |
Anebo pobočková telefonní ústředna, ústředna sekretářské soupravy (ale ta je menší). Dole je stará kulatá svorkovnice k UB/ATÚ telefonu + krabička s moderní zdířkou k účastnickému přístroji. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12 Registrován: 7-2017 |
ahoj, nemáte někdo mapu, kde jsou všechny železniční tratě v Česku podle Prohlášení o dráze, a to včetně: * Petrovice u Karviné-Karviná město * Koryčany-Nemotice * Oslavice-Velké Meziříčí st.n. * Hrušovany u Brna-Židlochovice * Mimoň-Mimoň st. n. ?
Skromný soukromý projíždeč. Začátek: 1. 7. 2017 http://i.imgur.com/6mnLHeT.png
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2311 Registrován: 7-2012 |
Má NĚKDO INFO KAM PŮJDOU 101 DB od nového grafikonu? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7774 Registrován: 5-2007 |
Gloglo17: http://provoz.szdc.cz/dypod (vyzaduje silverlight) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15 Registrován: 7-2017 |
Asdf: "Gloglo17: http://provoz.szdc.cz/dypod (vyzaduje silverlight) Děkuju. Ten bohužel na Linuxu nemám, ale zkusím to nějak vyřešit."
Skromný soukromý projíždeč. Začátek: 1. 7. 2017 https://i.imgur.com/b8O6tob.png
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3312 Registrován: 5-2004 |
gloglo17: ještě OpenRailwayMap vygenerovaná z dat OpenStreetMap (tím pádem bez záruky úplnosti a akutálnosti): http://www.openrailwaymap.org/?lang=&lat=49.85303710579436&lon=15 .709075927734375&zoom=8&style=standard |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8955 Registrován: 6-2004 |
Dotaz: kdo a dle jaké metodiky určuje kilometráž v jř? Příklad, kdy jednou je z 11 km 10 a z 10 km 11: Z Chornic do Vel Opatovic to není 10 (viz současné jř), nýbrž 11 km, naopak třeba Otrokovice-Zlín-střed je vzdálenost 10.1 a jř (správně) uvádí 11 km Jednou tedy tak, jindy jinak.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7778 Registrován: 5-2007 |
Fany: Príslušný odbor GŘ ČD podľa ich vlastného uváženia. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5024 Registrován: 9-2011 |
Si představte, že máte za sebou (výchozí +) 5 zastávek po 600 m a zároveň že minimální tarifní vzdálenost je 1 km. A "problém" je hned na světě. Já vím, "je to nespravedlivý". Ale cestující nikdo nenutí platit to zlodějské jízdné za 5 km, když ujedou jen 3. Útěchou může být, že kdyby další zastávka byla za 3 km, tak (velmi pravděpodobně) tarifně bude taky jen za 1 km. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2312 Registrován: 7-2012 |
Jak chce dráha konkurovat Flix Busu? Například Praha - Dresden je Flix bus minimálně o 50 levnější a 15 minut rychlejší! Je možné za těchto podmínek konkurovat? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8445 Registrován: 9-2002 |
Lze - IC je x-nasobne pohodlnejsi, nez jakejkoliv bus. A 50 CZK nejsou ani 2 €, takze jsou to hovno penize. Stancloviny tady uz dlouho nebyly...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2313 Registrován: 7-2012 |
U cesty 2 hodiny pohodlí nehraje velkou roli. |
Arctia
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1109 Registrován: 6-2010 |
Kolenovrtum mozna ne, mne treba ano. A i za tu jednicku si priplatim. :-)
Utúlien aurë...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1589 Registrován: 11-2009 |
Agent: obávám se, že tam u vás představují 2€ jinou hodnotu než jejich ekvivalent v ČR. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1038 Registrován: 6-2016 |
Paul2no: 2€ jsou cca 2 točená piva takříkajíc běžného formátu. 11 Svijany mě na cyklovýletech přijde vesměs na 23,- Kč. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2314 Registrován: 7-2012 |
Cena 499 vlak je pouze v E shop s příslušnou IN kartou. Flix bus 445 korun základní cenu bez keců a podmínek..... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2123 Registrován: 3-2006 |
Marcel_Štancl: "Cena 499 vlak je pouze v E shop s příslušnou IN kartou. Flix bus 445 korun základní cenu bez keců a podmínek....." |
Arctia
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1110 Registrován: 6-2010 |
Akorat s kolenama u brady vlastnima a v zadech cizima jako bonus. :-) BTW jaky kecy ma eShop? :-) (Příspěvek byl editován uživatelem Arctia.)
Utúlien aurë...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2315 Registrován: 7-2012 |
V pokladně se dozvíš, že na to musíš mít e - shop registraci atd. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2316 Registrován: 7-2012 |
FlixBus patří k nejpohodlnějším autobusům v Evropě. Uvidíme jízdní doby příští grafikon Praha - Dresden. Zatím jsem nebyl rychlejší ani Railjetem Praha - Graz - Zagreb. Jsem velký fanda vlaků, ale čas a peníze mi donutily používat FlixBus. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2192 Registrován: 9-2003 |
Jezdí FlixBus do Krzewiny Zgorzelecké?
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2317 Registrován: 7-2012 |
FlixBus jezdí Praha - Zgorzelec! A pak 17 km Desirem s ubytováním ve Zgorzelci za 700 korun naprosto špičkové. |
Arctia
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1111 Registrován: 6-2010 |
FlixBus patří k nejpohodlnějším autobusům v Evropě To znamena asi tolik jako "nejlepsi nemecky jazzband". :-)
Utúlien aurë...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3409 Registrován: 3-2010 |
FlixBusem z Prahy do Záhřebu? To je pro zoufalce. Deset hodin se trmácet v autobuse, když autem jsem tam za šest a půl hodiny... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2318 Registrován: 7-2012 |
Kam pak s tím autem? Já tam potom jezdím vlaky po okolí. Koprivnica, Dobova atd. |