Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Viaggio Comfort - Railjet » Archiv diskuse Viaggio Comfort - Railjet do 27. 05. 2017 | předcházející | další |
Archiv diskuse Viaggio Comfort - Railjet do 27. 05. 2017dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Mmm
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1112 Registrován: 5-2002 |
2 X RJ v Libni![]() https://mapy.cz/zakladni?x=14.4946435&y=50.1011809&z=18&l=0&base= ophoto |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 267 Registrován: 3-2009 |
Nevím jestli jsem neměl tak trochu vlčí mlhu, ale zdálo se mi, že když jsem projizdel Dlouhou Třebovou, vidím po estakadě, že souprav Rj na Prahu čas okolo 14:00 jela bez řídícího vozu. Tedy na konci vůbec nic je to možné? (Příspěvek byl editován uživatelem rambomat.) |
Priapos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1198 Registrován: 10-2012 |
![]() "Nevím jestli jsem neměl tak trochu vlčí mlhu, ale zdálo se mi, že když jsem projizdel Dlouhou Třebovou, vidím po estakadě, že souprav Rj na Prahu čas okolo 14:00 jela bez řídícího vozu. " Určitě jste měl pořádnou vlčí mlhu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 908 Registrován: 6-2002 |
Směrem na Prahu má být nakonci rj lokomotiva. Ta teda asi byla vpředu před řidičákem. |
1216.235
|
|
Neregistrovaný host 178.77.244.82 |
Včera jsem měl na 74 soupravu trochu jinou... 1216.235 + Rj 004 včetně řidícího vozu. Na to, že mě fotilo dobrých 10 lidí, tak jsem nic nenašel. |
Jirka_E
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 601 Registrován: 6-2015 ![]() |
1216.235: Tak třeba tady. ![]() ![]()
Vítejte v DOBĚ INTERNETOVÉ.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1495 Registrován: 2-2010 |
Jirka_E jirka nezklamal![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1183 Registrován: 5-2010 ![]() |
Nejlepší nákup Českých drah. Railjety slaví první velké výročí |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7446 Registrován: 5-2007 |
A dá sa na základe tohoto zistenia u ČD očakávať odklon od trakčných jednotiek smerom k netrakčným jednotkám, alebo len zasa na IDNES porovnali jablká a hrušky? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2714 Registrován: 12-2006 ![]() |
Řidičák 001 už ma na čele polep "9.3.2017 najeto 1 000 000 km" |
Derice Bannock
|
|
Neregistrovaný host 90.181.184.13 |
Dobrý den, odkud bere informační systém čd railjetu údaj o rychlosti? Je to přesné alespoň +/- 5 km/h? díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7448 Registrován: 5-2007 |
Derice Bannock: Pokiaľ viem tak z GPS. Presné je to ako kedy, väčšinou to tých +/-5km/h je. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9839 Registrován: 3-2007 |
Asdf : No a už poletí stížnost za překročení rychlosti.. |
Derice Bannock
|
|
Neregistrovaný host 46.135.8.15 |
Ja urcite nic posilat nebudu, jelikoz jsem niceho takoveho nebyl svedkem. Jen jsem chtel vedet z ceho to bere info. Diky za odpoved |
Administrátor Číslo příspěvku: 72315 Registrován: 4-2003 ![]() |
165 km/h při reálných 160 km/h se objevuje relativně často (když fíra nejede antimirelích 155). |
Ythomas_ct
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2376 Registrován: 10-2009 ![]() |
Ad M. Z.: 165 km/h při reálných 160 km/h se objevuje relativně často... To asi ano, protože dle displeje souvislých 165 km/h téměř v celém úseku Pardubice-Choceň jsem již zažil v minulosti nejednou... |
januch1
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 153 Registrován: 9-2011 |
Anti-Mirel rychlost na Railjetu už neuvidíte. Všechny 1216 a řidící vozy již nějakou dobu mají Mirel V04. Takže pokud i poté nějaký fíra jede reálně 155km/h, tak je trubka. S řadou 380 je však vše při starém. Kromě dvou kusů, vše V03. |
rj71
|
|
Neregistrovaný host 193.43.158.229 |
Dnesni rj71 hlasil nejak divne, 20 minut pred prijezdem do Wn hbf hlasil naechster halt Wien Meidling a naechster halt Wien hbf zahlasil az kdyz uz pulka lidi stihla z vlaku na hbf vystoupit. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 339 Registrován: 3-2009 |
Pardubice |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 705 Registrován: 11-2004 ![]() |
Asdf: Z GPS to urcite nebere, protoze rychlost se aktualizuje i kdyz vlak brzdi nebo zrychluje v tunelu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 118 Registrován: 1-2017 |
Rambomat: Tak tomu dávám ![]() ![]() |
Practicus
|
|
Neregistrovaný host 78.45.75.167 |
januch1 - i V04 dokáže pěkně nas***, takže pokud není vyloženě nutnost, tak 150 km/h je ideální rychlost |
Practicus
|
|
Nejlepší nákup Českých drah no, vzhledem k tomu, že jsem se o tom dneska bavil s borcem, co na tom dělá opravy, tak si jich snažte užít co nejvíc, dokud jezdí, neb rozdíly oproti rakouským verzím jsou nemalé, přitom cena byla stejná (a nemám namysli interiér, či náhradu jedné jedničky za dvojku) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 127 Registrován: 5-2013 ![]() |
Jaké rozdíly?![]() ![]() ![]() |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9992 Registrován: 3-2007 |
Prakticus : A co je tam ošizeno ? Mně se tedy moc nezdá logickou představa, že ve Vídni u Zýmencu sekají stovky vagonů Railjetu a zrovna na těch pár vozů pro ČD překreslí výkresy, změní objednávky dílů u subdodavatelů a technologii výroby tak, aby ušetřili..co vlastně ? Na jednotkách, které mají v rámci smlouvy ČD/OeBB najezdit cca třetinu výkonů na rakouském území ? |
Practicus
|
|
Mladějov - dle sdělení dotyčnýho třeba šrouby jsou z jinýho matroše, podvozky se taky brali z jiný hromady, hajzlíky jsou taky jiný - na žádost zákazníka |
Practicus
|
|
Mladějov - pak jsem se bavil ještě s druhým (večer), a ten mi jen potvrzoval to, co řek ten první |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9999 Registrován: 3-2007 |
Jak z jiné hromady ..co by ušetřili na měkčích šroubech z jiné třídy oceli, proboha ?? Nějaké důkazy by byly ? Mně tohle připadá jako klasická pohádka "jak ty Čechy ojebali", velmi oblíbená právě u servismanů nejen na železnici. |
Ady
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 438 Registrován: 8-2010 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1889 Registrován: 9-2003 ![]() |
To je zase diskuze.![]() ![]() |
Practicus
|
|
Mladějov - zákazník si poručil, zákazník dostal, a jak říkal ten dotyčný, "My to nespravujem, My to jen lepíme, páč nemáme čím to opravovat, např. náhradní dveře máme jen jedny, interiérový od kinderkina jsou věčně vyhozený z kolejniček a zaseknutý, kolejničky jsou měkký, spravit něco na hajzlíku, tak člověk musí mít gumový ruce, páč je to opravdu dobře přístupný...", a to jsem se toho dotyčnýho jen zeptal, jaký to je, a jak se s tím dělá.... hele, je to po záruce, tak uvidíte, jak to dopadne, třeba se dílenská politika zlepší (či naopak), a potřebný díly budou k dispozici a nebude se muset dávat požadavek do centrálního skladu pro každej jednotlivej šroubek zvlášť, protože pak to vypadá, že to nedělají profesionálové, ale fušeři z balkánu na koleně (a tak je to bohužel se vším) |
Ady
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 439 Registrován: 8-2010 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1212 Registrován: 5-2007 ![]() |
Tak to budou ve Vídni u dcérky Siemensu chudáci, když budou vyvazovat a opravovat naše jednotky - aby si teda taky od maminky sháněli ty speciální české náhradní díly...![]() ![]() http://ekonomika.idnes.cz/opravy-vozu-cd-rakusane-railjety-dqn-/e ko-doprava.aspx?c=A170328_122531_eko-doprava_suj |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1190 Registrován: 5-2010 ![]() |
hajzlíky jsou taky jiný Jako fakt? Že mi přijdou z pohledu cestujícího úplně stejné ![]() |
WLAB 160
|
|
Neregistrovaný host 37.188.149.223 |
Ady:Ty rozbité příčky v bistru opravené samolepkou tam pořád jsou? |
Practicus
|
|
Miropiro - z pohledu cestujícího Vám příjde stejná i řada 163/162/363/362 - přičemž jenom samotná řada 362 má těch mutací opravdu mnoho (a nemám teď namysli 362/362wtb) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5891 Registrován: 8-2007 ![]() |
přičemž jenom samotná řada 362 má těch mutací opravdu mnoho Zas to tak nedramatizuj. ![]() Škoda Fabia má těch mutací určitě víc a nikdo to neřeší. |
Practicus
|
|
Apollo_17 - škoda fabia nebyla vyrobena jen ve 176 kusech |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 294 Registrován: 2-2012 ![]() |
Jak by u Es vypadala výbava "Junior"? ![]()
Ferrari
![]() ![]() #KeepFightingMichael ![]() Vlákno "Regiojet" je nej.... ![]() ![]() ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5894 Registrován: 8-2007 ![]() |
škoda fabia nebyla vyrobena jen ve 176 kusech Ale i těch několik kusů se vyrábělo asi 5 let(podobně,jako jedna generace Fabie) a další kusy mají vylepšení,které vyplynulo ze skušenosti z provozu. |
Practicus
|
|
Apollo_17 - dobře, to byly jednotlivý série, ale každá ta série má tolik upgradů že co kus, to originál (max 2-3 mašiny jsou stejný) |
Ramon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 180 Registrován: 6-2005 |
Od 1.4.2017 je umožněna přeprava kol i v RailJetu OBB, takže už člověk nemusí řešit, o jakou soupravu jde. Sice jen 5 kol, ale i tak díky za to. Myšleno tedy trasa Praha-Břeclav-Graz. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1466 Registrován: 8-2003 |
Dnes RJ 76 rakousky. V jídelním voze chvění podobně obutym vozům. Ale chtělo se to jen při rychlosti 130-160. |
981
|
|
Neregistrovaný host 88.103.10.29 |
Chtěl bych se zeptat na kterém vlaku dnes jela jednotka SVC 001 pokud nebyla jako záložní na ONJ. Pokud se nemýlím, mám pocit, že jezdí s Taurusem 1216.239, ale je možné že ne. |
Priapos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1260 Registrován: 10-2012 |
![]() "Chtěl bych se zeptat na kterém vlaku dnes jela jednotka SVC 001 pokud nebyla jako záložní na ONJ. Pokud se nemýlím, mám pocit, že jezdí s Taurusem 1216.239, ale je možné že ne." Pocit byl chybný. Dne 24.04.2017 Taurus 1216.239 se SVC 001 nejel. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 126 Registrován: 8-2011 ![]() |
Včera jsem doprovodil rodinu na RJ76 z Brna do Prahy (s 20 min. sekerou a totálně napráskaným vlakem), nicméně místenky zafungovaly a dojem z vlaku byl nádherný. Nastupovali do vozu 21 čili dětského, který je při jízdě řidičákem vpřed řazen až jako poslední před lokomotivou. A teď můj dotaz: Zaobíral se někdy někdo situací, když ten vlak do něčeho napere, co udělá ta mašina s celou tou soupravou před sebou? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7537 Registrován: 5-2007 |
Martinek_P: Zaobíral, proti situácii s mašinou vpredu skoro nič. Jednak väčšinou fíra stihne aspoň zatiahnuť brzdu, takže už to neťahá, druhak sa skoro ihneď roztrhnú brzdové hadice, takže stejne, a napokon sú tie vagóny hovadsky ťažké, mašina má proti jednomu vagónu len ani nie dvojnásobnú hmotnosť. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 4-2017 |
Asdf vďaka za komentár. Máš pravdu ... Bmz má cca 50 ton, a Taurus 1216 nějakých 89 (?). Koniec koncov ani to Pendolino pri Studenke by neskoncilo tak zle keby ten polský vinník viezol ja neviem trebárs džus, alebo konzervy. Ale tie plechy robili gilotínu... Netreba sa ničoho báť, na diaľnici ste omnoho viacohrozený ako vo vlaku... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 708 Registrován: 11-2004 ![]() |
Zaobíral se někdy někdo situací, když ten vlak do něčeho napere, co udělá ta mašina s celou tou soupravou před sebou? Zaobiral, obecne se tomu rika schvalovaci proces ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3276 Registrován: 3-2006 ![]() |
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady. |
Žába
|
|
Neregistrovaný host 80.250.12.125 |
Dobrý den, railjetem jezdím cca 2x za měsíc, dnes jsem si všiml že "modrý" railjet měl z venku polep "railjet", ve vzoru těch OBB railjetů, krom bistrovozu, nevybavuju si, že by ho měl i minule. Děkuji za bližší info ![]() |
jirkakel
|
|
Neregistrovaný host 46.135.193.254 |
Prave projel Libni railjet cerveny, tazeny lok. 362. Oni spolu umi komunikovat? Myslel jsem, ze ne. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1905 Registrován: 9-2003 ![]() |
Nekomunikují spolu. Pouze za neschopný Taurus to táhne 362. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1195 Registrován: 4-2003 ![]() |
Také jsem si nedávno říkal že "je to zas ten" s polepeným oknem... Jen jak občas jedu červeným RJ, občas modrým RJ tak jsem tomu nevěnoval pozornost, ale bylo to ráno a to červený nejezdí. To se opravdu začaly polepovat i ty modré? (Příspěvek byl editován uživatelem Láďa 2 .) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1906 Registrován: 9-2003 ![]() |
Láďa 2 - ano,i ty modré. |
Žába
|
|
Neregistrovaný host 80.250.18.54 |
Včera opět "modrým" railjetem, a opravuji se, polep byl i na bistrovoze, akorát tam nění tak "do očí bijící" jako na ostatních vozech |
Chodec
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 383 Registrován: 9-2007 ![]() |
na modrý se začal patlat napis railjet přes okna a na červených se z oken sundává a lepí se nový vlevo na kastli pod okna ![]() teď na rj77 směr Graz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1228 Registrován: 5-2010 ![]() |
Jestli rozumím dobře, je toto fotogalerie ořezané business třídy v nových rakouských railjetech?
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka Připravovaný web o severním okolí Brna Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian |
Žába
|
|
Neregistrovaný host 80.250.18.54 |
To vypadá na rj, které měli odebrat čd, tj ve stejném složení, kde je místo Ampz navíc jedno Bmpz ![]() |
George_couser
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4656 Registrován: 9-2006 ![]() |
Ano, rakušáci si pro poslední sérii vybrali stejné uspořádání interiéru jako si vyžádaly ČD. (+ pár drobných vylepšení). |