Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Znělky a gongy na nádražích a ve vlacích » Archiv diskuse Znělky a gongy na nádražích a ve... do 15. 10. 2017 | předcházející | další |
Archiv diskuse Znělky a gongy na nádražích a ve... do 15. 10. 2017dolů |
autor | příspěvek | |
---|---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13376 Registrován: 12-2007 ![]() |
V Náměšti nad Oslavou funguje bohužel INISS[new], zřejmě odtamtud se přesunul do České Skalice? Přinejmenším ještě v sobotu 25. 3. 2017 v Náměšti hlásil HIS. Platí-li, že HIS v České Skalici je již od 22. 3., tak to časově nesedí. Hlášení INISS Vladislav zastávka (v provozu patrně od začátku března 2017; do té doby v této zast. nebylo v provozu žádné hlášení) |
|
Chovanecm
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 892 Registrován: 12-2007 |
Jerry838: Mám hlášení z Göteborgu, ovšem pouze ve švédštině. Myslíte, že byste mi dokázal také poskytnout jeho přepis? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13386 Registrován: 12-2007 ![]() |
Hlášení INISS Laštovičky (9. 9. 2016) aneb popletená Andula: ![]() - Ohlášení příjezdu Os vlaku č. 4907. - "Andula" správně upozorňuje, že Os vlak je mimořádně veden mimo stanici Brno hl. n. (výluka v brněnském uzlu probíhající od 11. 6. do 11. 9. 2016). - Ale pak se do toho "Andula" zamotala - tvrdila, že vlak mimořádně zastaví v žst. Modřice (kde ovšem zastavuje vždy, tzn. i v bezvýlukovém provozu); poté radila cestujícím jedoucím do Brna hl. n., aby jeli (oklikou a v rozporu se zavedenými výlukovými opatřeními) přes Modřice (!). |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16 Registrován: 1-2011 |
Chovanecm: Rozhodně to můžu zkusit s tím přepisem, případně můžu poprosit známého. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3099 Registrován: 8-2010 ![]() |
Dotaz: Je stanice Praha-Libeň řízena z CDP nebo ještě ne? Dnes v Libni hlášení zní trochu jinak a nějak to chrastí a občas se seká tak jestli to není nějaký zkušební provoz.
Praha-Ruzyně, Olomouc
|
|
vlakvedoucí_451
|
||
Neregistrovaný host 37.221.241.221 |
Masaryčka nejspíš ovládaná z CDP, jinak poskládané hlášení a oddělovací a ukončovací gong. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3109 Registrován: 8-2010 ![]() |
Na lince R18 dnes hlášení o směnárnách ČD jako doplněk k hlášení příští stanice ("ve stanici lze využít směnárnu v pokladnách ČD"). Zaznamenal to někdo i na jiných linkách?
Praha-Ruzyně, Olomouc
|
|
Chovanecm
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 893 Registrován: 12-2007 |
To je linka ze Zlína a spol? Spíš bych to čekal v nějakém mezistátním vlaku směrem do ČR. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7547 Registrován: 5-2007 |
V linke Ex3 je to hlásenie určite. | |
Pezos
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 567 Registrován: 4-2014 |
Ano, bohužel potvrzuji další zbytečný zvukový smog. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13400 Registrován: 12-2007 ![]() |
Hlášení/displeje v Náměšti nad Oslavou - HIS (3/2017) vs. INISS (5/2017) (Krátký videosestřih o délce méně než 1 min.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 709 Registrován: 11-2004 ![]() |
V rychliku Olomouc-Breclav-Brno jsou ty reklamy na smenarnu taky, jak v hlaseni, tak na displejich, vsechno cesky a anglicky. To si zase nejaky dement vymyslel novy "produkt" a ted se to snazi propagovat za kazdou cenu. ![]() Pokud v takovem Hodonine prijde diky tomu hlaseni po prijezdu spesnaku z Brna jen jeden clovek do smenarny, tak snim svoje boty ![]() |
|
Slanour
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 570 Registrován: 6-2008 |
Ve Bzenci nově? instalován HIS
Slaňour
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3117 Registrován: 8-2010 ![]() |
Comar: Ano, bohužel se toto zbytečné hlášení o směnárnách šíří jako virus. Aspoň že v Pendolinu to zatím není. Snad to časem skončí, už jsem na to alergický ![]() ![]()
Praha-Ruzyně, Olomouc
|
|
Karel
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 766 Registrován: 11-2003 ![]() |
Hlášení o směnárnách i na lince Ex 2. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13410 Registrován: 12-2007 ![]() |
Hlášení INISS v zast. Třebíč-Borovina (30. 4. 2017 (bylo sem instalováno v rámci "revitalizační" výluky ve 2. polovině roku 2016; v provozu - po skončení "nakonec 7měsíční" výluky - od 1. 3. 2017; do té doby zde žádné hlášení nebývalo) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 12-2013 |
Nevíte kdo namluvil jihočeský ČD Speaker (https://www.youtube.com/watch?v=ZlGrVHciszk) ? A objeví se v nějaké jihočeské stanici systém HIS nebo INISS? | |
jkl
|
||
Neregistrovaný host 188.175.182.33 |
SŽDC a jejich informační systém, aktuálně v žst. Praha-Libeň.. Celý týden od 8:30 do 15:30 probíhá výluka v úseku Praha-Holešovice - Roztoky u Prahy a v tomto čase a úseku je ML/S41 odřeknuta.. V žst. Praha-Libeň u S41 cílová stanice Roztoky u Prahy.. ![]() |
|
Chovanecm
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 895 Registrován: 12-2007 |
jkl: A fakt je tam Roztoky u Prahy? Já jsem si totiž všiml, že CDPizace se z pohledu cestující projevila: 1) gongem mezi hlášeními 2) "plechovým" zvukem 3) a jako bonus se na tabulích místo "Roztoky u Prahy" vypisuje "Roztoky u Pra" Takže přemýšlím, jestli je nový INISS hloupější než starší a neumí 15znakové názvy, jestli si někdo řekl, že psát "Prahy" je zbytečné, nebo jestli se jim na tom kilometru z CDP na peron ztrácí písmenka. |
|
pepisu
|
||
Neregistrovaný host 90.178.3.165 |
Tak jestli se jim v Libni ztrácej 2 písmenka, tak po zapojení Pardubic (doufám, že zatím dlouho ne) se cestující nedozví vůbec nic... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 394 Registrován: 4-2014 |
HIS v Brno dol.nádraží!![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3133 Registrován: 8-2010 ![]() |
Vydra98: To je dobře, že aspoň na chvíli bude dálkové vlaky v Brně na dočasném "hlavním nádraží" ohlašovat zase pan Knop ![]() ![]()
Praha-Ruzyně, Olomouc
|
|
Chovanecm
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 896 Registrován: 12-2007 |
Byl tam už při výluce v r. 2013 https://www.youtube.com/watch?v=JAMwu2s1ByM |
|
Karel
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 767 Registrován: 11-2003 ![]() |
Já si myslím, že HIS v Brně na Dolním nádraží byl nainstalován před výlukou v roce 2013, a od té doby tam je nepřetržitě, jen se ty téměř 4 roky mezi výlukami nepoužíval. | |
vlakvedoucí_451
|
||
Čáslav hlásí INISS | |
Karel
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 768 Registrován: 11-2003 ![]() |
V Čáslavi byla rekonstrukce zab.zař., nástupišť, či nějaká podobná akce? Takže po Bzenci a Poběžovicích se zřejmě nějaké další nádraží brzy dočká HISu. | |
vlakvedoucí_451
|
||
Karel: Ne nikam se nehráblo | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3475 Registrován: 9-2005 ![]() |
V Sadské už by měl hlásat výziskový HaVIS. Infopanel pouze ve formě LCD v čekárně ![]()
Pár obrázků ode mne...
|
|
tpe
|
||
Neregistrovaný host 86.49.67.44 |
Archivní hlášení: Praha-Holešovice(HIS)Václav Knop 1993 https://www.youtube.com/watch?v=iwvvidpjmKI |
|
Hlášení
|
||
Neregistrovaný host 89.102.107.146 |
Nepokusil by se někdo nahrát hlášení na Brně dolním, ideálně znělku his i se "stanice Brno dolní nádraží" ? ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3179 Registrován: 8-2010 ![]() |
Hlášení: https://youtu.be/_ukO3lAGU7c
Praha-Ruzyně, Olomouc
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 457 Registrován: 2-2011 ![]() |
Super! Objevil jsem tam i Brno-Židenice, nenašlo by se i Brno-Krpole?
Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3181 Registrován: 8-2010 ![]() |
Sominus: https://youtu.be/n-P4l-KvUco https://youtu.be/h7qyapphzJ8 https://youtu.be/q0isv_WYQuQ
Praha-Ruzyně, Olomouc
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 458 Registrován: 2-2011 ![]() |
Díky :-)
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13456 Registrován: 12-2007 ![]() |
Námět po tvůrce webu http://www.hlaseni.net/nadrazi.html k doplnění/aktualizaci: - Kralice "n/O.", Rapotice, Vysoké Popovice - nově INISS (v prvních dvou jmenovaných namísto "ČD speakerky"). - Třebívlice (!) - INISS - Bystřice nad Pernštejnem - ČD speakerka (patrně právě ta, která mj. donedávna hlásila v Kralicích či Rapoticích - viz výše). |
|
Karel
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 770 Registrován: 11-2003 ![]() |
INISS je už nějaký týden také na zastávkých v úseku Nové Kopisty - Litochovice nad Labem (řízeno z Lovosic), v Žatci + brzy i Žatec západ. Dále se chystá Frýdlant v Čechách, Raspenava, Hejnice, Bílý Potok pod Smrkem. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 545 Registrován: 12-2008 ![]() |
David, Karel: Díky moc, chlapi, vše je doplněno na webu a večer bude zvěřejněno. Pár doplňujících dotazů: - Kralice "n/O.", Rapotice, Vysoké Popovice - odkud jsou řízené a jsou tam někde tabule? - Třebívlice - to jako fakt? Není k dispozici nějaké video jako důkaz? :D - Frýdlantsko i Lovosicko - jak je to tam s tabulemi? Díky moc za spolupráci! ![]()
Víte, kdo promlouvá z rozhlasu na "Vašem" nádraží?
Máte zajímavé nahrávky hlášení nebo fotky a videa pragotronů? ![]() ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7667 Registrován: 5-2007 |
Baresm: AŽD tam bude chce nové funkcie svojich výrobkov, tak tam musí mať naskldané všetko vybavenie. Kedysi tu bola fotka matice 2x4 monitory, ktorá na ovládanie Třebívlic slúži. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13469 Registrován: 12-2007 ![]() |
Není k dispozici nějaké video jako důkaz? Bohužel ne, jen jsem tudy projížděl vlakem (a při zaslechnutí hlášení typu "Os vlak přijel" jsem již nestihl vytáhnout ![]() (Samozřejmě mi teoreticky můžete nevěřit.) Kralice "n/O.", Rapotice, Vysoké Popovice - jsou tam někde tabule? Kralice + Rapotice ano, Vysoké Popovice ne. |
|
flink
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 7-2017 |
Při hledání v registru smluv https://smlouvy.gov.cz/vyhledavani?q=mikroVOX jsem našel hodně zajímavých informací. Ale „Oprava centrálního systému HIS-Voice" je z nich zdaleka nejzajímavější. Vypadá to, že se s HISem počítá i do budoucna a bude lépe provázán s moderními technologiemi. Rozhodně doporučuji ke čtení. A pak tam má ČD-T objednávku do žst. Nedvědice. Ví někdo něco víc? ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 410 Registrován: 4-2014 |
Baresm: Což kde všude je nově iniss, ale píseckej ČD Speaker přendán do Vimperka![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3254 Registrován: 8-2010 ![]() |
Zajímavý rozhovor s "Andulou": http://www.rozhlas.cz/plzen/nasihoste/_zprava/hlas-z-nadrazi-komu -patri--1628137
Praha-Ruzyně, Olomouc
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13478 Registrován: 12-2007 ![]() |
Opět námět pro autory stránek hlaseni.net k doplnění/úpravu údajů: - Benešov nad Ploučnicí: hlášení ČD speaker, ale nikoliv mužský, ale ženský hlas (ten samý, který hlásí v žst. Děčín východ a který do loňska hlásil i v žst. Česká Kamenice**) - ** Česká Kamenice: v historii hlášení není uvedeno, že do r. 2016 tam byl ČD-speaker - ženský hlas - Luka n/J., Bransouze, Hrušovany n/J., Mikulov na Moravě: ČD Speaker - ženský hlas (ten samý, který donedávna hlásil v Kralicích, Rapoticích, Okříškách, Náměšti či živě v Třebíči) - Čejč: ČD Speaker - mužský hlas (ten samý, který mj. do března 2016 hlásil v žst. Střelice). (Příspěvek byl editován uživatelem David.) |
|
flink
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 7-2017 |
Rozhovor super. Je mi D. Klichové až líto. Má pravdu, koho by napadlo, že někoho bude zajímat hlas z nějakého hlášení... Jen mě zaráží, že tak dlouho vůbec nevěděla o použití nahrávek ve vlacích. Když už jsme u údajů, tak pár upřesňujících bych taky měl: - Praha-Vršovice je chybně uveden klasický ukončovací gong. Ve skutečnosti je tam ten starý, zřejmě je to už poslední stanice, kde se používá
- Praha-Holešovice je na mapě jako HIS a v přehledu psán HIS i INISS, což je nesmysl. Možná tahle chyba vznikla kvůli použití původní znělky "Vy, staré Holešovice" z HISu? Ale je fajn, že byla zachována. Něco podobného by se mohlo povést prosadit i v Pardubicích a pak by mi náhrada za INISS ani nevadila. - Hradec Králové hl. n. není psaná znělka "Lásko, bože, lásko", používaná u hlášení o zpoždění |
|
flink
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 7-2017 |
A zapomněl jsem na Ústí n.L.-Západ, kde znělka při zpoždění není "Svatý Václave", ale "Vltava"! | |
Chovanecm
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 898 Registrován: 12-2007 |
flink: 1) Je možné, že paní Klichová tušila, že se šotouši zajímají. Při pokusu o kontakt pár let před odhalením totažnosti údajně vzkázala, že se cítí „velice pobouřena“. 2) Když namlouvala fráze jako „náš vlak mimořádně zastavil“ nebo „vítáme vás ve vlaku“, tak paní nenapadlo, že je to pro hlášení do vlaku? :-) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 463 Registrován: 2-2011 ![]() |
Zdravím ve spolek! Neměl by tu někdo hlášení ČD Speaker v žst. Brno-Slatina či Brno-Horní Heršpice, konkrétně tu část "Vážení cestující, přijeli jste do stanice <název>" ? Již mám takto Brno-Chrlice. Děkuji za odpověď.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 160 Registrován: 12-2010 |
Jak se tady probíralo hlášení o možnosti využití směnárny v pokladně ČD na linkách R18 tak mám pocit že se zřejmě vytratilo z rychlíků Luh. - Praha...
Trať 331-Zlínka ta přežije !
|
|
Karel
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 771 Registrován: 11-2003 ![]() |
Zlinak: Vytratilo se i z linky Ex2. Flink (příspěvek 1): V žst.Nedvědice už je HIS. Pravděpodobně od včerejška. |
|
flink
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 7-2017 |
Podle FB SŽDC je v Rakovníku nový IS. Takže INISS, protože HaVIS se už snad nikam nedává. A jen tak mimochodem, ČD odkoupily CHAPS! Chovanecm: u prvního bobu teda těžko říct, jestli je to pravda, ale v tom druhém máš samozřejmě úplnou pravdu. Hodně zvláštní, že ji to nenapadlo. |
|
Leinad
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 749 Registrován: 8-2009 |
Opět jsem slyšel cosi ve smyslu: "Vlak je opožděn z důvodu přenosu zpoždění při obratu soupravy od zpožděného vlaku." Jaký to má informační přínos pro cestující? Bral bych ohlášení primární příčiny nebo nehlášení důvodu vůbec. |
|
Karel
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 772 Registrován: 11-2003 ![]() |
Kde jste na to přišel?? Aktuálně v Rakovníku stále HIS. |
|
6563
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17 Registrován: 8-2017 |
odkaz | |
Karel
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 773 Registrován: 11-2003 ![]() |
6563: Díky za odkaz.![]() |
|
Karel
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 774 Registrován: 11-2003 ![]() |
V Hradci Králové hl.n. občas zazní pozvánka na oslavy 160 let trati Pardubice - Jaroměř 9.září. Pozvánku namluvil Václav Knop![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3322 Registrován: 8-2010 ![]() |
Zdravím, dnes jsem se pohyboval kolem Železnice Desná. Podle hlaseni.net je ve stanicích HIS, což by podle tabulí odpovídalo. Ale v žádné stanici jsem neslyšel žádné hlášení (Kouty, Velké Losiny). To se používají jen tabule nebo se aspoň občas i hlásí? Já jen, že to u nás moc není zvykem na nádražích nahlásit nic ![]()
Praha-Ruzyně, Olomouc
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 546 Registrován: 12-2008 ![]() |
Ten Rakovník podle tabulí pořád vypadá na Knopa, může někdo potvrdit? Honza7887: Je to tak, HIS bez hlášení, důvod neznám. Potvrdilo mi to už nezávisle na sobě několik lidí. ![]() (Příspěvek byl editován uživatelem Baresm.)
Víte, kdo promlouvá z rozhlasu na "Vašem" nádraží?
Máte zajímavé nahrávky hlášení nebo fotky a videa pragotronů? ![]() ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 103 Registrován: 1-2009 ![]() |
Baresm: Ano, v Rakovníku je stále Knop.
České dráhy - váš osobní dopravce
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3398 Registrován: 8-2010 ![]() |
http://zdopravy.cz/ministerstvo-schvalilo-ctyrmiliardovou-prestav bu-pardubickeho-uzlu-2795/ Osazen bude nový informační a orientační systém a zvukové majáčky pro nevidomé. V podchodech budou nově pojízdné schody. tzn. v roce 2019 pravděpodobně konec Knopa v Pardubicích ![]() ![]()
Praha-Ruzyně, Olomouc
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1162 Registrován: 6-2009 ![]() |
Havířov a Havířov střed podle SŘ nově INISS, což se ale vzhledem k vybavení zastávky dalo čekat. | |