Diskuse » Archiv 2017 » Modely a modelářství » Modely v měřítku TT a menším » Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 02. 05. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 02. 05. 2017

dolů
   autor příspěvek
Vašut
Pondělí, 17. dubna 2017 - 22:14:41  
Moderátor
Číslo příspěvku: 1825
Registrován: 5-2002
Já jen, abychom se bavili o tom samém [wink].
Protože někdo říká nákolek okolku a někdo obruči... A jestli mě paměť nešálí, tak v dnešní oficiální terminologii se tento pojem nevyskytuje. [happy]
Kdo spí, nezlobí...
Pondělí, 17. dubna 2017 - 22:28:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 85
Registrován: 10-2013
Nějak se nemohou shodnout. [rofl]
Úterý, 18. dubna 2017 - 10:20:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 794
Registrován: 9-2003
Na stránkách jsem spustil galerii skutečných vozidel po vzoru fotodokumentace na vytopna.hekttor.biz. Fotografií je sice plný internet, ale vozy nebo detaily nefotí nikdo. Snad se tedy modelářům budou hodit [happy]
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky
http://jacek-modely.cz
Statistik
Úterý, 18. dubna 2017 - 18:27:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5412
Registrován: 6-2004
...ale vozy nebo detaily nefotí nikdo

Jo, jasně...[crazy] Fakt je nikdo nefotí?
Úterý, 18. dubna 2017 - 19:18:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 795
Registrován: 9-2003
tak možná fotí, ale nechává u sebe v šuplíku. Takže ve výsledku nefotí [crazy]. Konstruktivní kritiku beru, rýpání ne.
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky
http://jacek-modely.cz
Statistik
Úterý, 18. dubna 2017 - 19:32:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5413
Registrován: 6-2004
No, nevím, jestli zrovna já jsem ten, kdo by něco schovával v šuplíku.
Statistik
Úterý, 18. dubna 2017 - 19:33:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5414
Registrován: 6-2004
A stránek věnovaných čistě vozům je, myslím, taky relativně dost.
Takže že by vozy "nikdo nefotil" nebo si to nechával "v šuplíku", je podle mě tak trochu nesmysl.
Úterý, 18. dubna 2017 - 20:10:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 11-2011
Za mne teda jednoznačně [jidlo] . Nastoupil a vagonweb jsou sice super, ale třeba když jsem kreslil papírový model Béčka, tak jsem musel zkombinovat asi 20 různých vozů, abych měl pokryté všechny detaily.
Úterý, 18. dubna 2017 - 20:41:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 796
Registrován: 9-2003
Statistik:
Asi mám dlouhé vedení, ale nechápu o co Vám jde. Máte nějakou praktickou připomínku? Funguje to, nefunguje, je to k užitku nebo k ničemu nebo co je špatně? Nebo se jen chcete hádat o slovíčka?

Můj záměr je nabídnout obsáhlejší dokumentaci jako na zmíněných stránkách vytopna.hekttor. Stránek s popisy vozidel je sice dost, ale pro stavbu modelu člověk potřebuje víc než pár fotek celku. Samozřejmě nikomu nic nevnucuji, počítadlo přístupů časem ukáže jestli je nebo není zájem.
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky
http://jacek-modely.cz
Statistik
Úterý, 18. dubna 2017 - 21:04:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5415
Registrován: 6-2004
Já jsem si jen dovolil poznamenat svůj názor na to konto, co jste napsal. Rýpat do Vás, nemám potřebu. Pokud se skutečně domníváte, že se na internetu nenachází žádné zdroje fotek nákladních vozů, nebo že je nikdo nefotí, pak byste si měl evidentně rozšířit obzory.

A tedy technickou poznámku: vozy tak nějak rozumněji fotím a dokumentuji odhadem tak 20 let. Modelářům se snažím pomáhat (a sám na svou modelařinu už skoro nemám čas), jak mi jen čas dovolí, a i tak mám velký skluz, což mě mrzí, ale tak to prostě je. Nejsem ani důchodce, ani student, ani zazobaný single, co nemá do čeho píchnout. Za těch dvacet let se "pár" fotek už nastřádá, přičemž jejich počet geometricky narostl s pořízením digitální fototechniky. Dřív jsem každou "kravinu" nefotil, dnes ano, než mě to dohnalo (technické a skladovací problémy). Představa, že to všechno postupně začnu lifrovat někam na net (abyste byl spokojen a nemusel psát, že nikdo nefotí, anebo dává do šuplíku), to je pro mě představa vskutku šílená. Stačí, že mám problém to skladovat a nějak udržovat v chodu sám doma, natož ještě udržovat v chodu nějaký web.

Každopádně většina lidí se naučila se "snížit" k tomu, že když něco chtějí, napíší e-mail, nebo SZ, a tak podobně. Vím, že to není ideální, lepší by bylo, kdyby to bylo na očích, ale to prostě technicky a časově u mě nejde. Ale pokud je někdo líná huba, je to holt holé neštěstí.
Úterý, 18. dubna 2017 - 22:52:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 797
Registrován: 9-2003
rozšířit obzory? Nespočetkrát jsem marně sháněl fotky nějakého vozidla kvůli kreslení obtisků. K tomu je potřeba mít plno záběrů, na kterých jdou přečíst nápisy a tyhle "blbiny" prostě nikdo nefotí. Něco jako toto - http://www.jacek-modely.cz/fotogalerie-osobni-vozy/nggallery/osob ni-vozy/043,-Btn Desítky fotek jednoho vozu. Kde prosím vygůglím něco podobného kromě vytopny a několika soukromých stránek kolegů?
O tom shánění podkladů bych mohl napsat romány. Co jsem někde neodchytil, nebo co mi nenafotili jiní, to jsem nikde nenašel. Až na pár vyjímek.
Tím "nikdo nefotí" myslím prostě to, že takový materiál není veřejně dostupný. To že to někdo vyfotil, ale má to doma na disku nebo v albu, to asi při stavbě nikomu nepomůže. Do Vašeho PC nevidím, nevím co máte nebo ne, oficiálně nikde není žádná Vaše nabídka podkladů, kontakt na Vás nikde není a kdyby byl, stovky fotek v plném rozlišení asi těžko budete každému posílat. Je to podobné jako u "šotoušů", fotek z nějaké jízdy vlaku jsou tuny, ale všichni fotografové je syslí jen u sebe doma. Je jedno jestli se to nazve "nikdo nefotí" nebo "fotky nejsou".
Tím, že někde napíšu, mám všechno, ale musel bych to pohledat, asi nikomu nepomůžu.

Stále ale nechápu pointu, vadí Vám něco na té galerii nebo pouze na výrazu "nikdo nefotí" v příspěvku zde? Pokud jen ta dvě slova, tak tu meleme prázdnou slámu...
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky
http://jacek-modely.cz
Statistik
Středa, 19. dubna 2017 - 05:44:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5416
Registrován: 6-2004
Myslím, že jsem se vyjádřil dost jasně a je patrné na co jsem reagoval. Nevidím potřebu to znovu vysvětlovat. Nechápu jen konfrontační styl Vaší diskuze, ale asi k tomu máte nějaký důvod. Stejně tak nechápu "povinnost" někde zveřejňovat a dávat do povědomí, co mám, či nemám. Člověk, který má opravdu o něco konkrétního zájem, tak se na to dokáže zeptat. Oproti tomu, anonymních tvorů, co se někde vylíhnou, natáhnou ruku a řeknou "ty prej něco máš a já chci všechno, protože mě zajímají vláčky", jsem za život potkal mnoho - a nejsem na ně více zvědavý.

Kontakt na mě je celkem známý a to, že není uveden zde, k tomu mám své důvody, podpořené zejména letitou zkušeností s anonymitou (nejen) K-reportu a zde se volně šířícím a tolerovaným trollingem. Nicmémě i bez znalosti e-mailu mi lze samozřejmě přímo odtud poslat soukromou zprávu, případně klasicky nadhodit dotaz do určitých diskuzních skupin (třeba i této nebo sousední H0), kde se poměrně pravidelně objevuji. Divím se, že jste si toho ještě nevšiml.
Středa, 19. dubna 2017 - 10:47:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2948
Registrován: 7-2006
Statisti a Jacek
Nemá cenu se hádat, zda je fotek dostatek nebo nedostatek.
Já osobně si myslím, že součastných fotek ČD lze najít na internetu dost, ale bez možností detailu. Jako je třeba popis, brzdy, střechy atd. Pokud zavítám do let ČSD, je většinou problém. Čím starší fotka, tím více problémů je při stavbě modelu. Většina fotek ČSD je černobílá a tím pádem neznám barvu vozu, stroje, popis je nečitelný a detaily jsou černé fleky.
Já osobně jsem rád za každou fotku, která se objeví na internetu, a nejsem líný si o lepší fotku napsat. Děkuji všem, kteří se svým pokladem pochlubí.
ŽOS Kladno - malovýroba osobních a nákladních vozů.[vypravci]
Středa, 19. dubna 2017 - 13:32:30  
Neregistrovaný host
88.101.148.169
Statistiku, statistiku. Zpravidla tady diskutujícím tykám a totéž očekávám od nich já, neboť si myslím, že jsme taková hodně spřízněná skupina, kde nehraje roli věk, zkušenosti, výsledky atd., ale především společný zájem. Ale v tomto případě udělám vyjímku a budu Vám vykat, neboť mi připadáte jako velice ješitný člověk. Jacek nenapsal nic jiného, než že založil stránky, kde zveřejní své fotky ve prospěch všech, neboť neví o tom, že by někdo něco podobného dělal. Co si fotíte Vy a jakou máte databázi materiálů, opravdu nevím, stejně tak,jako Vy nevíte, co mám nafoceno já (akty to nejsou[lol]). Nedovedu si představit, že bych položil do "pléna" dotaz typu:"Nemá, prosím, někdo vyfocenou pravou přední zdrž ze strany od brzdařské budky na voze XYZ, nejlépe 3. výrobní serie?". První bych asi sháněl dostupnou fotku a narazím na tu Jackovu. To že člověk, jenž si říká Statistik má někde doma 6 fotek požadovaného detailu a daleko lepších, já nemůžu vědět. Tak opravdu nevím, o co Vám jde!
Tempotaxi[ok].
Statistik
Středa, 19. dubna 2017 - 16:55:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5418
Registrován: 6-2004
To je zajímavé, že u jiných to bez problémů funguje. Ono to bude tím, že vědí, co chtějí. Zeptají se: máš? Nemáš? Odpověď je stejně jednoduchá. Samozřejmě první krok je většinou tem, že sami hledají na internetu. Viz to, co psal Tempotaxi.

Hele, fakt nehodlám cpát na net nějaká kvanta detailních fotek. Nejsem blázen, to bych do konce života nedělal nic jinýho. Stejně tohle funguje jen u vozidel, která dodnes existují. K tomu, co odnesl čas, máte většinou v porovnání se současnými možnostmi zhola prd. Kolikrát nepomůže ani typák 1:10, pokud vůbec je, stejně z něj všechno nevyčtete.

PS: o Jackově fotogalerii jsem se nezmínil ani slovem. Reagoval jsem na jeho slova, že vozy a jejich detaily nikdo nefotí. Příště to zkusím napsat tatarsky, anebo se spíš zdržím komentáře, to bude asi, koukám, lepší.

PS2: vykání používám ze slušnosti při komunikaci s lidmi, které neznám, nebo kteří jsou výrazně starší. Ale netrvám na něm.
Čtvrtek, 20. dubna 2017 - 23:58:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 297
Registrován: 3-2010
Dobrý večer - trošku jsem modelařil pro radost...
Pátek, 21. dubna 2017 - 21:11:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 298
Registrován: 3-2010
Dobrý večer! Tak dvojka je již hotová - přilepil jsem bateriovou skříň a šup s vozem do krabičky... odkaz na stránky vozu na mém webu...
Pátek, 21. dubna 2017 - 21:11:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3267
Registrován: 1-2010
Dostal se mi do ruky brejlovec MTB a tohle jsem pod kapotou rozhodně nečekal... To je nějaká "hobby" verze, nebo jeden z prvních kousků ve výrobě..?

M_g
Pátek, 21. dubna 2017 - 21:38:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 787
Registrován: 6-2006
Nejspíš první verze.
v 1.0 rok 2012
Pátek, 21. dubna 2017 - 21:56:49  
Neregistrovaný host
88.101.148.169
Tedy nevím jaká je to verze, ale to spřáhlo vzhůru nohama mě zaujalo[proud]
Pátek, 21. dubna 2017 - 22:59:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 102
Registrován: 12-2009
1510015 MTB brejlovec.
To byla kdysi (asi 3 až 4 roky zpět), na přání, vyrobena omezená série pro kancelářský krysy z ČD. Tedy taková "odlehčená" verze přesně podle zadání odběratele. Tady tedy jen a pouze světla bílá, NEM 651. Nic víc nechtěli. To podle původného zadání i střeba měla být modrá ! [crazy]

Pár zbylých kastlí bylo uvolněno do volného prodeje, ale na běžných pojezdech - tedy s repro, plux 16, světla bílá / červená ...
Hold sed ji někdo zbavil a dostala se do ruk tobě.

(Příspěvek byl editován uživatelem Radula63.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Radula63.)
Pátek, 21. dubna 2017 - 23:12:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 103
Registrován: 12-2009
M_g
Nemůže to být první verze, MTB brejlovce dělá od léta 2011!!!
Tento je (dle záznamů výroby) z listopadu 2012.
Důvod této verze je výroba dle zadání odběratele. Viz. výše. Kancelářský krysy z ČD to měli od svého zaměstnavatele ve vánočních balíčcích.

(Příspěvek byl editován uživatelem Radula63.)
Pátek, 21. dubna 2017 - 23:27:23  
Neregistrovaný host
88.101.148.169
Celkem mě mrzí, že nejsem kancelářská krysa z ČD. Já si to musel koupit, ale možná je to jiná verze. Na "střeva" jsem se tomu nedíval a jezdí pěkně.
Pátek, 21. dubna 2017 - 23:29:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3268
Registrován: 1-2010
O spřáhle vím, ale zatím na jeho otočení a doplnění zobáčku nedošlo. [proud]
Právě z jednoho "krysího balíčku" mašinu mám, překvapilo mě že si ČD nechaly dělat zrovna 750.346, která nebyla Najbrt a nijak dlouho se s ní nepočítalo. Střeva jsou doufám stejná jako u sériové verze?
Jinak díky za info, něco s tím vymyslím..

Bohužel jsem také kupcem, nikoli krysou.
Pátek, 21. dubna 2017 - 23:37:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 104
Registrován: 12-2009
Ladis-63 Pokud ti svítí jen bíle, tak máš "odlehčenou" verzi. Pokud máš i svítící červené pozičky, tak máš sériovou verzi s PLUX16.

1510015 Střeva - tedy motor, převody, kinematiky = stejné jako sériové modely. "Odlehčená" verze se liší jen v elektroinstalaci (plošňák) bez červených poziček, jiné digi rozhraní (šestipin - NEM 651).
Sobota, 22. dubna 2017 - 09:25:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2351
Registrován: 10-2005
[new] jezdí na mém kolejišti také rychlík "Kiso" [vypravci]:


Výrobcem této jednotky je firma KATO. Předloha jezdila v letech 1964 až 1978. Šlo o prototyp motorových jednotek pozdějších řady KiHa181, které jsou stále ještě v provozu v Myamnaru, v Japonsku odešly z rychlíkové služby až v roce 2010, po 42 letech provozu.
Lokomotivní depo Liberec v roce 1982:
TS01 4xT478.3, TS02 5xT478.3, TS03 4xT478.3, TS04 3xT466.0, TS05 8xT466.2, TS06 5xT466.2.
Na 1. záloze je doma
T669.1146, na zbylé záhohy nasazujeme T466.2 a dva hektory T435.0.
Jó jsou ty časy [sad]
vlečka
Sobota, 22. dubna 2017 - 09:41:34  
Neregistrovaný host
185.15.111.26
to je zajímavý model!nikdy jsem nic podobného neviděl...[ok]parádní!
Sobota, 22. dubna 2017 - 15:15:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 713
Registrován: 10-2012
Novinka od MTB v eNku: https://www.mtb-model.com/pages/product.php?id=19&lang=&meritko=N
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
Neděle, 23. dubna 2017 - 09:02:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 461
Registrován: 12-2006
1510015: Tady jsou pro porovnání fotky střev běžné sériové verze.


------------------------------------------------
www.trainmania.info • www.trainmania.rajce.idnes.cz • www.youtube.com/user/trainmaniak
Pondělí, 24. dubna 2017 - 23:42:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 4-2006
Trainmaniak: humus. Ty SMD součástky jim taky pájí báborobot, se dívám... Můj dodavatel je tedy přesnější...
Zlámalíkovy mašinky: tt120.webnode.cz
hosti
Úterý, 25. dubna 2017 - 15:21:50  
Neregistrovaný host
62.245.91.193
Dobrý den,
podařilo se letos někomu nakoupit obtisky od http://obtisky.parostroj.net ??
Na emajl nikdo neodpovídá, na posledních dvou burzách jsem je také nedohonil. [sad]
vlečka
Úterý, 25. dubna 2017 - 15:53:30  
Neregistrovaný host
185.15.111.26
že by Kwasnica neordinoval??[wink]no ono všeobecně je to s ním pomalejší[biggrin]
Středa, 26. dubna 2017 - 00:04:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3704
Registrován: 7-2011
Tempotaxi:
"Vzdálenost brzdových špalků od kola nebo jiné části brzd vadí nákolku.
Nákolek dře o podlahu vozu, buď výškově, nebo stranově o přilepené naznačené vzpěry.
Další možnost je třeba velký rozvor u dvounápravového vozu do menších oblouků a tím pádem nákolek dře o kolejnici."
Příspěvek je sice staršího data (zas tak často sem nechodím), ale prosímpěkně o které části železničního kola mluvíš?
Neber to nijak ve zlém, ale to co drží vozidlo v kolejích, tedy ten výstupek okolo kola se nazývá okolkem. Nákolkem se nazývá ta obruč na kole, po které se jezdí.
Já jen že mě poněkud zmátlo třeba "nákolek dře o podlahu vozu", protože ve chvíli, kdy by nákolek dřel, tak by tam okolek musel už vybrousit díru.[proud]
Vašut
Středa, 26. dubna 2017 - 07:56:27  
Moderátor
Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 5-2002
Obruč - okolek - jízdní plocha. Nákolek je v současné a nedávné době pouze (slušně řečeno) hovorovým výrazem a každý si ho vykládá jinak - někdo jako okolek, někdo jako obruč, někdo právě jako jízdní plochu... Proto se kloním k tomu, abychom i my používali přesné názvosloví, pak se nestane, že jeden mluví o voze a druhý o koze. Předpokládám, že nikdo Vás tady nemá problém například s pojmy kolej vs kolejnice. [happy]. Na druhou stranu, v naší modelářské branži se často zaměňuje třeba pájka za páječku, frézka za frézu, baterka za baterii. A přitom se jedná o dost odlišné (byť související) věci. A schválně (na přilepšenou), oblíbená otázka mého středoškolského učitele: Tak mi řekni, jaké znáš rozdělení pražců [wink]
PS: Co mě ale dovede "pobavit" je hlášení: Vlak odjede ze druhého nástupiště. [masinka]
Kdo spí, nezlobí...
Středa, 26. dubna 2017 - 08:15:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 462
Registrován: 12-2006
Vašut: Nedělal jsi náhodou SPŠŽ ve Třebové? Nebyl Tvůj učitel náhodou Otto Tichý? Úplně mi to na něho sedí, jako bych ho slyšel. [happy]
------------------------------------------------
www.trainmania.info • www.trainmania.rajce.idnes.cz • www.youtube.com/user/trainmaniak
Středa, 26. dubna 2017 - 08:52:03  
Neregistrovaný host
88.101.148.169
Vašut: A jak je to s těmi pražci? Jako jeden z mála, zde diskutujících, nemám železničářské vzdělání. Jsem pouze modelář, tak že se rád nechám poučit.
To nástupiště jsem pochopil, i když na tom nádraží by mi to asi v danou chvíli nedošlo[proud]
Středa, 26. dubna 2017 - 08:59:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 925
Registrován: 5-2003
Ladis-63: Jsme přinejmenším dva ;-) Já si to vysvětluju tak, že rozdělování pražců je podle materiálu: buď pilou, sekyrou, nebo sbíječkou ;-)
Vašut
Středa, 26. dubna 2017 - 09:56:43  
Moderátor
Číslo příspěvku: 1843
Registrován: 5-2002
TM: Nee. SPŠ Stavební, Dušní 17, P1. Ale už je to hooodně let.
Ještě jsem si vzpomněl na pana ředitele Dvořáka a jeho stavební mechaniku - on: co nám tam vzniká? student: moment, on: cože? moment... moment, já počkám?... Co je to moment? Maže se to na chleba? ... Student: mlčí, on: přece ohybový moment... a bylo zle [crazy]

K těm pražcům: Samozřejmě se našli studenti, co začali vyjmenovávat dřevěné, betonové... a opět bylo zle... Protože rozdělení pražců je jejich vzájemná vzdálenost v kolejovém poli a označuje se písmenky. Bohužel teď nejsem schopen dohledat příslušné hodnoty, ale pro rychlou info o pojmu to, doufám, stačí.
Kdo spí, nezlobí...
Středa, 26. dubna 2017 - 11:22:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 176
Registrován: 5-2010
Zlámalík:
"Trainmaniak: humus. Ty SMD součástky jim taky pájí báborobot, se dívám... "

Od loňska osazují strojně.
http://www.pojezdy.eu
Vašut
Středa, 26. dubna 2017 - 12:18:47  
Moderátor
Číslo příspěvku: 1844
Registrován: 5-2002
Jééé Viktor tu je... Psal jsem po minulé (té před měsícem) burze dva e-maily a pak ještě SMS ohledně nějakých dílů a hlavně ozubených koleček a nedostal jsem žádnou odpověď. Došlo to, nebo se to ztratilo někde cestou? Díky.
Kdo spí, nezlobí...
Středa, 26. dubna 2017 - 14:15:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 177
Registrován: 5-2010
Vašut : prověřím to.
http://www.pojezdy.eu
Středa, 26. dubna 2017 - 19:52:07  
Neregistrovaný host
88.101.148.169
Vašut: tak to je něco, co jsem očekával. Podobná otázka: Z čeho se skládá uhlí? No podle toho v čem ho dovezou[biggrin].
Ale přejdeme zase raději k modelaření[ok]
Vašut
Středa, 26. dubna 2017 - 21:36:17  
Moderátor
Číslo příspěvku: 1845
Registrován: 5-2002
Ladis-63: [talker]
Pojezdy_eu: díky
Kdo spí, nezlobí...
Čtvrtek, 27. dubna 2017 - 09:56:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 463
Registrován: 12-2006
Zdravím vespolek, na http://www.trainmania.info/clanky.html#3ose_vozy je recenze setu historických tříosých osobních vozů DR od firmy Tillig.


------------------------------------------------
www.trainmania.info • www.trainmania.rajce.idnes.cz • www.youtube.com/user/trainmaniak
Čtvrtek, 27. dubna 2017 - 15:08:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 61
Registrován: 9-2008
Hello,

a firma will produce some vehicles and cars from "Ceska televize" For more informations please look here:

LiAZ/Lotos Ceska Televize

Ahoj Martin
Čtvrtek, 27. dubna 2017 - 15:33:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 926
Registrován: 5-2003
Murten: Danke. Aber 60 Teuro? Ich interesse mich nicht...
Čtvrtek, 27. dubna 2017 - 18:21:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 105
Registrován: 12-2009
Ještě bych dodal k "plošňákům" v brejlovci" a "bertě" MTB. Velikost TT. Od května 2017 se začne montovat nejnovější verze 751TT-A7 a 753TT-A7.
Zůstává rozhraní PLUX16, berta a dvouoký brejlovec bude mít na pozičkách DUO LED SMD 0606, čtyřoký LED SMD 0603, upuštěno od přípravy na digi spřáhlo, avšak tyto dva výstupy dekodéru využity na osvětlení interieru (směrově závislé) a samostatně ovládaný reflektor (směrově závislý).

Doposud byly verze dvě - Hnědá DPS a na centrální části DPS součástky zespodu (foto od Trainmaniaka) - pouze na počátku výroby a zelená DPS se součástkama nahoře.
Čtvrtek, 27. dubna 2017 - 18:49:52  
Neregistrovaný host
88.101.148.169
Trainmaniak: ta souprava vozů je krásná, škoda že německá, tedy předlohou, ale komu to nevadí.... Ale cena bude asi "nečeská". Nějak se mi obecně zdá, že Tillig přestává být cenově dostupný. I když česká stavebnice vozu doplněná o dvojkolí, spřáhla, kinematiky a zbytek kolem povrchové úpravy.... A jsme taky na tisícovce[sad]
Čtvrtek, 27. dubna 2017 - 19:49:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 799
Registrován: 9-2003
Radula63:
To je dobrá zpráva, ale vřele doporučuji taky vše řádně vyzkoušet než to půjde ven. Zmíněná příprava na spřáhlo např. funguje s dekodérem Zimo MX648, ale u MX645 to přes SUSI nelze použít. U modelů HO s rozhraním plux22 je to fatální problém, pak se řeší nekonečné reklamace, kdy výrobce tvrdí, že vše je ve schématu správně. Druhý model má stejnou "závadu" a zákazník ať si poradí. Kdyby to někdo vůbec zkusil, zjistil by že to nefunguje [smrt]

Tou "přípravou" na spřáhlo jsem už strávil desítky hodin laborování, můžu se mýlit. Ale v tom případě bych rád viděl model HO s dekodérem MX645plux22 a funkčními spřáhly...

U plošňáků next18 osvětlení funguje bezvadně, ale vyjma 721 TT, ty na DCC rovnou zkratují. Opět nikdo nic nezkoušel?

PS kvůli mnoha věcem jsem psal soukromě, ale nikdy žádná odpověď, tak reaguji přímo tu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jacek.)
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky
http://jacek-modely.cz
Čtvrtek, 27. dubna 2017 - 23:36:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1604
Registrován: 4-2006
Jacek: nechci se do toho plést, MTB nemaje, ale je pravda, že typický funkční výstup (např. MX648) je spínaný proti zemi, zatímco SUSI je logický výstup, spínaný proti plusu, resp. logické jedničce. Jedná se tedy o inverzní funkci a buď to umí jedno, či druhé. To jen "na okraj", je mi jasné, že toto znáš, ale pokud tam MTB nemá nějaké čudo, kterým tomu řekneš "a" nebo "b", pak to s obojím nepojede. Ovšem o to hůř, pokud to tak někdo prezentuje...

Čtyřkanálový zesilovač/převodník úrovní od SD Modellu bude u Aleše (TTmodelář) k dispozici: http://www.sd-modell.de/wp-content/uploads/2016/02/Bedienungsanle itung-A4-1520-%C3%9Cberargeitung-21.02.2016.pdf
Zlámalíkovy mašinky: tt120.webnode.cz
Pátek, 28. dubna 2017 - 21:16:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 548
Registrován: 2-2007
https://www.youtube.com/watch?v=C-cYu-WOIHQ
tak si hraje na natáčí 12-letý kluk
Pátek, 28. dubna 2017 - 21:48:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1935
Registrován: 5-2011
Dovolím si zase po čase trošku zatapetovat. Peršané jsou v klasickém provedení, mají dosazené leptané horní části polopantografů s ližinami dle skutečnosti, samozřejmě plně funkční. Z dílny brzy vyjedou třeba i T478.1007...



(Nárazníky jsem srovnal, až jsem viděl fotky...)
www.lhotisazejmi.webnode.cz

Když víš, že to nejde, tak řekni někomu, kdo neví, že to nejde a ten to udělá.
Neděle, 30. dubna 2017 - 13:22:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 810
Registrován: 9-2013
https://youtu.be/crK_KgAXAX4

Něco nového na mojí modelovou železnici.
Neděle, 30. dubna 2017 - 19:28:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 62
Registrován: 9-2008
Dobry den,

I finished a new wagon in TTf. It's a wagon for the transport of bricks. Here is a photo from the original.



FOD v TTe!
Emil Švec
Neděle, 30. dubna 2017 - 20:13:24  
Neregistrovaný host
84.246.166.6
Dostal jsem za úkol od známého zjistit následující: Má pojezd od Pletichy (nějaká el. jednotka) a potřebuje vyměnit sběrače proudu na podvozcích. Bojí se ale, že při pájení protaví něco a podvozek půjde do zkratu. Věděl by někdo, máte zkušenosti? Děkujeme [happy]
vlečka
Neděle, 30. dubna 2017 - 21:47:32  
Neregistrovaný host
185.15.111.26
ad Murten - jako vždy[ok]a FOD taktéž nádhera!![ok]
Úterý, 02. května 2017 - 19:09:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3274
Registrován: 1-2010
750.346 podruhé, tentokrát zvenku. (Kuehn a MTB)


Verzí DPS u MTB je asi hodně, v Bardotkách mám ty vrchní také označené 753, ale zelené.. (čelní se liší 749/750, o tom vím)
Úterý, 02. května 2017 - 19:30:57  
Neregistrovaný host
88.101.148.169
Která je ta "špatná" od MTB a ta skvělá od Kuehna? Mi se totiž líbí obě. I když rozdíly tam jsou, když stojí takhle vedle sebe.
chlupac
Úterý, 02. května 2017 - 20:07:15  
Neregistrovaný host
85.71.67.245
Ladis-63

... si děláš srandu?

Úterý, 02. května 2017 - 20:08:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3275
Registrován: 1-2010
Kuehn je ta s více madly, na MTB nejsou dosazena (protože je to ta z "krysího balíčku", který jsme probírali nedávno). Ještě bych asi měl podotknout, že zde jde spíše o porovnání tvarové, než barevné. Barvy jsou ve skutečnosti trochu jiné než na fotkách..