Diskuse » Archiv 2017 » Automobily, lodě a letadla » Dopravní značky a jiné úpravy » Archiv diskuse Dopravní značky a jiné úpravy do 21. 10. 2017 | předcházející | další |
Archiv diskuse Dopravní značky a jiné úpravy do 21. 10. 2017dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1528 Registrován: 4-2014 |
HRADIŠŤE nebo HRADIŠTĚ? zdroj. SM. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1585 Registrován: 4-2014 |
Tak tu po více než dvou měsících pověsím další příspěvek. "Svobodná spolková republika Kraví hora" má velice hezké dodatkové tabulky. Dokonce vlastní MPZ. |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11866 Registrován: 4-2003 |
Na kraviny a úsekové měření rychlosti prachy jsou/na adekvátní označení nebezpečných úzkých míst samozřejmě ne = Psycholaje, březen 2017. Mír není zárukou ničeho. Válka je zárukou práce. (Pán Well) |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 656 Registrován: 6-2015 |
Může mi někdo vzdělanější, než su já, vysvětlit, proč jsou zde dvě dopravní značky? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1484 Registrován: 12-2007 |
Jedna od nás... http://www.topky.sk/cl/10/1616551/Absolutna-Topka--znacka-varuje- vodicov--Pozor--caka-vas-60-kilometrovy-tankodrom |
Pjp
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3026 Registrován: 12-2005 |
Pajzák - aby to pochopili i idioti, ale soudě na základě podobně (přes léto) umiňované značky směr hrad Kunětická Hora, stejně je jim to u prdele, protože to jsou ti tuhle civilizaci zachraňující "sportovci" ... :-/ Pavel |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1587 Registrován: 4-2014 |
Renegade. Taky dobrý Jestli jste tu někdo viděl dokument, jak jel Ewan McGregor na motorce skrz Evropu, Rusko, zajížďka přes Mongolsko, pak Sibiř a lodí na Aljašku. Na Aljašce konstatoval, že tak hezkou silnici zažil naposledy někde z kraje Slovenska, čím dál na východ, tím horší, hezké silnice byly pak až na Aljašce. |
jkl
|
|
Neregistrovaný host 188.175.182.33 |
Pajzák: Dopravní značka ,,Zákaz vjezdu cyklistů" je instalována zbytečně, protože hodně pumpiček ještě nepochopilo, že se ,,Zákaz vjezdu" týká i jich.. aby to pochopili i idioti, ale soudě na základě podobně (přes léto) umiňované značky směr hrad Kunětická Hora, stejně je jim to u prdele, protože to jsou ti tuhle civilizaci zachraňující "sportovci" ... :-/ Řešení je pak PČR, nebo místněpříslušná obecní policie a flastrovat.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 524 Registrován: 8-2015 |
,,Dopravní značka" na lesní cestě Zlín Louky 2017-03-25 |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 733 Registrován: 6-2015 |
Máme křižovatku ve znázorněném tvaru a na ní tyto ukazatele. Su blbej já, nebé ten, co je tam dal? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4644 Registrován: 10-2008 |
Chcel by som sa spytat: Toto je obycajny stary patnik, alebo je to nejaky kilometrovnik? Nic z toho neviem vycitat a ani netusim, ci tam cosi vobec vytesane je. Vedel by ste niekto urcit priblizny vek? Dakujem
20 rokov vydávania slovenských EČV 1.4.1997 - 1.4.2017
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja EČV - maximá RZ - maximá |
jkl
|
|
Neregistrovaný host 188.175.182.33 |
Pajzák: Spíš ten kdo to tam montoval, resp. vyprojektoval.. Ikdyž v Olomouci je taky křižovatka, na které platí, jak značky upravující přednost tak i pravidlo o výjezdu z pěší zóny. Komunikace s pěší zónou taky na dodatkové tabulce není a na výjezdu z pěší zóny značka upravující přednost není.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 556 Registrován: 8-2015 |
Praha Zákaz Segway chyceno ze práv TV Prima 2017-04-28 |
Nystrom
|
|
Neregistrovaný host 88.100.34.225 |
Pajzák: nejen směry, ale i pořadí značek od shora dolu je divný... staré bylo rovně po hlavní, nové je vpravo po hlavní. V každé době se to pokaždé jinému projektantovi zdálo jinak. Ovšem Policie a Odbor dopravy to mohl odhalit, nakonec i montující firma mohla zasáhnout... A pořadí - zelené se přidávaly a nechtělo se to někomu přehazovat :-) |
Vlad978
|
|
Neregistrovaný host 185.91.165.43 |
Nový ukazatel na MO, úseku Praha-Štěrboholy |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 854 Registrován: 2-2006 |
Teď ještě pokácet ty reklamy.
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.
|
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 598 Registrován: 4-2014 |
Něco málo s Ternem ze Slovenska, z nového úseku D3 Zajímavý způsob navigace, ale nejsem si jistý, že někdo by jel od Jablunkova přes Svrčinovec na Katowice (ten šílený odlesk nahoře je pohyblivá část značky bez krytí modrou barvou). Když se šetří plechem aneb stará a nová... Tady se plechem rozhodně nešetřilo, ale podle množství zpevňovacích prvků to skoro vypadá, jakoby šetřili na betonu do základů Podle Facebooku NDS bude úsek otevřen pro motoristy zítra odpoledne. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 612 Registrován: 6-2003 |
Značky viaflex v areálu nákladového nádraží Ostrava, ta třetí je uprostřed orientačně - šipkového zátiší. |
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1548 Registrován: 1-2012 |
Zdravím, protože vedle nikdo neví, zkusím to dát i sem. Zdravím pánové, pokud jedu po silnici (autem) a je tam třeba 60, tak ta křižovatkou končí, to je jasné. Ale jakpak to je s následujícím? Vjedu na kole na stezku označenou Stezka pro cyklisty, z ní někde na trase odbočuje cosi (komunikace). Nikde žádná značka. To, co odbočuje, je taky stezka, nebo už chodník, kam nesmím? Kdyžtak mužu dodat nákres. Děkuji. Na K-Reportu již od 09/2005. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 843 Registrován: 6-2015 |
Aby znacka platila plosne, muselo by se jednat o vyznacenou zonu. Jednosmerka, hlavni, omezeni rychlosti ci tonaze apod. taky neplati za odbockou. Co je zminene "cosi," lze zjistit leda z katastru. |
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1549 Registrován: 1-2012 |
Vše se nachází na jedné parcele, ostatní plocha, jiná plocha. Parcelní číslo 187/4 v KÚ Hradec Králové [646873]. Takže tedy spíš myslíte, že je to "opět" chodník? zeleně - stezka pro cyklisty, modře - řešený úsek Na K-Reportu již od 09/2005. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 847 Registrován: 6-2015 |
Aha, já jsem to minule pochopil tak, že jedeš rovně po cyklostezce a z ní odbočuje něco víceméně kolmo. Tady bych spíš uvažoval nad tím, jestli to, co vede doprava, je vůbec cyklostezka, pokud to není na onom rozcestí vyznačeno. Protože jinak mě nenapadá žádný způsob, jak zjistit, kam stezka pokračuje. Mimochodem, od Baarovy ulice je ten modrý úsek nějak označen? |
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1550 Registrován: 1-2012 |
Snad to popíšu správně. Když ne, tak tady je mapa, kde se dají zobrazit i ty značky - až na některé detaily je to i správně. K původní mapce: takže stezka vede zleva dole od Jungmannovy, jak je ikona "P" (je to spolu s chodníkem kombinovaná). Až dorazí na křižovatku chodníků víceméně mezi ev.č. 2 vlevo a ev.č. 17 vpravo, tam jak začíná mnou nakreslená modrá čára, tak tam stezka uhýbá doleva "do silnice", před kterou končí. Odbočka doprava na modrou čáru je ještě v rámci stezky, ale při vjezdu na něj není žádná značka. Ani v jednom směru. Takhle to vypadá jednoznačně, podle barviček, ale ty v terénu už jaxi nejsou (resp. vlevo jo, vpravo ne). A navíc by mne zajímalo, jak je to legislativně. Protože křižovatka chodníků a stezek není křižovatka? EDIT: To samé v podstatě když pojedu od Jungmannovy rovně (je to sice pár metrů) přímo k číslu 1381/17 tak taky jedu po stezce? (Příspěvek byl editován uživatelem Kůň.) Na K-Reportu již od 09/2005. |
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1553 Registrován: 1-2012 |
To je přechod pro chodce, přejezd pro cyklisty nebo oboje ? Je to tady. ---------- Když vjedu na stezku tudy, jedu po kombinované stezce, když vjedu ze silnice o kus dál na tu samou stezku, tak jedu jenom po cyklostezce? Na K-Reportu již od 09/2005. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4004 Registrován: 4-2003 |
Kůň: V 8c - Sdružený přechod pro chodce a přejezd pro cyklisty. Značka označuje přechod pro chodce sdružený s plochou určenou pro přejezd cyklistů přes pozemní komunikaci v místě křížení stezky pro chodce a cyklisty s jinou pozemní komunikací."To je přechod pro chodce, přejezd pro cyklisty nebo oboje ?"
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
|
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1554 Registrován: 1-2012 |
Doktor: Díky. To musí být relativně nová značka, protože co jsem koukal po internetu, tak na hodně stránkách není, je tam jen V 8b. Na K-Reportu již od 09/2005. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1663 Registrován: 4-2014 |
|
Tajemný_em
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3371 Registrován: 5-2002 |
Co je to za šaškárnu, vlk a cigáro jsou nově zařazeni do vozidel? A dodatková tabulka k tomu není (třeba "mimo vlků do 40 kg a elektrocigaret")?
"Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára da Cimrman
|
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1560 Registrován: 1-2012 |
To bude pes a vypadá to spíš na vstup do nějakého baráku Na K-Reportu již od 09/2005. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12 Registrován: 7-2017 |
Dvě historické z jihu Čech a jedna špatná dodatková tabulka s invalidou |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9182 Registrován: 5-2002 |
Dopravní značka pro blondýny? |
Dark
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 175 Registrován: 8-2002 |
jedna pěkná retro směrová |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1005 Registrován: 6-2015 |
Není to dopravní značka, ale přesto se dovolím zeptat, jestli někdo chápe tohle. Globalizace? |
Crash
|
|
Neregistrovaný host 46.135.85.16 |
Jako ty odlesky/klikiháky, co vypadají jako dorozumívací znaky národů, co se nikdy nenaučily pořádně psát? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1009 Registrován: 6-2015 |
Ne, ty dva radky textu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3742 Registrován: 5-2003 |
Pajzák: A on se snad Radegast a Gambrinus liší něčím jiným než etiketou? Spíš je zajímavý, že je pod tím pitíčko pro děti...
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou? P. Dobeš: Calvera |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1016 Registrován: 6-2015 |
Tak mne prijde Radegast podstatne pitelnejsi, aspon u nas na Morave. G jen v pripade nouze a pod pohruzkami.😀 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2728 Registrován: 6-2011 |
Gambrinus je nejhorší pivo co jsem pil, Březňák, Kozel..ty jsou lepší 😃 |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1017 Registrován: 6-2015 |
Jo, o picichlup, ale jsou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 44 Registrován: 7-2017 |
Jablonecká klasika. |
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1566 Registrován: 1-2012 |
PO - PÁ platí pěší zóna nebo vjezd zásobování ? Na K-Reportu již od 09/2005. |
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1567 Registrován: 1-2012 |
Všechny cesty vedou do Říma, ehm, tedy do Sokolova : Na K-Reportu již od 09/2005. |
jkl
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 22 Registrován: 7-2017 |
Kůň: Podle mého platí pěší zóna od PO - PÁ, ale zřejmě, podle tvůrce značky, je dodatková tabule vztažena k zásobování |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4055 Registrován: 4-2003 |
Dodatková tabulka se vztahuje k dopravní značce umístěné nad ní. Nad dodatkovou tabulkou na snímku je umístěna dopravní značka IZ 6a Pěší zóna. Tedy vymezení platnosti na dny pondělí až pátek se vztahuje na značku Pěší zóna a na povinnosti z ní plynoucí. Na dopravní značku Pěší zóna lze vyznačit, kterým vozidlům je do pěší zóny vjezd povolen, v tomto případě je to zásobování mezi 8 a 11 hodinou, a to pouze vozy do 7 tun. Ona zmínka o zásobování je součástí dopravní značky Pěší zóna, což je ostatně vidět i na značce samotné a je to tak vyobrazeno i v příslušné vyhlášce. Je zcela irelevantní spekulovat, k čemu se PO - PÁ vztahuje. Řekněte, pánové, že nemáte řidičáky?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
|
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1568 Registrován: 1-2012 |
Ale jó, já se to trochu snažil zlehčit tím smajlíkem. I když bych taky řekl, že se tvůrce značky pokoušel o tu druhou verzi a jenom se mu tam všechno nevešlo . Na K-Reportu již od 09/2005. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 914 Registrován: 2-2006 |
Sokolov, kam se podíváš - a byli jste v tom Krásně aspoň na rozhledně?
|
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1569 Registrován: 1-2012 |
Bobek: Jistě a samozřejmě i v muzeu . Na K-Reportu již od 09/2005. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9221 Registrován: 5-2002 |
Trochu retra... |
Vámos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5795 Registrován: 6-2002 |
Jé, okolo jsem jel minulý týden. Ale v opačném směru (od Dívčích Kop k Horní Radouni), tak jsem si toho nevšiml. V mém směru byla cedule nová.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vše o historii značek v Česku najdete v knize: Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 304 Registrován: 3-2010 |
Patina na hranici okresu Praha-západ: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9195 Registrován: 9-2004 |
Jedna rezatina z Libáně: |
Jef
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5675 Registrován: 5-2002 |
Tak sem taky dám jednu starou - ze Slovenska, zapomenutá na horním konci Zádielské doliny - kam dnes ani auta vůbec nesmí. A tady jedna šipka, která mě zaskočila na křižovatce ve vesnici Srdov nedaleko Úštěka - silnice č. 240 tam opravdu prochází, ale jako vysvětlení pro ceduli mě napadají jen možnosti jako že do chalupy jezdí Plzeňáci a nechali si to takhle vyrobit... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2788 Registrován: 6-2011 |
Taky mám staré, sic jen neqalitně z mobilu, ale aspoň nějak 😃 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 935 Registrován: 2-2006 |
Jen na okraj přihodím odkazem jednu uměleckou instalaci z Třeště: https://mapy.cz/s/256eI
|
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1147 Registrován: 6-2015 |
Twig promine, ale takova kombinace vodorovneho a svisleho dopravniho znaceni je mozna snad jen ve Slapanicich. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 538 Registrován: 6-2012 |
Už jsem tomu nevěřil, ale přecijen jsem ještě na jednu viaflex narazil |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1148 Registrován: 6-2015 |
A jeden paskvil z Brna. |
jkl
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 42 Registrován: 7-2017 |
Pajzák: Značka zákaz vjezdu v tomto směru umístěná vlevo vedle silnice není platná. Pokud platnost této značky chtějí naplnit, musí umístit zákaz vjezdu i na pravou stranu silnice, nebo tuto značku přesunout na pravou stranu. Vyhláška 294/2015, § 2, odst. 2: Svislé dopravní značky se umísťují při pravém okraji pozemní komunikace nebo nad vozovkou; pro zdůraznění jejich významu mohou být značky nacházející se při pravém okraji pozemní komunikace zopakovány i při levém okraji pozemní komunikace. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 659 Registrován: 8-2015 |
Oznámení o lovu divočáků v okolí Štípy a Hvozdné u Zlína 2017-10-22: |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1176 Registrován: 6-2015 |
Jkl: jiste, zato je tam stale platna znacka Jednosmerny provoz. Proste postavene na hlavu. |