Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Tratě pod Jedlovou » Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 13. 01. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 13. 01. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11905 Registrován: 9-2007 |
Malý sumář z dneška: z DC dva náklady, celkem něco přes 40 vozů. Do Jablonného nulky a na kopec červené turnusové 742. A další "překvápko" bude na písku.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 633 Registrován: 2-2013 |
No jo, když skoro všechny Kundály stáhly přes svátky do Nymburka a poslední dvojčě včera odvezlo vecerní Pn do Nymburka, tak dnes na pískach můžete potkat čtyřnohý zvířata... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19396 Registrován: 3-2005 |
750 371 A další "překvápko" bude na písku Předpokládám, že myslíš ty Řetenice, když "OPĚT CZ LOKO s řadou 753.7" dneska neuspělo
www.MBZS.net
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19397 Registrován: 3-2005 |
Tak zda se tu někdo aspoň s tím překvápkem 742 253+380 na Řetenicích pochlubí Jinak z oných 753.7 v Nbk dneska v provozu jen 753 756 753 751 Mvy CZL ČT 753 757,758,760,762,764,765,775,778,779 stojí...(ikdyž v Ústí by dneska mělo být jedno dvojče sestaveno a vyzkoušeno) Jak na Nový Rok, tak po celý rok
www.MBZS.net
|
Prcekzlipy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3485 Registrován: 11-2007 |
A co 301 ta zatím nic ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19398 Registrován: 3-2005 |
ne ani zas už 750 277..aktuál z původních kulatých jezdí jen 750 330
www.MBZS.net
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 635 Registrován: 2-2013 |
Manemb: Ještě jezdí 750.079 na severu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 636 Registrován: 2-2013 |
Jinak dnes opět na Řetenicích bangle |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12031 Registrován: 8-2004 |
Zdeněk_Šindlauer: ad 1) Pokud si dobře vzpomínám, byly na všech úsecích dotčených stavbou Modernizace ŽST Česká Lípa zavedeny projektované rychlosti s platností od 1.9.2017. "1) od jakého data prosím mezi ČL a Stružnicí platí 100 km/h ? 2) na trati Žizníkov - Zákupy je do km 91,855 v = 120, do km 92,855 v = 110/120 km/h. Ony se dělaly nějaké směrové úpravy v oněch dvou obloucích mezi těmito km? Zejména krátký oblouček u "Kapří skály" mi připadal poněkud problémový už při v = 80." ad 2) Ano, prováděly se směrové i výškové úpravy (směrový posun prvního oblouku je až 72 cm). Rovněž se měnily podložky a upevňovadla (i jinde než v obloucích) a lokálně se měnily též pražce.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 172 Registrován: 12-2009 |
Česká Lípa střelnice |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 123 Registrován: 9-2010 |
Hroch: děkuji za podrobnosti, někdy se na ty přepracované oblouky za Vlčím dolem půjdu podívat. To datum na liberecké trati nejspíš bude 1.9.17, ale na benešovské trati byla mezi H. Policí a ČL ještě v první polovině října (plánovaně do 13.10.) výluka - hlavně pro práce mezi Policí a Stružnicí, ale na dvou místech mezi Stružnicí a ČL se pracovalo rovněž. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 190 Registrován: 7-2017 |
Včera 4. 1. v Turnově z Valdštejna od Prahy vystoupilo 68 cestujících. Z toho jich 46 přestoupilo na rychlík směr Liberec což je 68%. Zbylých 22 cestujících opustili nádraží. S půlkou vlakové soupravy pokračovalo dále směr Tanvald 6 cestujících. Po rozjetí skupiny (mimo Os na Starou Paku) přivezla Jičínka 7 cestujících, bohužel již bez přípojů směr Liberec. S jedním cestujícím jsem se dal do řeči a dozvěděl se, že odjezd tohoto vlaku z Jičína je v naprosto nevhodné poloze, protož pro něho jako dělníka jej není možné stihnout. Tentokráte s ním jel, protože má auto v servisu na opravě, a dřívější odchod ze zaměstnání si bude muset nadělat. Ti co prý pracují dále od nádraží jej nestihnou ani náhodou, pouze upocení ze SECCA (Agrotroj). Ale prý je to obdobné i s autobusy. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 173 Registrován: 12-2009 |
Srní u České Lípy |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12035 Registrován: 8-2004 |
Zdeněk_Šindlauer: To sice ano, ale práce již nesouvisely se stavbou a ke zvýšení rychlosti došlo určitě dřív."na benešovské trati byla mezi H. Policí a ČL ještě v první polovině října (plánovaně do 13.10.) výluka - hlavně pro práce mezi Policí a Stružnicí, ale na dvou místech mezi Stružnicí a ČL se pracovalo rovněž."
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 191 Registrován: 7-2017 |
Dnes v Turnově vystoupilo z Palacha od Prahy 28 cestujících, nezaznamenal jsem přestup na R směr Liberec. V 854 pokračovalo směr Tanvald 12 cestujících, v Spojeném Os směr St. Paka 15 cestujících. Na pátek se mi to zdá poněkud málo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 639 Registrován: 2-2013 |
Palach dojízdí do Turnova už celkem pozdě. Už i R1142 v Pátek po cestě celkem řídne. Dle mého názoru v Patek do Turnova nejvíc lidí dovaží 1144, která je dost plná po celé trase. Jinak v nornální pracovní dny se mi zdá 1144 z Turnova do Tanvaldu zbytečná, víc než 10 lidí tím nejezdí. Pouze v patek to pokračuje obstojně obsazený. Troufnu si říct, že i přes to, že to jsou pateční spoje, tak na ně má vliv i letní sezóna, kdy to jezdí cca o 25% obsazenější. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 124 Registrován: 9-2010 |
Hroch: děkuji za upřesnění; mám už to "stružnické" datum potvrzeno i od jednoho pana kolegy. Zdravím, ZdŠ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 150 Registrován: 6-2010 |
https://ceskolipsky.denik.cz/nehody/v-ceske-lipe-se-srazily-dva-v laky-vyse-skody-se-vysplhala-na-4-miliony-korun-20180106.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4913 Registrován: 5-2010 |
Děčínský mohykán 754 061 s nehoďákem již na cestě. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 702 Registrován: 1-2012 |
Regina je dnes nějaká zaražená...aktuálně z České Lípy, nehodový vlak SŽDC je na místě, čeká se na jeřáb. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4914 Registrován: 5-2010 |
No jasně,tak ten veze právě ta 754 061 z Ústí,aktuálně v Úštěku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 643 Registrován: 10-2008 |
Možná blbej dotaz... To jelo trs Úštěk z důvodu přechodnosti jeřábu? .... a ještě sem obrázek.... |
Statistik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5819 Registrován: 6-2004 |
Sebu: ano. Kritických míst pro jeřáb je mezi Dč a Lípou víc. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4019 Registrován: 5-2009 |
Sebu: Jelo to odklonem, pač je víkend. Jinak EDK po udělení vyjímky může z Východu do Benešova, to už máme vyzkoušeno, dál je přechodnost normální.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11920 Registrován: 9-2007 |
prý jeden propustek...a nebo si někdo chtěl vyfotit 754 s mechanikama na t 087... já nevím...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2267 Registrován: 3-2011 |
Jak napsal Dispečer, když se chce, všechno jde. Naposledy, co pamatuju, jela takhle 749.264 s EDK z Děčína do Lípy v roce 2012, nejspíš také na výjimku.
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
Vítejte v zemi neomezených možností. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4020 Registrován: 5-2009 |
Fakt na to musí být papír od řádného úřadu. Opravdu tam není přechodnost. Jinak špatná zpráva, v Lípě se nedaří nahodit regínu. Tak budou pokračovat zítra ráno a dopoledne. Čekejte komplikace mezi Lípu a Policí bude pravděpodobně NAD. |
751.001
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 30 Registrován: 7-2017 |
Kolik stojí hodina práce EDK? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11921 Registrován: 9-2007 |
Úštěk
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4923 Registrován: 5-2010 |
No na to co jsem slyšel,že tam bylo fotičů,tady fotek moc není... Jinak 754 061 se již vrací zpět směr Děčín,aktuel Blíževedly. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 616 Registrován: 7-2017 |
co se tam stalo s tou regionovou? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 617 Registrován: 7-2017 |
...jo už to vidím |
Prcekzlipy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3488 Registrován: 11-2007 |
Drak: No při úrovni jakou má káčko nelze čekat,že jsem bude dávat fotky každý. Nehledě na to,že tady zapadnou. To je jak dávat fotky na fb... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4924 Registrován: 5-2010 |
Jo v pohodě,nějakou takovou odpověď jsem očekával a něco na tom asi bude,jde to tady do sraček,ale je to o lidech no.Však třeba jako jindy,vyplavou na jiných webech. Je pravda,že já sem již taky dávám jen minimum fotek,raději jsem si založil Flickr. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4925 Registrován: 5-2010 |
Jasně,ale na druhou stranu je to někdy škoda,nepodělit se když jde o něco zajímavého,ale je na každém z nás jakou to udělá nebo taky neudělá formou no. |
Prcekzlipy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3489 Registrován: 11-2007 |
Drak: Ještě pro doplnění,konkrétně u mě,flickr mám taky,takže kdo chce fotky si najde třeba i za pár let narozdíl od fotek vložených sem. Ale nejsem z těch,který hned všechno leje na net. Jednak mi fotky leží kolikrát dlouho na kartě nebo není nálada editovat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 87 Registrován: 3-2016 |
Tak dnešní návrat 754.061 domů Podle kozy snad každý pozná kde je foceno :D pokud nee, mezi Sosnovou a Zahrádkami |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4926 Registrován: 5-2010 |
Prcekzlipy: Ale jo jasně já to mám podobně,ale když je něco aktuálního nebo nějaká novinka,tak je zase lepší to dát co nejdříve a pak jsou věci,které je lepší nechat "uležet" a pak to bude mít ještě větší "grády". "Drak: Ještě pro doplnění,konkrétně u mě,flickr mám taky,takže kdo chce fotky si najde třeba i za pár let narozdíl od fotek vložených sem. Ale nejsem z těch,který hned všechno leje na net. Jednak mi fotky leží kolikrát dlouho na kartě nebo není nálada editovat." To se rád mrknu na Tvůj flickr,vidíš o tom jsem třeba ani nevěděl... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 644 Registrován: 10-2008 |
Tak alespoň něco, díky pánové..... Bez mašiny 350t a do Blížáků to bylo prý tak akorát za toho počasu :-) A je docela dobrej fór, že ono to tam vlastně DC - Ben může, ale jelikož byl víkend a vyjjímkář na vydání Dps maká na osmičky po-pá, tak to jelo jinudy ... operativa už není to co bejvala :-))) .... Hele, ale když dole kliknu na prohlížeč obrázků tak je to solidní galerie bez hledání... ale jinak je recht, že je to spíš na aktuality atp... I když já sem dávám všechno.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 645 Registrován: 10-2008 |
Matijak : ... No jo, a nebylo to na vkládání mostu nad ¨Peklo¨ ? Zpět to pak jelo taky trs Úštěk po vyloučený... mam to snad nějak ostře v podvečer na horňáku....taky bych to mohl najít a ukázat :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 647 Registrován: 10-2008 |
7503371 : Je fakt že s 754 by to bylo zajímavější, ale alespoň i takhle mam Řepčice splněný.. :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11926 Registrován: 9-2007 |
Dnešní Mn 86121 z DC 32 vz vč loko, mj místo 372 jede 166 !
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19425 Registrován: 3-2005 |
koukám, zase se tu mažou příspěvky a zůstává zde, jen co je potřebné 750 371 Ještě k tomu, co tu včera bylo... Ale třeba do dneska mi žádný meil nedošel ani s tou 753 301, tak nevím, kde je problém
www.MBZS.net
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11927 Registrován: 9-2007 |
Neřeš... to bylo do jiné debaty. Máš to v mejlu, tak hledej... Co je s 301? Už je hotová?
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19426 Registrován: 3-2005 |
dobrá No mám dojem, že 753 301 už ani nemusí vyjet...stojí a stojí...mezitím lehají jiné stroje...750 277 také neni už na tom výhledově dobře...Ale tak čas ukáže, loko nejsem, nové stroje nebudou (Příspěvek byl editován uživatelem Manemb.)
www.MBZS.net
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11928 Registrován: 9-2007 |
Se to v tom NBK nějak sesypalo...tak mnohé nulky mají jen lak a nic, u nás taky 061 i 252 chvilku stála. Teď se tedy budou měnit nějaké SM na 742 (007,129,441,397 atd.) 007 už je hotová, jezdí. Podle mě nejsou na dílnách lidi, takže stav je tristní, si vem jak dlouho dělalo CZL 419.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11178 Registrován: 4-2003 |
Drak_ze_skalky Prcekzlipy Když tak čtu o těch fotkách ... na krp to časem zapadne ,ale může se k tomu něco napsat a člověk si to i během dne třeba přečte. Na Flickru to nemá tu aktuálnost s diskuzí. Na FB to zmizí taky aktuální to je,ale těch železničních skupinek tam už je tolik,že to nejde prostě všechno sledovat ... nehledě na to že ta železnice na FB mi "zasírá" uplně jiné události které by mě taky zajímaly To,že to na krp stojí za prd se píše už 15let .. to bych neřešil .. v anonimních diskuzích se vždy budou lidi hádat a je uplně zda je o železnici,nebo přírodě ... a rozhodit se pár jedincema se člověk nesní nechat. A ted si vyber kam s fotkama I deal asi na krp i flickr zároveň
https://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Jnd
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 164 Registrován: 12-2010 |
To Jnd a fotky: když sem si četl tvůj příspěvek, tak jsem se sním plně ztotožnil. Kam dát fotku je jedna věc a ještě v jakém je provedení je věc druhá. Co se týče vložení na fb tak ten je už tak těma skupinkama o železnici narvaný že stačí že tam jedna fotka se sdílí ve více skupinách až mi to hlava nepobírá. a to že tam zapadne do zapomění je pravda. ještě se ty fotky schvalují a když vyjdou tak potom je veselé si listovat diskuzí která je až veselá . Toť asi tak.
Trať 331-Zlínka ta přežije !
|
Prcekzlipy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3490 Registrován: 11-2007 |
Jnd: no,kdo přijde hned domů po akci a nějak zedituje fotky,tak je sem klidně volžit může Ale je vidět,že z těch lidí co tam bylo to asi moc nebude. Já jsem jedním z nich. Ani je ještě nemám stažené z foťáku. Opět budu mluvit za sebe,nějak mě to ani neláká hned přijít domů a sypat sem co jsem kde nafotil |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11929 Registrován: 9-2007 |
To bude tím, že se po akci šlo na Svijany a ne domů editovat... Stejně šlo jen o ty 3 motivy: Řepčice a Úštěk s mechanikama + budova. To ostatní je víceméně anonymní a "nočák" z Kravař ani nepočítám ale zase to zaplnilo čas, než Verůůnka roztopila kamínka a roztočila pívo.
|
Prcekzlipy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3491 Registrován: 11-2007 |
Tak,tak. U píva se muselo probrat dost jiných věcí,na fotky je času dost |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3732 Registrován: 7-2004 |
Tak dnes ve svém oblíbeném oběhu 754 048 a již se sem chystá další hradecká posila, takže bude na 086 na chvíli zase zabrýleno... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11933 Registrován: 9-2007 |
to je lednový turnus, ne?
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19436 Registrován: 3-2005 |
Vždyť je venku Jaro
www.MBZS.net
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11934 Registrován: 9-2007 |
skoro... včera bylo cca 8°C, a skoro před rokem jsme v tomto období fotili sněhovou a náhradovou kalamitu na Jičínce! 754.060, pak 714ky...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10 Registrován: 7-2017 |
A dnes bude nějaká brejle? |
Prcekzlipy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3493 Registrován: 11-2007 |
Dnes Mn do výběžku místo obvyklých 344 a 372, modrá 394 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11944 Registrován: 9-2007 |
Prcek: včera to bylo 7 let od akce s Jardou Z. a 742.395 do výběžku. Vidím to ráno jako dnes: když jsme vyrazili na Stružnici, tma jako v prd... a v čase Mn začalo svítit. Do. N.Boru s pk zálohy 077, sníh a slunce se opíralo o temná mračna. Tehdy vydrželo svítit i na zpáteční cestu do N.Boru...Výborná akce to byla. http://www.lokomotivy.net/obrazky/742/p1124754.jpg?1294908804 http://www.lokomotivy.net/obrazky/742/742395_novy_bor_pn_66610_12 111.jpg?1363880725
|
Prcekzlipy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3494 Registrován: 11-2007 |
Jo,toto letí... Za to dnes stroje i ... stojí za ... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2583 Registrován: 1-2006 |
Za to dnes stroje i ... stojí za ... Přesně tohle jsem si na Jedlové říkal v roce 1980 |