Diskuse » Archiv 2018 » Automobily, lodě a letadla » Historie SPZ a PZ » Archiv diskuse Historie SPZ a PZ do 14. 05. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Historie SPZ a PZ do 14. 05. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 794 Registrován: 4-2006 |
Dobrá ta A4 Avant (v prodeji prý od podzimu 2001) ještě na SPZtkách. Tachovské Báwo evidentně "devadesátkový" import z rajchu. Asi jako kdyby si dneska někdo přivezl E65 Vámos: Evidentně užovka z dob krátce před eMkem, že? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3472 Registrován: 9-2006 |
Jedna hezká na pěkném stroji z inzerce na i-Veteran.cz
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 796 Registrován: 4-2006 |
O kolik se zvyšuje cena veterána/YT, pokud má původní SPZ? Třeba o několik tisíc? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2391 Registrován: 3-2011 |
Řekl bych, že ta hodnota je víc historická a "symbolická", než finanční. Ale je jasné, že pěkné staré auto na původní značce je určitě zajímavější i pro sběratele, než když má nějaké moderní V
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
Vítejte v zemi neomezených možností. |
PI
|
|
Neregistrovaný host 81.90.173.55 |
No, tak to já zase s Matijakem tak úplně nesouhlasím, protože zatímco třeba taková stodvacítka, i když hezká, ale na nějaké RZ, ještě nedejbože s pruhem, je pro mě skoro bezcenná a domů bych ji prostě nechtěl, tak totéž třeba s PIB nebo prvními 1700 PIC je něco, co si ve svojí garáži úplně klidně představit dokážu a nedělalo by mi problém, v případě, že by se vedle sebe postavila dvě totožná auta v totožném stavu, nicméně jedno na SPZ a druhé na RZ, za to na SPZ zaplatit klidně o 10.000 Kč navíc, respektive bych jeho hodnotu tak vnímal. Ale je to čistě subjektivní, Matijakovi to připadá jako hodnota symbolická, u mě na tom stojí a padá případné vlastnictví konkrétního veterána. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 797 Registrován: 4-2006 |
A do jaký míry je vlastně možné dělat opravy SPZ - je možné ji třeba kompletně přelakovat? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 798 Registrován: 4-2006 |
A vlastně ještě něco - jaký máte názor na vynechávání některých "nevhodných" serií? Je to dobře nebo špatně? Myslim si, že Přerováci nebo Bratislavčania byli ochuzeni. (Příspěvek byl editován uživatelem Fricoolinek.) |
ministr
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 44 Registrován: 10-2012 |
Fricoolinek: Za těch dvanáct let, co jsi na K-Reportu, jsi si to mohl pročítat už x-krát. Probíralo se to tu tolikrát, že při troše usilí to vše nalezneš v archivu.
ŽÁDNÝ UČENÝ Z NEBE NESPADL, ALE BLBCE JAKO KDYBY SHAZOVALI
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 799 Registrován: 4-2006 |
Nechodím sem pravidelně a do této sekce víceména narázově a dříve takřka vůbc ne. P.S.: Pelhřimovskou nákladní značku PEE xx-xx zhodnotil až čas. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1423 Registrován: 1-2013 |
jedna VPZtka - 024 57-95 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1103 Registrován: 3-2011 |
SK-06-89 N53 dmi
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors
|
JozefLXI
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 799 Registrován: 10-2013 |
Nechcem sa robiť primúdrym, nie som odborník, len sa mi zdá tá přerovská moto-špz akoby bola "maľovaná", teda 2D a nie 3D. Aj '5' akoby mala viac "vytiahnutý" na hor "spodný koniec"; '8' má o čosi väčšiu/širšiu hornú "hlavičku". ← Porovnanie mototabuľkových ŠPZ_číslic '5' a '8'. Na treťom obrázku z http://www.iveteran.cz/inzerat/prodam-jawa-500-ohc-02-rv-1958/345 25 lepšie vidieť plochosť, neplasticitu tabuľky. Aspoň ja to tak vidím, možno porovnávam neporovnávateľné, tak sa ospravedlňujem za tento príspevok.
Dôsledkom zneduplicitnenia je, že sú občas skoky pri jednoriadkoch, ale nevadí, aspoň je to teraz napínavejšie.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3473 Registrován: 9-2006 |
JozefLXI: Řešení je velice jednoduché a prozaické ... tabulka je MADE IN LEXANI . .
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 273 Registrován: 7-2017 |
Gratuluji tomu jedinci, kdo na aukru vydražil za lidových 595,- gotwaldovskou motoznačku! Já bohužel na tu aukci zapomněl, a uvědomil jsem si to až (doslova) pět minut po dvanácté. |
PI
|
|
Neregistrovaný host 81.90.173.55 |
Tak já ti ji nafotím, až dorazí. A gratulaci novému majiteli rád vyřídím. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 800 Registrován: 4-2006 |
Pražský N53 se vyráběly nějak "na sklad"? Že třeba Karosy B741 z roku 1993 měly značku N53 AR xx-xx |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16219 Registrován: 8-2002 |
pražský N53 byly hodně na sklad a navíc nešly abecedně po sobě. někde v hlubinách zdejšího archivu bys to našel. jako základ pro orientaci by sis měl projet http://spz.fcc.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25 Registrován: 2-2018 |
Nalezeno na netu, myslím, že tohle vozidlo je vcelku raritní samo o sobě, navíc na SPZ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1428 Registrován: 1-2013 |
jinks: jedno takové žije před Vsetínem,víc sem jich ti neviděl |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2393 Registrován: 3-2011 |
Vel Satisů je obecně málo, ale tady je důležité to, že je okresní - přece jen auto, které se začalo prodávat až v roce 2002 a ještě v nijak velkých počtech, je na SPZ velmi raritní. Ovšem v Budějovicích tohle nebyl tak velký problém, v tamním okrese, jak už tu bylo několikrát zmíněno, jsou dodnes podobné unikáty k nalezení (posledně třeba Citroën C3, Nissan X-Trail).
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 26 Registrován: 2-2018 |
Matijak:Ano, hned mě trklo, že jsou to Budějovice, takže tento fakt tu "jedinečnost" nálezu maličko snižuje, ale uvážil jsem, že stojí za uvedení zde, možná je tento VelSatis jediný nebo jeden z pár kusů . Mám tu na pokoukání pár obrázků "od nás". Jsou tam O94 a dvě O86, modrá Felicia je o jednu registraci nižší než aktuální h.m.i. v intervalu, za zmínku podle mě stojí vcelku zachovalá Samara v prvoregistraci, tipuji jaro 1989. Červená Felicia DCL 81-40 je jedna z deseti nejvyšších dosud žijících okresních DC. |
Vámos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5831 Registrován: 6-2002 |
Tohle nebudou asi žádné novinky
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vše o historii značek v Česku najdete v knize: Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2394 Registrován: 3-2011 |
Po čase opět pár těch (dle mého) zajímavých strojů: jinks: Já bych to nebral tak, že CB na tom autě nějak snižuje jedinečnost, ano, možnost vzniku kombinace Vel Satis + SPZ byla v tomto okrese násobně vyšší než v jiných, ale můžeme být rádi, že se takový exemplář dochoval aspoň tam. To samé je třeba v případě Superbů s SPZ, což je také něco, co nemohlo nastat všude.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 27 Registrován: 2-2018 |
Matijak:Já u nás jednoho Superba s SPZ pamatuji, měl DCL 77-66, ale to už je dost let a náhle zmizel, značka už v ČKP samozřejmě nefiguruje, ale můžu potvrdit, že i v DC existoval, čím se, jak píšeš, rozhodně nemůže pochlubit každý okres Jinak výběr obrázků je dobrý, u nás člověk narazí spíš na taková ta typická vozidla (každý tuší), čímž se nedá asi říct, že by se zde i něco, co by stálo za vypíchnutí, neobjevilo, jen se to už spíš nedochovalo. Třeba Tempru jako takovou už jsem neviděl určitě minimálně dva roky! Ještě krátce - ten cizinecký karlovarský Master už zmizel a nechci být špatným prorokem, ale asi tu máme cizinecký úhyn - Nissan Patrol DCJ 78-95. Dlouho jsem ho vídával každý den a najednou zmizel, značka už od půlky dubna není v ČKP. Navíc to byla CO94/106. Doma bych měl určitě najít fotku... Asi je ale i zde známý. |
McBain
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 25741 Registrován: 5-2002 |
PJA-33-33 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 28 Registrován: 2-2018 |
Pár obrázků z prvomájového průvodu v Rumburku, kde se v jeho rámci objevilo pár vozů x registrací, které snad stojí za zmínku. Je to místní akce, takže registrace jsou jen z mého domovského DC. Tatra už se tu jednou objevila v rámci PeuRul Tour. Po dlouhých letech jsem viděl šestiznaké osobní DC, alespoň v této opečovávané podobě, kolik jich asi ještě může být v běžném provozu... Jednotky kusů? Jinak další hezké stroje již na novodobých zelených veteránských... Jinak jak už jsem výše avizoval, nejspíš je čas "udělat pápá" Lepší foto nohužel nemám. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3475 Registrován: 9-2006 |
Včera v Hostivaři ...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 29 Registrován: 2-2018 |
Dva děčínské posuny. Peugeot 309, červený, DCJ 86-09, O94/101 h.m.i. Ford Sierra, červený, DCH 19-88, O86 h.m.i. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 277 Registrován: 7-2017 |
Dobrá práce! Nad Sierrou až do PO86 intervalu nic nežije a Peugeot je jeden ze dvou existujících DCJ 86-xx! Abych pořád jen nepovídal, tak tu mám jeden nález do CRVV a pak jednu děravou N86. EDIT: Otázka pro Feudala: Existuje nějaká vojenská O92/105? (Příspěvek byl editován uživatelem JFK.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2829 Registrován: 6-2007 |
AKV-06-xx V cizineckém provedení (žlutomodrá) prosvištěl japonec nebo opel hodně postarší ročník křižovatkou ve Stodůlkách v Praze 5...
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 401 Registrován: 2-2009 |
Staré dobré SPZ
http://marek275.rajce.idnes.cz/
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 278 Registrován: 7-2017 |
Minor pod AKV 06-89 čkp zná nějakého Forda... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3476 Registrován: 9-2006 |
Ad JFK (277): Otázka pro Feudala: Existuje nějaká vojenská O92/105? Vzor AO92 (jednořádek 490 x 95 mm a dvojřádek 320 x 185 mm) byl zaveden jako ekvivalent vzoru AO87 (dva jednořádky 490 x 95 mm) a tím byly v tomto období (1987–1994) bílé vzory pro osobní automobily vyčerpány. Obdobně, ale v opačném gardu, pak toto platilo pro „citronové” vzory AN87 (jednořádek 490 x 95 mm a dvojřádek 320 x 185 mm) a AN92 (dva jednořádky 490 x 95 mm) ... A díky za LR Defendera 110 ST . .
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2397 Registrován: 3-2011 |
Ze série AKV 06-xx už žije jediná cizina, a to tohle Mondeo, bydlící v Praze 6:
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 30 Registrován: 2-2018 |
JFK:Díky za doplňující informace, to jsem si ani neověřil Nicméně nejpravděpodobněji se dle mě jelo v běžné O86 až do začátku PO86, ale že je ta Sierra dnes nejvyšší žijící, to jsem nevěděl. Ohledně té DCJ 86-xx - škoda, že už jsou tedy jen dvě, to jsem nepříjemně překvapen, to moc ke zjištění, jak velký zhruba byl cizinecký interval v bloku 86-xx nepomůže |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10322 Registrován: 7-2006 |
Konečně se mi podařilo zpracovat fotky z dubnové hranické burzy a z následného průjezdu Moravy: Dají se tam najít i nějaké posuny intervalů. A ještě sjetí z hranického letiště:
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2018
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2018 Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2018 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 12-2017 |
Jeden vlek LTK. |
JozefLXI
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 806 Registrován: 10-2013 |
schiza na tej istej motorke.
Dôsledkom zneduplicitnenia je, že sú občas skoky pri jednoriadkoch, ale nevadí, aspoň je to teraz napínavejšie.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 280 Registrován: 7-2017 |
(Příspěvek byl editován uživatelem JFK.) |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16239 Registrován: 8-2002 |
posbíráno různě u nás i na cestách... vleky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6995 Registrován: 3-2007 |
Karosy LC 736 pre expresnú linku Bratislava-Praha, v poradí BAA-89-66, 2x BAA-25-97, 2x BAA-59-47 Autor: Arnold Hanke |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10324 Registrován: 7-2006 |
Prvomájové Frýdecko, spojené s příjemným srazem historických vozidel na frýdeckém náměstí: Sjetí:
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2018 Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2018 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4878 Registrován: 10-2008 |
Tomino: Ten emblem Skoda na maske BAA-25-97 a BAA-59-47 bol "putovny"? Predpokladam, ze to takto z Karosy nevyslo (hoci to nevyzera zle), ale povodne to bolo zo Spartaku. Nie som autobusar, takze cisto zo zvedavosti.
21 rokov vydávania slovenských EČV 1.4.1997 - 1.4.2018
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja EČV - maximá spz.unas RZ - maximá |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6998 Registrován: 3-2007 |
šmolko: Presne tak, je to zo spartaku. Ako hovoríš, vodič si to prehadzoval aj so spojlerom a puklicami - prvý voz BAA-25-97 je ročník 84 (ešte dušové kolesá R20, preto má puklice pôvodom z RTO LUX), v 1987 dostal nový BAA-59-47 (už bezdušové kolesá R22,5; puklice si kúpil z Holandska, keďže tu boli kapitalistickým prežitkom a nevyrábali sa), ku koncu vymenil lištu zo spartaka za logo Škoda z lokomotívy. V 1989 sa zase táto celá výzdoba presunula na nový voz BAA-89-66. |
dnblistener
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1434 Registrován: 7-2013 |
Posun O86 ZND 00-36
PP-308DD
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 281 Registrován: 7-2017 |
CRVV Místo spatření jako obvykle Liberec, tentokráte to však není ode mě, ale od spolužáka |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3478 Registrován: 9-2006 |
JFK: Ten druhý Landrover Defender 110 ST s VPZ 507 24-77 vzoru AO94/103 sloužil původně u jednotek SFOR a měl značku vzoru AN87 .
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2999 Registrován: 6-2011 |
AED 36-86 - 11.5.18 tedy dnes a vypadala provozně (jestli to tu někdo sleduje) 2999 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 282 Registrován: 7-2017 |
Feudal a já jsem si říkal, co to je za zvláštní kombinaci sto trojky s pomlčkou a bílé barvy... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7007 Registrován: 3-2007 |
Vraj to bol nejaký prototyp a má tesne porevolučnú značku, tak teda posielam: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10326 Registrován: 7-2006 |
Západní Morava a Znojemsko (část první):
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 608 Registrován: 10-2014 |
Hezká sbírka Nejvíc se mi líbí to vorezlé Mitsubishi |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 609 Registrován: 10-2014 |
A ještě dodatek k fotkám. Rule, tvoje fotky jsou foceny často jakoby z podhledu - to si při focení klekáš, nebo máš něco jako Flexaretu? Připomnělo mi to jeden parádní film - Hledání Vivian Maier... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 611 Registrován: 10-2014 |
CRVV Pár obrázků pro Feudala z jedné táborské ulice. Některé fotografie jsou rozmazané, jelikož jsem si připadal jako západoněmecký špion a třásla se mi ruka. } |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10328 Registrován: 7-2006 |
Jožin_z_bažin (608+609): Tak to máme Jožine stejný vkus, protože já hranaté Japonce opravdu můžu. Jinak fotím vždy z podřepu, fotky vozidel pak vypadají mnohem lépe.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10329 Registrován: 7-2006 |
Západní Morava (část druhá):
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10330 Registrován: 7-2006 |
Málem bych zapomněl na stále vzácnější okresní sjetí:
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 613 Registrován: 10-2014 |
Díky Rule za fotku zepředu, je fakt , je pravda, že z podřepu ty fotky vypadají pěkně a navíc to má bonus ten, že si přitom hezky zacvičíš. Jinak to poslední čtyřhlavé, sedmistopé sjetí se také moc často nevidí.. Dodatek: koukám, že je to můj 613. příspěvek, tak bych měl přispět něčím tématickým k šestsettřináctkám. Bohužel tuhle tatřičku jsme v rodině neměli (takové styky se soudruhy jsme opravdu neměli), ale je fakt, že stačilo málo a brácha mohl mít červenou chromku na píseckejch o53, ale v rámci dělení se švárou si nechal šestsettrojku na díly, aby měl dárce orgánů pro naši babču. Švagr měl chromku odstavenou na dvoře a jelikož nebyl schopnej opravit zadní poloosu a navíc byl mladej a tankovali ho nadupaný bavoráci (E30-těch měl asi 5 - o holkách nemluvím), tak šlo auto do hutí. Tatřička byla pěkná, nikde kouska rezi, kompletní, nezbastlená, ale holt taková to byla doba. A Transite, budeš se divit, šváru mám pořád rád.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3479 Registrován: 9-2006 |
Jožin_z_bažin (611): Pár obrázků pro Feudala z jedné táborské ulice. Některé fotografie jsou rozmazané, jelikož jsem si připadal jako západoněmecký špion a třásla se mi ruka. Díky moc ... přes polovinu jsem si doplnil .
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1735 Registrován: 3-2010 |
Trochu jak fata morgána, CO86 ABC 75-43 na krásném Mercedesu, foceno (sakra) na poslední chvíli, člověka nenapadne, že ho potká na D1. Vkusně vylepšené o dobovou CD tabulku. Je to máznuté, byl jsem rád, že jsem ji odchytil. Navíc jel cca 90 a já značně rychleji (nechtěl jsem způsobit řetězovku). a ostatní posbírané |