Diskuse » Archiv 2019 » Hry a simulátory » Microsoft Train Simulator (MSTS) | předcházející | další |
Microsoft Train Simulator (MSTS)dolů |
Před odesláním příspěvku čtěte upozornění na úvodní stránce.
autor | příspěvek | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 44 Registrován: 9-2018 |
Mám problém s Open Rails. Hned v hlavním menu se mi zobrazí trať, ale lokomotiva a vagóny už ne. Přitom mi ConBuilder funguje a stažené soubory ke hře mám nakopírované správně. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2904 Registrován: 1-2005 |
Pivrnec Je možné, že tam máš vozy i lokomotivy, ale nemáš vytvořené soupravy (consists) a tam může být zakopaný pes. Ty soupravy musí být ve složce Trains/Consists. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 48 Registrován: 9-2018 |
A cílovou složku pro ukládání vytvořených consistů v ConBuilderu nastavím jak? Díky | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2905 Registrován: 1-2005 |
Pomocí volby Options/MSTS Path. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 51 Registrován: 9-2018 |
Když jsem zadal pomocí této volby složku CONSIST, tak mi vyjela chyba: Nelze nalézt MSTS v konkrétním adresáři. Můžu zadat jen složku TRAIN SIMULATOR. | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2906 Registrován: 1-2005 |
S naposledy jmenovanou složkou to funguje? CB totiž chce cestu k MSTS, ne přímo ke Consists. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 55 Registrován: 9-2018 |
Jo, už to funguje. Ale přece se musí vytvořené consisty někam ukládat, jestli ne přímo do složky CONSIST. | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2907 Registrován: 1-2005 |
Ano, počítám, že víš jak si ten consist pojmenoval tak stačí prohledat PC pomocí Průzkumníka a hned budeš chytřejší. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 56 Registrován: 9-2018 |
Děkuju, už jsem uspěl. | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 61 Registrován: 9-2018 |
Promiňte, že obtěžuju, když se mi načítá aktivita, tak se dozvím, že Open Rails detekoval traťový úsek, který není přítomný v souboru t.section.dat. Možná bude problém v XTracks. Ty mám, ale jak je správně rozbalit? Předchozí doporučení mi hodně pomohly. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2910 Registrován: 1-2005 |
Můžeš mít špatný Global. O jaký projekt jde? |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 172 Registrován: 11-2009 |
Dal by se někde sehnat tento přípojný vůz od O.Janise http://msts.ondrajanis.cz/pictures/m262045-1.jpg
Informace o řazení vlaku je umístěna na elektronických zobrazovacích panelech. Servisní vůz je řazen ...
|
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2911 Registrován: 1-2005 |
Zkus se zeptat TADY třeba jej někdo má ve svém trainsetu. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 62 Registrován: 9-2018 |
Používám UniGlobal od „Jirika.TK“. | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2912 Registrován: 1-2005 |
Uniglobal k jaké trati? |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 65 Registrován: 9-2018 |
310, lokálka Hradec - Solnice, 321, ztracená 1987 a Valašské Meziříčí - Ostrava. | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2914 Registrován: 1-2005 |
A padá ti to u které tratě? On i ten uniglobal není spása. Lepší je mít globaly k trati, které tam patří a jen přejmenovávat složky, tím se chyby dosti eliminují. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 66 Registrován: 9-2018 |
Takže u každé tratě vlastní global a podsložky v něm přejmenovat dle názvu tratě? | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2915 Registrován: 1-2005 |
Ne podsložky, ale následovně Např. s Globalem k trati BP fungují mimo jiné Liberec - Tanvald, Luhačovice, ValMez - Ostrava atd. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 67 Registrován: 9-2018 |
Dík za screen, ale je to opravdu celý adresář? | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2916 Registrován: 1-2005 |
Ne to je jen ukázka toho, jak to mám já i většina uživatelů, jenom se přejmenovávají složky Routes a Global. V MSTS vždy jeden Routes a jeden Global, zbytek pojmenovaný podle libosti a když chci hrát jinou trať stačí to přejmenovat. |
|||||
Kůň
|
||||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1757 Registrován: 1-2012 |
Zdravím pánové, ale budu potřebovat prosím poradit, neb jsem dlouho MSTS nehrál. Stáhl jsem si od Pikkua T444 s patřičnou kabinou. Zatím jsem řešil normální verzi, ne otočenou (verzi modelu - rv). Přední pohled OK, vše funguje. Pokud přepnu na zadní, tak vidím jen budíky a páky (ne kabinu jako takovou) a pokud se přepnu podruhé na zadní kabinu, tak to spadne celé bez hlášky. Co s tím? Na K-Reportu již od 09/2005. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 71 Registrován: 9-2018 |
Díky Tkanovi za radu, navíc mi pomohl instalační manuál. U trati 310 potřebuji XTracks. Ten mám, ale kam ho mám nakopírovat v rámci složky pro trať 310? | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2917 Registrován: 1-2005 |
Co znamená mám XTracks? K trati 310 je ke stažení i Global, takže svůj stávající Global přejmenuj na Globalmuj a ze stažené trati 310 nakopíruj složku Global do Train Simulator. Společně s tratí 310 v Routes ji pak rozjedeš. Pokud budeš chtít jezdit na tvém Globalu přejmenuješ Global k trati 310 na Global310 a přejmenovaný Globalmuj na Global a jezdíš na tratích, které ti fungovali před nakopírováním tratě 310. Osobně si dělám složky i k tratím, mám pak Routes a Global pojmenovaný podle tratí a nemůžu nic poplést. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 72 Registrován: 9-2018 |
Pro představu můj adresář MSTS (OR), aby bylo jasnější, co zde chybí a co přebývá.
|
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2919 Registrován: 1-2005 |
Consist patří do Trains Paths patří do Routes/Trať, každá má své Paths Services patří do Trains Sounds neexistuje, má tam být pouze Sound |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 73 Registrován: 9-2018 |
Tak teď byl konečně uhozen hřebíček na hlavičku! Teď rozjedu všechny aktivity. | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 74 Registrován: 9-2018 |
Ale ještě bych potřeboval klávesové zkratky potřebné k jízdě vlaku v aktivitě. | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2920 Registrován: 1-2005 |
Klávesové zkratky jsou popsány v OR v Nastavení/Klávesnice |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 75 Registrován: 9-2018 |
Tak jsem se rozjel, už nic ke spuštění nepotřebuju! | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 76 Registrován: 9-2018 |
Akorát tady ještě jedna chybová hláška u trati Valašské Meziříčí - Ostrava, 310 a Ztracená 1987:
|
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2921 Registrován: 1-2005 |
Zřejmě špatný Global. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 79 Registrován: 9-2018 |
A který používáte Vy osobně? UniGlobal, globaly ke konkrétním tratím (Global310, Global323) v adresářích daných tratí nebo tzv. Global k doplneni BP? Soubory z daného globalu (složky) se pak musí nakopírovat do adresáře trati, nebo ne? | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2923 Registrován: 1-2005 |
Jak jsem psal, používám vždy složku Global k danné trati, tratě co používají Global BP mám v jedné Routes s BP. Pak pouze přejmenovávám složky Global a Routes podle toho, jakou trať chci jezdit. UniGlobal jsem nikdy nepoužíval, snad jen s nějakou tratí od Jiříka TK. Pro uřesnění posílám znovu screen z TCM. Nikdy jsem neměl problém s funčností některé z nakopírovaných tratí. PS: Ještě k dotazu, většinou používám Globaly přímo k trati, pokud jede trať na Globale k BP nebo 321 tak s těmito. Soubory z Global patří do Global, soubory s tratí do Routes/konkrétní trať. (Příspěvek byl editován uživatelem Tkan.) |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 85 Registrován: 9-2018 |
Fajn, když chci projet některá vozidla objeví se mi další chybová hláška.
|
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2924 Registrován: 1-2005 |
Některé Globaly XTracks používají, jiné ne. Pokud trať stáhneš včetně Globalu nic bys k tomu neměl přidávat. Z chyby těžko poznám co je špatně, k tomu slouží OpenRails log. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 105 Registrován: 9-2018 |
Nebudu chodit kolem horké kaše, radši přikládám adresáře jednotlivých mnou stažených tratí a jejich Globalů. Snad bude jasnější, co v kterém adresáři tratě a příslušného Globalu chybí nebo přebývá.
|
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2925 Registrován: 1-2005 |
Chaos nad chaos, vůbec se z toho nedá nic pochopit, pokud jsou to adresáře s tratěmi v Routes tak to nemůže nikdy chodit. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 69 Registrován: 7-2016 |
Zdravím, co znamená tohle? Nikde jsem to v nastavení Open Rails nenašel na lokomotivě se mi pak nezobrazují textury Poradíte mi?
mé stránky: http://tramtrain.webnode.cz
profil na rajčeti: http://marecek18.rajce.idnes.cz |
|||||
Neregistrovaný host |
Zdravím,dá se někde sehnat ještě MSTS? | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2926 Registrován: 1-2005 |
Maond: Není to v Experimentální/Načtení DDS textury přednostně před ACE? |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 106 Registrován: 9-2018 |
Zdravím, na lokomotivách řady 749 a 754 se mi ve hře zobrazí pouze jejich přední světla. Poradíte mi někdo? | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 70 Registrován: 7-2016 |
Zdravím, mám další dotaz: půjde mi rozchodit program Activity converter pokud mám jen Open Rails a MSTS ne?
mé stránky: http://tramtrain.webnode.cz
profil na rajčeti: http://marecek18.rajce.idnes.cz |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 176 Registrován: 11-2009 |
Ahoj mám dotaz. Na mj. yutubu jsou vide z OR s vozy Bdtee a nebo s Bdmpee s průhlednými okny. Kde se dají tyto vozy sehnat. Zkoušel jsem hledat přes googel ale nenašel jsem. Jen na "glocky" s příponou cdp. Předem díky za tipy.
Informace o řazení vlaku je umístěna na elektronických zobrazovacích panelech. Servisní vůz je řazen ...
|
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 46 Registrován: 4-2017 |
Jíra_fíra: Vidím, že si trošku pleteš 2 rozdílné simulátory a to OR a Trainz, protože soubory s příponou .cdp jsou určeny pro Trainz. Nicméně, vozy Bdtee a Bdmpee si nevzpomínám, kde se najdou, ale pomůže ti stránka msts.virel.eu | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10 Registrován: 5-2019 |
Hezký večer přeji Dá se nějak v msts editoru udělat aktivita kde se navěsím na nějaký počítačový provoz a pojedu jako postrk jak se říká s nohama nahoře?(jakože bude řídit ten vlak co je počítačový provoz) |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2930 Registrován: 1-2005 |
Jarda_24: Ne... Pokud se přivěsíš, souprava není traffic, ale řízená a musíš holt sám, klidně i na postrku. Existuje tuším dokonce aktivita kde je hráč na postrku. |
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 8-2019 |
Zdravím. Potřeboval bych poradit ohledně trati 321. Samotná trať mi funguje bezproblémů jak v MSTS tak OR. Ale když si stáhnu jakoukoliv aktivitu,v obou případech trať nefunguje. Poradil bych někdo? Zkoušel jsem už snad všechno.
|
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 11-2019 |
Ahoj, máte prosím někdo k dispozici zvukové podklady (mp3, wav apod.) pro 810? Předem díky. | |||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 127 Registrován: 7-2013 |
zdravím chcem sa opýtať mám trať 321 a kedže na win 10 MSTS nerozbehnem tak používam open rails...aké traťe sú kompatibilné s traťou 321?...alebo keby mám na každú trať zvlášt priečinok aj s vlastným globalom tej trate tak by mi všetko fungovalo tak ako má?
môj život je železnica
|
|||||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2946 Registrován: 1-2005 |
V nastavení OR v záložce Obsah si pomocí tlačítka Add nastav cesty k jednotlivým tratím a pak si je pouze přepínej jak potřebuješ přímo v úvodním okně OpenRails. |
|||||