Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Viaggio Comfort - Railjet | předcházející | další |
Viaggio Comfort - Railjetdolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1486 Registrován: 5-2010 ![]() |
No mají to navíc i v jídelním lístku, že berou platby ve měnách, kterými vlak projíždí. Po konzultaci den poté na Twitteru vidím, že pošlu stížnost ...
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka Připravovaný web o severním okolí Brna Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 591 Registrován: 3-2011 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1003 Registrován: 2-2005 |
![]() "No mají to navíc i v jídelním lístku, že berou platby ve měnách, kterými vlak projíždí. Po konzultaci den poté na Twitteru vidím, že pošlu stížnost ..." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1503 Registrován: 5-2010 ![]() |
Když jsme to řekli průvodčímu, ten zase tvrdil, že je nepřípustné, aby poukaz neuznali. Také pošlu stížnost. Navíc Welcome drink se údajně koná jen na rakouském území, já nastoupivší v Brně jsem nedostal nic. Cíleně jsem jel rakouskou soupravou, abych zkusil její bussiness třídu, ale po této zkušenosti se jí budu spíše vyhýbat. I jejich kurz, jímž přepočítávají v jejich jídelním lístku cca 28,5 Kč za euro je velmi, diplomaticky řečeno, nestandartní a zvláštní. Až budu chtít příště využít služeb bussiness class v railjetu, budu jednoznačně preferovat soupravy ČD. Taky si říkám, že jsem tehdy možná měl řešit situaci s průvodčím. Ale jinak při dobře vybraném místě v rakouské business class je rakouská business class rozhodně lepší, bo v ní jsou u některých sedadel odkládací stolky navíc. V české business class mi to chybí a přitom minimálně u dvou sedadel by ta odkládací plocha mohla v klidu být. Takhle pak člověk dostane jídlo a čeká, až ho pak odnesou a do té doby nemůže pracovat na notebooku (zkušenost ze soboty ráno minulý víkend, v tu chvíli jsem si říkal, že u stolku v "obyčejné jedničce", kde skoro nikdo nebyl, by se mi pracovalo a jedlo lépe ...
Osobní vizitka Připravovaný web o severním okolí Brna Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9 Registrován: 12-2018 ![]() |
S příchodem odklonů přišlo zase to komické hlášení brněnských stanic v němčině. Dolní nádraží jsem ještě neslyšel, ale Brno Židenice je boží Nemáte to někdo nahrané, nebo nedával to někdo třeba na youtube? ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 77 Registrován: 5-2018 |
To rakouské hlášení neníboží, ale značně neprofesionální. Znám minimálně dva rakouské průvodčí, kteri se učí i mluvi česky a namluvili by to rozhodně lépe. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6679 Registrován: 12-2011 ![]() |
Brrrno Židěnice ![]()
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se. "Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek. "Pan výpravčí Hubička" Mé fotky na K-reportu odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3727 Registrován: 9-2007 ![]() |
Miropiro, Huples: Nemusíte tady uvádět potvrzené informace na základě pár zkušeností z praxe. ![]() ![]() Vím, že je hloupé, aby si zákazník stál za svým, ale ze strany ČD je vše v pořádku - ty vouchery prostě existují, vztahují se na celou nabídku a cokoliv dalšího v rakouských rj je jen neochotou posádky, ne že by to nešlo, že by to byl nějaký tajný zákaz nebo tak podobně. ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 135 Registrován: 8-2017 |
Proc kdyz, vzdyt tretina nabrezi z Pardubic dojizdi denno denne... Jen ranni vlaky do Prahy a odpoledni z Prahy jsou modre, tam se tezko neco odhali... (Příspěvek byl editován uživatelem Nocni_spoje.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1323 Registrován: 9-2003 |
Musel jsem cestovat do Grazu služebně. Jednotky jsou Viaggio a cokoliv jiného, než komfort. Maximální dosah pro pohodlné sezení jsou 2 hodiny. Zlaté Pendolíno a ještě zlatější 2. třída starých OBB. Tak osezenou ![]()
Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1531 Registrován: 5-2010 ![]() |
Slováci chtějí railjety z Prahy do Bratislavy, možná vyjedou už letos - no víceméně chtějí protáhnout český railjet, co jede dnes Prahy do Břeclavi v osm večer.
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13658 Registrován: 3-2007 |
Jen aby to nebylo jako s Pendolínem - to také "chtěli", ale když zjistili, že jim to nebudou ČD sponzorovat, tak za pár let "nechtěli" a musel se tentýž spoj (de facto Slovenská Strela) v 680 zrušit. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6866 Registrován: 5-2002 ![]() |
Mladějov: Tak ono stačí kouknout do článku a zjistit, že má jít o prodloužení Rj, jehož souprava již nocuje v Břečce. Český sponzoring by se tedy konal maximálně do Kúty Gr. ![]()
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
|
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13660 Registrován: 3-2007 |
Takže částka zaplacená ČD za úsek Kúty gr. - Blava se jako nepočítá ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 6-2012 |
Sháním výkres (schéma) podvozku SF 400, popř. obrázek (ne fotografii) v rozumné kvalitě, aby se dal překreslit. Stačí bokorys. Tyto podvozky by měly být osazeny na Railjetu. Poradíte mi? Předem děkuji. |
Ythomas_ct
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2714 Registrován: 10-2009 ![]() |
Ad Krovi: Sháním výkres (schéma) podvozku SF 400... Zkuste mrknout do téhle brožury na stranu 19... ;-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 6-2012 |
Ad Ythomas_ct Děkuji za ochotu, tento dokument mám, moc, ale ten obrázek k použití není. Je to docela v nízkém rozlišení. |
Ythomas_ct
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2715 Registrován: 10-2009 ![]() |
Ad Krovi: ...ten obrázek k použití není. Hmmm, tak co třeba v podobě zavázané pod vagónem pod tímhle odkazem? ;-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6 Registrován: 6-2012 |
Děkuji, jsi zlatý! Pro mé potřeby zcela dostačující. Ještě jednou děkuji. ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1565 Registrován: 5-2010 ![]() |
Potvrzeno: České dráhy pošlou Railjet do Bratislavy
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 634 Registrován: 3-2011 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 34 Registrován: 9-2011 |
Dnes na 284 jede s Railjetem gorila místo taura. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1058 Registrován: 4-2006 |
Prosim vás, jak může mít RJ dveře na hajzl otevíraný dovnitř? Neodporuje to všem bezp. zásadám? Když by tam někdo omdlel, tak by se k němu šlo dostat jak? A co obézní cesující? Ty s tim taky musej mít problém. To nešly udělat posuvný? |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14084 Registrován: 3-2007 |
Se zeptejte ve fabrice, vy chytrolínku..teda pardon frikulínku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3691 Registrován: 9-2003 ![]() |
Mám pocit, že i hafo jiných vozů než Viaggio Comfort má dveře otevírané dovnitř. Já jsem obézní a nemám problém se dostat na hajzl i z hajzlu ani v ešusové jedničce. Dveře otevírané ven zase mají nevýhodu, že opouštěč hajzlu může trefit někoho v chodbičce. Možná by tam Frikulínkovi měli dát cedulku z Ikarusu "Pozor, otvírají se dovnitř" .
NOBLE BRICKS
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 123 Registrován: 5-2018 |
Abych se kolegy zastal, musim rict, ze uz jsem se stal svedkem urazu, kdy dotyčný, necekaje cuknuti u vyhybky, spadl pri cekani na vystup a poměrně nepříjemně se uhodil o umyvadlo. Neslo o dvere otevirajici se dovnitr, jen byly nedovrene, ale princip je stejný. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1438 Registrován: 3-2007 |
https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/praha-brno-spojeni-ceske-d rahy-cd-posileni-vlak-railjet.A190911_095133_eko-doprava_svob |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1632 Registrován: 5-2010 ![]() |
Ještě jeden Railjet navíc. ČD zbrojí na konkurenci posílením trati Praha-Brno „Od prosince posílíme kapacitu našich vlaků mezi Prahou a Brnem ve špičkových dnech přibližně o 700 míst k sezení. Na této trase budeme jezdit v pátky a neděle s další soupravou Railjet. Jiné dva vlaky Railjet posílíme o dodatečné vagony typu EC/IC,“ popsal Radek Dvořák, který je v současné době pověřený vedením Českých drah. Mám to chápat tak, že se po letech provozu railjetů v českých luzích a hájích přistoupí k přidávání vozů navíc, které nebudou propojené se zbytkem soupravy?
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 223 Registrován: 12-2018 |
Na jakou konkurenci to zase ČD zbrojí? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7402 Registrován: 8-2007 ![]() |
Na jakou konkurenci to zase ČD zbrojí? Zbrojí před konkurencí čínských souprav od LEO,které od prosince letošního roku budou jezdit na mnoha tratích v ČR,Polsku,Slovensku,Ukrajině. ![]() Z Prahy do Bratislavy pojede LEO v 6.50,11.08,13.08,15.08,19.08....... (Příspěvek byl editován uživatelem Apollo 17.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 85 Registrován: 8-2002 |
Řekl bych, že je trochu pozdě. Úderem roku 2022 se stejně valná část cestujících, kteří si na vlak Praha - Brno zvykli, vrátí zpět na snad už opravenou D1. Výluka Brno - Blansko tuto trasu z časového pohledu zabije. (Příspěvek byl editován uživatelem michalcz.) |
D.S.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 116 Registrován: 12-2017 |
Michalcz: Uvidíme jak to bude reálně. Na tratích 230 a 250 proběhlo a stále probíhá dost investic a tím i poměrně významné zvýšení rychlosti. Myslím, že jízdní doba nebude úplně tragická, jako bonus by také mohla být zastávka v Králově Poli. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1635 Registrován: 5-2010 ![]() |
Co pak že dnes jel railjet 71 z Prahy jen do Vídně. Vagonweb říká, že jede až do Grazu, totéž říkají ČD v palubním průvodci, ale realita byla taková, že vlak skončil ve Vídni i dle IDOSu a webu ČD jeden jen do Vídně. To ho skrouhli?
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1775 Registrován: 7-2017 |
Miropro: Výluky ÖBB. Na webu ČD je info už dlouho. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 469 Registrován: 1-2013 ![]() |
Od nového GVD se bude railjet posilovat. Jsem na to zvědavý, jak to bude vypadat v praxi ![]()
Nákladní doprava
![]() ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 168 Registrován: 5-2015 |
Kůčis: No co asi, ČD posila jako obvykle. Jestli sem slyšel dobře, tak jen na vnitro, takže Bymee a B to jistí... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1805 Registrován: 7-2017 |
K6: Nesmysl, vnitro by znamenalo 10-15 minut pobyt. Podle mě něco z Grazu, tedy Bmz/Bmpz. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2542 Registrován: 8-2010 ![]() |
Tak jsem koukal na to posilování Railjetů a posilovat se nakonec nebude vždy a všude...![]() a) 371, 373 (Vindobona) - posila + 2 vozy na konec soupravy v 5 a 7 v úseku Břeclav - Praha hl.n. b) 574 (Brněnský drak) - posila + 2 vozy na konec soupravy v 1 a 6 v úseku Brno dolní n. - Praha hl.n. Jinak selektivní ovládání dveří - alá OBB - bude vypnuto, protože, aby fungovalo, tak musí být rozsvícen na začátku a konci railjetu vždy signální obrazec začátek a konec vlaku, jinak se neuzavře zelená linka, takže svítit budou konce ne na konci Raijetu, ale tom přidaném posledním osobním voze - tím pádem to celé bude fungovat jako normální EC-čkovej vlak složenej s Bmz-tek, kdy se dveře odblokují protismykem na obou stranách soupravy a četa je pak čtyřhranem pouze zavře a zajistí je až protismyk po rozjezdu. NBU/ep brzda by ale měly normálně fungovat, protože ty dva přidané vozy se mají se soupravou normálně dvojitě propojovat UIC-kabelem.. ![]() (Příspěvek byl editován uživatelem Paul_red_adair.) |
Ythomas_ct
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2829 Registrován: 10-2009 ![]() |
Ad P.R.A.: ...posilovat se nakonec nebude vždy a všude...[biggrin]...platí toto: (...) Takže standardně na uvedených spojích railjet + loko + posilové vozy. Netušíte, co se tam bude přidávat? (Že by Bdmtee?) Předpokládám, že na ty přidané vozy bude zvlášť personál. Nebo bude někdo ve stanicích běhat před/za loko (a tedy by část cesty v posilových vozech nebyl nikdo z personálu přítomen)? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2543 Registrován: 8-2010 ![]() |
ad Ythomas_ct: Netušíte, co se tam bude přidávat? Konkrétní řadu jsem se zatím nikde bohužel nedočetl.. ![]() ![]() (Příspěvek byl editován uživatelem Paul_red_adair.) |
Priapos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1676 Registrován: 10-2012 |
![]() "...platí toto: a) 371, 373 (Vindobona) - posila + 2 vozy na konec soupravy v 5 a 7 v úseku Břeclav - Praha hl.n. b) 574 (Brněnský drak) - posila + 2 vozy na konec soupravy v 1 a 6 v úseku Brno dolní n. - Praha hl.n. " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1831 Registrován: 7-2017 |
PRA: Nesmysl, na 99.99 % to podle mě budou vozy z Grazu, při odvěšování by vznikalo zpoždění a na to není v JŘ myšleno. Ale třeba se pletu, v takovém případě se omlouvám. Očekával bych, že do Břeclavi zamčeno, protože v Rakousku nebudou chtít dávat na ty 2 vozy nutného ZB navíc. (Příspěvek byl editován uživatelem Tantin27.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7471 Registrován: 8-2007 ![]() |
Že by Bdmtee? Ty určitě né,nejsou RIC.Nemůžou jezdit ani na Krušnohorech,protože umí topit jen 3 000 V a rakouské vozy zase na sřídavině jen 1 500V. |
Ythomas_ct
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2830 Registrován: 10-2009 ![]() |
Ad P.R.A., A_17: Konkrétní řadu jsem se zatím nikde bohužel nedočetl..[sad] Ty určitě né... No tak se holt necháme překvapit. I když, mě by tam nepřekvapilo ani kožené B (a v porovnání se stáním na chodbičce u dveří bych ho asi i musel - namísto standardního pohrdání - ocenit)... Ad T27: Nesmysl (...) na 99.99 % (...) podle mě (...) třeba se pletu Člověče, to Vaše přesvědčení se v rámci jednoho řádku příspěvku dokáže docela zajímavě proměnit... :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2544 Registrován: 8-2010 ![]() |
Tak nakonec to bude ještě jinak, než jak to mělo být původně - viz níže: Zdroj: https://www.szdc.cz/documents/50004227/77921601/pvvd.pdf/ae9df641 -d418-4317-86bf-4828b428311f |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7496 Registrován: 8-2007 ![]() |
Ythomas_ct:No tak se holt necháme překvapit. I když, mě by tam nepřekvapilo ani kožené B Posilovat budou vozy Bmz 226 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 197 Registrován: 8-2014 |
Tak KOŽENÉ B by mě nepřekvapilo, ale šokovalo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 574 Registrován: 11-2003 ![]() |
Asi by bylo dobré říct i to, že půjde i o RAKOUSKÉ posilové vozy, které pojedou již z/do Grazu, ale uzamčeny, bez frekvence. rj72: vůz 370 (Bmpz ÖBB) + vůz 369 (Bmz ÖBB) - Jede v 5 a 7.V., 27.X., nejede 27.XII., 10.IV., 1., 8.V.; rj371: vůz 376 (Bmz226 ČD) - Jede v 5 a 9., 30.IV., 7.V., 27.X., nejede 27.XII., 10.IV., 1., 8.V.; vůz 377 (Bmz226 ČD) - Jede podle potřeby // v Břeclavi na 574 rj373: vozy 369 + 370 od rj72
Zabij bobra, zachráníš strom...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 312 Registrován: 6-2015 |
Asi se tady o tom psalo, ale nenašel jsem. Proč bude rj256/257 jezdit až od května? Díky |