Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Viaggio Comfort - Railjet | předcházející | další |
Viaggio Comfort - Railjetdolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1486 Registrován: 5-2010 |
No mají to navíc i v jídelním lístku, že berou platby ve měnách, kterými vlak projíždí. Po konzultaci den poté na Twitteru vidím, že pošlu stížnost ...
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka Připravovaný web o severním okolí Brna Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 591 Registrován: 3-2011 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1003 Registrován: 2-2005 |
Miropiro: Já mám z pátku, 11. 1. ještě horší zkušenost. Tehdy mi rakouský personál poukázku zcela odmítl s tím, že u nich není platná. Totéž udělal i mému spolucestujícímu jedoucímu z Vídně. Mluvili jsme s tím pinglem oba německy a já měl u sebe vyjímečně i eura, kterými bych doplatil. Když jsme to řekli průvodčímu, ten zase tvrdil, že je nepřípustné, aby poukaz neuznali. Také pošlu stížnost. Navíc Welcome drink se údajně koná jen na rakouském území, já nastoupivší v Brně jsem nedostal nic. Cíleně jsem jel rakouskou soupravou, abych zkusil její bussiness třídu, ale po této zkušenosti se jí budu spíše vyhýbat. I jejich kurz, jímž přepočítávají v jejich jídelním lístku cca 28,5 Kč za euro je velmi, diplomaticky řečeno, nestandartní a zvláštní. Až budu chtít příště využít služeb bussiness class v railjetu, budu jednoznačně preferovat soupravy ČD."No mají to navíc i v jídelním lístku, že berou platby ve měnách, kterými vlak projíždí. Po konzultaci den poté na Twitteru vidím, že pošlu stížnost ..." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1503 Registrován: 5-2010 |
Když jsme to řekli průvodčímu, ten zase tvrdil, že je nepřípustné, aby poukaz neuznali. Také pošlu stížnost. Navíc Welcome drink se údajně koná jen na rakouském území, já nastoupivší v Brně jsem nedostal nic. Cíleně jsem jel rakouskou soupravou, abych zkusil její bussiness třídu, ale po této zkušenosti se jí budu spíše vyhýbat. I jejich kurz, jímž přepočítávají v jejich jídelním lístku cca 28,5 Kč za euro je velmi, diplomaticky řečeno, nestandartní a zvláštní. Až budu chtít příště využít služeb bussiness class v railjetu, budu jednoznačně preferovat soupravy ČD. Taky si říkám, že jsem tehdy možná měl řešit situaci s průvodčím. Ale jinak při dobře vybraném místě v rakouské business class je rakouská business class rozhodně lepší, bo v ní jsou u některých sedadel odkládací stolky navíc. V české business class mi to chybí a přitom minimálně u dvou sedadel by ta odkládací plocha mohla v klidu být. Takhle pak člověk dostane jídlo a čeká, až ho pak odnesou a do té doby nemůže pracovat na notebooku (zkušenost ze soboty ráno minulý víkend, v tu chvíli jsem si říkal, že u stolku v "obyčejné jedničce", kde skoro nikdo nebyl, by se mi pracovalo a jedlo lépe ...
Osobní vizitka Připravovaný web o severním okolí Brna Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9 Registrován: 12-2018 |
S příchodem odklonů přišlo zase to komické hlášení brněnských stanic v němčině. Dolní nádraží jsem ještě neslyšel, ale Brno Židenice je boží Nemáte to někdo nahrané, nebo nedával to někdo třeba na youtube? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 77 Registrován: 5-2018 |
To rakouské hlášení neníboží, ale značně neprofesionální. Znám minimálně dva rakouské průvodčí, kteri se učí i mluvi česky a namluvili by to rozhodně lépe. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6679 Registrován: 12-2011 |
Brrrno Židěnice
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se. "Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek. "Pan výpravčí Hubička" Mé fotky na K-reportu odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3727 Registrován: 9-2007 |
Miropiro, Huples: Nemusíte tady uvádět potvrzené informace na základě pár zkušeností z praxe. Personál rakouských bister jsou z velké části líní a arogantní dobytci, u kterých si vše musíte vyhádat, protože z vlastní iniciativy nic, co je pro ně nějaká práce, neudělají. Takovéto zkušenosti mám já i mnoho mých přátel a nikoliv jen jednu. Zde jsem neměl s placením v CZK žádný problém, naopak dokud jsem si nevyhádal menu pro kolenovrty, posádka zdatně tvrdila že o ničem neví, než jsem jim ukázal na internetu nalezený snímek tohoto menu. Poté se chovali přesně tak, jak jsem popsal - velmi neochotně a uraženě, ale voucher mi pochopitelně uznali a platbu v korunách jsem považoval za automatickou, načež mi bylo vyhověno. Vím, že je hloupé, aby si zákazník stál za svým, ale ze strany ČD je vše v pořádku - ty vouchery prostě existují, vztahují se na celou nabídku a cokoliv dalšího v rakouských rj je jen neochotou posádky, ne že by to nešlo, že by to byl nějaký tajný zákaz nebo tak podobně. Když by někdo od ČD týden v kuse pendloval těmi rakouskými rj z Prahy do Pardubic, tak si troufám odhadovat, že ve 3 z 5 případů by byl nějaký problém, ať už s uznáváním nebo existencí "tajného" menu, co posádky "vůbec" neznají. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 135 Registrován: 8-2017 |
Vantju: "Když by někdo od ČD týden v kuse pendloval těmi rakouskými rj z Prahy do Pardubic" Proc kdyz, vzdyt tretina nabrezi z Pardubic dojizdi denno denne... Jen ranni vlaky do Prahy a odpoledni z Prahy jsou modre, tam se tezko neco odhali... (Příspěvek byl editován uživatelem Nocni_spoje.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1323 Registrován: 9-2003 |
Musel jsem cestovat do Grazu služebně. Jednotky jsou Viaggio a cokoliv jiného, než komfort. Maximální dosah pro pohodlné sezení jsou 2 hodiny. Zlaté Pendolíno a ještě zlatější 2. třída starých OBB. Tak osezenou jsem neměl ani v Ryanairu... Sedačky na úrovni regionálního vlaku ( to i Panter a Žralok jsou lepší ). Klika, že jsem jel v poloprázdném a mohl jsem si popřesedávat. A abych jen nehaněl - WiFi a servis od JLV 1++.
Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1531 Registrován: 5-2010 |
Slováci chtějí railjety z Prahy do Bratislavy, možná vyjedou už letos - no víceméně chtějí protáhnout český railjet, co jede dnes Prahy do Břeclavi v osm večer.
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13658 Registrován: 3-2007 |
Jen aby to nebylo jako s Pendolínem - to také "chtěli", ale když zjistili, že jim to nebudou ČD sponzorovat, tak za pár let "nechtěli" a musel se tentýž spoj (de facto Slovenská Strela) v 680 zrušit. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6866 Registrován: 5-2002 |
Mladějov: Tak ono stačí kouknout do článku a zjistit, že má jít o prodloužení Rj, jehož souprava již nocuje v Břečce. Český sponzoring by se tedy konal maximálně do Kúty Gr.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
|
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13660 Registrován: 3-2007 |
Takže částka zaplacená ČD za úsek Kúty gr. - Blava se jako nepočítá ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 6-2012 |
Sháním výkres (schéma) podvozku SF 400, popř. obrázek (ne fotografii) v rozumné kvalitě, aby se dal překreslit. Stačí bokorys. Tyto podvozky by měly být osazeny na Railjetu. Poradíte mi? Předem děkuji. |
Ythomas_ct
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2714 Registrován: 10-2009 |
Ad Krovi: Sháním výkres (schéma) podvozku SF 400... Zkuste mrknout do téhle brožury na stranu 19... ;-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 6-2012 |
Ad Ythomas_ct Děkuji za ochotu, tento dokument mám, moc, ale ten obrázek k použití není. Je to docela v nízkém rozlišení. |
Ythomas_ct
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2715 Registrován: 10-2009 |
Ad Krovi: ...ten obrázek k použití není. Hmmm, tak co třeba v podobě zavázané pod vagónem pod tímhle odkazem? ;-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6 Registrován: 6-2012 |
Děkuji, jsi zlatý! Pro mé potřeby zcela dostačující. Ještě jednou děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1565 Registrován: 5-2010 |
Potvrzeno: České dráhy pošlou Railjet do Bratislavy
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 634 Registrován: 3-2011 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 34 Registrován: 9-2011 |
Dnes na 284 jede s Railjetem gorila místo taura. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1058 Registrován: 4-2006 |
Prosim vás, jak může mít RJ dveře na hajzl otevíraný dovnitř? Neodporuje to všem bezp. zásadám? Když by tam někdo omdlel, tak by se k němu šlo dostat jak? A co obézní cesující? Ty s tim taky musej mít problém. To nešly udělat posuvný? |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14084 Registrován: 3-2007 |
Se zeptejte ve fabrice, vy chytrolínku..teda pardon frikulínku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3691 Registrován: 9-2003 |
Mám pocit, že i hafo jiných vozů než Viaggio Comfort má dveře otevírané dovnitř. Já jsem obézní a nemám problém se dostat na hajzl i z hajzlu ani v ešusové jedničce. Dveře otevírané ven zase mají nevýhodu, že opouštěč hajzlu může trefit někoho v chodbičce. Možná by tam Frikulínkovi měli dát cedulku z Ikarusu "Pozor, otvírají se dovnitř" .
NOBLE BRICKS
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 123 Registrován: 5-2018 |
Abych se kolegy zastal, musim rict, ze uz jsem se stal svedkem urazu, kdy dotyčný, necekaje cuknuti u vyhybky, spadl pri cekani na vystup a poměrně nepříjemně se uhodil o umyvadlo. Neslo o dvere otevirajici se dovnitr, jen byly nedovrene, ale princip je stejný. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1438 Registrován: 3-2007 |
https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/praha-brno-spojeni-ceske-d rahy-cd-posileni-vlak-railjet.A190911_095133_eko-doprava_svob |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1632 Registrován: 5-2010 |
Ještě jeden Railjet navíc. ČD zbrojí na konkurenci posílením trati Praha-Brno „Od prosince posílíme kapacitu našich vlaků mezi Prahou a Brnem ve špičkových dnech přibližně o 700 míst k sezení. Na této trase budeme jezdit v pátky a neděle s další soupravou Railjet. Jiné dva vlaky Railjet posílíme o dodatečné vagony typu EC/IC,“ popsal Radek Dvořák, který je v současné době pověřený vedením Českých drah. Mám to chápat tak, že se po letech provozu railjetů v českých luzích a hájích přistoupí k přidávání vozů navíc, které nebudou propojené se zbytkem soupravy?
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 223 Registrován: 12-2018 |
Na jakou konkurenci to zase ČD zbrojí? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7402 Registrován: 8-2007 |
Na jakou konkurenci to zase ČD zbrojí? Zbrojí před konkurencí čínských souprav od LEO,které od prosince letošního roku budou jezdit na mnoha tratích v ČR,Polsku,Slovensku,Ukrajině. Z Prahy do Bratislavy pojede LEO v 6.50,11.08,13.08,15.08,19.08....... (Příspěvek byl editován uživatelem Apollo 17.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 85 Registrován: 8-2002 |
Řekl bych, že je trochu pozdě. Úderem roku 2022 se stejně valná část cestujících, kteří si na vlak Praha - Brno zvykli, vrátí zpět na snad už opravenou D1. Výluka Brno - Blansko tuto trasu z časového pohledu zabije. (Příspěvek byl editován uživatelem michalcz.) |
D.S.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 116 Registrován: 12-2017 |
Michalcz: Uvidíme jak to bude reálně. Na tratích 230 a 250 proběhlo a stále probíhá dost investic a tím i poměrně významné zvýšení rychlosti. Myslím, že jízdní doba nebude úplně tragická, jako bonus by také mohla být zastávka v Králově Poli. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1635 Registrován: 5-2010 |
Co pak že dnes jel railjet 71 z Prahy jen do Vídně. Vagonweb říká, že jede až do Grazu, totéž říkají ČD v palubním průvodci, ale realita byla taková, že vlak skončil ve Vídni i dle IDOSu a webu ČD jeden jen do Vídně. To ho skrouhli?
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1775 Registrován: 7-2017 |
Miropro: Výluky ÖBB. Na webu ČD je info už dlouho. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 469 Registrován: 1-2013 |
Od nového GVD se bude railjet posilovat. Jsem na to zvědavý, jak to bude vypadat v praxi
Nákladní doprava
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 168 Registrován: 5-2015 |
Kůčis: No co asi, ČD posila jako obvykle. Jestli sem slyšel dobře, tak jen na vnitro, takže Bymee a B to jistí... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1805 Registrován: 7-2017 |
K6: Nesmysl, vnitro by znamenalo 10-15 minut pobyt. Podle mě něco z Grazu, tedy Bmz/Bmpz. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2542 Registrován: 8-2010 |
Tak jsem koukal na to posilování Railjetů a posilovat se nakonec nebude vždy a všude......platí toto: a) 371, 373 (Vindobona) - posila + 2 vozy na konec soupravy v 5 a 7 v úseku Břeclav - Praha hl.n. b) 574 (Brněnský drak) - posila + 2 vozy na konec soupravy v 1 a 6 v úseku Brno dolní n. - Praha hl.n. Jinak selektivní ovládání dveří - alá OBB - bude vypnuto, protože, aby fungovalo, tak musí být rozsvícen na začátku a konci railjetu vždy signální obrazec začátek a konec vlaku, jinak se neuzavře zelená linka, takže svítit budou konce ne na konci Raijetu, ale tom přidaném posledním osobním voze - tím pádem to celé bude fungovat jako normální EC-čkovej vlak složenej s Bmz-tek, kdy se dveře odblokují protismykem na obou stranách soupravy a četa je pak čtyřhranem pouze zavře a zajistí je až protismyk po rozjezdu. NBU/ep brzda by ale měly normálně fungovat, protože ty dva přidané vozy se mají se soupravou normálně dvojitě propojovat UIC-kabelem.. (Příspěvek byl editován uživatelem Paul_red_adair.) |
Ythomas_ct
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2829 Registrován: 10-2009 |
Ad P.R.A.: ...posilovat se nakonec nebude vždy a všude...[biggrin]...platí toto: (...) Takže standardně na uvedených spojích railjet + loko + posilové vozy. Netušíte, co se tam bude přidávat? (Že by Bdmtee?) Předpokládám, že na ty přidané vozy bude zvlášť personál. Nebo bude někdo ve stanicích běhat před/za loko (a tedy by část cesty v posilových vozech nebyl nikdo z personálu přítomen)? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2543 Registrován: 8-2010 |
ad Ythomas_ct: Netušíte, co se tam bude přidávat? Konkrétní řadu jsem se zatím nikde bohužel nedočetl.., nicméně pokud tam má být to standardní propojení 2 x UIC-káblem a NBU/ep na railjetu má být nadále činné (= jako je tomu standardně nyní), tak ho musíte mít na všech vozidlech, což fyzicky znamená cokoliv typu já nevím Bmz, Bdpee, Bdmpee, příp. i to Bdtee, ale ne už B, Bdtmee, Bdt, Bp atp.... (Příspěvek byl editován uživatelem Paul_red_adair.) |
Priapos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1676 Registrován: 10-2012 |
Paul_red_adair: To tedy neplatí. Pořádně si napsané po sobě přečtěte a poopravujte."...platí toto: a) 371, 373 (Vindobona) - posila + 2 vozy na konec soupravy v 5 a 7 v úseku Břeclav - Praha hl.n. b) 574 (Brněnský drak) - posila + 2 vozy na konec soupravy v 1 a 6 v úseku Brno dolní n. - Praha hl.n. " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1831 Registrován: 7-2017 |
PRA: Nesmysl, na 99.99 % to podle mě budou vozy z Grazu, při odvěšování by vznikalo zpoždění a na to není v JŘ myšleno. Ale třeba se pletu, v takovém případě se omlouvám. Očekával bych, že do Břeclavi zamčeno, protože v Rakousku nebudou chtít dávat na ty 2 vozy nutného ZB navíc. (Příspěvek byl editován uživatelem Tantin27.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7471 Registrován: 8-2007 |
Že by Bdmtee? Ty určitě né,nejsou RIC.Nemůžou jezdit ani na Krušnohorech,protože umí topit jen 3 000 V a rakouské vozy zase na sřídavině jen 1 500V. |
Ythomas_ct
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2830 Registrován: 10-2009 |
Ad P.R.A., A_17: Konkrétní řadu jsem se zatím nikde bohužel nedočetl..[sad] Ty určitě né... No tak se holt necháme překvapit. I když, mě by tam nepřekvapilo ani kožené B (a v porovnání se stáním na chodbičce u dveří bych ho asi i musel - namísto standardního pohrdání - ocenit)... Ad T27: Nesmysl (...) na 99.99 % (...) podle mě (...) třeba se pletu Člověče, to Vaše přesvědčení se v rámci jednoho řádku příspěvku dokáže docela zajímavě proměnit... :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2544 Registrován: 8-2010 |
Tak nakonec to bude ještě jinak, než jak to mělo být původně - viz níže: Zdroj: https://www.szdc.cz/documents/50004227/77921601/pvvd.pdf/ae9df641 -d418-4317-86bf-4828b428311f |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7496 Registrován: 8-2007 |
Ythomas_ct:No tak se holt necháme překvapit. I když, mě by tam nepřekvapilo ani kožené B Posilovat budou vozy Bmz 226 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 197 Registrován: 8-2014 |
Tak KOŽENÉ B by mě nepřekvapilo, ale šokovalo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 574 Registrován: 11-2003 |
Asi by bylo dobré říct i to, že půjde i o RAKOUSKÉ posilové vozy, které pojedou již z/do Grazu, ale uzamčeny, bez frekvence. rj72: vůz 370 (Bmpz ÖBB) + vůz 369 (Bmz ÖBB) - Jede v 5 a 7.V., 27.X., nejede 27.XII., 10.IV., 1., 8.V.; rj371: vůz 376 (Bmz226 ČD) - Jede v 5 a 9., 30.IV., 7.V., 27.X., nejede 27.XII., 10.IV., 1., 8.V.; vůz 377 (Bmz226 ČD) - Jede podle potřeby // v Břeclavi na 574 rj373: vozy 369 + 370 od rj72
Zabij bobra, zachráníš strom...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 312 Registrován: 6-2015 |
Asi se tady o tom psalo, ale nenašel jsem. Proč bude rj256/257 jezdit až od května? Díky |