Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Odstavené stroje, vraky a torza hnacích vozidel » Archiv diskuse Odstavené stroje, vraky a torza ... do 16. 09. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Odstavené stroje, vraky a torza ... do 16. 09. 2019

dolů
   autor příspěvek
Statistik
Středa, 01. května 2019 - 12:59:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6337
Registrován: 6-2004
Borisi, to není ani tak otázka nastavení autorských práv nebo nějakého cíleného obohacení se, ale otázka elementární kultury jednotlivce, slušnosti a vzájemné úcty. Pokud to dotyčný v sobě má, pak nepotřebuje žádný zákon o "autorských právech", protože to autorství nebo duševní vlastnictví automaticky ctí. Pokud to někdo v sobě ale nemá a vědomě ignoruje, že je někdo autorem nějakého díla, myšlenky atd., pak nastupuje do hry onen tzv. "autorský zákon". Ten by měl "duševnímu vlastníkovi" dát aspoň nějakou represivní možnost se následkům takového jednání ubránit.

Je jasné, že kvůli tomu nepadne EU, ani se svět nezboří, to už fakt přeháníte, ale je to jen další z mnoha podobných důkazů neomalenosti mnoha lidí a jejich mylné představy o tom, že když je někde něco volně (speciálně na internetu) ke stažení, že si s tím mohu dělat, co chci.

A protože u této fotky (a jsem si celkem jist, že se to týká i řady dalších podobných fotek nejen v těchto knihách) se dotyčný nerozpakoval se pod ni v knize i podepsat (ach to ego, to je těžká věc), ačkoliv očividně není jejím autorem a pravděpodobně ji opravdu stáhnul z K-reportu, tak tady bude spíš platit druhá varianta toho, co jsem popsal. Přitom stačilo tam napsat, kdo je autorem, nebo aspoň odkud tu fotku vzal.

PS: tím samozřejmě nikomu neupírám chválu za vytvoření opravdu pěkné trilogie o Ganzech, ale s podklady tohohle typu se prostě má zacházet jinak.
Středa, 01. května 2019 - 13:05:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2571
Registrován: 1-2006
Statistik : s tím se nedá než souhlasit, vidím to stejně [vypravci].
Boris
Středa, 01. května 2019 - 14:04:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3464
Registrován: 6-2002
Statistik: Já patřím k těm, kteří si morální stránku věci vcelku uvědomují a snažím se jednat morálně poctivě. Nejsem v pozici, abych mohl posuzovat onu publikaci; obecně pokud nasbírám nějaké materiály a po 10 letech nebo delší době s překvapením zjistím, že mám něco, o čem jsem netušil, tak může nastat problém s identifikací autorství nebo vůbec původu, ale pokud jsem něco nevyfotil a mám to, tak považuji za přiměřené jednoduše uvést, že jde o materiál z mé sbírky, za samotného autora by mě v životě nikdy nenapadlo se vydávat. Ono to tak v dotyčné publikaci jednoznačně je? Pokud ano, je to samozřejmě v duchu mého vnímání nemorální.
Já sám jsem snad kdysi někomu poskytl nějaké fotografie a po letech jsem je náhodou našel na internetu. Samozřejmě, že jsem si už nedokázal vybavit, jakým způsobem a k jakému účelu je dotyčný ode mne získal, nicméně v článku jednoduše k autorství nebo vlastnictví nebylo vůbec nic, což je při jakémkoliv publikování přinejmenším neprofesionální.
EIO
Středa, 01. května 2019 - 14:20:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 305
Registrován: 5-2017
Boris

Ako autor je pod foto uvedený Pavel Lášek. Dotyčný je na konci knihy uvedený v zozname autorov fotografií.
VEB Elektroinstallation Oberlind (Sonneberg), DDR [happy]

Poškodený bol smrteľne zranený a jeho liečenie potrvá šesť až sedem dní.
J. Spišiak, ex Policajný prezident SR [kecal]
Statistik
Středa, 01. května 2019 - 14:45:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6339
Registrován: 6-2004
Ano, v knize je u diskutované fotografie uveden PL jako autor.
V trilogii je víc fotek, co se před vydáním trilogie objevily například na Facebooku, ale s jiným uvedeným autorem. Nebudu konkrétní, nehodlám vyvolávat žádnou zbytečnou diskuzi, když už to prošlo tiskem. Po osobní zkušenosti bych řekl, že na Facebooku a podobných zdrojích se autorství nectí obecně vůbec. Tím nemyslím licenční podmínky Facebooku jako instituce, které jsou tak nějak automaticky akceptované nebo se musejí vědomě potvrdit. To se totiž týká až samotného příspěvku na Facebooku, ale ta licence je uzavírána mezi autorem příspěvku a Facebookem. Ale už tím (logicky) není řešen vztah mezi přispěvatelem a původním autorem obsahu příspěvku (do příspěvku vložená cizí fotka, cizí text, cokoli). A tenhle moment je často kámen úrazu, který drtivá většina lidí nedokáže pochopit a vykládá si ho po svém.

U knihy je to v prvé řadě věcí autora, jak se k tomu postaví. On je ten, kdo jedná s nakladatelem a měl by si tyhle věci ošetřit, nakladatel obvykle autorovi knihy zase vyplácí autorský honorář. Tím pádem je i následně na autorovi knihy, zda (no, měl by = elementární slušnost[happy]) a jakou formou ten honorář formou podílů vyplatí všem přispěvatelům publikace. Samozřejmě není úplně reálně v silách autora ověřovat původ všech podkladů, natož to, zda ten, kdo je do knihy poskytuje, je opravdu i jejich "duševním vlastníkem". To už je zase otázka svědomí přispěvatelů. A tady je mi naprosto jasné, že jsme v Čechách, takže pro mnohé je vidina vlastního jména v publikaci tohoto typu, případně následné finanční ohodnocení za každou poskytnutou fotku, hodně silným argumentem k podvádění s autorstvím, zejména u fotek "odněkud z internetu".
Boris
Středa, 01. května 2019 - 14:51:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3465
Registrován: 6-2002
Je tady možnost určitého bordelářství autora, nebo to, že jednoduše obrázek získal se špatnou informací o autorství. Asi nemá cenu se tím dál zabývat, protože od nejvyšších míst se děje spousta špatností, kterými řada lidí trpí narozdíl od chybného uvedení autora újmu daleko vážnějšího rázu, a vesele se to toleruje a jsou v tom mnohdy velké peníze.
Statistik
Středa, 01. května 2019 - 15:10:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6340
Registrován: 6-2004
Vysvětlení se dá najít několik, včetně bordelářství. Nicméně pokud je někdo bordelář, asi bych trochu váhal se automaticky označovat za autora něčeho, u čeho si nejsem jist, že je to opravdu moje. Ale to bych udělal já.

...od nejvyšších míst se děje spousta špatností, kterými řada lidí trpí
Sorry, ale tohle je fakt trapná výmluva na to, aby si každý v prvé řadě permanentně zametal nejprve před vlastním prahem. Ukazovat furt prstem na někoho druhého, speciálně na politiky, to je v Čechách národní sport. Přitom kdo ty politiky volí? Takže ať si každý ukazuje nejdřív sám na sebe, jaký je vůl a teprve až pak na ty voly, co zvolil. Politici jsou jen obrazem úrovně vlastních voličů. Když budeme omlouvat vlastní nešvary tím, že "oni" je dělají taky a "já" je v tom jen napodobuju, tak to tady v životě nezlepšíme. A to se týká jak politiky, tak ctění cizího duševního vlastnictví.
Boris
Středa, 01. května 2019 - 18:04:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3467
Registrován: 6-2002
Nemýlím-li se, tak autor knihy není tentýž co nesprávně uvedený autor fotografie. Aniž bych se autora knihy zastával, tak s ohledem na jeden ze základních právních principů, kterým je presumpce neviny, je třeba konstatovat, že autor knihy mohl příslušné vyobrazení obdržet i s nesprávnou informací o jeho autorství od jiné osoby. Neznám detailně příslušný zákon, ale zajisté se v něm neřeší detailní metodika ověřování autorství materiálu za účelem jeho publikování. To by jistě musela mít každá fotka nějaký autorský certifikát na pět stran s podmínkou, že bez něj je publikace nemožná a staré fotky z truhly na půdě by pak nikdo nesměl zveřejnit.
Já jsem o politicích neřekl ani slovo, ale když jste si to tak snadno domyslel, tak to svědčí o tom, že praktiky v politických kruzích nejsou zrovna nejčistší a leckdo má indicie, které tomu nasvědčují. Já se na nic trapně nevymlouvám, jenom konstatuji, že kde se má brát ta silná motivace nekonat drobné prohřešky, když skutečný zločin je vlastně úplně v pořádku? Jaký pán, taký krám je prostě maximálně výstižné. Když už tu plevelíme politikou, tak když vezmu volby pohledem z opačné strany, čili hodnocením uplynulého volebního období, tak stejně nevím, která volba by byla ta správná, protože většina se tam stejně cpe kvůli korytu a získání styků a ti poctivější se buď rychle přizpůsobí, nebo utečou, protože mají svědomí, takže naděje na trvalé zlepšení není, vždy bude jen kolísání.
Berme téma za uzavřené, protože kdokoliv se jím bude zabývat, každý se bude na některé detaily dívat trochu jinak.
Statistik
Středa, 01. května 2019 - 18:30:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6342
Registrován: 6-2004
Autorem trilogie je pan Martínek (psáno jako Martínek a kolektiv. Kolektiv = přispěvatelé). Jestli PL tvrdil, že fotka je jeho, tak skutečně mohl být autor uveden v omyl. To je věcí důvěry mezi nimi a svědomí PL, na to je jakýkoli zákon krátký. Problém by ale nastal (a to autorovi) v případě, že se "Zed" zvedne, napíše například nakladateli s tím, že fotka je jeho a bude za to chtít nějakou kompenzaci. Bohužel se tím "Zed" dostává nechtěně i do nepříjemné situace, do které ho PL dostal, protože to duševní vlastnictví bude muset prokázat.
Asi bych to nehrotil, už fakt zacházíme do extrému, obvykle se to dá lidsky vyřešit. Jen mi to celé celkem zapadá a u PL mě takové jednání ani moc nepřekvapuje. A protože jsem takovou situaci v životě řešil několikrát (ne s PL), tak taky ale vím, že ne vždy to řešení "po lidsku" funguje.

kde se má brát ta silná motivace nekonat drobné prohřešky, když skutečný zločin je vlastně úplně v pořádku?
Stále se naštěstí najde dost lidí, které ani ty "skutečné zločiny" nemotivují ke konání drobných prohřešků. Spíš naopak je to motivuje k tomu se tak nechovat. Takoví lidé se obvykle ani nenechají strhnout davem k čemukoli, nechat si nakukat kdejakou veřejně šířenou ptákovinu, polopravdu, dezinformaci, prostě si nechat vmanipulovat něčí názor.

Howgh.
PS: Klidně, ať to tu někdo promaže, nebo přesune kamkoli. Svůj názor jsem k tomu napsal, nevnucuju ho nikomu, ale trvám si na něm. Ale netrvám na tom, aby to tu bylo napsáno navěky.
Boris
Středa, 01. května 2019 - 18:43:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3468
Registrován: 6-2002
Myslím, že jsme si postoje vyjasnili a v zásadním rozporu nejsme. Netvrdím ani, že jsem zastáncem špatných praktik, právě naopak, ač často nepoučen důsledky poctivého jednání.
Středa, 01. května 2019 - 18:52:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 8-2015
Na prodej skříň elektrického motorového vozu M201.003 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211262071821342&set=pcb .2510518382314842&type=3&__tn__=HH-R&eid=ARB3iVQnAmTT-11UZqhuSfy9 NQLaRxVlNRqRJMfc-CXJkaCjY4pataazYXBS3dE82oIUuH4s8J0rM5Vf
Statistik
Středa, 01. května 2019 - 18:52:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6343
Registrován: 6-2004
Určitě nejsme ve při. Já na to téma diskutuju jen proto, že reagujete, a rozumně. Jinak bych sem na toto téma radši dál nepsal. Je to už ohrané a asi marné to furt otevírat, protože i tak ubývá lidí, kteří ta práva ctí. A naopak přibývá těch, kteří si s duševním vlastnictvím doslova vytírají [zadnice].

Ostatně asi je jen otázkou času, než sem napíše nějaký duševní formát hrubšího zrna a s konstantním tlakem krve 200/100 a "připomene" nám, co tu řešíme za 3,14čoviny, co jsme podle něj zač a že máme být vlastně rádi za lidi jako je PL a další podobné, protože bez nich by přece žádná knížka nebyla.
Statistik
Středa, 01. května 2019 - 18:53:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6344
Registrován: 6-2004
Ten motorák z Lipenky mi taky před chvíli přistál na FB. Netušil jsem, že něco takového ještě někde žije.[blush]
Středa, 01. května 2019 - 19:29:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2019
Určitě nebudu jednat s nakladatelem, ani p. Martínkem, kterého si mimochodem velice vážím jako autora.
Chtěl jsem hlavně na tuto věc upozornit. Snad proto, aby se to opakovalo méně častěji.
Mě osobně nevadí, když si někdo něco stáhne pro svou potřebu a dále to nešíří. To dělá asi každý z nás.
Dokonce mi ani nevadí "punkovější" výklad autorských práv, když někdo někde něco stáhne a bez uvedení autora, nebo jen mlhavě, to pak šíří volně dál, např. na svých stránkách.
Ale opravdu mě hněte, když někdo něco cizího použije pod svým jménem, a ještě z toho profituje!
To už mohu rovnou postahovat zdejší příspěvky, fotky a vydat je za pěkné peníze knižně pod svým jménem. Právně budu v pohodě, ale neskutečně tím naštvu desítky zdejších přispěvovatelů, kteří se zde snaží nezištně ostatním rozšířit vědomostní obzory.
Boris
Středa, 01. května 2019 - 20:01:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3469
Registrován: 6-2002
Statistik: Tak vepři určitě nejsme [rofl]
Středa, 01. května 2019 - 21:28:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 546
Registrován: 5-2013
Zede, nic proti, ale prohlašovat své autorství pod pseudonymem jako "Zed" taky není to pravé ořechové, nic to o autorství nevypovídá, když jste autorem, jistě máte negativ, nebo fotku na papíře, určitě víte a prvotně můžete uvést datum a místo pořízení fotografie včetně plného jména autora, pokud jste tak při svém prvním uveřejnění fota neučinil, nemůžete se divit, těžko se pak taková informace v případě zneužití obhajuje a dostává do podvědomí čtenářů, protože jméno v knize jistě působí věrohodněji než nějaký nick z internetu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Sey.)
Čtvrtek, 02. května 2019 - 08:36:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2019
Dobrá rada nad zlato, uvádět zde plné jméno proti 99% pseudonymům. [lol]
Psal jsem to pod pseudonymem s registrací proto, že jsem kdysi přispíval jako neregistrovaný "Zed". Pokud bych to nyní napsal pod svým jménem, okamžitě by se vyrojily názory, že "já nejsem já". [lol]
Ale zpět k věci, fotografie vznikla v KŠ Č.Lípa, regulérně navštíveném přes vrátnici, za dozoru vrátného se psem, dne 1.12.1991. Negativ samozřejmě mám + další tři políčka negativu s vozem Sv 54 466 ex M275.0. Fotografováno přístrojem Praktica MTL5B, objektiv Pentacon 50/1,8, film Svema 64. (Proto ta mizerná kvalita)
KŠ jsme navštívili ve třech, mimo jiné jedním z nás byl i Bdlm. [wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem Zed.)
Bdlm
Čtvrtek, 02. května 2019 - 11:24:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 3-2007
Já jsem si říkal že tu fotku znám😂
Čtvrtek, 02. května 2019 - 19:42:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 548
Registrován: 5-2013
No jó no, rada nad zlato a teď pláč nad rozlitým mlíkem, když se z těch 99% pseudonymů vyklubal nějaký "Brutusss" co se zřejmě podepsat nezdráhal...
Když je ta fotka takhle "mladá", ta němka vzadu tedy bude 555.3221 ?
Bdlm
Čtvrtek, 02. května 2019 - 20:36:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 3-2007
Jo byla a taky jedna 556ka,365.025,434.2315,nějakej kotel 423.0 atd.brutusss to teda nebyl😄
Čtvrtek, 02. května 2019 - 21:26:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7516
Registrován: 9-2003
Taky jsem tam v té době byl..Dále i 555.3221, další kompletní štokr zasypaný v kabelech..části tendrů,kusy 477.0,387.0,vyhořelá M131.1,T444.0 jeden sergej, a čelní vůz jednotky Ganz.. a hromada různých dalších věcí v roští..vozy..Bohužel vše je pryč.. [sad]alespoň že většina parních mašin existuje..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Čtvrtek, 02. května 2019 - 22:16:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2019
Tak něco na uklidnění.
Po emailové komunikaci s panem Láškem jsme oba dospěli k závěru, že došlo jednoznačně k nechtěnému omylu, šotku, protože sám výslovně napsal autorovi panu Martínkovi (což dokázal emailem), že není autorem fotky, že ji stáhl z internetu. Zřejmě překlepem došlo v tisku k záměně sbírka M.Martínek (ev. sbírka P.Lášek) na foto P.Lášek.
Čtvrtek, 02. května 2019 - 22:19:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2019
Jinak pro Bdlm: Ty jsi si tenkrát odnesl krásný štítek "Pozor ocelové topeniště" (regulérně pod dohledem ochranky) . Já jen ho..o na botě. [proud] Holt jsi měl vždycky víc štěstí. [lol]
Bdlm
Čtvrtek, 02. května 2019 - 23:30:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 3-2007
Ano já se také připojují k tomu co napsal Zed.č.příspěvku 5.
Polabský
Pátek, 03. května 2019 - 14:14:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 10-2010
GANZ: Zajímavá diskuse, jen mi ve finále chybí omluva zmiňovanému panu P.L.,
kterého tady někteří podle svého naturelu začali, jak u nich bývá zvykem, zcela neprávem a úplně zbytečně očerňovat.

Hezký den Všem [biggrin]
Pátek, 03. května 2019 - 16:54:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2813
Registrován: 7-2005
Takže když já napíšu - "hele kluci dávám dohromady materiál o vozidle XYZ, pošlete mi nějaké fotky, budu je uveřejňovat tam či onde" a nějakéj Venca Vomáčka mi pošle elektronicky fotku daného vozidla, to mám jako autor zjišťovat jestli si jí dotyčný nestahl z nějakého webu či podobně? Nebo nedejbože někde před pár lety koupil na burze.... To už by bylo fakt na hlavu....

koho je třeba tato fotka ? je to Kocourek ? Řepka ? nebo někdo další ? na fotce není napsáno, ani že je to Smíchov...
Pátek, 03. května 2019 - 17:46:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1526
Registrován: 8-2006
Alf, BDlm - ta M131 byla 1326.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
Bdlm
Pátek, 03. května 2019 - 17:48:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 3-2007
Z toho hurvajze se ještě bral pomocnej rám s motorem.
Pátek, 03. května 2019 - 18:33:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2479
Registrován: 7-2017
ad z depa - jo,to už je takový úděl...a lepší to nebude.....
Pátek, 03. května 2019 - 18:53:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 8-2006
BDlm - já z něj mám jen číslo. To byla výprava v prosinci 1990, na výměnu stačila placatka vodky vrátnému, co nás doprovázel... Fotky jsem z toho nějak nedělal, ale na negativu to je.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
Úterý, 07. května 2019 - 00:06:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 10-2013
zdepa...nebyl to Putin...
Sobota, 11. května 2019 - 21:50:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 2-2012
Zdravim, prosím o hlasování ty, kdo ma Facebook, aby nám dali podporou like/ to se mu líbí+ sdílení dalším lidem na náš projekt, který zahrnuje opravu unikátního motorového vozu M130.104 do provozního stavu, vice zde :https://m.facebook.com/PROCesko/photos/a.2194689290861609/2194714 317525773/?type=3
Všem, kdo hlasuje a sdílí, patří obrovské díky.
Neděle, 19. května 2019 - 21:28:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2828
Registrován: 7-2005

Vážení čtoucí, prosím o drobnou pozornost.
Požádal mne kolega Šnábl, který není přihlášen na K-Reportu, s žádosti o pomoc v hledání přispěvatele "maxim444", který zde před nějakou dobou uveřejnil snímek vraku motoráku M 120.208 nalezeného v Ronově nad Doubravou - viz jeho snímek stažený od jeho příspěvku
Kolega Šnábl dokončuje své velmi rozsáhlé pojednání o prvních motorácích u ČSD (jednonárazníkových), které by mělo ještě letos vyjít. Pro toho kdo zná jeho články ze Světa železnic, můžu prozradit, že tohle bude něco velkého....
Pokud někdo dotyčného zná, nebo se maxim444 zde objevuje, prosím o kontakt na můj e-mail.
Děkuji Zdeněk Hrdina
Středa, 05. června 2019 - 20:18:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 984
Registrován: 6-2010
VIDEO: Přetah konvoje Pantografů (Žabotlamů) z Prahy do Kladna pomocí "Brejlovce" KDS 750 202-4

https://youtu.be/v77kDweBeXw



Radar007
Neděle, 14. července 2019 - 15:51:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 475
Registrován: 7-2010
Tak další artefakt minulosti zmizel..... M400.003

Neděle, 14. července 2019 - 20:36:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 174
Registrován: 3-2013
Radar007:
"Tak další artefakt minulosti zmizel..... M400.003"

"Při rekonstrukci v roce 1958 měly být vozy M 400.001 a M 400.002 zrušeny a na voze M 400.003 provedena generální oprava. Při této opravě byla původní skříň prvního Křižíkova vozu z roku 1903, pro svůj lepší technický stav namontována na podvozky vozu M 400.003 a vůz byl až do roku 1973 provozován pod číslem EM 400.003. Pak byl předán Národnímu technickému muzeu a v roce 1983 přečíslován na EM 400.001."
Radar007
Neděle, 14. července 2019 - 22:28:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 476
Registrován: 7-2010
310097:

Středa, 17. července 2019 - 18:19:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3584
Registrován: 11-2007
Přátelé, co je na tom pravdy, z vyhořelý 4 vznikl vlečňák? Spíš si myslim, že po požáru sloužil už jenom jako zdroj ND.
Arašídek
Neděle, 28. července 2019 - 11:13:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 477
Registrován: 12-2007
Ahojte,

v Hranicích na Moravě jsem viděl několik odstavených brejlovců a vagonu, má o tom někdo nějaké další info..?
Když ti začne harašit, pomůže ti Arašíd :-)
Pondělí, 05. srpna 2019 - 00:17:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 187
Registrován: 10-2005
Arašídek: vraky z čech i ze slovenska, čekající až na ně přijde řada na rekonstrukci v podobě něčeho z portfolia CZ Loko, které má v Hranicích jednu ze svých poboček.
Pondělí, 05. srpna 2019 - 06:10:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2088
Registrován: 11-2012
V Hranicách už jsou též? Co si pamatuju, tak se tam prováděla jen autogen párty a obnažené podvozky putovaly na plošiňácích do Přerova do strojíren.
Kočátko říká, že poctivý analog je lepší než digitální náhražky.
Pohrdám všema, co si nechaj kálet na hlavu jakožto aj těma, kdo jim na tu hlavu kálí...
Neděle, 25. srpna 2019 - 21:47:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 588
Registrován: 2-2009
Nějaké vraky z Kovosteelu



http://marek275.rajce.idnes.cz/
Neděle, 25. srpna 2019 - 23:10:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 2-2012
Bagr poclain: ze by Railway Capital byl majitel ? [uhoh][proud]
jagg
Pondělí, 26. srpna 2019 - 09:40:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 679
Registrován: 5-2012
Ty Faury jsou zajímavé... Odkudpak asi jsou?
Pondělí, 26. srpna 2019 - 11:48:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 296
Registrován: 1-2017
Fauři jsou ze Slatiny, kde byli odstaveny minimálně deset let. Fotky dával sem na Káčko uživatel Tomaseq 8.12.2008. Další pěkné fotky jsou třeba zde: zeleznice.biz
Jinak mám pocit, že se říkalo, že přijeli z Řecka, ale ruku do ohně za to nedám...
Úterý, 27. srpna 2019 - 18:32:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 116
Registrován: 9-2012
Kutná Hora. Nějaké info?


Středa, 28. srpna 2019 - 12:09:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 410
Registrován: 2-2009
Semily.
Tohle asi taky kdysi jezdilo po kolejích.

www.solvayovylomy.cz
Středa, 28. srpna 2019 - 17:54:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 223
Registrován: 11-2007
E499.2002 : Jde o odazbestování vozů před další rekonstrukcí pro Jančuru.
Víc tu :https://zdopravy.cz/depo-v-kutne-hore-oziva-byvaly-provozni-sef-a rrivy-paroubek-se-pousti-do-opravarenstvi-a-pujcovny-vozidel-3054 6/
Hook
Čtvrtek, 29. srpna 2019 - 00:39:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2279
Registrován: 3-2005
ad Kovosteel 811

To budou asi vraky z Kralovan, stáli tam ještě před měsícem
Pátek, 30. srpna 2019 - 21:14:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 144
Registrován: 2-2017
E499.2002: Je to vcelku jednoduché... všechny volné kapacity opravárenství jsou nejméně do konce roku obsazené, obzvlášť opravami jednotek DB ř.628 pro Arrivu.
A tyto vozy, které byly v článcích před časem označeny, že jsou připraveny na modernizaci pro Regiojet, s tím, že by měly být určeny pro Brno - Bohumín. Je jasné, že se to nedá stihnout... i kdyby čert na koze jezdil. Snad jen jako low cost...
Sobota, 14. září 2019 - 21:42:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33
Registrován: 4-2019
Zdravím, omlouvám se za odbočku od tématu, ale neví někdo ze zde přítomných, kde byl vyroben tento vůz? Podle mě vypadá na "jednotkový" typ, rád bych věděl, jestli a když tak ve kterých jednotkách jezdily vozy tohoto typu. Pokud jde o samostatný vagon, vyveďte mě z omylu [happy]



Editováno: (Ptám se, jelikož jsem takový vagon nikdy neviděl, ani na fotografiích. Obešel jsem ho kolem dokola, ale žádný štítek, označení, nic.)

(Příspěvek byl editován uživatelem ElektrickaJednotka.)
Sobota, 14. září 2019 - 21:54:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 218
Registrován: 8-2018
Taková záhada, taky jsem se na něj díval a vůbec netuším.
Můj web:Kolejiště Trutnov tt

742.013,014,029,030,049,058,077,078,079,080,091,092,093,111,113,126,127,148,149,196,209,211,315
Kocouři, kteří prošly LD Trutnov.
Sobota, 14. září 2019 - 21:55:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 302
Registrován: 1-2017
Je to jídelňák z jednotky GANZ M298. Stával v Lužné, je smutné, jak dopadl...
Sobota, 14. září 2019 - 22:05:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 219
Registrován: 8-2018
To tenhle měl asi původně mít jiný osud.

Můj web:Kolejiště Trutnov tt

742.013,014,029,030,049,058,077,078,079,080,091,092,093,111,113,126,127,148,149,196,209,211,315
Kocouři, kteří prošly LD Trutnov.
Neděle, 15. září 2019 - 14:04:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34
Registrován: 4-2019
050 001 Bmx? Myslel jsem, že dodnes jezdí s prototypem Krokodýla... Každopádně Jussimu děkuji za info.
Neděle, 15. září 2019 - 16:44:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3016
Registrován: 7-2017
jo právě že už ne...psali že byl shnilý....[ko]
Neděle, 15. září 2019 - 20:54:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 2-2012
Prototyp 050 už davno neexistuje, všechny dnešní jsou přečíslovány a minula 050.001 byla údajně schnila a oprava by se nevyplatila, tak se sedačky vyndaly a daly do jiného, dnešního vozu, který by mel nist opět číslo 050.001, kolikaty to je přečíslovány si netroufam říci ...
Pondělí, 16. září 2019 - 16:58:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2019
Zadar_Volaj:
""To tenhle měl asi původně mít jiný osud."
"


Ta podlaha je tam totálně na s**čku. Sám jsem se tenkrát divil, proč to tam stojí, když Krokouš 0001 jezdí. V sobotu jsem si vůz prohlédl a nestačil jsem se divit. Místy ani podlaha nebyla.
Pondělí, 16. září 2019 - 21:16:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 629
Registrován: 9-2006
No a to je právě to, proč byla některá část depa v České Třebové při dni otevřených dveří dodatečně uzavřena a sekuriťáci měli o zábavu postaráno.

1) Lidi - 95% osob do 20 let se pohybovalo v zakázaném prostoru, prolézali odstavené vozy a rozbíjeli tam skla.
2) Dva mlaďáci demontovali zbytky pultu z žabolamu a něco z elektrovýzbroje (poté se snažili ukrývat v břízkách) - dopadeni a vyvedeni z depa.
3) Opět mlaďáci ze správkárny odnášeli velký klíč (myšlena velikost od 55 výš) - chyceni, pokáráni, správkárna pro veřejnost uzavřena.
4) Přes zákaz vstupu se do prostoru šrotiště dostali dva kluci a naférovku pod kamerami sundávali logo ČKD z kocoura 226. Chyceni sekuriťákama a byli donuceni opustit prostor.

Jakým způsobem bude probíhat další den otevřených dveří - uvidíme.
Blbec je blbec a blbcem zůstane .... kolikrát se tu řešilo, že DKV ČT je pod kamerami?[smrt]
Pondělí, 16. září 2019 - 22:04:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20469
Registrován: 3-2005
Bafy
Blbec neni blbec..pokud by někdo byl chytrý a konečně to i někomu myslelo, tak ví, kolik stojí nová výroba třeba toho ČKD.. a hnedka jsme nad cenou 500kč.
Proč dotyčný jen tak odejdou?neudělal to dnes, udělá to zítra..

Národ dementů, nic vic.
Pak se šotouši diví, že je z depa ČT každý hnedka žene, divně kouká...už toto jsem zažil v roce 2008 , když jsem v depu pracoval.

Dodám, také jednu zajímavost..
Na někoho to přišlo...tak si našel na hale 810 a prostě na WC vykonal potřebu..též krásný pohled návštěvníku..návštěvníka..