Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Fotofleky, fotohádanky » Archiv diskuse Fotofleky, fotohádanky do 28. 12. 2019 | předcházející | další |
Archiv diskuse Fotofleky, fotohádanky do 28. 12. 2019dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 544 Registrován: 3-2018 |
Rychloběžka: Napadá mě Porajów, ačkoliv jsem tam v životě nebyl... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5957 Registrován: 9-2005 |
Rychloběžka: G. miasto.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1717 Registrován: 9-2013 |
Starý_Hanák: Vida, i tak trefa do černého, je to opravdu Porajów. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10175 Registrován: 6-2004 |
a po Frahelži je tady F 687: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10176 Registrován: 6-2004 |
a ještě jedna pěkná z archivu: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2177 Registrován: 11-2012 |
Bez jakékoliv přípravy střílím Krokodýla jako Prostějov hl.n. Ta kombinace levého baráku a mostu v pozadí je mi až moc povědomá...
Její veličenstvo princezna Ája II. při výuce hraní na klávesy.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10177 Registrován: 6-2004 |
Ano, jasně... PV... A krásné mechanické závory i pro chodce, těch bývaly všude mraky... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 546 Registrován: 3-2018 |
F687: Uhřice u Kyjova. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10179 Registrován: 6-2004 |
Starý_Hanák: ano, Uhrčice u Kyjova |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 12-2019 |
Zduřte synci (a možná i cérky, pokud se tu nějaké vyskytují), poslušně hlásím že jsem opět zde! A rovnou přináším další z mých (a snad i Vašich) oblíbených hádanek - nadhledovek: Kde se nachází toto zajímavé "soutratí", a odkud to bylo vyfoceno? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12649 Registrován: 4-2003 |
Krajina středohoří ,hádám dle mapy Ledvice ,ale musím letět do Hospody tak nestím do detailu hledat z čeho ... Bud střecha neb rozhledna ?? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12650 Registrován: 4-2003 |
Je tam v tom oběktu rozhledna koukám ... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3931 Registrován: 3-2010 |
M007 Připomíná mi to Maloměřice, ale to je asi blbost, ten kopec vpravo nahoře mi tam nesedí... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 296 Registrován: 7-2017 |
V Maloměřicích hlavně nevede žádná dálnice po estakádě... Řekl bych, že to JND uhádnul na první dobrou: https://mapy.cz/zakladni?x=13.7778653&y=50.5791957&z=16&source=ba se&id=1897971 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 31 Registrován: 2-2019 |
Kopec v pravo nahoře je nejvyšší hora českého středohoří. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32 Registrován: 2-2019 |
Jnd správně. 😊 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 33 Registrován: 2-2019 |
Žst Světec lze také rozpoznat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 12-2019 |
Jnd: správně, je to foceno z vyhlídkové plošiny na vrcholu jedné ze schodišťových/výtahových věží nového uhelného kotle Elektrárny Ledvice, která je se svou výškou 144m zároveň nejvyšší rozhlednou v ČR. Na snímku je vlevo dole vidět vjezd do nákladového nádraží elektrárny, kde probíhá vykládka uhlí, dále pak mimoúrovňové křížení s hlavní "Podkrušnohorskou magistrálou" tratí č.130, rychlostní silnice R13, za ní obec Chotějovice a nádraží Světec na trati č. 131. Úplně vpravo nahoře na obzoru, jak správně poznamenal Dgs, vykukuje vrcholek Milešovky, nejvyšší hory Českého středohoří. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 12-2019 |
Tak dáme ještě jednu na večer: Která stanice je na fotce a odkud byla vyfocena? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1018 Registrován: 9-2007 |
Majkl007: … žst. Nezamyslice z vyhlídky Kozlov (Příspěvek byl editován uživatelem jenajv.)
... můj web Zastávkopedie
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 12-2019 |
Jenajv: přesně tak, jsou to Nezamyslice z minirozhledny stojící na vršku zvaném Kozlov nad obcí Víceměřice. Přímým směrem přichází trať č.300 z Přerova a Kojetína, zprava pak trať č.301 (dle nového značení vlastně č.270 ) z Olomouce a Prostějova. Další hádanka bude sice bez nadhledu, zato však zahraniční a dokonce hned trojitá! Tři nádraží v jednom městě. Ve kterém, a jak se nádraží na jednotlivých snímcích jmenují? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10181 Registrován: 6-2004 |
Majkl007: rok, dva pryč... kde jste cestoval? Prosinec 2015: kdepak? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 11-2019 |
FANY: Frýdlant nad Ostravicí? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10183 Registrován: 6-2004 |
Eurokuna: tož ANO |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 12-2019 |
Fany: neabsentoval jsem tu tak dlouho kvůli cestování, mě odsud vyhnala povinná registrace, já to prostě nějak nemám rád, když musím něco dělat povinně. A taky mě už nebavila zdejší společnost, bo i když se tu najde mnoho normálních slušných přispěvatelů, tak různých mimoňů, trollů a zakomplexovaných magorů se tu vyskytuje taky dost... ostatně jako v každém diskusním fóru. I proto jsem se do tohoto klubu nechtěl registrovat - nechci aby to vyznělo jako že si o sobě myslím, že jsem "něco víc" (někdo si určitě může zase o mně myslet, že jsem magor, proč ne...), jen popisuju důvody proč jsem tu nebyl. Ovšem teď už se mi asi nějak "zastesklo" nebo co, a tak jsem se k registraci odhodlal. Budu však primárně přispívat pouze do tohoto nekonfliktního hádankového vlákna, tady mě to baví, jinde se budu vyskytovat opravdu jen sporadicky, pokud vůbec. Jinak jsem ale taky cestoval, to zase jo. Byl jsem v USA i v Rusku (viz. aktuální hádanka), v Bělorusku, Uzbekistánu, na Madeiře (nádherný ostrov!), samozřejmě na mém oblíbeném Balkáně... ale zahraničních fotohádanek zase tak moc nemám, bo jsem vlaky ani nádraží moc nefotil, asi nejsem ten pravý zarytý šotouš. Nápověda k aktuální hádance: nejseverněji položené velkoměsto na světě. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1448 Registrován: 7-2009 |
Majkl007: St.Ptrsbrg? Po nápovědě...
Se vším co má kola nebo kozy jsou problémy!
=M= |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6 Registrován: 12-2019 |
Hollywood: jo, je to Sankt Petěrburg, "Benátky severu" a krásné bývalé hlavní město carské Rusi! Dokáže někdo ještě určit, která petrohradská nádraží konkrétně jsou na jednotlivých fotkách? Mohu napovědět např. že z nádraží na první fotce jsme se jeli podívat do Petrodvorce, z nádraží na druhé fotce na pevnost Šlisselburg (Orešek) na Ladožském jezeře a z nádraží na třetí fotce jsme jeli do Carského Sela. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 86 Registrován: 10-2015 |
Kde a odkud je to foceno? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6524 Registrován: 9-2011 |
Majkl: Petrohrad je na stejné šířce jako Oslo (59,9 s.š), Helsinki jsou o kousíček severněji (60,2). I když je těžko určit "těžiště" města, já zaměřil střed kolečka na gůglmapách V Petrodvorcích jsme taky byli, ale ze kterého nádraží jsme jeli si už nepamatuju. Však je to nějakých 35 let . My jsme pracovali v depu na Moskevském nádraží, ale tuším, že odtamtud jsme nejeli, že jsme se metrem přesouvali někam jinam.
Všichni jste volové. Servít
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13038 Registrován: 5-2004 |
Mám nějak v paměti že z Petergofu (jak se tehdy jmenovalo nádraží v Petrodvorci) jsme jeli na Baltijskij. Už je to ale pohříchu nějakých 45 let... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6525 Registrován: 9-2011 |
No to prostřední by možná mohlo být to Moskevské nádraží. Tam jsme vždycky došli z depa a jeli jsme přes nějakou bezejmennou zastávku, pak byla Porcelánová neboli Фарфоровская a bydleli jsme na Seřazovacím nádraží - Сортировочная. Jezdily tamtudy vlaky směr Mga, Volchovstroj či tuším Něvdubstroj (fantastická jména ). A rychlíky do Moskvy (v čele s ČS8, ČS200 či staršími ČS2T) a ve čtvrtek tam a v pátek zpět Plechovej Lenin - vysokorychlostní jednotka ER200.
Všichni jste volové. Servít
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1019 Registrován: 9-2007 |
miz.: … za vlakem zámek Domoušice, foceno od hospůdky U Mařenky
... můj web Zastávkopedie
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11 Registrován: 12-2019 |
Aleš Liesk.: pokud se nepletu, tak spodní hranice pro to, aby se město mohlo pyšnit přívlastkem "velko", je milion obyvatel, a to při vší úctě k Oslu a Helsinkám ani jedno z těchto měst nesplňuje , kdežto Petrohrad má těch milionů obyvatel víc než pět. "No to prostřední by možná mohlo být to Moskevské nádraží." Ne-e, Moskevské nádraží není ani na jedné z fotek, tedy ani na té prostřední. Z Moskevského jezdí vlaky jižním a východním směrem, tedy hlavně do Moskvy (logicky), kdežto z nádraží na prostřední fotce se jezdí přesně opačným směrem, tedy na sever a severozápad, tzn. třeba do Vyborgu nebo do těch Helsinek (a to by mohla být i další nápověda). Petr vlček: ano, správně, do Petrodvorce(ů) se jezdí z Baltského nádraží, takže první fotku bychom měli. Jinak nádraží v Petrodvorci se i dnes jmenuje Petěrgof (stejně tak se oficiálně jmenuje i celé město), a dokonce tam jsou dvě - stanice Novyj Petěrgof a zastávka Staryj Petěrgof. K fotce č.3 ještě přidám nápovědu, že toto nádraží se jmenuje podle města, kde se narodil jeden významný malíř židovského původu, který však většinu svého života prožil ve Francii, a že je to po Moskevském nádraží druhé nejdůležitější nádraží v Petrohradě, odkud jezdí dálkové vlaky především jihozápadním směrem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14635 Registrován: 12-2007 |
pokud se nepletu, tak spodní hranice pro to, aby se město mohlo pyšnit přívlastkem "velko", je milion obyvatel Ne. Je to 100 000, viz např. https://cs.wikipedia.org/wiki/Velkom%C4%9Bsto. ------------------------------ Kde? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12 Registrován: 12-2019 |
David: jenom 100 000? Takže i třeba taková Plzeň je velkoměsto??? Aha, tak teda sorry, opravuji svou první nápovědu na "nejseverněji položené město nad milion obyvatel na světě". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 629 Registrován: 6-2019 |
Samozřejmě, nevím čemu se smějete.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10190 Registrován: 6-2004 |
Dvě hádanky pro "zlatou" neděli: F 690: F 691: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2828 Registrován: 11-2006 |
691: Poriadie
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 87 Registrován: 10-2015 |
Jenajv: Naprosto přesně. Jinak motorák na obrázku si po pár dnech provozu vysloužil přezdívku Mrazík. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 553 Registrován: 3-2018 |
F690: Bezměrov. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10195 Registrován: 6-2004 |
Starý_Hanák: ano, bývalé HR BEZMĚROV, fotil jsem nějak 1990 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 555 Registrován: 3-2018 |
Fany: Ta fotka by se hodila třeba do nějaké publikace, byť není moc kvalitní. Já si to takto pamatuju, ale v té době jsem nefotil... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18 Registrován: 12-2019 |
Mou hádanku z Petrohradu asi nikdo dorazit nechce, tak už to nebudu prodlužovat a řešení prozradím, ať to tu nestraší přes Vánoce: Snímek č. 1 - Baltské nádraží (Балтийский вокзал ) - správně určil Petr vlček Snímek č. 2 - Finské nádraží (Финляндский вокзал ) - neuhodl nikdo Snímek č. 3 - Vitěbské nádraží (Витебский вокзал ) - neuhodl nikdo Krásné Vánoce všem! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2625 Registrován: 1-2006 |
Přeji všem pohodové a veselé svátky vánoční, hodně zdraví, lásky, štěstí, pohody a úspěchů do dalšího roku P.S. Můžete to vzít i jako fotohádanku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 556 Registrován: 3-2018 |
Mixmouses: Nápodobně. Solvayovy lomy? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2626 Registrován: 1-2006 |
Starý hanák : bingho |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14646 Registrován: 12-2007 |
Nápověda k mojí hádance - nedaleko od místa z fotky se nachází toto nádraží: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 88 Registrován: 10-2015 |
A na závěr roku dvě vodárny. Nápověda: Nacházejí se od sebe vzdušnou čarou cca deset kilometrů. 1/ 2/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 89 Registrován: 10-2015 |
Nápověda. Jedna je na našem území a jedna v Německu. Každá na jiném rozchodu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19 Registrován: 12-2019 |
Kam jsem se včera vydal na výlet? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10202 Registrován: 6-2004 |
F 692: |
Regpetrs
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 282 Registrován: 2-2007 |
David: Někde u Moldavie, ale v Rumunsku. Pascani? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 813 Registrován: 11-2004 |
Hrušky zastávka |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3580 Registrován: 6-2007 |
Majkl007: Głiwice, 4 perón, v pozadí stavědlo GLC |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 814 Registrován: 11-2004 |
To je nádraží Storlien ve Švédsku a ta první fotka je hranice Švédska a Norska: https://maps.app.goo.gl/u2njnKRN1HjsBSXM8 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14651 Registrován: 12-2007 |
Comar: Přesněji řečeno - první fotka je nejen z bezprostřední blízkosti švédsko-norské hranice, ale i z provozně zajímavého místa, kde kvůli nestabilitě vysokého náspu došlo v 11/2013 k zastavení železničního provozu (přičemž jde o jeden z pouze tří přechodů mezi norskou a švédskou železniční sítí) na této přeshraniční trati. Po provedení sanačních prací na náspu byl provoz obnoven od 2/2015. Definitivním řešením oné nestability se stala výstavba nového mostu "obcházejícího" onen násep (srov. starší satelitní pohled s náspem vs. nový pohled již s mostem); most byl uveden do provozu na podzim 2018. Následně došlo k zatrolejování úseku od záhlaví žst. Storlien až přímo na hraniční bod (byť trať dále do Trondheimu není elektrizovaná). Viz mj. https://mytec.se/en/jarnvagsbro-storlien/ Ve švédské příhraniční stanici Storlien se (pouze 2x denně - toť veškerý rozsah zdejší osobní dopravy!) potkává elektrická jednotka švédského dopravce Norrtag s motorovou jednotkou norského státního dopravce VY (donedávna NSB). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 815 Registrován: 11-2004 |
Když už jsme u těch cestovatelských: Kde mají takovéto dětské hřiště s krtečkem? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 22 Registrován: 12-2019 |
Vojtag: Ano, jsou to Gliwice, mimochodem moc pěkně zrekonstruované nádraží (podobně jako v nedalekých Katowicích), takhle by dle mého názoru rekonstrukce nádraží měla vypadat! Hlavním důvodem, proč jsem se tam vydal, však nebylo nádraží, ale prohlídka tamní "malé Eiffelovky" ... neboli věže místní radiostanice, jejíž fingované přepadení 31. srpna 1939 se stalo záminkou k rozpoutání největšího pekla, jaké kdy lidstvo ve svých dějinách zažilo. Věž stojí dodnes, a je technickým unikátem - se svou výškou 111,1m je nejvyšší dřevěnou stavbou na světě! Comar: když je tam krteček, tak to nemůže být nikde jinde, než v ČÍNĚ! Panda je hned vedle, v těch růžových teplákách. Ale teď vážně - podle barev vlaku za oknem bych si zkusil tipnout Slovinsko. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1378 Registrován: 12-2007 |
Ty vozy venku jsou jasně VR.
Východní Evropa jste vy.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 816 Registrován: 11-2004 |
Thingie: - je to dvoupatrový vůz na finském intercity. "Ty vozy venku jsou jasně VR." Přemýšlel jsem, jestli nemám to okno zamalovat, aby to nebylo tak jednoduché... |