Diskuse » Archiv 2019 » Automobily, lodě a letadla » Lodě v hromadné dopravě osob a přívozy předcházející | další

Lodě v hromadné dopravě osob a přívozy

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 28. ledna 2019 - 22:21:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 520
Registrován: 2-2009
Na co se používalo tohle plavidlo?

http://marek275.rajce.idnes.cz/
Pondělí, 28. ledna 2019 - 23:37:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 585
Registrován: 8-2012
Tlačný remorkér. Tlačilo to vanu s nákladem. https://www.youtube.com/watch?v=nyIAOTxpuWg&ab_channel=soldierpor ta
Úterý, 29. ledna 2019 - 12:24:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 637
Registrován: 4-2004
Bagr poclain - pěkný kousek - dle plavebního rejstříku sloužil ve štěrkovně v Ostrožské Nové Vsi. Remorkér byl vyroben v roce 1982 v pražské libeňské loděnici a z rejstříku vymazán 18. října 2018.
Mám takový pocit, že na tomto místě čeká nejspíš na šrotaci - případnému prodeji do zahraničí moc nevěřím.
Pokud vás to zajímá tak výkon tohoto tlačného remorkéru pro uzavřené vodní plochy typu štěrkoven či pískoven byl 95 kW.
Jeho kočičí jasnost si mne dokonale ochočila...
Úterý, 29. ledna 2019 - 21:45:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 521
Registrován: 2-2009
Pánové díky za osvětu[ok], remorkér momentálně parkuje v Kovosteelu ve Starém Městě u Uherského Hradiště, tak snad ho nezlikvidují[smrt]
http://marek275.rajce.idnes.cz/
Čtvrtek, 31. ledna 2019 - 11:56:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 638
Registrován: 4-2004
Tak to je příznivá zpráva - na tomto místě je již dost zajímavých dopravních prostředků. Tedy další exponát.

Co jsem se koukal do plavebního rejstříku - tak štěrkovna v Ostrožské Nové Vsi v loňském roce nejspíš ukončila činnost. Všechna plavidla a to včetně dopravníků a elevátorů byla v říjnu loňského roku vymazána z rejstříku.

Omlouvám se, že jsme trošku v jiné diskusi - pokud to adminům vadí - tak prosím o přesunutí posledních pěti příspěvků do sekce Říční nákladní (Cargo) plavba. Kam dle mého názoru těžba štěrku a písku pomocí plovoucí techniky spadá více.
Jeho kočičí jasnost si mne dokonale ochočila...
Ooiuzt
Sobota, 23. února 2019 - 08:44:15  
Neregistrovaný host
Tak Balík uz sedí. Paradoxně ne za prasarny na vodě(vytekla nafta, vypouštění odpadních vod do přehrady, noční nebezpečné jízdy po přehradě, načerno postavená kotviste apod.) Ale za falšování diplomu a několikrát chycen za jízdu v opilosti autem.
Jak jsem zde psal při diskusi s ním před cca 5 lety - na každou sviní se vaří voda. On ale stále žije v domnění že se proti němu všichni spikli..
Sobota, 23. února 2019 - 14:28:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2011
https://www.idnes.cz/brno/zpravy/martin-balik-kapitan-vranov-lode -hydrobus-spory-pribeh.A190221_459017_brno-zpravy_krut
Neděle, 24. února 2019 - 11:46:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2019
Tak ty prasárny si určitě neudělal sám. Kdo mu zapálil loď je více, než jasné. Policie pyromana nechytla, ale všichni víme, kteří to byli. Navíc si tam díky neschopnosti policie prochází dál. Nafta se neprokázala, že by unikla z jeho lodí, to je blbost, četla jsem policejní protokol, v té přehradě je na dně kdejaký bordel, ale opět by mě nepřekvapilo, kdyby to tam vylil některý z těch pyromanů. S jeho společností jsem několikrát jela a nemám na ně absolutně žádnou výtku ani chybu, spíše naopak. Stokrát raději pojedu s Osobní lodní dopravou, než nějakou Valentýnou, Viktorkou a Poserkrámem. Navíc pochybuji, že jejich majitelé ty lodě dokáží vůbec řídit, ti ani netuší na kterou stranu to má jet. Co se týká přívozu, raději nemluvit, o jejich ochotě pomoci s kořárky či kolem, navíc jezdí i dost přetížení. Ale pan starosta Vranova má asi dobrou pojistku, když tohle přehlíží. Takže asi tak, přeji si, aby se pan Balík brzy vrátil a opět se uajal svého kormidla, protože je to kapitán srdcem i duší a to se jen tak dneska nevidí.
Ooiuzt
Neděle, 24. února 2019 - 14:13:38  
Neregistrovaný host
Madarka: Další fanatický obdivovatel balíka. Přečti si ten článek bohužel je tak z 90 procent pravdivý. Já narozdíl od tebe vím o čem mluvím..
A navíc tvůj argument ohledně toho že majitelé konkurence nebo jak se řídí lod je dost ubohý. Ty asi nevíš jak fungují podobné firmy...a pro info nejsem ani majitel konkurence ani jejich zastánce..
Neděle, 24. února 2019 - 16:40:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 2-2019
Ooiuzt iqer : Tak za prvé, nevím, že by jsme si potykali, z článku je mi jasné, že byl tak akorát na objednávku, protože takhle zdrbat člověka, jako by byl desetinásobný vrah, to se opravdu jen tak nevidí. I já o tom všem vím své, sleduji to už hodně dlouho. Mám zkušenosti z obou stran a proto 100 % ano, fandím panu Balíkovi a jeho lidem. Můj argument se mi nezdá ubohý, ale pravdivý, v životě jsem je neviděla za kormidlem. A řekla bych, že to co oni mají na svědomí se nedá vůbec srovnat s panem Balíkem. A na jejich názory není nikdo zvědaví. Čím víc toho budou podnikat proti jemu a jeho společnosti, tím víc bude jasnější, kdo panu Balíkovi škodí. Je mi jedno, jestli jste majitel nebo nemajitel konkurence, ale tímhle jasně stojíte na jejich straně.
Ooiuzt
Neděle, 24. února 2019 - 17:24:32  
Neregistrovaný host
Tak za 1. pan Balík už sedí a to za falšování diplomu a za jízdu v opilosti to je fakt.
2 to že zfalsoval zakladaci listinu s.r.o je také fakt
3. To že neměl v pořádku veškerá povolení k provozování je také fakt (kotviste apod.)
Je bohužel smutně že státní orgány a úředníci mají také máslo na hlavě a nebyli schopni tuto situaci řešit.

Fandí si panu Básníkovi jak chceš ale bohužel je fakt ze tento člověk měl sedět jít dávno a výkřiky že článek je psán na objednávku, za vše může konkurence, všichni mu házeli klacky pod nohy a jediný on je spravedlivý a čistý jsou opravdu směšné. P. Balík je dost zvláštní osobnost a řekl bych že on tomu i věří.

Každopádně lze jen doufat že nový provozovatel bude lepší.
Neděle, 24. února 2019 - 18:43:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2019
Nesedí za falšování diplomu, to už je dávno vyřešené, ale za jízdu v podmínce, neříkám, že to nebyla chyba, ale neodsuzuji někoho, když neznám i jeho verzi. Rozhodně nejsem tak naivní, abych věřila úplně všemu, co se v tom sadistickém článku píše. Hold úřady fungují, ale pomalu, to víme všichni, ne všechna povolení jsou bohužel smysluplná.

Nevím proč měl sedět už dávno, nikoho nezabil, nic nikomu nepodpálil, nevyhrožoval, nedělal naschvály, bránil svoji firmu jak jen mohl a to několik let. Od začátku proti němu pořád něco měli, nevím, že by mu naopak někdo pomohl. Co je na tom, že vrátil zpět na Vranov původní lodě, které tam odjakživa patřily a patří? Že dal lidem práci, že to tam konečně někdo zase oživil? Ne jen tenhle článek byl na objednávku, konkurence však opravdu nikdy nespí a hlavně když jim jde jen o peníze. Ještě jsem o něm nečetla pozitivní článek, o jeho práci. Oko vidí kolik toho udělal a dělá na rozdíl od toho Pata a Mata.
Čtvrtek, 28. února 2019 - 01:04:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 73
Registrován: 10-2010
Ooiuzt-neplet sem to co sem nepatri,tady je diskuze o lodich,takze pokud mas vyhrady k martinovi ,pouzivej jen to co se tyce osobni lodni dopravy. Ostatni tu nikoho nezajima. Evidendne lodim moc nerorumis,nebo spis vubec,tak svoje nazory cpi nekde jinde. Jinak s martinem se leta znam a na osobnich,nakladnich ricnich mam uz leta neco odjeto,tak se zdrz komentaru,nebo machruj az tim az ti martin bude moct oponovat.
Čtvrtek, 28. února 2019 - 14:33:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 591
Registrován: 8-2012
Něco málo o hydrobusu Roháče. Je škoda, že se nedostala k Martinovi. U něj se mají hydrobusy moc dobře. Teda pokud je někdo nepodpaluje, nebo nepřeřezává kotvící lana, nebo neleje sračky k lodím. Je to srdcař a jinde než za kormidlem si ho představit nedokážu. https://www.youtube.com/watch?v=713CJc41lN8&ab_channel=D%C3%A1vid Urbex

(Příspěvek byl editován uživatelem paveljosef.)
Sobota, 02. března 2019 - 13:06:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 592
Registrován: 8-2012
Zde převoz prvního hydrobusu (Dunaj) u nás. https://www.youtube.com/watch?v=KA-hw95N_Dw&ab_channel=PavelSvobo da
Hana*
Neděle, 03. března 2019 - 11:33:57  
Neregistrovaný host
Vyjádření pana Ctibora Veleby k článku MF Dnes (OLD Vranov):
Dlouho jsem nečetl tak nepřátelsky zaujatý článek s cílem zadupat někoho tak důkladně pod zem!!! Řada informací jsou snůška lží a dezinformací. Za všechny zmíním osočení, že z lodí vyteklo do přehrady větší množství nafty na základě čehož byly PM vypovězeny smlouvy o pronájmu. Šetřením bylo jasně prokázáno, že z lodí žádná nafta nevytekla, což logicky není ani možné. I kdyby praskla nádrž, tak nafta vyteče do nádního prostoru lodi a tudíž ne do přehrady! To za prvé, za druhé vzorky odebrané nafty se při rozboru neshodovaly se vzorky nafty z lodí. Bylo to jednoduché prokázat, naše nafta byla odebíraná z Čepra, ta byla barvená a nafta vylitá kolem lodí byla klasická, nabraná někde u stojanu blíže nespecifikované čerpací stanice. Takže podtrženo a shrnuto, opětovný komplot jak zlikvidovat danou společnost! Když se to nepodařilo žhářským útokem v roce 2012, tak přišla na řadu nafta. Jsem nyní jednatelem Rekreace Vranov s.r.o a dělám vše pro narovnání smluvních podmínek s Povodím Moravy Brno a po jednání dne 13.2.2019 je vše jíž na dobré cestě...
Pondělí, 18. března 2019 - 21:17:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 594
Registrován: 8-2012
Jako fanda hydrobusů z Vranova tu mám další model. Je to nový Vranov. Ještě není hotový, ale dnes už byl na vodě. https://klickyn.rajce.idnes.cz/Vranov_2
Úterý, 19. března 2019 - 21:41:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2019
Paveljosef : Dobrý den, model je nádherný klobouk dolů. Prosím mohla bych být tak smělá a zeptat se, jelikož i já jsem fanynkou hydrobusů, prodáváte je? Máme chatu na Vranovské přehradě a mít tam takový model by bylo nádherný [happy] Děkuji [happy]
Středa, 20. března 2019 - 06:14:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 595
Registrován: 8-2012
Maďarka: díky za pochvalu. Bohužel hromadně to nevyrábím. Kdysi to šlo celkem od ruky, ale teď coby rodič nemám na to skoro žádnej čas. Vzniklo jich celkem pět. Dva má Martin, jeden má můj dvorní mechanik za letitou pomoc a zbyly mi dva. Jeden je nepraktický obr a druhý(ten poslední a nejmenší)synek nedá z ruky. Další model asi už nevznikne. Leda by to kluka bavilo a dělali bysme to spolu. Tak Vás musím zklamat. Ale nerad.
Středa, 20. března 2019 - 20:18:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2019
Paveljosef : Děkuji [happy] je to škoda, protože jsou naprosto dokonalé, vím, že má Martin dvě, jednu jsem viděla a úplně mě to dostalo. Zbývá mi jen tiše závidět a nebo doufat, že to Vašeho synka časem chytne a budete tu nádheru tvořit spolu [happy] Přeji hodně zdraví a rodičovského štěstí [happy]
Středa, 20. března 2019 - 22:14:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 596
Registrován: 8-2012
Maďarko i já děkuji. Uvidíme co bude. Zatím to vypadá nadějně. Kluk všechny hydrobusy z Vranova rozpozná a nejvíc se mu líbí ten novej Vranov. A za Martinem určitě budem jezdit dál, tak třeba u toho vydrží a třeba něco spácháme.
Čtvrtek, 21. března 2019 - 09:18:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2019
Paveljosef : Byla bych jenom ráda, zájem budu mít pořád, jen tak mě to nepustí [happy] Malý je šikovný, je to pěkný, další fanoušek hydrobusů [happy]
Čtvrtek, 04. dubna 2019 - 00:56:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 74
Registrován: 10-2010
Pavel josef,nemas moznost zjiskat plan lodi bifa,nemka? Vic kdyztak do sz. Dekuji
Čtvrtek, 04. dubna 2019 - 08:17:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 602
Registrován: 8-2012
Penta- nedaří se mi poslat zprávu,ale vím o jednom modelu, je pěknej a moc povedenej. Snad se mi povede sehnat autora. Ale bude to chvíli trvat. Dám vědět.
Úterý, 09. dubna 2019 - 19:45:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 603
Registrován: 8-2012
Penta- mám to. Ozvi se mi prosím na meil arnold4@seznam.cz
Pátek, 24. května 2019 - 17:59:46  
Neregistrovaný host
Sháním informaci, jaký převodový poměr měly vratné skříně u tkzv. "brněnky" s motorem 6L160, 99 kW / 750 ot/min. Informace se rozchází a pamětníci, co jsem znal, tak si to vzali sebou a již neřeknou.
Tulák
Čtvrtek, 30. května 2019 - 19:25:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 756
Registrován: 3-2010
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/dunaj-budapest-potopeni-tu risticke-lodi-utonuli.A190529_235036_zahranicni_baje

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/dunaj-vltava-nehoda-turbulence -viry-plavebni-sprava.A190530_124705_domaci_onkr
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Čtvrtek, 30. května 2019 - 21:24:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 607
Registrován: 8-2012
Je to neštěstí. A smutné je navíc i to , že to potkalo starou raritní loď , kterých na světě asi moc už nebude. http://www.hajoregiszter.hu/hajoadatlap/hableany_/1355
Tulák
Úterý, 11. června 2019 - 09:15:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 757
Registrován: 3-2010
Ano, loď to byla pěkná. Teď je z ní ale už bohužel vrak. [sad]

https://www.novinky.cz/zahranicni/507286-v-budapesti-vyzvedavaji- potopenou-vyletni-lod-nad-hladinou-je-uz-kapitansky-mustek.html
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Úterý, 11. června 2019 - 17:15:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 613
Registrován: 8-2012
Myslím, že to má spočítaný chuděra. Je evidentně do rohlíku ohnutá a celkově dost poničená. Nevím jestli by se někomu chtělo ji po tom co se stalo opravovat. To je smutnej konec. Nevím jestli se vůbec někde nějaká třeba v Rusku dochovala.
Středa, 19. června 2019 - 15:28:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 616
Registrován: 8-2012
Co se týká Madarek tak bohužel jedna z posledních prošla totální přestavbou. Pokud vím, tak tam zbyla jen poslední v jakžtakž původním stavu Akali. Tato Almádi byla druhá a bohužel je po zimní přestavbě v této sice povedené přestavbě, ale ty krásný tvary jsou fuč. http://www.hajoregiszter.hu/hajoadatlap/christina_nova_exalmadi_/ 103
Čtvrtek, 20. června 2019 - 06:50:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 617
Registrován: 8-2012
Tady něco od nás. Loď Regent ( ex Nežárka). Dlouho jsem pátral, kde Nežárka skončila,až jsem ji potkal na náplavce. Fotila moje žena.
Špáňa
Sobota, 29. června 2019 - 14:14:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4843
Registrován: 9-2007
Krásně opravený hydrobus Orlík zahájil prázdninovou sezónu na Orlické přehradě. [ok]

Čtvrtek, 08. srpna 2019 - 20:47:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 394
Registrován: 6-2002
Je tu poněkud mrtvo, tak s dovolením se to pokusím trochu oživit:

Křídlová loď Meteor V - Bratislava, linka Bratislava - Vídeň, 26.7.2019



Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 06:58:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 621
Registrován: 8-2012
Pár fotek z Prahy

Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 07:02:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 622
Registrován: 8-2012
Něco z Mácháče