Diskuse » Archiv 2020 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Ostravě » Archiv diskuse Trolejbusy a autobusy v Ostravě do 20. 10. 2020 | předcházející | další |
Archiv diskuse Trolejbusy a autobusy v Ostravě do 20. 10. 2020dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8306 Registrován: 2-2006 |
Hotovo. Výluka končí, Porubu s centrem spojují nové a rychlejší tramvajové koleje Nová nástupiště a parkoviště P+R, které umožní přesednout na tramvaj Součástí letošních investic, které zlepší komfort ostravských cestujících, je také končící generální oprava drážních objektů na tramvajové smyčce Hlučínská, kterou včera dopravní podnik také představil. Za 44 milionů korun tam vyměnil kompletně koleje, vybudoval nová nástupiště a veškeré zázemí pro řidiče. Nechybí ani nové osvětlení a bezpečnostní kamery. Od 1. září už sem tramvaje jezdí a cestujícím slouží nástupiště. V průběhu září pak stavbaři dokončí budovy a zázemí pro řidiče a veřejnost. Uvnitř smyčky vznikla odstavná plocha pro autobusy a v budoucnu pro trolejbusy. Poblíž smyčky Hlučínská zároveň vzniká i parkoviště P+R, které bude zachytávat automobily mířící do centra Ostravy. „A lidé tady z aut komfortně přestoupí z aut na tramvaj, která je rychle zaveze do centra,“ řekl šéf ostravského dopravního podniku. Takže výhedově je s trolejbusy počítáno i na Hlučínské. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 203 Registrován: 8-2019 |
Marťas_u: Někdy v blízké době by se na Opavské měla dělat rekonstrukce (a tam je to už takdy potřeba), tuším že by tam měla být další PJD, tak by se to při té příležitosti mohlo udělat. Jinak na Místecké je prý prostě takový pofidérný řadič, který ještě není po životnosti, takže pokud se nepokazí, tak vyměněn nebude (přitom by stál mnohem méně, než to zvyšování rychlosti a ušetřil by více času). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8307 Registrován: 2-2006 |
Něco obrazem: |
tenorista
|
|
Neregistrovaný host |
Jinak na Místecké je prý prostě takový pofidérný řadič, který ještě není po životnosti - dejte někdo odkaz ktera z tych krabic co tam stoji kolem kolejí to přesně je, stačí 5l kanystr, nebo pár piksli ředidla z Hornbachu co je přes cestu, nebo montážní pěnou vystříkat a bude po problému. |
xyzž
|
|
Neregistrovaný host |
Vím že na té Místecke byl i problém ze strany dopravy(PČR),ňák se jim nelíbí to míjení dvou tramvají.ale jak je psáno výše,je to tím řadičem a prachy na to nejsou (což je úsměvné) |
xyzž
|
|
Neregistrovaný host |
A ty troly na Hlučínskou se mluví už dlouho,ale jen na baterky...to samé jak na Hlubinu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 204 Registrován: 8-2019 |
Nejsou prachy... https://zdopravy.cz/ostrava-vypsala-velky-tendr-na-24-elektrobusu -soucasti-je-i-vybudovani-nabijecich-stanic-59650/ 24 elektrobusů + infrastruktura za pěkných 420,5 mil. Kč. Samozřejmě nákup možný pouze s dotací EU |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 263 Registrován: 7-2017 |
Kočkopes: A opět jsme u toho. Kreditní karta existuje. Pokud nepřijde SMS jízdenka (což je opravdu divné, většinou přijde tak za 3 minuty, ale mám pocit, že pokud nemá člověk aktivované ty jejich platby, tak nepřijde ani žádné upozornění na to a pak je opravdu člověk za blbce, byť se tohle dá zjistit či zapnout u operátora), tak zaplatit kartou ve voze. Popřípadě si někdo trošku promakanější vytáhne z peněženky záložní kreditní jízdenku s alespoň tou blbou stovkou a pípne si přes ni, kredit si dobije buď přes internet a nebo v nějaké mašině na to určené (či pokud to jde v trafikách, tak tam, označené jsou docela výrazně) a nemusí ani prostát na zastávce ďůlek ani jet načerno. Ani k tomu není potřeba zbytečný kus papíru, když to jde elektronicky, jednoduše a v určitých ohledech mnohem pohodlněji. To, že si někdo neumí zařídit platby přes SMS, nebo alespoň mít tu platební kartu, ODISku nebo kreditní jízdenku s pravidelným hlídáním či dobíjením kreditu, to už je hodně individuální problém, nikoli problém většiny či dokonce všech. "K nedávné diskuzi o jízdenkách: Dnes jsem se bavil s rodiči a náhodou jsme k tomuto tématu došli. Mamka dělala nějaké platby přes internet, kontrolovala si účet a jaké překvapení pro ni bylo, když jí ty ku*vy (toto označení použila) strhly za jednu jízdenku (Poruba-Dubina) 88 Kč. Otázka "Nezapomněla sis během vystupování odpípnout?" nedopadla na úrodnou půdu. MHD používá výjimečně, ODISka se nevyplatí, kreditomat u nás není (nejbližší až na té Dubině, kam se dá dostat jen MHD). Tatík rozvíjel diskuzi směrem k SMS jízdenkám tvrzením, že minule na SMS jízdenku čekal 5 minut, 10, 15, tramvaj už jela a furt nic. Tak měl jet načerno, nebo si koupit další jízdenku (nebo se vyrojí inteligentní názor typu "ať je na zastávce hodinu předem a jízdenka mu možná do té doby přijde")? Takže ano, opakuji všem, kteří mi tvrdili, že mám X možností jízdenky: Ano, máte pravdu, ale k čemu to je, když to pak nefunguje. Papírová jízdenka nikdy nezklamala. A neobtěžujte se mi opět sdělit, že "Vám se to ještě nikdy nestalo, tak mám holt smůlu, nebo si vymýšlím." " Ale chápu to. Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Ale ono stejně za chvíli už lidem nic víc než se tomu přizpůsobit a zvyknout si nezbyde a takových zarytých odpůrců bude už jen pár. Snad |
Kočkopes
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1272 Registrován: 10-2017 |
Však ale o tom píšu, jenom to pořádně nečtete. Ve mnou zmíněném případě ta kreditní karta figuruje jako použitý typ jízdného. Problém je s platbou, kdy se strhne (podotýkám několikanásobně) vyšší částka, než je cena jízdenky. Takže podle Vás by měl každý člověk kromě platební karty mít ještě záložní kreditní jízdenku (u které je problém s dostupností prodejních míst) a ODISku (která se nevyplatí). Případně pokud člověk má pracovní mobil, tak ještě k tomu jeden soukromý, aby mohl kupovat SMS jízdenky. Takže jsme se dopracovali do stavu, kdy máme X druhů jízdenek, žádný z nich pořádně nefunguje a v takovém případě mít pro jistotu nachystané všechny 3 "náhradní" jízdenky. To mi může políbit |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 245 Registrován: 12-2017 |
Dotaz: Na konci září mi expiruje ODISka a studentský profil. Jelikož už nejsem student, tak si budu kupovat normální kupóny. Je možné koupit roční kupon třeba od pondělí, měsíc ho mít na staré kartě a 11 měsíců na nové? Případně mít novou ODISku ještě v září s tím, že dospělý profil tam bude běžet souběžně se studentským na staré kartě? Problém je, že na e-shopu ODISky nemohu změnit studentský profil na běžný. Co je třeba dále udělat? Na pobočce objednat novou kartu a doufat, že co nejdřív dorazí a pak na ni koupit měsíčník? Naštěstí jsem na home office kvůli COVIDu, ale potřebovat jezdit každý den MHD, tak se mi to pěkně prodraží. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 206 Registrován: 8-2019 |
No, když hned teď objednáte Odisku, tak by ji měli do konce září vydat. A mělo by to být taky jak říkáte - i ten roční kupón by měl jít nahrát na tu starou a poté přehrát na novou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 199 Registrován: 9-2011 |
Kočkopes: A co jste dělal v případě, že automat na papírové jízdenky byl v poruše (což nebylo nic neobvyklého zvláště o víkendech) a prodej u řidiče ještě (už) nebyl? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 38 Registrován: 12-2017 |
Z FB: MHD Živě: Chybějí ostravskému DP autobusáci? Na facebookovém profilu Dopravního podniku Ostrava se dnes objevil příspěvek, že dopravce shání řidiče autobusů - brigádníky, kteří by měli čas v pracovních dnech. Než byl příspěvek správci profilu vymazán, sešlo se u něj několik - převážně negativních - komentářů. Většina diskutujících (včetně jednoho člena odborů) se shodla na tom, že kdyby se DPO choval ke svým zaměstnancům slušně, nepotřeboval by teď vykrývat jejich nedostatek, protože spokojení řidiči by neměli takový důvod z řad městského dopravce odcházet. Nedostatek řidičů se bohužel po ne právě dlouhé době opět začíná projevovat, tentokrát dochází k nevypravení některých autobusových spojů v pracovních dnech... Opravdu je to tak vážné? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 264 Registrován: 7-2017 |
Kočkopes: Já reagoval né na to, že se strhla větší částka než měla, ale na případ s tím "tátou", který naprosto zbytečně čekal na tramvaj a pak si ještě pobrečel, že za to může samozřejmě DPO. A prosím, nepiš tady stylem "se strhne", zní to pak, jako kdyby se to dělo stále a to samozřejmě není pravda. To, že se někdy stalo nedopatření, neznamená, že se to děje stále. "Však ale o tom píšu, jenom to pořádně nečtete. Ve mnou zmíněném případě ta kreditní karta figuruje jako použitý typ jízdného. Problém je s platbou, kdy se strhne (podotýkám několikanásobně) vyšší částka, než je cena jízdenky. Takže podle Vás by měl každý člověk kromě platební karty mít ještě záložní kreditní jízdenku (u které je problém s dostupností prodejních míst) a ODISku (která se nevyplatí). Případně pokud člověk má pracovní mobil, tak ještě k tomu jeden soukromý, aby mohl kupovat SMS jízdenky. Takže jsme se dopracovali do stavu, kdy máme X druhů jízdenek, žádný z nich pořádně nefunguje a v takovém případě mít pro jistotu nachystané všechny 3 "náhradní" jízdenky. To mi může políbit " A opět přeháníš. Nikde nepíšu, že má mít člověk nachystané další 3 druhy jízdenek. Možná je to pro tebe opravdu nečekané, ale když si někdo pípne kartu, a třeba mu nefunguje, je běžné že třeba vytáhne kreditní kartu další, či třeba tu kreditní jízdenku a jede. Každý ten systém funguje. Použil jsem 2 kreditní karty, ani s jednou nebyl problém. SMS taky mi šla. S tou kreditní jízdenkou jen ten nešvar, o kterém jsem tu nedávno psal. Nic víc. Zajímalo by mě, co se nevyplatí na ODISce. Pokud jezdím pravidelně, koupím dlouhodobý kupon, který je za směšné peníze, a jedu. Pokud jezdím málo, mám el. peněženku a platím s ní. Hlídám si kredit, který si průběžně dobíjím i třeba z domova. Co se na tomhle nevyplatí? Kde je problém? Možná v tom, že někdo byl prostě zvyklý, a nedokáže si připustit, že doba jde prostě dál a někdo něco zrušil a lehce lidi omezil, byť pro některé je to spíš přínosem. A s tou dostupností automatů a trafik za mnou ani nelez, ostatně automaty na jízdenky taky nebyly úplně všude a člověk někdy musel jet na černo a koupit pár jízdenek do zásoby, aby mohl jet. A pokud se tak nestalo, a člověk náhle někam potřeboval jet, tak jak to asi vyřešil? Dneska by zaplatil třeba kartou, tenkrát sednul do vozu a klepal se strachy, kdo po rozjezdu ze zastávky vstane a ukáže odznak. Popř. zaplatil SMS, ale to v té době ještě nebylo tak in. Jo a nebo si koupil předražený lístek u řidiče, kdy musel mít drobné, zdržoval provoz a řidič po fajrontu šel pomalu s kasou jak pokladní v supermarketu. |
Pako
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2383 Registrován: 6-2002 |
Dobré odpoledne, včera jsem odpoledne viděl jet směrem ke garážím na Hrancu bu s kursovkou 24/492... Nevím, možná jsem se přehlédl. Je možné, že jsou kursy trhačkové 49*? Dík. |
ppkk
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 597 Registrován: 11-2014 |
Ano je to možné, kurzy s 9 uprostřed odstavují dopoledne v garážích na Vítkovické ulici.
Ostrawa jest regionem specyficznym
|
Ostravaczech
|
|
Neregistrovaný host |
Zdravím ve spolek, netušíte prosím někdo kdy začnou dojíždět nové SU18? 30.11. by mělo být dodáno všech 37 vozů, nebo byl nějaký odklad kvůli COVIDu? |
Aresák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2168 Registrován: 1-2007 |
Jedna z natáčení... |
Xyc
|
|
Neregistrovaný host |
Klouby jsou v Ostravě |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 39 Registrován: 12-2017 |
Ostrava opět soutěží nové trolejbusy. DPO změnil podmínky, ukrajinský Bogdan se už nemůže hlásit |
Jenki
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5647 Registrován: 5-2002 |
Vzhledem k tomu, že je v závazném návrhu Kupní smlouvy šikovně schovaná i povinnost "poskytnout dokumentaci vozidla třetí straně provádějící údržbu či opravu vozidla" je jasné, že celé VŘ je účelově napsáno na jediného možného zadavatele, který čistě náhodou nedávno koupil opravárenskou základnu DPO. Právně naprosto čisté, jinak jasná účelovka. To že je ten moderní, inspirativní a transparentní nejmodernější Dopravní podnik v ČR? Je mi na zvracení... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5970 Registrován: 2-2005 |
A jedno sólo bude za 15 mega, protože proč ne
MHD je pro lidi ! ! !
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 212 Registrován: 8-2019 |
Pěkné je také to, že průzkum trhu byl prováděn s: Solarisem (firma spolupracující se Škodou), Sorem (firma spolupracující se Škodou), Škodou, Ekovou (firma defacto vlastně Škodou). (viz. příloha 01 01 Př. 1 SML TS VZ DPO trolejbusy II. final. docx) Ale to je zcela v pořádku, ne? Nepozvat do tržních konzultací účastníka předchozího tendru… Trollino: Není to 15, ale jenom 14 (Příspěvek byl editován uživatelem Poskok.) |
ppkk
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 598 Registrován: 11-2014 |
Jenki: nejmodernější v celém vesmíru
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 1-2020 |
Zdravím! Kdo by dnes chtěl fotit B941/B961, ať nezahálí a frčí na linku 54. Nevím, jestli to byl záměr..ale dneska se tam koná odpolední přehlídka (4281, 4285, 4286, 4290, 4294) Přeji fajn den! ☼ |
Aresák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2169 Registrován: 1-2007 |
Ano, byl to krásný pohled na Hlavní třídě jak se to tam míjelo... Ten čas tak letí... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 882 Registrován: 3-2015 |
Vypadá to, že 4286 už je odstavená, takže zbývají 4xB941 a 3xB961E |
ppkk
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 599 Registrován: 11-2014 |
Ano, 4286 už nevyjede, stejně jako 7728 nebo 7613.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 40 Registrován: 12-2017 |
Když už se pomalu blíží konec Karos, nevíte jestli je v plánu nějaká rozlučková akce? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 213 Registrován: 8-2019 |
stehlik018: Je, ale uvidíme, co covid. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 645 Registrován: 10-2008 |
Kdyby se někomu zítra chtělo, tak na 40/407, budu mít budoucí muzejní vůz 4285. Příští týden v pátek (pokud do té doby vydrží), bych se měl dostat i k B961, tudíž pokud by byl někdo ochotný, uvítal bych pár fotek.
https://picasaweb.google.com/104140083993438644976
|
Kočkopes
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1277 Registrován: 10-2017 |
Pardon, ale 4285? Pokud vím, mělo se vybírat mezi 4284 a 4286, a 4285 byla ještě pár měsíců zpátky solidně prohnilá popelnice, u které se nevědělo, jestli má smysl ji opravovat. |
Aresák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2170 Registrován: 1-2007 |
To je možná právě ten důvod |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5638 Registrován: 11-2007 |
Má někdo informace o lince č. 88 ? Kdy zahájí provoz ? |
Jenki
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5649 Registrován: 5-2002 |
Pavluscha: "Má někdo informace o lince č. 88 ? Kdy zahájí provoz ?" V současné situaci asi nikdy. Patráky bych pronajal Prymulovi. Dole odběrové místo, nahoře laborka. Tak budou ty patráky nejužitečnější. |
pepa.zdepa
|
|
Neregistrovaný host |
mohly by začít jezdit na běžných linkách |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 215 Registrován: 8-2019 |
Patráky mají v pracovní dny jezdit na 20 (která teď vlastně nejezdí) a 78. |
bus4285
|
|
Neregistrovaný host |
Kočkopes: to si slyšel od KPMHD, o 4285 už je několik týdnů rozhodnuto, že bude historická. I prot, že si prošla opravou zadní části |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6 Registrován: 1-2020 |
Aresák: Super FOTO Jen tak mezi řečí.. nezahlédl jsem tě náhodou okolo půl páté na Alšáku se zrcadlovkou ? (Omlouvám se za tykání, pokud se nehodí..) Martin1235: Takže příští pátek je možno očekávat B961 na nějakém "porubském kurzu" ? Nebo jsem to špatně pochopil ? Dííky za osvětlení Jinak nemáte náhodou info, zda budou B961 na prodej ? Děkuju a fajn den!☼ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2504 Registrován: 8-2002 |
tak bude to linka č.78. ta ale nemá svůj vlastní kurz, ne? A jezdí ji Poruba, ne? |
ppkk
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 600 Registrován: 11-2014 |
tak bude to linka č.78. ta ale nemá svůj vlastní kurz, ne? Nemá, ale bude
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 216 Registrován: 8-2019 |
Zajímavé, jak najednou zmizeli stojící cestující... Takže místo 80 lidí, má patrák obsaditelnost 68 osoby, což je méně jak 10m Solaris |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5639 Registrován: 11-2007 |
Díky všem za reakci. Nakonec tedy vyjedou 2.11. na lince 78. https://www.cs-dopravak.cz/patrove-autobusy-vyjedou-poprve-v-ostr ave-2-listopadu/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2189 Registrován: 10-2005 |
Nové autobusy mají nové orientační panely bílé barvy. Viděl jsem takhle Urbina 18.
Punk's not dead!
|
Matejj94
|
|
Neregistrovaný host |
Poskok: SU10 má obsaditelnost 70 lidí a i to je podle mne nereálné.. a 68 není nějak málo |
Jva
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4551 Registrován: 6-2002 |
Jenže kombinovaná obsaditelnost je něco jiného než jen sezení. Kolik lidí se do "běžného" busu vecpe, je na nich (stejně jako se asi těžko hlídá omezená kapacita u hybridů, kde váha baterek tabulkově snižuje obsaditelnost, ale cestující při interiéru shodném s lehčím nafťákem to těžko budou řešit), ale pokud necháte někoho na zastávce jen proto, že už jsou sedadla obsazena, ačkoli (z pohledu svezeníchtivého) je ve voze místo (k stání), bude jeho pohled (a reakce) jiná.
Cynik - tak říká optimista realistovi...
|
ppkk
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 601 Registrován: 11-2014 |
Jenže stání v doubledeckeru není povolené, tuším až na jednu osobu v podobě doprovodu kočárku/vozíčku. A v horním patře by se ani nedalo moc stát, kvůli výšky stropu a úzkých uliček. (Příspěvek byl editován uživatelem ppkk.)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 217 Registrován: 8-2019 |
Proto je stupidní to nasazovat na 78... Když se tam sejde více jak 68 lidí, to pak jakože člověk nedorazí do práce? Hlavně je zvláštní, že původně psali obsaditelnost 80 lidí (srpnová tisková zpráva) a jak vyšla teď ta poslední, tak ji upravili... Viz (dnes): https://www.dpo.cz/pro-cestujici/aktuality/novinky/4834-doubledec kery-dorazily.html Původně: https://web.archive.org/web/20200911052045/https://www.dpo.cz/pro -cestujici/aktuality/novinky/4834-doubledeckery-dorazily.html |
pm81
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 220 Registrován: 5-2019 |
Poskok: A na jakou linku byste nasadil Vy nové DD Scanie? Neřešme linky, které jsou/budou omezeny. |
uvw
|
|
Neregistrovaný host |
Vyhlídkové autobusy na vyhlídkové linky skrz Vítkovice. Takže a-50 nebo a-39 (bez Paskova) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2505 Registrován: 8-2002 |
Nevím, jaká je obsaditelnost spojů l.č.78, ale já ji třeba občas používám a více jak 20 lidí jsem tam neviděl. Ale nevím, jak ráno při návozech do PZ. A zrovna včera to byl spoj tuším že v 7:35 z Benziny a bylo tam cca 10-12 lidí. Je ale praděpodobné, že hlavně ze začátku tam těch lidí může být více. Ty autobusy jsou zajímavé nejen pro šotouše, jak tak sleduji ve svém okolí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 646 Registrován: 10-2008 |
Kdyby se dnes někdo toulal v okolí Výškovic a Zábřehu, tak mám na 31/208 vůz 4290. Během příštího týdny by měly dojezdit všechny Karosy, snad kromě vozů 4285 a 4294, postupně se již začnou vyřazovat SU15.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 891 Registrován: 3-2015 |
Ta 4294 má zůstat taky muzejní? Vím, že 4285 muzejní bude. Děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1118 Registrován: 5-2004 |
Dnes tedy: 4281 - 40/407 (odp. 45, 54) 4283 - 48/412 (odp. 44) 4284 - 45/407 (odp. 54) 4285 - 44/405 4290 - 31/8 (odp. 61, NAD) 4294 - 41/423 4295 - 62/402 (odp. 48) 7892 - 40/1 (odp. 48, 40) A pro zajímavost, pokud se nepletu, tak v 15:56 z Poruby by se ve Svinově měly potkat 2 Karosy (na 48 a 54). (Příspěvek byl editován uživatelem tommas.) |
Mury
|
|
Neregistrovaný host |
4281 prave KO na Recke |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 10-2020 |
To je mi taky zahadou, proc se nevyrazuje 4294? A proc zrovna ta? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 647 Registrován: 10-2008 |
Matejj94: Nikdo neříkal, že se 4294 nebude vyřazovat, pouze půjde na šrot mezi posledními. A proč? Protože jsem jí vybral na případnou rozlučku, která buď bude, nebo nebude.
|
Jenki
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5657 Registrován: 5-2002 |
Rozlučka... no třeba dneska ráno ve Výškovicích byla Aneb jak si zpříjemnit cestu do zubaře |
Banan151
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1617 Registrován: 6-2009 |
Ale jo, dnes to bylo fajn, aneb jak si zpříjemnit cestu z noční |
karosfan
|
|
Neregistrovaný host |
Aha takze si 1 clovek vymysli vuz na rozlucku a ostatni v DP mu to automaticky odsouhlasi? Zajimave |