Diskuse » Archiv 2020 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Libereckém kraji » Archiv diskuse Doprava v Libereckém kraji do 07. 04. 2020 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava v Libereckém kraji do 07. 04. 2020

dolů
   autor příspěvek
Pátek, 03. ledna 2020 - 14:34:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 105
Registrován: 3-2018
kontrolní otázka:
pokud pojedu v tarifu IDOL (jiný si už asi na vlak nekoupím). Relaci Turnov Jablonec nad Nisou - via Tanvald jak mám postupovat, abych měl na kartě vše tarifně správně. Koukal jsem na web IDOLU a mám pocit, že tahle relace asi není tak úplně schůdná. IDOS ji však nabízí a mám pocit, že je i celkem "rychlá".

Za odpověď a radu předem díky. Dřív jsem používal jízdenky modrého, ten však není v kurzu a [happy]. Současně se omlouvám, že plevelím zde, ale lepší vlákno mě nenapadlo.
Sobota, 04. ledna 2020 - 18:08:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 75
Registrován: 7-2017
Budete si muset koupit dvě jízdenky - např. Turnov - Tanvald a Tanvald - Jablonec n. N. nebo Turnov - ŽB a ŽB - Jablonec n. N. Ta druhá varianta vyjde levněji, s Opuskartou na 26 + 31 = 57 Kč. Turnov - Jablonec přes Tanvald přímo na IDOL nejde, protože se ocitnete mimo kontrolní nadzónu.
Sobota, 04. ledna 2020 - 22:39:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 108
Registrován: 3-2018
No právě termín nadzóna mě trochu překvapil. Našel jsem ho vlastně náhodou. Díky za odpověď. Jsem zvědav jak ještě nemile mě ten idol ještě překvapí.
Pondělí, 06. ledna 2020 - 17:17:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1666
Registrován: 9-2009
Turnovak:
Ve vší úctě, být překvapen něčím, co existuje už více než 10 let, je vizitkou spíše Vaší (než toho systému).

Já určitě netvrdím, že systém nadzón je dokonalý, ale zkuste mi uvést jiný systém IDS, který umožňuje cestovat z bodu A do B jakkoliv se zrovna cestujícímu zamane, byť třeba přes celý okres?
Buď to vůbec nejde (a je třeba cestu rozdělit na více jízdenek), nebo musí cestující předem vědět, že jede oklikou a podle toho si koupit potřebný počet zón (pásem), což není o nic lepší, než si koupit dvě jízdenky.

Mimochodem, z Turnova do Jablonce jede přímý autobus.
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Úterý, 07. ledna 2020 - 06:55:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 109
Registrován: 3-2018
Děkuji za spoustu rad bez rýpavých poznámek. V zásadě jsem rád, že se mám kde optat, protože na nádraží u okének jsem nezískal… ANO je pravda, že jede PŘÍMÝ autobus. Má však jízdní dobu téměř 3x (TŘIKRÁT) delší, než je běžná cesta autem a stojí cca 85% nákladů na naftu (ne amortizaci a údržbu jsem nepočítal). Občas přestupuji (MS Vranové) z busu na bus, bo je to rychlejší, než ten PŘÍMÝ. Prostě, docházkový systém zaměstnavatele a jízdní řád… Nemám tedy tolik času, abych jezdil do práce mhdou. Beru to jako jakési (občas i příjemné) zpestření denního dojíždění.
Možná to existuje deset let, to nepopírám. Ovšem já mám tuhle kartičku (co zvyšuje schopnosti jedince) cca druhým rokem a občas se nepřestávám divit. Třeba bude nových uživatelů přibývat a třeba budou též objevovat .
Omlouvám se, ale jiný systém uvádět nechci. Je to proto, že nemám tolik času, abych porovnával, není to ani mojí profesí. Rozhodně se nechci koukat, jestli soused má hezčí ženu, nebo ne a jestli to dělá jinak. Mě by stačilo objektivně zaplatit za to, co dostanu. Tedy koupím si jízdenku z A do B (třeba přes CDEF) nebo si pípnu nástup, v každém spoji a výstup a odečte mi to jízdné. Současný stav připomíná skautskou bojovku, kdy je nutno nastudovat pravidla dopředu a doufat, že mě někdo nesejme za něco, co jsem nevěděl. Případně, že mě vůbec bude někdo schopen řádně odbavit, když to najde IDOS jako celkem lákavé spojení.
Ale pro pobavení, třeba v Táboře jsem si lístek na bus koupit neuměl vůbec :D
Úterý, 07. ledna 2020 - 10:23:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 9-2009
Turnovak:
No já si myslím, že je logické, když si nastuduji dopředu pravidla něčeho, co hodlám využít. Kdo je připraven, není zaskočen.[happy]

Když jsem takhle jel cca před 2 roky do Mariánek, tak jsem se na jinak (tehdy) "anticky vypadajícím" webu dozvěděl, že můžu platit jízdenku MHD i platební kartou, ušetřím tak 40 % (!!), nebo si můžu koupit přestupní. Tj. jedná se IMHO o jednu z nejpokrokovějších MHD v republice, co se odbavení týče.[ok]
Kdybych si to dopředu nenastudoval, mohl jsem taky přijít na zastávku se slovy: "Vím tady o tom úplný hov..., ale postarej se o mě, řidiči."

Mě by stačilo objektivně zaplatit za to, co dostanu. Tedy koupím si jízdenku z A do B (třeba přes CDEF)
Tento systém se zvažoval, ale shořel na tom, že naprogramovat a vyrobit odbavovací systémy na tento požadavek by stálo nemalé peníze z veřejného rozpočtu a pro koho vlastně? Pro pár nadšenců, kteří se potřebují dostat do cíle nejméně logickou a nejdelší cestou?
Máte jako cestující plné právo si o tom myslet, co chcete, ale zkrátka bylo rozhodnuto o tom, že takto nevypadá hospodárné zacházení s veřejnými prostředky.

Mimochodem, většina cestujících si nemusí studovat nadzóny. Většina cestujících totiž jede do svého cíle logicky, přímo a co nejrychleji a do principů nadzón se tak vejdou, aniž by nad tím museli přemýšlet.
Ano, v systému jsou i špeky, z nichž některé se časem daří odstraňovat. Z mého pohledu poslední závažné problémy jsou mezi Libercem a Jabloncem a na přestupu MHD Jablonec do regionální dopravy. Doufám, že to se vyřeší s novými strojky, resp. s modernizací systému IDOL/OPUSCARD.

nebo si pípnu nástup, v každém spoji a výstup a odečte mi to jízdné
Třeba se toho jednou dočkáte, protože se to velmi vážně zvažuje, ale např. pro mě by toto byla bez jiné alternativy odbavení definitivní čára za užíváním VHD v regionální dopravě. Systém "check in - check out" totiž považuji za zbytečnou buzeraci cestujících, která je pro mě na hraně akceptace v MHD (kde, když zapomenete odpípnout výstup, dáte si facku a přijdete o pár korun), ale nehodí se pro regionální dopravu...
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Úterý, 07. ledna 2020 - 12:34:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12777
Registrován: 4-2006
Ad Otto Pospíšil když už tady jste mohu 2 otázky?
1) krajský polep
2) odbavovací systém.
Termíny blízké či vzdálené?
Pokud nechcete nebo nemůžete klidně odpověď "bůh ví"
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Úterý, 07. ledna 2020 - 13:40:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 110
Registrován: 3-2018
V zásadě souhlasím jen s několika dovětky.
"Vím tady o tom úplný hov..., ale postarej se o mě, řidiči."... ano od zástupce dopravce bych čekal profesionální přehled a nabídnutí toho nejvýhodnějšího, stejně jako od pokladní na nádraží. Bohužel to asi tak není. Když už někam jedu, (na dovolenou třeba) tak si dopředu studuji něco jiného, popravdě prostě nemám čas hrát bojovky stylu najdi rozdíly v IDS… každopádně znám spoustu lidí jejichž je to koníčkem [happy]
...Většina cestujících totiž jede do svého cíle logicky... no ano logicky mi to IDOS nabídl a já si to chtěl jednoduše koupit (dráha to uměla – IDOL ne), to ještě není úchylka :D
...a na přestupu MHD Jablonec... ano sám jsem se již nachytal a o zážitky zde podělil. Žena se odbavovala dvojmo (MHD -> příměsto). Jak mi tvrdila, koukal na ni řidič dost nechápavě a nakonec cosi vystavil. Ovšem ve výsledku spokojenost a to hlavně stran ceny. Nevím, co a jak ji nakonec odečetl, každopádně z toho měla zážitek na týden.

a možná ještě otázka, při přestupech po MHD Jablonec se mi na jízdence po přestupu objeví ZDARMA (stihl jsem přestoupit v čase) vytisklo jen přestup do 30 minut. Znamená to, že konec platnosti si musím pamatovat sám, nebo byl jen na té první jízdence. Na té přestupní jsem ho už nenašel.
Úterý, 07. ledna 2020 - 16:15:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1668
Registrován: 9-2009
Ares1:
Krajský polep: Nevím přesně, ale předpokládám, že do dvou let bude v souladu se smlouvami vidět.
Odbavovací strojky: Průběh zadávacího řízení nemohu komentovat.

Turnovak:
ano od zástupce dopravce bych čekal profesionální přehled a nabídnutí toho nejvýhodnějšího
To sice chápu, ale v praxi na nějaké vysvětlování mají čas leda na informačních přepážkách. Např. Zákaznické centrum IDOL, které lze kontaktovat i telefonicky. A popravdě řečeno, i mně se otevírá kudla v kapse, když stojím v nekonečné frontě na jízdenku, utíká mi čas a přede mnou je někdo, kdo pomalu ani neví, kam, jak a proč jede...[happy]

(dráha to uměla – IDOL ne)
Protože Dráha to uměla podat za kilometrický tarif. Rozdíl mezi IDS a km tarifem je v tom, že v rámci IDS můžete jet z Turnova do Jablonce za stejné peníze přes Hodkovice, přes Frýdštejn i přes Malou Skálu, zatímco u KM tarifu by každá cesta stála jinak podle toho, kudy by Vás vlak/autobus povozil. Nu a v takovém IDS ale pak jaksi není možné z toho Turnova do Jablonce jet oklikou přes Tanvald, jen proto, že to IDOS najde (protože po kolejích to zrovna takhle jde). Někde se ta hranice, co je ještě akceptovatelná oklika, prostě udělat musí.

a možná ještě otázka, při přestupech po MHD Jablonec se mi na jízdence po přestupu objeví ZDARMA (stihl jsem přestoupit v čase) vytisklo jen přestup do 30 minut. Znamená to, že konec platnosti si musím pamatovat sám, nebo byl jen na té první jízdence. Na té přestupní jsem ho už nenašel.
Nevím, co Vám vytiskl strojek a z Vašeho popisu jsem možná vše ani nepochytil, ale pokud vím, tak platnost je na první jízdence a dále se očekává, že cestující si bude platnost pamatovat.
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
turnovskýpatriot
Úterý, 07. ledna 2020 - 16:24:46  
Neregistrovaný host
https://seznam-autobusu.cz/vuz/42313 nově CVR ONTEX
Úterý, 07. ledna 2020 - 19:17:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12779
Registrován: 4-2006
Otto Pospíšil děkuji!
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Úterý, 07. ledna 2020 - 19:51:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 111
Registrován: 3-2018
Dekuji
Adamek
Úterý, 07. ledna 2020 - 21:20:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 10-2007
Otto_pospíšil:
"Ares1:
Někde se ta hranice, co je ještě akceptovatelná oklika, prostě udělat musí."
Škoda, že neakceptovatelná oklika je například jízda vlakem z Liberce do Nového Boru (jízdní doba 1:26 vs 1:00 autobusem). Kupovat si na této trase dvě jízdenky? Štěstí je, že to průvodčí většinou uznávají.
Čtvrtek, 09. ledna 2020 - 06:11:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 112
Registrován: 3-2018
No nabízí se otázka proč vlastně taková hranice existuje, když většina cestujících jede tou nejkratší "logickou" cestou a nějaké nadzóny řešit nemusí. Jízdenka je omezena časově, takže vlastně úplně zneužít nejde. Tedy ano, někdo by mohl jezdit delší trasy a přitom rozvážet noviny [happy]. Apriori podotýkám, že do ničeho nerýpu, jen přemýšlím proč to je nastavené tak jak je.
Strom
Úterý, 14. ledna 2020 - 15:03:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 903
Registrován: 7-2008
Zdravím, přichystal mi IDOL nějaké změny v autobusové lince Liberec - Bedřichov - (Hrabětice) a na lince 18 v pracovní dny a o víkendu oproti loňsku?
Stejný dotaz pro linku Frýdlant - Raspenava - Hejnice - Bílý Potok, Smědava.
Třeba nějaké posílení i na všední dny na Smědavu a odpolední vložení spojů z Bedřichova do Liberce cca na 17.30 a později odpoledne i jeden spoj přes Harcov a Březovou alej...
Nebo se chystá, je v plánu...?
Viz můj loňský příspěvek k tomuto tématu ze začátku února...
Nejlepší byl zatím topírenský posun v DPOV Nymburk na stroji 703 717[ok]
Úterý, 14. ledna 2020 - 15:22:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3746
Registrován: 12-2005
Strom: http://www.iidol.cz/aktuality/7476:skibusy-na-bedrichov-vyjedou-o d-pondeli-30122019.html
Strom
Úterý, 14. ledna 2020 - 16:33:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 904
Registrován: 7-2008
Švarc: tak děkuji.
Je to asi stejné jako loni od února, ve všední dny pořád chybí odpolední 1 pár spojů skibusu 145 z Liberce do Bedřichova a zpět, tedy hlavně zpět přes Harcov, Březovou alej. Ideální by byl odjezd cca v 17.30, když nejede linka 18.
A ve všední dny by se určitě uplatnily i 2 páry spojů Frýdlant - Raspenava - Hejnice - Bílý Potok, Smědava. Asi by stačil i jeden pár, ale řidič by tedy taky musel být běžkař nebo by mohl spát vzadu na pětce. Kdysi u ČSAD Liberec jezdil jeden řidič, kterého jsem potkával i v bílé stopě...Ale tak už 2-3 roky jsem ho teď už neviděl.
Nejlepší byl zatím topírenský posun v DPOV Nymburk na stroji 703 717[ok]
Úterý, 14. ledna 2020 - 22:46:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 77
Registrován: 11-2009
Ad Strom. Pokud myslíme stejného řidiče, tak stále jezdí. Má tento autobus:

https://seznam-autobusu.cz/vuz/9457
lojza
Čtvrtek, 16. ledna 2020 - 19:36:09  
Neregistrovaný host
Nevíte někdo co to jezdí už týden za tříosý MAN na lince Vysoké n/Jiz - Praha ? myslím, že je na tom "jéčko", to je funglovka?
Pajzák
Čtvrtek, 16. ledna 2020 - 20:09:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3426
Registrován: 6-2015
Nejspíš jeden z těchto dvou
Čtvrtek, 16. ledna 2020 - 22:54:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12803
Registrován: 4-2006
Ad Lojza je to 6J5 5749 nově dodaný. Točí se 2x mezi 12.45-14.10 je Semilech. Nahradil vysoké Many 12m.
6J2 5695 jezdí linku 530 Semily Mladá Boleslav
Obojí jsou ovšem ojetiny bohužel Regia se již nevyrábí.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Strom
Pondělí, 20. ledna 2020 - 18:33:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 907
Registrován: 7-2008
Hradcana: Díky, myslím, že je to on. Ale moc na těch fotkách vidět není, akorát ta fotka z Mladé Boleslavi mi ho připomíná.
Ty taky běháš na lyžích?
Kdyžtak pošli vzkaz uživateli nebo na mail: jakubjose@seznam.cz
Nejlepší byl zatím topírenský posun v DPOV Nymburk na stroji 703 717[ok]
Pondělí, 20. ledna 2020 - 22:31:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 78
Registrován: 11-2009
Ad Strom: Dřív měl toto

https://seznam-autobusu.cz/vuz/16102

Nikoliv, na lyžích nejezdím.
Strom
Úterý, 21. ledna 2020 - 17:15:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 908
Registrován: 7-2008
Hradcana: Jj, díky. Pamatuju si a teď už i dobře vidím, že to je to ten zmíněný řidič.
Jeho původní autobus tedy nyní patří obci Křižany?
Nejlepší byl zatím topírenský posun v DPOV Nymburk na stroji 703 717[ok]
Úterý, 21. ledna 2020 - 22:07:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 79
Registrován: 11-2009
Ad Strom: Nevím, ale pokud si vzpomenu, tak se zeptám.
Středa, 22. ledna 2020 - 00:06:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12816
Registrován: 4-2006
Ad strom ano patří obci Křižany parkuje u zastávky Křižany pošta. Bývá tam s ním i jeden vůz ČSAD Liberec.
Letos se i vrátil na chvíli do ČSAD Liberec jezdil pod ně na Olympiádě dětí a mládeže
Viz zde archiv 23.června 2019 jsem ho dával na fotce.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ares1.)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Pondělí, 03. února 2020 - 06:15:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5290
Registrován: 12-2007
Včera v Liberci viděn bílý Crossway LE s velkým červeným logem Idol na boku (a snad i logem Kraje, ale to si nejsem jistý). Bohužel to bylo z dálky a tak ani RZ nevím jistě, snad 6L0 7873. To je ale Železný Brod, takže to byl asi překuk.

Spíš mne zaujal ten polep, je to ten nový unifik? Nebo jen individuální věc? Na všech prospektech je logo modrozelené, takže ta červená mi moc nesedí.
Úterý, 04. února 2020 - 12:19:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3769
Registrován: 12-2005
Fitr: Že by toto: https://zdopravy.cz/csad-liberec-vyrazne-modernizuje-vozovy-park- koupilo-17-autobusu-iveco-crossway-41608/
Martinmarilynmanson
Úterý, 04. února 2020 - 12:32:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11031
Registrován: 12-2007
V tom článku je zmínka, že ČSAD Liberec přebere od 2021 výkony na Českolipsku. Takže konec ČSAD Česká Lípa v LK?
Be clever - use public transport!
Úterý, 04. února 2020 - 13:06:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3770
Registrován: 12-2005
Martinmarilynmanson: Bude tomu tak. Letos poslední rok, uvidíme zda jim třeba nezůstane linka do Prahy z Nového Boru, ta by mohla totiž jít do PIDU do Dubé.
Úterý, 04. února 2020 - 14:11:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5291
Registrován: 12-2007
švarc: Je to ono, díky za odkaz. Stále moc nechápu ten polep, ofiko logo Idol je v jiných barvách. Asi chtěli, aby to ladilo s logem Libereckého kraje.
Úterý, 04. února 2020 - 14:49:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5293
Registrován: 12-2007
Lepší foto na facebooku + další RZ: odkaz
Martinmarilynmanson
Středa, 05. února 2020 - 21:30:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11034
Registrován: 12-2007
švarc: Mazec no... že teď sehnali dost relativně zánovních busů od 3ČSAD...
Be clever - use public transport!
Středa, 05. února 2020 - 21:50:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12860
Registrován: 4-2006
Mmm oni to vědí dlouhodobě. Otázka je jestli nejsou velký oči. Asi bych předpokládal, že si vozy od Lípy pronajmou. Pokud ne jsem zvědav kde by ty vozy sehnali. Otázka je kolik tahle sranda bude stát. A kde se bude šetřit. Na zdravotnictví, školství, silnicích nebo na čem. A to mě jako občana tohoto kraje zajímá. Pokud se vydají cestou UK kraje tak potěš koště.
Co je příznivé že aspoň umí nakoupit autobusy narozdíl od Ústecka co se týká ceny.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Čtvrtek, 13. února 2020 - 11:27:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12873
Registrován: 4-2006
včera jeden v Liberci

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Čtvrtek, 13. února 2020 - 15:31:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 81
Registrován: 11-2009
Ad Ares1: ze střediska Český Dub.
Úterý, 18. února 2020 - 20:05:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2813
Registrován: 9-2003
Dnešní duha nad autobusákem v Liberci:


Z nejhoršího jsme uvnitř!
Středa, 19. února 2020 - 10:06:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3782
Registrován: 12-2005
Nuts: Krása[ok]
Středa, 19. února 2020 - 11:47:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12876
Registrován: 4-2006
Ad Nuts opravdu parádní momentka 👍
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Čtvrtek, 20. února 2020 - 08:55:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 132
Registrován: 3-2018
Má někdo prosím info., jak bude pozměněno vedení linkových autobusů (zejména těch v relaci od Hodkovic k Rychnovu) v souvislosti s uzavírkou křižovatky Rádelský mlýn?

Tedy není-li to tajné. Omlouvám se pokud je to již někde vidět a já si toho ještě nevšiml
DÍKY
filo
Pátek, 21. února 2020 - 16:48:16  
Neregistrovaný host
To by mě taky zajímalo, zejména kudy to bude objíždět JBC-PHA... Ono to je dost na kočku, z Hodkovic do Rychnova v podstatě není rozumná objízdná trasa alespoň trochu vhodná pro autobus... Asi nejkratší trochu použitelná je Hodnovice - Jílové - Frýdštějn - Pulečný - Rychnov.

Ten Pražák předpokládám skončí na JBC - Maršovice - Dalešice - Frýdštejn - Jenišovice atd... jak jezdil minulý rok, když to bylo taky uzavřený.. to ale bylo krátkodobě a jen v jednom směru. Nevím, proč pak jel přes Rohozec do Turnova, přijde mi rychlejší přes Odolenovice a na dálnici najet na paceřáku...

Tím ale vynechá Rychnov i Hodkovice... Podle navigace map je doba jízdy o 15 minut delší než současná trasa ale trochu se ušetří na dvou zastávkách... objížďka po I/14 přes Liberec je na tom stejně, ale je delší a navíc hrozí zásek v předpokládaných kolonách kolem stavby...

Pokud by měl zachovat obsluhu Rychnova, tak by asi šlo JBC - Rychnov - Pulečný - Frýdštejn a dále na dálnici... to by pro bus mohlo být průjezdné a prodloužení jízdy o 2 minuty... ale na každý pád to je pakárna... znamená to prodlooužení času skoro o 25% v každé trase. Jsem štěstím bez sebe.
Sobota, 22. února 2020 - 14:24:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 134
Registrován: 3-2018
filo. Díky tak nějak jsem vydedukoval obdobné. Ono asi není co kde jak vymyslet jinak. Trochu špekuluju s tím, jestli třeba nevznikne nějaké lákavé spojení Jablonce a Turnova, které by bylo bez přestupu a rychlé!! Když už to celé bude na dva roky. Třeba to, že by ten pražák nácestně zastavil v Turnově (třeba závod šroubárny ). Prostě rychlé a spolehlivé spojení mi tady chybí. Ovšem jsem trochu naivní a občas i snílek :D.
Úterý, 25. února 2020 - 16:07:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12893
Registrován: 4-2006
jen na okraj zajímavá studie dopravy v Krkonoších.
Studie Krkonoše
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


City Terminal
Středa, 26. února 2020 - 09:40:09  
Neregistrovaný host
odkaz
ukazuje na nefungující tržní prostředí v autobusové dopravě. Logické by bylo, že pokud vyhraje třeba Arriva, tak její konkurent se nebude (spolu) podílet na plnění zakázky. Příklady? Plzeňský a Zlínský kraj.

A pro jednoho "nezávislého" odboráře firmy ze Semil vzkazuji, že k vytvoření krajských dopravců přispěla velkým dílem právě ona sama způsoby a chováním k obchodním partnerům=krajům.

Je velice žádoucí držet bílé autobusy pouze v části kraje. Tam kde se vyskytují důsledně požadovat plnění smlouvy a při porušení uplatnit penále!

Z toho plyne, že vozů vnitřního dopravce bude stále víc a nepřipustit roztahování "Semilských" do dalších částí LK.
Středa, 26. února 2020 - 10:43:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12897
Registrován: 4-2006
Jediný důvod proč by Arriva nemohla využít subdodávky. Smlouva jí to umožňuje. Měl jste poradit Milý anonyme krajským politikům v Plzni poradit.
Pěkný den anonyme.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Středa, 26. února 2020 - 19:45:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 335
Registrován: 12-2008
ad odkaz: linka 735 spoje 102-105

nejezdilo to tak nějak podobně za dob čsad klíčov? 80 / 90. léta myslím..
filo
Středa, 04. března 2020 - 14:01:39  
Neregistrovaný host
Uzavírka Rádelského mlýna má být kratší a nástin trasování busů zde: https://www.mestojablonec.cz/redakce/index.php?xuser=&lanG=cs&slo zka=238&clanek=39477 jak se předpokládalo.

Mezi Hodkovicema a Rychnovem má jezdit nějaký menší bus přes Radoňovice (teda, to je tak na dodávku ta cesta), pražák přes Frýdštejn... zaslechl jsem něco o zastávkách v Kokoníně a Turnově, kam můžou popojet lidi z Rychnova a Hodkovic...
Středa, 25. března 2020 - 18:51:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12937
Registrován: 4-2006
příběh:
v Březnu 2007 opouští Liberecký kraj Karosa LC 956E 1L5 5346 a míří do Bardějova. Ale ráda se sem vrací na lince Slivtour Stropkov - Liberec
13 let slouží na Slovensku a v Březnu 2020 se vrací do stejného kraje , jen do jiného okresu.
Mezitím dospěla, ale plnoletá ještě není.
Jen si nechala dát nové jméno 5L9 9813.
zde tedy je, i když dříve jí to slušelo více.

http://vhdfoto.cz/karosa-lc-956e-1072-itinbus/

to byl příběh jedné obyčejné Karosy.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Středa, 25. března 2020 - 19:48:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 83
Registrován: 11-2009
Měl bych dotaz. Je tu někdo, kdo má na starosti na seznamu autobusů autobusy ČSAD Liberec, nebo nějaký kontakt na dotyčnou osobu? Díky
Středa, 25. března 2020 - 23:58:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12938
Registrován: 4-2006
Hradčana viz mejl
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Neděle, 05. dubna 2020 - 11:57:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 339
Registrován: 12-2008
Kdo pozna misto?

Kdo pozná místo? ares1 ty mlč.
Neděle, 05. dubna 2020 - 12:27:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12955
Registrován: 4-2006
dyť mlčím nic neříkám.ale moooc pěkný.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Neděle, 05. dubna 2020 - 13:17:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2015
Registrován: 9-2007
Horní Míšečky - Jilemnická bouda.....
Už tenkrát Š? na Zlaťák ???
Neděle, 05. dubna 2020 - 15:45:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 340
Registrován: 12-2008
666: Správně! Rok odhaduji 1980??
Neděle, 05. dubna 2020 - 21:29:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12956
Registrován: 4-2006
Není to dokonce ŠM minimálně 1 tady byla a Mísečky jezdila.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Neděle, 05. dubna 2020 - 21:49:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 341
Registrován: 12-2008
ŠM 100% kdysi jsme sem dávali fotku.
Neděle, 05. dubna 2020 - 23:18:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13198
Registrován: 5-2004
ŠM v Jilemnici byly. Co pamatuju tak nejmíň 2 a byly v klasický červený barvě, nicméně s doplněnými sedadly 2+2 v celém voze. Přičemž mám nějak dojem že se používaly jen přední a zadní dveře a prostřední bývaly zapřené smetákem[proud]
Neděle, 05. dubna 2020 - 23:52:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12957
Registrován: 4-2006
Já si jednu pamatuji, když sem byl malej tak jsem v ní jel na Mísečky s mámou na výlet. Jenže to už bude 40 let. Ach jo.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Pondělí, 06. dubna 2020 - 15:17:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 342
Registrován: 12-2008
Já si pamatuju ŠD, ta nás vezla na 1 máje 1987-88 do Jilemnice a i párkrát do / ze školy. LC 736 s náporovou klimou a červenýma pruhama do Prahy na zájezd.
Úterý, 07. dubna 2020 - 08:39:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3839
Registrován: 12-2005
To je mi ale překvapení:
https://zdopravy.cz/prekvapeni-v-jablonci-busline-konci-soutez-na -mhd-vyhrala-spolecnost-about-me-46416/
Rozdíl v ceně za 1 km více jak 20 Kč.