Diskuse » Archiv 2020 » Automobily, lodě a letadla » Historie SPZ a PZ » Archiv diskuse Historie SPZ a PZ do 01. 02. 2020 | předcházející | další |
Archiv diskuse Historie SPZ a PZ do 01. 02. 2020dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Heinrich Koehlermann
|
|
Neregistrovaný host |
UOE 65-39, typ O92, h. m. i., Mitsubishi, Žamberk |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3715 Registrován: 9-2006 |
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde |
Kapitán
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2798 Registrován: 6-2012 |
Potěšme tedy v tento slavnostní den své oko pohledem na "sjetí", které je v lednu 2020 spíše z říše snů a přesto k němu došlo..
Neustále toužíme po nových zážitcích a brzy se k nim staneme lhostejnými. Včerejší zázraky jsou dnes běžné jevy. (Nikola Tesla)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 738 Registrován: 10-2014 |
Kapitáne, tak to je pecka!! |
Heinrich Koehlermann
|
|
Neregistrovaný host |
Je tu někdo matematik? Jaká je pravděpodobnost, že se tohle dneska stane? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2616 Registrován: 3-2011 |
Pokud bychom to vzali zcela podle teorie pravděpodobnosti a stanovili si, že v je v ČR v současnosti 5,8 milionu aut (novější číslo jsem nenašel), z nichž má modrou značku asi 250 (můj skromný odhad), činí taková pravděpodobnost něco kolem 0,000000001858 %.
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
Vítejte v zemi neomezených možností. |
Heinrich Koehlermann
|
|
Neregistrovaný host |
LO-25-10, M53, výtvarné pojetí nehody motocyklu na silnici z Jičína do Lomnice nad Popelkou (v pozadí vrch Zebín) na náhrobku v Železnici (JC). Jde o Kraj hradecký, takže není důvod nevěřit, že zobrazená značka nebyla reálná. |
Jef
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5932 Registrován: 5-2002 |
činí taková pravděpodobnost něco kolem 0,000000001858 %. V Holešovicích je to o malinko víc - viz diskuse výše. No a když takovému setkání občas někdo malinko pomůže... |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3389 Registrován: 6-2015 |
Jef: Myslíš něco ve smyslu: Vezměte si na palubu letadla bombu, pravděpodobnost, že tam budou dvě, je podstatně nižší než u jedné?"No a když takovému setkání občas někdo malinko pomůže..." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7450 Registrován: 3-2007 |
Niekedy človeku trvá veľmi veľa rokov, než pochopí, že má čo do činenia s dvojičkami stále živé aj v roku 2020 |
Garfield
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13102 Registrován: 10-2004 |
Dneska jsem zahlídnul minidodávku s cizneckou (modro-žlutou) SPZ začínající ABB xx-xx. Vpředu jednořádek, vzadu dvouřádek. Kolk takových SPZ se ještě vyskytuje? Fotku jsem bohužel nestihl. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2620 Registrován: 3-2011 |
Naprosté minimum. Z této série ABB už jsou živé cca 3 kusy, více zřejmě ne. Počítám, že se jednalo o černou Suzuki Carry, mají ji Vietnamci a viděl jsem před pár lety nedaleko Sapy.
dnblistener
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1659 Registrován: 7-2013 |
Zopár slovenských ŠPZ nájdených za posledné týždne
PP-191CU / PP-308DD / PP-749EF
|
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17567 Registrován: 8-2002 |
dnb: LV 84-88 není zas tak obyčejná ŠD 11 a naštěstí stále žije: https://evidencia-dopravcov.eu/voz/847 R310/340, kdo to dnes pamatuje? soudruzi je pro ČSAD dovezli někdy na konci 80s. jeden odtahovej speciál u nás stále slouží: https://seznam-autobusu.cz/vuz/78990 http://www.liaznavzdy.cz/csadgal.php (spodní třetina stránky) jména firem se mění, spz na autě se mění, ale Renault je stále ve stejný provozovně |
Garfield
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13103 Registrován: 10-2004 |
Matijak: Díky. Suzuki Carry by mohlo být, barva snad tmavě modrá. |
Vámos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5949 Registrován: 6-2002 |
Tomino: Niekedy človeku trvá veľmi veľa rokov, než pochopí, že má čo do činenia s dvojičkami [lol] Asi siamská dvojčata Siam = Thajsko
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vše o historii značek v Česku najdete v knize: Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 456 Registrován: 6-2003 |
LV 84-88 - fotografia v príspevku vyššie vznikla v septembri 2002 na bratislavskom "rendezi", kde práve prebiehal zraz historických železničných vozidiel, krátko po prevoze autobusu do Bratislavy zo Starého Tekova, o niekoľko dní ŠD 11 o túto ŠPZ prišla
IN EMERGENCY TURN 4 RED ARMS AGAINST THE LEAD SEAL UNTIL STOP AND PUSH ROOF VENT COVER OPEN
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7736 Registrován: 12-2005 |
Vojandy z atlasu hub pro Feudala
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop) |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17570 Registrován: 8-2002 |
m_100: děkujem, všechny zná i seznam-autobusů. japa starý sou ty fotky/vodkuďpas to vyhrabal? jajcaj: díky (Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7737 Registrován: 12-2005 |
Spolek majitelů historických autobusů Ústí na Labem.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4760 Registrován: 4-2003 |
Fotky jsou aktuální, celobílá byla vyřazena loni. Něco jsem se v ní najezdil.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 227 Registrován: 8-2015 |
Po delší době přidávám pár fotek, na které jsem narazil v hlubinách internetu. Jmenovitě Pardubice, Praha, Náchod, Louny, Svitavy, Most, Klatovy, Brno-město, Praha-západ, Plzeň-sever, Ostrava, Chrudim, Jičín, Písek, Trutnov, Havlíčkův Brod, a Frýdek-Místek a Jeseník. |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17572 Registrován: 8-2002 |
jednopísmenná KT na emkový schade je nesmysl, ta cedulka je nejspíš z oktávky/litra/starý stovky kliky ven. mázlá PH-1 na Jáwě v renovaci vypadá jak nějaká individuální dovýroba. jinak nízká PS na kačeně je super a když už jsem tady... Vanette. motoplachta M94, kreditní karta 119, zlatá střední cesta 118 + karta v detailu, je vzácnost to potkat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7740 Registrován: 12-2005 |
Ta KT může bejt k tomu autu. Za komoušů nebyl problém s přestavbama od litra po emko jako nic. Takže vidět velkej TP jestli se zachovat starej sešitovej tak tam bych viděl dvě až tři výměny kastlí a několika motorů až z toho vznuklo tuto. Jináč ta užofka na platě je před domem kde bydlí kámoš. Se ho musim optat jestli mu jeblo a koupil takovej mrd nebo je to nábodný odstavení
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17575 Registrován: 8-2002 |
třeba jí vytáhl z garáže a jela do Reichu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 641 Registrován: 9-2006 |
Myslíte, že se za tu cenu opravdu prodala nebo to jen vyšponovaná cena uživatelem s nulovým hodnocením (druhý účet prodejce) ke zjištění ceny? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 122 Registrován: 7-2015 |
Bafy. Prodejce jsem já a v žádném případě jsem cenu nešponoval, to bych si vyprosil. Sám jsem z výsledné částky překvapen. Výherce je nějaký Polák, snad dodrží svůj závazek |
Ross95
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 544 Registrován: 12-2006 |
Zrovna polák, to mě mrzí, uteklo mi to o 2 stovky. Byl jsem přesvědčen, že mě nikdo nepřehodí . Asi mi ta červená neni souzená. Nikdo mi to nechce prodat
13:0 - Svět se zbláznil, držte se
|
ministr
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 54 Registrován: 10-2012 |
Vaňas: Bafy. Výherce je nějaký Polák, snad dodrží svůj závazek Tak to se vrací zpátky do země původu hezký Vánoce
ŽÁDNÝ UČENÝ Z NEBE NESPADL, ALE BLBCE JAKO KDYBY SHAZOVALI
|
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17582 Registrován: 8-2002 |
ušetřil jsem 30 litrů |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11013 Registrován: 7-2006 |
Něco málo z posledních dní: Z mobilu:
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.12.2019
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.12.2019 Regiomap Zlínského kraje - update k 31.12.2019 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 123 Registrován: 7-2015 |
Ross95: Pán si značku převzal osobně, takže vše v pořádku. Pochybnosti nebyli na místě |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7748 Registrován: 12-2005 |
Tak určitěěěě
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 228 Registrován: 6-2011 |
Garfield: Asi tuším kterou myslíš, domnívám se že ji mám odfocenou a kdysi jsem ji sem dával a dokonce vím, kde bydlí. Furt si říkám, že za ním zajdu, zda by mi ji neprodal. Budu muset. |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17583 Registrován: 8-2002 |
m_100: Ssang Yong 120 GLS, r.v. 1985? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 211 Registrován: 3-2006 |
Vyněním ty to spz kus za kus a jen automobilové bílé. Jen okres Mladá Boleslav a okres Česká Lípa, typ 053, 086 a 094. Foto na odkaze https://suky1.rajce.idnes.cz/SPZ_VYMENA/ Odpovědˇjen na e-mail. |
šumák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 119 Registrován: 7-2017 |
...nebyl problém s přestavbama od litra po emko jako nic. KT-43-10 bývala minimálně i na zelené hundrtce. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4672 Registrován: 11-2006 |
Pár SPZ z posledních týdnů.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 228 Registrován: 8-2015 |
Něco, co na mě vyskočilo při brouzdání internetem. Jmenovitě Rakovník, Písek, Kutná Hora, Přerov, Ostrava, Nový Jičín, Liberec, Praha, Plzeň-město, Rychnov nad Kněžnou, Ústí nad Orlicí a Uherské Hradiště. |
Vámos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5951 Registrován: 6-2002 |
Bramobora: Jmenovitě Rakovník.... Jsi si jist, že RA-06-52 je Rakovník? Podle mě je to Mladá Boleslav
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vše o historii značek v Česku najdete v knize: Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku |
Nános
|
|
Neregistrovaný host |
https://auto.bazos.cz/inzerat/113698677/platne-doklady-aero-30-ka brioletroadster.php |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 369 Registrován: 3-2010 |
Brambora: ta bílá Škoda ADD 03-65 je velmi nízká pražská O86. To je dost pěkný úlovek. Potkal a vyfotil někdo ještě nižší. Vůbec typ O86 v poslední době dost sleduju a skoro každý den aspoň jedno auto potkám |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3718 Registrován: 9-2006 |
Hugo6524 (369): ... ta bílá Škoda ADD 03-65 je velmi nízká pražská O86 . Pražské O86 začaly právě na sérii ADD 00-01 zhruba v polovině roku 1987 . .
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde |
Jef
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5935 Registrován: 5-2002 |
Potkal a vyfotil někdo ještě nižší. Vůbec typ O86 v poslední době dost sleduju a skoro každý den aspoň jedno auto potká Já před pár lety poblíž tehdejší práce pravidelně vídal tuto nízkou: Doma jistě najdu i kvalitnější foto, případně nějaké další takové kousky. Jinak O86 za poslední roky viditelně prořídnul, ale třeba v Praze stále není problém jich vidět i třeba několik v rámci jedné ulice. No a pak máme okresy, kde se o86 vydával dlouho a stále je ho všude plno - typicky na Moravě, takové ZN, BV, UH, PV... Ani třeba ve východních Čechách není těžké jich potkat dost v uličkách i v provozu. |
Jef
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5936 Registrován: 5-2002 |
Slíbené o něco lepší fotky: A ještě jedno ádédéčko - malinko vyšší, ale krásné: |
Heinrich Koehlermann
|
|
Neregistrovaný host |
Při vědomí, že se vzor ´86 vydával na osobáky dohromady asi deset let a že zrovna do něj spadá období tahání západoevropských ojetin počátkem 90. let, které pak zakrátko hromadně dosloužily, se tyhle značky stávají stále větší raritou, ač se to na první pohled nemusí vůbec zdát. Ale třeba takový strmý pád výskytu SMD a SME tady u nás na severu, nebo libereckých a jabloneckých značek, je toho zřejmým důkazem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4003 Registrován: 3-2005 |
Nějaké VPZ Nákláďáky jsem dal do příslušné diskuse, sem dávám ty ostatní. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3719 Registrován: 9-2006 |
R_b (4003): Nějaké VPZ. Nákláďáky jsem dal do příslušné diskuse, sem dávám ty ostatní. Děkuji za obě úrody, škoda jen, že jsou na mne obrázky malé ... posílal jsem Ti e-mail na adresu po nickem . .
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 740 Registrován: 10-2014 |
Jefe, ta matně modrá šestsettrojka s červenými koly je naprosto k sežrání! Krásný provozní stav, bez chromovanejch serepetiček, céčkový zimáky, mlhovky ze Spartaka, emkový zrcátka - připomíná mi to Kubu, nebo naše raná devadesátá léta.. Neměl bys ve svém bohatém archívu ještě nějaké tatřičky? Rád se pokochám. Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 336 Registrován: 3-2010 |
Tahle T603 byla dlouho stálicí jednoho pražského sídliště, pravidelně jsem ji potkával před cca 15 - 10 lety, pak se po ní slehla zem. Dle ČKP měla platné pojištění ještě v roce 2012. K nedávnému tématu: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3720 Registrován: 9-2006 |
R_b (4003): Nějaké VPZ. Nákláďáky jsem dal do příslušné diskuse, sem dávám ty ostatní. Za ty také děkuji a mohu přidat statistiku. Ze snímků nákladních vozidel (36) byla výtěžnost nových VPZ 35% a u zdejších (30) byla výtěžnost 20%, což lze považovat za velice dobrý výsledek . .
dnblistener
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1662 Registrován: 7-2013 |
Zopár nájdených slovenských špz z internetu
PP-191CU / PP-308DD / PP-749EF
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 234 Registrován: 6-2011 |
Garfield + Matijak: Mysleli jste tohle Suzuki? A pár fotek ze čtvrtka 23.1.2020: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2623 Registrován: 3-2011 |
Do mrtvé tabulky: 53 CKD-52, 68 CKD-70 - obojí hmi příslušných intervalů V94
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7772 Registrován: 12-2005 |
Jel jsem pro pizzu do vedlejší vesničky střediskový tady u nás na západě a připadal jsem si jako v prahee. Nejdřív Mcbainovskej fakír a pak poloprotekční medvěd.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 238 Registrován: 6-2011 |
AED 51-42 v letech 1996-2002 na Peugeot 505 USA verze. Typ O92 nebylo nutné použít, krásně by tam vyšel typ O86, ale když to byl dovoz z Ameriky... |
Heinrich Koehlermann
|
|
Neregistrovaný host |
HK-00-96, O53, d.m.i., Tatraplan (z historické fotografie) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 50 Registrován: 7-2017 |
Jeden ztracené v dalekém kraji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3004 Registrován: 3-2007 |
Poznáme ? Pontiac Fiero 1985 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3129 Registrován: 6-2007 |
DDA 55-55 https://aukro.cz/spz-stara-znacka-dda-neplatna-6961628999 Pak že staré plechy zmizí...houby...vyhrabou se, zpeněží a ve sbírkách přežijou...
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw) |