Diskuse » Hry a simulátory » Staničář » Archiv diskuse Staničář do 03. 1. 2020 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse Staničář do 03. 1. 2020dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek | |
---|---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 105 Registrován: 5-2014 |
A já ci hútorím, že bych dal aj tri tisícky, telo peňaži, keby bol dobre propracovaný a otvorený. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 48 Registrován: 3-2015 |
Problém není source. C# se dá naštěstí velice snadno dekompilovat, respektive v *.exe ani kompilovaný není. Celý zdrojový kód se dá obnovit během páru minut. Problém je povolení - původní autor nekomunikuje a bez jeho souhlasu s tím nikdo slušný nic dělat nebude. Já jsem nějaké malé úpravy udělal, vesměs opravy multiplayeru a ošetření známých vyjímek, ale vydávat to rozhodně nebudu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 106 Registrován: 5-2014 |
JachyHm : Tak vydáš jako svůj program. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 49 Registrován: 4-2017 |
mAzi.80: To by spíš musel lehce více předělat program, ale kdyby tam přidal nějaké funkce navíc, tak si myslím, že už by to z toho dělalo zcela jiný program. Ale jak říkám, musel by trošku víc ten program předělat, aby se náhodou neozval tvůrce s tím, že nedal svolení k úpravě a atd. a taky otázka, jestli už to není náhodou autorovi jedno a jestli nepočítá s tím, že to po nějaké době někdo může upravit. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 228 Registrován: 7-2011 |
Tatar presne to si hovorím... ale bez písomného súhlasu to proste nemože vydať ani nič lebo to napadne a zákony sú stále na autorovej strane. Je škoda mohol by sa k tomu vyjadriť... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 49 Registrován: 3-2015 |
mAzi.80: Nemůžu zveřejňovat jakékoli úpravy toho programu. Natož to vydávat za svůj program..."JachyHm : Tak vydáš jako svůj program." |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1953 Registrován: 4-2014 |
Pokud se jedná jen o dílčí úpravy, tak ano, asi určitě chtělo by to souhlas autora celého programu. Možná by to šlo, ale ten program by se musel totálně celý překopat od základu + přidat spousty nových fukcí, které zatím staničář nezná (tedy technologický monitor, kde se budou vypisovat data o SZZ a TZZ, grafickou nástavbu splněného grafikonu, aby to umělo simulovat různé poruchy, které si hráč v menu navolí, no prostě ten program by musel umět vše co umí ESA ve cvičném sále CDP a změnit název programu. S tím vším by vlastně ten původní program už s tímto novým programem neměl nic společného a dalo by se to považovat za úplně nový program, který je plnohodnotnou verzí používané ESA na síti SŽDC, který slouží pouze pro soukromá PC. Otázka, ale je co by na to řeklo AŽD, kdyby zjistilo, že takovýto naprosto schodný program se vším všudy, který vyrábí, koluje po netu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 50 Registrován: 4-2017 |
Luboš_3.21: Tak pokud by nebyl někdo takový génius, že by Staničář, případně ten upravený a nový program dokázal napojit na Reléové skříně ESY a udělat z něj tak skvělou náhradu origo ESY od AŽD, tak by to určitě neřešili. Kdyby jo, tak už by nejspíš dávno řešili JOPku od Starmonu, která prakticky funguje na stejné bázi, jenom s nějakými odchylkami a navíc Starmon a AŽD jsou spíš konkurenti navzájem, tak co by se řešilo nějaký program od amatérů, kteří to nepropojí se skříní? Dyť i nějaký/cí modeláři z Brna udělali program "hJOP" na obsluhu modelového kolejiště a je graficky a i funkčně celkem podobné JOPce od AŽD a taky to AŽD neřeší. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 107 Registrován: 5-2014 |
Luboš 3.21 : Souhlasím s tebou, bylo by potřeba celý ten program překopat a vytvořit nové funkce pro simulaci i pro tvorbu Tatar : Souhlasím s tebou, AŽD je výrobce a dodavatel drážních zabezpečovacích zařízení, nějaký počítačový simulátor, který si někdo vyprogramuje jim může být vuřt, to nemá s tím nic společného. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1956 Registrován: 4-2014 |
mAzi80. - třeba v Brně na dopravce , mají ESA simulátor, mají to udělané tak, že reléovku mají naprogramovanou v počítači a celé to mají zapojené na modelové kolejiště, kde mají postavenou Žst. Brno Hl.n., ale také to jde i s AŽD 71, kdy je klasický pult RZZ AŽD71 a též i modelové kolejiště, je napojeno na počítač, který slouží jako reléovka. To samé lze udělat i elektromechanikou, kdy třeba klasickou výměnovou pákou přehazujete miniaturní výhybku na modelovém kolejišti, akorát místo drátovodů je to propojeno elektricky. Takže určitě i do současného staničáře by šlo dodělat spousty nových funkcí, které klasická ESA běžně má. Bohužel nejsem programátor, takže současná verze staničáře musí stačit. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 51 Registrován: 4-2017 |
Zdravím ve spolek. Mám otázku. Je normální, aby STAG sám od sebe smazal všechny data? Tím mám na mysli, kdy edituji stanici a grafikon v ní a poté se smaže komplet všechno a to včetně stanice v Builderu. Stalo se mi tak zrovna dneska, když jsem si upravoval GVD, tak jsem ji jako normálně uložil, ale ejhle, STAG crashnul, což se mi stalo poprvé a po znovu načtení se jenom objevila hláška "End of file", následně jsem otevřel .xml a ejhle... Soubor kompletně prázdný a ani stopa, že by tam někdy nějaká stanice s vlakama byla... Pro mě je špatné, že jsem si neudělal pořádnou zálohu, protože jsem nečekal, že STAG je tak nekompatibilní a náchylný na crash, natož na smazání celého obsahu, tudíž se na celou práci můžu vyprdnout. Pokud někdo bude znát příčinu, budu rád. | |
Keram
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 153 Registrován: 4-2017 |
Zdravím, máme s kamáradem problém spustit síťovou simulaci. Oba program spouštíme jako správce, máme stejné verze, vypnuté firewally, stejnou IP a port, samozřejmě převzetí oblasti dle čísel zásobníků. Prostě vše, jak by mělo být. Po kliknutí na "Vytvoř CLIENTA" se Staničář zasekne a spadne s chybovou hláškou, viz foto. Díky za návrhy na řešení. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 109 Registrován: 5-2014 |
Zdravím. Najde se zde někdo, kdo mi poradí? Vytvořil jsem si v GIMPu kurzor do Staničáře takový, aby se podobal tomu který je v ESA. Problém je v tom, že ten v ESA je jaksi průhledný či poloprůhledný a ten můj nikoli. Věděl by někdo jak ho upravit do průhlednosti? V GIMPu se mi to nedaří. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 148 Registrován: 6-2013 |
mAzi.80: Tohle nemůže takovým způsobem nikdy fungovat. Windows nedokáže nastavit, aby byl kurzor průhledný jen na některých barvách."Zdravím. Najde se zde někdo, kdo mi poradí? Vytvořil jsem si v GIMPu kurzor do Staničáře takový, aby se podobal tomu který je v ESA. Problém je v tom, že ten v ESA je jaksi průhledný či poloprůhledný a ten můj nikoli. Věděl by někdo jak ho upravit do průhlednosti? V GIMPu se mi to nedaří. " |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19 Registrován: 4-2018 |
Ahoj všem. Potřeboval bych poradit. Stáhl jsem si demoverzi ESA 11 a normálně ji spustím. Po spuštění stanice se ale nic neděje. Nejedou žádné vlaky, nic... Jak se to ovládá a spouští simulace? Díky | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 52 Registrován: 4-2017 |
robin.tell: Jediná možnost, jak si přivolat vlaky a mít tam vlaky, je jedině tím, že je vytvoříš na manipulačních kolejích a nebo necháš vytvořit z vedlejších stanic. GVD jako takové tam snad ani není provozní a jelikož se jedná o Demo, tak je spíš vhodné pro Provozovatele dráhy, kteří si tím můžou vyzkoušet, jestli by se jim takový systém zabezpečení líbil a hodil, nebo ne, stejně jako Demo verze od Starmonu. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 110 Registrován: 5-2014 |
zdendaki : Když spustím demo ESA od AŽD ve Windows, tak se ten kursor zobrazuje průhledně. Ha! Tak jak je to? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 126 Registrován: 8-2008 |
V demu ESA to bude nepochybně dělat samotný program, Staničář na to naprogramovaný není. Navíc se v demu ESA můžou používat různé kurzory podle toho, na jakém prvku se aktuálně kurzor nachází. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 127 Registrován: 8-2008 |
Když tak nad tím uvažuju, tak jednodušší by asi bylo, aby kurzor byl pod prvky kolejiště. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 111 Registrován: 5-2014 |
Tmsm : No, tak sem s tím | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 128 Registrován: 8-2008 |
S čím? Edit: Jestli myslíš to schování kurzoru pod prvek kolejiště, tak to musí umět program, ESA to asi umí, Staničář asi ne. (Příspěvek byl editován uživatelem tmsm.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 149 Registrován: 6-2013 |
mAzi.80: ESA je na to naprogramovaná, Staničář ne. ESA si kurzor vykresluje sama, Staničář to dělá pomocí systému. V tom je ten rozdíl. Aby se Staničář mohl chovat stejně (nebo alespoň podobně), muselo by se sáhnout do samotného programu, nikoliv jen do samotného souboru kurzoru."Tmsm : No, tak sem s tím " |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 112 Registrován: 5-2014 |
zdendaki : Děkuji, za vysvětlení. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 113 Registrován: 5-2014 |
V Builderu již nefunguje možnost vkládání obrázků tak, jak temu bylo kedysi? Nastavení umožňuje zvětšit mapu na víc jak x500 y500 políček, ale žádná změna. Furt jen 500x500. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15 Registrován: 7-2017 |
Dobrý den, chci se zeptat ohledně kurzoru...potřeboval bych vědět jak udělat vyplněný kurzor (nepotřebuji aby byl průhledný, pouze neprůhledný stačí), předem děkuji | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 114 Registrován: 5-2014 |
Zasly_CZ : | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 115 Registrován: 5-2014 |
Zasly_CZ : Kaj to chceš? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 20 Registrován: 4-2018 |
Zdravím. Nevíte někdo, jestli existuje novější GVD pro Bratislavu, než je GVD 2016? Díky | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 230 Registrován: 7-2011 |
robin.tell: nie myslím že Tomko niečo robil ale či to je verejné neviem vôbec | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16 Registrován: 7-2017 |
mAzi.80 - Zhruba 16x16 | |
Keram
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 157 Registrován: 4-2017 |
Zasly_CZ: "Kaj" je "po našymu" "kde". Takže autor (mAzi.80) se nejspíš tázal, kam to může zaslat... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17 Registrován: 7-2017 |
Zaslat to může na e-mail p.zaslavsky09@seznam. Předem děkuji. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 119 Registrován: 5-2014 |
Keram: A na co si myslel, že se ptám? Zasly_CZ : Zašlu džišo wieczorem. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 6-2010 |
Zdravím, chci se zeptat zda je normální, že v simulaci prahy od "bulik4lg" se mi nezobrazuje spousta vozů, HV,... Když spustím jinou simulaci tak nemám problém. Verzi vozů mám 428. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 231 Registrován: 7-2011 |
Mich3lin: posledná verzia je 408, máš zastaralú databázu. treba ju aktualizovať, vo vozi.ini treba zmeniť update adresu. [update] base=http://stag.jachyhm.cz/vini/ |
|
Michael V.
|
||
Neregistrovaný host |
Zdravím! Neměl by někdo prosím odkaz na stanici Přerov? Starší odkazy mi nefungují. Díky Případně můžete na mail michaelvykoukal2002@gmail.com |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 42 Registrován: 12-2013 |
DOZ MODRAVA smyšlená mapa - byl by zájem o zveřejnění
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 68 Registrován: 1-2016 |
Ahoj jestli je ten Přerov mohl bych o něj taky poprosit | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21 Registrován: 4-2018 |
Dispečer2: Ano! Já mám zájem o každou stanici nebo trať "DOZ MODRAVA smyšlená mapa - byl by zájem o zveřejnění " |
|
Kočkopes
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1031 Registrován: 10-2017 |
Hezký den, v některých simulacích (např. Hradec Králové) mi nefunguje ukládání hry. Takto - hraju simulaci a kliknu na uložit. Hra se na cca 2 sekundy zacyklí a pak pokračuje normálně dál. Hru ukončím. Když pak chci pokračovat v uložené simulaci, tak se mi žádná nenabízí, pouze můžu začít od znova. Nevíte, co s tím? Díky. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 666 Registrován: 6-2007 |
Kočkopes: 1, A když se podíváš správcem souborů, tak ten soubor vidíš, nebo tam není? 2, V jakém adresáři máš Staničář uložený? 3, Operační systém? |
|
Kočkopes
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1032 Registrován: 10-2017 |
1) Kromě .xml souboru tam není nic. 2) (C: )/Program Files (x86)/Staničář-2.3.0.46 3) Win 8.1 |
|
balik
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2481 Registrován: 11-2002 |
Spouštíš jako správce? Zkus taky prohlédnout C:/Users/XXX/AppData/Local/ (kde XXX je Tvůj účet, do kterého se přihlašuješ v osmičkách), příp. i další složky v AppData, jestli v nich není adresář "Staničář". |
|
Kočkopes
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1033 Registrován: 10-2017 |
Nespouštím, v AppData/Local nic není. Už nastavil "spouštět jako správce", jdu to vyzkoušet. |
|
Kočkopes
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1034 Registrován: 10-2017 |
Pomohlo spouštět jako správce, díky. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 121 Registrován: 5-2014 |
Nechce někdo vytvořit řazení nákladních vlaků? |
|
Praha ?
|
||
Neregistrovaný host |
Ahoj, nevíte jestli někdo udělal nebo dělá Prahu hl.n. 2019/2020 ??? Díky | |
bulik4lg
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 31 Registrován: 9-2016 |
Praha ?: "Ahoj, nevíte jestli někdo udělal nebo dělá Prahu hl.n. 2019/2020 ??? Díky " Ahoj, pracujeme na tom, stejně jako loni, s XYZ. Zatím nedokážu odhadnout, kdy to vydáme. Nějakou "chvíli" to potrvá. |
|
Keram
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 167 Registrován: 4-2017 |
Měl bych dotaz (nejvíce asi pro Balika): Mám problém v Builderu při stavění oblasti. Ani za nic nemůžu nastavit přejezdy, aby mi fungovaly tak, jak chci - tj. aby byla správná předzváněcí doba. I při nastavení jakékoliv předzváněcí doby při jeho stavění se přejezd uzavře těsně před vlakem, a otevře hned za vlakem, přičemž samotné "zavírání" netrvá déle než pár sekund. Rychlost (traťová přes něj), tak samo jako předzváněcí doba, jsou nastaveny OK. V čem může být chyba? Další "problém" - jak "přinutit" soupravu, aby držela rychlost návěštěnou návěstidlem, tj. nezpomalila na předepsanou rychlost až v obvodu výhybek (která, jak jsem zjistil, musí být nastavena pomocí "traťové" rychlosti přes danou kolejovou spojku)? Díky moc za odpovědi. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 122 Registrován: 5-2014 |
Maró, tos objevil Ameriku. Vlak zpomalí až těsně před výhybkou na její nastavenou rychlost, to je prostě jedna z mnoha nedokonalostí Staničáře. Já to dělám tak, že když je třeba vexel na 60 do odbočky , tak ten obvod nastavím na rychlost třeba 50 nebo 40 a tím tak nějak vykompenzuju to, že vlak vjede od vjezdu plnou rychlostí.. Ty přejezdy na trati, to je též záhada.. |
|
Praha ?
|
||
Neregistrovaný host |
bulik4lg: "Ahoj, pracujeme na tom, stejně jako loni, s XYZ. Zatím nedokážu odhadnout, kdy to vydáme. Nějakou "chvíli" to potrvá." Děkuji za odpověď ... A Praha hl.n. 2018/2019 by byla prosím někde ke stažení nebo už ne ? |
|
Keram
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 168 Registrován: 4-2017 |
mAzi.80: Áha, takže nejsem úplně blbý, když jsem na to nepřišel, jak s tím vydrbat... Nicméně ohledně těch přejezdů - něco bude u mě špatně, poněvadž v ostatních simulacích, když chci uzavřít přejezd manuálně (pomocí F2 -> UZ), běží předzváněcí doba (přejezd "bliká"), následně se přejezd uzavře. U mě, když ho manuálně zkusím zavřít, je předzváněcí doba jen cca 1-2 sekundy. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 123 Registrován: 5-2014 |
Máš dobře nastavené pole přejezdu? Aby bylo "/AB" pokud je v trati "/AB" a pole mimo kolej musí být "bez koleje" a nesmí mít "/AB" | |
Keram
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 169 Registrován: 4-2017 |
Aha, aha... V tom možná bude ten zakopaný pes. Zkusím, jak se k tomu dostanu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21 Registrován: 7-2017 |
Dobrý den, nemá někdo novější verzi Olomouce do staničáře, než je 1-02? Jako myslím s modernizovanou stanicí z října 2016... | |
Michael V.
|
||
Neregistrovaný host |
Ta Olomouc po reko by se hodila i mě. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3390 Registrován: 1-2007 |
Zdravím Vás, Hráva niekto "Bohumín"? Čo treba srpaviť s končiacimi vlakmi ktoré končia vo Vrbici a nemajú ďalej určený pohyb? Ani loko ani súprava.
ICQ - 441 546 338 / Galéria www.trainvlke.6f.sk/
spzd.estranky.sk - stránka venovaná motorovému vozu M131.1443 |
|
Keram
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 171 Registrován: 4-2017 |
Peter140001: O jakou verzi Bohumína jde? A číslo vlaku? | |
Ocún
|
||
Neregistrovaný host |
Jak Vám funguje Staničář ve windows10? Mě na info tabuli přibývají vlaky, které odsouhlasím, ale do obvodu přijede jen pár vlaků z jednokolejek. Všechny příjezdové tratě se jeví jako obsazené, VC jsou postavené, ale nic nepřijede. Nevíte někdo, co s tím? Předem díky za kazdou radu. HNY2020 | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3391 Registrován: 1-2007 |
Keram Je to verzia s GVD 2018/2019 (platná od 9.12.2018), no číslo vlak hneď neviem, tých vlakov tam bolo viac zo všetkých smerov (od Chalupiek, Ostravy alebo Petrovíc) a rôznych dopravcov. EDIT: Náhodne som spustil a napríklad vlak NEx46848 končí Bi na 27koľaji a nič ďalej neviem čo s nim. ďalej Mn 80261 od OH1 končí 604 Vrbice. Lv72591 takisto ... (Příspěvek byl editován uživatelem Peter140001.)
ICQ - 441 546 338 / Galéria www.trainvlke.6f.sk/
spzd.estranky.sk - stránka venovaná motorovému vozu M131.1443 |
|