Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Dopravci a linky | « předcházející | další » |
Dopravci a linkydolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek | |
---|---|---|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8572 Registrován: 6-2015 |
Přímé busy jsou v PD z Krnova do Brna a opačně. V pátek je přímý Karlova Studánka-Brno a Brno-Krnov, v neděli pak jeden autobus jede Krnov-Brno a opačně, druhý jede Krnov-Olomouc a Olomouc-Rýmařov. Ten na autobus z Brna čeká 15 minut. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5042 Registrován: 4-2003 |
Obzvláště u 850152/8 je to zajímavé - 2 minuty rezerva na přestup z Brna a 2 minuty čeká. Tzn. při zpoždění větším naž 4 minuty nebude přípoj zajištěn. Sice podle toho, co píše Pajzák, to bude tentýž bus, ale to nikdo z JŘ nezjistí. Ukázkový příklad, jak se sám dopravce připravuje o zákazníky... (Příspěvek byl editován uživatelem jenda z hk.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7071 Registrován: 12-2004 |
Jenda: | |
Mauricio
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10922 Registrován: 4-2005 |
U dálkových linek je běžné, že si cestující koupí místenku a ta jde v AMSce koupit na celou trasu až do Brna, takže potencionální klient může být v klidu, pokud jde o přípoj. Ale jinak samozřejmě nějaká poznámka o tom, že "vůz pokračuje po lince xxx bez nutnosti přestupu" by v tom JŘ jistě nebyla od věci, pokud je to takto plánováno jako trvalý stav. |
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8574 Registrován: 6-2015 |
V tom jízdním řádu z Brna se píše, že na spoj v Olomouci navazuje spoj dále. O tom, že by čekal jen 2 minuty, tam není ani slovo. Takže by problém vzniknout teoreticky nemusel. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2232 Registrován: 4-2019 |
Na jízdních řádech se člověk dočte leccos. Před více lety jsem na AN v Mělníku viděl oznámení přibližně tohoto znění: Spoj X v zastávce Y vyčká na příjezd spoje N linky ZZZ nejvýše 10 minut (přímý vůz). Po těch 10 minutách by patrně ujel sám sobě ... Skutečně tam bylo převlékání. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1200 Registrován: 5-2006 |
Mauricio) Od kdy AMSBus nebo jiný prodejce nějak garantuje přestupy? To je věc čistě dopravce(ů) a nebo toho, kdo zastřešuje dané linky v nějakém systému. | |
Mauricio
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10923 Registrován: 4-2005 |
Pokud pri rezervaci mista dostanu jednu mistenku s jízdenkou na celou trasu, a dokonce v ramci jednoho linkospoje, ocekavam, ze to jede primy bus. A zatim to z me zkusenosti vzdy tak bylo. (Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 273 Registrován: 10-2019 |
|
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8579 Registrován: 6-2015 |
He??? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2543 Registrován: 8-2020 |
(1) Dopravce ve veřejné linkové dopravě je povinen f) zveřejnit v zastávce jízdní řád a název zastávky, v městské autobusové dopravě dále číslo linky, a po celou dobu provozování dopravy zajistit v zastávce zveřejnění jízdního řádu ve znění jeho schválených změn; u zastávky určené pouze pro výstup cestujících není vyvěšení jízdního řádu a čísla linky povinné, Podobně jako u zákazu zastavení, i zde má zákon nějaké mezery, není napsáno v které zastávce má jř vyvěsit. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5043 Registrován: 4-2003 |
...mě spíše zaujal název dopravce. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2235 Registrován: 4-2019 |
Jenda_z_hk: Navíc vypadá pozoruhodně v souvislosti s větou o tarifu."...mě spíše zaujal název dopravce." |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1058 Registrován: 3-2009 |
mě spíše zaujal název dopravce. Asi překlep, na portal.idos.cz je to normálně pod Psotou. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1425 Registrován: 8-2004 |
Překlep? Já měl za to, že jízdní řád si vyrábí dopravce sám. Že by se dopravce A zmýlil, překlepl a omylem uvedl dopravce B? | |
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8580 Registrován: 6-2015 |
Daarzyn67: He???"(1) Dopravce ve veřejné linkové dopravě je povinen f) zveřejnit v zastávce jízdní řád a název zastávky, v městské autobusové dopravě dále číslo linky, a po celou dobu provozování dopravy zajistit v zastávce zveřejnění jízdního řádu ve znění jeho schválených změn; u zastávky určené pouze pro výstup cestujících není vyvěšení jízdního řádu a čísla linky povinné, Podobně jako u zákazu zastavení, i zde má zákon nějaké mezery, není napsáno v které zastávce má jř vyvěsit." |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1201 Registrován: 5-2006 |
Daarzyn67) Že by po těch 30 letech, kdy se úřady vozí po dopravcích, že nemají vylepené v nějaké zastávce JŘ potom, co jim to tam "někdo" strhne a přijde udání na úřad, někdo přišel tak s průlomovým precedentem, který nikoho nenapadl ne, bere se KAŽDÁ zastávka linky. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2236 Registrován: 4-2019 |
Twig: Porovnáním lze zjistit, že to na fotce je jiná podoba jř, než je na portálu IDOS (tam je unifikovaná). Takže je otázka, kdo a jak ji vytvořil. Není to obvyklý jev, stává se to třeba v některých IDS."Překlep? Já měl za to, že jízdní řád si vyrábí dopravce sám. Že by se dopravce A zmýlil, překlepl a omylem uvedl dopravce B? " |
|
Sirka
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 975 Registrován: 9-2007 |
pdk: Jihočeský formát JŘ a neexistující dopravce? Zajímavý překlep. "Já měl za to, že jízdní řád si vyrábí dopravce sám. Že by se dopravce A zmýlil, překlepl a omylem uvedl dopravce B? "Porovnáním lze zjistit, že to na fotce je jiná podoba jř, než je na portálu IDOS (tam je unifikovaná). Takže je otázka, kdo a jak ji vytvořil. Není to obvyklý jev, stává se to třeba v některých IDS." A co toto? Jaktože mimo Prahu je linka s jedničkou na začátku? nebo to je jen interní označení? https://www.adosa.cz/dokumenty-upload/20240205_ctp-jr-jedna-stran a.pdf
"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
|
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8582 Registrován: 6-2015 |
A jeden trochu nestandardně vylepený jízdní řád téže linky v téže obci. Ne že by ostatní byly vůbec vylepeny. Dole je jen cyklobus. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2547 Registrován: 8-2020 |
Taky zajímavý označník zastávky | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7075 Registrován: 12-2004 |
U nového nočního spoje Praha - Dobříš se jedná o prodloužení do Příbrami, od prosince. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7076 Registrován: 12-2004 |
UB od 1.9. opět omezuje ČB - Brno Škoda, že Flixbus nemá i jeden odpolední spoj z Brna a ráno z ČB.... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 8-2024 |
Storno jízdního dokladu UNITED BUSES Vážená/ý cestující, nyní Vám bylo provedeno storno jízdního dokladu z důvodu změny jízdního řádu od 1. 9. 2024. Vámi požadovaný spoj naleznete pod novou linkou 320928, která bude v systému nahrána do pátku. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 204 Registrován: 9-2007 |
Ad Blekp Linka 928 http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L320928_240901_379824.pdf |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2003 Registrován: 11-2007 |
Takže místo slíbeného dalšího ranního spoje je linka RB Moravská Třebová - Brno omezena na dva páry spojů. Ale je to překvapení, čekal jsem ukončení provozu 😁 a Rožnov - Hranice - Přerov - Brno, kde bylo od června slíbené posílení provozu je nyní zastavena úplně. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7077 Registrován: 12-2004 |
Zdenda 999: Jel sem do MT minulou sobotu a jelo docela dost lidí. | |
Knedlik29
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13 Registrován: 6-2023 |
Zdenda 999: Často na linku z Brna do Hranic v Přerově čekávalo dost lidí (protože to mělo velmi krátkou jízdní dobu) a nikdy nic nepřijelo. Dovolat se dopravci se nedalo. Informačka v Přerově nic nevěděla. | |
Tomas25
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3188 Registrován: 12-2007 |
Knedlik29: Ze začátku ta linka jezdila celkem spolehlivě, jezdil na ní Evadys a Magelys. O něco později mívala zpoždění přibližně 10 - 15 minut. Že se dopravci dovolat nedalo, o tom se lze přesvědčit i z recenzí třeba zde. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2005 Registrován: 11-2007 |
Tam je největší problém, že udělají linku která má hlavu a patu, začne jezdit, lidem se naslibuje posílení a po nějaké době se nepohodnou s řidičem (tradiční výmluva) a linka prostě přestane jezdit... Info žádné. MT se nepohřbila hned, ale evidentně opět není řidič a autobus zam najíždí z Olomouce a už jedou jed dva páry spojů, místo třech (dle slibů už měly být čtyři) | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5044 Registrován: 4-2003 |
BOBOSPED rozšířil své pole působnosti o Ostravu. ...a naopak kmko logis zastavilo provoz svých linek Třebíč-Praha. Je září, mohli by začít jezdit lidi. V rozhodnutích tohoto dopravce aby člověk logiku pohledal (Příspěvek byl editován uživatelem jenda z hk.) |
|
Mauricio
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10945 Registrován: 4-2005 |
Rozhodnutím bylo rozhodnuto, že se firma bude věnovat již pouze nedopravním aktivitám. |
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8616 Registrován: 6-2015 |
Třetí pár na 680040 logicky zmizel s ukončením provozu na rožnovské lince, odkud tam vůz přejížděl. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 3-2022 |
Zdenda999: "Takže místo slíbeného dalšího ranního spoje je linka RB Moravská Třebová - Brno omezena na dva páry spojů. Ale je to překvapení, čekal jsem ukončení provozu 😁 a Rožnov - Hranice - Přerov - Brno, kde bylo od června slíbené posílení provozu je nyní zastavena úplně." A kdo to posílení na 680040 sliboval? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2006 Registrován: 11-2007 |
Wolf: na profilu na facebooku psali, že od září bude nový spoj kolem osmé z MT v pracovní dny | |
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8617 Registrován: 6-2015 |
Slibováno nebylo nic. Že se o něčem uvažuje, neznamená, že to určitě bude. Dokonce jsem si to já, coby nemajitel a odpůrce facebooku, dokázal najít. (Pokud to tedy je to, co jsem měl najít...) Zároveň se tam psalo i o zrušení toho odpoledního kola, tak nevím, proč se tak divíš. Vlastně vím... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7078 Registrován: 12-2004 |
http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L721308_240901_378148.pdf Ten z Brna v 7:30 je novinka od 1.9. nebo už to nějakou dobu jezdí? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2007 Registrován: 11-2007 |
Pajzák: "Určitě tam budeme časy natahovat. V tomto ohledu byl začátek v červenci ideální, mnohé se odzkoušelo a budeme z toho dále vycházet. Je v plánu přidat ještě spoj okolo osmé hodiny, ale vše se to odvíjí od personálu, kterého není nazbyt." Hold jsem z toho nepoznal, že je v plánu zrušit odpolední spoj. Komentáře ci se objevily dva týdny po této informaci, kde se o tom skutečně píše, jsem opravdu nehlídal |
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8620 Registrován: 6-2015 |
O zrušení odpoledních spojů se píše někde jinde, v reakci na jeho zpoždění vlivem pozdního příjezdu do Brna na předchozím spoji. Když už chci na někoho házet hovna, tak si aspoň vše předem ověřím. A je mi jedno, jestli je to Pepa nebo Lída. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 9-2024 |
Twig: "Překlep? Já měl za to, že jízdní řád si vyrábí dopravce sám. Že by se dopravce A zmýlil, překlepl a omylem uvedl dopravce B? " Nenapadlo nikoho, že označníky vlastní cizí dopravce který to dopravci ZDS-Psota vylepuje? Tak to totiž je, žádný dopravce B! |
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8626 Registrován: 6-2015 |
A co z toho podle tebe plyne? Kdybych něco takového dělal já, tak si z portálu stáhnu JŘ a vylepím ho. Popř. si ho nechám od ZDS poslat. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 3-2022 |
Zdenda999: "Wolf: na profilu na facebooku psali, že od září bude nový spoj kolem osmé z MT v pracovní dny" Přesně, jak zde už bylo napsáno, že slibováno nic nebylo a naopak se vědělo, že se zruší odpolední kolo do Jevíčka, takže asi tak, tímto bych to uzavřel... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 3-2022 |
Zzz: "http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L721308_240901_378148.pdf Ten z Brna v 7:30 je novinka od 1.9. nebo už to nějakou dobu jezdí?" Je to novinka |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7079 Registrován: 12-2004 |
wolf: A ještě v 15:30 do Ol. Jestli jsem v rychlosti dobře počítal. tak v pátek bude n Brno - Olomouc jezdit od poloviny září celkově cca 47 párů spojů autobusů- Na to se asi žádné z větších měst nechytá, co se relací do Brna týká. (Příspěvek byl editován uživatelem zzz.) |
|
hrejzadarmo
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 452 Registrován: 2-2014 |
Neměl by někdo k dispozici nějaké poslední jízdní řády linky Chrudim - Praha? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1401 Registrován: 4-2006 |
Jaký byl vlastně důvod toho, že nikdy nevznikl "ČAD", po vzoru ČSD - ČD? Hádám nikdo nestál o slovní shodu se jménem chudé africké země? |
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8737 Registrován: 6-2015 |
A v Chomutově bylo a v Blansku stále je co? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1402 Registrován: 4-2006 |
Ok, tak se doplním "hromadně". Přiznám se tedy, zda nejsem schopen říct, zda ještě v roce 1993 šlo ještě něco hromadně přejmenovat - jako Č(S)D. |
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8739 Registrován: 6-2015 |
Tak dráhy zůstaly v rukou státu, zatímco ČSAD šly do soukromých rukou, takže rozhodnutí bylo v podstatě na jednotlivcích. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 279 Registrován: 10-2019 |
A hlavně zkratku ČSAD si nechal zaregistrovat jistý pan podnikatel ze Zlínska že ano,takže tak. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2275 Registrován: 4-2019 |
Info: Což by měl být důvod pro to, aby se všichni ostatní vyhýbali tomuto názvu jako čert kříži."A hlavně zkratku ČSAD si nechal zaregistrovat jistý pan podnikatel ze Zlínska že ano,takže tak." |
|
Martinmarilynmanson
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11436 Registrován: 12-2007 |
Sdružení uživatelů kolektivních ochranných známek ČSAD
Sháním staré jízdní řády 50., 60. léta a 90. léta v Severočeském (Ústeckém) a Západočeském (Karlovarském i Plzeňském) kraji.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2619 Registrován: 8-2020 |
Prohlédl jsem si návrh úpravy zákona o linkové dopravě, a konečně se snad řeší tato právní díra: "K bodům 17 a 18 (§ 27 odst. 1 písm. f)) Současná platná právní úprava stanovuje, že žádný řidič nesmí zastavit a stát ve stanovené vzdálenosti nebo na vymezených místech u zastávky autobusu, trolejbusu nebo tramvaje. Z této úpravy však zákon o silničním provozu nestanovuje výjimku ani pro řidiče vozidel hromadné dopravy osob, pro které jsou dané zastávky určeny. Navrhuje se tento nedostatek napravit a výslovně stanovit, že uvedený zákaz neplatí pro řidiče vozidel, k jejichž zastavení nebo stání je zastávka určena, tedy pro ty, kteří zde dle jízdního řádu mají zastávku daného spoje." |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 8-2024 |
Několikrát jsem zkoušel neúspěšně vyhledat a koupit jízdenku na spoj UNITED BUSES v 12:40 z Brna do Tábora a ČB. Zjistil jsem že je chybný čas 15:30 u Obrataně a příjezd do Tábora správně v 15:25 a pak tedy vyhledáváč ukazuje příjezd do Tábora posunutý o 24 hodin! https://portal.cisjr.cz/Down.aspx?f=pdf/L320920_240901_593385.pdf Včera ten čas u Obrataně opravili na 14:50, v IDOSu už je to v pořádku. http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L320920_240901_379478.pdf Ale v eshopu United/Bileto zůstalo posunutí o 24 hodin a jízdenka z Brna do Tábora/ČB pořád nejde koupit. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1202 Registrován: 5-2006 |
Blekp: "Několikrát jsem zkoušel neúspěšně vyhledat a koupit jízdenku na spoj UNITED BUSES v 12:40 z Brna do Tábora a ČB. Zjistil jsem že je chybný čas 15:30 u Obrataně a příjezd do Tábora správně v 15:25 a pak tedy vyhledáváč ukazuje příjezd do Tábora posunutý o 24 hodin! https://portal.cisjr.cz/Down.aspx?f=pdf/L320920_240901_593385.pdf Včera ten čas u Obrataně opravili na 14:50, v IDOSu už je to v pořádku. http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L320920_240901_379478.pdf Ale v eshopu United/Bileto zůstalo posunutí o 24 hodin a jízdenka z Brna do Tábora/ČB pořád nejde koupit. " Ručně fixovat jízdní řády je vždy na Už je to lepší? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7086 Registrován: 12-2004 |
MP Dačice - Brno část lidí na stojáka ( sedačky obsazený) Sem nečekal, že jezdí tolik cestujících.... |
|