Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Nejhorší trosky provozované v pravidelné dopravě » Archiv diskuse Nejhorší trosky provozované v pr... do 30. 1. 2023 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse Nejhorší trosky provozované v pr... do 30. 1. 2023dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
jkl
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 169 Registrován: 7-2017 |
https://www.krimi-plzen.cz/a/autobus-hruzy/ Obávám se, že vím, nicméně mi to k dotyčnému absolutně nesedí.. Jsem velmi prekvapen.. Neměl autobus náhodou někdo v pronájmu? Mohl by se k tomu zde vyjádřit Je divné, že jeden zdroj mluví o igelitu, druhý o plexisklu.. Pokud je to plexi, je to rozhodně lepší než igelit.. Jak policisti poznají dobře či špatně autobus brzdí? (Příspěvek byl editován uživatelem jkl.) |
Rutak11
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1258 Registrován: 9-2009 |
Vyjadřoval se k tomu v plzeňské diskuzi.
Princezny by měly zůstat zazděný.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1928 Registrován: 1-2009 |
Tak ho tady kluka klidně usmazte Ale ze AKV jezdila přes týden na lince v ZDO s Intourem s igelitem na zadním okně - žádný problém |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2090 Registrován: 9-2005 |
To by se dalo ještě opravit. [proud] Jaképak opravit, vždyť jde od doktora - jen nasadit značky a šup na linku!
cca v únoru roku 2019 budu pořádat převážně dopravně zaměřenou výpravu do Indie, předpokládaná cena 20-30 tisíc Kč. Kdo by jste měli byť jen hypotetický zájem, hlaste se
|
jkl
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 170 Registrován: 7-2017 |
Lc937gt11: Usmažte? Záměrně jsem neuváděl název firmy, ani onoho diskutéra.. Ok, již se vyjádřil jinde Je frajer, že to nezamlčuje.."Tak ho tady kluka klidně usmazte" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13749 Registrován: 11-2004 |
Zjišťoval jsem si informace ze všech stran, takže článek, který převzaly všechny servery je víceméně vycucaný z prstu jen proto, aby byla senzace. Okno se rozbilo v pátek, protože řidička je nejlepší, lepší jak všichni na světě a lidi jí říkají, že jezdí jako bůh. Mně bylo nahlášeno, že je odřené a bude potřeba nové, ne že je tam díra jak do prdele. Bylo to na udání jednoho z dopravců, autobus jezdil poslední v koloně bez lidí. Pokud by tama měl někdo vypadnout, tak leda stejný idiot, který by si vypustil vzduch ze zadních dveří, aby měl tu možnost. Bus je necelé dva měsíce po STK, na brzdy naprosto v pohodě, vzhledem k tomu že jsem ho vezl domů to můžu posoudit nejlíp. Klepe se proto, že je to Ares, kde všechno mlátilo už po výjezdu z fabriky, obzvlášť na tom tankodromu. Vybavuju si spousty fotek, kde má modrobílé Intouro velké boční okno zadělané polystyrenem, dobrých pět let jezdí u nás v kraji Iliada s plechem místo zadního okna, v Olomouci nízká Iliada, která má plexi místo dvou bočních oken, v Brně Sorka se zaplechovaným spodkem předních dveří a tady se bude řešit chybějící okno metr krát metr vzadu v autobuse, který nevozí lidi. Poté co jsem si přečetl diskuze jsem dospěl k názoru, že jsme fakt národ debilů. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 179 Registrován: 3-2011 |
No konečně to někdo napsal :D Jo mimochdem, novináři si vedou složky na lidi, když je uráží a lžou, navrhuji ti udělej totéž. Podej trestní oznámení na novináře, že lže :-) a nepíše jak se věci mají (to totiž ta verbeš potřebuje jako prase drbání) |
950104
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1792 Registrován: 2-2010 |
Taky slušnej oddíl. Na Slovensko s jedním stěračem a ani žádnou mýtnou krabičku nevidím. Že by to byl vrtulník? |
ignacPD
|
|
Neregistrovaný host |
Je tu akosi málo slýchať o peklostrojoch dopravcu, ktorého názov začína okresom na RZ svojich vozidiel. (v článku na plnú hubu) https://bbonline.sk/video-autobus-zacal-horiet-vecerna-cesta-z-vr utok-do-bystrice-sa-cestujucim-skomplikovala/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3680 Registrován: 1-2010 |
Třeba je v lepší kondici, než vypadá, ale po vzhledové stránce zde své místo jistě najde http://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/203577?carId=19865#photo http://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/203578?carId=19865#photo |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 42 Registrován: 10-2016 |
1510015: "Třeba je v lepší kondici, než vypadá, ale po vzhledové stránce zde své místo jistě najde http://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/203577?carId=19865#photo http://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/203578?carId=19865#photo" Evidentne se na autobusu asi maka pac vypada, ze je to vybrousene... Ale Barcal asi nema provozni autobusy tak poslal tohle... A nebo to mel v jine barve a pujde to do bile... Kdo vi... Zas tak moc jako troska to nevypada... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11942 Registrován: 4-2006 |
tohle nemůže jinam než sem: a podle všeho to opravdu i jezdí
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....
www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam |
-OndraS
|
|
Neregistrovaný host |
JuDr koupil nový vůz? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11945 Registrován: 4-2006 |
ne ne tohle jezdí po Liberci.Jen asi bude ztrácet robotníky.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2236 Registrován: 9-2005 |
Zřejmě indické standarty - tohle přijelo jako běžná linka na autobusák v Kanchipuram, bohužel ve chvíli, když už jsme seděli v odjíždějícím autobuse... Kdo by o indii chtěl vědět víc, připomínám se s promítáním ve Dřísech v tuto sobotu...
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
|
George
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1481 Registrován: 5-2002 |
Houmr: prozkoumali jste i Bombajské muzeum MHD a pozůstatky po trolejbusech v Bombaji? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2239 Registrován: 9-2005 |
Bohužel ne, už tak krátky čas vyhrazený pro Bombaj jsme ještě zmenšili o téměř celodenní výlet horským úzkoroschodným vlakem z Neralu.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
|
George
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1482 Registrován: 5-2002 |
Hmm tak to je škoda... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12020 Registrován: 4-2006 |
v zimě provozní a teď čeká na další zimu snad se jí dočká :-)
anonymnyPozorovatel
|
|
Neregistrovaný host |
MT-007CR dopravcu MT-Lines som videl pristavovat k linke na ASMN s asi 60cm!!! prasklinou na celnom skle (ano, cez stvrtku vozu). Sklo drzala pokopy asi iba fungel cerstva nalepka o STK. V dolnej casti pribudla aj nejaka biela idiotska folia, ktovie co este skryva ta. Viete niekto viac? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 48 Registrován: 1-2018 |
V mém kraji vedlo dlouho toto https://seznam-autobusu.cz/vuz/32243 překopané turbo, až do roku 2015. Od roku 2009 jezdila jako záložní, dokonce i řidičky místo za volantem bylo vidět. O korozi a dýmivosti ani mluvit nebudu, jsou i nějaké videa. https://www.youtube.com/watch?v=YMZOSn6BHoQ |
-OndraS
|
|
Neregistrovaný host |
Judr si koupil nový autobus a zkouší novou mezinarodní linku? http://www.novinky.cz/krimi/clanek/vrak-srbskeho-autobusu-nadzved l-usteckou-radnici-40313094 |
-OndraS
|
|
Neregistrovaný host |
Je celkem zajímavé sledovat reakce lidí, co se cítí dotčeni postupem majitele vozu. Přičemž mám dojem, že dobra půlka národa by to neudělala jinak. V Německu seberou papíry a nařídí odtah, tak se nechám dotahnout za ceduli "Německo", no a vocaď už to neplatí. Nasadím zpátky značky a na Bělehrad. Respektive spíš někam jinam, gůglením dopravce Lasta Beograd to nevypadá, že by to bylo nějaky centrální šrotiště. Tipněme že vůz někomu prodali a ten na něm nechal nálepky a šmytec. Celkem bych se i vsadil, že ten bus už tam nestojí a odjel vlastní silou. S tím Judrem vidím že opakovaný vtip není vtipem, nicméně jaký je vlastně osud tohoto legendarního "dopravce"? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3523 Registrován: 6-2015 |
Smutný. Těžce nemocný, vrak Granusa před domem... |
Škoda_15tr
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 446 Registrován: 12-2010 |
OndraS: Vozidlo bylo odtaženo do areálu vozovny autobusů, kde asi nějakou dobu bude hnít (pokud ne napořád) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1421 Registrován: 1-2009 |
Podle mě ten autobus byl někomu přeprodán, pochybuji, že Lasta jako jeden z největších hráčů na srbském poli by si nedovolila jet do Berlína s takovým rezatým rozpadlým šrotem, co má najeto 1,3 milionu km. Nejlepší by bylo autobus vrátit do Berlína a zaparkovat ho před fotbalovým stadionem Herthy Berlín (pěkně recipročně). A kdo ten odtah platil? Srbský majitel autobusu, pokud není padlý na hlavu, by si zavolal odtahovku ze Srbska, neboť ho to přijde několikanásobně levněji než německá odtahovka. Prostě pokutu dát německé odtahovce, a ta ať si to vyřídí s tím, kdo jí dal příkaz jet a vyložit to v Ústí. Úplně stejně, jako když naši řidiči dostanou pokutu v Itálii či v jiném evropském státu a přijde jim dopis až sem. |
-OndraS
|
|
Neregistrovaný host |
No to je právě to. Ja jsem za to, že odtahovka je prostě jenom služebník. Odtáhne odkud řekne zákazník, pokam řekne zákazník. Ten navíc může němcovi tvrdit, že od stadionu ma zajištěnou jinou odtahovku, i by to znělo logicky. Čili vtip je právě v tom, že němci jsou v tom patrně nevinně. To pouze majitel busu ví, že co v Německu nemůže - odstavit krám u krajnice, u nás mu to projde. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3531 Registrován: 6-2015 |
Přesně tak. Trestat německou odtahovku za to, že odtáhla dle smlouvy vůz z místa A do místa B, je absolutní nesmysl. |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2680 Registrován: 10-2004 |
Asi 1S0 1885, Praha, ÚAN Florenc 15. 9. 2006
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4623 Registrován: 1-2010 |
Po dlouhé době aktivuji téma zdejšího nejvíce probíraného dopravce, asi všichni víte kterého. Existuje ještě C935E, o které je tu poslední zmínka před třemi lety? A co Granus, stále na svém místě (je-li sídlo stále JUDr.a, ale radši zůstaňme u autobusů)? O Arway je dle dostupných zdrojů postaráno a Transit možná také stále jezdí, i když u toho není na S-A nejaktuálnější info.
Jednoduché přehledy některých lokomotivních řad
"Béčka & interiéry" - přehledy provozních vozů AB, B, Bd, BDs, Bee273, Bmto/Bdmteeo, Bdt279 a jejich interiérů |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4789 Registrován: 4-2003 |
1510015: Mám za to, že sídlo JUDra stále je, ale Granus už tam nestojí minimálně od roku 2019... |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4920 Registrován: 6-2015 |
V červenci 2018 ještě 935 existovala, osobně jsem si ji prohlížel. Tedy jen zlehýnka jsem našlapoval, aby se nerozpadla. |
Rutak11
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1353 Registrován: 9-2009 |
Transit je na streetview z roku 2019 odstavený u vily JUDra. Mapové podklady pak ukazují stejnou polohu i 2021. Naopak zmizel Granus, na streetview už stojí jen zelená Felicie.
Princezny by měly zůstat zazděný.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 615 Registrován: 1-2017 |
Nebyl to úplně poslední Granus? Vůbec nevím, jestli se nějaký zachoval... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4792 Registrován: 4-2003 |
Jussi: Ono těch Granusů nebylo až tak málo, jezdily taky na Slovensku a něco skončilo i v Polsku, jenže tam se to ztratí mezi místními Autosany, které mají úplně identickou karoserii. Myslím si, že něco by se snad ještě objevit dalo. Přinejmenším tenhle kousek v Praze snad je stále na svém místě u zastávky Malešická: https://goo.gl/maps/Zab7pKpDmt6mdG4BA . (Příspěvek byl editován uživatelem jenda z hk.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13971 Registrován: 11-2004 |
Jedna C935E stále existuje, pohozená na Moravě, ověřeno před týdnem. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4923 Registrován: 6-2015 |
Tu jsem měl na mysli. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4627 Registrován: 1-2010 |
Tak díky za info Existence C935E mě překvapuje, už na těch 3 roky starých fotkách vypadala dost chatrně.
"Áčka, Béčka & interiéry" - přehledy interiérů vybraných řad vozů ČD
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13972 Registrován: 11-2004 |
Tak to byly asi ty moje fotky, kde stojí na trávě v JZD, v tom případě žádná změna. Tam jsem objevil i Arwaye. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 622 Registrován: 1-2017 |
Jenda_z_hk: Dík, o tomhle jsem nevěděl. Polsko mě vzhledem k tomu, že jde o licenční Autosan také napadlo, ale tam se vůbec neorientuji. Na Slovensku nevím o ničem existujícím, hodně se toho sešrotovalo. Škoda, že ho doktor nenabídl TMB, Granus a ještě od doktora, to by byl super exponát dokumentující nadšení(šílenství) devadesátek. Study: Arwaye dáváš dohromady, nebo se to ukázalo jako zbytečná investice? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4797 Registrován: 4-2003 |
Jussi: On není licenční, ta karoserie je skutečně z Autosanu. Jen podvozek je slovenský a motor rakouský (Steyr). Takže na první pohled od čistokrevného Autosanu k nerozeznání... Teď jsem zkontroloval evidenci phototrans.eu a v Polsku podle ní poslední Granusy dojezdily teprve před 2 lety. Ale bohužel byly u velkých dopravců, takže se dá čekat, že po vyřazení šly do šrotu. Tak jedině kdyby nějaký vůz zůstal "ukrytý" u nějakého soukromníčka na venkově... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13973 Registrován: 11-2004 |
Arway je pasé, nejdřív jsme z něj museli skoro vymlátit fakturu na těch 350tis, které přes prostředníka dostal, pak se ukázalo, že nemá dávno registraci k DPH, které si naúčtoval, takže mi ho finančák nevrátí, na JUDra se podalo trestní oznámení za podvod a nakonec se ukázalo, že ten bus ani prodat nesměl, ale udělali to tak šikovně, že on sám o tom ani nevěděl. Tak jsem udělal pár fotek a poslal je exekutorovi se slovy "přijeď si pro to". Nepřijel nikdo. Ale jakmile bych to hodil do laku a zprovoznil, přijdou hned, takže asi tak. Takže zdroj náhradních dílů a tím se jeho cesta uzavírá také. Granuse jsem fotil u něj před domem. Nabídl ho za odvoz, pak asi za pade, byl jsem se na něj dívat, ani ten hrdina nevylezl z domu a navigovat mě schovaný za záclonou. Sklad plný mastného bordela, vybity některý okna, chvíli tvrdil že to nedávno měl nastartovaný, pak že to tři roky nejelo, no prchal jsem ztama i já a to je co říct. Dostal výzvu k odstranění, protože se mělo cosi kopat a bus zavazel, JUDr určitě nic neřešil, neměl důvod, takže Granus je někde namletý na kousky. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4925 Registrován: 6-2015 |
A tu 935 Evropa nechceš, když už máš tolik zkušeností? Tehdy mi ji nabízeli k Arwayu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13974 Registrován: 11-2004 |
Za 15 si to mám odvízt... |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4926 Registrován: 6-2015 |
Už slevili, o polovinu. |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13193 Registrován: 4-2003 |
Na to bude stačit kýbl, co se do něj nevejde (skla atd.), pobere doprovodná dodávka :D Největší píčoviny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava) |
Neregistrovaný host |
Jussi: Granusy odpredané do Poľska sú už zošrotované, zo slovenských preukázateľne existuje jeden kus - kinobus v detskom tábore. "Nebyl to úplně poslední Granus? " Mimochodom, to biele z Prahy - je to prosím tento, čo bol spolu s C935 odparkovaný v Třebíči? Alebo sa jedná o niektorý Fedorkov ex ČSAD SČ? Jenda_z_hk: Toto je dosť optimistické tvrdenie - pokiaľ viem, tak len montovali dovezené diely podľa poľských výkresov, skutočne slovenská tam bola iba zadná náprava Detva. Motory sa mimochodom používali i značky Cummins, nebol všetko Steyr."podvozek je slovenský" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 623 Registrován: 1-2017 |
Chlapi, díky za informace ke Granusům i Arway-i Já už je považoval za komplet kaput, tak díky vám vím, že minimálně dva tu stále jsou. |
Moderátor Číslo příspěvku: 4787 Registrován: 10-2006 |
Jenda z HK: Potvrzuju, kousek u Malešické stále existuje - tady je vidět hezky i na mapách.cz: https://mapy.cz/letecka?x=14.4814424&y=50.0862526&z=20 Je to tedy ex GmbH?
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4806 Registrován: 4-2003 |
Atmák: To netuším, vzhledem k tomu bílému laku se to nedá takhle na dálku identifikovat. Ale okolnosti napovídají, že by v tom JUDr. mohl mít prsty. U normálního dopravce by autobus jezdil a až by dosloužil, tak by ho dopravce buď prodal nebo nechal sešrotovat. Zato tenhle Granus stojí řadu let bez jakéhokoliv využití, přitom vypadá celkem k světu. Takže je možné, že je předmětem nějakého táhlého soudního sporu, což by na JUDra ukazovalo - Study by mohl vyprávět... |
Moderátor Číslo příspěvku: 4795 Registrován: 10-2006 |
Před týdnem v sobotu jsem na příjezdu do Prahy od Příbrami zahlédl pod Cukrákem Slovbus, skoro bych nečekal, že je to ještě vůbec možné, ale v evidenci v ČR ještě asi 3 jsou. V bílé barvě..
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
|
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5348 Registrován: 6-2015 |
Předpokládám, že to byl ten písecký. Ten občas potkávám taky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2036 Registrován: 6-2010 |
Atmák, Pajzák: Loni v březnu jsem ho náhodně odfotil v Písku. Ale troskou bych ho zrovna nenazýval... |
Šrot
|
|
Neregistrovaný host |
Retrobus Bez světla, bez mlhovky, teče z toho olej po boku a o úniku vzduchu ani nemluvě. Se divím že můžou vůbec poslat, natož někdo řídit 🤦 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14008 Registrován: 11-2004 |
Autobus v momentě focení stál pauzu mezi spoji na výluce a šel lepit ten super zacvakávací patent na světle. Kdybys byl větší hrdina, jdeš si ten zamčený odstavený autobus vyfotit zblízka. |
Další šrot
|
|
Neregistrovaný host |
Chtěl bych se s vámi podělit o zážitek při odjezdu mé dcery na lyžařský výcvik. 9:15 měl přijet autobus, s odjezdem 9:30. Asi po desáté přijelo něco, co autobus nepřipomínalo ani z dálky. STK známka slouplá , sjeté gumy, jedna podhuštená a do interiéru autobusu stačilo jenom nasrat a bylo tam vše. Samozřejmě my rodiče jsme nesouhlasili s odjezdem našich dětí tímto šrotem a škola sehnala autobus z FTL. Opravdu velká profesionalita pana Studeného. Jak si může dovolit, vézt 60 dětí asi 120 km takovým šrotem do hor, kde je sníh. Za mě velká nezodpovědnost. |
Rybák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1444 Registrován: 5-2008 |
60 dětí asi těžko, to by musel být typ Recreo a ještě nejspíš délky 12.8M což není ani jedno. |
Mauricio
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10502 Registrován: 4-2005 |
Jen škoda, že ten autobus stál kvůli defektu odstavený v Prostějově na Olomoucké a vůbec neměl nic společného s nějakým školním zájezdem, ale chápu, je nutno kopnout si a tvářit se u toho zajímavě, zejména, když jde o Retrobus. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15392 Registrován: 5-2004 |
No, mozna stoji nekde na ulici kvuli defektu (ta usla guma? Nebo ty sliky na zbylejch kolech, nebo neco jinyho?) ale stydet by se za nej nemusel pred 20 lety hofman nebo srotliner. To retro spociva v tom ze to je srot co jezddily v "divokejch devadesatejch"? Pritom i starsi vozidlo nemusi pusobit dojmem ze nedojelo na srotak vlastni silou.... |
Mauricio
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10503 Registrován: 4-2005 |
Tak tvrdit podle výše zveřejněných fotek, že pneumatika už nemá zákonem danou hloubku dezénu a tedy jde o "slick", to chce hodně odvahy. Defekt je naopak zcela jasně vidět na předposlední foto. A hodnotit celkový stav autobusu podle jedné prázdné pneumatiky, to je taky docela odvážné. |