Diskuse » Železnice » Pracovní vozidla a stavební mechanismy » Archiv diskuse Pracovní vozidla a stavební mech... do 29. 3. 2020 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse Pracovní vozidla a stavební mech... do 29. 3. 2020dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 786 Registrován: 10-2007 |
Dobrý den, mám takový "traťovácký" dotaz, tak mě napadlo napsat do této diskuze. Konkrétně mi jde o kameny, kterými se vyznačovaly hranice traťmistrovských okrsků (TO). V Brně a blízkém okolí jsem narazil na tři způsoby: - nejčastěji kámen stejný jako hektometrovník - jindy úzký betonový sloupek - a nebo do třetice velký "jehlan" Zajímalo by mě, jestli v tom označování byl nějaký řád, vývoj a podobně. Někdo mi říkal, že původně se prý všude používaly ty "jehlany" - přitom jsou ale vzácné, narazil jsem jen na jeden. Vše ostatní, co jsem viděl, byly kameny (asi starší) nebo sloupky (novější) - a navíc po různých rekonstrukcích i tyto mizí (že by se dnes tedy hranice TO už nijak viditelně neoznačovaly?). Předem díky za jakékoli info k tomuto tématu.
www.BRŇÁK.net = vše o historii a vývoji brněnského železničního uzlu
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12497 Registrován: 4-2003 |
https://www.instagram.com/p/B3WsJk3ITsl/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1120 Registrován: 8-2015 |
Pracovní stroje ve Štrbě (SK ) 5.10.2019 Jak je řešen zpětný chod utahovačky pražcových šroubů a jaký má její motor výkon? Předpokládám, že to má nějaký reverz? V souvislosti s použitím tohoto motoru ve Velorexu o několik příspěvků výše. Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2011 Registrován: 12-2007 |
15.10.2019 09:45 Olomoucký kraj Několik jednotek hasičů likviduje požár kolejového vozidla – tzv. podbíječky – mezi stanicemi Moravský Beroun a Domašov nad Bystřicí. https://www.pozary.cz/clanek/219186-nekolik-jednotek-hasicu-likvi duje-pozar-kolejoveho-vozidla-tzv/ Bobina od Strabagu
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2284 Registrován: 12-2007 |
Tak to ju asi v piatok na stavbe mať nebudeme... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21 Registrován: 2-2019 |
Tak to určitě ne je kaput a to doslova R. I. P |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 28 Registrován: 7-2015 |
kwasi: "Pracovní stroje ve Štrbě (SK ) 5.10.2019 Jak je řešen zpětný chod utahovačky pražcových šroubů a jaký má její motor výkon? Předpokládám, že to má nějaký reverz? V souvislosti s použitím tohoto motoru ve Velorexu o několik příspěvků výše. Díky " Směr otáčení se přepíná tou pákou u řidítek. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5453 Registrován: 5-2007 |
Přihřejem si opět trochu polívky :https://www.youtube.com/watch?v=RT5SUh6U2tg |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 194 Registrován: 8-2017 |
K čemu slouží toto vozidlo? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2020 Registrován: 12-2007 |
https://www.tratovestroje.net/kategorie_strojov/pluhy-na-upravu-k olajoveho-lozka/
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 60 Registrován: 9-2016 |
Jen dokumentačně. Dnešní stanice Letohrad a jeho jedna Mufka.
Nejhorší je smrt z nudy, proto jsem furt v . . .
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5457 Registrován: 5-2007 |
Ladis-63 A helemese. eSPéZetka,po rekonstrukci a v novém kabátku...tak ten pluh znám docela dobře: https://www.youtube.com/watch?v=SnZ-TW0Tubg (Příspěvek byl editován uživatelem paveldacicky.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1128 Registrován: 8-2015 |
Zlín střed 2019-10-28 pracovní vozidla |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2036 Registrován: 12-2007 |
Už se pomalu blíží...
Klv
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1505 Registrován: 6-2006 |
V říjnu jsem u Rokycan dvakrát potkal nějaký traťový stroj TSS s číslem 99 54 9126 001. Z jedoucího vlaku jsem však nepostřehl, o jaký stroj se vlastně jednalo. Mohl to být Plasser DSG 62 N, nebo jsem viděl něco jiného? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 600 Registrován: 4-2010 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 601 Registrován: 4-2010 |
|
Pepa_kox
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4553 Registrován: 9-2005 |
Panťák: Dalo by se ze snímku MVTV2.033 a 064 přečíst, resp. přepsat celé UIC číslo vozu? Děkuju předem
Jako droga se sbírá její kořen (Radix dauci), semena (Fructus dauci) a výjimečně i nať (Herba dauci). Mrkev se používá v léčitelství jako močopudný a projímavý prostředek.
|
Tajemný_em
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3952 Registrován: 5-2002 |
99 54 9 439 031-4 (ex. 892.033) a 99 54 9 439 027-2 (ex. 892.064) Z fotek to samozřejmě nečtu, ale mělo by to tak stále být. Není zač.
"Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára da Cimrman
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1147 Registrován: 8-2015 |
MUV 75 Holešov 2019-12-26 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 848 Registrován: 7-2017 |
Vršovická porodní bába v roce 1977 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 362 Registrován: 8-2014 |
"posunovadlo" |
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1962 Registrován: 1-2012 |
Jakpak toto prosím funguje? Na K-Reportu již od 09/2005. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 321 Registrován: 1-2017 |
Desta (zdvižka) najede na posunovadlo a nájezdní rampa se sklopí směrem nahoru. Na posunovadle je pozice, do které zdvižka najede, tak aby hnací nápravou stála mezi válci, které umožňují přenos krouticího momentu z hnací nápravy zdvižky na železniční kola posunovadla. K prostudování je asi nejdostupnější exponát ve Zdicích. |
Klv
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1508 Registrován: 6-2006 |
Ad hetzer - Tak zase někdo objevil Ameriku... Tady máš odkazy na dva moje starší příspěvky o těchto posunovadlech (klidně bez uvozovek!): https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2672963 https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3438886 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 363 Registrován: 8-2014 |
Klv: to jsem netušil že máš patent na vkládání fotek "posunovadel" |
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1965 Registrován: 1-2012 |
Jussi: díky, to je zajímavé. Na K-Reportu již od 09/2005. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 51 Registrován: 8-2017 |
Dobrý den. Vzpoměl jsem si na to, že při rekonstrukci kolejiště vleček Cihelen v Hodoníně při úpravě kolejového svršku sloužilo jedno zajímavé vozidlo. Jednalo se vlastně o takový kolejový "samopojízdný dempr". Mělo to korbu na štěrk a vepředu pod ní byla malá kabinka, kde seděl strojvedoucí. Stroj měl ještě vepředu i kartáče na čištění kolejí. Už jsem po tom pátral, co vlastně to mohlo být zač - kdo a kdy jej vyrobil, nějaké technické údaje o něm apod. a nikde se mi o něm nepodařilo nic najít. Tak jsem chtěl zde poprosit, jestli náhodou by přece jenom někdo nevěděl nebo neměl alespoň nějaké tušení, o co by vlastně mohlo jít. Předem děkuji za případné informace. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5512 Registrován: 5-2007 |
Jirka74 Náčrtek nebo prostě nějaká kresba by nebyla? Třeba se pak někdo chytne. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 1-2020 |
Zdravím. Rád bych zjistil, jaký byl osud jeřábu EDK 500 číslo 278, který byl po roce 2006 odstaven v České Třebové. Zda ještě existuje a kde, nebo byl zlikvidován. Předem děkuji za jakékoliv informace (které bych rád využil pro stavbu modelu v měřítku H0). (Příspěvek byl editován uživatelem martini.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 55 Registrován: 8-2017 |
Paveldacicky: To bohužel nemám a ani mě to tehdy nenapadlo vyfotit. Jezdilo to při rekonstrukci vlečky hodonínských cihelen na podzim roku 1989 a v roce 1990. Takže je to už opravdu dlouho, teď naprosto přesně 30 let!!! A tahalo to za sebou takovou žlutou "boudičku" na železničních podvalnících, ve které bylo zřejmě uloženo nářadí na tento stroj. Nezvyklé vozidlo, určitě ojedinělé, které se dovezlo po silnici na silničním valníku a jeřáb to sundával dolů na koleje a opačný postup při jeho stěhování pryč. Jezdilo to doslova "šnečí" rychlostí, "plazilo se to" po kolejích vlečky, která byla opravdu hodně do kopce a tak tak, že to vůbec vyjelo! Ještě v uvedeném období zde sloužil při rekonstrukci této vlečky i dvoucestný automobil Mercedes Unimog. Ten dojel a odjel po silnici a na sobě měl malou podbíječku, která po překlopení Mercedesu nahoru do vzduchu, podbíjela. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 414 Registrován: 1-2011 |
martini: jeřáb byl sešrotován už někdy v roce 2010, mám ho kompletně nafocený jak v Hradci Králové tak pak v Č.Třebové. Sám jsem stavěl jeho model někdy v roce 2012 a udělal jsem ho v originální červené barvě, když přišel do ČSSR.
PZ
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 855 Registrován: 7-2017 |
Nádherný model. Já mám jen několik fotek z roku 1989 z TÚ Kačice - Stochov |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12739 Registrován: 4-2003 |
Jeřábník |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 1-2020 |
Jeřábník, Viki59: díky moc za zveřejnění fotek EDK 500. Nevíte, jak dlouho asi vydržel u ČSD takto v červené barvě? Rok dodání by měl být cca 1966? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2391 Registrován: 12-2007 |
několik fotek z roku 1989 z TÚ Kačice - Stochov Nádherné fotky! A tá BOZP... A ten model - ako inak - |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 856 Registrován: 7-2017 |
Martini: Doba dodání EDK500 je zde |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 415 Registrován: 1-2011 |
martini,Viki59:EDK 500 mělo jít do Prahy střed, ale kvůli zatrolejování Prahy ho nechtěli, tak šel do Hradce Králové! V roce 1976 přišel do ČSSR novější jeřáb EDK 500/1 č.252 a šel do VSŽ Košice, stejný jeřáb č.303 přišel v roce 1977 do CHZ Litvínov, kde pro něj neměli využití, tak byl odkoupen a předán jako druhý do VSŽ Košice, kde jsou stále. Pár fotek již zrušeného Rakouského EDK 500/1
PZ
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 70 Registrován: 9-2016 |
Depo Letohrad. Jen dokumentačně.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3703 Registrován: 11-2007 |
Neplánuje se některá Mandelinka jako historická (M 250.0 nebo M 153.0)? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1378 Registrován: 5-2009 |
To je docela jedno, i kdyby, tak M144.0 a M263.0 se taky plánovaly a jak to dopadlo
Suzuki Swift Sedan 1.6 16V (1994)
Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se tedy rozhodl přestat číst. (W. Churchill) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2115 Registrován: 12-2007 |
Trolejový natahovák a MV 97.002 EŽ v novém laku 302. kolej Praha-Zahradní Město
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12801 Registrován: 4-2003 |
Ten natahovák dorazil do Pha v pondělí .... |
Koty_470
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 55 Registrován: 3-2018 |
Rt6n26: "To je docela jedno, i kdyby, tak M144.0 a M263.0 se taky plánovaly a jak to dopadlo " Po dokončení první části Našeho projektu se pouštíme do opravy 008čky.. Po provozní stránce už je funkční.. Teď již zbývá ,,jen,, ji dát do pořádku vzhledově.. ,v interiéru vozu plánujeme expozici o počátcích elektrifikace na československých železnicích - většinu dobových předmětů již máme (Od helem, ,,uniforem,, až po zkratovací tyče,lanka a další zajímavé věci..) Plánované dokončení projektu odhadujeme na rok 2024/5 podle toho jak se bude dařit.. Vzhledem k malému počtu co nás na tomto velkém projektu dělá a omezeným časovým podmínkám se to hold takto protáhne.. Ale až bude jednou hotovo tak to bude stát za to ... AK |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1379 Registrován: 5-2009 |
Tak to je pecka, vzhledem k tomu, kolik toho máte bych nečekal, že se zrovna kolem M144 bude něco dít
Suzuki Swift Sedan 1.6 16V (1994)
Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se tedy rozhodl přestat číst. (W. Churchill) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 71 Registrován: 9-2016 |
Přípravy na nepřetržitou výluku v žst. Letohrad vrcholí. Od středy 26.2.2020 to začne směrem na Žamberk a příští týden trvale na 56dní. Bude se vytrhávat vjezdové zhlaví ze všech směrů. Zatím jen dokumentačně několik momentek.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3713 Registrován: 11-2007 |
Používá se ještě v některých depech u jeřábů EDK 10 kabelový vůz pro jeho elektrické napájení? Hledám na netu a nemůžu to najít jakou má délku a váhu, ale asi bude lehký, když je na něm jenom buben s kabelem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1063 Registrován: 8-2011 |
Snad neurazí něco ze Švýcarska. Foceno v St. Marghreten. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5537 Registrován: 5-2007 |
Janek..... EDK 10 na kabel je tuším ještě v Hranicích na Moravě v Regeně.Teda jestli ta firma ještě funguje. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 235 Registrován: 7-2017 |
Janek lemoch: Myslel jste tento? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3719 Registrován: 11-2007 |
Jj, to je on. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 417 Registrován: 1-2011 |
Pro Paveldacicky:
PZ
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 85 Registrován: 9-2016 |
rekonstrukce žst.Letohrad probíhá. Několik dokumentačních momentek techniky. Podrobnosti v sekci podorlické tratě.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3067 Registrován: 7-2005 |
ad Jeřábník - ještě drobný dotaz k EDK 500 č.278. Je známé tovární číslo? Já ho mám jednou jako 3, ale pak v HK jako č.2. Jinak oprava předpisu D 12/3 z roku 1968 ho uvádí Praha-střed, ale evidence vozidel odboru 12 z 6/1968 už ho uvádí v LD HK. Takže přesun do HK proběhl velmi rychle. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 872 Registrován: 7-2017 |
Ještě se používají tyto vozíky? Dlouho jsem je na trati nezahlédl. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5539 Registrován: 5-2007 |
Viky59....Mamatěje nás přežijou.Stále se používají. Jinak dík Peťko za fotky z depa. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2128 Registrován: 12-2007 |
Subterra pluh a premiéra podbíječky v Berouně
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 95 Registrován: 9-2016 |
Dokumentace rekonstrukce žst.Letohrad ze dne 27.3.2020. Několik momentek. Více fotek z rekonstrukce v sekci Orlické tratě.
|
Flaizer
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1467 Registrován: 10-2009 |
RM79 + 740 419-7 u Lukavic, trať 021 PS: Je značně nerozumné v této době nedodržovat vládou nařízené hygienické pravidla, nechci být práskač - kompromitující snímky nikde nepoužiju, akorát mne to dost mrzí za nás za všechny jak se k těmto pravidlům většina chová - tímto následně trpí my ostatní U nás v práci tyto pravidla dodržovat na tvrdo MUSÍME! jinak jdu domů a nedostanu ani halíř! Proč by tyto pravidla nemohli dodržovat všichni? a zvláště ti co pracovně pendlují po zemi, spí v penzionech a hotelích, ti by měli být nejzodpovědnější . Mohl Vás vyfotit kdokoliv jiný, dnes se po venku pohybuje mnoho lidí, i laciná technika už toto umožňuje, pánove dejte si bacha a když už slezete ze stroje, mějte alespoň něco na krku aby bylo patrné, že alespoň to něco máte... je jednoduché poznat zda má dotyčný na tváři něco nebo nic... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5547 Registrován: 5-2007 |
Jojo fotit z víc jak kilometru ,aniž by o tom kdo věděl a pak sem tahat ,že máš kompromitující snímky,to je halt umění. Já na čističce ale vidím maniky s rouškou na hubě,tak kde je problém? (Příspěvek byl editován uživatelem paveldacicky.) |