Diskuse » Železnice » 720 a 721 - hektory » Archiv diskuse 720 a 721 - hektory do 30. 6. 2020 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse 720 a 721 - hektory do 30. 6. 2020dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1094 Registrován: 5-2013 |
Pospec: ty seš dobrej bambusák že . Jsi v železniční diskuzi tak se předpokládají trochu znalosti, tohle je ovšem hrubý nedosatek. Ikdyž čas od času každý něco neví, to se stát může ale tvá reakce je naprosto mimo úroveň normálního ba i primitivního člověka , skoro bych se tě zeptal k čemu je lžíce .. Takže se laskavě uklidni, nech si svoje výlevy, dostuduj co nevíš ! Blba tu z tebe nikdo nedělá, jen ty sám ho ze sebe děláš. T478.3116 : vy jste asi taky trošku jantar že .. Když souhlasíte se zvratky takového primitiva .. (Příspěvek byl editován uživatelem Brodacek.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13029 Registrován: 4-2003 |
Každý rok vychází Atlas loko. Jak vidno, k maximální osvětě to nestačí. Železniční fanda by měl znát základy lokomotivních řad a typů u nás vyrobených. Brodacek Koukám dnes tu na krp rozdávám jen palce |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13030 Registrován: 4-2003 |
Marťa_rak Pospec se tady normálně slušně zeptal ,respektive hodil zajímavý odkaz ,jediné co jsi dokázaL Ty ,je ho uplně zbytečně vyhejtovat VÍC NIC !!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2441 Registrován: 12-2009 |
Přiznám se bez mučení ostrou rekaci na Pospecovo konstatování taky nechápu... Osobně jsem to například též nevěděl. Vím o čmelácích a o jiných masinkach co tam jezdí. Takže mě tu také můžete sepsut... (Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 909 Registrován: 10-2008 |
Žádnej učenej z nebe nespadl a vy ho tady rozcupujete místo aby jste mu poradili .... Vždyť hnedle psal že to on nevěděl a tudíž posílá odkaz pro další nevědomé .... Styďte se pánové TH a Brodacek :-( Pak se divte že se sem lidi bojej psát kvůli textům podobného ražení ...... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 160 Registrován: 4-2019 |
Zde ЧМЭ2 bohatý výběr - http://www.train-photo.ru/search.php - a vložit ЧМЭ2 zde ЧМЭ2 z první, tuším, že dvaašedesátikusové serie - http://www.train-photo.ru/details.php?image_id=75291&mode=search |
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1356 Registrován: 12-2014 |
Pro mě to byla také nová a zajímavá informace.
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7459 Registrován: 12-2011 |
Pán z Rakovníka je takový místní autista (něco jako Jeník, ale ten se alespoň naučil fotit), není třeba se vzrušovat. Já o existenci Hektorů v Sovětském svazu dosud taky neměl zdání. (Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se. "Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek. "Pan výpravčí Hubička" Mé fotky na K-reportu odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11621 Registrován: 8-2012 |
Styďte se pánové TH Za co? Vždyť jsem si jen dovolil upřesnit příspěvek p. Pospece o existenci ЧМЭ2 v Rusku. P.S. přece jen: Sorry, ale od někoho, kdo je na Grepu od 2007 a má 3000 příspěvků, tak bych teda očekával trochu jinou úroveň "insiderství". Tohle fakt není žádná veskrze tajná a neznámá věc, řekněme třeba od lokomotiv stejného typu v Sýrii nebo Iráku či exportu ojetin na Kubu...
電車オタク
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1095 Registrován: 5-2013 |
Broďáček se tedy kaje a omlouvá, ale musíte přiznat, že reakce o ukajování nad atlasem byla trošku přes čáru a tam ted původ mého znepokojení - neznalost mi až tak nevadila, každý něco neví ale má reakce byla směřována na to jak pán Pospec formuloval svoji reakci , nemyslim si, že by reakce pana Marťa rak byla až tak hrozná aby se tu pan Pospec oháněk onanyjí .. S čím souhlasím je, že fotka na kterou je odkaz je hezká .. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1096 Registrován: 5-2013 |
Vzhledem k tomu, že se většina z vás zabývá moralizací a podobnými aktivitami , vložím něco k tématu které pan Pospec nakousl .. A aby se tedy neříkalo, že k-rep upadá tak vložím několik odkazů o Hektorech ČME2 .. http://www.prototypy.cz/zobrgal.php?gallery_name=720g6 http://www.prototypy.cz/zobrgal.php?gallery_name=721g18 http://www.prototypy.cz/?rada=721 Stránky pana Kolmačky nikdy nezklamou .. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7460 Registrován: 12-2011 |
Ten Irák je taky slušné šoto
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se. "Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek. "Pan výpravčí Hubička" Mé fotky na K-reportu odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2895 Registrován: 9-2003 |
Mě zase zaujala ta fotka z Kuby. Tady v roce 2001 jsou 50717 a 50704 už asi odstavené a červenožluté. http://www.prototypy.cz/zobrobr.php?filename=721cuba_a.jpg A tady podle popisu stejné lokomotivy, ale jedna z nich má jiný lak v roce 2006. https://www.lokomotivy.net/zobraz2.php?rada=r_zku&cislo=0&loko=10 0 To vypadá, že první je ta 704 a druhá bude nějaká jiná. Neměl by někdo přesnější info, jak rychle ty loko dojezdily? Teď už tam určitě z těch 20 asi nebude nic. To muselo být dost riskantní tam něco takového fotit. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 443 Registrován: 3-2006 |
Výluková dvojka včera v Lysé: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9189 Registrován: 6-2006 |
Já zase potřebuji příručku na fotografování: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1652 Registrován: 10-2007 |
Marťa_rak : Spíš vodováhu Jinak fotky jsou dobrý !
Každá správná mašina musí být cítit naftou a být aspoň trochu špinavá od oleje !
ČKD Praha můj vzor ! K6S 310 DR |
Pjp
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3063 Registrován: 12-2005 |
Marťa_rak: U foťáků i mobilů se da zapnout mřížka, tak pro "začátek" to zkusit s ní, mohla by pomoct ;-) Pavel |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2401 Registrován: 7-2002 |
Pjp: tak to aby se ale se soudobou technikou vrátil o 18 let zpět...
Gyllene Tider - Moderna Tider
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9190 Registrován: 6-2006 |
U současného foťáku jsem ve funkcích objevil pomůcku jakési horizontální přímky, něco jako vodováha na LCD displeji. Dříve jsem mnohdy cvakal ve spěchu, a poté, po vyvolání filmu jsem se nestačil divit. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 171 Registrován: 4-2019 |
T435.0572 SCB Foundry (Slévárna ČB) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 912 Registrován: 10-2008 |
T.H. a Brodacek budiž, přijmuto :-) ... Dave .... shodou okolností jsem autorem fota na Lokomotivách a vycházel jsem z nápisů na mašinách .... Na Kubě je možné vše a třeba byla přelakována pouze na nějakou výstavku a zase strčena do kopřiv :-) Ale radši to ještě prohlídnu, dokonce myslím že jsme si fotili i výrobáky. Focení bylo víceméně v pohodě, kor na veřejných místech... problém co si vzpomínám byl za těch pár týdnů pobytu tak max třikrát a to ještě jenom ústním zákazem. Policií vyhrožovali tak jednou, ale to byla pustina že jsme z přítomnosti policie obavu mít nemuseli :-)Restrikcí a nařízení tam bylo mnoho, ale pokud člověk dodržoval zásadu přizpůsobení se a hlavně respektu k okolí ,tak nebyl žádný problém, ba naopak. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 913 Registrován: 10-2008 |
Ještě si dovolím ot ke Kubě. Více fotek mám na SPŽ ve fotoalbu Kuby. http://spz.logout.cz/fotoalbum/cu.php (Příspěvek byl editován uživatelem Sebu.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2897 Registrován: 9-2003 |
ad Sebu Díky za odpověď a odkaz na další fotky. Jak důkladně jste tenkrát Kubu projeli? Jestli to v té době už byli poslední dva existující hektoři, nebo ještě někde mohli být nějací další, které jste neviděli. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 914 Registrován: 10-2008 |
Deset dní autem středozápad od Havany po Ciego , dva týdny bez auta vlakmo a místní dopravou na východě kolem Santiaga a na západě Pinar del Rio, pár dní samotná Havana ( na tu den nestačí, úžasná atmoška )..... Průzkum spíše povrchní, kombinace s turistikou, bez informací a pořádných map a atlasů, s pár jmény cukrovarů a kde zhruba jsou, bez znalostí španělštiny ,bez jizdních řádů (které stejně nebyly dodržovány):-)... Ale byla to paráda.... Hektorů jsme více neviděli, ale údajně v té době byli ještě nějací v provozu právě v provincii Pinar del Rio na západě, kam jsme ale nejeli vlakem neb již nebyl čas, ale minibusem (dodnes mne to velmi mrzí).Tyto dva jsme náhodou spatřili při projíždění Herscheyské železnice a pak po dvou týdnech dopo před odletem jsme se k nim vypravili a zdokumentovali je. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2899 Registrován: 9-2003 |
Díky. Tak 2006 ještě možná nějací hektoři v provozu. Třeba by se tam našel nějaký i teď. (Příspěvek byl editován uživatelem Dave.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19 Registrován: 4-2018 |
Když zde proběhlá krátká diskuse na téma ČME2 v Rusku. https://www.youtube.com/watch?v=SSZbrQtGDn8 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 271 Registrován: 12-2017 |
Dvojice hektorů ve stanici Kouřim hl.n. s asfaltem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9226 Registrován: 6-2006 |
A jak ten asfalt ohřívají, aby ho mohli čerpat? Není to spíš mazut? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 272 Registrován: 12-2017 |
Kdysi mi někdo tvrdil že to je nějaká asfaltová směs, dál jsem se po tom nepídil a podrobnosti nevim. Rozhodně nevylučuju, že to může být i něco jiného než asfalt. Areál vlečky dříve patřil firmě silnice Čáslav, dnes to patří pod Total ČR (takže nějaké oleje, maziva může být). Třeba se mi to podaří někdy v budoucnu zjistit. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 28 Registrován: 7-2009 |
Ahoj, je to asfalt |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2364 Registrován: 7-2017 |
Máte prosím někdo více informací k životopisu lokomotivy T 435.0572 od výroby až po vyřazení? Zatím jsem zjistil toto: 1998 a 2002 SEPAP (AssiDomän?) Štětí (vlečka Hněvice), 2002 a 2006 vlečka slévárna Č. Budějovice. Především mě zajímá období jejího provozu na vlečce JIP Větřní. A taky kdy a kde dostala modrý nátěr - v Hněvicích byla zelená se široký žlutým pruhem. Předem děkuji. (Příspěvek byl editován uživatelem dědek_hank.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6884 Registrován: 5-2010 |
Dnes z Německa opět dorazil asfalt v režii CTL/BFL, již je to v Pečkách a směr Kouřim to poveze duo 720 003-720 108. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 457 Registrován: 5-2010 |
dědek hank České Budějovice 23.5.1995 - obsluha vlečky Sfinx. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 273 Registrován: 12-2017 |
Dnes z Německa opět dorazil asfalt v režii CTL/BFL, již je to v Pečkách a směr Kouřim to poveze duo 720 003-720 108. A netušíte (nebo kdokoliv jiný) v kolik to z těch Peček vyjede? |
Tajemný_em
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4039 Registrován: 5-2002 |
Dědek: nespletl sis 720.572 s 571? 571 ve Štětí skutečně jezdila, poslední životní období byla zelená s obvodovým žlutým pruhem a černým rámem. Když papírenskou vlečku převzal někdejší Viamont, dostala se 571 i ven a asistovala např. při stavbě koridoru mezi Prahou a Děčínem, to se psal rok 2001-2002. Ale 572 vážně nevím, jestli ve Štětí doopravdy byla. Za rumunskou Malaxu nebo T448 bych ručil (byť si čísla nepamatuju), ale jiného hektora, než 571, si nevybavím. Z doslechu mám nehodu (60. léta), kdy ze Štětí vyjelo na vlečku nebrzděné uhlí s hektorem v čele a skončilo to na jedné hromadě dole v papírně.
"Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára da Cimrman
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2382 Registrován: 7-2017 |
Tajemný em: Ano, máš pravdu, já už jsem to taky zjistil, že jsem se o jedno číslo zmýlil, probírali jsme to ve vláknu o vlečkách. Vypadá to, že 0572 strávila většinu času ve Větřní a odtamtud odešla do té slévárny v Českých Budějovicích. Zatím ale nevím, jestli tam šla hned z výroby a případně jestli mezitím nesloužila ještě i někde jinde. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 246 Registrován: 7-2005 |
Pacifické hektory na stavbě Vršovice - Zahraďák: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9237 Registrován: 6-2006 |
509ka dopadla |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6891 Registrován: 5-2010 |
Hektor 720 113 aktuel veze z Hájku do Malešic svého kolegu, místní legendu čepráckého veterána 720 565. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13 Registrován: 6-2019 |
Tak bratři Hektorové to vzdali před Roztokama, je tam za nima pěkná šňůra |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2228 Registrován: 1-2011 |
To jsem rád, že se dochová! Kdo je nový majitel? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 484 Registrován: 1-2010 |
720.113+720.565 zrovna teď před Běchovicemi. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6898 Registrován: 5-2010 |
Už jsou v Malešicích v Běchovicích se úvraťovalo, protože Libeň-Malešice výluka. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6910 Registrován: 5-2010 |
Ex-libeňský Norek 721 091 dnes v akci? |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2599 Registrován: 10-2004 |
Kolín.
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 193 Registrován: 8-2017 |
29.5.2020 Zbiroh |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15061 Registrován: 12-2007 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9257 Registrován: 6-2006 |
|
jagg
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 814 Registrován: 5-2012 |
Co znamená Malaxa ve Větřní? Malaxu znám jako motorák CFR. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 415 Registrován: 1-2017 |
jagg: Taky mě to zaujalo - Malaxa byl zakladatel stejnojmenné lokomotivky a opravny vagonů, která byla později přejmenována na Uz 23. August Bucuresti - tedy jednalo se o FAURa. Mělo by jít o LDH 125. Jinak pozor, ale M psal o Štětí. Ve Větřní, pokud vím, Faury nebyly, ale jezdily tam LDH V60 (001 a 010 + ???) - lokomotivy V60 po generálce v Rumunsku s motorem Faur. |
Maršál
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7806 Registrován: 1-2010 |
Dnes jsem zaznamenal 'Klepavce' T 435.0565 z Hájku na výluce v Malešicích. Nevím, jestli je prodán, či pronajmout?
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2233 Registrován: 1-2011 |
Prodán tam, čím býl odvezen |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 684 Registrován: 11-2013 |
Tomkawa: "Tak bratři Hektorové to vzdali před Roztokama, je tam za nima pěkná šňůra" Haribo: 720.113 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 6-2020 |
Ahojte neviete niekto čo za 721 je v Trnave na vlečke smer Kúty? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 681 Registrován: 10-2011 |
Rakovník 31.5.2020 Kladno 20.6.2020 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 22 Registrován: 7-2009 |
KZC Hektor (a Bardotky) v provozu: https://www.youtube.com/watch?v=KaJQxGUMpo4 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 831 Registrován: 9-2007 |
Tetčice, 30.6.2020, 18:00 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9303 Registrován: 6-2006 |
|
Koty_470
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 56 Registrován: 3-2018 |
Nedávné setkání malých hektorů JKS v Brně na dolním |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13883 Registrován: 11-2002 |
Paráda.. |