Diskuse » Železnice » „Buštěhradka“ a okolí » Archiv diskuse „Buštěhradka“ a okolí do 28. 11. 2020 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse „Buštěhradka“ a okolí do 28. 11. 2020dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 12-2017 |
Ad Marťa_rak V Kamenných Žehrovicích jsem ta dvě seřaďovací návěstidla kdysi fotil, přikládám. Náhodou jsem se přimotal i k trhání tuchlovické vlečky na jaře 2011. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 133 Registrován: 11-2019 |
JaromírK - To se trhají koleje na Nosek? https://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=1395047.jpg&httpr ef=28/6649 |
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2866 Registrován: 6-2008 |
Ahoj, chtěl bych se zeptat kvůli aktuální morové situaci v Rakovníku, k čemu tam potřebují 10 výpravčích? To tam ještě mají doz? Děkuji za odpověď. https://zdopravy.cz/covid-vyradil-z-provozu-trat-do-kralovic-z-de seti-zamestnancu-zustali-ve-sluzbe-tri-65756/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9496 Registrován: 6-2006 |
mašinka: ano, to byla ta vlečka. Tak pračmelák je opraven a vyrazil do Chebu, jak jsem dnes odpoledne spatřil. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 12-2017 |
mašinka: ano, je to vlečka na Nosek. Tehdy jsem dostal nápad si vlečku projít a začal jsem od konce, od dolu. Došel jsem až pod most nad Srby a tam byly koleje čerstvě vytrhané. No a závěr trhání jsem měl možnost pozorovat na nádraží v Žehrovicích. Tímto způsobem se trhala jen ta krátká část z Žehrovic k Srbům, dále už koleje na několika místech chyběly už evidentně delší dobu, v zářezu nad Srby v celkem dlouhém úseku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 136 Registrován: 11-2019 |
Marťa_rak - děkuji za info. JaromírK - To byl dobrej nápad. Já si dodneška nadávám, že jsem neudělal fotky když se rušila vlečka do hutí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9497 Registrován: 6-2006 |
Asi v roce 2000, když jsem cestoval vlakem do nebo z Prahy, tak jsem na té vlečce, v úseku Tuchlovice - Srby, spatřil jet nějakého oranžového Kocoura. Pro mě poprvé a naposled. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1765 Registrován: 12-2006 |
Turnus je pro 5 lidi a na směně jsou 2. 2x5=10 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 84 Registrován: 5-2020 |
Dnes ráno na Kladně |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 85 Registrován: 5-2020 |
Může mi někdo podat info, jestli v sobotu pojede na Os vlacích Lužná - Jirkov 810 KŽC? Děkuji předem |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9504 Registrován: 6-2006 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2969 Registrován: 7-2003 |
Marťa_rak: To je stěhování do Chebu na zimu? Nechabí tam Sergej? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9506 Registrován: 6-2006 |
Sergej jel někdy dříve. |
Cobram
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 310 Registrován: 10-2019 |
Víte prosím někdo, proč je výluka na tratích Praha - Kladno, Hostivice - Rudná a Hostivice - Podlešín ? Co se bude na trati dělat a v kterých úsecích ? Díky |
Moderátor Číslo příspěvku: 16893 Registrován: 11-2005 |
Zundapp: 810.381 by měla vyrazit zítra na 16806 z Lužné do Jirkova."Může mi někdo podat info, jestli v sobotu pojede na Os vlacích Lužná - Jirkov 810 KŽC? Děkuji předem " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 86 Registrován: 5-2020 |
Šári: díky moc za odpověď |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 87 Registrován: 5-2020 |
Cobram: v Jenči jsem včera viděl připravený sypáky, tak se asi začne z Hostivice něco dělat... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9507 Registrován: 6-2006 |
|
Cobram
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 311 Registrován: 10-2019 |
Zundapp: Dneska před polednem jsem projížděl okolo, sypáky v Jenči stojí, ale otázkou je, co a kdy je bude tahat. Doufal jsem v nějakou Ponorku, nebo nějakou pěknou Bangli, ale nikde nic. Hostivice taky pusto a prázdno. U Jenče a na dvou místech v Pavlově se na kolejích pracuje, spousta lidí, ale lokomotiva žádná, jenom malá MUVka a několik dalších menších pracovních strojů. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9508 Registrován: 6-2006 |
Kudy a kdy, tam do Lužné, ty motory na ranní vlak Os 16806 do Jirkova najíždí? Dík. (Příspěvek byl editován uživatelem Marťa rak.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3193 Registrován: 3-2015 |
Krokodýl dnes na Zličíně |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 88 Registrován: 5-2020 |
Marťa_rak: Třeba mě někdo opraví, ale myslím, že tam nenajíždí, ale je tam přes noc, minule jsem tam šel dřív a teprve do něj šla posádka a začínala jízdu... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9510 Registrován: 6-2006 |
Vlastně ano. Už jsem viděl, že pozdě večer v pátek, ten motorák stál u budovy. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9511 Registrován: 6-2006 |
Dnes ráno v půl osmé, se v Lužné křižoval rychlík s nákladem SD, který jel na Rak. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2971 Registrován: 7-2003 |
V Kladně stojí nějaké plošinové vozy. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12 Registrován: 2-2020 |
Kudy jedou dnes SD ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9513 Registrován: 6-2006 |
Retro 810.231 dnes ráno jela na Os z Jirkova do Rak. a zpět do Lužné. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2972 Registrován: 7-2003 |
Marťa_rak: "Retro 810.231 dnes ráno jela na Os z Jirkova do Rak. a zpět do Lužné." Není 810.231 firmy KDS Kladno? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9514 Registrován: 6-2006 |
Pardon 381, už se mi ty čísla pletou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11642 Registrován: 4-2003 |
Marťa rak:Pardon 381, už se mi ty čísla pletou. Stodvaapadesátky od KDS už jezdily u DLB také, teď tam jezdí ty od KŽCD. Ještě u DLB jezdila i jednu dobu v létě 810.604 od Kolej klubu z Turnova . Jinak musím říci, že se podařilo během tříměsíční výluky opravit nejhorší úseky mezi Rakovníkem a Domoušicemi, takže doufám, že mezi Rakovníkem a Hořesedly se konečně zavede rychlost 70 km/h a stejně tak se rozšíří rychlost 70 km/h na celý úsek ze Svojetína do Mutějovic a dojde ke zkrácení jízdních dob v těchto úsecích. Ale zarazilo mne, že nebyl alespoň částečně opraven úsek Hořesedly - Svojetín, kde by bylo žádoucí vyměnit některé pražce pod stykem kolejnic, dosypat štěrk a úsek podbít. To, že se nesáhne na úsek Mutějovice - Domoušice jsem věděl již před výlukou, ale že se nesáhne pořádně na první kolej v Mutějovicích, tak to mne také zarazilo. Zrovna ta by to potřebovala jak drbání. Třeba si to Správa železnic schovává na příští rok, ale to by znamenalo (pokud by se sahalo i do úseku Hořesedly - Svojetín zase nějakou delší výluku . Ale jinak dobrý, tak by to chtělo dotáhnout ještě trochu dál, ať ty změny k lepšímu mohou ocenit i cestující. Chtělo by to v Rakovníku novou zastávku zde https://mapy.cz/s/cerehudane pro trať Rakovník - Louny a pak si dovolím takovou drzost, když bych propojil linky Beroun - Rakovník a Rakovník - Louny - Most (- Osek) provozně do jedné, kde by mohl být společný provoz DLB a ČD, abych kilometricky nenaboural již přidělené výkony jednotlivým dopravcům . |
Cobram
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 312 Registrován: 10-2019 |
V Jenči k těm šesti sypákům z předvčerejška přistálo ještě dalších 5 plných štěrku. Našel by se někdo, kdo by věděl, kdy a jaká lokomotiva s tím bude hýbat ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9515 Registrován: 6-2006 |
Já bych zastávku umístil v úrovni tenisového centra a bývalých jatek, před návěstidlo. Lidé by to měli blíž k nemocnici. Jenže v tom prostoru vede trať na náspu, musela by se postavit konstrukce nesoucí nástupiště a schodiště. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 91 Registrován: 5-2020 |
Cobram: Když mi potvrdí kámoš z Prahy nasazení Krokodýla a pojedu to cvaknout, napíšu, pokud v Jenči uvidím lokomotivu... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9516 Registrován: 6-2006 |
|
Cobram
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 313 Registrován: 10-2019 |
Zundapp: OK. Dík. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13 Registrován: 2-2020 |
Dnes ráno v 8 z Rakovníka Sv s lok. 714 231 + btx směr Louny...Pak si zpět sebou vzala z Loun 810 375,369...v Rakovníku ze soupravy 714 sjela a najela 810 304..poté odjeli na dislokaci do Klatov |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14 Registrován: 2-2020 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9521 Registrován: 6-2006 |
Jé, Kravka na lounské, to bych chtěl také |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2973 Registrován: 7-2003 |
Už je nový jízdní řád na rok 2021. odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 92 Registrován: 5-2020 |
Tak moje info z rána: Jeneč bez lokomotivy a ani Krokodýl nejel |
Cobram
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 314 Registrován: 10-2019 |
Zundapp: Projel jsem to, všechno pouze v režii žluté kavalérie. 4 stroje pracují na trati u Pavlova, a ty sypáky se vezou mezi sebou. Loko bohužel žádná. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 93 Registrován: 5-2020 |
Dnešní dopoledne v Roztokách u Křivoklátu |
Cobram
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 315 Registrován: 10-2019 |
Poprosil bych o radu týkající se přeznačení Hektorů a Velkých Hektorů ze starého značení na nové. U těchto řad je to systémově víceméně jasné: (jestli jsou i tady nějaké odchylky u jednotlivých kusů, tak o to mi nejde, to nechci řešit) T 435.0 pro ČSD = 720 T 435.05 pro průmysl = 720.5 T 458.1 pro ČSD = 721 T 458.15 pro průmysl = 721.5 T 458.0 pro ČSD, široký rozchod = 721.8 Ale jedná se mi o tyto řady, nevím jak byly přeznačeny tyto řady: T 435.04 pro ČSD, široký rozchod (5 kusů T 435.0495 až 0499) = ??? T 458.05 pro průmysl, široký rozchod (7 kusů T 458.0501 až 0507) = ??? Předem díky za informace. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9522 Registrován: 6-2006 |
Cobram: Třeba Vám Ježíšek udělá radost. Atlas vozidel, Motorové lokomotivy v ČR a na Slovensku 2009 je v poloviční slevě |
Cobram
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 317 Registrován: 10-2019 |
Copak o to, tu já samozřejmě mám (narozdíl třeba od Motorových vozů z téhle série Altas vozidel, které už se bohužel vůbec nedají sehnat), ale z té jsem to bohužel nevydoloval, ani z té převodní tabulky na začátku, ani z textu v kapitolách o Hektorech. A nevydoloval jsem to ani z bichle Fenomém ČME, kde je o Hektorech taky pár kapitol, a nepodařilo se mi to dohledat ani nikde na netu. Proto jsem napsal ten dotaz, ale omylem jsem ho umístil tady, pak jsem ho překopíroval i na příslušné vlákno týkající se Hektorů. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 63 Registrován: 1-2019 |
Za chvíli pojede z Lužné do Rakovníka 714.231 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2974 Registrován: 7-2003 |
Bizoni s kontejnery a vapencem prujezd Kladnem v 16:03 smer Luzna. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 724 Registrován: 10-2011 |
Info z FB Plzeňská dráha-výtopna Cheb: Dne 3.12. se Sergej T 679.1600 vydá strojně z Rakovníka do Prahy Libně zde dobere doprovodný vůz BDa a pojede do Ledče nad Sázavou, kde se setká se svým kolegou T 679.1529 . A proč vlastně 🤔 dne 4.12. se bude konat zatěžkávací zkouška mostu u Vlastějovic, tak Vás tam případné fotografy budeme čekat 😉 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2976 Registrován: 7-2003 |
nové video Modernizace trati Praha Bubny včetně Praha Výstaviště včetně |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4530 Registrován: 6-2016 |
Vrbam: Myšlenka dobrá. Ale realizace se asi nedožiju... A nechápu, jak chtějí stěhovat tramvajové zastávky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9524 Registrován: 6-2006 |
V Roztokách už je dávno dříví naloženo? Hektor už je pryč? Dík. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16 Registrován: 2-2020 |
Hektor dnes v Roztokách je.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19821 Registrován: 8-2005 |
Zdravím, tady jsem dlouho nebyl, i když u té tratě žiju celý život. Kdysi dávno - cca na přelomu tisíciletí - jsem se tu hádal, když jsem tvrdil, že přeplněné motoráky do Kladna (810 a 020 tažený 814) by šlo nahradit patrama, který zahálely v kladiva ve Vršovicích. A bylo mi jednoznačně důležitě sdělováno, že patra na Buštěhradku nemužou kvůli tunýlku ve Stromovce. A já věděl, že někde fotku s patrama mám - a až teď jsem jí našel (to víte, při kurzarbeitu člověk přerovnává fotky, co má taky dělat). Tak jí se dávám. Je to nějakej konec devadesátek a byl to vlak, který vezl odboráře na nějakou stávku. Děkuji za pozornost.
OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ VOZŮ T2 A T3 - V ZIMĚ LINKA 41, V LÉTĚ LINKA 42: Pohořelec - Prašný most-Stross-Nám.rep.-VN-ND-Starom.-Malostr.-Hrad-Pohořelec
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9525 Registrován: 6-2006 |
Také si na to pamatuji. Že po jednom projetí měla nějaká patrová souprava odřenou střechu. Ty škodovky na snímku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 49 Registrován: 11-2017 |
Tak Hektor je už údajně z Roztok pryč..
https://www.flickr.com/photos/159429634@N05/
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 94 Registrován: 5-2020 |
Jedna staniční na památku... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2977 Registrován: 7-2003 |
Jedna staniční na památku... Hostivice v roce 2050?! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4537 Registrován: 6-2016 |
Vrbam: I to by byl úspěch!!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 98 Registrován: 5-2020 |
Jsem sám zvědavej, jak to s novým spojením Praha - Kladno dopadne, jestli se toho dožiju, až sednu do Ešusu a pojedu dvoukolejkou do Prahy. Koukal jsem v Hostivici na plány a vypadá to zajímavě, no neodvažuju se hádat který rok by to mohl být a jestli vůbec |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10840 Registrován: 4-2003 |
dopadne, jestli se toho dožiju, až sednu do Ešusu Ešusu na 25kV50Hz.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý." |