Diskuse » Železnice » Železniční uzel Praha (ŽUP) » Archiv diskuse Železniční uzel Praha (ŽUP) do 08. 2. 2021 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse Železniční uzel Praha (ŽUP) do 08. 2. 2021dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Moderátor Číslo příspěvku: 16959 Registrován: 11-2005 |
Aktuálně z Strašnic: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23770 Registrován: 5-2002 |
Tzv. autogenní trénink...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8115 Registrován: 1-2007 |
Šari: Ten bordel po bezdomovcích s křesílkem působí komicky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 594 Registrován: 7-2015 |
Radotín 31.1.2021 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16269 Registrován: 6-2003 |
Před chvílí jsem jel v Os 2559 a na Edenu nás zprava čili za zábradlím po koleji 205 předjížděl R 727. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2310 Registrován: 12-2007 |
Most Slavia: no ono má zůstat cca 11m, což je přesně část na které jsou koleje. Takže je možné, že rozeberou jen další část cca 16m, která je již očištěna a z boku odhrabána. Dnes vytrháno skoro k mostu V Korytech, takže zítra přijde o většinu kolejí i zastávka... Videa Trhání https://youtu.be/xjvfQkqwnzs Odjezd https://youtu.be/5Xp1RMXq4FM
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4923 Registrován: 9-2007 |
Dnes jsem to cestou z práce vzal přes bývalé předávací nádraží Praha-východ. Jako naprosto amatérského drážního "archeologa" a milovníka míst s podobným Genius loci mě potěšilo značné množství pražců a dokonce i kilometrovník. Na internetu jsem našel snímky z dřívější dokumentace již nepoužívaného nádraží, ale rád bych se zeptal, má někdo, prosím, snímky z dob, kdy nádraží ještě fungovalo, či nějaké průjezdy vlaků po mostě přes Freyovu ulici? |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15876 Registrován: 3-2007 |
Tak určitě jsou např. v publikaci o lokomotivách ČKD "Pod značkou ČKD" - autor Bohumil Skála a na řadě dalších míst. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 27 Registrován: 7-2019 |
Ahoj, nevíte někdo kdy se bude bourat most V Korytech? Mám na mysli to úzké místo u tramvajové točny. A proč zůstalo tolik sloupů po trolejovém vedení na místě zrušené tratě? Ty se budou odvážet nebo tam zůstanou? Jak se teď bourají plechové zastávky v místě zrušené stanice Strašnice, bude se bourat i ten domeček co tam stojí vedle plechové zastávky? Díky moc |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23776 Registrován: 5-2002 |
Vantju: rád bych se zeptal, má někdo, prosím, snímky z dob, kdy nádraží ještě fungovalo Snímky ne, "jen" zážitky - projížděl jsem tamtudy před čtvrtstoletím s 843.001. Jo a vím o jedné celkem profláknuté fotce pultu RZZ, která je odtamtud (jsou na něm vidět dvě kolejové skupiny za sebou a před pultem stojí natrvalená blondýna).
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2312 Registrován: 12-2007 |
Most u smyčky (viz.obr.) by měl jít dolů brzy Některé stožáry zůstávají, některé asi ještě nestihli pokácet... Domeček půjde taky. Aktuálně trhají v zastávce. Pár od zvláštního zpravodaje.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4924 Registrován: 9-2007 |
projížděl jsem tamtudy před čtvrtstoletím s 843.001 843 patří už třináct let k mým nejoblíbenějším kolejovým vozidlům u nás. Kdybyste jen napsal, že to máte projeté, tak bych Vám nepochybně záviděl, ale takhle závidím tak třikrát víc! Já mám sen si uspořádat takové "Apollo Tour", půjčit si červenou 843 z Liberce s červeným vozem, dojet odpoledne z Liberce do Mostu (nějak takto), druhý den přes Louny do Prahy ráno a přes Lužnou odpoledne zpátky a třetí den přes Českou Kamenici a Zittau soupravu vrátit zpátky. Celé to teda padá na financích, ale každý fanoušek 843 musí uznat, že by taková akce, stylizovaná do konce 90. let, byla moc hezký zážitek. Každopádně díky za odkaz na knížku, zkusím si ji sehnat. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15884 Registrován: 3-2007 |
V: Nic jednoduššího: www.mlp.cz a 60 Kč ročně. Legitku lze mít stylově nahranou i na Inkartě Vážně: možnosti online katalogu a online výběr a rezervace a přeposlání na nejbližší pobočku za pouhých 10.- je super služba. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
Quex
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 8076 Registrován: 5-2002 |
Historicky úplně poslední kolejové vozidlo všech dob opustilo zastávku Praha-Strašnice dnes, v úterý 2. 2. 2021 ve 14,33 hod., takže historici, pište si, byl to Res 31 54 3938 497-7 ČD Cargo. O několik minut později bylo za ním vytrženo kolejové pole a naloženo na vůz, čímž byla zastávka i fyzicky odpojena od sítě.
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
|
Quex
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 8077 Registrován: 5-2002 |
Srovnání soboty s dneškem...
|
Quex
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 8078 Registrován: 5-2002 |
Dnes pokračovala likvidace plným tempem...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2902 Registrován: 5-2008 |
Quex8076: to už se nemusí zavěšovat hadičky ?
Don Parmezano
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10969 Registrován: 5-2002 |
U takových štěků to opravdu nemá smysl...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
|
Quex
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 8079 Registrován: 5-2002 |
Tam je taky zajímavé, že celou tu soupravu plošiňáků netahá lokomotiva, ale jen ten dvoucestný bagr. Takže to celé nejspíš bude brzděné jen ruční brzdou a zarážkami, ale blíže jsem to nezkoumal.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11944 Registrován: 4-2003 |
Quex:Tam je taky zajímavé, že celou tu soupravu plošiňáků netahá lokomotiva, ale jen ten dvoucestný bagr. Takže to celé nejspíš bude brzděné jen ruční brzdou a zarážkami, ale blíže jsem to nezkoumal. Mnohé dvoucestné bagry umí brzdit připojená železniční vozidla vzduchem stejně jako jakákoliv lokomotiva a proto mají běžné vzduchové hadice s kohouty. |
Quex
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 8080 Registrován: 5-2002 |
Možné to je, blíž jsem to nezkoumal.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2313 Registrován: 12-2007 |
Není to tak dlouho, co jsme ten bagr a jeho kohouty tady řešili Bagr s vozy jen popojíždí při trhání, nakonec to odváží lokomotiva, viz video z pondělí https://youtu.be/5Xp1RMXq4FM Právě teď bagr v čele resů stojí před návěstidlem AHr Železný Most. Jeřáb je mu v patách Kousek vedle skládají vytrhaná kolejová pole dva autojeřáby. S výlukou v Modřanech probíhá souběžně výluka Vršovice Krč. (Příspěvek byl editován uživatelem kasme.)
Quex
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 8081 Registrován: 5-2002 |
No jo, 2 dny staré video a už je to historie...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 263 Registrován: 7-2005 |
Ad hadičky: |
Quex
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 8082 Registrován: 5-2002 |
No jo, dává to smysl, nejsme někde v Balogu, brzdit celý pracovní vlak ručně, že. Spíš je zajímavé, jak to ten bagr celé bez problémů utáhne, je to přeci jen deset ložených vozů, takže slušnou hmotnost to asi má.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2903 Registrován: 5-2008 |
Petr_Šimral: já jsu na to alergické, dycky , když jedu někam vlakem tak jich najdu aspoň 4 nezavěšený , jako mladé kluk , bych chodil dom bez véplaty , u nás byla sazba 20 korun důle z premií
Don Parmezano
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2923 Registrován: 7-2017 |
Quex: ono bývá spíš problém to ubrzdit než rozjet. Někdy to jde skoro samo, viz. loňské Mstětice. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16271 Registrován: 6-2003 |
Do Vršovic je to po spádu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6508 Registrován: 7-2011 |
Tak předpokládám, že největší "problém" (co do adheze) bude "urvat to z místa". Jakmile se to hne, pak už zas tak velká síla potřeba nebude. Navíc to jezdí pomalu a honí to hydraulika, takže s nedostatkem síly a plynulosti rozjezdů problém nebude. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2314 Registrován: 12-2007 |
Most Triangl Praha-Zahradní Město Praha-Eden Most Slavia
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14064 Registrován: 8-2004 |
Kasme: Ano viz."S výlukou v Modřanech probíhá souběžně výluka Vršovice Krč."
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23809 Registrován: 5-2002 |
Ráno byli trhači zhruba u Tesca (kousek nad modrým mostem).
|
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1471 Registrován: 12-2014 |
Kasme: Pěkné zátiší s motorovou pilou
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde
|
Administrátor Číslo příspěvku: 74013 Registrován: 4-2003 |
Hajnej: Nyní už jsou tak někde kolem provizorní spojky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2315 Registrován: 12-2007 |
Ještě stihli pár polí od mostu Bartoškova. V neděli by mělo být hotovo
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6928 Registrován: 3-2007 |
Tak trhání kolejí je fajn, ale mně nejvíc překvapilo tohle. Pátýho února, ještě takhle relativně festovní zimu, bych to opravdu nečekal. Nevíte, kdy se chtstají na přeložku té optiky? |
Administrátor Číslo příspěvku: 74020 Registrován: 4-2003 |
Volby se blíží a těch štaflí kolem chlebíčků musí bejt co nejmíň. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14068 Registrován: 8-2004 |
Martin_zlivský: Výhodou pro chlebíčky je, že zab. zař. ty štafle moc nepotřebuje."Volby se blíží a těch štaflí kolem chlebíčků musí bejt co nejmíň."
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2316 Registrován: 12-2007 |
Na podchodu se maká průběžně celou dobu, kromě vánočních svátků Mráz nevadí, horší je déšť a sníh... Optika podle mě půjde až do definitivní trasy. Stavbě podchodu nevadí
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6929 Registrován: 3-2007 |
MZ: Obávám se, že roli železnice v očích elektorátu poněkud přeceňujete. Viz modální split. Jediné pozitivum by mohla být eliminace podjezdu Průběžná - a to pro komunální volby, které budou až 2022. Kasme: Na optiku tam mají od začátku jakési husí krky a na jedné z fotek je vidět, že kvůli ní chybí kus výstuže v levé části podchodu. Čekal bych překládku v řádu dní. (Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14069 Registrován: 8-2004 |
Pikehead: To byste měl psát spíš těm politikům nebo lidem, kteří se jim snaží zalíbit. MZ na to nemá vliv."Obávám se, že roli železnice v očích elektorátu poněkud přeceňujete."
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6931 Registrován: 3-2007 |
Ok, tak jak by mělo vypadat otevření dopravní stavby, aby nevrhalo podezření, že se někdo snaží zalíbit? Pokud se shodneme aspoň na tom, že je užitečné nové dopravní stavby propagovat (z PR důvodů - aby se daly požadovat peníze na další), tak přítomnost prominentních hostí pomůže vnímat významnost této stavby bez ohledu na to, že za tím část lidí vidí lacinou publicitu daného politika. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 539 Registrován: 7-2017 |
No hlavně by se nemělo tlačit za každou cenu, že ? Třeba jako na stavbě Hostivař - Hlavní: původní plány byly, že po staré trati se přestane jezdit v březnu 2021. Najednou lup - a vlaky si to sviští staveništěm, kde se motají mezi pracovními mechanismy, zabezpečení jízdy vlaků by jste raději nechtěli vidět, věci jako osvětlení kolejiště, ohřevy výhybek, nebo nedej Bože nějaké komunikační zařízení (kromě mobilního telefonu) se nekoná a dlouho konat nebude, o zpoždění dílčích částí, jako technologická budova na Edenu, informační systémy nebo traťové koleje do Malešic nemluvě, napájecí soustava fungující na dobré slovo a do toho všeho odklony se severu, kde se už třetím rokem řeší trať 140 a konec v nedohlednu. Ale hlavně, že se na podzim, opravdu čistě náhodou ve stejném termínu, jako budou volby, bude stříhat páska, aby se pak ještě půl roku potom, samozřejmě za plného provozu, dodělávalo vše potřebné..., to opravdu není propagace dopravní stavby, to je jen bohapusté honění politických bodů, protože nic jiného nevzniklo - žádná silniční, železniční, tramvajová nebo podpovrchová stavba na obzoru. Zatím tedy mají dost soudnosti, aby se nefotili u domalovaných cyklo pruhů nebo nabíječek pro elektromobily Propagace čehokoliv nikoho v podstatě nezajímá, pokud z toho sám nemůže něco vytřískat |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10990 Registrován: 5-2002 |
Ale hlavně, že se na podzim, opravdu čistě náhodou ve stejném termínu, jako budou volby, bude stříhat páska, aby se pak ještě půl roku potom, samozřejmě za plného provozu, dodělávalo vše potřebné..., to opravdu není propagace dopravní stavby, to je jen bohapusté honění politických bodů, protože nic jiného nevzniklo - žádná silniční, železniční, tramvajová nebo podpovrchová stavba na obzoru. Nicméně na druhou stranu se opravdu rozjela příprava staveb, která léta pokulhávala. Ale z toho se budou radovat při tanečcích okolo základních kamenů či přestřihávání pásek další vlády a my budeme mít nemalou radost z rozkopání celé republiky, což už si v menším vyzkoušíme ještě před volbami...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
|
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15908 Registrován: 3-2007 |
Petr_Šimral: " Nicméně na druhou stranu se opravdu rozjela příprava staveb, která léta pokulhávala. " Tak pořád lepší dodělávat třeba Zahraďák půl roku, než klídek a možná začnem 2025.. Když kouknu třeba na metro D, jak se do toho politikům a úředníkům "chce".. Já bych řekl, že většina dopravních infrastrukturních staveb je zpožděna o desítky let (silnice, dálnice, obchvaty, železniční koridory, modernizace zbytku sítě) a že se to docela pěkně rozjíždí (samozřejmě koordinace nula, jistě). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1439 Registrován: 4-2009 |
Já bych trochu brzdil. Jak říká Petr, rozjela se příprava staveb, jede spousta SP (čerstvě i ŽUP), nicméně realita bude horší. Protože peníze. Nebudou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14071 Registrován: 8-2004 |
Quenya: Souhlas (a myslím, že jsme se na tom shodli už i dříve). A není to jen o penězích, ale o kapacitách v podstatě na všech úrovních. Nebo i o té koordinaci. "rozjela se příprava staveb, jede spousta SP (čerstvě i ŽUP), nicméně realita bude horší. Protože peníze. Nebudou." Dnes deklarované termíny pro připravované stavby je zcela jisté, že ve většině nejsou reálné. Jen se za pár let budou někteří pohoršovat, jaká je to hrůza, že se termíny neplní. Ano, neplní, protože už od začátku se tvrdí nesmysly. Viz. Pikehead: Nemám nic proti propagaci. "Ok, tak jak by mělo vypadat otevření dopravní stavby, aby nevrhalo podezření, že se někdo snaží zalíbit?" Neměl by se kvůli tomu ale znásilňovat harmonogram a navyšovat omezení provozu. Výluky jsou delší, po opičí dráze na Edenu se chodí v zimě, ale hlavně, že bude dost přestřižených pásek. Holt nemám pochopení pro účelové prezentace nepřesných čísel, jak to činí i současná vláda. Petr_Šimral: Já bych tedy otázky přípravy staveb a realizace nesměšoval. "Nicméně na druhou stranu se opravdu rozjela příprava staveb, která léta pokulhávala." Ano, příprava (staveb, které se budou realizovat v budoucnu) se rozjela (ponechávám stranou otázku kvality té přípravy). Nicméně viz reakce na Quenyu. Ale to nic neříká o tom, jakým způsobem se stavby (jiné) realizují.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5641 Registrován: 3-2006 |
Hroch: "A není to jen o penězích, ale o kapacitách v podstatě na všech úrovních." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10991 Registrován: 5-2002 |
ad Hroch: plný souhlas. Viz i prodlužování staveb, doba výluk a nárůst cen...
|
Administrátor Číslo příspěvku: 74025 Registrován: 4-2003 |
Pikehead: Propagace by nevadila (ba právě naopak, to by snad i člověk byl rád, že to snad někoho zajímá), ale ne způsobem, kdy jsou to převážně jen kecy navenek, zatímco na skutečný průběh to mám vliv jako hořčák uprostřed smaženice. Zbytek už napsali ostatní, zejména Hroch. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4808 Registrován: 6-2016 |
Nevěřícně koukám, jak se moje dementní stařecké názory na projektování a realizaci dopravních staveb rozšířily do hlav ostatních diskutérů A dovolím si připomenout, že po volbách může přijít další podruh Bárta, který do toho hodí hooodně velké vidle... Takže možná dojde k realizaci (zejména v oblasti mostního stavitelství) známé hlášky: "Nekecej a plav"! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23821 Registrován: 5-2002 |
Asi mi něco uniklo: jaké zásadní výhody by mělo, kdyby stará trať vydržela v provozu do března? Mohl by jít do provozu Eden spolu se ZM nebo ne...?
|
vasekj
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 131 Registrován: 9-2017 |
Ze včerejšího trhání: Na Edenu už odhrabávali štěrk v místě budoucí cesty od křižovatky k podchodu. (k tomu už foto nemám) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1516 Registrován: 10-2011 |
https://www.youtube.com/watch?v=iXq6t2E1Ke0&t=37s Zajímavá situace z Pražského provozu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2317 Registrován: 12-2007 |
A tady to vypadá, že se srazí https://youtu.be/_2Un2gCqdjU vasekj: no jo, něco už odhrabali...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 109 Registrován: 10-2005 |
Nejely po stejné koleji. |
vasekj
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 132 Registrován: 9-2017 |
Na mostu staré trati přes ulici V Korytech odbagrovali štěrk z mostovky. Ale zatím jsem nezaregistroval žádné informace o případné chystané výluce v místě pro demontáž mostu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 38 Registrován: 7-2019 |
Předpokládám, že součátí stavby je snesení mostu a likvidace opěr. A tak hlavně doufám, že stavba nebo Praha má v plánu alespoň dočasně rozšířit ulici v místě východní opěry ("Vršovická magistrála" hned tak nebude). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2318 Registrován: 12-2007 |
Ulice V Korytech je v gesci Prahy 10 Mám za to, že součástí stavby úprava komunikace ani pod jedním mostem není Snad nějaký flastr v místě opěry nebude problém
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14074 Registrován: 8-2004 |
Hajnej: Jak jsem už psal, nechodilo by se po edenské opičí dráze v zimě (za sněhu a ledu) - protože by Eden ještě nefungoval. A také by se jezdilo přes zimu Hostivař - ZM/Záběhlice dvoukolejně, aniž by to nějak významně oddálilo konec výluk na konci léta. "jaké zásadní výhody by mělo, kdyby stará trať vydržela v provozu do března?" Ono kupodivu je v zimě opravdu zima a ne jak si jeden představoval. (Stačí se podívat ven na teploměr.) Kasme: Úprava komunikace zřejmě ne, ale demontáž mostovky a rozšíření otvoru u bývalé strašnické zastávky součástí být mělo."Ulice V Korytech je v gesci Prahy 10 Mám za to, že součástí stavby úprava komunikace ani pod jedním mostem není"