Diskuse » Železnice » Tratě v západních Čechách » Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 21. 2. 2021 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 21. 2. 2021dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5840 Registrován: 9-2005 |
Ahoj, mám rychlý dotaz. Kdy byla vybudována druhá kolej v úseku Plzeň-Koterov? Šedesátá léta? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8148 Registrován: 12-2011 |
Na Rudu už několik dní Najbrt. Proč ta změna? |
Maxipes_Fík
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3476 Registrován: 12-2005 |
Takže máme tu opět redukce covid, prý nejezdí lidi 🤪🙈⁉️ Os 89xx 1x 650 (až na výjimky 》 vlaky co se dělí) Sp Strakonice 3vozy. Os PL 72xx opět 1x 650. Os 74xx, klasiky jen 3vozy a některé další pouze 1x 844... LOMC |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 221 Registrován: 3-2018 |
No to je pěkný. I když pořád je kam ustoupit. ještě jsou varianty jako 810 nebo 814 Já si zítra po mnoha a mnoha týdnech užiju Pošumavskou Šukafonicko - Orchestriální Ukrutnost (PŠOUK), tak mi držte palce, ať těch 39 km dám.... Hlavně se těším na ten bestiálně ledový vichr od okna... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14 Registrován: 12-2020 |
Po dlouhém čekání se ďábel opět vrátil do provozu. Dnes v celé své kráse na 7418. |
Maxipes_Fík
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3477 Registrován: 12-2005 |
Vždyť je to červený jak trenky 🤪🙈‼️ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 1-2021 |
Super, konečně zas něco jiného. To bude zas cirkus u tratě od šotoušů na pár dnů. |
kutipe
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 381 Registrován: 4-2012 |
Však on se zase se na pár týdnů schová, nejspíš už dnes. |
Maxipes_Fík
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3478 Registrován: 12-2005 |
A šotouši se těšili, že pojede zítra na Rudu 🙃🙂‼️ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 683 Registrován: 7-2007 |
kutipe: Co si pod tím máme představit ? Že má nějaký problém a bude sundána z oběhu ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15 Registrován: 12-2020 |
kutipe: Dnes by ještě jet měl, stojí v Plzni u trianglu se soupravou na vlak do Domažlic, o kousek dál ještě 057.. "Však on se zase se na pár týdnů schová, nejspíš už dnes." (Příspěvek byl editován uživatelem patrikosamigos.) |
kutipe
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 382 Registrován: 4-2012 |
Ano, dnes si asi ještě střihne 7416, protože není hotová 4.063 Na 4.066 pak čeká ještě pár prací v depu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8150 Registrován: 12-2011 |
Tak vždycky lepší 066 než nějaký pekáč v Najgrcu |
Maxipes_Fík
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3480 Registrován: 12-2005 |
Já myslel že nejlepší je zrovna provozní mašina bez závad, atd ... 🙈 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3253 Registrován: 3-2015 |
Dnešní bleskovka |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1401 Registrován: 4-2003 |
Ahoj. Je v plánu z Klatov na Špičák v 10 40 a 12 40 opět klasika? Abych nestartoval zbytečně... Dík |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 8-2020 |
Bohužel, to jestli pojede i na osobáku na Rudu 842, nebo 754 to dopředu nikdo neví (ani průvodčí). Dojede se do Klatov, a když se lidi nenarvou do 842+Bdtn ,tak teprve potom se přejde na 754ku. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15938 Registrován: 3-2007 |
Ale samozřejmě ví a dá se to i najít: Do konce února o víkendech. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8151 Registrován: 12-2011 |
A ten modrý škopek byl vyměněn za 754.063. Díky. |
Miloš_jonák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 443 Registrován: 12-2007 |
Maxipes_Fík: intelpetr je promovaný dopravní inženýr, asi je v jeho myšlence něco víc čemu nemůžeme rozumět. "Já myslel že nejlepší je zrovna provozní mašina bez závad, atd ... 🙈" |
kutipe
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 384 Registrován: 4-2012 |
Malett: co to je za blbost? Proč by to nikdo neměl vědět?? Takové věci se samozřejmě plánují |
J.R.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 56 Registrován: 4-2018 |
Klatovy dnes do kopců tradičně na 2x754 + sněhulák z Plzně, 024 po opravě článků zpět v provozu 754.024 - 776/763/7544/7549 754.027 - 7542/7547/768/775 754.063 - 1702/1705 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 8-2020 |
No když jsem jel já, 23. 1. 2021, tak mi bylo řečeno průvodčím, že se v Klatovech přestupuje. (Příspěvek byl editován uživatelem malétt.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 69 Registrován: 2-2012 |
Něco málo z pátku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16 Registrován: 12-2020 |
My jsme fotili jen o pár metrů dál.. |
Adam_Stahl
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 4-2020 |
A na 057 se mi vybil foťák... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2376 Registrován: 4-2003 |
Dnešek byl podle mě zatím den s nejlepším počasím na horách v této sezóně. Byl jsem zvědav, jak to bude vypadat s obsazeností 7549/771 jakožto přímého vlaku pro návrat davů z hor a je to tedy fakt bída - do Klatov to prřijelo obsazeno odhadem tak na 20 % kapacity, až v Klatovech se to trochu zaplnilo. Tím jak se přepřahá, nekrátí se zpoždění, ba naopak se to postupně během dne víc zas rozesírá |
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7581 Registrován: 5-2002 |
Suri: Co má přinést tento poznatek? Že po všech těch eskapádách s narvanými vlaky je jejich posilování vlastně špatně? Možná jsem z jiného světa, ale vlak odjíždějící ve 14:27 ze Špičáku bych za "odjezdový pro návrat davů z hor" neoznačoval ani náhodou!
• Tykání je projev kolegiality. Diskutérům na fóru tykám a chci aby mi bylo tykáno.
• Na každou svini se někde vaří voda. I na mě. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15963 Registrován: 3-2007 |
14:27: Jednak, a jednak jsou typicky soboty o dost silnější, než neděle - oni lidé chodí v pondělí do práce a tak je pořadí "v sobotu si dát do těla, v neděli spokojeně relaxovat a v pondělí jít makat" to nejoblíbenější - zvlášť když je v sobotu krásně. Buďte rád, že se to posílení o víkendech zavedlo - ono se davy fakt blbě predikují a tady dráha zareagovala a je to koukám zas blbě |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4595 Registrován: 1-2010 |
"Odjezdový" R 775 jel dneska z Rudy skoro o hodinu opožděn, což jistě pár potencionálních zákazníků přesadilo zpátky do aut. Ale tak stane se, aspoň že to bylo v neděli a ne v sobotu. Sp jel dolů +- na čas.
Jednoduché přehledy některých lokomotivních řad
"Béčka & interiéry" - přehledy provozních vozů AB, B, Bd, BDs, Bee273, Bmto/Bdmteeo, Bdt279 a jejich interiérů |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2377 Registrován: 4-2003 |
Ten 7549/771 jsem si vybral proto, že nedávno tu o něm byla řeč a na námitku, že odjezd z Rudy je příliš brzo na svozový vlak dolů, bylo napsáno, že to není brzo a že bez kapacitní soupravy to o víkendech nejde. Zajímalo mě, jak to bude s frekvencí za těch nejideálnějších sněhových podmínek - souprava 2xBpee+Bmz+Bgmee+ABmz přijela do Klatov poloprázdná, v prvním Bpee bylo 5 lidí, ve druhém o pár víc, někoho s běžkami nebo jiným zimním vybavením byl problém najít. Vadí mi na tom, že pak blbých 5 minut navíc, který naskočí kvůli přepřahu v Klatovech pak vede k tomu, že v cíli jsem o desítky minut později, protože se pořád někde čeká na křižování, samozřejmě vše se přenáší na další vlaky. Jestliže jsou tedy neděle slabé, tak není důvod ten obrat 7544/7549 mít v neděli pětivozové klasice, zvlášť když 7544 je o jednotkách lidí a 7549 je brzo. (Příspěvek byl editován uživatelem suri.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5841 Registrován: 9-2005 |
Regina má bebí....odkaz |
Maxipes_Fík
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3481 Registrován: 12-2005 |
Tohle jezdí 810 ♡ |
Maxipes_Fík
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3482 Registrován: 12-2005 |
Jinak pro nePOVED 🤪 Oslabení víkendových vlaků 89xx v NE odpoledne se opravdu nePOVEDlo, alespoň se lidi pěkně promoří 🙈 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8158 Registrován: 12-2011 |
Sněhulák na Špičáku. |
Maxipes_Fík
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3484 Registrován: 12-2005 |
Dneska už 4063 na svém a 4057 hodinu po ní ♡ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18 Registrován: 12-2020 |
Kdyby měl někdo zájem, tak do Plzně jede 749.247 (VDA), teď někde u Berouna. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6 Registrován: 8-2019 |
Skiareály neotevřeli,sníh rozstál.Pojede tedy v 10.40 klasika ? Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2056 Registrován: 4-2003 |
No to by mě taky zajímalo. Zítra to exaktně zjistíme. Já doufám, že to pojede.
Brejlovec. Bez diod, bez uic, bez kundálu, bez šípovýho pluhu, bez klimazitace, bez najbrta. Nic víc, nic míň.
http://trainweb.cz/autor/Václav+Petrů | https://www.youtube.com/user/savikVP |
kutipe
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 385 Registrován: 4-2012 |
Pojede |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2057 Registrován: 4-2003 |
Ď
Brejlovec. Bez diod, bez uic, bez kundálu, bez šípovýho pluhu, bez klimazitace, bez najbrta. Nic víc, nic míň.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 42 Registrován: 9-2019 |
Měla by jezdit bez ohledu na počasí do konce února vždy o sobotách a nedělích. |
kutipe
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 386 Registrován: 4-2012 |
Takhle to pravidlo postaveno nikdy nebylo |
Maxipes_Fík
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3486 Registrován: 12-2005 |
Tak na Rudu dnes šotobrejlovci 4024, 4027 a 4057 ♡ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2058 Registrován: 4-2003 |
Kerý pako mi zkácelo tenhle křak za Dešenicema, na kterej se dalo lézt
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 43 Registrován: 9-2019 |
kutipe: Jinými slovy chcete říct, že pokud bude pršet, klasika nepojede? Bylo by moc pěkné, kdyby byla schopnost takto operativně reagovat, ale moc tomu nevěřím. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16001 Registrován: 3-2007 |
kutipe: "Takhle to pravidlo postaveno nikdy nebylo" Ne? A můžete to nějak dokázat? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2059 Registrován: 4-2003 |
Chlapci, nehádejte se. Za mě teda jednoznačně VELKÁ pochvala těm, co na zimní, tedy sezónní víkendy zavedli klasiky. Tak to má být. No a zrovna tento víkend je na turistiku jak dělanej, venku je krásně. Sice to kazí datum, které nesouhlasí s teplotou, ale svítí sluníčko, paráda.
kutipe
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 387 Registrován: 4-2012 |
Mladejov: například depeše se vydává každý čtvrtek podle obsazenosti předchozího víkendu a podle předpokládaného počasí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7 Registrován: 8-2019 |
Savik, já to nebyl 😀. Fotil jste tam ten ranní spešňák? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2060 Registrován: 4-2003 |
Já tam chtěl až v 11, ale vzhledem ke zpoždění 7542 jsem se na to vykváknul. A hlavně je to pokácený, takže s tim nic.
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2885 Registrován: 6-2008 |
Ahoj, když už máte všichni vyfocenou novou plzeňskou rosničku, mohl by se alespoň někdo z vás pochlubit fotkou? Děkuji |
J.R.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 57 Registrován: 4-2018 |
V_b: Jednu dokumentačku bych měl... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 223 Registrován: 3-2018 |
Průšvih v Pačejově |
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7593 Registrován: 5-2002 |
BigGeorge: No, to by mě docela zajímalo, jak se tohle semlelo...
• Tykání je projev kolegiality. Diskutérům na fóru tykám a chci aby mi bylo tykáno.
• Na každou svini se někde vaří voda. I na mě. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 40 Registrován: 9-2018 |
To by mě zajímalo, jestli to byl opravdu pracovník Českých drah. Každého novináře praštit do hlavy palicí, aby už konečně pochopili, že České dráhy nerovná se vše na české železnici.
Česko: „Aktuálně běží výběrové řízení na zhotovitele posudku, který s definitivní platností zhodnotí účelnost zahájení přípravných prací směřujících k vypracování výzvy na podání nabídek ohledně tvorby koncepční studie zabývající se riziky případné výstavby vysokorychlostních tratí v Česku.“
Německo: „Ano, ražba tunelu pod Českou republikou pro vysokorychlostní trať do Vídně začne příští měsíc.“ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 224 Registrován: 3-2018 |
ČD asi nemají drátenictvo.... byl to zřejmě nějakej dráteník z externí firmy, co Pačejov předělává. Správa kolejí a pražců už tu informaci, že byl od nich, dementovala. Třeba bude něco vědět Fík, je to kousek od Nepálu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2923 Registrován: 4-2014 |
BigGeorge - Otázkou stále zůstává proč se to stalo. Neměla být náhodou z bezpečnostních důvodů vypnutá trolej i na vedlejší koleji? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8331 Registrován: 12-2005 |
Aha takže rosňa patrně nahradila Hektora 222 co se mám už pár tejdnů potuluje po depu. Tak to je asi jeho konec. Proslýchaj se zvěsti o vodě v oleji atd což asi nikdo už neopraví. A na atrlasu hub se ve skupině Historické fotky Plzně objevil hezkej obrázek depa. Dokázal by někdo datovat? (Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2924 Registrován: 4-2014 |
Martin 100 - Ta černobílá fotka je z portálu rajče - od uživatele Toulavej68 a je to Plzeňské depo v létě 1982. V místech, kde na paprscích točny stojí motor řady 810 a za ním Hurvínek - v pravé dolní části obrázku kdysi bývala také zastřešená rotunda. |