Diskuse » Železnice » Trať Kojetín - Tovačov » Archiv diskuse Trať Kojetín - Tovačov do 14. 5. 2022 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse Trať Kojetín - Tovačov do 14. 5. 2022dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1135 Registrován: 8-2003 |
Bohužel singrovka zvládla cestu z Brna a dojela na prvním vlaku do Kojetína a . Na příští týden to vypadá na 730 od Moravské železniční a singrovku v roli vagónu. Náš motorák bude na jiné akci a v okolí není na příští týden dostupné žádné jiné vozidlo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5462 Registrován: 5-2002 |
Ani 810? Asi stárnu . (Příspěvek byl editován uživatelem Honza_o.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4940 Registrován: 5-2002 |
Honza_o - budeš se divit, ale ani "volná" 810 zde v okolí není (nejbližší ve ValMezu, ale tu by asi na "historickém" vlaku stejně lidi brali jako trochu podvod). Jinak je to ale s historickými motoráky a osobními vozy na Moravě fakt bída. Z "Krokodýlů" jsou jak 850.001 ČD, tak i 851.005 MOŽ a 850.044 JKS mimo provoz (a M286.1032 pryč na jiné akci), M262.018 v Olomouci také stojí, v Olomouci jsou teda k dispozici nějaké mašiny (735.007, 710.090 atd.), ale vozy jsou ve ValMezu, tedy poskládat cokoliv pojízdného a neplatit při tom X návozů z různých stran, které ty akce nejvíce prodražují, je skoro nemožné Už tu "Singrovku" jsem s vědomím rizika plynoucího z jejího už dost opotřebeného stavu bral ani ne proto, že je to "Singrovka", ale prostě proto, že nebylo co jiného, když je náš M131.1454 pryč... Takže příští týden to vypadá na soupravu 730.639 + 820.113 (jako vůz) + vyhlídkáč KMD...
Navštivte moje weby www.kolmix.cz/sergeje , www.kolmix.cz/tovacovka , www.kolmix.cz/hanackeleto .
www.prototypy.cz zatím zůstávají mimo provoz, ale i na ně snad brzy dojde ;-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 68 Registrován: 11-2017 |
Rosťa: Co 831.113 v Brně, ta je taky neprovozní?
https://www.flickr.com/photos/159429634@N05/
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 801 Registrován: 10-2009 |
Dnes |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5466 Registrován: 5-2002 |
Rosťa - to je teda krize . Provozní 831 je snad až u JUMY v Kolíně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3082 Registrován: 2-2004 |
Juma už žádnou 830/831 nemá. 209 přešla do vlastnictví KŽC |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1217 Registrován: 3-2018 |
Dnes již téměr klasicky štěrkopísek 139 a panely 102. Rovněž dva páry panelů denně (zatím pracovní dny) se už víceméně stabilizovaly. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 752 Registrován: 5-2007 |
Honza o: A 113 přešla od JUMY do Brna. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 414 Registrován: 11-2006 |
Jinak v Kojetíně s dovezenými panely z Tovačova posunuje 701 535. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1248 Registrován: 3-2018 |
Chvíli se tu neřešila nákladní vozba. Panely drží 102, ale zejména u odpoledního páru se o pravidelnosti jízd moc mluvit nedá. Štěrkopísek se teď držela 108, ale dnes modrá 273! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5615 Registrován: 6-2010 |
Dnes klasicky 742.102 ZDE informace k parní jízdě do Tovačova, která se koná 28.9.2021 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1250 Registrován: 3-2018 |
Tom754: Myslím, že zásadní bude informace, jak bude rosnička otočena... (bude-li slunečno) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1136 Registrován: 8-2003 |
Starý Hanák: Jsou zatím dvě možnosti. Buď bude celý den otočená tendrem k Tovačovu, protože tak je to lepší na focení a i minule byla otočená takhle. Nebo vyjede z Olomouce komínem napřed a během dopoledního pobytu v Přerově se na točně v DPOV otočí. Zatím těžko říct, která varianta je pravděpodobnější, uvidíme . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5617 Registrován: 6-2010 |
Druhá varianta by byla přínosnější, ikdyž první by byla možná snazší (nemusí se zajíždět na točnu). První vlak by přijel hezky komínem do Tovačova a na dalších párech by si užili i fotografové. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4941 Registrován: 5-2002 |
Než se zde (tedy doufám) začnou sypat fotky z úterní jízdy svatováclavského parní vlaku, dovolím si zde vložit pár momentek z nakládky (Tovačov) a vykládky (Kojetín) panelů pro Amazon, pořízených 21.9.2021...
Navštivte moje weby www.kolmix.cz/sergeje , www.kolmix.cz/tovacovka , www.kolmix.cz/hanackeleto .
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1283 Registrován: 4-2009 |
Mn se 742.102 vyrazil kupodivu i dnes, v 5:20 z Kojetína. Tak doufejte že cestou zpět nepřejede nějaké šotouše kindrmafiány, co ho ani ve snu nebudou čekat |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 54 Registrován: 2-2021 |
Zdravím, mohl bych se zeptat v kolik by mohl jet zpět? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1284 Registrován: 4-2009 |
Netuším, v 7 jsem šel z práce a zpět nebyli ani zavedení. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3089 Registrován: 2-2004 |
464.202 Lobodice/ Oplocany/ Tovačov (28.09.2021) Ps. snad se tu prezentuje i někdo jiný. Lidu s fotoaparáty bylo kolem trati více než dost |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5619 Registrován: 6-2010 |
Zdravím, mohl bych se zeptat v kolik by mohl jet zpět? z Tovačova 8:15 a 15:05 Ty časy jsou +- pořád podobné: ráno většinou 9-10 a odpoledne 14-16 z Tovačova. Dnes stále 742.102 snad se tu prezentuje i někdo jiný. Lidu s fotoaparáty bylo kolem trati více než dost Žádnej zázrak bych nečekal. Ta prezentace fotek na k-reportu neustále klesá. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4942 Registrován: 5-2002 |
Dneší druhý návrat "Amazonu" z Tovačova do Kojetína a přistavení vozů k vykládce na Seliko...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4945 Registrován: 5-2002 |
Cestou ze služebky jsem se dnes stavil na Hané a měl jsem "kliku" na AMAZONa Jinak nezapomeňte, že už o příštím víkendu bude na "Tovačovce" docela zamračeno
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 85 Registrován: 4-2020 |
Přidávám foto z dnešní akce "Výlov Hradeckého rybníka": |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3479 Registrován: 10-2008 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1275 Registrován: 3-2018 |
742.102 prý (minimálně dočasně) dojezdila. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 2-2021 |
Tovačov dnes. Snad neurazí |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5620 Registrován: 6-2010 |
742.102 prý (minimálně dočasně) dojezdila Dnes 742.108 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5530 Registrován: 5-2002 |
Nedělní Tovačovka: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1002 Registrován: 12-2007 |
Zde je mé video ze skvělé akce Výlov Hradeckého rybníka v Tovačově: https://www.youtube.com/watch?v=gxJ0lP8oyC0 Díky za super akci organizátorům
Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali Najbrt-Welcome in the darkness time |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1278 Registrován: 3-2018 |
Dnes ráno na Tovačovce nějaká MU, Mn dojel do Tovačova asi po třech hodinách. Neví někdo, o co šlo? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1904 Registrován: 9-2011 |
Střet Mn 52174 s automobilem na P7227. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3093 Registrován: 2-2004 |
V Lobodicích u nákladiště to někdo nevychytal s osobákem na přejezdu. Ráno jsem ještě slyšel kolem šesté houkání, tak to muselo být těsně před tou nehodou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3094 Registrován: 2-2004 |
Zkracující se dny posunuly ranní nakládku na vlečce prefy TOPOS v Tovačově již pod roušku tmy (29.10.2021) (Příspěvek byl editován uživatelem bočeli.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3096 Registrován: 2-2004 |
742.108-4 Lobodice / Tovačov (17.11.2021) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4953 Registrován: 5-2002 |
Přátelé, MOC Vás všechny prosím o zaslání fotek z akcí KMD na "Tovačovce" v roce 2021 pro doplnění webu trati. Jinak na 11./12.12.2021 avizované jízdy na tradiční akci Vánoce na zámku se bohužel ani v letošním roce neuskuteční, neb pořadatel akci na zámku bez náhrady zrušil
Strom
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1124 Registrován: 7-2008 |
Tak ono v nouzovém stavu by to stejně nebylo asi možné... Já jsem z Nymburka, mělo být o tomto víkendu slavnostní otevření nové lávky přes Labe a taky nebude. Jinak jsem studoval i kulturní nástěnku našeho divadla. Jsou tam na příští týden 2 náhradní představení (za loňský prosinec a letošní květen), takže zřejmě opět nebudou...Rád bych na jedno šel taky. Doba tomu ale nepřeje. Ale kašlíček ten COVID vážně není, osobní zkušenost naštěstí nemám, ale nepodceňoval bych to. Zrovna dnes dopoledne jsem se dozvěděl o úmrtí člověka, kterého jsem znal
Nejlepší byl zatím topírenský posun v DPOV Nymburk na stroji 703 717
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 418 Registrován: 11-2006 |
Tak ČTK doplnila m.j. fotky z těžby na Skašově - rok 1972 a sergej: Je to jen náhled - plnou verzi (cca 30 MB) lze stáhnout a kochat se 1972 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3106 Registrován: 2-2004 |
Kastelan: parádní záběry !!!! Díky za upozornění a odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 225 Registrován: 2-2018 |
Kastelan: Hustý!!! Úzká v prefě , eRťák ČSAD na trilexech + 138 lanový rypadlo - masakr! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 226 Registrován: 2-2018 |
Ještě je zajímavá věc na fotkách - zatímco plovoucí těžební stroj (velín) je čistý a nový (působi moderně), tak ostatní technika vypadal jak v CCCP (nevztahovat k Sergeji) z filmu Blízke diaľavy. Zatímco dnes je to přesně naopak. Nový tahače/osmikoly E6 a zařízení vypadá jak lanovky před reko v Čitauře (sovětský postapokalypto). Jen na železnici se nic nezměnilo … (nadsázka) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 88 Registrován: 11-2013 |
Zdravím, plánují se už pro tento rok akce na tovačovce? Výlov rybníka jsem loni propásl tak se radši ptám s předstihem, na internetu jsem zatím nic nenašel... Předem díky za odpovědi. |
jagg
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1083 Registrován: 5-2012 |
Kastelan: za jakých podmínek a jak se dají z ČTK stáhnout ty 30MB plné verze fotek? Nějak se mi nedaří na to přijít :-/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 424 Registrován: 11-2006 |
Musíte se zaregistrovat (Je to zdarma) a pak to lze. Btw, jak to vypadá letos s vozbou štěrků a taky nosníků pro Amazon? Už se jezdí? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3110 Registrován: 2-2004 |
Kastelan: Štěrky zatím nic a otázka jak to bude a přepravy pro Amazon byly ukončeny začátkem roku. |
jagg
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1084 Registrován: 5-2012 |
A povedou tam koleje do toho Amazonu? |
Trupman
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1753 Registrován: 12-2005 |
jagg: "A povedou tam koleje do toho Amazonu?" Tady je docela pěkně vidět kde se areál nachází a jak vypadá. Nevypadá to, že by do Amazonu zaváděli, nebo aspoň nějak obnovovali vlečku. Sice areál těsně sousedí s tělesem snesené vlečky, takže případné zavedení by bylo stavebně snad možné. Ale nevypadá to, že by logisticky byla hala na toto připravená. Snad tam vznikne aspoň chodník k lávce nad nádražím. Silničně bude areál viditelně napojený až u benzínky.
Moje dopravní fotogalerie na Phototrans
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4991 Registrován: 5-2002 |
jagg & Trupman - S firmou Accolace (co areál v Kojetíně dělá pro AMAZON) jsem ohhledně využívání železnice komunikoval a nemají zájem, ačkoliv jim vlečka (zarostlá, ale zprovoznitelná) vede doslova "pod okna"... Kastelan - na štěrky jsem se ptal o víkendu v Kojetíně na dopravě a mají jezdit od počátku června prý...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1450 Registrován: 3-2018 |
Rosta_kolmix: na štěrky jsem se ptal o víkendu v Kojetíně na dopravě a mají jezdit od počátku června prý.. Čekáme na pořádně vysoké polední slunko... Ale jinak díky za info! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3112 Registrován: 2-2004 |
Starý Hanák: hlavně ať vůbec jezdí. Už teď je jasné že případná vozba 2022 bude kratší než obvykle... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4993 Registrován: 5-2002 |
Neplánovaně jsem se včera ocitl přímo "u zdroje" v cementárně v Mokré, pod kterou spadají i skašovské štěrkovny, a tak mám ověřené info, že štěrky letos poprvé vyjedou 4. května. Důvod, proč až tak pozdě byl, že aktuálně končí měsíční výluka vlečky, kdy se měnil nějaký mostek na vlečce štěrkoven...
Madusan
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 383 Registrován: 2-2007 |
Rosta kolmix > pracovně jsem ne nachomejtnul na stavbě toho kruháče a vůbec připojení Amazonu, a finančně napojení tentokrát vypadá, že jde za investorem, a ne že postaví cestu až do fabriky stát. A z těch 3 miliard co se tam proinvestuje je napojení včetně všech přeložek zanedbatelná část. Takže klasicky jako u všech mega skladů v ČR, nejde o prachy za připojení k železnici resp. rekonstrukci vlečky ale systémové nastavení, kdy plná huba keců o převodu zboží na železnici je jen prázdné politické gesto. Čest vyjímkám a areál v Mošnově,kde vyrostla nová vlečka v logistickém areálu, a z pohledu od cesty i celá elektrifikovaná. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1457 Registrován: 3-2018 |
Rosta_kolmix: Všiml jsem si, že tuším před dvěma dny ráno se na Tovačovce objevil nějaký mechanismus mířící na vlečku. |
Trupman
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1755 Registrován: 12-2005 |
Rosta_kolmix: "jagg & Trupman - S firmou Accolace (co areál v Kojetíně dělá pro AMAZON) jsem ohhledně využívání železnice komunikoval a nemají zájem, ačkoliv jim vlečka (zarostlá, ale zprovoznitelná) vede doslova "pod okna"... " Nevíš, jestli tady povede přístupový chodník od nádraží? Nebo od bran Amazonu na vlak to bude pěšky skrz zážitkovou oblast (= raději přijede zaměstnanec autem)?
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4994 Registrován: 5-2002 |
Trupman - jo, tam někde údajně
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1999 Registrován: 9-2011 |
Do Lobodic se dnes chystá 742.104. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1461 Registrován: 3-2018 |
Jacob: Obsluha bude prý prozatím jen jednou týdně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3115 Registrován: 2-2004 |
742.104 Skašov/ Lobodice/ Uhřičice (4.5.2022) |
Trupman
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1757 Registrován: 12-2005 |
"Po diskuzi Komise pro dopravu přijala usnesení UKD/12/5/2022, kterým doporučila Radě Olomouckého kraje, aby vyvolala jednání mezi krajem a firmou AMAZON o využívání regionální trati Kojetín – Tovačov a o finanční spolupráci na provozování této trati. " Zdroj https://www.olkraj.cz/download.html?id=94890
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4995 Registrován: 5-2002 |
Trupman - ano, snažíme se maximálně využít situace, i když proti hraje fakt, že se AMAZON poněkud cuká. Prý v Dobrovízi vybudovali zastávku a podpořili provoz vlaků, které tam ale místní moc nevyužívají. Tak uvidíme, jak to bude v Koj. ...