| Diskuse » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 17. 1. 2026 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 17. 1. 2026dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
| autor | příspěvek |
|---|---|
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10295 Registrován: 3-2007 |
Pokud by splňovala požadavky na V130, tak je to Pass 2 a tam k žádné změně nedošlo (jinak by ji Hajnej zmínil). |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 430 Registrován: 6-2009 |
"Pokud by splňovala požadavky na V130, tak je to Pass 2 a tam k žádné změně nedošlo (jinak by ji Hajnej zmínil)." |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 34638 Registrován: 5-2002 |
Pike: tam k žádné změně nedošlo Pro Pass2 je před a za Roztokama 105 a i jinde to šlo trochu nahoru. jinak by ji Hajnej zmínil Hajnej si nečinil nárok na úplnost a ve fofru nemínil kopírovat komplet tabulku 6e...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 210 Registrován: 7-2023 |
Hajnej: Ještě jednou děkuji. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9514 Registrován: 8-2007 |
Znamená to tedy, že všechna ostatní vozidla, byť by splňovala požadavky na V130 a měla ETCS, jezdí nadále původní rychlostí? Pass 3 mají i Krušnohory a Berlinery s Vectrony a InterJety a ConfortJety. |
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10297 Registrován: 3-2007 |
Nárok na úplnost si člověk činit nemusí, ale je slušnost to v odpovědi uvést, nebo je-li takový kvalt, radši nepsat nic. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3832 Registrován: 8-2010 |
Nemají, mají to pouze Vectrony a Traxy při Lv-jízdě jako sólo mašiny. Do souprav Interjet a ComfortJet se dají totiž přidávat i obyčejné osobní vozy 2. třídy s Vmax = 200 km/h, které kategorii PASS 3 nevyhovují, proto se v ZOB uvádí pouze text "Horní rychl.-vozy": ANO, což je ale PASS 2 a I = 130 mm - viz screen níže: |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 650 Registrován: 7-2010 |
Tady to je. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 34643 Registrován: 5-2002 |
Pike: ale je slušnost to v odpovědi uvést, nebo je-li takový kvalt, radši nepsat nic. Dobře, příště se raději ve vší slušnosti na všechny vyseru. Není zač.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 631 Registrován: 3-2016 |
Zdravím, moc často z Prahy na Beroun nejezdím, ale dnes jsem si při jízdě ze Smíchova směrem k Radotínu všiml jedné "novinky", a sice že kousek před odbočkou Závodiště byly do 1. a 2.TK vloženy dvě kolejové spojky. Ty jsou dočasné nebo trvalé??? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 651 Registrován: 7-2010 |
Jsou dočasné po dobu stavby chuchelského nadjezdu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9515 Registrován: 8-2007 |
"Apollo_17: "Pass 3 mají i Krušnohory a Berlinery s Vectrony a InterJety a ConfortJety."Nemají, mají to pouze Vectrony a Traxy při Lv-jízdě jako sólo mašiny. " (Příspěvek byl editován uživatelem Apollo 17.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 632 Registrován: 3-2016 |
Trumbera: "Jsou dočasné po dobu stavby chuchelského nadjezdu." OK, díky. ![]() |
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10299 Registrován: 3-2007 |
Podobně vyvinutý smysl pro sebereflexi má i docent Weigel. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 244 Registrován: 4-2016 |
V prosinci tu proběhla diskuze o nových polohách S49 a její (ne)navazování na S1 a R41. Ve směru z Prahy na Český Brod je ta návaznost pořád docela dobrá. Příjezd S49 do Libně je vždy v xx:01 a xx:31, S1 odjíždí xx:08 a xx:38 (za 7 minut). R41 odjíždí xx:04 a xx:34 (za 3 minuty). Jenže v případě Sp IDOS ani PID lítačka tento přestup neukazují Přitom se dá stihnout docela v pohodě, S49 přijíždí do Libně na čas, pozdě jezdí ten Sp, protože slot na odjezd z hlaváku... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 34647 Registrován: 5-2002 |
Pike: Podobně vyvinutý smysl pro sebereflexi má i docent Weigel. A platí to i pro Pikeheada, když si hrál na to, že vidí Hajnýmu do hlavy, co by kdy zmiňoval nebo nezmiňoval...? Z formulace HHonzova dotazu, kde píše, že "mu to přišlo", jsem prostě došel k domněnce, že tu rychlost vnímal subjektivně (a ne třeba pohledem na displej informačního systému, kde se rychlost čas od času objeví) a že je tedy pravděpodobné, že jel něčím s Pass 3, protože Pass 2 má za Roztokama zvýšení jen o 5 km/h, kterého by si tak snadno nevšiml. To je celé. A jak vidíš z těch TTP, je těch číslíček docela hodně, takže by to bylo hodně opisování, i kdybych to kopíroval z mapy tratě (ty TTP sem kopírovat fakt nebudu).
|
|
Babilon
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4869 Registrován: 12-2007 |
Jenže v případě Sp IDOS ani PID lítačka tento přestup neukazují Přestupní doba v Libni jsou 4 minuty. |
|
Priapos
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2632 Registrován: 10-2012 |
"Příjezd S49 do Libně je vždy v xx:01 a xx:31, S1 odjíždí xx:08 a xx:38 (za 7 minut). R41 odjíždí xx:04 a xx:34 (za 3 minuty). Jenže v případě Sp IDOS ani PID lítačka tento přestup neukazují " Mně ty přestupy IDOS ukazuje. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 245 Registrován: 4-2016 |
To je obecně problém, že ten fixní čas na přestup v každém uzlu neodpovídá tomu, jak lidi reálně cestují. A nemluvím teď o rychlosti chůze nebo o délce přestupu. Když vím, že za půl hodiny mi jede další vlak, tak 3 minuty na přestup jsou úplně v klidu. Pokud bych naopak přestupoval na pendolino do Košic, tak bych tam chtěl těch minut minimálně pět. No, asi si budu muset naprogramovat vlastní vyhledávač Což o to, já si to spojení taky dokázal najít... ale zbylých 99,95% cestujících se o něm nikdy nedozví. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11915 Registrován: 5-2007 |
Adam108: Což o to, já si to spojení taky dokázal najít... ale zbylých 99,95% cestujících se o něm nikdy nedozví. Je otázne či je vhodné takým cestujúcim podobný prestup vôbec inzerovať. |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 26132 Registrován: 3-2007 |
Asdf: přesně tak. Protože to občas nevyjde a tací jako Livingproof už budou zásobovat stížnostmi všechny instituce, od ČD přes Ropid po prezidentskou kancelář. Jinak já bych na S1 přestupoval třeba až v Klánovicích, kdy se (a v Úvalech) S1 značně vyprázdní a nerval se do ní v Libni, ale tak nějak podle vkusu každého soudrha. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 246 Registrován: 4-2016 |
Jasně, protože ta minuta by v tom ujíždění přípoje udělala obrovskej rozdíl Já neříkám, že by se na přestup v Libni měly dát plošně 3 minuty, jen jsem přemýšlel nad tím, jestli to nejde nějak zdokonalit. S tím přestupem v Klánovicích bych to potřeboval trochu vysvětlit ![]() |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 26134 Registrován: 3-2007 |
S tím přestupem v Klánovicích bych to potřeboval trochu vysvětlit OK Spletl jsem si jednu ML s druhou ML. |
|
Viados
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 551 Registrován: 4-2003 |
"Pokud bych naopak přestupoval na pendolino do Košic, tak bych tam chtěl těch minut minimálně pět. No, asi si budu muset naprogramovat vlastní vyhledávač " A nestačí si v tom stávajícím vyhledávači nastavit "čas na přestup"? Webová verze IDOSu to umí.
Hope for the best, but be prepared for the worst.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9743 Registrován: 9-2005 |
Mladějov: v Berouně aplikace běžně ukazují i přípoje za dvě minuty. Přitom přestupní doba je tam 3 minuty.
♥UA
|
|
Babilon
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4870 Registrován: 12-2007 |
v Berouně aplikace běžně ukazují i přípoje za dvě minuty Příklad? Já jsem žádné dva vlaky dvě minuty od sebe nenašel. |
|
Babilon
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4871 Registrován: 12-2007 |
To je obecně problém, že ten fixní čas na přestup v každém uzlu neodpovídá tomu, jak lidi reálně cestují. Spíš je problém, že každý cestující může mít jiné požadavky a představy. Pokud vám při cestě do Úval stačí na přestup 3 minuty a při cestě do Košic jich požadujete 5, a s ručním nastavením přestupní doby si nevystačíte, tak to si opravdu budete muset naprogramovat sám. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 211 Registrován: 7-2023 |
"Z formulace HHonzova dotazu, kde píše, že "mu to přišlo", jsem prostě došel k domněnce, že tu rychlost vnímal subjektivně (a ne třeba pohledem na displej informačního systému, kde se rychlost čas od času objeví) a že je tedy pravděpodobné, že jel něčím s Pass 3, protože Pass 2 má za Roztokama zvýšení jen o 5 km/h, kterého by si tak snadno nevšiml. To je celé." jedoucími po souběžné silnici, a najednou jsme začali nechávat daleko za sebou. Protože ale displej v Panterech ukazuje rychlost jenom občas a ten úsek je poměrně krátký, tzn. sotva se to rozjede na plnou rychlost, už to brzdí, tak jsem se příště snažil pozorovat rychlostníky, zda na nich nedošlo k nějakým změnám. Nic jsem ovšem nezaznamenal, tak jsem se zeptal zde. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9744 Registrován: 9-2005 |
Babilon: Idos i aplikace lítačka ve standardním nastavení přestupních časů například: R774 - Os7707 příjezd 7:50 odjezd 7:52
♥UA
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9745 Registrován: 9-2005 |
Rychlostníky už jsou na tratích s ETCS bez VZ šotoušení k prdu, bo ukazují nanejvýš 100 km/h.
♥UA
|
|
Babilon
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4872 Registrován: 12-2007 |
R774 - Os7707 příjezd 7:50 odjezd 7:52 O.k., ale v Berouně je uváděn minimální přestupní čas 2/3. Netuším sice, jak zjistit, pro které vlaky platí 2' a pro které 3', ale IDOS to zřejmě ví. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9746 Registrován: 9-2005 |
No, jenže obsluha dráhy má striktně přestupní čas 3. Už déle jak rok. Takže jakože přípojné vlaky pod 3 minuty musejí nečekat.
♥UA
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18248 Registrován: 5-2004 |
Nepočítá se s nějakou vatou u té 774? Že má příjezd do Berouna o 4 minuty pozdějc než v minulým GVD kdy měla příjezd 46 a z Prahy jela stejně a to skrz dvě stavby (Smích a Srbsko) zatímco teď jede o 4 minuty dýl skrz stavbu jen jednu. Dvě minuty tam bývalo několikrát, ale vesměs když to bylo hrana hrana což Křivoklády nejsou. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9747 Registrován: 9-2005 |
Vata nevata, předpis stanoví, že připoj je podle pravidelného času příjezdu a odjezdu.
♥UA
|
|
Babilon
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4873 Registrován: 12-2007 |
No, jenže obsluha dráhy má striktně přestupní čas 3. Tak to by si SŽ v tom měla udělat pořádek. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9748 Registrován: 9-2005 |
"No, jenže obsluha dráhy má striktně přestupní čas 3. Tak to by si SŽ v tom měla udělat pořádek. "
♥UA
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8612 Registrován: 8-2006 |
2 minuty jsou u nás v Čelákovicích mezi S2 a S23 (xx:34-xx:36). |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18250 Registrován: 5-2004 |
Proč vlastně přibyly 4 minuty u Berounek ze Smíchu do Berouna po dokončení Karlštejn - Beroun? Někteří cestující by si třeba naivně mysleli že dokončení stavby jízdní dobu když ne zkrátí tak neprodlouží. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 34655 Registrován: 5-2002 |
Vlčoun: Proč vlastně přibyly 4 minuty u Berounek ze Smíchu do Berouna po dokončení Karlštejn - Beroun? Někteří cestující by si třeba naivně mysleli že dokončení stavby jízdní dobu když ne zkrátí tak neprodlouží. Usuzovat z celkové jízdní doby na dílčí úseky dost dobře nejde... Co jsem tak koukal do plachty, praštila mě tam do očí výrazná nesymetrie v úseku Dobřichovice - Karlštejn: od Prahy 10.5 minuty, do Prahy 8 minut. Otázka tedy je, jestli to už bylo na něco chystaný...?
|
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10312 Registrován: 3-2007 |
A ty údajný 4 minuty přibyly kdy? Já vidím ve starým i novým GVD 33' a 35'. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18251 Registrován: 5-2004 |
No vloni to při stavbě Beroun - Karlštejn dojelo do Berouna 46 a stálo do 51 nebo kolik. Letos až v těch 50. Jinak exy běžně předjedou plzeňský osobák už v Berouně a ne v Hořovicích kde na to jsou 3 minuty. No asi zas bude několik let vata na neexistující stavby. Ale 35 minut Smíchov - Beroun po dokončeným smradu a Karlštejn - Beroun, tedy časy brejlovce s deseti, jsou trochu moc a za podobný časy to dá i švejk po hrbatý. No a osobáku se jízdní doba kupodivu zkrátila o 2 minuty ![]() |
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10315 Registrován: 3-2007 |
Huž to vidím. Zrychlilo se to z Plzně do Berouna a šachovalo se s pobyty v Berouně. Do Prahy je to z Berouna o dvě minuty kratší, dokonce někde vyškudlili extra minutu na pobyt v Berouně (1=>2 min.). ODJ / ODJ / PŘÍJ Loni: Plz :21 - Ber :08 - PSmi :43 Letos: Plz :22 - Ber :10 - Psmi :43 Z Prahy - loni příjezd dřív, ale následoval 4 minuty pobyt v Berouně (letos 4>2 min, rozpuštěno do JD). ODJ / PŘÍJ / PŔÍJ Loni: PSmi :15 - Ber :48 - Plz :37 Letos: PSmi :15 - Ber:50 - Plz :37} Na co se nechávala vata z minulého GVD můžeme jen spekulovat. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1512 Registrován: 9-2013 |
https://youtu.be/a2u0xt32RF4?si=lYzomd3Q4jmpv_Fq Vlaky na kralupském nádraží ze 4.9. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8614 Registrován: 8-2006 |
Co se bude dělat v úseku VOsek-Kolín, že tam bude výluka do 11.12.? Nebo jak mám ten VJŘ chápat? https://www.cd.cz/jizdni-rad/tratove-jizdni-rady/files/cz-k231-20 26vyluka03.pdf |
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10318 Registrován: 3-2007 |
Noční výluky na podchod v Kolíně (občas a dlouhodobě) a oprava po říjnové nehodě (leden, intenzivnější). |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8615 Registrován: 8-2006 |
Díky. Já jen, že tam jsou časové polohy NAD i přes den. Ale píšou tam, že to budou průběžně aktualizovat, tak uvidíme. |
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10319 Registrován: 3-2007 |
Jojo, oni to asi jen hodně nešikovně podali. "Výluka" (alias rámec pro bordel) je do konce GVD, ale tahle konkrétní NAD bude v lednu (a není toho málo) a dál to řeknou podle potřeb stavby. |
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10323 Registrován: 3-2007 |
My o vlku... https://zdopravy.cz/oprava-poskozeneho-kolejiste-v-koline-muze-po krocit-dorazily-nove-vyhybky-270732/ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4287 Registrován: 12-2007 |
A v tom počasí to stalo pekne za hovno. Holt keď si niekto myslí, že v Polabí nie sú zimy… 👎 |
|
Viados
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 557 Registrován: 4-2003 |
Co se vlastně fyzicky stalo na 171, že na cca 7 hodin zkolaboval regionální provoz?
Hope for the best, but be prepared for the worst.
|
|
55p
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2267 Registrován: 6-2009 |
"A v tom počasí to stalo pekne za hovno. Holt keď si niekto myslí, že v Polabí nie sú zimy… 👎 " Však tolik sněhu tu bývá jednou za 5 let na týden. Tak to holt blbě vyšlo, pravděpodobnost byla dost malá. A mimo to sněžilo až čtvrtek + pátek, takže většina výluky byla před tím.
Sledovačky nasazení skoro všeho na https://www.55p.cz/, discord: https://dis.55p.cz/.
Průjezdy vlaků přes stanice na https://stanice.55p.cz/. Co to jsou stanice? Sledovačky pro konkrétní trať či spíš stanici. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4288 Registrován: 12-2007 |
A mimo to tam boli stredomorské teploty 🤦♂ Asi žijem v inom časopriestore 🤪 |
|
55p
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2268 Registrován: 6-2009 |
Jj v pondělí bylo hezky, tak jsem si vyndal slunečník a opaloval se ![]()
Sledovačky nasazení skoro všeho na https://www.55p.cz/, discord: https://dis.55p.cz/.
Průjezdy vlaků přes stanice na https://stanice.55p.cz/. Co to jsou stanice? Sledovačky pro konkrétní trať či spíš stanici. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1090 Registrován: 5-2013 |
"A v tom počasí to stalo pekne za hovno. Holt keď si niekto myslí, že v Polabí nie sú zimy…" |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4289 Registrován: 12-2007 |
Angličan 171A zavěšený pod jeřábem je zase hybrid (1:11/9-300)? Áno. Čo tam bolo, to sa tam vracia 1:1. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 34668 Registrován: 5-2002 |
Na Masaryčce je dokonce oboustranný hybrid 1:9/9-300... (Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1091 Registrován: 5-2013 |
Tratovak Nevěděl byste, zda P nebo L? Když to DKS v roce 2010 stavba ŘVC pokládala, tak tam omylem vložili L místo P a nevím, zda pak srdcovkovou část dodatečně vyměnili za správnou, nebo se geometrie trvale přizpůsobila výhybce. Hajnej Ano, 22ab. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4291 Registrován: 12-2007 |
Ten angličan sme menili po nehode už v roku 2018 a vtedy sa tam dalo čo tam patrilo. Ale čo tam bolo predtým … 🤷♂ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1092 Registrován: 5-2013 |
OK, díky ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4294 Registrován: 12-2007 |
Pozdrav z 074: Cca 14:30 s5. |