| Diskuse » Železnice » JHMD (Jindřichohradecké místní dráhy) a Osoblažka » Archiv diskuse JHMD (Jindřichohradecké míst... do 15. 8. 2026 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse JHMD (Jindřichohradecké míst... do 15. 8. 2026dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
| autor | příspěvek |
|---|---|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3073 Registrován: 1-2013 |
Všem moc děkuji za odpověď. |
|
Administrátor Číslo příspěvku: 9454 Registrován: 6-2002 |
Tak tuhle variantu si teda nevybavuju ani ze starých fotek... https://www.facebook.com/photo?fbid=1552712860200627&set=pcb.1552 713083533938 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 328 Registrován: 9-2017 |
V Kanclově dlouhá léta stál Ba-ú 622 (ex M-21.005). A ty fotky 2 x TU-47.o + 6 Balm/ú jsou opravdu z roku 1984, kdy se konal akce 30 let TU-47.0, které jsem se tehdy zúčastnil. A byla perfektní... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 416 Registrován: 5-2002 |
Ad Mašinka: T 47.015, Chválkov, 27. 7. 1979 (na kvalitu pův. fotografie ani skenu prosím nehleďte). |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3914 Registrován: 4-2005 |
To musí být loko první série, asi 005. Jinak velmi pěkné.
1982 - 2022 40 let trolejbusů 14 Tr v Brně
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 417 Registrován: 5-2002 |
Máte samozřejmě pravdu, omlouvám se za překlep. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1130 Registrován: 5-2013 |
Podle Žabkovy fotoknihy měly být dva vodorovné proužky na čtyřech té-účkách: 05,09, 11 a 15. Fotky 05 a 11 v tomto provedení jsou na prototypy.cz. |
|
PepaN
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 896 Registrován: 1-2012 |
Škoda likvidace toho Ba/ú... |
|
Administrátor Číslo příspěvku: 9456 Registrován: 6-2002 |
Díky pánové. Posílám jednu letitou. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 67 Registrován: 10-2017 |
Dnešní cykloturistika v České Kanadě |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 68 Registrován: 10-2017 |
Prasátko v lese. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 525 Registrován: 2-2013 |
Akorát se jdu kouknount jestli nás někdo zvěčnil. Měli jsme pro partu jízdu za výhru v jedné železniční soutěži. Cesta super, jen docela dlouhé čekání na křížení díky zpoždění pravidelných vlaků. Mimochodem dnes zkušební jízda jednoho Balmu po opravě do Včelnice a v dílně pak pomalu kompletují třetí provozní Tučko. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16715 Registrován: 4-2003 |
Obnovený pivovar není jediná tradiční věc, která v poslední době ve městě chytla nový dech. Opět se pod novým majitelem Albertem Fikáčkem rozjely vlaky i na známé jindřichohradecké úzkokolejce. A na ní – v nádražkách a připravovaném jídelním voze – si budete moct brzy Jindru nechat načepovat také.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!
|
|
Quex
|
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 9709 Registrován: 5-2002 |
Hlavně je taky už několik let krásně obnovený pivovar na náměstí v Kamenici n/L, je tam i velká pivovarská restaurace, pořád plná a to není konec, teď se ještě dostavuje hotelová část. Fakt je, že v Kamenici ještě tak před 10 lety moc jiných možností nebylo (toto tedy zas dá ránu těm zbývajícím)...
"Doba střelců neskončila. A já Vás o tom přesvědčím. A nejen Vás!"
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4593 Registrován: 5-2002 |
Copak asi vznikne "křížením" pravidelných vlaků? Vlak rušící? Vlaky se "křižují". V dopravnách na jednokolejných tratích probíhá "křižování". Nikoliv "kříží" nebo "křížují" ani vlaky nemají "kříže", jak se tu člověk někdy dočte. Terminus technicus. Každý obor má svůj slovník a je dobré se ho držet. Jinak si přestanou lidé rozumět.
Premiér prozradil, že se pravda o financování přestavby ekonomiky zamlčovala. Zelená politika je astronomicky drahá, nepřinesla žádná pracovní místa, znamená závislost na Číně a náklady neustále stoupají. Utopie není dosažitelná, a čím více lidé zchudnou, tím více se budou bouřit.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7374 Registrován: 12-2020 |
Křížením pravidelných vlaků nejspíš vznikne srážka na úrovňovém křížení tratí![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4497 Registrován: 12-2007 |
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 527 Registrován: 2-2013 |
Jinak je na podzim v plánu velká oprava do Kunžaku s příspěvkem SFDI s tím že poté by mohlo dojít k obnovení vození šrotu z místního výkupu. V současné době je to totiž podvalem nesjízdné. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3915 Registrován: 4-2005 |
19 má teda pěkný polibek od stromu... Pětka má hvězdu, to se někteří po... Ale souprava do Bystřice (nevím, jak dlouho to takto jezdí) TU, Bax otevřený + Bax uzavřený + kolozetka 4osá. Obrataň byl Balm + zetka 2osá historie + Balm viz foto kolegy Lukkyho. Svoje foto z JH a Osoblažky pošlu, ještě pojedu na obě tratě.
|
|
Dj_cargo
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2115 Registrován: 11-2005 |
"Jinak je na podzim v plánu velká oprava do Kunžaku s příspěvkem SFDI s tím že poté by mohlo dojít k obnovení vození šrotu z místního výkupu. V současné době je to totiž podvalem nesjízdné." Z místního výkupu? Opravdu je tam někde výkup? Není náhodou ten kunžacký šrot jiného původu? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3916 Registrován: 4-2005 |
tomarieto: a proč by to nemělo být teoreticky podvalníky sjízdné? Jasně, trať není v ideálním stavu, ale to nebyla ani když se do Kunžaku s vozy Eas jezdilo.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 528 Registrován: 2-2013 |
Nejsem přímo místní ale pokud jsem dobře hledal je tam i výkup. Proč se nejezdí teď předpokládám asi nostnost podloží. Jsem v tomhle laik. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1301 Registrován: 2-2012 |
tomariero: Hledal jste dobře. Firma ČECH-ODPADY tam má i výkup, a to včetně autovraků. ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1131 Registrován: 5-2013 |
V letošním rozpočtu SFDI je teď pro trati Obrataň - Jindřichův Hradec - Nová Bystřice uvedeno 17,4 mil. Kč. Pro porovnání je to zhruba stejně, jako součet kompenzací za provoz osobních vlaků od obou krajů. V roce 2021 byl schválený příspěvek SFDI pro JHMD víc než dvojnásobný. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6256 Registrován: 5-2002 |
Slyšel jsem, že k tomu šrámu přišla na dílně . |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1830 Registrován: 4-2019 |
T47.019 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2697 Registrován: 10-2007 |
Stašek: nestálo by za to, namísto “T47.019” napsat pod obrázek spíš datum? Že to je 019, lze poznat podle barvy i z náhledu, takže takto formulovaný text pod obrázkem moc nepomůže. Ale aby člověk poznal, že to není aktuální fotka, musí si to rozkliknout a hledat někde dole nějaké obskurní malé znaky. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1831 Registrován: 4-2019 |
Risane, po rozkliknutí obrázku je k nalezení v levém horním rohu "označení loko_datum ve formátu rrmmdd_místo pořízení". V levém dolním rohu pak exif vyjádřený obskurními malými znaky, za jejichž velikost však autor neodpovídá, lze z něho však opět vyčíst datum pořízení snímku. Označení pod/nad snímek dávám pro snadné vyhledávání případnými zájemci. Je to nyní jasné? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10321 Registrován: 9-2011 |
T47.019_100621_Jindřichův Hradec bez nápovědy bych nevěděl, jestli _100621_ je 10.6.2021 nebo 2010-06-21. S nápovědou zase přemýšlím, komu šel špatně kalendář , když exif říká "2009:06:21 14:21:21". PS: mě se teda exif nějak obskurně malej nezdá. ("mně se komín, na rozdíl od pana inženýra, trhlý nezdá")
Všichni jste volové. Servít
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1832 Registrován: 4-2019 |
Ano, A_L, přiznávám, jsem tupé staré zvíře, měl jsem špatně pojmenovaný celý adresář, mea culpa! Já bych bez nápovědy předpokládal, že ten Stašek datum řadí rrmmdd, protože by jinak měl ve fotkách nepřehledný hanbinec..., který tam malinkatý, jak jest vidno zříti, měl. Já bych to uzavřel na remízu |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6257 Registrován: 5-2002 |
Proměna okolí zastávky Kaproun: |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10322 Registrován: 9-2011 |
Stašek: pokud má datum být součástí nějakého řetězce dále tříděného, tak taky preferuji (rr)rrmmdd. Vždy mě překvapují třeba naše paní zásobovačky, když trvají na číslování požadavků systémem číslopožadavku_rok_pracoviště, takže se jim to setřídí nejprve všechny první požadavky, dále setříděné podle roků (nejstarší, třeba 10 let staré, nahoře...), a ty 10 let staré první požadavky pak seřazené podle pracovišť, a když se dojde do letoška a k prvnímu požadavku posledníhou pracoviště, tak následuje požadavek číslo 2 z roku 2016 a pracoviště 1... Ale když to tak chtějí...
Všichni jste volové. Servít
|
|
Mauricio
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11399 Registrován: 4-2005 |
Osobně jsem se naučil pracovní dokumenty pojmenovávat rrrrmmdd_akce_duvod_nazev. Takže třeba 20260727_kreport_vyjadreni_uzivatele_stasek. Samozřejmě žádná diakritika. Je to přehlednější. Ještě to tak naučit ostatní, pak člověk něco hledá na sdíleném disku a najde kulový. Ovšem fotky nepojmenovávám vůbec, to už není v mých silách. Kdysi jsem je pojmenovával stylem vozidlo_datum_misto, tedy T47_019_20100621_jhradec. Čsasem jsem dospěl do situace, že už nepojmenovávám, maximálně pojmenuju složku dovolena_jizni_cechy_2026 a tam nasypu 150 fotek z mobuilu bez dalšího zkoumání. Obdivuju všechny, co fotí stovky fotek měsíčně a zvládnou to ještě pojmenovávat a rovnat, dobarvovat, upravovat. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16727 Registrován: 4-2003 |
Risane, po rozkliknutí obrázku je k nalezení v levém horním rohu Když jsem viděl tu fotku, tak můj první dojem byla úvaha, zda je to aktuální, nebo něco starého a dalo se tomu předejít tím, že k i popisku T 47.019 připíšu například "dne MM. DD. YYY" a vůbec by ta debata nevznikla. Nebo třeba místo "Proměna okolí zastávky Kaproun:" napsat "Proměna okolí zastávky Kaproun: 2009 versus 2026". Přeci ke každý fotce patří i nějaký kontext ,a to není jen číslo lokomotivy, ale i další okolnosti vzniku fotky. To není nic osobního, ale platí to obecně pro dost lidí. (Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
|
|
Mauricio
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11400 Registrován: 4-2005 |
Zkusíme dle návodu: Proměna přejezdu v Blažejově: 1994 versus 2026 Proměna přejezdu v Blažejově, 1994, (c) filmovamista.cz Proměna přejezdu v Blažejově, 6.7.2018 Proměna přejezdu v Blažejově, 20.6.2026, foceno z jedoucího vlaku |
|
Mauricio
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11401 Registrován: 4-2005 |
Ale jo, je to hned lepší. Bez popisu by těžko někdo hledal nějakou souvislost. Jen by asi bylo lepší popis fotky dávat nad fotku. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2698 Registrován: 10-2007 |
Já jsem nechtěl rozpoutávat debatu, chtěl jsem tomu tady jenom pomoct, aby to bylo ještě lepší. Moje chyba spočívá v tom, že jsem si mohl a měl uvědomit, že na to tady není nikdo zvědavej. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16730 Registrován: 4-2003 |
Ríšan: Žádná chyba se na Vaší straně nestala a neomluvejte se. Obecně vůbec nejde o to se do někoho proplánově strefovat, ale věci byly trochu lepší.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2257 Registrován: 8-2015 |
Úzkokolejka Jindřichův Hradec 2026-07 Popis Prvním cílem našeho výletu byla úzkokolejka v Jindřichově Hradci. Svezli jsme se do Nové Bystřice, kde stál parní vlak. Vlaky byly obsazené i přes zpoždění. Po návratu jsme se byli podívat na rozdělení splítky v Dolním Skrýchově. https://www.rajce.idnes.cz/kwasi/album/uzkokolejka-jindrichuv-hra dec-2026-07 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 979 Registrován: 2-2007 |
Díky moc za fotoreport, jsem rád za fotku opraveného Balmu s novým logem ![]() |
|
Madusan
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 761 Registrován: 2-2007 |
Z každoroční návštěvy na Osoblažce: |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18638 Registrován: 12-2009 |
Povelice už jsou nějak využívané? |
|
M1520161
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 222 Registrován: 7-2017 |
Povelice budou trvale obydleny. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1837 Registrován: 4-2019 |
T47.011, T47.006 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3918 Registrován: 4-2005 |
Osoblažka dnes 705.914 jen první pár vlaků 20600/20601, od vlaku 20603 jezdí 705.913.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 859 Registrován: 7-2017 |
Zdravím Kwasiho, zelená Š120 se zlínskou SPZ byla nepřehlédnutelá. My se jen chvilku zastavili na cestě na Šumavu, ale hned jsem věděl, komu jsem nechtíc skoro nacouval do cesty (Příspěvek byl editován uživatelem 22michal.) |
|
PepaN
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 897 Registrován: 1-2012 |
Pár fotek ze středy. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 454 Registrován: 8-2007 |
Madusan: Ozval byste se mi prosím na e-mail ivo.koci@email.cz skrze fotku té MUVky? Děkuji Vám |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4500 Registrován: 12-2007 |
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4276 Registrován: 7-2005 |
Neuplynul ani rok od otevření "osoblažky" a místní firmy, a spolky, přišly s peticí na úpravu názvu stanice, kterou dnes známe jako Liptáň. Od 1.5.1900 tak platilo nové označení viz plakát. Důvodem bylo jak řešení místního určení (Morava / Slezsko), ale také podobnost (německá verze) s názvem jiné stanice. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3919 Registrován: 4-2005 |
Lukyy: máš to pěkný, dnes jsme na tom místě byli tři, ale počasí nic moc, alespoň zapršelo. Rýsuje se docela fajn flotila TÚček, zatím 5, 13, 14 a 15 každá jiná a všem to sluší.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4502 Registrován: 12-2007 |
Michal_Ř: Díky, já tam, i na dalších dvou místech, byl ten den sám ![]() |
|
McBain
|
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 27790 Registrován: 5-2002 |
"Neuplynul ani rok od otevření "osoblažky" a místní firmy, a spolky, přišly s peticí na úpravu názvu stanice, kterou dnes známe jako Liptáň. Od 1.5.1900 tak platilo nové označení viz plakát. Důvodem bylo jak řešení místního určení (Morava / Slezsko), ale také podobnost (německá verze) s názvem jiné stanice." Tak to je zajímavé, protože oba názvy byly správně. |
|
Quex
|
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 9711 Registrován: 5-2002 |
Jo, to byl zajímavý pozůstatek. Historicky něco jako ty bizarní enklávy a exklávy na hranici mezi Belgií a Nizozemím.![]()
"Doba střelců neskončila. A já Vás o tom přesvědčím. A nejen Vás!"
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 35720 Registrován: 5-2002 |
Dlužno konstatovat, že text té vyhlášky by se dal používat jako modelová věta na německej slovosled. Něco jako svého času známá historka o fírovi hlásícím Funkentflug doprovázený silným Rauchentwicklungem, vyšetřováním čehož se zjistilo, že se o jeden jednou parní lokomotivou tažený zvláštní vlak jednalo. Na té historce bylo ovšem nejpůvabnější to, že už tenkrát měli v Německu i na nostalgické páře funkční vysílačku. Němčina je na tohle úžasná - teď jsem ve Švýcarsku na veřejné zeleni viděl cedule, že je tam Leinenzwang mit Hundekotabnahmepflicht. ![]()
Si leges quod transcrevi, si linges quod transexcrevi...
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 333 Registrován: 2-2007 |
Úzkokolejka má zelenou, získala osvědčení na příštích pět let |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11915 Registrován: 2-2006 |
Výlet parním vlakem: Osoblažská úzkokolejka: https://www.youtube.com/watch?v=BAGt1Q1lDjc |
|
Mcx
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2570 Registrován: 2-2006 |
Letošní prohlídka Osoblažky, budovy dokončeny všude zastávka Dívčí Hrad Zastávka Horní Povelice - replika původní budovy
Web:
parostroj.net ostramo.parostroj.net |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1205 Registrován: 5-2013 |
TU47.005 | Křeč | 11.8.2026 ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 112 Registrován: 1-2015 |
Jezdí prosím okolo JH někdy otevřený vagon,který tam jezdíval?Děkuji |