Diskuse » Modely a modelářství » Digitální ovládání kolejiště | « předcházející | další » |
Digitální ovládání kolejištědolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
diskuse | posl. autor | příspěvků | stran | posl. příspěvek | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Archivy starších příspěvků
|
|
|||||||||
Předchozí roky: 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 736 Registrován: 5-2009 |
Dovedl by mi někdo poradit, jak otevřít Uhlenbrock Intellibox ? Potřebuje v něm vyměnit výstupní transistory a neumím se dostat dovnitř. Zespodu tam je asi 5 děr, ve kterých tuším cosi jako šrouby, jenomže mají hladkou hlavu bez drážky, kříže či čehokoli podobného.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát. Japonské přísloví |
modeller
|
|
Neregistrovaný host |
Z21 umí konfiguraci druhé lokomotivy pro přípřež |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 673 Registrován: 9-2003 |
modeller: nevím, asi tomu nerozumím, nebo tam píšou bludy. Nebo je to nějaký doslovný překlad... Mnohonásobnou a vícenásobnou trakci umí už dávno jiné plnohodnotné centrály, adresy lokomotiv se při tom pochopitelně nemění, jaký by mělo smysl, kdyby měly obě mašiny v soupravě stejnou adresu. Toto by např. nešlo, viz první tři videa http://www.jacek-modely.cz/videa/
Stránky o skutečné, modelové i virtuální železnici
http://jacek-modely.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 576 Registrován: 3-2004 |
Nevím, jestli jsem se na to už tady někdy neptal. Chtěl bych do lokomotivy dát dekodér Kuehn a mám centrálu Lenz. Bude to bez problémů chodit? Kdysi jsem dal do jedné lokomotivy něco jiného než Lenz (už ale nevím, co to bylo) a lokomotiva dělala psí kusy (blikala místo aby svítila a ještě pár dalších vylomenin). Díky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 39 Registrován: 1-2013 |
Prosím, nemohl by mi někdo poradit... mám základní ovládání ROCO Multimouse a chtěl bych si pořídit Digitální signalizaci návěstidel S-com. A nevím zda je S-com kompatibilní s Multimaus. Předem děkuji za odpověď. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 470 Registrován: 11-2007 |
Zdravím, neviem mi prosím niekto poradiť? Pomaly prechádzam na digitál. Mám digitál od Roca s Multimausom, pričom mám len 2 loko s dekodérmi a aj tie som s nimi už zakúpil. Vôbec sa nevyznám do dekodérov a neviem čím sa líšia a ako odlíšiť dobrý od zlého. Nevedel by mi v tom niekto pomôcť? Najnovšie mám 3 modely v H0 do ktorých by som chcel zakúpiť v najbližšej dobe dekodér a to OBB 2016 a OBB 2043 od ROCA a OBB 5022 Desiro od Pika. Nevie mi niekto poradiť aj nejaké vhodné dekodéry pre tieto modely? Zatial s digitálom len začínam a som študent, takže aj cenovo aby boli dostupné. |
MarfyE34
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 78 Registrován: 8-2011 |
Ahoj všichni, prosím o radu, pořídil jsem si Roco Multimaus, k tomu 2x Roco Bardotku s digitálním dekodérem a absolutně nemohu podle návodu přijít na to jak lokomotivy nastavit resp. naprogramovat aby fungovali ( t.j. jezdili ) Může mě někdo šikovný polopatě a lidsky popsat jak do ovladače Multimaus dostat dvě lokomotivy ??? Děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1359 Registrován: 1-2010 |
Nova loko, das jmeno, jizdni stupne (128), adresu jakou chces (cislo, treba 3), ulozis. Pak menu, programovani, zmena CV, CV1=3 (cislo adresy 3). U druhe je to stejne, jen musis mit jinou adresu (treba 4). |
Hanzxy
|
|
Neregistrovaný host |
Páni kolegové modeláři, mám začátečnický dotaz. Začínám přecházet na digitál. Mám do začátku multimause a první lokodekodér do brejlovce roco. Pak mám barče od mtb s reproduktorem. A zde je můj dotaz pokud chci mít loko ozvučené a v digitálu. Znamená to, že v mašině budou dva dekodéry jeden lokomotivní a druhý zvukový? nebo pouze zvukový, který obsahuje i funkce lokodekodéru? Díky za radu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1544 Registrován: 7-2009 |
Hanzxy Co se týče bardotky MTB (nevím jakou máš velikost) tak u H0 koupíš jen zvukový dekodér ZIMO PluX 22 a vložíš do konektoru, nemusíš se bát že jej otočíš, protože tě navede chybějící PIN. |
Rudolf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 70 Registrován: 4-2004 |
Hanzyxy: Dekodér je buď normální nebo zvukový. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1547 Registrován: 7-2009 |
Rudolf dovolil bych nesouhlasit ... některé nezvukové dekodéry mají přípravu na zapojení zvukového modulu |
Rudolf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 71 Registrován: 4-2004 |
Kecup: ano to já vím také, že některé dekodéry mají SUSI rozhraní na které lze připojit SUSI zvukový dekodér. Ale vzhledem k charakteru dotazu jsem nechtěl věc pro tazatele komplikovat. (Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 120 Registrován: 2-2009 |
Dobrý den, měl bych jeden malý dotaz, dokážete někdo říci, jak se v digitálu napájí srdcovky v trojcestné výhybce, nebo ve výhybce EW 2, obě od Tilliga? Díky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 83 Registrován: 12-2009 |
Jozka001 Srdcovky v digitálu se napájí úplně stejně jako v analogu!!!!!!!! Je lhostejné co do kolejí pouštíš, analog či digi. Důležité je to zapojit tak, aby se ti nedělal zkrat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 123 Registrován: 2-2009 |
Díky Radula63. Rád bych se také zeptal, zda ovladač Lenz LH01 je jako náhrada za Compact a zda jdou tyto dva ovladače kombinovat. Mám totiž Compact a vzhledem k zamýšlenému provozu uvažuji o dalším ovladači včetně zesilovače. A ta LH01 mi přijde cenově přijatelná. Jen doufám, že v návodu bude schéma, jak se to zapojí Josef |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10647 Registrován: 4-2003 |
Lenz compact je kombinace ovladače a DCC centrály v jednom přístroji. Nejsem si jistý, jestli je vůbec možné vzít compact jako centrálu a připojit k němu další ovladač. Lenz LH01 je pouze ovladač. Aby fungoval, potřebuje centrálu LZ100, LZV100 nebo LZV200. O compactu se v manuálu nic nepíše. (Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.) Žádný politický systém vám nemůže odebrat základní lidské právo - být sobecké hovado. (RNDr. Pavel Kantorek, Ph.D.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 124 Registrován: 2-2009 |
Petr_k: Díky. Mám na mysli něco takového odkaz tedy snad včetně centrály. Compact se myslím nedá zapojit jako hlavní, ale jako vedlejší, nebo další, centrála a ovladač. Já si chtěl pořídit další Compact, ale ta LH01 mi přijde jako vhodnější. Rád bych totiž měl na kolejišti možnost až nejméně 4 samostatných ovladačů. Pokud je to tedy možné. |
LachTTan
|
|
Neregistrovaný host |
to Jozka001 Jak jsem fčil prošel manuál Compactu, tak to jde prakticky s neomezeným počtem (pokud to napájení utáhne). Compact je pak "jen centrála" a vlaky se řídí LH. Vše od Lenze si spolu rozumí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 138 Registrován: 2-2009 |
Díky LachTTane. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 991 Registrován: 5-2009 |
Hledám někoho, kdo si pořídil funkční dekodér Digirails DR80015, které se v Praze před časem prodávaly. Mám dva stejné a když jsem je teď chtěl zapojit, ukázalo se, že oba jsou naprosto nefunkční a tváří se jako mrtvý brouk. Proto bych si chtěl ověřit, jestli dělám já něco špatně nebo je to skutečně vadná série.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát. Japonské přísloví |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 732 Registrován: 3-2004 |
Chci se zeptat, zda u starších motorů (nejen BTTB, ale i jiných) nechávat při digitalizaci kondenzátor či nikoliv. Slyšel jsem obojí názor. Sám jsem ho odendaval, ale teď mi jedna lokomotiva hrozně zlobí a navrácení kondenzátoru pomohlo, přestal jiskřit. Jen se bojím, aby to neublížilo dekodéru. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 184 Registrován: 1-2007 |
Potřeboval bych poradit... koupil jsem si systém Roco MultiMaus a do mašiny jsem použil dekóder Lenz 10231-01...adresu do MM jsem naprogramoval a stejně tak i adresu Cv1 na dekóder co se mě ,ale nedaří je zadání dalších veličin na dekóder to jest Cv2-Cv5...podle manuálu se to má dělat v programování pomocí tlačítka Menu + tlačítka funkce akorát nevím co se mě má na displeji vlastně ukázat abych nedělal jednu a tu samou věc pořád dokola.... |
M_g
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 486 Registrován: 6-2006 |
Programuje se stejně, jako adresa, jen změníte číslo CV z 1 na vámi požadovanou hodnotu(vlevo na displeji CV, vpravo 1) a potom zadáte hodnotu (vlevo je V=, vpravo bývá běžná default hodnota pro dané CV). Výpis na displeji je pro anglické nastavení MM. Někde na síti sítí je i 36 stránkový český manuál). Na stránkách Roco, kdo by to čekal... :-) http://www.roco.cc/en/product/5215-0-0-0-0-0-0-004001/products.ht ml |
Luboš_3.21
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 283 Registrován: 4-2014 |
Dobrý den, mám dotaz. Šel by klasický ovládací pult typu AŽD 71 zapojit přes počítač a šlo by potom v kombinaci toho pultu a počítače ovládat celé staniční i zabezpečovací na modelovém kolejišti a vytvořit tím klasickou reléovku AŽD 71 v počítači, která by ovládala celé modelové kolejiště. Díky za případné odpovědi. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 673 Registrován: 11-2007 |
Ozvěte se mi na mail, podobný problém řeším(e) s nějakými návrhy a výsledky již delší dobu. ns.filip@email.cz
Simulátory elektromechanických SZZ, skype: ns.navara
|
Kolský
|
|
Neregistrovaný host |
Luboš 3.21 To by nejspíše šlo, něco obdobného mají v dopravním sále Dopravní fakulty Jana Pernera v Pardubicích. Pokuste se domluvit s Ing. Tomášem Hodrem, který má dopravní sál pod palcem |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 411 Registrován: 1-2010 |
2Zmar: Tiez potrebujem otvori IBX a neviem ako na to... Uz sa ti to podarilo ? 2Bechyne: S-com funguje aj s MM, aj s IBX, staci pripojit na DCC signal (kolaje) a je to.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 46 Registrován: 9-2010 |
Potřeboval bych radu ohledně pořízení digitálního setu. Roco MultiMaus nebo Piko SmartControl??? Co je lepší nebo něco úplně jiného??? Nevím jak pak je to s pořizováním modelů lokomotiv a dekoderu, jestli pak dekodery mluví se vším nebo se musí pořizovat nějaké konkrétní. Za rady děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 61 Registrován: 11-2015 |
Proxy: Piko jsem nikdy neviděl, tak budu mluvit o Multimausu. Pokud jsi nikdy digi neměl (asi ne), pak se dá pořídit startset, kde je ovladač, centrála a kabel do zásuvky. Potom už stačí koupit dekodér (pokud máš tovární mašinu, pravděpodobně bude v návodu doporučený deko) a nasunout ho do zástrčky, kterou má ale jen něco, pokud zástrčku nemá, pak je nutné koupit dekodér na drátcích, který si sám připájíš, pokud jsi zdatný v elektronice, případně poprosit známého modeláře, který by Ti s tím pomohl. Dekodéry jsou buď "normální", které mohou ovládat jízdu, světla, případně další funkce, ale ne zvuk. Na ten musíš pořídit dekodér, který je mnohem dražší (okolo 2,5 tis.), necháš si do něj nahrát zvuk (třeba firmou Artol, anebo lépe profesionálem modelářem Jackem, který je ve zvucích naprostá špička). Pokud vím, s Multimausem se snesou úplně všechny DCC dekodéry, jen pozor na to, aby dekodér nespálily napěťové špičky z motoru, tady je důležitá kvalita motoru, třeba na třípólák v mosazi je třeba trochu dražší Zimo, na pětipólák v kvalitním továrním pojezdu stačí levnější už od 350,-. Jsme na tom víceméně stejně, já se digi bránil, ale řekl jsem si, že to aspoň zkusím, tak sbírám zkušenosti, snad jsem aspoň trochu pomohl |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 47 Registrován: 9-2010 |
749262-2: Moc děkuju. Já měl analog, ale vadí mi, že ať postavíš výhybku kamkoli, tak jakmile chceš jezdit rozjede se úplně vše. Nechce se mi každou kolej odizolovávat a dělat k ní spínač přívodu proudu. Tudíž jsem se rozhodl pro sice dražší ale v provozu asi pak (co se týče ovládání) jednodušší digital. Navíc mě lákají ty různé digi funkce (světla houkačka, atd.). Piko je novinka, ale asi zvolím osvědčený MultiMaus od Roca. Ještě jednou díky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 486 Registrován: 5-2007 |
Ahojda! Řeším problém s dekoderem. Lokomotiva mi jezdí jenom jedním směrem. Světla se přepínají podle směru normálně. Kde může být problém? Děkuji za každý tip ;-)
Smysl života = Kuře Vindaloo
Meaning of life = Chicken Vindaloo D.Lister, Red Dwarf |
M_g
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 632 Registrován: 6-2006 |
Odešel jeden tranzistor ve výstupním můstku. Mechanický problém v převodech pro jeden směr jízdy. Nějakým "kouzelným" nastavením dekodéru je jeden směr pro motor blokován. Nevím jakým nastavením, ale nemůžu vyloučit, že to jde. Já bych zkusil resetovat dekodér a znovu nastavit, pokud by se nic nezměnilo, tak bych měnil dekodér a opatrně zkoušel. Možná bych taky vyzkoušel projet stroj na jiném systému/centrále, ešlivá není něco zakopáno tam. (Příspěvek byl editován uživatelem M_G.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 487 Registrován: 5-2007 |
Děkuji za tipy. Dekoder pošlu na reklamaci. Již jsem zkusil, co se dalo. MK
Smysl života = Kuře Vindaloo
Meaning of life = Chicken Vindaloo D.Lister, Red Dwarf |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1449 Registrován: 4-2006 |
Proxy: mám doma PIKO SmartControl, ozvi se mi kdyžtak na mail. Zatím to pomalu zkouším, v digitálu nejsem kovaný, ale co mám možnost porovnat, tak je to zcela něco jiného. Systém běží na Androidu, ovladač je bezdrát, žádná F-tlačítka, aby si člověk pamatoval, co kde má, ale ikony se symboly, programování pěkně přes menu. Navíc 4 mechanická tlačítka na bocích pro rychlé funkce (stop, houkačka a kdovíco, volně nastavitelné). I digitální blbec jako já na vše přijde. OBROVSKÝ knoflík, motoricky poháněný - buď točíš knoflíkem (nula je vlevo dole a přepínání směru se děje pootočením ještě kousek "do mínusu") nebo posouváš posuvník na displeji a knoflík sleduje polohu. Ještě nevím, jak s ABC, zda se při snížení rychlosti otočí knoflík sám dolů, asi jo. Ovladač umí řídit u příslušenství, k centrále lze přihlásit víc ovladačů. Je to přeznačený systém od ESU, německy důkladný, tak jedině ta cena je trochu vyšší. Jo, a bacha - krabička centrály je celkem malá a osazení je SMD, tranzistory bez chladičů. Pro chlazení je uvnitř automaticky spínaný větráček, který celkem hnusně fučí a hučí. Každou chvíli sepne tak na pět vteřin. To vidím jako mínus na domácí použití, pokud se nechceš pouštět do úprav (externí chlazení). Manuál ke stažení: http://www.piko-shop.de/is.php?id=14259 (Příspěvek byl editován uživatelem Zlámalík.)
Zlámalíkovy mašinky: tt120.webnode.cz
|
B01
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 831 Registrován: 5-2006 |
Mám takový asi dost laický začátečnický dotaz. Mám startset s multimaus, z21 a lokomotivu s dekodérem. Lze nějak přes multimaus provozovat i jinou lokomotivu bez dekodéru (samozřejmě za předpokladu, že se na kolejišti žádná další lokomotiva nenachází)? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 149 Registrován: 11-2015 |
B01: co vím, tak analogová mašina na digitál v žádném případě nesmí, naopak- tedy digitální na analogu- však za jistých okolností může. |
M_g
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 654 Registrován: 6-2006 |
Analogová mašina na digitál může. Jen jsem nikdy nezkoušel ji ovládat. Snad se musí nastavit na ovladači adresa 0. V každém případě je v normě DCC popsán mechanismus, kterým se dá měnit hodnota ss složky. Některé motorky budou ale na digitálu poněkud "nevrlé", budou dost hřát. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 284 Registrován: 9-2004 |
Může, ale jen u některých systémů. MultiMaus i Piko Digi v manuálech zakazují používání analogových lokomotiv. Lenz umožňuje ovládání analogové loko pod "0" |
Bobo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13223 Registrován: 5-2002 |
já nevim. co si tak vybavuju, tak digi je vlastně obdélníková střídavina.
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font> jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno http://www.stopkoureni.cz/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 819 Registrován: 3-2004 |
Prosím pěkně, jak řešíte rozvody elektřiny v digitálu? Hlavně mne zajímá řešení uzlů a rozbočení. Existuje nějaká ideální svorkovnice? Prý to má být taháno stíněným kabelem, ale jak se to řeší právě při rozbočení? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1550 Registrován: 4-2006 |
Jirka_j: co toto? http://www.mojett.cz/42194
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1725 Registrován: 4-2006 |
Na ZIMO byl podán insolvenční návrh ze strany zdravotní pojišťovny, prý kvůli nesrovnalostem v placení pojistného. ZIMO nicméně tvrdí, že finančně je to už vyřešeno a během dvou měsíců bude vše v normálu. Viz jejich web. Tak snad. Byla by to škoda.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2612 Registrován: 1-2006 |
Pánové a dámy, po delším čase se vracím k hobby a zjišťuji, že zatím svět o pořádný kus popojel. Obávám se, že reostat napájený sadou plochých baterek (nebo v "high" provedení autobaterií z trabanta) i telefonní relátka už zřejmě odešla v zapomnění. Neboli s aplikací rčení "co se v mládí naučíš, k stáru jak když najdeš" jsem v Poraďte prosím literaturu/weby, kde bych mohl nasosat základní informace k aktuálnímu stavu digitálního ovládání (jak co do logiky, tak co do konkrétní výbavy). Díky.
Jsem hrdý na svou vlast:
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 338 Registrován: 10-2013 |
Medvěde: Lokopin a Jacek-modely Jinak telefoní relátka, vypínače a přepínače určitě neodešly v úplné zapomění. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 425 Registrován: 3-2011 |
Zdravím vás přátelé digitálu. Sháním kolegu ke spolupráci na zakázkové výrobě kolejišť, kalibrace lokomotiv atd. V současnosti se bude realizovat velikost TT. Pokud by někdo z vás měl zájem napište mi do mailu josef.kamis@email.cz a přiblížim detaily. Realizace prací je v Praze. Díky Josef Kamiš |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1159 Registrován: 8-2004 |
Tak jsem chtel jit s dobou a zacit digitalizovat a ouha - klubove kolejiste pouziva Selectrix, zatimco snadno instalovatelne dekodery jsou k mani pouze DCC. Tak to nakonec stejne budu muset bastlit. A ja se blahove domnival, ze diditalni ovladani vlacku je jednotne |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12627 Registrován: 4-2003 |
Nemáte někdo tušení, jestli PIKO SmartControl Light je kompatibilní s Daisy II od Uhlenbrocka, nebo to jsou jen stejné krabičky? »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
M_g
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1075 Registrován: 6-2006 |
Podle zběžného přečtení manuálu to asi bude to stejné. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 222 Registrován: 1-2011 |
Zdravím kolegové, potřebuji poradit co s tím. Nemá někdo stejnou zkušenost. Mám problém se dvěma dekodéry ZIMO MX633 drátky. Ani jeden nejde naprogramovat. Popis závady dekodérů: Dekodéry po zabudování do vlastnoruční stavby motorového vozu, některé vodiče už zkráceny, u prvně koupeného, nelze upravovat jednotlivá CV, nejde aktivovat ani CV8 reset. Programovat lze pouze v režimu programování POM, přes POM jde aktivovat reset dekodéru CV8, ale po přepnutí do programovacího režimu CV aktivuje chybu na ROCO Multimaus ERR.2 Při programování/snímání nebylo příjmuto dekodérem žádné potvrzení. Kola, koleje čisté. Nelze tedy naprogramovat adresu lokomotivy přes CV1. Adresu lokomotivy v režimu POM nelze naprogramovat. Zkoušel jsem i přes CV144 zda nejsou dekodéry zamčené a nejsou. Zkoušel jsem je aplikovat i do jiného vozidla, bohužel bez úspěchu. Nevíte někdo co s tím? Mám je reklamovat? Děkuji za případnou radu. |
M_g
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1263 Registrován: 6-2006 |
Nemáte někdo tušení, jestli PIKO SmartControl Light je kompatibilní s Daisy II od Uhlenbrocka, nebo to jsou jen stejné krabičky? Vyzkoušeno, kromě tvaru krabičky ovladače je to stejné. Jen v návodu není napsán způsob předání adresy pro Freda. Ale postup v návodu k Daisy to vyřeší. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 41 Registrován: 9-2011 |
Zdravím, máte někdo osobní zkušenost s DCC centrálou TCS a Digikeijs ? Čemu dáváte nebo nedáváte přednost a proč? Děkuji za každý názor. |
Regpetrs
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 544 Registrován: 2-2007 |
Ahoj, mám dotaz. Známému jsem v lokomotivě Roco vyměnil žárovky za LED. V analogu to svítí správně, když vyndá propojku (8 nožiček) a připojí dekodér, nesvítí nic. Bílé LED jsou dvě paralelně se společným předřadným odporem 1k a diodou. Já digitál nemám, neměl jsem možnost mašinu odzkoušet. Nesetkali jste se s tím někdo? Nemůže být pricinou příliš malý odběr? Nebo spíš přerušený drát od dekodéru? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 698 Registrován: 10-2013 |
Nenapsal jsi to nedůležitější: Jaký je tam dekodér? Chyb může být hned několik. Není naprogramované svícení. Pro napájení svícení může být použito záporné napětí, tedy opačná polarita kde žárovce toto nevadí, ale dioda svítit nebude. Dalším problémem může být špatná volba předřadné diody pokud je zde vůbec nutná. S dotazem se zkus obrátit na svého prodejce modelů nebo sem: http://www.marathonmodel.cz/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15 Registrován: 3-2013 |
Na skvelej stránke http://lokopin.wz.cz/ pojednáva o osvetlení lokomotív článok Osvětlení LED a dekodér pro lokomotivy. Doporučujem preštudovať. |
Regpetrs
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 545 Registrován: 2-2007 |
Dík, podívám se. |
Regpetrs
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 546 Registrován: 2-2007 |
Ještě jednou dík. Už asi vím, jak na to. Mylně jsem se domníval, že dekodér napájí světla tak, jako se napájí při analogovém provozu. To společné + pro funkční výstupy to vysvětluje. Tak se to holt bude muset předrátovat a destička se skříní bude propojena ještě třetím pružným kontaktem. |
Regpetrs
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 547 Registrován: 2-2007 |
8-pinový dekodér vypadá takto: A lokomotiva v analogu svítí takhle: Ještě pohled do útrob: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 82 Registrován: 8-2017 |
Pro Regpetrs: Ten Marathonmodel je dobrý, možno konzultovat i tento problém. |
Regpetrs
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 560 Registrován: 2-2007 |
Malé vítězství ducha nad hmotou. Asi jsem zrovna neobjevil Ameriku, ale třeba se to někomu bude hodit. Odpory jsou cca 500 Ohm, jejich hodnotou se dá doladit svítivost. Ve schématu je ještě vypínač světel na jedné straně kvůli přípřeži nebo dvojité trakci. Vodiče jsou drátky z rozpleteného kabílku. A při pájení SMD je třeba nejdřív nanést cín na drát a pak dostatečně horkým hrotem s trochou cínu rychle připájet drátek na diodu. K dalšímu pájení pak už používejte ten jednou přiletovaný přívod, už nesahejte páječkou znovu na diodu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3847 Registrován: 12-2003 |
Používáte někdo Roco točnu 42615 v DCC zapojení s modulem multi LOOP 10797? Nenašel jsem zatím uspokojivý návod jak to skutečně zapojit. Nechci zde v tomto případě kombinovat komponenty od jiných výrobců, ačkoliv jej obslužný sw Rocrail zvládne, chci se vyhnout konfiguračním nesnázím v maintenace.. Díky
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 56 Registrován: 4-2020 |
https://youtu.be/ah-N85Jl_hU Zdravim,nema nahodou nekdo program pro 3 D tiskarnu na podvozky Laminatek? Rad bych koupil. Dik predem... |