Diskuse » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Archiv diskuse Tramvaje v Praze do 06. 8. 2020 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse Tramvaje v Praze do 06. 8. 2020dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 985 Registrován: 7-2010 |
Aktuální téma před dnešní tiskovkou. Mají vypadat všechny vozy stejně a nebo má zůstat ten pel mel, co máme teď? Dopravní podcast (68): Jednotný vzhled vozidel MHD? Ano a nebo ne? http://mhd86.cz/2020/08/03/dopravni-podcast-68/
► www.MHD86.cz ◄ Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
► www.OMH86.cz ◄ Osobní web vašeho oblíbeného komentátora. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1214 Registrován: 8-2004 |
Masinka: Dnes na Lihovaru. Snad "Dnes u Lihovaru", ne? Lihovar je ta rozpadajici se budova v prave casti treti fotky. |
Hnidopich2
|
|
Neregistrovaný host |
Tohle mne fascinuje, že někomu stojí za to se pozastavit na každém slově. To jste fakt takovej hnidopich ? Opravujete takhle přátelé, manželku atd ? To musí bejt peklo... I já bych, ostatně, řekl NA Lihovaru... Říká se tomu hovorová mluva... |
Maxipes_Fík
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3331 Registrován: 12-2005 |
Doma musí poslouchat a manželka opravuje jeho, tak se realizuje na KRP a pod. 🤪🤣 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3356 Registrován: 3-2004 |
Navíc pokud se Lihovar bere jako konkrétní místo, nikoliv budova - tedy jako v tomto případě, nevidím na zvolené předložce nic špatného. Když si dám s někým sraz na Masaryčce, taky mě asi nebude dotyčnej hledat zavěšeného za korouhev či sedícího na komínu, ale spíše v hale nebo na zastávce. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 633 Registrován: 4-2019 |
Ve smyslu "na zastávce Lihovar" se předložka "na" používá zcela běžně. Viz "na Hájích", "na Bořislavce", "na Želivského" atd. Dokonce se tím i rozlišuje, zda jde o přesné místo nebo jen okolí (to by bylo to "u"). Např. "na Andělu" je stanice metra plus zastávky povrchové dopravy, kdežto "u Anděla" je celé okolí. Obchodní centrum je u Anděla, ale z metra vystoupím na Andělu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19689 Registrován: 8-2005 |
V LIHOVARU, WE.
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2429 Registrován: 10-2005 |
Jako místní používám běžně: Na čepliňáku, na Smícháči, na Lihovaru či na Andělu. Už vidím jak se používá titulek "foceno v (místě) Na Knížecí", což je sice gramaticky správně, ale zní to strašně.
Stránky o Japonských železničních modelech
Léta 1969 - 1984 = Poslední vrchol před pádem železnice v Japonsku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3974 Registrován: 12-2007 |
Komu se líbí červené příčné pruhy na šedém podkladu vozidfel MHD? viz: https://www.reflex.cz/clanek/zpravy/102276/prazska-mhd-meni-tvar- libi-se-vam-novy-design-prazske-integrovane-dopravy.html Mně se rozhodně nelíbí. Komu se také nelíbí, tak ať se zúčastní ankety Reflexu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9130 Registrován: 5-2002 |
Ale tak kamarádi museli vyhrát a současný autor mnoha toho v Praze se musel poslat do pekel. Jsem zvědavej, jak se o překot budou přemalovávat autobusy malých soukromníčků. A myslel jsem, že PID barvy jsou tři a né ty dvě brněnské. Zřejmě vítězný návrh byl původně určený do Brna, a když ho tam neprodali, nabídli Brno Praze .-) |
Paul2no
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2126 Registrován: 11-2009 |
Proč zase kombinace bílá + červená, jen a pouze. Kdyby do toho zakomponovali ještě navíc modrou nebo žlutou, bylo by to lepší. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1339 Registrován: 11-2007 |
Mně se to líbí, vypadá to moderně. Ta příšerná trikolóra to je teprve hnus, ještě, že vybrali toto |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3858 Registrován: 3-2011 |
Současný stav je zcela vyhovující. Ten návrh je příšerný a vůbec, není nutné mít jednotný nátěr.
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra.
|
djst
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 997 Registrován: 8-2014 |
Fkam: Pokud by šlo o to, aby se na všechny dopravní prostředky dalo logo PID, tak by asi nebyl nikdo proti. Ale tohle je prostě zrůdnost. 90 % reklamních nátěrů vypadá lépe než tyhle příčné pruhy. Nevím, kde to vzali, vždycky se používaly pruhy podélné. Prý to má cestujícím dostatečně jasně vysvětlit, že platí jedna jízdenka. Už to vidím, jak budou takto natřené autobusy a vlaky v okrajových částech PID zajíždět na úseky mimo PID... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 218 Registrován: 11-2012 |
Co člověk, to názor - mně se nový jednotný líbí. Přijde mi graficky čistý, moderní a šmrncovní, bez přemíry barev, nápisů a grafických prvků. Za mě jednoznačně palec nahoru, těším se! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3698 Registrován: 4-2007 |
Spíš nechápu, jak to chtěj udělat se slonama? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8620 Registrován: 2-2006 |
Mě se to teda vůbec nelíbí, ale hlavně se podle dostupných informací novej unifik na tramvajích bude týkat jen části vozů KT8 po GO a PO, tak jestli se tomu dá ještě říkat unifik...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku. Na trolly se nereaguje !!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1343 Registrován: 11-2007 |
no zajímavý by to bylo na T3 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8598 Registrován: 6-2004 |
Demon3,Dj_tiësto: Tak pokud budou nové wany, tak ty ho dostanou ne? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1375 Registrován: 10-2012 |
Možná ten červenobílý nátěr dává signál, že všechny spoje pojedou na Letiště V. H.
Strach - oslabuje.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9132 Registrován: 5-2002 |
9001: cituji z důvodové zprávy Netýká se tramvají typu T3 a z něj odvozených typů. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16 Registrován: 3-2020 |
Zbytečně vyhozený prachy. No po tom hřibu satanovi z Moravy tu musí v tý naší Praze něco zbejt - Nové tram tratě = O, metro D = 0, tak aspoň nátěry na tram, přičemž tím, že z toho vynecháme ty stále sqwjelé "modelyT3", tak v tom stejně bude bordel. Takže- šaškárna!! A jak psal již někde někdo jiný- lepší PODÉLNÉ pruhy, než svislé!!! NO, voni si to hoši ale rozhodnou bez nás ( prostých vovčanů, že ááá no?!!) Hrůůůza...Jen nechápu proč cca milionová Praha musí mít za "primátora" lidi typu Hudeček ( z Holomóca), Krda ( ze Slovače) a tenhle houbička ze Slavičína- opět již. Morava!!! Uričtě by v Blavě vzali mezi sebe Čehca neřku-li Pražáka!!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3980 Registrován: 12-2007 |
ježura: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3701 Registrován: 4-2007 |
ježura: Problém je ten, že těch moravskejch náplav už je tu víc než, nás "dobrých rodáků". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6221 Registrován: 7-2011 |
Já bych to zas tak černě neviděl, stačí vzpomenout na ten slavnej pokus o PIDí červenomodrobílej unifik na busech. Má to pár vozejků a jinak ticho po pěšině. Jak poznamenal jeden kolega na modrých, volební období je kratší, než doba potřebná k tomu, aby vozy prošly lakovnou. |
Lc_736__c_954
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6466 Registrován: 6-2006 |
Pár vozejků ?
» Seznam autobusů «
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6223 Registrován: 7-2011 |
Lc_736__c_954: Tak nechtěl jsem napsat ty škatule vošklivý s gumovejma kolečkama, ale když sis o to řek..."Pár vozejků ? " |
Lc_736__c_954
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6467 Registrován: 6-2006 |
Šlo mi spíš o to množství.
» Seznam autobusů «
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6224 Registrován: 7-2011 |
No, na to, kolik busů v PIDu jezdí (včetně soukromníků) mi to jako velký množství nepřijde. Když vezmu, jak halasně se to kdysi prezentovalo. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4112 Registrován: 6-2015 |
Seznam mi našel půl osmé stovky vozů, co to měly či mají. To fakt pár není. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8599 Registrován: 6-2004 |
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/tramvaje-v-nejvytizenejsi m-prazskem-useku-kvuli-havarii-vody-nepojedou-do-soboty-40332437# seq_no=4&source=hp&dop_ab_variant=390810&dop_req_id=B9D3GMo4htp-2 02008041623&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=& utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Takže do soboty ráno IPP - KN zavřeno :-( Borovička: Jsem to četl asi hodinu zpět na FB PIDu... Člověk neví jestli se smát nebo brečet... Takže reálně těch pár kachen spíš bude působit jako CVR :D než jednotný nátěr PIDu a už vůbec si neuvědomíme, že jedeme PIDem jak psal Hřib na FB... Busy jsou taky výsměch, viz DP si jede svoje bez ohledu na starý manuál, soukromnéci ani nestihli mít "starý" PID nátěr... Takže to asi odnese metro, které ted začně modernizovat Plzen i když ta jednou souprava co tam je už ted to asi nestihne, takže budeme mít novou sanitku :D Prostě pirátský bordel... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6225 Registrován: 7-2011 |
Pajzák: Nehádám se, bral jsem to "okometricky", podle toho, jak to působí a kolik se toho potkává v ulicích. Nicméně "měly", pokud už nemají, bych asi nepočítal a další otázka je, z kolika všech busů ta půl osmá stovka (ale tipuju že míň, když počítáš i ty co "měly") je."Seznam mi našel půl osmé stovky vozů, co to měly či mají. To fakt pár není." |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4113 Registrován: 6-2015 |
Provozních je o necelou stovku míň. Kolik je v PIDu vozů celkem, netuším. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1376 Registrován: 10-2012 |
Dvojice T6A5 v Seifertově ulici.
Strach - oslabuje.
|
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4114 Registrován: 6-2015 |
Ježuro, Bém byl Cajzl jak poleno, a že by na něho ta vesnice u Berouna vzpomínala v dobrém, se mi zrovna nezdá. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3706 Registrován: 4-2007 |
Pajzák: Von byl z Vráže? Jsem myslel, že byl pražan. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4115 Registrován: 6-2015 |
To bych se divil, kdyby pamatoval husitství. |
Břevnovák
|
|
Neregistrovaný host |
K nátěru ... na první dobrou se mi to moc nezdálo, ale když jsem se na ty fotky chvíli díval pořádně, tak mi to nijak nevadí. I když teda jejich starosti bych teď chtěl mít ... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3707 Registrován: 4-2007 |
Samozřejmě Pražan. Mea culpa. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4118 Registrován: 6-2015 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1001 Registrován: 1-2015 |
Tak, zatímco se tady řeší nátěr, tak nám bouchla Ječná. A máme tu kolaps se vším všudy.
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."
Jan Masaryk Nejdebilnější výrok v historii: "Nevěřte všemu, co je na internetu, to už říkal Masaryk". Jakub Michálek (Piráti) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 307 Registrován: 9-2012 |
A hyn sa hukazúje, jak je trať na Václaváku pro město nezbytná.
Komu tykám? Zpravidla všem. Buď se s tím vyrovnej a tykej mi taky nebo se jdi třeba zabít.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19693 Registrován: 8-2005 |
Co se proboha ukazuje? Tak jednoduchý výlukový vedení, jako je při týhle výluce dlouho nebylo. Víš co by to bylo za bordel to odklánět už z půlky Václaváku? Nebo dokonce z Bolzánový? Jediný co chybí je odvaha položit kaliforňana v Ječný a zajíždět čtyřkou co nejblíž k výluce. Ostatně - je to poprvé po X letech, co se toto stalo, tak tobysme TT na VN oooopravdu využili. Na 3 dny.
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 39 Registrován: 7-2018 |
Vševěd Káem má buď krátkou paměť nebo nesleduje pražskou dopravu. Ječná se z různých důvodů odklání několikrát do roka. Naposledy proběhla týdenní výluka před třemi měsíci: https://www.dpp.cz/omezeni-a-mimoradne-udalosti/detail/6003 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3358 Registrován: 3-2004 |
Káem: Jakože by třeba toto byl větší bordel než nyní? To snad ne. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3708 Registrován: 4-2007 |
Ústečák: Toto není průchozí ani teoreticky, do Lazarský se nevejdou další 4 linky. (4, 10, 22, 22). Takže KM má pravdu, nepomohlo... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3359 Registrován: 3-2004 |
DjD: Ale to máme trochu problém s počty, ne? Zaprvé by ubyla 6, zadruhé nám sice v devítkovém oblouku přibyla 22, ale v rovině ta samá 22 ubyla, zatřetí prázdninový provoz, začtvrté chybí 23... A i kdyby s tím ten teoretický problém nastal, a že by nenastal, dá se poslat 2 do roviny po nábřeží mimo Lazara, jak už jsme ostatně viděli. Ale ono by to stejně nebylo potřeba, že. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17 Registrován: 3-2020 |
No nic ve zlym, ale řešíte utopii... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3709 Registrován: 4-2007 |
Ne nemám špatné počty, Lazarská (pro mimopražské, je to ulice kudy jede tramvaj), ale tramvajový úsek Václavské náměstí-Lazarská by nabobtnal o 4 linky (4, 10, 22, 22) na 10 linek (3, 4, 5, 9, 9, 10, 14, 22, 22, 24) to je ve špičce interval 1 minuta. Takhle blbě by to odklonit nešlo, ty tramvaje by si samy překážely. Ale šototeorie je to dobrá, to zase jo. |
Lc_736__c_954
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6470 Registrován: 6-2006 |
Ústečák je tím posledním, kdo sem přináší nějaké šototeorie.
» Seznam autobusů «
|
Jirka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 558 Registrován: 5-2002 |
9001: Co to blábolíš?"Takže to asi odnese metro, které ted začně modernizovat Plzen i když ta jednou souprava co tam je už ted to asi nestihne, takže budeme mít novou sanitku :D "
Jirka.
|
raketak95
|
|
Neregistrovaný host |
Nebyla by větší problém než úsek Václavák-Lazarská kapacita křižovatky u Muzea? S tím jaká je propustnost v oblouku Muzeum-Italská si nedovedu představit, že by směr přes magistrálu bez kolapsu magistrály nebo kolony tramvají na Tylovo náměstí/Václavák zvládl 4 linky... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3360 Registrován: 3-2004 |
Lc_736: Děkuju ti, náčelníku, že ses mě zastal. raketak95: Však i pod IPP se přejíždí magistrála. Berte to jako příspěvek k argumentu, že VN by nepomohlo. No pomohlo - a hodně. Chytat se na jednotlivostech té ilustrační malůvky je vcelku zbytečné, se zprovozněním trati přes VN by se stejně linkové vedení měnilo - plánek má ukázat, že na rozdíl od současného stavu by bylo mnohem lépe řešitelné udržet směrovou nabídku bez větších provozních bolestí, rozhodně by pak nebylo nutné posílat cestující na pěškobus jako nyní. Snad to brzy uvidíme i v reálu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3710 Registrován: 4-2007 |
Ústečák: Tak jsi ji měl namalovat pořádně, i s těma linkama skrz Václavák a okolo nádraží. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1710 Registrován: 10-2010 |
Vizuální sjednocení vozidel PID je v principu dobrá myšlenka. Bohužel magistrát zvolil systém revoluce za každou cenu a navíc chtít na všech vozidlech úplně stejný lak je taky dost diskutabilní. Klidně by stačilo vybrat jednotné odstíny barev a třeba nějaké základní členění ploch a zbytek přizpůsobit každému typu vozidla. Kdyby se vyšlo navíc z kombinace červená-žlutá-bílá místo té zbytečně revoluční šedé se svislými červenými pruhy, mohly by faceliftované 15T rovnou odpovídat novému vizuálu. U dalších vozidel jako například 14T, původních 15T a autobusů by šlo udělat úpravu laku nějakým částečným polepem. V případě T3R.P a wan by určitě šlo najít nějaký kompromis, aby odpovídaly novému vizuálu, ale zároveň byla zachována návaznost na původní barevné řešení. Beztak bych si tipl, že T3R.P a wany byly z novýho laku PID vypuštěné jen kvůli neznepřátelení si skalních příznivců T3 z řad DPP. Ve výsledku by to celý znamenalo přelakování pouze KT, R.P a wan, které se stejně čas od času lakují. Nový vizuál by se rozšířil podstatně rychleji a za zlomek peněz. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 853 Registrován: 4-2006 |
Ústečák: 60 spojů VN - Lazarská by se sneslo, úsek je krátký a není tam kolize s IAD. Vždyť 60 spojů je normálně i na Moráni, a to je vedle křižovatka s IAD do Ječné. Kdyby byl na správném místě někdo marketingově schopný, mohl by právě současnou situaci k ilustraci přínosu TT na VN využít. A to přesto, že její primární přínos by byl v trvalém stavu, ale na ten argument vykrývání průserů holt někteří slyší víc.
I am the passenger, and I ride and I ride...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3712 Registrován: 4-2007 |
Mouser: Prej že tam není kolize s IAD? Kdypa si tam byl naposledy? Další problém je to, že Vodičkova je jen pro jeden vlak. Prostě těch 60 vlaků v jednom směru se tam nevejde. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8600 Registrován: 6-2004 |
Jirka: Není už náhodou první souprava metra již v Plzni na druhé GO? |
Kalanis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2293 Registrován: 12-2006 |
Martinu Šubrtovi prý za Ropid došly finance a vedle to soukromě popisuje. A prý hrozí i zastavení dalšího rozvoje.
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely... K-Report do mobilu
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19695 Registrován: 8-2005 |
JanT:Vyste podobnej demagog jako já. To nebyla Ječná, ale Karlovo náměstí a křižovatka.
|