Diskuse » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Archiv diskuse Tramvaje v Praze do 17. 7. 2021 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse Tramvaje v Praze do 17. 7. 2021dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3645 Registrován: 3-2004 |
A kolik byste po okolcích přes křížení chtěli jezdit? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9088 Registrován: 2-2006 |
9001: Sice opravdu nejsou, ale vzhledem k faktu, že rychlostní vexle bývá zároveň krytá SSZ, tak pro hrozbu železárny není žádný reálný důvod..."Ani nebudou... Není tam pořádně vidět, tak je tam slušná šance na železárnu..."
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku. Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8868 Registrován: 6-2004 |
Demon: Sám si odpověz na ty cyklisty... Pokud pojedu po Vršovické, kde je PRUH pro cyklisty, odstup neplatí, protože se to bere jako souběžná jízda, ale na III.třídě, kde cyklista jede 0,5m od krajince, protože by si rozbil ústa a já pak jedu levým kolem ve škarpě a modlím se, aby to moc nehodilo ... Viz tenhle příklad.... Bohužel ohleduplnost vůči ostatním není hlavně od cyklistů... Bohužel :-( Ústečák: Tady je základní problém, že tam vůbec být nemusely ;-). Demon: Pak je otázka, proč tam tedy rychlostní není;-). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 465 Registrován: 8-2020 |
Ústečák: Třeba 20 Ale to je asi jako intervaly tramvají, buďto 10 nebo 5 (čili na výhybkách 15 nebo 30), nic mezi tím Ale jestli se jedná o dost drahou záležitost, aby to za těch 5 km/h stálo (plus riziko železárny), pak rozumím, že tam nejsou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 466 Registrován: 8-2020 |
Přes noc se trochu obrousí koleje na Zvonařce https://pid.cz/mimoradnost/?id=13488-1 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9089 Registrován: 2-2006 |
9001: Pokud je někde pruh pro cyklisty, obvykle sám o sobě o šířce 1,5 metru, pak je ten odstup auta od cyklisty sám o sobě dostatečný. Problém nastává, pokud na tebou zmiňovaný třetí třídě v tomhle rozložení chce řidič OA předjíždět cyklistu ve chvíli, kdy je proti další auto a že tyhle situace nejsou vůbec vyjímečný. "Pokud pojedu po Vršovické, kde je PRUH pro cyklisty, odstup neplatí, protože se to bere jako souběžná jízda, ale na III.třídě, kde cyklista jede 0,5m od krajince, protože by si rozbil ústa a já pak jedu levým kolem ve škarpě a modlím se, aby to moc nehodilo ... Viz tenhle příklad.... Bohužel ohleduplnost vůči ostatním není hlavně od cyklistů..." Čimž jsem si odpověděl na ty cyklisty - nikdy mě jako řidiče neohrozil cyklista, ale mnohokrát mě jako cyklistu ohrozil řidič. Takže jak jsem napsal, je smutný, že na něco tak samozřejmýho jako je bezpečný odstup potřebujeme paragraf v zákoně... 9001: Co není teď, může velmi rychle být a to třeba už příští týden... "Pak je otázka, proč tam tedy rychlostní není." Daarzyn67: Což samozřejmě není pravda, máme v síti mnoho vexlí s rychlostmi 15, 20, 30, 40, 50..."Ale to je asi jako intervaly tramvají, buďto 10 nebo 5 (čili na výhybkách 15 nebo 30), nic mezi tím."
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku. Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8869 Registrován: 6-2004 |
Demon3: Ale opravdu na Vršovické u Edenu je 1,5m ? To asi není, že ;-). Cyklista mě jako řidiče ohrozil mnohokrát... Ingorací červené, jízdou po přechodu, nedáním přednosti na křižovatce, myškou kdy jsem musel náhle brzdit.... Ale chápu, že psychologicky, i při zavinění nehody od cyklisty, odjedu s poškrábaným autem a pro něho pojede RZS... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 468 Registrován: 8-2020 |
Proto je lepší jet (jako cyklista) tak, aby se případný předjíždějící řidič ani nepokoušel vlézt mezi cyklistu a auto v protisměru. Předjíždět takovým způsobem je prostě kravina. Pokud samozřejmě v protisměru nic nejede a řidič za mnou chce předjet, pak mu samozřejmě trochu pomůžu a uhnu (ale nebudu se lepit na krajnici) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 56 Registrován: 10-2017 |
Dnešní Palackého náměstí: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6855 Registrován: 7-2011 |
9001: A tohle třeba já zrovna nechápu. Neměl by si právě proto především on dávat pozor a jezdit slušně, případně se necpat někam, kde to pro něj evidentně není vhodný? "Ale chápu, že psychologicky, i při zavinění nehody od cyklisty, odjedu s poškrábaným autem a pro něho pojede RZS..." Jenže tohle jsou výsledky té "ochranářské společnosti" - nechtějte po mě, abych domýšlel důsledky svých činů, ale koukejte mě před těmi důsledky vy ostatní pečlivě chránit. A znak moderní doby, "já mám právo" (na cokoli) a vy ostatní se mi koukejte přizpůsobit. |
Jef
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6127 Registrován: 5-2002 |
Tak tu zatím ani nevidím nějaké aktuality ohledně pražské novinky - linky 42. Já měl hned na dva kousky štěstí už v pátek minulý týden (2.7.) a u jedné z nich to navíc bylo v zácpě na Malé Straně, kde nebylo těžké tramvaj pěšky předehnat: Jak je patrné z poslední fotky T3, tak pár lidí uvnitř bylo, ale netuším, jestli šlo zrovna o platící cestující.. |
Jef
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6128 Registrován: 5-2002 |
A poslední červnový víkend jsem se zase nachomýtnul ve správný čas u vozovny: Ta T3 Coupé vypadá na fotce spíš jako modýlek... i včetně řidičky |
Emil Švec
|
|
Neregistrovaný host |
Omyl pánové, jako chodec a cyklista nemám nárok na pomoc PČR. Pokud natočíme přestupek v autě, Policie to převezme. Pokud se vám to stane na kole nebo jako chodci, nikoho to nezajímá. Před měsícem jsem šel z vlaku s kočárkem po silnici 3. třídy jak se má i s odrazkami. Kolem projíždělo mým směrem auto a nějaké hovado jej předjíždělo tak, že jsem patrně cítil dotyk jeho zrcátka. Druhý nedávný a mnohem častější incident. Jel jsem na kole a abych nepřekážel na hlavní, jel jsem tou průmyslovou zónou,kde jezdí 220. To hovado za jejím volantem mi na zcela prázdné silnici bez aut a ostrůvků málem bez blinkrů vyrazilo řidítka z ruky,až jsem vzal obrubník. Stěžovat si nemá cenu, Policie dle zkušeností z minula to neřeší. V Klánovicích jsem jel k nádraží po úplně prázdné silnici proti 303 a ten točvolant mi tam nechal jen tolik,že jsem málem jel pískem po té rozpraskané krajnici. Autobusáci momentálně vedou v počtu přestupků i nad dodávkami. Takže o bezohlednosti si to můžete nechat od cesty |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9091 Registrován: 2-2006 |
9001: Běžná základní šířka cyklopruhu je 1,5 metru s tím, že vyhoví (ale pouze jen to) 1,25 m. Pokud nedosahuje této šířky zřizuje se jen cyklokoridor. Takže je-li tam cyklopruh, nepochybuju že se vejde. "Ale opravdu na Vršovické u Edenu je 1,5m ? To asi není, že " 9001: Stejný zkušenosti mam s řidiči, jen s tím bonusem, že na kole nebo na motorce jde o život a tak je potřeba se chovat. Ne nadarmo se mezi motorkáři říká "jezdi tak, jako bys byl vždy na vedlejší" a totéž platí pro cyklisty, kteří to mají horší v tom, že za volantem obvykle neujedou. "Cyklista mě jako řidiče ohrozil mnohokrát... Ingorací červené, jízdou po přechodu, nedáním přednosti na křižovatce, myškou kdy jsem musel náhle brzdit.... " (Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
watslaw
|
|
Neregistrovaný host |
A nezapomněl čistě náhodou Demon3 na šířku samotného cyklisty? Nebo jen nechápe rozdíl mezi odstupem od cyklisty a místem vyhrazeným pro cyklistu? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 469 Registrován: 8-2020 |
Tak u vyhrazeného pruhu mají jak cyklista, tak auťák viditelnou čáru, které se mají držet, tedy mají dostatečný přehled o tom, co je nebo není bezpečné. Kdežto při míjení cyklisty na neznačené silnici nemusí být vzdálenost dostatečně jasná. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 89 Registrován: 2-2018 |
Zajímavá 14T https://magazin.aktualne.cz/americka-strilecka-v-holesovicich-v-p raze-se-nataci-americky/r~bcfe62a6df0511ebad06ac1f6b220ee8/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9093 Registrován: 2-2006 |
watslaw: Nezapomněl a chápe. Děkuje za péči. "A nezapomněl čistě náhodou Demon3 na šířku samotného cyklisty? Nebo jen nechápe rozdíl mezi odstupem od cyklisty a místem vyhrazeným pro cyklistu?"
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3901 Registrován: 4-2007 |
Teď jsem koukal na výluky "Flora" a "Karlák". Musím říct, že víc šotoušsky a nepřehledně to snad už ani udělat nešlo. Prasečí práce. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 470 Registrován: 8-2020 |
Pokud se v tom vyzná Idos, tak snad to kaštani zvládnou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3902 Registrován: 4-2007 |
Daarzyn67: Bez systému to je. Něco převléknout, něco zrušit, něco odklonit. Vyprdnout na celou MHD s tímhle. Je to fakt nepřehledný. Mimochdoem ty koukáš na každou cestu do Idosu? Většina těch lidí zjistí, že něco nejede až když přijde na zastávku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 471 Registrován: 8-2020 |
Tak ideální stav by byl, kdyby se někdo zamyslel "Jak by vypadal trvalý stav bez těchto tramvajových tratí?" S druhou větou souhlasím, že se na nic nedívám, ale to proto, že ty výluky docela studuji. Ale když si nejsem někde jistý (kdekoli v ČR) a stav MHD neznám,, radši se podívám na vyhledávače spojení. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3903 Registrován: 4-2007 |
Darzyn: Já výluky nesleduju, jako každej, až do momentu než přijede na zastávku něco jinýho. Do idosu koukám tam, kde je dlouhej interval třeba. Ale na tramvaje? Ne, to ne. Půjdu na tramvaj a přijede X11 a pak začnu shánět, co je za problém, kouknu na to schéma a zjistím, že jsem si měl radši nafackovat než jet MHD. Tyhle jsou opravdu výživný a blbě udělaný hlavně. Strašně nepřehledně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3648 Registrován: 3-2004 |
A nějaký návrh, jak to teda se stávajícími vstupními parametry udělat lépe, by nebyl? Když je to teda blbě, prasárna a šotoušovina? Nebo si jen standardně potřebujeme ublinknout, protože aspoň týden bez nadávek by tu byl ztraceným týdnem? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3904 Registrován: 4-2007 |
Ústečák: Přece nebudu dělat práci za někoho jinýho Já jakožto koncový uživatel říkám, že je to nepřehledný bordel, to je vše. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3649 Registrován: 3-2004 |
Ne že bych takovou odpověď trochu nečekal. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3905 Registrován: 4-2007 |
Ústečák: Ne, že bych nečekal, že budeš jak potrefená husička hejhat, ať vymyslím něco lepšího, když se mi to nelíbí |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5543 Registrován: 12-2007 |
To je těžké, polovičku metrolinky prostě převlíkat nejde, nikdy se to tak nedělalo. Jen nikdo nevyšel mezi prostý lid a nezjistil, že jsou schopni si zapamatovat maximálně 2 čísla. Když někomu řeknete, že z Karláku do Nuslí jede 14,18,24 tak to většina nepobere. I kombinace 10/16 dělá lidem potíže. Podle mého názoru, kdyby se na ty 3x vykašlali tak by se nic nestalo. Než si na to lidi zvyknou tak to zas bude jezdit jinak, takže to bude vozit vzduch. Ještě by mě zajímalo. proč nejsou výluky napsaný, když jsou jízdní řády. To aby se nikdo s předstihem nedověděl jak to bude jezdit? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8871 Registrován: 6-2004 |
Gabuliatko: Tak celou ML na dvě linky umíme. 9 se na Dlážděné na 5/26.:-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 472 Registrován: 8-2020 |
Druhá možnost je prostě se naučit tramvajovou síť a využít metody poskakování - zkrátka jedu tím prvním, co vede daným směrem. Nicméně je zase pravda, že taková "X9 - Dlážděná" zas tolik moc neřekne, když ta zastávka normálně neexistuje (ani tam není "občasný" označník). Gabuliatko: "Ještě by mě zajímalo. proč nejsou výluky napsaný, když jsou jízdní řády. To aby se nikdo s předstihem nedověděl jak to bude jezdit?" Njn, DPP se potřebuje vytasit s grafikou. Přitom by ale stačilo aspoň pro začátek napsat a zveřejnit (tak, jak se snaží někteří tady): "Změna: 10 -> A - B - X - Y - E; 15 -> A - B - X, dále jako l. 5 směr F ..." (Příspěvek byl editován uživatelem Daarzyn67.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1109 Registrován: 4-2019 |
9001: Což bylo houfně kritizováno a ani jsem se tomu nedivil. Když člověku přijede linka 9 a ví sice, že se na něco převléká, ale na místě nelze zjistit, na kterou z těch dvou linek to pro konkrétní spoj bude, asi to není dúvodem k hlasitému jásotu. Toto sladké tajemství bývá cestujícím odhaleno až při prvním hlášení ve voze několik zastávek před bodem změny. Neuvažuji teď možnost sledovat uvnitř vozu seznam zastávek a zvažovat, které lince ty následující odpovídají - to bychom po běžném cestujícím chtít neměli. Bohužel ke stavu, kdy by převlékání bylo signalizováno i na orientacích vně vozu, se Praha zatím nedopracovala."Gabuliatko: Tak celou ML na dvě linky umíme. 9 se na Dlážděné na 5/26.:-)" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1110 Registrován: 4-2019 |
Gabuliatko: Což o to, výluka IPP - Muzeum - Olšanské hřbitovy na webu DPP je. Sice to není zrovna brzo, ale aspoň to. Spíš je mi divné, proč pořád není nikde výluka kvůli mostu přes Divadelní. Přitom na schématu k první zmíněné výluce je linka 32. Jako kdyby nikdo nebyl schopen potvrdit, že opravdu ten most začnou dělat - a ten někdo patrně není DPP. "Ještě by mě zajímalo. proč nejsou výluky napsaný, když jsou jízdní řády. To aby se nikdo s předstihem nedověděl jak to bude jezdit?" V nějhorším případě budou muset tvůrci jř s oprávněným sakrováním zase předělat linky, které se mají měnit kvůli Divadelní, hlavně tedy 22 a spol. Ale to bych jim nepřál. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 474 Registrován: 8-2020 |
pdk: V autobusech to (z vnějšku) umí dlouho, viz linka 174. A na tramvajích neumí žádné dvouřádkové orientace (ve smyslu dvou informací, ne jednoho údaje na 2 řádky)? "Bohužel ke stavu, kdy by převlékání bylo signalizováno i na orientacích vně vozu, se Praha zatím nedopracovala." (Příspěvek byl editován uživatelem Daarzyn67.) |
Polaanek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 690 Registrován: 10-2004 |
Na webu už je, minimálně od včerejška, viz toto pdk: "Což o to, výluka IPP - Muzeum - Olšanské hřbitovy na webu DPP je. Sice to není zrovna brzo, ale aspoň to. Spíš je mi divné, proč pořád není nikde výluka kvůli mostu přes Divadelní. Přitom na schématu k první zmíněné výluce je linka 32. Jako kdyby nikdo nebyl schopen potvrdit, že opravdu ten most začnou dělat - a ten někdo patrně není DPP. " (Příspěvek byl editován uživatelem polaanek.) |
Pawel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2415 Registrován: 5-2002 |
Ano, tech vyluk je moc dohromady, taky nechapu, proc musi byt mimo provoz vzdy cely usek (napr. proc neni kalifornan pred zastavkou ND pro nejakou KT variantu linek 9 a 22), ale to LV se mi zas tak otresne nezda. Pokud byste to chteli prehlednejsi, tak misto 24<>16 mohla byt 24<>5<>16. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1112 Registrován: 4-2019 |
Tím lépe. Na webu PID je datována 10.7. po 17. hodině. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1113 Registrován: 4-2019 |
Pawel: Obávám se, že dvojí převlékání téhož spoje by bylo spíš zmatenější, pokud by to tedy orientační systém vůbec zvládl."Pokud byste to chteli prehlednejsi, tak misto 24<>16 mohla byt 24<>5<>16. " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 98 Registrován: 11-2007 |
Daarzyn67: To určitě ne, to by výluka musela trvat alespoň půl roku. Je rozdíl mezi krátkodobou výlukou trvající pár týdnů a trvalým stavem. U kratších výluk je třeba vycházet z linkového vedení v bezvýlukovém stavu, protože než by si kaštani zvykli na překopané linkové vedení a změněné JŘ i na linkách beze změny trasy, bylo by po výluce. Třeba prohození 15 a 21 bylo v tomto směru nestandardní, ale ta 15 bude aspoň na Barrandov jezdit dva měsíce."Tak ideální stav by byl, kdyby se někdo zamyslel "Jak by vypadal trvalý stav bez těchto tramvajových tratí?" " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 476 Registrován: 8-2020 |
Co si pamatuji, když byla výluka v Kobylisích, tak se 17 převlékaly na 3/10. Teď to při mimořádné výluce nedělají, takže to převlékání nebude až tak jednoduché bez přípravy. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1114 Registrován: 4-2019 |
V popisu mimořádnosti Kobylisy - Ke Stíce vidím tuto pozoruhodnost: "NOČNÍ PROVOZ ZACHOVÁN (se zpožděním spojů cca 5 minut), zastávky Kobylisy a Ke Stírce pro směr do centra jsou přemístěny do zastávek pro směr z centra !!!" Jak se toto dá realizovat? Jediné, co mě napadá, je nahoře otočit na trojúhelníku, dotčený úsek procouvat a dole totéž v bledě modrém. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1028 Registrován: 3-2007 |
pdk: Přesně takhle "V popisu mimořádnosti Kobylisy - Ke Stíce vidím tuto pozoruhodnost: "NOČNÍ PROVOZ ZACHOVÁN (se zpožděním spojů cca 5 minut), zastávky Kobylisy a Ke Stírce pro směr do centra jsou přemístěny do zastávek pro směr z centra !!!" Jak se toto dá realizovat? Jediné, co mě napadá, je nahoře otočit na trojúhelníku, dotčený úsek procouvat a dole totéž v bledě modrém."
Vokovice!
Anvilia *2007 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8872 Registrován: 6-2004 |
Jak to vypadá? Na DPP není termín ukončení, takže asi nějaký větší průser :-( |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 477 Registrován: 8-2020 |
Když se to dá procouvat, znamená to "průjezdné jedním směrem" ? A jestli se to nespraví, tak linka 16->24 během výluky na Floře bude mít pěkně dlouhou trasu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1044 Registrován: 10-2002 |
V Kobylisích je problém u zast. Ke Stírce DC. Odhad zprovoznění je ve středu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9097 Registrován: 2-2006 |
Syrda: Propad je úspěšně zalit betonem, tak jestli to teď musí 30 hodin tuhnout..."Odhad zprovoznění je ve středu."
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1115 Registrován: 4-2019 |
Daarzyn67: Evidentně spíš "průjezdné po jedné koleji". Jezdilo se po ní v obou směrech."Když se to dá procouvat, znamená to "průjezdné jedním směrem" ? " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 20097 Registrován: 8-2005 |
Zdar, rozumíte někdo JŘ 33? Vyjíždí z Vypichu, ale končí na BH, ze které ale nevyjíždí....
Po schválení mého návrhu na 42 námět na REGULÉRNÍ PRAVIDELNOU RETROLINKU: 13!!! Krátká, čili vozů bude dost, v relat.hist.centru, sóla, normální int. i tarif. A ne ty náhodné výstřely na 2,15,18.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1029 Registrován: 3-2007 |
Káem: "Zdar, rozumíte někdo JŘ 33? Vyjíždí z Vypichu, ale končí na BH, ze které ale nevyjíždí...." Nečteš pozorně Odtud dál. V kostce: 33 začína na Vypichu, končí na BH, 22 opačně. Na BH a Vypichu se bude převlékat. Neplatí pro pár spojů v okrajových obdobích. Prý by jinak nevyšly proklady, ověřovat se mi to fakt nechce (Příspěvek byl editován uživatelem ZXS91.)
Vokovice!
Anvilia *2007 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 31 Registrován: 12-2017 |
A linka 22 to ma presne naopak, tram stridave jezdi kolo na lince 22 a pak kolo na lince 33, pry je to tak podivne kvuli prestavkam |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32 Registrován: 12-2017 |
Vidim, ze Zxs91 byl rychlejsi😉 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1030 Registrován: 3-2007 |
Dvě náhodně potkané zajímavosti:
Vokovice!
Anvilia *2007 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 20099 Registrován: 8-2005 |
ad 33 - díky za vysvětlemení. Jo, nečtu pozorně.
Po schválení mého návrhu na 42 námět na REGULÉRNÍ PRAVIDELNOU RETROLINKU: 13!!! Krátká, čili vozů bude dost, v relat.hist.centru, sóla, normální int. i tarif. A ne ty náhodné výstřely na 2,15,18.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3973 Registrován: 11-2007 |
Není to něco podobnýho jako je v Liberci převlíkačka z 2 na 3? 2 si udělá kolečko Lidové sady - Dolní Hanychov - Lidové sady, tam převlíkne na 3, udělá si kolečko Lidové sady - Horní Hanychov - Lidové sady, tam převlíkne na 2, ..... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 20100 Registrován: 8-2005 |
HA! ve waně si nejde v nízkopodlažní části označit jízdenku, takže chromí musej stejně zdolat schody a sápat se přes půl tramvaje dopředu nebo dozadu. CHYBA!!!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8874 Registrován: 6-2004 |
Káem: Opravdu? Dyt označovač tam přece běžně byl... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6868 Registrován: 7-2011 |
9001 - nojo, jenže místo prostředních označovačů se namontoval ten bazmek na prodej jízdenek. Takže u Wany na plošině je tohle, jenže v tom si klasickou jízdenku neoznačíš. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8875 Registrován: 6-2004 |
Bobik: Tak soudružnost jako na UA, kde jsem četl, že pošleš přes celý vůz 20 hřiven a vrátí se drobný a lístek :D |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 66 Registrován: 2-2007 |
Tramvají opět kolem Prašné brány. Dnes aspoň takto. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1486 Registrován: 10-2012 |
9001: To jsem psal já a je tomu tak, konkrétně ve Lvově. Ptal jsem se UA známých ,jak v přeplněném voze může mít pomocník řidiče přehled ,kdo poslal peníze dopředu a kdo ne, prý v tom má přehled moc dobře, asi praxe..
Strach - oslabuje.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1047 Registrován: 10-2002 |
U Muzea vzniká kolejový přejezd. |