Diskuse » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Archiv diskuse Tramvaje v Praze do 07. 4. 2022 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse Tramvaje v Praze do 07. 4. 2022dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Jahu
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1079 Registrován: 8-2005 |
Sláva v pátek bude. Tak to tam určitě bude muset být kvůli focení kachna v prasonátěru, i kdyby ji tam měli přitáhnout jen jako "nepojízdnou maketu", (pokud by ji v dílnách náhodou nestihli dokončit). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3851 Registrován: 3-2004 |
Jahu: Nikoliv. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1778 Registrován: 3-2004 |
Slavnostní přestřižení pásky bude v pátek v 11 hodin u zastávky paní Čapkové |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1013 Registrován: 8-2020 |
To je 14T? Uff... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9368 Registrován: 2-2006 |
Jahu: Bude muset stačit vetřelec, nakonec je i na pozvánce... "Tak to tam určitě bude muset být kvůli focení kachna v prasonátěru, i kdyby ji tam měli přitáhnout jen jako "nepojízdnou maketu", (pokud by ji v dílnách náhodou nestihli dokončit)." Kachna zatím žádná použitelná není.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku. Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 187 Registrován: 8-2008 |
Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale jak to vlastně vypadá s novou vozovnou v Hloubětíně? Když se stará v roce 2019 bourala, tak se všude psalo, že do 3 let bude v provozu nová. Tak bych teď čekal někde fotky nové vozovny těsně před dokončením, ale nějak nic nenacházím (nebo špatně hledám 😄. Po zastavení provozu mezi Palmovkou a Ohradou je v této oblasti už jen vozovna Kobylisy a to podle mě znamená delší nájezdové vzdálenosti na spoustu linek. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1223 Registrován: 4-2006 |
Historicky první jízda tramvaje na trati do Holyně (Měřící vůz 5521) 4.4.2022 FOTO: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1559615587757915&type=3 VIDEO: https://youtu.be/76xQbiKZ9VQ |
Jahu
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1080 Registrován: 8-2005 |
Bude muset stačit vetřelec, nakonec je i na pozvánce... Na pozvánce je použit obrázek z vizualizace Finepu, podobný je i na billboardu poblíž stavby. Kachna zatím žádná použitelná není. To se divím, že se kvůli tomu neodsune zahájení provozu... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2543 Registrován: 4-2003 |
Co se týče trati do Holyně, tak tam tedy nakonec mezi zastávkami sídliště Barrandov a nám. Olgy Scheinpflugové bude zóna 30 km/h, naštěstí jen v období 22 - 6 h, s čímž se dá žít, příslušné návěsti už visí. Ve stavebním povolení to rychlostní omezení totiž nebylo časově omezeno. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4771 Registrován: 12-2007 |
Když jsem se podíval na to video k nové trati do Holyně, tak bych se rád zeptal, zda na nové zastávky tramvají budou moci cestující dojít i v lakýrkách anebo jenom v gumácích? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3852 Registrován: 3-2004 |
Wagon: Já nevím, možná by mohli v lakýrkách, pokud půjdou po chodníku, ovšem pokud plánují jít přes pole, budou zřejmě lepší gumáky. Máte v torně ještě nějaký další blbý dotaz? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4772 Registrován: 12-2007 |
Ústečák: Asi jsem si pořádně nevšiml chodníku k jednotlivým zastávkám. Ale až bude trať zprovozněna pro veřejnost, tak se na ni půjdu podívat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1014 Registrován: 8-2020 |
Lepší na zastávku po hlíně než aby tam nebyla vůbec. Totéž bezbariérovost. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3853 Registrován: 3-2004 |
Wagon: V tom případě doporučuju video zhlédnout pozorněji; chodníky k zastávkám tam samozřejmě jsou, však je to tam normálně vidět... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9369 Registrován: 2-2006 |
Fanoušek: Souhlasím že některé věci se neposouvají vpřed rychlostí jakou bychom si všichni přáli, ale už nějaký čas bylo avizováno zahájení stavby v letošním roce a to stále platí. Kladívka připravena... "Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale jak to vlastně vypadá s novou vozovnou v Hloubětíně?" Jahu: Divím se, že takové hlouposti někdo dokáže vypustit do éteru..."To se divím, že se kvůli tomu neodsune zahájení provozu..."
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku. Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1015 Registrován: 8-2020 |
No prostě klasické "ilustrační fotky", hlavně že je to tramvaj na kolejích. |
Jahu
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1081 Registrován: 8-2005 |
Divím se, že takové hlouposti někdo dokáže vypustit do éteru... Šlo o určitou nadsázku a ironii na současné vedení města, které si víc zakládá na vlastním PR, než nějaké účelnosti... |
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2750 Registrován: 5-2002 |
Na té pozvánce je "zahájení STAVBY se zúčastní"... Bude se tedy klepat na základní krychli pokračování do pole u Slivence? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1540 Registrován: 10-2012 |
Nový hlas v MHD. |
Paul2no
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2679 Registrován: 11-2009 |
JardaČerný: já myslím, že dnes už nazrál čas na používání hlasového syntezátoru, a ne slepovat hlášení z ne vždy na sebe dobře navazujících částí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3854 Registrován: 3-2004 |
Paul2no: Doporučuju si to jet poslechnout například do Ústí n. L. - zatím to není úplná sláva. |
Paul2no
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2680 Registrován: 11-2009 |
Ústečák: možná tam někdy zajedu. Nicméně já osobně raději upřednostním hlas, který je lehce robotický, ale konzistentní, než skutečný hlas, který je ovšem nekonzistentní - ať už ty na sebe nesedící samply, nebo samply nahrané s odstupem několika let (nové zastávky a pod.), což je prostě poznat. O občasných živých hlášeních rádiem z dispečinku ani nemluvě. |
m04
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 390 Registrován: 11-2013 |
Nenahrávaly se náhodou pomocí syntentizátoru nové zastávky, jako třeba Staré Strašnice nebo Viktoria Žižkov? Zní to hrozně uměle. |
Petrpes
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 729 Registrován: 8-2005 |
Tak ať to namluví Pavel Liška 🙈 To bude do pražského cirkusu ideální 🤪 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1016 Registrován: 8-2020 |
m04: Staré Strašnice mi připadaly normální, když jsem naposledy jel 154/188. Při plánovaných výlukách by bylo nejlepší to namluvit celé v jednom kuse. Upřímně si myslím, že umělá inteligence už postoupila do té úrovně, že dokáže dobře napodobit hlas konkrétní osoby. https://medium.com/dessa-news/real-talk-speech-synthesis-5dd0897e ef7f |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9371 Registrován: 2-2006 |
Hlasový synte/ti/zátor za mě zatím ještě ne. Lidský hlas to možná napodobuje, ale stále zní hrozně uměle. Když tak na mě promluví mobil, tak se vždycky leknu...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1541 Registrován: 10-2012 |
Myslím, že Viktoria Žižkov bude ještě paní Dagmar. Že hlas nesedí do zažitého bude tím - původní zastávky namlouvala mnohem dřív a ve větším objemu,možná i ve větší připravenosti, nyní namlouvala třeba stylem - prošla jen kolem studia a stavila se na pár zastávek (hlášení).. I když nepochybuji o její profesionalitě. Stejně tak je rozdíl Světlana Lavičková 1978 (A) a nyní . |
krutak
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 204 Registrován: 1-2012 |
Tak samozřejmě, že paní Hazdrová, jakožto každý s přibývajícím věkem (viz např. suprové poslední album Haničky Hegerové) má s čistou výslovností problém, i když se snaží a já si jí vážím. Na druhou stranu, když to posoudím z profesionálního hlediska (jak někteří vědí, jsem zvukař) zrovna Viktoria Žižkov mi přijde z hlediska kvality nahrávky naprosto příšerná. Přijde mi, jak kdyby to nahrávali v sudu na mikrofon za dvě koruny a ještě to prohnali přes nějaký zhoršovač srozumitelnosti (srov. převaděč spojitosti). Přitom by podle mě stačilo trochu potlačit zahuhlané středy a vytáhnout vejšky, ale hlavně to zkusit naživo, jak to zní ve vozidlech a podle toho to upravovat. Ale je otázka, jestli tohle oddělení vůbec má přístroje, přístup a podmínky k takové práci. Každopádně výsledek je strašný a všímají si toho i moji "netramvajoví" známí. |
Iiii
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3327 Registrován: 5-2002 |
První známky výstavby TT na Dědinu: kácení podél Drnovské ul. Foceno v pondělí, kácení provedeno už asi před několika týdny. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1542 Registrován: 10-2012 |
Hlas DH - dost možná třeba Dáša ani ve studiu nebyla kvůli Covidu ,namluvila sama doma a pak poslala Studio je studio s vybavením a Viktoria Žižkov je opravdu strašná věc. Jistý odborník na hudbu dospěl ke zjištění, že spousta našich zpěváků má něbo měli čistší hlas než Karel Gott, což jsem zjistil i já neodborník, v některých převzatých písních se Gott opravdu nechytal ani v jeho nejlepších letech. Odborník dokonce hlasově povýšil nad Gotta i Standu Hložka |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9610 Registrován: 5-2002 |
Viktoria Žižkov je opravdu strašná věc. a stálo to za to znova namlouvat?? Hodně straý název zastávky prodat komerci... |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13486 Registrován: 4-2003 |
Zapomínáte taky na to, že všechna hlášení se musí do palubáků vejít, takže to trpí dost zásadní kompresí. A repráčky v tramvajích a busech taky nejsou žádné hi-fi. Iiii - křoviny podél Drnovské byly vyjebány někdy minulý týden. A toho bordelu, co odtamtud odvezli Největší pí***iny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava) |
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2751 Registrován: 5-2002 |
"všechna hlášení se musí do palubáků vejít" Hrubý bajvoko odhad: Pražských zastávek PID je 1200. Automatický kecátor mi jich za minutu přečetl 80. Tedy celkem 15 minut nahrávky. Při luxusní kvalitě (na mluvené slovo) mp3 nebo aac 64kbps (8 kB/s) je to 0,5 MB/minuta, tedy 7,5 MB nahrávky. Ale i kdyby to neumělo takové hi-tech výstřelky jako přehrávání mp3, tak v jakž takž kvalitě 22050 Hz 8bit by to zabralo 1,3 MB/minuta, celkem 20 MB. Plus nějaká další hlášení, dejme tomu ještě jednou tolik. Je to snad hodně? |
hlášení
|
|
Neregistrovaný host |
Úplně všechna hlášení v palubáku autobusu /včetně všech doplňkových/ má nyní cca 15,5 MB. Teď jsem to ověřil. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1167 Registrován: 1-2015 |
JardaČerný: A měl samozřejmě pravdu. Gott byl sice "jednička", ale Hložek ho převyšuje o pět pater, o Kotvaldovi nemluvě."Odborník dokonce hlasově povýšil nad Gotta i Standu Hložka"
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."
Jan Masaryk Nejdebilnější výrok v historii: "Nevěřte všemu, co je na internetu, to už říkal Masaryk". Jakub Michálek (Piráti) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1543 Registrován: 10-2012 |
Den otevřených dveří Vozovna Žižkov |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1544 Registrován: 10-2012 |
Pepan.1981 Přesně tak, navíc Standa H. jako spousta ostatních zpěváků jako namátkově např. Karel Hála si vystačili sami- kdežto K.Gott hojně využíval křoví zpěvaček, neviditelných zpěváků dotahujích výšky apod., takže Karel Gott byl v podstatě celý pěvecký sbor. |
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2752 Registrován: 5-2002 |
hlášení: V jaké kompresi nebo vzorkování to tam je? |
hlášení
|
|
Neregistrovaný host |
mp3 32 kbps |
hlášení
|
|
Neregistrovaný host |
1980 souborů |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1018 Registrován: 8-2020 |
No ale stejně tak už se nehlásí Husinecká, tedy v tomto ohledu je prostě soubor vyměněn za soubor. Jo, že se někde hlášení prodlužují zbytečně, je jiná věc. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3855 Registrován: 3-2004 |
Tak už je to oficiálně venku: do Holyně v pátek 349. Doveze ji 5573. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7180 Registrován: 7-2011 |
Pepan.1981: Ale pánové, pánové, uvědomte si význam slova "šoubyznyz" - tedy šou a byznys. A protože je to hlavně ten byznys, tak tady, stejně jako jinde, nejde až tak o kvalitu, jako o to, umět prodat produkt."JardaČerný: "Odborník dokonce hlasově povýšil nad Gotta i Standu Hložka"A měl samozřejmě pravdu. Gott byl sice "jednička", ale Hložek ho převyšuje o pět pater, o Kotvaldovi nemluvě." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 59 Registrován: 7-2018 |
Co se týče umělého hlasu tak ve stanicích metra se používá už několik let a pokud se na to člověk nesoustředí tak to ani nepozná, někdo vůbec. Ale je to spíš na mimořádná hlášení než na zastávky. https://www.metro.cz/v-prazskem-metru-zni-robot-stanislav-v-plzen ske-mhd-slysite-pro-zmenu-jana-16q-/praha.aspx?c=A200617_154308_m etro-praha_hyr Dnešní stav Holyně: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7181 Registrován: 7-2011 |
Add Holyně - ta OR30 (zóna 0-24) od smyčky po první zastávku je fakt ftipná... |
Paul2no
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2682 Registrován: 11-2009 |
Bobik: a tohle už bude na vždy, stejně jako zákaz nočních tramvají na Dědinskou, nebo je šance že se třeba trochu změní metodika měření hluku a nějak si to sedne? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2544 Registrován: 4-2003 |
Bobik: "Add Holyně - ta OR30 (zóna 0-24) od smyčky po první zastávku je fakt ftipná..." To už vyměnili návěst? Ještě včera tam bylo OR30 zóna 22 - 6h, tj. jen v noci. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 4-2022 |
Dle wikipedie je délka tramvajových tratí v Praze 142.7 km (ale je to údaj k roku 2020). Když jsem si kdysi četl brožurky "Pražská městská doprava", našel jsem tam myslím podobné, možná o nějakou stovku metrů vyšší číslo někdy v druhé polovině 60. let a byla to historicky nejvyšší hodnota. To by znamenalo, že někdy v této době (možná už na Pankráci, nebo možná až v pátek) dochází k překonání této hodnoty. To by byl docela vznamný historický milník a je mi zvláštní, že na to nikdo neupozorňuje. Budu rád, když se k tomuto vyjádří zdejší odborníci, taky je možné, že v tom mám bordel. Líbí se mi jak se na mapách zobrazuje nová trať a spoje tam jezdící. (Nic proti Mapám, aktualizují to dost úžasně, ale v přechodových dnech se občas objeví "zajímavost".) Dnes už to ostatně na Mapách vypadá o stupeň pokročileji. Na Libuši zatím žádná činnost není vidět. Zhruba tam kde by se možná měly točit tramvaje se ještě před pár dny točily děti. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9611 Registrován: 5-2002 |
P.L. Mapy.cz znají mapový symbol zrušená trať, ale mají problém s novou tratí. I když torzo u Muzea do mapy zřejmě převzali jako nepoužívaná trať. Nevím zda i na území ČR využívají jako zdroj OpenstreetMap nebo si doplňují data z dalších českých zdrojů. OpenRailwayMap má trať do Holyně jako ve výstavbě a dál připravovanou. |
Trupman
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1752 Registrován: 12-2005 |
Mapovou vrstvu na území ČR si Mapy.cz dělají dle sebe. Jestli se při tom dívají do OSM, to je možné, ale veškeré mapové prvky v mapě jsou jejich (případně dodávaná) tvorba. Na území ČR se jim do map akorát kopírují --některé-- body zájmu - tedy takové ty interaktivní znaky, jako např. když si vyhledáte "automat na jízdenky" (tj. pokud jste přispěvatel OSM a do OSM přidáte jízdenkový automat, tak do pár dnů bude i v Mapy.cz) Pokud tedy ještě není v mapě viditelný prvek pro tramvajovou trať do Holyně, tak to bude zřejmě tím, že tam ta trať ještě není (zprovozněná)
Moje dopravní fotogalerie na Phototrans
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9612 Registrován: 5-2002 |
Trupman: ano body zájmu, to jsou ty zastávky zapíchané provizorně v poli (dnes již podél cesty, a někdy zítra, pozítří už podél tramvaje) v příspěvku P.L. Jinak osm mapu či orm mapu lze převzít jako georeferncovaný podklad a vektorově, ale na území ČR přebírají mapy.cz zcela jistě další zdroje. A je tam i ruční vyhodnocování, což je nutné zohlednit při překlápění dat z osm (co má prioritu). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9613 Registrován: 5-2002 |
Jinak k OpenRailwaysMaps - je tam vidět, že data jsou pořizována s různou kvalitou, což je vidět například u zrušených tramvajových tratí v Praze, kdy některé z dob końky tam jsou a zrušené třeba v 70. letech tam nejsou. Zajímvé jsou i plánované tramvajové tratě nejen v Praze i tam je to na přispěvatelích. |
Jahu
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1082 Registrován: 8-2005 |
Dnešní neplánovaně narychlo pořízené fotky z TT Holyně: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1019 Registrován: 8-2020 |
Kotase k tomu zřejmě nepustili . Líbila by se mi ale nějaká umírněnější verze těch předchozích zastávek, aby bylo vidět, že to jde udělat "umělecky" i "levně". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7183 Registrován: 7-2011 |
Paul2no: Nejspíš navždy. Aby to bylo jinak, je třeba změnit normy, což při současném politickém myšlení a náhledu na svět (auta špatně, hluk špatně, každý má právo bydlet na samotě u lesa, pět minut od centra), rozhodně nehrozí. Já to zatím viděl jen v "televizi" ve výpravně. Je možný, že jsem to viděl blbě, nebo to změnili. Ale i tak - samostatná trať, v trávě, navíc fungl nová - a noční 30? Když se ve městě mezi barákama noční omezenky zaplaťbůh úspěsně ruší?" a tohle už bude na vždy, stejně jako zákaz nočních tramvají na Dědinskou, nebo je šance že se třeba trochu změní metodika měření hluku a nějak si to sedne?" |
KGX Žízeň
|
|
Neregistrovaný host |
Ústečák: A na tyhle šotovoloviny prachy jsou. A nám vrchnost na jednáních s OO pravidelně brečí, že už nemaj prachy ani na hajzlpapír."Tak už je to oficiálně venku: do Holyně v pátek 349. Doveze ji 5573." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4776 Registrován: 12-2007 |
Docela by mne zajímalo, o kolik minut se prodlouží jízda nočních tramvají do Holyně, a v budoucnu do Slivence, pokud bude rychlost omezena na 30 km/hod. A nebude to omezení rychlosti pouze dočasné? |
Paul2no
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2684 Registrován: 11-2009 |
Nejspíš navždy. Aby to bylo jinak, je třeba změnit normy, což při současném politickém myšlení a náhledu na svět (auta špatně, hluk špatně, každý má právo bydlet na samotě u lesa, pět minut od centra), rozhodně nehrozí. A nestálo by za to, aby dopravní podniky (všechny dohromady) za tu změnu aktivně lobovaly? Samo od sebe se to asi nevyřeší. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1021 Registrován: 8-2020 |
Možná lepší noční zpomalení, než aby tam ta tramvaj nejezdila vůbec. Akorát nevím, proč by za to měly lobovat dopravní podniky, a ne lidé, co tam bydlí. Ať většina rozhodne... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3987 Registrován: 5-2003 |
Na úvrať ani nočka jezdit nemá,ne?..každopádně tady v těch nimby případech bych šel asi metodou "když nas*at,tak nas*ať" a třeba na Dědině odklonil po prodloužení tramvaje noční bus po Evropské.. (Příspěvek byl editován uživatelem 218.)
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou? P. Dobeš: Calvera |